Written by Bella | March 24th, 2016

Nampaknya kehangatan Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 2015 ataupun yang ke 29 semakin dirasakan apabila senarai Top 5 bagi 13 kategori telah di umumkan semalam.

Agak terkejut juga kami apabila nama-nama besar dan popular seperti Aaron Aziz, Fara Fauzana, Zizan Razak, Johan As’ari,  Amyra Rosli, Saharul Ridzwan, Nabil Ahmad, Mia Ahmad dan Zara Zya tidak dicalonkan.

Beberapa bakat baharu seperti Ir Radzi, Syed Shamim dan Nadzmi Adhwa memberikan kejutan kerana tercalon pada anugerah tersebut tahun ini.

Dengan menggunakan hashtag #Respek, ABPBH 29 bakal berlangsung di Pusat Konvensyen Antarabangsa (PICC) pada 8 Mei hadapan.

Berikut ialah senarai penuh calon ABPBH 29 :-

Artis Baharu Lelaki Popular

  1. Ippo Hafiz
  2. Ir Radzi
  3. Nadzmi Adhwa
  4. Redza Rosli
  5. Sufi

Artis Baharu Wanita Popular

  1. Falisha Crossley
  2. Janna Nick
  3. Mira Filzah
  4. Nana Sheme
  5. Ruhainies

Pelakon Filem Lelaki Popular

  1. Abam
  2. Remy Ishak
  3. Shaheizy Sam
  4. Sharnaaz Ahmad
  5. Syafie Naswip

Pelakon Filem Wanita Popular

  1. Emma Maembong
  2. Fathia Latiff
  3. Neelofa
  4. Nur Risteena
  5. Siti Saleha

Pelakon TV Lelaki Popular

  1. Faizal Hussein
  2. Fattah Amin
  3. Kamal Adli
  4. Remy Ishak
  5. Sharnaaz Ahmad

Pelakon TV Wanita Popular

  1. Emma Maembong
  2. Erma Fatima
  3. Fathia Latiff
  4. Siti Elizad
  5. Siti Saleha

Penyanyi Lelaki Popular

  1. Aizat
  2. Asfan
  3. Hazama
  4. Ir Radzi
  5. Syed Shamim

Penyanyi Wanita Popular

  1. Adira
  2. Aishah Aziz
  3. Ayda Jebat
  4. Dayang Nurfaizah
  5. Eleena Harris

Artis Kolaborasi/Duo/Berkumpulan Popular

  1. Akim & The Majistret
  2. Hafiz Suip & Adira
  3. Joe Flizzow & SonaOne
  4. Tasha Manshahar & Syed Shamim
  5. Wings

Artis Komedi Popular

  1. Abam
  2. Amir
  3. Ebby Yus
  4. Shuib
  5. Zulin Aziz

Artis Versatil Popular

  1. Abam
  2. Ajak Shiro
  3. Awie
  4. Didie Alias
  5. Ifa Raziah

Pengacara TV Popular

  1. Hazlin Hussein
  2. Izreen Azminda
  3. Neelofa
  4. Sherry Alhadad
  5. Wak Doyok

Penyampai Radio Popular

  1. Abby Fana (Sinar)
  2. Deen (Hot)
  3. DJ Lin (Suria)
  4. Feeya Iskandar (Sinar)
  5. Fizie (Hot)

ABPBH Kategori Online Artis Aksi Selfie Popular

  1. Datuk Siti Nurhaliza
  2. Elfira Loy
  3. Emma Maembong
  4. Fazura
  5. Nazim Othman
  6. Nora Danish
  7. Saharul Ridzwan
  8. Scha Alyahya
  9. Shukri Yahaya
  10. Zizan Razak

 Personaliti Media Sosial Popular

  1. Amran Fans
  2. Atita Haris
  3. Faizdickie
  4. Kevin Zahri
  5. Lara Alana
  6. Mat Lutfi
  7. Queen of Luna
  8. Ucop
  9. Vivy Yusoff
  10. Wak Doyok

 Artis Ikon Respek

  1. Aishah Sinclair
  2. Daphne Iking
  3. Datuk AC Mizal
  4. Datuk Aznil Nawawi
  5. Hafiz Hamidun
  6. Heliza Helmi
  7. Maya Karin
  8. Mizz Nina
  9. Sazzy Falak
  10. Scha Alyahya

