Written by AbangNara | November 23rd, 2009

ajl 24

Berikut adalah senarai lagu yang layak ke Anugerah Juara Lagu (AJL) 24:

01. Aku Skandal – Hujan (komposer/penulis lirik: Noh)

02. Tak Mungkin Kerna Sayang – Alyah (komposer: Ajai, penulis lirik: Habsah Hassan)

03. Aurora – Estranged (komposer/penulis lirik: Estranged)

04. Bengang – Akim (komposer: Amir, penulis lirik: Sheikh Qalam)

05. Aku Rindu Sayang Kamu – Black (komposer/penulis lirik: Yuzai)

06. Dan Sebenarnya – Yuna (komposer/penulis lirik: Yuna, Paan, Efry, Adil)

07. Rindu Terhenti – Tomok (komposer: Aubrey Suwito, penulis lirik: Tinta)

08. Pakai Buang – Stacy (komposer/penulis lirik: Edry)

09. Kau Aku – Aizat (komposer/penulis lirik: Aizat)

10. Pergi – Aizat (komposer/penulis lirik: Pete Teo)

11. Situasi – Bunkface (komposer/penulis lirik: Sam)

12. Bencinta – Faizal Tahir (komposer: Audi Mok, penulis lirik: Faizal Tahir)

13. Cinta Adam Dan Hawa – Misha Omar (komposer: Azmeer, penulis lirik: Allahyarham Loloq)

14. Masih Jelas – Hafiz (komposer: Aidit Alfian, penulis lirik: Ad Samad)

Apa pendapat korang? Semua lagu di atas layak ke tak? Ke korang tak layan pun AJL tahun nie?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

143 responses to Senarai Lagu Untuk Final AJL 24

  1. awekcun says:

    MRNG SME….

    0
    0
  2. awekcun says:

    YEHHH!!AKHIRNY AKU 1ST………

    0
    0
  3. awekcun says:

    YEHH!!!AKHRNY AKU 1ST………..

    0
    0
  4. awekcun says:

    AKU XSKE DGR LAGU BENGANG,MNYPH……
    WAT AKU LGI BENGANG ADE LERRRRR……………….

    0
    0
  5. awekcun says:

    ASL KTE 2 JER?MNE YG LAIN….?????

    0
    0
    • [email protected] says:

      AKU ADER NI

      0
      0
  6. kuihsepitmanis says:

    tak best lansung
    lgu ajl tahun ni
    kumpulan jinbara
    best giler

    0
    0
    • [email protected] says:

      YANG PALING sinior DALAM 2 MISHA JER…

      YANG LAIN orang baru je…. tp ader le yang penah masuk kali ke 2 tau kali ke 3…..

      artis yang paling aku x minat AIZAT

      tp lagu dia kau minat…..

      xminat kat dia sebab DIBELAGAK GILER,,,,,,

      kalo ko juper kat luar dia…..

      dia xkan SENYUM kat ko….

      bajet ensem jer……

      ko ingat ko POPULER SANGAT ker….

      aku juper ANUAR ZAIN, HAZAMI, FAIZAL TAHIR pun mesra jer

      0
      0
      • BumbleBee says:

        anuar zain n faizal tahir mmg user frenly…hehe…
        jumpa anuar kt OU, faizal kt curve….senyum jer…cool~

        smlm jumpa azwan ali (kali ke2) kt cineleisure dmnsara…
        x segedik dulu…semoga kekal perubahan ni…dan ke arah lebih baik…

        0
        0
        • [email protected] says:

          nant ko juper 3 bulan lagi dia bertu kar jadi AKAK AZWANA BALIK

          0
          0
        • BumbleBee says:

          tula…tp kawan2 yg lepak ngan dier smlm mmg sumer ke arah ituh ler…. heh… tp harap2 x laa kan…

          0
          0
    • jentayu says:

      setujuk sgt2!!!
      JINBARA & 6IXTH SENSE WAJIB MASUK!!!!!!!!!

      X BEST LANGSUNG :
      1) ALYAH
      2) BLACK
      3) AURORA
      4) BUNKFACE

      PLS LAR TV3……..

