Written by AbangNara | November 26th, 2012

Sebentar tadi, telah pun diumumkan 12 buah lagu yang akan berentap di Anugerah Juara Lagu 27 (AJL27). Kesemuanya hebat-hebat belaka. Antara yang menjadi favourite untuk muncul juara ialah lagu Patah Seribu (Shila Amzah), Terukir Di Bintang (Yuna) dan Teman Pengganti (Black dan Malique).

ajl 27

Abang Nara akan membuat satu entri khas untuk ramalan kemenangan AJL27. Kena kaji kekuatan lirik dan melodi setiap lagu yang berjaya ke final. Adakah Shila Amzah akan muncul juara sekali lagi selepas memenangi AIM baru-baru ini?

1. Terukir Di Bintang (Yuna)
2. Ombak Rindu (Hafiz & Adira)
3. Tanpamu (Amir Jahari)
4. Idola (Azlan & The Typewriter)
5. Pelangi Senja (Stacy)
6. Lagu (Bedroom Sanctuary)
7. Teman Pengganti (Black & Malique)
8. Ku Akui (Hafiz Suip)
9. Simetri (Hazama & Amy Search)
10. Andaiku Bercinta Lagi (Mojo)
11. Patah Seribu (Shila Amzah)
12. Anak Kampung (One Nation Emcees & Jimmy Palikat)

Yang mana satu pilihan anda untuk gelaran juara AJL27? Sila komen dan nyatakan sebabnya anda memilih lagu tersebut. Untuk makluman, AJL27 akan berlangsung pada 6 Januari 2013 kelak.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

102 responses to Senarai 12 Lagu Yang Akan Berentap Di AJL27

  1. majun sangkut says:

    Hafiz – Ku Akui

    0

    0
    • Olga says:

      mati2 aku ingat lagu silalas x dapat! last2 dapat! hampeh padahal lagu tu biasa je kot! muka silalas dh berubah dh bila nama dia x dipanggil.. yelah mesti bengang gile bai dh mng besar kat AIM, tp x lepas ke AJL. lps tu x habis2 dgn cinta hati! nyampazzzz…. bile nak berambus ke shanghai? dr aritu duk canang nak ke sana.. last2 kt sini gak ko berkampung! ke kena tipu dgn org2 China! kesiannn contest cap ayam!

      0

      0
      • erin says:

        kenapala nk kena benci membenci ni… haish… ni la sikap org mlayu suka nak menjatuhkan org lain… cubala ubah sikap tue sikit… islam mengajar kita untuk menjadi positif setiap masa… tahniah kepada semua finalis… do the best! :)

        0

        0
      • olala says:

        Aku suke Shila and Patah Seribu… Tapi aku rase lagu-lagu lain lagi layak bertanding utk AJL. Camne leh masuk tau lagu2 cam Lagu (Bedroom Sanctuary) tu..

        Lagu2 AJL zaman dulu2 gak yg osem. Lirik bermakne, mendalam. Bukan tu ke yg asalnye dorang pertandingkan? Maybe sbb dulu mase Ana Rafali menang ramai tak puas hati.. So sekarang lagu2 yg glemer and berbulu2 je dorang pilih.

        As a fan, I have nothing against Shila, tapi kalo Shila bolot lagu terbaik AJL cam AIM ari tu gak kali ni, memang aku suspek mende ni dah dirancang awal2. Yela, dia tibe2 femes kan sekarang ni. Dulu semua kutuk, tak pandang..

        0

        0
      • tasha shila vote diri sendiri says:

        shila lagu & suara biasa2 je. sedap tapi takde lah strong smpi patut menang AJL. jgn tgk AIM sbb penjurian mmg bengong. sbb norman ketuanya. sbb tu semua artis KRU yg menang – jac,mojo,forteen,audi mok (ni sbb selalu kolaborasi dgn edry). so awal2 lg mmg x telus.

        utk AJL the juries must come clean and clear up the mess. lyrics and song plus perfect vocal should get priority. so pada telinga aku yg marhaen n just plain listener to msian song ni,ni list winner (take note ni list aku, tak suke dislike je huhu):

        Juara lagu : Idola – Azlan & Typewriter
        Kedua : Terukir di Bintang – Yuna
        Ketiga : Teman Penggani – Black ft RJ
        Vokal Terbaik : Hafiz & Adira – Ombak Rindu
        Persembahan : One Nation Emcee & Jimmy Palikat – Anak Kampung

        0

        0
        • Palat says:

          Iye iye jer kau neh. Belum masuk bertanding dah atur semua pemenang. Alahai!