 Artis Trending Popular

  1. Arja Lee
  2. Atikah Suhaime
  3. Ayda Jebat
  4. Fasha Sandha
  5. Fazura
  6. Sharnaaz Ahmad
  7. Tasha Shilla
  8. Uqasha Senrose
  9. Yuna
  10. Zizan Razak

Artis YouTube Popular

  1. Ainan Tasnem
  2. Eleena Haris
  3. Ippo Hafiz
  4. Najwa Latif
  5. Nana Sheme
  6. Siti Nordiana
  7. Syed Shamim
  8. Tasha Manshahar
  9. Wani (Kun Anta)
  10. Wani Kayrie

Sumber Berita : BH ONLINE

125 responses to Senarai Top 5 Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2015 (ABPBH 2015)

  1. Ada Aku Kisah says:

    Eerrrkkk…Aida Jebat tercalon dlm Penyanyi Wanita Popular?? Lagu setakat 1 2 je…penyanyi popular ke?? Suara pun mcm katak panggil hujan…apa sumbangan kau dlm industri muzik Malaysia wahai Aida Jebat oiiiii?? Lain laa mcm Dato Siti, Yuna, Mizz Nina & Shila Amzah…International market value….ko apa ada??? Ceeiiittt…Sapa sokong sila like… (Y) (Y)

    0

    0
    • aaakulah says:

      Nadzmi Adhwa lak pondan..sapa2 tengok meletop kebaboom time die jadi guest kot…kene amik kunci dlm box tu…sampai sudah x berani nk masukkan tangan dlm box tu..mmg bacul ah..wat body konon2 nk tnjk gagah jek la…tp sbnrnye penakut pondan

      0

      0
      • Anonymous says:

        Penyanyi Wanita…Fofuler Ayda Jebat??? You must b joking Peah!!!

        0

        0
        • Kiah says:

          Kiah terkesima giler tengok nama2 yg tercalon. Anugerah yg telah menuju kuburan tersedia utk ditalkinkan giteww…mcm anugerah MeleTOP. Takziah!

          0

          0
        • R i t a says:

          Nonsense. Artis2 Top 5 mcm byk yg x layak!!

          Maya Karin mana? Artis2 gedik lagi bersendu terselit. Mmg bertaik dah anugerah ni. Pungkoq hang la BH.

          0

          0
        • Alahai says:

          Nabila Huda dan Maya Karin xda. Mmg sangkak la org yg vote tu. Palat punya BH! Buat malu industri je…

          0

          0
        • Rooney says:

          Neelofa pelakon filem weyyyy. Ketahian nya la pembaca2 BH…. Fark!

          0

          0
        • Pekerja Gomen Panas Ketiak says:

          anugerah yg mengejar populariti mcm ni la. bukan ada juri. yg hampeh dan sendu mendu pun boleh top 5. bila pilem lagu dan drama x laku salahkan penonton2 x support industri seni. mcm mana x support media dan org dlm industri pun x betul. jadi bahan gelak je la. melayu2 makin cerdik tapi yg kurang cerdik org media dan insan2 seni. sendiri undi, sendiri naik stage, sendiri buat2 terkejut berok!

          0

          0
        • Itu saja akak nk komen says:

          Hashtag #respeck tu sepatutnya ditukar kpd…. #merepek.

          K bye.

          0

          0
        • Peah says:

          Ntah pape laaa calon2.. Pelakon tv wanita popular.. Mana anzalna? Drama memori cinta suraya hit kot..

          0

          0
        • paco says:

          kena paham memori cinta suraya tu astro punya..abp ni kn tv3..kena paham..depa pun politik kuat gak..hahahaha..xyh layanla anugerah mengarut ni..xde bakat pun boleh jadi top 5 gak asalkan bakat tv3

          0

          0
      • Adoiii laaa says:

        Adoyaiii, Emma Maembong Pelakon Filem? Korang ni biar betul sikit. Ni anugerah apa ni? Nampak sangat awal2 pun dah x betol? Buang masa la BH. Buat org gelak je!!!

        0

        0
        • Anonymous says:

          anugerah bintang sendu oleh bolehbelah harian!!!