      0
      0
  7. awin says:

    aku xsuke aizat…menyibuk je..2 lagu masuk..baik jac n sixth sense…

    the best performance bg ketiga2 mggu adlaha nyayian akim n misha omar..suara mantap…akim calon juara lagu..kalau die buat suara mcm aritu…n kalau faizal tahir xdtg la

    shila…xbes…faizal tahir tulung cepat sembuh..

    lagu sixth sense sedap…drpd bunkface nyayi dala slanggg…xbole lepas patutnye

    0
    0
    • BumbleBee says:

      bunkface nyanyi ntah ape2 jer… yang len dlm list bg aku ok…(for me who judge on the song, not the person who sing)..

      0
      0
      • awin says:

        yela..tp lgu situasi tu bkn best pon khatimah cinta lg sedap die pye muzik…hehe

        lagu aizat lg la ntah ape2…xmeletop pon lgu die…

        0
        0
  8. ateeka says:

    aku tak faham camne lagu black tuh boleh masuk. tah hape2. cam lagutypical sangat. bosan sungguh. jinbara takde?

    0
    0
  9. uncle syaf says:

    rugi one nation mc x masuk…
    nubhan pon x der…yg penting shila did very good job untuk lagu 5zal tahir

    0
    0
    • BumbleBee says:

      btul la… credit to shila…

      not fair for her to compare to original singer. but for female artist(new summore) sang on male singer song….should give some credit. at least she made the song like her own…I bet FT also disagree if she just follow his version. Faizal dlm melodi- dier mmg nak sape2 yg ganti dier bleh nyanyi lagu dier in own style…not copyright….

      so congrats shilaa~

      0
      0
  10. awin says:

    tv3 x adil…mentang2 black n tomok drpd derang punye stesyen…nak gak masuk kan dua2 wpon xbape sedap…baek masukan jac n sixth sense

    0
    0
    • emmadidy says:

      tau xpe, aku pon xsuke lagu black nie, xleh blah lansung.. Camner la leh masuk, lagu wat sakit telinge jer..

      0
      0
      • ariana rin says:

        tu la pasal… aku tutup tv kejap masa dier nyanyi lagu tu.. pesal tv3 buat cam ni ha… xde taste langsung!

        0
        0
  11. ammey says:

    stacy ok kot
    tp aku xmint pn dye ni
    cm xbes ja ajl thn ni

    0
    0
    • [email protected] says:

      ape pun aku sokong MISHA ALYAH N YUNA…
      huhuhuhu…..
      ambik yang pepuan jer…..

      0
      0
      • ammey says:

        misya pn aku mint gk…
        tgk la thn ni dye hentak stage xg
        huhu……

        0
        0
        • [email protected] says:

          huhu… nant kita tengk sesama ek… heheheh

          0
          0
        • BumbleBee says:

          misha bg aku lagu dier x cukup power utk kali ni…
          dier blom jumpe lg lagu yg setanding lagu dier bunga2 cinta….

          for misha, utk album baru nnt…kene carik lg yg ade aura mcm lagu bunga2 cintaa….bru leh menang balik AJL…

          0
          0
        • [email protected] says:

          huhuhu…. aku minat lagu SAMPAI DI SINI….

          memang best gler MELODI Lagu 2

          0
          0
  12. Eyes2brain says:

    Tak kisah pasal yang lain-lain.. menang ke kalah ker.. janji HUJAN tetapppp di hati! Yehaaa!!!

    0
    0
  13. mafia says:

    AJL mcm utk budak2 kecik..
    aku rase kalo Tok Siti masuk..sure dia yg plg tua seniority nyer..tp tak tolak lagu2 AJL final sume best..
    lg bes kalo faizal tahir yg nyanyi instead of Shila..

    0
    0
    • BumbleBee says:

      mmg admit any song..original singer still own the song walaupun lagu tuh org lain nyanyikan…(cth lagu raya…kter mesti nk dengar lagu raya yg original penyanyi nyanyi drpd yg civer version kan)….tp dh FT sakit, nak wat cmner.

      aku x minat shila…tp bglaa sket credit kt shila tu. bwk lagu lelaki yg bukan calang2..terpilih gak utk masuk final….
      sian kt dier, dh susah2 bg lagu bencinta terpilih masuk final pun still fans FT x appreciate. bayangkan kalo x dpt masuk final? ntah ape lg yg dier kene kutuk agaknyaa…..isk iskkkk….

