Written by AbangNara | April 1st, 2011

Mari, mari, mari ~~~ Abang Nara nak kongsikan sesuatu yang tersangat best. Ini boleh dapat duit nie. Bukan senang nak dapat duit tetapi Harian Metro punya pertandingan memang senang sangat. Paling best duit yang boleh dimenangi ialah RM500 untuk 10 pemenang. Jumlah keseluruhan RM5000. Banyak kan?

Abang Nara nie mesti nak buat introduction panjang-panjang. Straight to the point sudah la

Baiklah. Korang kalau bab-bab duit memang rakus.. Abang Nara suka dengan kerakusan korang. Langkah-langkah untuk memenangi RM500 setiap hari daripada Harian Metro bermula 30 March sehingga 20 April ialah:-

1. Pergi “LIKE” laman Facebook Harian Metro. Kalau korang tak ada Facebook memang sepi sungguh hidup korang. Cepat buat sebab contest ini dibuat menggunakan FB.

facebook harian metro

2. Tekan kat link Biar Betul di Facebook Harian Metro nie. Sila gosok-gosok tangan anda sebab kini anda semakin hampir untuk memenangi RM500.

facebook harian metro

3. Klik kat gambar Harian Metro sebelah kanan tue. Nanti akan keluar page baru macam kat bawah nie. Jom kita terus try contest ini dengan klik kat “Cuba Gelagat Biar Betul Anda”.

facebook harian metro

4. Isikan apa yang patut di ruangan seterusnya. Lepas tue klik “Seterusnya!”. Sambil tue gosok hidung anda sebab anda sudah mula terbau RM500.

facebook harian metro

5. Terpampang je skrin kat bawah nie maka tibalah masanya untuk anda mencipta berita anda sendiri. Gunakan gambar daripada computer anda ataupun daripada album Facebook. Mana-mana pun boleh. Yang penting gambar kena menarik. Dan sudah tentu tajuk berita kena gempak. Contoh macam kat bawah nie.

facebook harian metro

6. Kalau anda rasa sudah berpuas hati dengan gambar dan tajuk berita anda, tekan butang “Sensasikan Berita Ini”. Kini anda sudah menjadi cover berita utama untuk Harian Metro. Menarik kan? Tapi ianya belum tamat di sini. Untuk menang, anda perlukan undian daripada rakan-rakan anda. Maka sebarkan gambar cover Harian Metro anda kepada rakan-rakan anda di Facebook. Suruh diorang semua undi.

facebook harian metro

7. Korang buatlah ayat pancing sikit untuk rakan-rakan anda terharu dan mengundi anda. Cover Harian Metro yang mendapat 10 undian terbanyak akan memenangi RM500. Nak senang korang buat janji manis nak belanja diorang minum Starbucks.

facebook harian metro

Abang Nara, Abang Nara. Macam mana saya nak tengok berapa banyak dah undi saya dapat? Ada cara tak?

Satu persoalan yang menarik. Korang perasaan tak awal-awal masa korang masuk Facebook Biar Betul Harian Metro nie ada tertulis perkataan “Galeri Harian Metro”. Tak perasaan? Takpe meh Abang Nara tunjukkan.

facebook harian metro

Bila korang klik “Galeri Biar Betul” tue, nanti korang akan dapat tengok semua gambar-gambar berita muka depan Harian Metro yang telah dihantar. Buat masa ini, gambar Abang Nara yang busuk tak mandi 6 bulan masih belum mendapat sebarang undian. Please vote for me ~~ (muka kesian Hagemaru)

facebook harian metro

Jadi korang tunggu apa lagi? RM500 untuk 10 pemenang yang mendapat undian tertinggi (jumlah RM5000) untuk dimenangi bersama dengan pertandingan Facebook Biar Betul Harian Metro. Cepat sebelum terlambat. Tarikh tutup pertandingan ialah 20 April ini.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

185 responses to Sensasikan Berita Anda & Menangi RM5000 bersama Harian Metro

  1. Dinda says:

    BUAT ENTRY MCMNI KAN BEST….
    BERPEKDAH SKET DR DUK POYO TUNJUK BENDA LAIN….
    WAAA….NAK TRY NEH….
    ADA REZEKI LEH DPT RM500….
    hihihiihhhh

    • sara peace says:

      yup, btoi2 stju..hik,hik
      nk try jgk la..

    • LelakiKacak26 says:

      BETUL BETUL BETULLL~ ni baru la ade info dr tnjuk bnda kosong y xde pekdah…hehe.. nk try jgak…!!

      • Delaila Rose Maria says:

        AWAK NI MEMANG MUKA TAK TAHU MALU LAH YA LELAKIPERASAN KACAK. SEMALAM BERAPI2 KATA TAK NAK MASUK DAH BLOG NI, TAPI HARI INI PUN MASIH SIBUK TINGGALKAN KOMEN DISINI, AWAK INI MEMANG CAKAP TAK SERUPA BIKIN LAH KAN.

        • LelakiKacak26 says:

          cik Delaila lagiii~…. ni y bt sy nk ngorat awak nih… :p

        • Petang Jumaat says:

          sumpah y ni paling lawak..hahahaha

        • toti says:

          wink**wink*wink**

        • LelakiKacak26 says:

          mane cik Delaila saye ni?? rindu lak nk laga2 mulot ngn dier.. wink* wink* wink* (sambil lap2 cermin kete) – comel x? ngeeeeee~

        • Delaila Rose Maria says:

          AWAK INI MEMANG MENJENGKELKAN LAH. DAH TAK ADA SIFAT MALU KE DALAM DIRI AWAK INI LELAKIPERASANKACAK26?