          0

          0
        • wakakakakaa says:

          Artis Ikon Respek dan Selfie….boleh belah sangat kategori sampah ni. w

          0

          0
        • phuii says:

          filem apa yg dia belakon.. Anugerah BH ni dorang nk untung je.. yg mengundi pun bangang..

          0

          0
        • Jangan X Tahu U Olds says:

          Beli paper berkoyan-koyan…adik beradik, syarikat filem dan sponsor tolong pangkah. Bila menang buat2 muka terkejut. Puihhh…taktik dan modus operandi dah lapok.

          0

          0
        • melati says:

          Please Berita Harian…kalau mcm ni, lambat lah lagi aku nk mengundi. Buang masa je korang kan? Sales jatoh ke..terpaksa cipta anugerah melalut selfie dan ikon pelbagai tu?

          0

          0
      • Dato Vie says:

        Berita Harian…x ubah majalah Mangga uolsss! Sendu la calon2. Majoriti nya sedih pilu. Nampak x permainan diaorang? Awal2 geng2 diaorang pangkah masuk top 5. Makin Xde kredibiliti anugerah ni. Cap ayam juga!

        0

        0
        • Wtfishhhhh???? says:

          Anugerah selfie???? Korang ni waras lagi ke??? Apa pentingnya selfie dlm industri muzik??? Tolong jelaskan?

          0

          0
        • Mawar says:

          Orang2 dlm BH ni samaada kaki syabu, mabok atau pengguna tegar jus daun ketom! Anugerah sampah sarap. Please la kalian….anugerah selfie apa jadahnya? Baik ganti dgn anugerah pengarah terbaik ke? Komposer terbaik ke? Memang hancur la ABPBH tahun ni. Paling kelakar jadinya.

          0

          0
        • Cili says:

          anugerah bintang berkerak lagi berpalat. x perlu mengundi la weiiii! zzz

          0

          0
        • jangan lupa buang duit undi says:

          anugerah bintang sendu bullshit harian..omg.
          nah….ambek…bintang2 sendu nama pakat2 naik.
          hahahhak…nak sangat mengundi.
          ahaks.

          0

          0
      • Mama says:

        Shame on you BH…shame on you! :(

        0

        0
        • werkkkktuih sangat says:

          dah nyanyuk kot orang kuat BH ni????

          0

          0
        • Terus Terang says:

          Yaaaa, tahniah BH. Penghinaan secara halus buat insan2 seni yg berbakat. Anugerah ni melacurkan retis2 poyo, perasan bagus walaupun bakat..yang hado je… dan dibuburkan saja sebelum industri hiburan dan seni menjadi bahan sinis dan ejekkan penonton2. Anugerah menang sorak…kampung tergadai cap ayam!

          0

          0
        • aku yg bijaksana says:

          Award ni sebijik jadi Akademi Fantasia. Tak perlu buang duit la kalian ye. Sponsor2 akan vote retis mereka …production houses pon juga. Tak payah buang duit. Guna duit tu pergi makan nasi lemak ayam penyet lagi berbaloi. Harap ambik perhatian. BH ni dah desperate…takde sape nk beli paper. Semua dah ada fesbuk dan mobile. Baca online je!

          0

          0
      • zueeeee says:

        Ni yg Ir Radzi ni engineer ke apa? Siap ade pangkat Ir lagi. hamboiiii glemerrrr

        0

        0
        • Anonymous says:

          anugerah selfie tu sengaja dah heret nama tok tie dan si nora danish. mcm x tahu org2 kuat BH ni mmg kuat makan dedak ayam. nak rating je…

          0

          0
        • hahahahaaha says:

          nanti jadi tasha shila. dato ikan bakar tolong beli undi..
          lepas 2 tahun…SEPI.

          0

          0
      • Tipah says:

        Eleena Harris….saper plak tu ?! Tak pernah dengar pun tipah.

        0

        0
    • wannabe says:

      tgk senarai calon.. aku tau mesti bosan rancangan nie..

      0

      0
      • izzy says:

        setuju!.. tgok senarai calon dah merapek.. apetah lg senarai pemenang!

        0

        0
      • cili merapi says:

        yg berbakat x calon sebab x perlu undi diri sendiri. tu la pasal.

        0

        0
        • Fakurazi says:

          Ayda Jebat popular ke drp Stacey, Alyah dan lain2 utk kategori penyanyi. Popular sbb orang benci adalah kot. Kat situ dah nmpk anugerah ni anugerah undi sendiri. Tak masuk akal!