      0
      0
  14. [email protected] says:

    u al dah keluar ker

    0
    0
    • weiya says:

      salam pet…mana geng lain

      0
      0
      • [email protected] says:

        xder kot aku gan DR BEE NARA je ader kat cni

        0
        0
        • weiya says:

          erm..sunyi plak kan….weiya pun petang kit dah kuar..balik awal..weiya balik kg pet..yahooooooooooo

          0
          0
        • [email protected] says:

          huhu…. kampung aku banjir le…..

          tp bukan umah aku ler….

          hehhehehe

          aku raya pun x balik……

          heehehhe

          nant k salam kat orang KG ek

          0
          0
        • BumbleBee says:

          wah…selamat pulang ke kampung….

          lambat nyer nk ari rabu…. ari khamis aku dh cuti…selasa bru keje balik…syok nyer cuti lama2….maleh tul nk keje ujung2 thn ni…

          0
          0
        • [email protected] says:

          huhuhu… aku gak x nak ambik cuti,,,,,

          nant nak cuti akhir bulan 12 lama2

          0
          0
  15. [email protected] says:

    Selamat Hari Raya

    Selamat hari raya
    Aidilfitri mulia
    Ampun maaf dipinta
    Mensuci hening dosa

    Setahun menghilang
    Sekarang menjelang
    Hari yang bahagia
    Selamat hari raya

    Selamat hari raya
    Aidiladha mulia
    Ampun maaf diminta
    Mensuci hening dosa

    Seruan kita
    Untuk semua
    Selamat… selamat…
    Selamat hari raya

    ( ulang dari mula )

    Selamat… selamat…
    Selamat hari raya

    0
    0
    • weiya says:

      ala pet…tak yah ar bg lagu raya..weiya raya tak balik la…sdh ni

      0
      0
      • [email protected] says:

        sama le kita beraya… xsalah kan dok mana pun leh berayakan

        0
        0
        • weiya says:

          mmg la..tapi tak sm pet ngan kelate..ngan kg sendiri

          0
          0
        • [email protected] says:

          huhuhu….
          nak buat mcm maner dah xleh balik kan….

          kalo leh balik dah lama PAK CIK balik NAK… heheh

          0
          0
  16. weiya says:

    tu ar….tapi weiya balik 1hari jer la…kwn kawin..tak balik pun kesian..geng lain semua tak dpt balik..tgh sarat pegnen..tgl weiya ngan dia jer…weiya pun tak nak cuti lama2…tp dpt tgk kg pun jd lah…kan pet

    0
    0
    • [email protected] says:

      huhu tau xper…

      tpi xper dua minggu lepas dah balik kampung cukup le 2…
      hehehehe….

      korban ke raya ni

      0
      0
      • weiya says:

        ayah tiap2 thn kurban..tapi anak pompuan dia ni yg tak dpt balik…weiya kan dah tak brapa suka tgk ajl sekarang ni…tak mcm dulu

        0
        0
        • [email protected] says:

          huhuhu…. nak buat mcm mana lagu 2 jer yang paling bezt hahun ni….

          TP sayang lagu AZHARINA xdapat masuk…. awal2 lagi dah terkeluar tme pencalonan dulu

          0
          0
        • BumbleBee says:

          lagu azharina lagu ape? rawan??
          kalo rawan..alahai…sayangnyer…..lagu tu sedap gak..