          0

          0
        • Anonymous says:

          xpayah nak perasan juri, xde sape nak tau ko punye andaian sape yg menang! puihh

          0

          0
        • joyah says:

          aku suka lagu anak kampung tu, tapi mata aku tak berkenan sungguh dengan si mimi ONE tu, nyanyi terkangkang2 ngan suar ketat dan rambut merah menyala..

          pleasela tolong la hormat skit lagu anak kampung yg penuh ngan bunyi2 budaya, dan menggambarkan wanita kampung..

          0

          0
      • TheKanibui says:

        Ewahh , best je kan hina orang camtu ? Aku x sokong mane2 pihak ok. Tapi cubalah kau jadi proessional sikit ! Shila Amzah ? dia dah bawak nama Malaysia ni kat China tau . And sekarang ni dia tgh berada di Miami ,Florida untuk award terbesar kat dunia (World Music Awards 2012 ) sebaris dgn bintang2 besar dunia sperti Lady Gaga , Adele n lain2 . kau ada? Artis2 lain ada ke? Dia dah diiktiraf antarabangsa n dpt nyanyi lagu PATAH SERIBU di bumi US . giler x bangge ? renung2kanlah ..

        *shila amzah diiktiraf antarabangsa . kau ? kampung pun blum tntu iktiraf kau .

        0

        0
        • Anonymous says:

          kau fikir layak ke si Shila tu bertanding kat WMA? WMA tu sebenarnya berdasarkan rekod penjualan album & lagu. Shila ada lagu kat sana ke? Orang US tak kenal pun Shila tu siapa weii. Jangan nak bangga sangat lah. Bagi aku, Yuna lagi bagus. Bukan nak memihak kepada sesiapa, tapi memang Yuna the best! Artis berpengaruh kat US! Lagu semua best best! Shila ni, alaaa, suara dia dah berjuta juta orang Amerika boleh buat. Yuna tu One in a million

          0

          0
      • TheKanibui says:

        Ewahh , best je kan hina orang camtu ? Aku x sokong mane2 pihak ok. Tapi cubalah kau jadi proessional sikit ! Shila Amzah ? dia dah bawak nama Malaysia ni kat China tau . And sekarang ni dia tgh berada di Miami ,Florida untuk award terbesar kat dunia (World Music Awards 2012 ) sebaris dgn bintang2 besar dunia sperti Lady Gaga , Adele n lain2 . kau ada? Artis2 lain ada ke? Dia dah diiktiraf antarabangsa n dpt nyanyi lagu PATAH SERIBU di bumi US . giler x bangge ? renung2kanlah ..

        *shila amzah diiktiraf antarabangsa . kau ? kampung pun blum tntu iktiraf kau .

        0

        0
    • KAK CHAM KUAT GOSIP & TIDO KAT TAD says:

      Boikot AJL.
      lagu Sudah Cukup Sudah x masuk! padahal lagu tu Song Of The Year!

      0

      0
      • noh says:

        tgk cket kad pngenalan kak cham kaler ape? -.-

        0

        0
        • edner says:

          Kahkahkah… Suke komen dari Noh. Dia salah Muzik2 kot… Mujik Mujik Semi final seberang sana kot dia tunggu

          0

          0
        • edner says:

          Kahkahkah… Suke komen dari Noh. Dia salah Muzik2 kot… Mujik Mujik Semi final seberang sana kot dia tunggu tunggu tuh

          0

          0
      • Ratu minah jambu merah/ biru says:

        eh kau tk paham ke lagu tu kan di nyanyi kan artis indnsia kan kau tk tau ke ? memang la lagu tu bagos dn sedap di dengar minah jambu pon suka ngan lagu tu tapi lagu tu tk boleh masok di juara lagu paham …….

        0

        0
      • berlari says:

        kau g tido je laaa.. menyemak!

        0

        0
    • alia says:

      andaiku bcinta lagi-mojo & teman pengnti-black malique..
      nak dua2 lagu ni menang!

      0

      0
    • hijau says:

      okey jgan ckp patah seribu juara ajl kali ni..

      0

      0
      • shhhh says:

        yup sbb lagu tu biasa2 saje..harap biarlah lagu teman pengganti…lagu tu da makna yg tersirat..aku ni susah nak suka kalo lagu hiphop ni..tpi bila dgr lagu teman pengganti terus jdi minat ditambah lagi suara black tu..lgi satu lagu Idola…nak Lan Typewriter menang vokal terbaik.

        0

        0
      • Mr K says:

        Lagu Patah Seribu tu persis Tolong Ingatkan Aku ni…….Khuatir bahwa Patah Seribu akan menang AJL nanti….Tpi tup tup Andai Ku Bercinta Lagi menang!!!