          0

          0
    • Shhh says:

      Serius kali ni x excited langsung dgn anugerah ABPBH..mgkin aku dh kurang minat dgn artis2 skrg ni..rupa mmg ada..tpi bakat ke laut..nyanyi satu dua lgu..dh ada dlm carta..belakon kayu dh tercalon…. …byk lah aku tk kenal..sapa tu falisha, ippo lah..apa ni…paling aku terkejut..pelakon filem wanita popular..da neelofa, emma, ristenna, dan fathia..filem apa dorg berlakon…what the fish!!!..calon utk dj..fara dn ag tk da..padahal dorg baru je kuar dri hotfm..pandai betul pengundi ni..,habis madu ag dn fara terout terus..mcm fbi dulu…then kenapa pelakon drama wanita tak ayda jebat….kuikuikui…aku tk minat diapun..tpi diapun da main drama..kenapa zara zya dn amyra rosli takda..dorg lbh baik dri ayda jebat…tpi minah ni tercalon plak drma kategori lain…satu lgi abam tercalon dlm kategori filem..lol mna zizan..erma Fatima..mok cun tupun tercalon..hahah ni mesti yg mengundi..ni byk surirumah ni..ofkoslah kan….kategori pelawak …amir pun ada…lawak ke???…..mana johan..jep…perghh biar betik kali ini…kategori versatile tu utk apa pulak…pelik lah pulaK ABPBH kali ini..dh terdesak sgt ni nak org undi ni…wahhh wak doyok pun tercalon..dia jdi pengacara ke..mana nabil, awal, zizan…apa benda ni semua..kategori merepek je byk..konfim kali ni benar tk excited dn tk meriah..aku dh undi pun calon lain plak yg masuk…ni mesti suku sakat kaum kerabat je mengundi calon2 yg ntah apa2 ni..mmg tk tgk lah..bc kat internet je nanti..

      0

      0
    • Man Gombak says:

      Sendu sendu giler senarai Top 5 tahun ni!!

      0

      0
    • Podaaaahhhhh! says:

      Ayda Jebat suara katak…penyanyi??? Hahahahak…lawak..lawak!!!

      0

      0
    • Anonymous says:

      Aku rasa tahun ni punya finalis2 paling tak masuk akal n paling tak ada kredibiliti. Something needs to be done. It is embarrassing.

      Many are not qualified or let alone .. being labelled as popular. Common Berita Harian, don’t insult the public please.

      0

      0
    • Kasim selamat says:

      Ini anugerah tv3. Hahaha. Yg mng tu popular kat tv3. Yg tercalon Jgn nak bg ucapan Terima kasih sgt kat semua pengundi. Terima kasih kat bos kau media prima. Lps ni tukar ABPBHMP atau ABPBHTV3. Jgn nak megah sgt dgn nama anugerah x logic ni skrg. Gais nak tanya mcm mana nak kasi tv3 lingkup? Bosan pulak tgok berita palsu dia.

      0

      0
  2. myms says:

    Anugerah Sampah….. org ramai dah x baca BERITA HARIAN Bodoh nie… hahahhaha

    0

    0
    • Anonymous says:

      ABPBH ni dah menuju jalan ketandusan dan kegersangan idea.
      Tak perlu nak undi. Buang duit jew. Hentikan saja….

      0

      0
    • Sabri Ali @ Nick says:

      Betul.. Harian Metro dan Utusan Malaysia lebih kurang sama kan..

      0

      0
  3. Eerrrkkk…Aida Jebat tercalon dlm Penyanyi Wanita Popular?? Lagu setakat 1 2 je…penyanyi popular ke?? Suara pun mcm katak panggil hujan…apa sumbangan kau dlm industri muzik Malaysia wahai Aida Jebat oiiiii?? Lain laa mcm Dato Siti, Yuna, Mizz Nina & Shila Amzah…International market value….ko apa ada??? Ceeiiittt…Sapa sokong sila like…

    0

    0
  4. Aku Punya Nama says:

    kenapa penyampai radio & pengacara TV xde lelaki perempuan?
    AG xde pun dalam senarai.
    lagi satu. bila pemilihan ni dia buat. xtahu pun

    0

    0
  5. tudung kelabu says:

    Erkk sedih aku tengok calon2 nya..