          0
          0
        • [email protected] says:

          lagu rawan ler….
          masa pecalonan 3 minggu je kot dapat masuk dalam carta…

          tp lagu RASA pun best gak….
          tahun depan mungkin leh masukan…..

          lagu RAWAN 2 hazami yang buat 2 yang bez 2

          0
          0
  17. yubin says:

    sokong lgu BENCINTA & AKU SCANDAL…!!!=)

    0
    0
    • [email protected] says:

      misha n alyah lagi bezt

      0
      0
      • weiya says:

        misya. alyah and faizal tahirrr…tu jer yg weiya suka..lelain kureng

        0
        0
        • [email protected] says:

          huhuhuhuhu….. pet minat yuna….
          faizal tahir pun lleh jugak ler

          0
          0
        • weiya says:

          walaupun org kata ft tu nyanyi over..vocal dia best..ala selera masing2 kan pet

          0
          0
        • yubin says:

          X MINAT ARTIS POMPUAN..HAHAHA..
          pehal pun,tgk ye la cmne final 6t..=p

          0
          0
        • [email protected] says:

          nanti kiter tengk sesama ek….

          0
          0
        • weiya says:

          ikut mood nanti..kalu rajin tgk..kalu mls tak tgk

          0
          0
        • [email protected] says:

          mana jelah x kesah pun….

          kalo sape2 menang nant bukan aku dapat seJUTA pun… huhuhuhu

          sokong yang mana kita minat jelah

          0
          0
  18. [email protected] says:

    u all dah tme makan aku ni nant petang sambung chat lagi ek

    0
    0
  19. pinkapplejuice says:

    doakan yg terbaek buat bintang2 af, jd juara lagu. i’m the big fans of af.

    0
    0
    • [email protected] says:

      mana2 jelah,,,, tp xnak lagu AIZAT je yang menang…. orang lain xper……

      0
      0
  20. fiza says:

    1st ajl yg aku takkan tgk…macam sial indie band2 nie…bunch of pathetic boys n gals…tahniah tv3-ko mmg smakin hampeh!

    0
    0
    • [email protected] says:

      kalo x nak tengk AJL nant tengk HIZ 1, lagu2 yang masuk akhir pun BEST jugak

      0
      0
  21. nur izyan says:

    aq pling tk suke gn misha omar n tomok..aku benci..tak layak msuk..suare sengau..npe nubhan tk msuk??npe??suare ye sedp serak2 bawah auw..aq pling mint n layak jadi juara STACY,AKIM……POWER PUNYE..BEST..PASTI GEMPAK..PAKAI [email protected].

    0
    0
  22. blackberry00 says:

    salam semua…

    aku nak join bn nih
    tp byk keje ar…

    takpe..
    aku siap2kan keje2 nih
    pastu aku smbg blk chat ngn korang, ek!!

    0
    0
    • pinkapplejuice says:

      sya pon xdpt lama2 kt cni. bnyk kejelah, kena siapkan b4 27hb, lps 2 nk pegi jauh……

      0
      0
      • blackberry00 says:

        black pon same gak
        byk keje kena settled down
        ni br msk ofis dh mcm2 keje dah
        kene siapkan b4 26/11
        sbb nk blk kpg kat swk…
        yah beda bedu
        blk kampung…….

        0
        0
        • pinkapplejuice says:

          oklh 2 black nk balik kpg, sya ni nk tinggalkan kpg… nk pegi uk tolong kakak jaga anak dia.

          0
          0
  23. fury says:

    ada lagu ok ada jgk yg x ok. juara realiti tv sume dapat masuk.ada ape2 ke ni..hmm ..ruginya khatimah cinta x masuk. ntah camne juri buat penilaian sbnrnye isk2..

    0
    0
    • julya215 says:

      btl…mmg rugi khatimah cinta xmsk…
      sepatutnya enjut by noraniza idris, bertamu dikalbu – jac, patri – jinbara & raja gelek – 1 nation emcee ptt msk ajl final…
      tp mayb performance dorg mlm ari2 x smp mcm ap yg juri expect…
      ap2 pn bercinta by faizal blh menang besar…
      hopefuly shila blh bwk lagu g baik…
      gud luck

      0
      0
  24. cili says:

    fulamak..best2 rrr lagu kali ni. xtahu nk undi mana.munkin 02,06,10,12 n 13.sbb lagu ni mmg pemes n sering putar kat radio.tapi xtahulah performance dorang time akhir nnt. anyway…goodluck.

    0
    0
  25. lovea says:

    yeahh stacy ade lar..suke2..