        • LelakiKacak26 says:

          LelakiKacak26?? owwhhh..ade kembar saya rupenyer…
          btw to cik Delaila si cantik manis, hr2 jumaat y mulia ni marilah kita bermaafan sesame insan… y keruh kite jernih2kan… y calar2 tu kita wax kasi licin2kn.. jgn la simpn di dlm ht.. semoga kita mendapat kabarokatan dr-Nya.. AMIN~ (suke lyn perang mulot ngn u..sgt terhibur~.. aishhh..bt lg..haha..) – p.e.a.c.e –

        • LelakiKacak26 says:

          hah??!

      • Kamen Rider says:

        betul tu lelaki kacak……benda2 yg mcm nie lagi bagus daripda dok promote tunang yang x berapa cantiq…kah kah kah…ada aku kesahh?………………………………….

        • AbangNara says:

          Kepada Kamen Rider

          Seperti yang saya maklumnkan di entri Astro Byond PVR, saya sudah ambil IP adress dan segala maklumat anda dan buat laporan polis. Jumpa di mahkamah kerana menjatuhkan reputasi saya.

        • yanie hakim says:

          bgs, skong tndkan abg nara.. pdn mka hng kemek rider gla mryan hahaha.. hng jmpa abg nara di mhkmh thu, mhkmh ya hahaha…

        • dr says:

          Rileks bro.. xbaik marah2 biasala tu.. manusia nie mcm2 perangai ada yg baik, ada mulut cam longkang.. yg penting amik pengajaran sume yg berlaku.. jgn pnjgkan cerita xelok lah.. cube bygkan artis mcm fasha tu lg kena kutuk teruk.. buat xtau sjer..n learn from mistake to get long in this industry.. mmg kutukan dah jd asam garam for the glamorous industry.. org yg boleh thn jer akn berjaya just believe me..

        • dr says:

          ape nie yanie awk lg mau api2kan .. awk tu pki tudung tp perangai xmenunjukkan wajah sebenar.. awk nk jd setan ker? sepatutnyer org yg tgh mrh awk kena redakan.. apelah suka sgt tgk org berbalah..

        • yanie hakim says:

          hng apsal pla nk tduh2 aku ni bt api pla? dh btl biar lh abg nara nk ambl tndkn, kami yg bc ni pon gram dgn kmen2 biadap dia tu lh.. klu hng nk thu knp rmai ska klu abg nara ambl tndkn, hng bc lh dr post ‘kehdpn tk rsmi seorg PA’ tu dl..lain lah klu hng tk ada prsaan mrh lngsng dgn kmen2 biadap dr kamen rider tu adoyaiii..

        • ting tong says:

          saya setuju sangat dengan pendapat nara dan yanie. patut diberikan pengajaran pada kamen rider tu diatas kebiadapan yang dia cipta sendiri. samakan manusia dengan anjing, monyet dan pelbagai lagi. gelarkan tunang nara dengan gelaran betina bagai, apa ni tak malu ke? tak fikir ke perasaan serta maruah nara dan tunang nya?

          dah namanya blog nara, suka hati dialah nak letak gambar siapa pun sebagai hiasan. bukan nya nara cilok gambar tunang korang dan tempek disini, yang tu memang lah patut marah. tapi sampai tahap mencerca dan biadap, saya rasa teruskan saja niat nara untuk mendakwa kamen rider tu.

        • ting tong says:

          laksanakan saja nara supaya menjadi pengajaran pada yang lain. maruah dan reputasi orang ni bukan nya untuk dipijak2 dan dicaci. bila ada pengajaran baru lepas ini tak ada yang berani lagi.

        • ladies says:

          yanie.. aku xckp aku setuju ngn kamen rider punya komen.. aku follow sume komen2, n aku pun xsetuju n rasa kamen raden ni agk melampau nak kutuk2 org smpi rupa paras..tp as a friend or at least as a saudara sesama islam kita jgn api2 kan n setuju dgn ape yg dia xpatut buat.. bg dia cool down..

          Nara: Pls be cool bro.. jgn pnjg2kan isu nie nnti org ckp ko xprofesional plak. ambil cth dr blog2 and magazine hiburan yg lain, diorg xpenah melatah even sape2 pun kutuk. Pls learn from mistake.. kalu xnak rumah dilanda ombak jgn berumah ditepi pantai, same as kalu xnak kena kutuk jgn expose personal life to umum.. just advise as friend to u, if u want to get long in this industry.

        • Dinda says:

          alahai bang nara nie…..
          baru kes mcmni dah nak saman…..
          tp duk wat entry psl artis n memalukan serta mengaibkan artis bagai x fikir lak ke?
          tak yah ler bang nara oit…..
          ntah2 polis tu malas nak layan benda remeh temeh camni…
          buang masa…..
          teringat entry abg nara yg ckp psl KETIAK FAZURA tue….
          hah??? tak fikir lak ke apa perasaan fazura masa tue???
          itu dah kira sengaja tayangkan gmbr n mengaibkan fazura……
          be professional la bang nara…..