    Btw, if IKON RESPEK tu aku hope MIZZ NINA menang.. sebab aku respek gila kat dia.. from imej seksi tak hingat dunia, now menjadi seorang muslimah yang patut dijadikan idol..

    #my2cents

    0

    0
    • Anonymous says:

      ntah apa2 calon ikon respek tu. mizz nina je ok. kalau ada faizal tahir ke apa respek lah jugak.

      0

      0
  6. Ayda Tuah says:

    Lepas ni boleh tukar nama anugerah ni daripada Anugerah Bintang Popular kepada Anugerah Bintang Sendu.

    0

    0
  7. jari jemari puaka says:

    Anugerah Lagi???? hmmmm.. industri dibanjiri dengan anugerah. tapi kualiti nan hadoooooo. seddeh. mcm mana industri nak berkembang, nak bersaing dengan industri antarabangsa? pikir pikirkanlah wahai bijak pandai industri. jangan syok sendiri.

    0

    0
  8. lol says:

    Kalau meran menang… sapo nak naik stage?

    Hmmmm…..

    0

    0
  9. Anonymous says:

    mari kita selawat ke atas junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w

    0

    0
  10. melati says:

    sayang !!! Anugerah BH ni Hebat……tapi di Haprak kan oleh Aida Jebat…daripada aku tk suka Azwan Ali….trus jer aku minat kat Azwan Ali……….Azwan Kembali lah selamat kan lah dunia Retis ni……Azwan kembali lah Ceria kan dunia Retis ni……..

    0

    0
  11. aaakulahhh says:

    Nadzmi Adhwa tu lembik..ntah2 pondan ke apa..saja wat body nk tunjuk bajet gagah..
    hari tu sape2 tengok meletop kebaboom time die kene amik kunci dlm box tu…gile la penakut tahap PONDAN

    0

    0
  12. minah gomen jer says:

    makin sendu jer aku tengok .
    yang aku pelik kategori “pelakan filem wanita popular ” tuh… bila masa emma, fathia, ruhaines tu berlakon filem ? neelofa ada lah satu filem dia…siti saleha tu dah lama x berlakon filem . kenapa x pilih yang latest yang selalu berlakon filem jer masuk senarai awal sebelum vote peminat ???

    0

    0
  13. Ruby says:

    emma maembong finalis pelakon filem popular? ade ke movie yg dia belakon? drama tv ada la… ke dh tak de artis lain nk letak kat situ? kihkih

    0

    0
  14. Semua yg tercalon top5 abph thun nie semua mengarut lah..kecuali mira filzah jer..pelakon tangkap muat jer semua..mane pelakon hebat tanah air kita eh..nelydia senrose pun takder…pelakon yg ade name semua xder..

    0

    0
  15. aaakulahhh says:

    ruhainies and nur Risteena pn boleh tercalon…masyaAllah…gile ke apa…sapa la wat pencalonan ni…
    pastu ramai x kenal so aku google la si Nana Sheme, ooo…baru ku tau…baru berhijab sejak masuk jd retis ke dik…

    senarai pelakon filem WANITA paling teruk calon2 nya..

    wat doyok pengacara tv popular? WTF

    Artis Ikon Respek lak, kalau dpt kat AC mizal mmg nampak benar la rakyat malaysia ni banggang n bebal.

    0

    0
  16. perimalysia says:

    Semua yg tercalon abph tangkap muat jer semua..mira filzah jer yg best..nelydia senrose pun xder..pelakon yg ader name semua x tercalon..mengarok lh

    0

    0
  17. Anonymous says:

    teringat cite teman lelaki upahan…ungku ismail tak tercalon pun dlm pelakon tv popular..siti elizad tercalon lak..ikut musim..dulu cite ni yg femes sampai org sebut2…huhu

    0

    0
  18. Puteri Jelita Rupawan says:

    Harap2 Amran Fans menang…nak tegok siapakah Amran yg sebenarnya…

    0

    0
  19. myms says:

    ABPBH29 yg sendu tgk tempt pun dah tau PICC x gah langsun
    bodoh tahap gila babi… hahahhaha
    mcm Haram…..