    0
    0
  26. tOmEii says:

    aiyakkkk bsny……
    mne la peginy geng2 upin n ipin…….
    ape2 ajela ajl…..
    bkn mint pon…….

    0
    0
  27. ammey says:

    jom kta rmai2 teka sapa menang ajl nt maw dak
    huhu..

    0
    0
  28. aNnGuN says:

    arap2 ft yg menang…

    0
    0
  29. blackberry00 says:

    BOWINK DAH AKU NIH…

    KEJE BYK TAK SETTLED LAGI NIH..

    TENSION KAPLA DEN….

    0
    0
  30. aNnGuN says:

    x owg ke…
    meh msuk…chat2..
    bring r..

    0
    0
  31. aNnGuN says:

    rileks r black..
    jgn tension2..6ti kn xdpt kg tau

    0
    0
  32. aNnGuN says:

    bykkn sbr black…
    hehehe

    0
    0
  33. aNnGuN says:

    huhuhu….
    xde owg ke…

    0
    0
  34. awekcun says:

    BORINGNYA….
    MNE SUME PEGI

    0
    0
  35. julya215 says:

    btl…mmg rugi khatimah cinta xmsk…
    sepatutnya enjut by noraniza idris, bertamu dikalbu – jac, patri – jinbara & raja gelek – 1 nation emcee ptt msk ajl final…
    tp mayb performance dorg mlm ari2 x smp mcm ap yg juri expect…
    ap2 pn bercinta by faizal blh menang besar…
    hopefuly shila blh bwk lagu g baik…
    gud luck

    0
    0
  36. awekcun says:

    HUHUHUHUUUU

    0
    0
  37. awekcun says:

    HELLO…

    0
    0
  38. awekcun says:

    HMMMM…
    MSK PUN KOMEN AKU..
    APESAL SSH SGT ERK

    0
    0
  39. Azza says:

    HOit..!
    video here..

    0
    0
  40. hothotheat says:

    benci HUJAN..
    pesal die dpt..grey sky moning ta dpt..
    adusss…
    bosn nye

    0
    0
  41. rzf says:

    tomok, akim, hafiz, black – sume ni semak aaa.. xleh blah

    0
    0
  42. sara says:

    aku x kisah saper pon masuk tpi aku nak MUH msuk.frust beb lgu diorg mmg best.

    0
    0
  43. arek says:

    m nasir msuk x??

    0
    0
  44. lanToK LeW says:

    hmmmm…..aku x taw laa nengok ke x nanti…kot2 terlupe date ke….cam thun lepas….huhuu…terlepas nengok akk ZZ…..tp AJL skunk nie cam da kurang power laa berbanding dulu….suke lagi AJL yg dulu…..huhuhu….

    0
    0
  45. white says:

    well…cam biasa…product media prima mesti masuk…faizal tahir(OIAM), one nation emcees(Gang Starz), tomok(OIAM) dan black(Mentor)….sory 4 all their fans….sbb aku pon minat sumer yg masuk…x pilih kasih maa….tp aku rasa yuna, misha omar dan hujan ade opportunity to win….anyway…good luck 4 all…

    0
    0
  46. cayunkbear says:

    aizat okay jer…
    lgu pn best…
    coz dier nie creative…
    erm…
    yg lain2 2 okay je la…
    except yg akim tu…
    suara ntah pa2 je…
    but,anyway,congrats 2 shila coz berjaya bawak lgu faizal tahir ke peringkat final…

    0
    0
  47. seseorang says:

    info dari org2 tv3 yg bleh dipercayai jgkla…. tv3 dah punn pilih sape AJL thn ni…. so, sape2 yg nak antar sms vote tu… x pyhlaa bazir2 kredit korang vote ek… hehe…

    **hint : ppuan..pkai tudung (haha…. x tau jugak..mmg la..)

    0
    0
    • awin says:

      yeke…isk3.okla..hope yuna buat laen skit..mase final jgn asek duduk men gitar je…at least gelek2 skit ke…huahua

      0
      0
      • cupindancipin says:

        it’s ok if yuna win this (AJL)…
        she’s deserve it because of her new and fresh genre of music…
        walaumacamanapun FT’s song is still my fav.