        0

        0
    • PuanOnew_SHAWOLs says:

      tak best la tahun ni ajl xde abg faizal..
      klu korg nk dislike pn dislike le..
      huhuhu

      0

      0
      • shhhh says:

        lagu FT yg aku suka..sampai syurga jer..yg lain2 hampeh..bakar piano pun tpt ke3 jer huhuhuhu..

        0

        0
        • PuanOnew_SHAWOLs says:

          ntah le, aku ni peminat dia..
          sampai album pn beli yg ori je, tp rmai anti dia kan..
          huhu

          lagu baru dia ok, antigraviti..
          lain dari yg lain

          0

          0
        • Mr K says:

          Itu Karma……Yng main piano sampai trbakar plak hasilnya bole jgk rampas takhta si Rapunzel tuuu yng PATUT MENANG TEMPAT 3!!!!!!!
          Yng Sampai Syurga tu ukur baju dn potong rambut ni,dpt 2 Vokal dn Persembahan Trbaik ni……Hanyut plak masuk dlm air ni,DN PATUT JUARA BUKAN LAGU YNG TK DIJANGKAKAN ni………….
          Ko tahu kan Rapunzel tu siape yerrrr……

          0

          0
        • PuanOnew_SHAWOLs says:

          @mr K,
          rapunzel tu sape??

          0

          0
        • Mr K says:

          Ko tahu kan…..Rapunzel tu gadis music box tuuu,bis tu Remy Ishak muncul di saat akhir…Last-last dpt Persembahan Trbaik instead of top 3!!!Wat a pity….

          0

          0
        • PuanOnew_SHAWOLs says:

          @mr K, ko ni lawak la..
          haha

          0

          0
    • Rooney says:

      Hambar dik lagu lagu semuanya

      0

      0
    • soalan saya says:

      soalan saya: kalau lagu patah seribu bangang tu x dinyanyikan oleh shila amzah ngok, adakah lagu tu akan masuk ajl? padahal lagu tu biasa2 ja..adakah ini bias?
      layak ke lagu ni mnang aim in the first place? SERIOUSLY LAGU HARAPAN X MASUK?

      0

      0
    • TheKanibui says:

      Ewahh , best je kan hina orang camtu ? Aku x sokong mane2 pihak ok. Tapi cubalah kau jadi proessional sikit ! Shila Amzah ? dia dah bawak nama Malaysia ni kat China tau . And sekarang ni dia tgh berada di Miami ,Florida untuk award terbesar kat dunia (World Music Awards 2012 ) sebaris dgn bintang2 besar dunia sperti Lady Gaga , Adele n lain2 . kau ada? Artis2 lain ada ke? Dia dah diiktiraf antarabangsa n dpt nyanyi lagu PATAH SERIBU di bumi US . giler x bangge ? renung2kanlah ..

      *shila amzah diiktiraf antarabangsa . kau ? kampung pun blum tntu iktiraf kau .

      0

      0
  2. anonymous says:

    ombak rindu

    0

    0
    • MEW TWO EX says:

      Stacy , ala lagu pelangi senja , hmm tk dpt nk nengok steci nari va va vas ~!
      Jac tak de ke ? Aiyo kalo Jac msk sume kontesten nangis sebaldi ..

      0

      0
  3. atlas says:

    Tgk sambil lalu, mcm takder lagu yang kuat sgt… mungkin Patah Hati mampu mematahkan semua lagu…

    0

    0
  4. nanu says:

    yeah yuna

    0

    0
    • Mr K says:

      Pergi m*****us sama dia!!!!!!!!Pergi jahanam!!!!!!!!!!!Sanggup jughak nk rampas takhta harapan Barbie Doll Malaysia ni blik ABPBH 2011 ni!!!!!!!!

      0

      0
  5. intan says:

    yesss!!! semua dah tido…apa lagi…FIRSTTTTTTT!!!!!!!!