    0

    0
  20. melati says:

    Azwan Ali…kalau anda terbaca , aper yg saya tulis….maaf kan lah saya selama ini saya mengutuk anda, kusangka tiada nya Azwan dlm industri seni ni meriah lah…..tapi rupa2 nya makin Haprak….Azwan kembali lah untuk ceria kan industri Malaysia ni….maaf kan Saya…dh teruk sgt industri seni kat Malaysia ni , takut nanti jadi macam Wayang Kulit jewwww…

    0

    0
  21. 123 says:

    mcm xbest jer calon2nyer hikhik #maapkanhamba :)

    0

    0
  22. nok gebuzzz says:

    pelik2 jer yg tersenarai tu……top 5 jer tgk mmg x layak apetah lagi kalau menang,makin sadisss la abpbh ni.

    0

    0
  23. baby says:

    worst candidates ever. Nabila Huda is the best actress ever and she’s not even in the lists.

    0

    0
    • mira says:

      yup nabila huda seorng actress yg sgt bagussss..sy sokong nabila tp dia tak senarai sbb dia tak popular..yg ni calon2 utk yang popular bg berita harian jerr…sapa yg byk citer dia dlm paper tu akn tercalon la..yg news artis dlm paper2 lain tak di kira ya..

      0

      0
      • Anonymous says:

        ni kan calon tuk 2015..kalu ada filem @ drama yang kuar tahun lepas adala..macam komen kat bawah tu zizan kan berlakon polis evo kuar tahun 2016..nabila pun berlakon filem munafik tahun 2016..tahun lepas xingat le kalu nabila ada berlakon..apapun tengok artis2 yang tercalon xde yang meletop..mesti hambar nanti..tapi artis paling popular aku rasa mesti jatuh pada Sam..huk alohh

        0

        0
        • kucing meowww says:

          memang lah anugerah untuk tahun lepas.. tapi yang tak berlakon tahun lepas pun tercalon jugak

          0

          0
  24. Anonymous says:

    kelako tahap gaban le..ad ke pelakon wanita popular nama y pelik2 keluo leh tercalon…mak aiiii…pelakon y hebat sprti nabila huda mane…sadis btl le…lgi satu lgi sadis..ruhainies n ristina leh trcalon…hmmmmmmm…nmpknya abph ni dh leh masuk lobang kubo…harap2 thn ni bukan sam y menang…

    0

    0
  25. Adya kasturi says:

    Mana zizan????????!!!!!mcm x btul je ni….hnya skong zizannnnnn razak

    0

    0
  26. Sangkak BH says:

    Org2 yg cipta anugerah ni penghirup air daym ketom ke weiiii? Lol…gila ahhh!!!

    0

    0
  27. aku says:

    neelofa utk pelakon filem wanita popular?? kau gila?? filem azura + lemak kampung santan tu paling hauk abad ini..xlaku wehhh… kalau pengacara tu yer r..adoii..aku rs..berita harian saja prank ni..ni bukan real list ni..kih3

    0

    0
  28. Anonymous says:

    Anugerah Bangkai Harian

    0

    0
  29. anonymous says:

    Ini kn nmnya anugerah popular…dah sah2 yg bkualiti xtersenarai….mngarut je sume ni…

    0

    0
  30. Yukkk! says:

    Neelofa pelakon gitu!!! Kah kah kah…

    0

    0
  31. adlynna says:

    Personaliti Media Sosial Popular confirm pilih LARA ALANA :)…yg lain semua tak layak..biar LARA jer yang dpt ANUGERAH PALING POPULAR :)

    0

    0
  32. Anonymous says:

    Taiklkkkk!

    0

    0
  33. Tina says:

    tolong jangan buat lawak lah BH.

    0

    0
  34. Kiranak says:

    anugerah hidup segan mati x mahu..mcm ni la jadi. org semua pakat2 gelak.

    0

    0
  35. Anonymous says:

    WOW…simple words…nama yg tercalon ke top 5 tu..TAK KENAL…
    what happens..best words >>> TERUK<<<

    0

    0
  36. lols says:

    pelakon filem wanita popular & pengacara wanita popular tu mcm krikk krikk sgt pencalonannya.. berkerut dahi nak fikir filem ape diorg berlakon.. dah la neelofa pun tercalon.. neelofa pelakon.? pandainya buat lawak.. kui kui kui

    0

    0
  37. omg,,pleasseeeeeeeeeee. says:

    kapan kan saja!!!