        0
        0
    • lanToK LeW says:

      kalo yv3 da pilih bek x yah jadikan AJL tu sebagai 1 pertandingan…hmmm…kalo betul laa pe yg seseorang gtaw tuh…huhuhuhu…aku pon memang agak pelik coz sejak setahun 2 ni memang dalam AJL kebanyakkan lagu yg berjaya dipertandingkan ke separuh akhir adalah penyanyi kelahiran media prima sendiri….kalo faizal tahir tu ok lagi…boleh diterima sebab aku nengok FT punye vokal ok walaupun ramai yg kata dia nyanyi over or syok sendiri laa…mcm2…vokal FT memang x leh disangkal….cuma yg len tuh…x leh diterima langsung laa…huhuuhu….pepon lantok ko la tv3…ko punye rancangan….yg aku taw tgk jela….hahahaha

      0
      0
  48. cupindancipin says:

    shila punya performance…two thumbs up!!!

    i dun understand why people must under estimate her talent…she already did a gooD job sang the FT;s song…and most importantly, in her OWN style…

    I bet FT also proud of her…hopefully FT will perform on the finale nite… sokong u FT and shila!!!

    0
    0
  49. momo says:

    apesal lg black n akim tu masuk … bengang je aku dgr lg bengang tu. tajuk pn dh bengong. lg jinbara & sixthsence lg sedap.

    0
    0
    • jentayu says:

      STUJUUUUUUUUUUUUUUUUU !!!!!!!!!!!!!!!!!
      :X

      0
      0
      • awin says:

        akim ade talent yg bagus…Vocally..suara die sangat manatp..i think he can be like FT one day…

        black pulak..he go to final bcoz tv3 nak bg chances kat sape je yg menang under mediaprima…including tomok..nak ikutkan lagu rindu terhenti n aku sayang aku rindu tu macam HAPRAK je

        0
        0
  50. pu3 viva....!! says:

    pe2 pun aku sonok giler coz stacy msuk ajl nie….!!!!
    go stacy go…!!!!

    0
    0
  51. jentayu says:

    cam x de mood nk tengok dah…
    6ixth Sense meruntun jiwa x de

    jinbara best giler dibuang gitu je

    BENGANGGGG&*^&%^$%#$%^()(!!!!!!!!!!!

    0
    0
  52. katerina says:

    aku rasa AJL tahun ni macam pertandingan juara2 relati show la pulak.. sume juara ada.. black, tomok, hafiz, stacy.. hah, sapa lagi.. ?? bosan dowh!!

    aku nak jinbara ngan jac.. bosan giler finalist.. banyak lagu tak layak, masuk pulak..

    0
    0
  53. white says:

    dgr2 khabar yuna akan menang..tol ke?

    0
    0
  54. komputer_lembab says:

    sebelum apa2 aku nak ingatkan diri aku yang ini adalah ANUGERAH JUARA LAGU…diulang sekali lagi….JUARAAAAAAAAAA…LAGUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU……………! so bukan la ANUGERAH JUARA ARTIS POPULAR…….!aku masih tak paham sampai sekarang apakah/bagaimanakah kiteria/syarat2 nak masuk ke anugerah juara lagu ni…?

    kenapakah mereka masuk FINAL AJL…

    BLACK-anak emas kelahiran TV3,sape lagi nak kasi up kalau tak tv3 sendiri.ko letak la lagu aper pun…`sayang kamu..rindu kamu..cinta kamu..ulang 30 kali pun bley masuk gak.

    BUNKFACE-ini lebih kepada pupular la,lagi satu nak tarik crowd muda mudi/indie nak tengok final AJL.

    TOMOK-pun sama la,anak emas kelahiran 8tv.tengah naik palk tu.

    pada aku AKIM,HAFIZ,BLACK OUT,TOMOK…..belum masanya atau belum layak lagu2 mereka untuk keperingat ini.INI KERANA PADA AKU LAGU MEREKA NI BIASA2 SAJA..BAGI LA PENGIKTIRAFAN PADA LAGU2 YANG KREATIF,PENUH MELODINYA,CANTEK LIRIK NYA,BAGUS SUSUNAN MUZIKNYA…….tapi harus diingat…! ini ANUGERAH JUARA LAGU….jangan tengok artis….tengok lagunyer…ok….
    setelah diteliti YUNA akan atau mungkin mendapat hadiah kali i ni…tak menang besar pun,kalau dapat saguhati pun okey….!aku tak suka YUNA tapi LAGU beliau………..!INGAT..!

