Written by AbangNara | November 13th, 2016

Akhirnya 12 lagu yang dinanti-nantikan setiap tahun untuk bertanding di Anugerah Juara Lagu telah pun diketahui. Fuh. Pasti semuanya tak sabar untuk melihat sendiri persembahan-persembahan daripada artis yang terlibat. AJL31 akan berlangsung pada 22 Januari 2017 di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), Kuala Lumpur.

ajl31

Tengok senarai lagu yang akan bertanding di AJL31 ini pun dah buat Abang Nara tak tahu nak pilih siapa sebagai pemenang. Semuanya hebat-hebat dan popular-popular. Abang Nara akan buat ramalam seperti biasa apabila AJL31 semakin hampir. Buat masa ini, siapa yang anda rasa akan dinobat sebagai juara anugerah penuh berprestij ini?

1. Lelaki Teragung – Dayang Nurfaizah
2. Terakhir – Sufian Suhaimi
3. Sudah Ku Tahu – Projector Band
4. Selamanya Cinta – Shila Amzah & Aliff Satar
5. Terimaku Seadanya – Misha Omat & Hafiz Suip
6. Ku Rela Dibenci – Aiman Tino
7. Di Amaran Mama – Hazama & The Penglipur Lara
8. Obses – Akin & The Majistret
9. Setia – Elizabeth Tan ft Faizal Tahir
10. Hang Pi Mana – Khalifah
11. Kalah Dalam Menang – Syamsul Yusof ft Mawi
12. Anugerah Terindah – Black

ajl31Sama-sama kita nantikan AJL31 pada 22 Januari ini.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

39 responses to Senarai 12 Lagu Yang Akan Berentap Di AJL31 Pada 22 Januari 2017

  1. xxx says:

    aku x paham kenapa aiman tino projector band plak bleh dpt… seriously.. mark adam, jac, ezad lazim dan lain2 lain kalah ngan diorg.. takpala.. rzeki depa…

    13

    3
    • Anonymous says:

      AJL berdasarkan kualitit ciptaan lagu dan struktur muzik. Tahun lepas Hakim dan Magistrate dinoboatkan juara lagu berdasarkan struktur lagu mereka agak kompleks dan unik. AJL bukan berdasarkan populariti.

      20

      2
      • kak nam says:

        selamanya cinta… best sgt layan.
        go shila amzah dan aliff satar!!!

        8

        3
        • shali says:

          seriously lagu selamanya cinta x bes pon!! bingit telinga dengar..popular pon sbb jd ost..kalo x, org xtau pon lagu tu..maybe sbb alif satar tgh popular skrg tu yg dpt masuk…bosan dengan POLITIK TV3.. yg masuk suma lagu popular..kualiti dah xpenting..yg penting RATING

          14

          1
        • Forever Love says:

          Lagu Selamanya Cinta bestper! Balada tapi lain sikit corak dan rentaknya. Unik dan tak mcm lagu Melayu.

          6

          3
      • joe says:

        mananya tgk kualiti dan struktur muzik sgt…tu lagu tgh top yg msk..karang klu ambik yg betul2 arrangment music mau x tgk org…rating hbis..iklan xde…sponsor lari..cuma nk bg opinion je..dayang ngan faizal tahir dh biasa masuk…kasi org lain boleh x tv3…aku suka semua…

        2

        1
      • ntahpape says:

        APE YG KUALITI SGT LAGU AIMAN TINO NGAN SUFIAN SUHAIMI NGAN PROJECTOR BAND?

        7

        1
    • Anonymous says:

      Fazura dan Ayda sendu x layak masuk final. ahahhaaha…cukup happy.

      41

      0
    • nadhirah says:

      Salah ke aiman tino dpt masuk…Ade masalah ke

      0

      0
  2. Nina says:

    Ajl beri anugerah based on lagu, lirik, music arrangement , vokal nombor 2 . Tapi still tak puas hati lagu ezad lazim tak dapat. Lagu sedap. Lirik bermakna kot. Tapi lagu yang dapat banyak jugak yang sedap2. Cuma hang pi mana tu, nak pi mana bawak lagu tu smp ajl nih huh

    39

    0
  3. Anonymous says:

    lelaki teragung tak berapa menyengat.
    persaingan vokal terbaik.. dayang, hafiz, misha dan shila amzah!

    11

    0
  4. opah says:

    Tahniah Selamanya Cinta!
    Penyanyi : Shila Amzah & Alif Satar :
    Drama: Suri Hati Mr Pilot.