    0

    0
  38. Anonymous says:

    anugerah cap ayam bintang hauk!!!

    0

    0
  39. SERIOUsLY!!! says:

    this is BULLSHIT.

    0

    0
  40. nana says:

    Kenapa nama Neelofa ada dalam senarai?
    Dia ada berlakon ke baru-baru ni?

    0

    0
  41. atin says:

    Lain aku xkisah,… Janji LARA ALANA ada,.. okeyhhh!

    0

    0
  42. hmmm says:

    Ini semua beli paper vote diri sendiri ni.. kesian yang artis berbakat tapi fans kurang

    0

    0
  43. Michael Hang says:

    Beli paper vote sendiri. Choiiii

    0

    0
  44. Cik Bunga says:

    knp nabila huda xde? johan raja lawak pun xde ke?

    0

    0
  45. Cik green says:

    Kalo dulu memang layan la anugerah ni sebab yg tercalon memang layak. Masalah yg tersenarai kat atas tu suma x layak pun.. propa lebih… kot yg layak sorg dua ..pastu apsal byk sgt kategori merepek ni…eeeee…anugerah syok sendiri je n so low class…

    0

    0
  46. White Rose says:

    Rest In Peace…

    0

    0
  47. Anonymous says:

    Anugerah top selfie diadakan utk Tok Ti?

    0

    0
  48. Punggok says:

    kalau retis2 sendu tu menang x kemana lah.
    contoj terbaik…tasha shila. mana dia skg????

    0

    0
  49. Pak Sako says:

    penipuan secara terang. yg x berapa popular gigih mengundi….demi nk popular. kesian nya BH dan industri seni negara.

    0

    0
  50. lalalala says:

    Berita Harian oh Berita Harian….terdesak benar kalian kan? Retis2 pulak pakat2 undi diri sendiri. Kesiannya….nobody is impressed.

    0

    0
  51. Anonymous says:

    emma maebong filem apa weyyy? mangkok ah BH ni.

    0

    0
  52. Anonymous says:

    Bodoh Lah finalis anugerah Ni. Aku rs artis2 skrg mmg upah fans diaorg utk mengundi… Nmpk Sgt takde job Kat tv sbb Ada ms nak mengundi utk diri sendiri. Finalis plg bodoh adalah pelakon filem popular. Setakat popular menggedik adalah

    0

    0
  53. Ko pikir says:

    Logik tak Emma Maembong dan Neelofa lebih popular drp Maya Karin, Nabila Huda…atau Nora Danish sbg pelakon?

    0

    0
    • Koko says:

      Filem plak tu….aku pun garu kepala. Satu filem dah dianggap popular. Speechless haku siot!

      0

      0
  54. Anonymous says:

    jap. Artis popular media sosial? kalau amran fans menang siapa yg naik stage? kahkah. Selama ni pun meran guna fake photo. Aiyo pelik2 la. Artis ikon respek la bagai.. pelik2’award kat msia ni skrg..mengarut. Mira filzah yg berlakon 1 2 drama sendu pun dah tercalon. Ayda jebat toksah citer lah.kalau dia menang lg aku taktau lah level industri kita ni mcm mana

    0

    0
  55. Anonymous says:

    betul, abpbh x logik. popular dan xde kualiti. mungkin ini lah penyebabnya byk drama2 sampah dan lagu2 sampah menyemak ruang udara..

    0

    0
    • Anonymous says:

      artis2 lakonan kayu, gesel tetek dan byk publisiti murahan yg mendominasi. so sad…yet tragic!

      0

      0
  56. Lucu Plak Aku Baca says:

    anugerah yg dah tenat… masuk I C U gitu.

    0

    0
  57. Zie says:

    Yg bodoh ahli2 dlm ABPBH ni lah. Anugerah dah nak pupus pon masih nak juga suruh org vote. Last2 artis yg xde bakat je yg nenyemak. Sudah la BH. Hentikan kerja award bodoh nie!