    0
    0
  55. miss says:

    lagu pakai buang nyanyian Stacy best dan gempak..
    hope Stacy dpt anugerah tahun ni..
    Alamak Trlebih Suda..

    0
    0
  56. acHe says:

    BENCINTA!!
    AKU SCANDAL or DAN SEBENARNYA
    tak pun CINTA ADAM DAN HAWA coz lagu ni menang lagu terbaik kan tak salah la dalam AIM..erm..harap BENCINTA!!

    0
    0
  57. no name says:

    lagu BENCINTA / DAN SEBENARNYA / BENGANG ade kemungkinan utk menang anugerah nih.. perlu di ingt ye kawan2..ini anugerah juara lagu..bkn anugerah lagu yg best atau suara siape yg bagus atau performance siape yg hebat.. pemilihan lagu berdasarkan kepada kriteria2 yg dipenuhi..penyanyi x leh disalahkan..diaorang tu menyanyi je..ini anugerah utk org yg wat lagu tu..mab juri2 lbh arif dalam hal nih.. kalo nk ckp psl lagu sedap dan meruntun jiwe juri lbh arif, aizat yg ade wat silap mase mule2 dia bawak lagu pergi pn leh terpilih. sebab ape??? sebab juri x pndg pada penyanyi tu, tetapi susunan muzik dan lirik yg dibawa..

    so kite kene ingt, ni anugerah juara lagu, bkn anugerah utk lagu yg best pada telinge kite denga..

    0
    0
  58. eusry says:

    hmm… kurang la this year..

    0
    0
  59. rozen says:

    aku x faham r knp si tomok tu dpt masuk..
    ape makne lagu pn aku x tau…
    suare pn x bleh blah..
    padahal ramai lg yg syok..over plak tu..
    org lain nyanyi gak..
    tp x r seteruk dia..
    mmg menyampah lol!!!!
    stakat dpt satu juta ikut undian aku pn leh..
    kumpul sume org2 kg sruh undi aku..huahua..
    one nation emcees x dpt lak…
    baik six sense je walaupn aku kurang minat..heehee
    juri pn cm nk amik sume artis baru je…
    cm x adil je…
    x syok r juara lagu kali ni…
    x menyengat..haha
    jgn si tomok dpt juara lagu sudah!!!!!

    0
    0
  60. ariana rin says:

    bunkface & black???? euwwww…

    0
    0
  61. Azizul says:

    Sure bunkface yang menang!!! Yea

    0
    0
  62. komputer lembab gua sokong lu ….memang btul lu cakap!
    tp wa rasa juri yg pilh finalis p…kak ! bu…a ! bang…ng!
    ra….uah ! bah….ol ! ntah apa-apa ntah !
    tahun depan ajl layak di tukar nama
    ANUGERAH JUARA LAGU PENYANYI BARU (AJLPB)
    baru kena !

    0
    0
  63. AJL 24 says:

    Saksikan finalis2 Anugerah Juara Lagu ke 24 dan tontoni imbasan AJL dulu & kini!!

    Layari http://ajl.tv3.my

    0
    0
  64. eifa says:

    tomok the best

    0
    0
  65. I was actually pleased to find this web site on google.I had to say thank you so much to you with regard to this quality article.

    0
    0
  66. I do know a good deal of people would really like the notion concept and that i also can’t deny I am moreover one of them. In situation you’ll discover further disccusion about this matter then merely it may be more desirable and that i will most likely would really like to assume of precisely what you would write regarding your next article. Inside event which you could release even more associated write-up, just make me conscious as Most absolutely i’ll need to be capable of browse about it.

    0
    0
  67. Alegro says:

    Spot on with this write-up, I really suppose this web site wants much more consideration. Iíll in all probability be once more to learn much more, thanks for that info.

    0
    0