        • yanie hakim says:

          dr, klu hng nk kmen apa yg aku kmen tu silakn lah tp hng tk pyh lah nk snth hal tdung aku pla.. dan aku pon tk ada lah nak api2 kan abg nara pun cm bg aku itulah keptsan yg terbaik utk abg nara ambl jika nk sdarkan kamen rider tu.. lps tu ska hti hng pla dok kata aku ni nk jd setan, apa jdh kmen hng ni? hng ni klu nk sgt abg nara trik blk sman tu hng guna lah ayt2 yg elok2 skit, jgn lah hng main tls sj apa yg hng ska.. hng ingt aku ska sgt tgk org berblah ke? hng jgn main sdap sj tlis klu hng tk knal aku mcmn ya..

        • dr says:

          sory yer cik yanie.. xbermaksud nk ckp cam tu.. sbb sy bru nak redakan kemarahan nara tibe2 terbaca awk sokong plak.. sorryy..

        • comei says:

          tumpang lalu…kat cni saya sependapat dgn dr. saya pun x suke cari gaduh n x suke nak panjangkan cter. tapi, itu x bmakna saya suke komen Kamen Rider. bagi saya, kalo B.N x suke n dah tau ip add dia, juz blok je dari terus mengomen kat cni.aman lah ckit..sori, sekadar pendapat.

        • Dinda says:

          setuju dgn dr. & comei……
          tak payah nak jadi batu api lagi…..
          patut org tengah jadi api, kita redakan kemarahan dia slow2…bukan jadi minyak utk api tu naik membakar lagi….
          nie mmg dah jadi batu api….
          n sokong je perbuatan x baik org……
          huhuhuhu…….

        • toti says:

          rasenya x perlu lah saman menyaman ne..

          bialh..sikit kena jentik je tu bro nara..be strong..man!

          (x sokong kamen rider & sekufunya)

          cuma pendapat sorang reader je..

        • yanie hakim says:

          dr, tk apalah bkn mslh bsr pon, mngkn slah fham antra kta sj ni.. apa yg pntng kita di sni tk nk gduh2 dan bsng2.. nk aman2 dan berhmh bl berkmen..

        • Delaila Rose Maria says:

          KADANG KALA BAGI SAYA JIKA SUDAH TERLAMPAU MELAMPAU, LEBIH BAIK AMBIL SAJA TINDAKAN. AGAR DIA TAK TERUSAN BUAT PERANGAI MACAM INI LAGI. TAPI APAPUN TERPULANG ATAS BUDI BICARA NARA SENDIRI YA.

        • silentgirl says:

          hello..nara..relax la..xkan bnd sikit pn nk saman2..lawak la u ols ni! artis lbih glamour dr u ols kne kutuk kaw2, kne pgl glaran mcm2 pn..relax je..aggplah bnd tu 1 peringatan utk u ols..tguran ikhlas, klu leh jgn mix up kan la prsonal things ngan blog cmni..sbb mate org ni xsume yg ske mmandang pe yg kte wat..we ols tau la u ols da tunang..smpan leklok tau tunang tu…jgn expose sgt. yg lain2 tu pn..suda2lah mgapi2kan..peace!

        • LelakiKacak26 says:

          SETUJU!! ni y sy maksudkn dr dulu, tp sesetgh org kt sini xdpt nk terime.. sy pulak y dimaki…

          btw get ready utk feedback dr komen sy ni…konfem ade y menentang…

        • jabun hensem says:

          benda kecik je tu Nara..x berkudis pon kita orgkn slalu komen artis lebey2 artis pompuan
          luar dlm kita org bantai…. kebetulan je dlm entry aritu
          tayang tunang engko belasah je lah reader2 yg nakal nk komen apa..

          angap je lah ari tu tunang sbgi artis utk satu hari je..
          he..he..he..be COOL bro!

        • dr says:

          setuju kat lu la bro.. coollah..buat bodoh jer org camtu.. lelaki ma xmainlah emo2 sgt.. that it..

      • comei says:

        eh,ada lagi mamat perasan hencem ni.semalam balas kat aku kata xnak masuk lagi.memang x malu eh?ke hari ni u banyak masa sampai nak buang masa kat sini hari ni?

      • LelakiKacak26 says:

        erkkk!!

    • Qassam says:

      Memang kena Try mana tahu kot2 dapat duit terpijak..huhu.

      Resepi Masakan Chef terkenal

    • kodokchun says:

      setuju ngn dinda tu..sal n3 bn ketiak fazura tu..tu pun aib n jatuhkan reputasi dia tp xpun dia saman2 bn..sy pn xsuke komen raider tu…mmmg terookkkkkkk sgt…tp bn xyahla pjg2kan cite ye.mmgla sennag ckp sbb bukan sy yg kene…tp sbg kwnla bek jgn.Bn tgh marah…sape2 pn mm mrh kene kutuk xtentu psl…tp bykkn bsbr.kg mende ni makin teruk…kg xpsl kehidupan peribadi terjejas..hrp bn &cn bersabar..sekadar pandngn saya la…

      • Kelembai says:

        Saman je… mesti mamat tu banyak duit sampai x abis makan nk tunggu ko saman, untung2 ko kawin nnt x yah kuar wit belanja pakai duit menang saman tu jek. sure punya laa ko menang nnt. sini kan ramai yg leh tampil jadi saksi.