    0

    0
  58. MAYA says:

    ANUGERAH PALING BODOH YANG MERUGIKAN RAKYAT MALAYSIA

    KONPEM KRONI MENANG…

    TAK BERPAEDAH LANGSUNG….PTUIIIIII

    0

    0
  59. Anonymous says:

    Sepatutnya BH nak kuar list pencalonan Tu tgk Lah jumlah filem Dan kutipan filem bg pelakon filem wanita popular Tu… Tak lojik langsung nama finalis…. Artis yg menang plak buat2 terkejut.. Ala kalau setakat undi sendiri tak pyhlah nak kecoh2. JOM KITA SEMUA BOIKOT ANUGERAH BINTANG POPULAR NI

    0

    0
  60. cindy says:

    anugerah meleis low class ..

    0

    0
  61. kaknoon says:

    ANUGERAH ni pelik.. cam kena byr je.. neelofa tuhh??! mavie ape je yg dia berlakon? 2 3 4 tahun lepas ade la belakon smpai filem tu xlaku jadinye. sah2 bodek penganjur nih lebihh. nak jugak…

    0

    0
  62. kaknoon says:

    ANUGERAH ni pelik.. cam kena byr je.. neelofa tuhh??! mavie ape je yg dia berlakon? 2 3 4 tahun lepas ade la belakon smpai filem tu xlaku jadinye. sah2 bodek penganjur nih lebihh. nak jugak… #siskeliru

    0

    0
  63. Me says:

    Oii BH..ketahian apakah ini??!!!(baca dlm nada cikgu papazola si kebenaran dlm boboiboy?) Kau dah hilang akal ke apa?si lofa tu calon pelakon filem?filem pilot cafe ke?ayda jebat yang ada 2 lagu tu calon penyanyi?sam yang dah sendu tu calon pelakon filem?

    0

    0
  64. peminat blogger BNara says:

    berharap sangat kategori penyanyi wanita popular itu yang sesuai untuk diterima anugerah, jangan laa bagi pada yg baru dpt anugerah baru2 ini … tolong laa undi bagi yg da lama dan betul2 bbakat dalam nyanyian

    0

    0
  65. razara says:

    makk aii calon sume merapu..xde jiwe langsung nk tengok.ni sme mst kes undi dri sendiri ni..gigih naww..xpela yg xtecalon tu sbnanye lag hebat2..sbb ni pminat yg undi n diri sendiri….kikikiki..

    0

    0
  66. x says:

    Banyaknya tahi

    0

    0
  67. komensikit says:

    Calon2 utk kategori pelakon filem wanita popular tu kelakar ok….puas fikir filem apa la yg gah dan meletop sgt dieorg berlakon sampai boleh tercalon sbg top 5….ni takde keje lain la ni…mesti fan club yg gigih bersatu padu mengundi retis kesayangan dieorg…

    0

    0
  68. mak c kina says:

    80% calon aku xkenal!!!calon yg xsuai kategori pun ada..hahaha..fathia,emma,neelofa belakon filem apa wei..aku xtau pun..
    tp apa yg aku faham peminat artis gred A xminat nk join anugerah sampah ni..bg dorg artis dorg adalah terbaik..xlayak nk lawan undi dgn artis degik sendu ni…hahaha

    0

    0
  69. Siput sedut says:

    Jepp sepahtu
    Nabila ‘munafik’
    TAKDE?!!!!!!

    0

    0
  70. pink pink says:

    ramai xde…hafiz,faizal tahir,khairi azlee,amar bahrin,ady putra,izzue islam,aaron aziz,shukri yahya,aqim (kecuali dgn majistret)zara zya,amira rosli,stacy..aku rse ni 1st time nama2 ni xmasuk top 5..calon paling kelakar pelakon filem wanita…hahaha…

    0

    0
  71. Clever girl says:

    Anugerah sampah!!!!apesal mia ahmad tak tercalon padahal die ramai org minat kot…follower pon ramai…gila ke apa ayda jebat pulak tercalon…mmg sampah …saharul rizwan pon x de..ini anugerah ape sebenarnye nie?????anugerah undi diri sendiri eeaa???!

    0

    0
  72. permaisuri says:

    maaf nk ckp tp perasan x neelofa slalu naik nm walhal berlakon 1 2 filem @ drama jer…sejak tahun lepas lg…hurmm….pastu yg top 5 tu since 2 3 thn br ni nm yg sememangnya x top 5 pon dlm industri plak yg tersenarai…dh confius dh!huhuhu..ni anugerah paling popular ke apa?kn tukar dh tu tajuk nyerr…

    0

    0