    3

    5
  5. JURIAJLDAHXRELEVEN says:

    Dayang nurfaezah…masih releven lg ke dia dlm ajl???? Lagu mcm tngkap muat jek…oo lupe …org tv3 la katakan…lagu entah ap2…serius x paham mcm mana dia boleh masuk…elizebeth tan ngan faizal tahir…lagu x ckup kuat kot nak masuk akhir ajl…mcm
    Mlepaskan btuk elizebeth tan jek..huhu…ngan suara elizebeth tan tu mcm gtu gaye….adakah juri ni mmg sbb geng2…tu yg bg masuk tu…sheila hamzah???? Hurmmm..mlm 2 aku rasa lagu tu umpama org pura2 suka…nmpk kat muka pnonton yg mcm tanye…alamak…lagu ap ni???

    5

    5
  6. Ainto says:

    Sukar nk pilih yg mner juara…tp semua sdp ddgr pg2 on radio nk g kerja..yg x sdp..obses n llki tragung…ayoooo…

    1

    1
  7. Cleopatra says:

    Mawi dgn Syamsul lah menang AJL kali ni. dorag chill je aku tengok persembahan. Plus suara syamsul and mawi serious perform. Tk ramai org boleh rap dgn baik dulu mlysia hanya ada Too phat je. syamsul boleh rap, tahniah! lirik pun bermakna, I harap lagu ni menang!

    23

    2
  8. Anon says:

    Lagu dayang kat drama tv3 tiap petang tu Ya Allah…MEMEKAK PEKAK NTAH APA DIA JERIT PUIII

    1

    4
  9. Ejaswarda says:

    Lagu yg juara di hatiku sélamanya cinta

    3

    1
  10. giccew says:

    Kalau AJL dulu susah betul nak predict juara. Tapi kalau AJL skang was like lagu2 macam ni pon boleh masok bertanding ke??? hahaha

    8

    0
  11. Saper2 je la says:

    Elizabeth tan? Hukhukhukkkkk…fitam

    4

    1
  12. Anonymous says:

    Aq xkn tgk ajl kali nie bcoz lagu stacy romeo x masuk..come on lagu tuu best kot..plus time ajl persembahan stacy laa ramai org tggu..mmg energetic tp still smpai skrg xleh menang at least persembahan trbaik..lagu yg prop ranting dgn kayu plak blh menang..hmmm..

    0

    3
  13. Peratijer says:

    Lagu ezad lazim aphal xmasukk???? Waargghhh kuciwaaaa

    8

    0
  14. Eeuwewek says:

    Org tengok pada music arrangement bukan popularity la. Kalau artis tu dpt lagu x berkualiti jdi mcm Fazura, Janna Nick dan Ayda Jebat je lah…

    3

    0
  15. Anonymous says:

    Tak relevan lagi dah pertandingan ini.

    3

    0
    • minah jambu say no to DRUG says:

      betol dh macm kiwak dh ajl ni tk macm ajl yg dahulu best ! skarang emmmm tangkap muat ajeeee semuaaaa…huh !

      3

      0
  16. nok gebuzzz says:

    tok ram ketua juri…mesti pilih yg bagus2 punya…cuma kecewa 1 lagu x dpt,ezad lazim..tu jer..yg lain x kesah

    5

    0
  17. rizz says:

    Lagu Obses yg hancur tu pun boleh masuk AJL? akim suara totally out malam tu..dia sendiri admit…huh

    6

    0
  18. juri x bertauliah says:

    kalo korang pandai sangat lagu yg kualiti apa yg sepatutnya masuk AJL…sila senaraikan…

    3

    1
  19. papaw says:

    bagus jugak ler beberapa artis baru masuk bertanding walaupun lagu ok2 jer la..x lah asyik2 muka dri AJL 2000 pai ni jer masuk….at least nak muka baru jugak

    0

    0
  20. cap ayam says:

    lagu hazama ciplak lagu omputeh pun layak ke?

    0

    0
  21. kak lena pompom says:

    AJL yg dulu2 pun based on lagu popular setiap bulanan yg di undi melalui surat khabar…so apa beza mcm lagu popular yg sekarang masuk AJL..x pyh la ckp psl popular or kualiti

    3

    0
  22. Anonymous says:

    lagu hang pi mana pulak y masuk…..ntah ape2 ntah lagu…asik2 ulang “hang p mane,p mne,p mne”…..lirik cam bdk skola je..x berkualiti lgsg lirik…bgs lg lagu ezad lazim…

    1

    1
  23. Aku ke Kau says:

    YAN PENTING.. Ayda Anak Pak Jebat Tak Layak Masuk AJL sebab dia BUKAN TERBAIK.. Suara setakat MESIN SEMPUT .. Suara Autotune.. Lagu CIPLAK.. Suara pakai ENGINEER AUDIO..suara LIVE xsama Audio dan CD.. Harapkan POPULARITI semata2… Tergedik dengan Peminat… Kalau Tak Sayang Peminat memang Xkemana2 pon Si Ayda Gebat ni.. Berlakon?? lagi lah.. Bertambah GedikkkK~~~

    3

    0