      • Celina Delaila says:

        Bukan nak halang Nara nak saman…itu hak Nara. Bukan jugak sokong Kamen Rider…laagi lah tak suka! Cuma terfikir jugak…Nara buat entry tentang artis lebeh banyak yang kutuk, fitnah berleluasa dan sangat banyak melukakan hati2 yang terlibat. Bila Nara masukkan entry tunang dia…duh! kena kutuk jugak…kan dah tempat nie tempat org dah biasa kutuk…Agak2….Balasan Allah ker? Sakit hati Nara & Tunang begitulah hati hati mareka yang pernah dimuat di sini. Nara…maaf iya…maybe u kena muhasabah diri! Kalau boleh elakkan entry yang boleh menimbulkan caci maki fitnah apa terutama tentang Fasha dan Memey. Awak membuka ruang untuk orang mencaci maki. Saya suka blog awak nie cuma tak suka komen2 menghina caci maki! Tunang Nara mmg cantik dan ingatlah…yang cantiq itu lah yang sering mendatangkan fitnah! Maaf iya Nara…JANGAN saman saya!

  2. jabun hensem says:

    laa…mana gambo tunangnya

    pesal x tampal kt situ..

    kuikuikuikui

  3. alahai dunia says:

    tuah ayam nampk dikaki ..tuah manusia sape yg taw :)

  4. ting tong says:

    memang nampak menarik. terima kasih ya nara sebab kongsikan infa sebegini, nak juga aku cuba, mana tahu kan nasib mengena.

  5. alahai dunia says:

    dah try..marilah mengundi..hehe

  6. babyvox says:

    “abang nara kacak” hehehehe suka lah tu

  7. lol says:

    korang pasan x si nara tu tutup mulut die pki tgn..sbb nk control gg berterabur die tu. hahaha….
    weh, nk duit laju jer,,,crik sendiri la. benda ni tipu jelah.. sengal la korang pegi ikut tu wat pe..bebal sungguh!!

    • LelakiKacak26 says:

      HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!

      • AbangNara says:

        aduh. macam-macam la korang nie. kalau dah hati busuk tue mmg hati busuk gak. taknak try sudah. saya dah kongsikan dah.

        • Kasih says:

          bro nara… komen ni yg TERBAIK!! mmg btl, kalo dh busuk ati tu ttp gak busuk ati nya… xnk org kongsi kn kebaikan.. ygdrg tau hnya nk kondem dan buruk sangka jer..

        • LelakiKacak26 says:

          amboi~

        • Delaila Rose Maria says:

          AWAK TERASA KE LELAKIPERASANKACAK? RASA PEDIH YA HAHA.

        • Ladies says:

          aku tak tau knp aku benci tgk komen2 dr kasih nie..

        • Kamen Rider says:

          komen kasih nie komen terlebih pandai….semua komen die skema belaka……sy pun benci gak…….mcm ada aura kebencian if baca komen kasih…komen yg lain2 tu if nak hentam sy pun i lagi suka…..tp komen kasih???? wwweeeeeeekkk!!!! ….

        • Kasih says:

          ladies & kamen rider, tu masalah korang lah.. xde kena mengena gan aku kalo korang xsuka nk bc komen2 aku ni… sbb aku tau lg ramai yg dah naik menyampah baca komen ko tu kamen rider… ko tunggu jer lah ya repot yg bro nara wat… padan gan muka ko lps ni… 2 lah suka sgt nk menghina org.. ambik habuan ko…

        • ting tong says:

          nara, manusia ini memang pelbagai tapi yang jenis bebal ni tak perlu lah nak dilayankan seperti kamen rider ini.

          buat ladies, relevan ke untuk awak benci baca komen kasih tu jika awak tak terasa dengan apa yang dia nyatakan? awak fikir awak punya benci saja tapi awak tak tahu yang lagi ramai menyampah baca komen awak sebenarnya.

        • LelakiKacak26 says:

          to cik Delaila,

          xde maknenye nk terase terhiris bagai… cume rase kelaka gile la.. korg dlm BN ni bole masuk Raja Lawak musim akan dtg.. jgn lupe p uji bakat eh.. GudLuck!

        • meeti says:

          Kasih Kiss Ass Nara!! Confirm. Dapat apa ek??

        • ladies says:

          to ting tong.. bkn komen yg nie saje.. komen kasih dr dulu2 lg dr cite yg lepas2 pun rasa cam gedix jer..rasa nie first time aku komen sbb aku slalu bc komen org tp komen dr kasih nie aku mesti cam geli sikit bc aku xtau nape.. just my opinion peace no war..

        • ting tong says:

          kau yang rasa macam gedik, sebab itu adalah perasaan kau kan ladies. tapi bagi aku, tak nampak pula gedik nya dimana komen kasih tu. seperti yang aku katakan, jika kau suka baca, baca lah kalau tak suka baca kau alihkan saja pandangan kau ke tempat lain.

          bn ni dah 2 tahun, selama 2 tahun ini aku berada dalam bn memerhati dan bagi komen, tapi selama itu aku tak pernah lagi baca komen2 kasih yang melampaui batas atau menggunakan ayat2 kesat dan lucah.

          buat apa kau nak benci baca komen2 kasih tu, sebab dia bukan nya komen tentang diri kau kan ladies. lgpun jika kau fikir kau geli nak baca komen dari kasih tu, tak mustahil bg aku yang ramai juga kaan geli baca komen kau yang entah apa2 ni. rasional lah sikit ya ladies.

        • ladies says:

          what ever la ting tong.. cepat sgt melatah..tu pendapat aku jer.. kalu ko rasa xsuka pndpt aku xpyh mrh2 ok.. ada aku mrh kasih dia nak tulis ape.. cuma aku ckp aku xsuka cara dia tulis jer..

        • ting tong says:

          ladies, nak juga aku bertanya dari segi manakah yang kau kata aku ni marah, sedangkan aku tak marah pun masa aku taip tu. kau jangan lah cepat sangat buat andai jika kau tak tahu bagaimana cara aku menulis kan. dan aku rasa bukan aku yang cepat melatah, kau yang terasa secara tiba2. seperti aku katakan lah masing2 ada pendapat sendiri, jika kau rasa pendapat kau betul, ikut lah.. tak ada siapa yang nak marah pun sebanarnya.

        • Kelembai says:

          Sebenarnya komen si kasih ni mmg x der la yg kata2 hina dina pun, lucah2 pun x der mmg x der satu bukti pun mngatakan dia ada kuarkan komen2 yg mcm ahli neraka. tapi mintak la tolong sngt kt dia ni kalau nk komen ni x yah terover-over2 kadang2 tu kalau dia komen ak dh leh bayangkan mcm mana keadaan dia time tu. mcm tengah mengelintin, menggedik-gedik dengan lemah gemalainya. tu yg bt kan beberapa kerat manusia dlm ni x berapa nk berkenan ngan cara dia nih.

        • Kasih says:

          ehh 2 ke yg ko pikirkan masa aku tgh menaip komen?? isshh isshh mmg jauh tersasar lah sbb aku bkn cam tu yer.. org2 yg kenal aku jer tau aku cam ner… so kalo dh rasa mengeletiks xyah baca lah yerk…

        • no name says:

          abg nara cool x yah layan org cmtu…biar dia mrapu sorg2.. control emosi BN…

    • Kamen Rider says:

      comel ape gigi berterabur mcm gigi nara ne….comel macam badut….ahaks!…

      • comei says:

        setiap orang ada kekurangan nye..ngko pun, kalo hensem macam mana sekalipun, tapi kalo hati busuk, ada ke pompuan nak?kalo ada yang nak pun, ntah2 gigi anak ngko nanti akan berterabur jugak.so, wat u giv u’ll get back!

  8. feyus says:

    Mmg best lau dapat hadiah nih..:)
    Tips Tambah Trafik Blog (TTTB)

  9. ctzen says:

    macam-macam le pulok.

  10. dahh joinnnn…..nanti azue vote Abg Nara yerkkk…

  11. megikari0621 says:

    mcm ne nk undi?like je ke kt wall yg die publish 2…cer cite

  12. lol says:

    siot jer siap nk saman2 org.. yg ko pegi create blog ngata artis tu xpe plak. yg si kasih ni pun doll jer. ko dpt duit ke dari si nara ni. mmg siot… kalau ko pegi court pun entah taun bile saman ko bleh dpt. ntah2 ko yg disaman dgn artis2 yg ko duk sebuk kutuk tu adelah…
    xgitu kamen rider n abg kacak?? huahuahua….

    • Kasih says:

      ko pehal? dh rasa panas ke? aku doll pun bkn aku kaco idup ko, yg ko nk rasa bengkak tu pehal lak bl bro nara nk sama pengomen yg biadap? aku dpt duit atau x dr bro nara tu bkn mslh ko, sbb bro nara bg aku duit dia bkn minta duit ko pun..

      ko takut yerk, takut bro nara pun heret ko sama ke mahkamah ya… bw2 lah insaf diri skit…

    • ting tong says:

      biarkan lah jika nara nak saman kamen rider tu ya, kenapa pula awak yang gelabah lebih2 ini lol? jangan ingat sebab kau pakai nickname yang pelbagai tu nara tak dapat kesan ke? berubah ya demi kebaikan.

  13. Kamen Rider says:

    Abg Nara and semua follower…sy minta maaf…sy janji xkan buat lagi n janji xkan baca blog nie lagi……sy ikhlas minta maaf…..tolong la maafkan sy ye Abg nara……Kalau sy buat lagi, sy berani bersumpah sy akan hidup merana seumur hidup…Abg Nara…minta maaf ye….sy xde niat pun nak jatuhkan reputasi Abg nara….sy cuma c fikir matang……….once again Abg Nara, sy betul2 minta maaf n xkan lawat lagi blog ne…..

    sekian

    • mamu ajim says:

      tu dia lah kamen rider,orang tua2 dok habaq jangan dok kuang ajaq sangat…terlajak perau boleh dok unduq, terlajak dok mengutuk padah dia hang pi mahkamah kamen..kalau betui lah hang dah insap alhamdullilah lah mamu ucapkan, tapi hang kena minta maap dekat semua pengomen yang hang dok maki juga selain dari nara tu cheq..

    • jengjeng says:

      eh……takut ker….dh buat slh,takut lax c kamen rider nie..

    • ting tong says:

      kamen rider, bagus jika benar kau betul2 dah sedar dan rasa bersalah diatas perbuatan kau ini. tapi kau fikir tak, akibat dari perbuatan kau ni, kau telah malukan nara, lukakan hati dia, lukakan hati dia dan sebagainya?

      bukan hanya nara, termasuk jugalah pengomen2 yang lain yang kau maki dan cerca kamen rider. ada tak kau berfikir sebelum kau komen dengan bahasa yang begitu? ada ke tak?

      sekarang bila tindakan undang2 mahu diambil oleh nara, boleh pula kau meminta maaf dan menyesali perbuatan kau kan kamen..

      aku berdoa agar kau betul2 lah menyesali perbuatan kau ini kamen. bagi pihak aku, aku maafkan kau.

    • Delaila Rose Maria says:

      KAMEM RIDER, SAYA HARAP PERMOHONAN MAAF AWAK ITU ADALAH IKHLAS DAN AWAK BETUL2 KESAL DENGAN PERBUATAN AWAK YA.

      • comei says:

        saya juz nak tambah ckit delaila.saya harap apa yg dia cakap ni,”once again Abg Nara, sy betul2 minta maaf n xkan lawat lagi blog ne” dia kotakan. jangan jadi macam mamat perasan hencem tu.cakap x serupa bikin.

        • LelakiKacak26 says:

          aikkkk??? i pn tkene jugak?? i xde sumpah seranah org tau…cume bg pendpt y jujur jek… cume ade certain2 pengkomen y xbole terime pndpt i… bak kate org2 tua Kadangkala Kbenaran tu Menyakitkan.. tp Kbenaran utk Kebaikan adalah kunci segala ubt bg kesakitan.. chewahh~

        • comei says:

          eh?u terasa ek?i kata kat u ke?ni aku copy ape yg ko kata semalam, “ni 1st time aku msuk blog ni.. 1st & last…aku repeat FIRST & LAST” tui.. memang cakap x serupa bikin! betul la kata delaila, ludah jilat balik.

        • LelakiKacak26 says:

          i xjilat ludah..i jilat bnda laen jerk…nyum2~ :D

        • comei says:

          1 je aku nak tanye kat ko.ko x nyesal ke ape yg ko gtau smlm?kalo x, memang aku kesian la sgt sape jadi awek ko.ye la, hari ni cakap lain,esok cakap lain.hari ni janji xnak buat, esok buat jugak.laki macam ni memang xleh dcayer.harap muka je hencem pun x guna jugak.aku pulangkan balik kata2 ko. ‘kebenaran tu menyakitkan”

        • LelakiKacak26 says:

          mcm ni lah, aku pn try nk neutral kn blk keadaan tp setiap kali tu la korg tetap nk push aku, aku pn xphm korg ni jenis y mcmne.. pastu aade lak y nk melaga2kn 1sme laen..sentiase xpuas ht kot…xkisah la, well aku sikit pn xrase nyesal, tkilan or apepn, ape y aku ckp kt dlm blog ni 80% utk kebaikn… jz pandangan org luar, tp tulah..bila kita da berada di tahap selesa, bile kne dtegur sket kite akan mengamuk abes 1kampung kecoh…common guys, be professional k.

          psl awek aku, alhmdulillah die tak ‘kancheong’ mcm korg..sorry to say guys..cume next time lps ni kne la open sket..kalo nk fanatik sgt pn jgn la smpai thp jumud…especially sesetgh gurl dlm ni..bkn semua k..

          to cik/en. comei (xtau die spesis ape-boy or gurl)..
          kebenaran y menyakitkn u adalah xsemua lelaki ensem tu x bole dipercayai or jht.. tu cume pandangan y typical bg org2 sntiase xpuas ht dgn golongn mcm kami lg2 u.. whatever~

        • Gadis90an says:

          Setuju dgn LelakiKacak26, kadang-kadang kena terima jugak pandangan org lain demi kebaikan bersama..

        • Merpati Putih says:

          I think lelaki kacak ni jujur & ikhlas nk menegur, cuma cara dia tu tak betul kot.. Well my husband kacak dan sgt baik orangnya.. So jgn terus menghukum org tanpa kita berdepan sendiri dengannya.. Selalu nya bahasa dan tutur kata bukanlah pengukur untuk kita tahu hati budi seseorang tu..For lelaki kacak, u adalah idaman setiap wanita, so kalau boleh jgn mensia-siakn wanita y menyintai u especially your girlfriend. :p

        • ting tong says:

          lelakikacak26, jika betul lah kau ini ikhlas nak menegur kau tak kan lah buat provokasi pada pengomen2 disini. kau sendiri pun tak betul bagaimana kau nak neutral kan keadaan? sedangkan kau sendiri pun tak kenal pengomen2 tu macamana orang nya tapi mudah saja bagi kau untuk mengata kan orang lain tak sempurna kau kan.

        • LelakiKacak26 says:

          mls nk ckp ape dh, segalanya da dijelaskn.. pandai2 la hang memahaminye yer.. Selamat Berhujung Mggu~… nk p dating sat, MAYA… I MISS uuuuUUUUuuuUUuuuu~ :p

        • Siti Nurhaliza says:

          Good answer lelaki kacak! Sgt profesional.. :)

        • Brutal Mania says:

          SEMPOIII~

        • Kampung BOY says:

          kirem salam kt MAYA weii!! hehehe.

        • zaia says:

          Kebenaran yg menyakitkan ->> kenapa lelaki kacak sudah ramai jadi gay

        • comei says:

          @ LelakiKacak26: k la, aku pun memang x suke nak pnjg kan cter n memang x suke pun cari gaduh, so, aku nak tamatkan di sini. cume, len kali, pikir dulu b4 jari tu menaip.kalo x, makan diri.paham kan maksud aku?mungkin ada yg menyokong ko kat cni coz derang x follow dr awal.xpe la.k,selamat bhujung minggu bsama maya :-)

        • Delaila Rose Maria says:

          COMEI, BETUL TU. YANG SEORANG TU MEMANG PERASAN HABIS. DAH LUDAH JILAT BALIK PULA. BUAT MALU SUNGGUH.

        • LelakiKacak26 says:

          cik delaila nih… ade y kne jilat kang~ akakakakaka…..

        • MAMAT GYM says:

          bro, aku suka jwpn ko.. memang sempoi dowh!!… lol!!!

          >>Delaila, hang ni seyes sgt.. chill2 la gurl!

        • Delaila Rose Maria says:

          AWAK NI MEMANG BIADAP LAH!

        • LelakiKacak26 says:

          aiii…marah ke cik delaila?? tu la.. jgn api2 kn sgt si comei tu… :p

        • gadis suci says:

          hi laki kacak, u x nk ke ngorat i..i lbh suci dr kasih, cmei dan delaila tu ya..

        • perempuan ini says:

          ngorat i jugak.. :D

        • ladies says:

          kasih, delaila, comei tu sume bengkeng..grg2 laki sume takut.. tp kalu nak ngorat i sory.. talk to my hand first..

        • Kasih says:

          ladies, u kenal i in person ke? kalo u xtau i cam ner jgn lak memandai2 kata org ni garang ke, bengkek ke hapa ke.. lain lah kalo u kenal i in person bleh lah u kata i cam tu my dear… ;)

        • ladies says:

          kasih xtermasuk.. sorry..dia baik..

  14. tolol kasih says:

    hahahaha…kasih ko buang jelah tudung tu. biadap sungguh kamu ni!!!

    • ting tong says:

      kau ni yang guna nickname lol tu juga kan? memang memalukan lah ada orang macam kau ni, tukar2 nickname sekadar nak lepaskan amarah. gentlemen lah sikit.

    • Kasih says:

      apa hal ko nk suruh aku buang tudung aku lak.. aku ke kau yg biadap sbnr nya?? xyah lah dok tukar nama ko bagai sbb avatar ko x berubah pun.. agak2 lah, jgn smp ko tololkan diri ko sndr ya..

    • yanie hakim says:

      ni lg seorg, ada sj nk mendtgkan mslh pd org lain.. dh la jhil lps tu mengjr org tngglkn tdng pla, mnsia jnis pa lh hng ni kn, adoyaii..

      • toti says:

        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie
        yanie

    • saiful wafi says:

      makin lama makin biadap pula tengok komen dari tolol ni.. kesian dekat ko yang minta perhatian orang ni tolol..

  15. zaia says:

    menarik..

  16. lololili says:

    hmmmmmmmmmm,,,,jnglah gaduh2…

  17. try komen says:

    10 org sahaja?

  18. "tolol kasih!!!!" says:

    aku tukar sbb aku menyampah dgn ko kasih oi…sbb tu name nyer tolol kasih. hahahaha…tp xtatau plak ko bwk geng ting tong kat cni plak. dasyat r… xkesah la avatar ke ape ker?? ko test saman aku…aku nk tgk blh ke x ko trace aku!! ade berani tolol kasih????hahahaha

    • gogo says:

      haha.. lawaklah ko nie.. rupanya ramai peminat si kasih nie.. femes skjp kasih..

    • Kasih says:

      kesian ada manusia mcm ko ni kn… kalo ko yg tolol ko xyah lah nk tunjukkan ketololan ko disini ya… ting tong ada disini bkn nya aku kenal pun, yg ko nk terasa apsal?? ko ingt ko sapa aku nk trace ko? buang masa aku jer layan org tolol cam ko ni…

      • saiful wafi says:

        biasalah kasih, bila dia yang tolol tu yang dia minta perhatian dari semua.. tak sangka ada juga spesis manusia macam ni kan hahaha..

  19. alahai dunia says:

    kesian,ada gak manusia macam kamen rider kat dunia nie…sakit jiwa kot..

  20. "tolol kasih!!!!" says:

    eh terasa ke cik kasih kte ni….hahaha. aku suntut jgk bdk ni kang!!! muke dah xbleh nk jual. badan pun xjage. aiya..jantan malang mane la nk kt ko ni………

    • saiful wafi says:

      ko ni kenapa? nak belajar jadi kamen rider juga ke? rasanya sebab tak ada siapa yang nak dkt ko lah yg ko meroyan asyik nak minta perhatian dr kasih saja.. memang ko tak tahu malu lah kan..

  21. [email protected] Ular says:

    abg BN..lainkali xpyh la komen di blog sendiri..post je & biar kitorg je baca,ktorg komen..
    BN komen tapi last2, BN gak kena fire ngan reader..hehe…

  22. "tolol kasih!!!!" says:

    eh si kasih ade backup la plak..saiful wafi??jeng..jeng… lantak korang lah. ke ko ni kapel dgn si kasih tu. hahaha..malang2..

    • Delaila Rose Maria says:

      AWAK INI MEMANG TOLOL KAN DAN TERSERLAH BETUL LAH KAN. KESIAN AWAK, GARA2 NAMA TOLOL TU, AWAK MEMANG HAMPIR2 MENTOLOLKAN DIRI AWAK DEPAN SEMUA.

      • LelakiKacak26 says:

        amboii cik delaila… baru je nk ngorat u tp bile da kuar sumpah seranah dr mulot u ni terus i kensel…pheww legaaa..

        • Delaila Rose Maria says:

          SAYA TAK SURUH PUN AWAK MENGORAT SAYA. DAN SAYA PUN TAK ADA KELUARKAN PERKATAAN SUMPAH SERANAH WAHAI EN LELAKIPERASANKACAK26.

        • LelakiKacak26 says:

          tu tu tu y tolol tu?? hehehe… k la, jual mahal la cik delaila ni.. last sy offer ni.. xnk rugi~ kikikikiki… (sy xperasan la..mmg anugerah Allah.. ok la sy tuka nick, Lelaki26 ok?)

          btw cik delaila umo bape? tggl kt neh? heeee.. :D

        • Yunaliz says:

          Nakal la lelaki kacak. Mesti cute dia ni.. hihihi

    • ladies says:

      knp ko xsuka sgt ngn kasih nie.. aku pun xsuka dia tp aku xsuka pun xde ar kutuk muka dia.. aku cuma xsuka dia komen kat sini jer..mcm angle sgt bile komen..

      • Delaila Rose Maria says:

        LADIES, MUNGKIN AWAK TAK KENAL KASIH SEBAB TU AWAK RASA MACAM TU KAN. DULU SAYA PUN BEGITU JUGA, INGATKAN KASIH NI JENIS KIPAS SUSAH MATI NARA. BILA SAYA DAH KENAL DAN JUMPA DIA, MEMANG BEGITULAH ORANG NYA. SANGAT2 BAIK DAN MEMANG SEPERTI ANGEL YANG AWAK MAKSUDKAN. HARI TU MASA SAYA BERKURSUS DI PULAU PINANG, SAYA ADA MINTA TOLONG KASIH AMBIL SAYA DARI AIRPORT KE HARD ROCK HOTEL, ITU ADALAH PERJUMPAAN KAMI YANG PERTAMA DAN TAK SANGKA KASIH DATANG TUNGGU SAYA DAN SANGGUP TEMAN SAYA SELAMA SEMINGGU DI SANA. FAMILY DIA JUGA BAIK2. JIKA KITA NAK MENILAI ORANG, ADALAH LEBIH BAIK KITA KENAL DIA DULU DENGAN RAPAT LADIES. SEBAB RAMAI PENGOMEN2 TEGAR DALAM BN INI MEMANG BAIK DENGAN KASIH MACAM ADIK BERADIK.

        • LelakiKacak26 says:

          ngeeeee…. :D

        • Lelaki26 says:

          da tuka nick dh.. heeeeee.. :D

        • Delaila Rose Maria says:

          KASIH, MAAF YA LAILA TERPAKSA CERITAKAN SUPAYA MEREKA FAHAM YANG KASIH INI BAGAIMANA ORANG NYA. BAKKATA ORANG TUA, TAK KENAL MAKA TAK CINTA.

        • Lelaki26 says:

          sye nk kenal ngn cik delaila la le… boley x?? :p

        • toti says:

          ai kasih

          saya pon nk kenal dgn awak sudi ke>>

          toink*toink*toink*

        • gadis suci says:

          i krng xnk ngorat ke?apa sgtlah yg krng dok usha si kasih tu, i lg hot tau dr kasih tau. i lg suci dr kasih,sbb i x tau nk ngata org tau. auuwwww…

        • MAMAT GYM says:

          sempat lagi ko usha minah nih!… hahahahaha!!
          terbaekk bro!

        • Celina Delaila says:

          kadang tak suka dgn LelakiKacak26 tapi kadang geli hati juga…..agak2 CASANOVA laa. Tapi nick “Lelaki26” lebeh sweet heheheh..neutral gitu! Bijak gurau mcm gedik rayu2 gituu orang nya “[email protected]”!

        • zaia says:

          Kasih yg bnyk kasih dan baik hati..hehe..

        • Delaila Rose Maria says:

          YA BERUL TU ZAIA. MEMANG MACAM TU LAH ORANG NYA KASIH TU. SESUAI LAH DENGAN NAMA DIA.

        • toti says:

          oh ye ke..leh ngorat kasih?

  23. Lelaki26 says:

    eh lupe, da tuka nick dh.. heeeeee.. :D

  24. yaaw says:

    awaatlaaa duk p gado2 ni…hmmmm kan xelok…kasi drh naik kang dpt plok drh tinggi…peace guys…..

  25. zzz says:

    yg harian metro punyer contest no ape cer..lari topik da!!

  26. MamatMatlab says:

    Macam menarik, tapi aku kena pikir idea kreatif so that boleh menang….Aku BoLeH!!!!

  27. mizz madam says:

    saper nak di undi??hehehe…

  28. ctzen says:

    pehal le new reader kat sini.
    gaduh-gaduh maya plak.
    mau bising2 kalu, kasi keluar lah diri masing2,
    baru real. hmmm…

  29. DATUK J says:

    1 malaysia hehehe

  30. poret says:

    janganlah overrr gaduh2…..ape ni….bisinggg llaaaa

  31. LabiLabi says:

    chill lah…

    nak try

  32. Merpati Putih says:

    i pn nk try jugak..

  33. Dwen Rasid says:

    betol2 keluar paper ke ni…cam x caye jer

  34. lelaki subur says:

    wah! sounds intersting..blh cuba ni..
    thanx kat abg nara..

  35. Jebon says:

    Takde idea plak aku nak buat berita ape hehehe :)