    0

    0
  6. Anonymous says:

    tak tgk.. layan bola lagi bagus

    0

    0
    • apex says:

      maaf sbb malaysia bolos 3 gol td…sbenarnya sy x bleh nk fokus sbb tringtkn bkl wife sy dn doakan sy bahagia k…lg 1, dtngla ke mjlis prkahwinan sy ye…sy jemput anda semua…korunk bleh jd staf2 bahagian dapur…tetamu i vvip jerr…trmasuklah scientist tersohor malysia RAJAGOPAL

      0

      0
  7. zedbzaidi says:

    bila la ak nk msk ajl nie???nk rse jgk jd juara nie…

    0

    0
  8. errkkk says:

    yuna ,,yakin blh !!!! ary tu tak menang aim sbb jury2 boikot yuna ,sbb yuna berjaya di pentas antarabangsa ,susah kalo sesama artis jdk juri ni ,,sy tetap sokong yuna .. ;D

    0

    0
  9. anispauzai says:

    ALHAMDULILLAH BUNKFACE TAK MENANG ! UNTUNGLAH. RIP BUNKFACE. hewhewhew

    0

    0
  10. kucing malaya says:

    saya cadangkan lagu Selamanya Harimau Malaya utk menggondol AJL. lelelelelelela aaahhh aaahhh………….

    0

    0
  11. cece says:

    Xminat shila amza….lagu die pun biasa2 je… next pls!

    0

    0
    • cece says:

      siyes aku rasa juri ni dh tebuai ngn kemngan kt asian wave tu jeeee…huhu.. ce dgr lagu bgus2…pe yg speselnyeeeee….lagu hyperact bes lagi kot..peace ^_*

      0

      0
  12. Anonymous says:

    Ntala, apa yg ada dgn suara shila tu??? Biaseeee jer.
    Mgapa tlalu byk yg proud ngan dier tu? Heran btoi..
    org yg nilai suara dia power tu, adalah org yg x bleh nyayi.. aku rasa la.. coz, org yg pandai mnyayi mesti tahu menilai.

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Jakelin viktorr yg x dapat. Ksian. Padahal jauh lebih baik dari suara shila amzah
    Yg nyaringg tu.. kalau dapat judges from simon, abes kena tendang

    0

    0
  14. Fikri says:

    mana lagu Jaclyn Victor dgn Hyper Act??…. pelik giler juri ni, bukan main sedap lgu tu xmasuk. hahaha…lagu Pelangi Senja dgn Simentri tu layak plak masuk AJL? HAHA…mungkin sbb lirik terlebih mendalam kot. lol

    0

    0
  15. tahun ni kualiti dari segi lagu tu mcm kurang je
    harap Patah Seribu menang sebagai refleksi kekecewaan penyokong Malaysia terhadap mutu permainan Malaysia dalam Piala Suzuki

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Lagu (Bedroom Sanctuary) sesuai ker masuk AJL??lagu yuna tu pon,sesuai ker??lirik dok ulang benda yg sama jerk..DRAMA BAND + HYPER ACT yg ptut masuk..juri nie ntah ape2 ntah..

    0

    0
  17. Anonymous says:

    sy harap shila xda menang..

    0

    0
    • Mr K says:

      Ada jgk ko iri hati dgn Shila Amzah tuuuu?????!!!!Aku berang giler kalo Hyper Act,Drama Band,Akim dn Fiq,Suki Low,Asmidar tk masuk jgk!!!!Lagu merepek meraban sperti Lagu afro ni mmglah mcm apa ntah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      0

      0
  18. bui junaidi says:

    BUI PILIH LAGU ‘TEMAN PENGGANTI’..SORA BLACK POWER ABIS..KALAU X DIA,HAFIZ DGN ADIRA ‘OMBAK RINDU’..

    jom singgah blog bui..^_^

    0

    0
  19. JaeD says:

    ala…asmida xmsk..sob-sob

    0

    0
  20. Mr K says:

    Andai Ku Bercinta Lagi Mojo pasti Juara AJL 27………..!!!
    Lagu yng sungguh jiwang giler lagi rock kapak!!!!!Lagu yng tk jemu-jemu aku dgr….Tambahan pula dgn irama slow rock yng agak sentimental dn juge lirik yng sungguh mendalam…..Tabik Aweera dn Edry Halim slaku pemain keyboard,synthesizer dn komposer lagu yng sungguh hebat ni….!!!
    Lagu ni mmg patut juara AJL 27 dn Mojo pasti akan jdi the next MUH,Estranged,Spider,etc…..

    0

    0
  21. Anonymous says:

    yay!!! Lagu masuk!!! go abg afro

    0

    0
  22. bawang goreng says:

    semestinya MOJO…terbaekkk dr ladang lagu ni.. 2nd: hafiz kuakui, 3rd: teman pengganti even ak xminat black but lagu tu bestt..

    0

    0
  23. nona says:

    waaa.. apasal stacy kasanova tak masuk aa..?? kurang gempak la.. dah imagine stacy punya perfomance with all the dance and everything….

    0

    0
    • Mr K says:

      Ketinggalan zaman….Stacy mungkin dh boring dgn pop dance ubah konsep plak….Tabik!!!!!!!
      Pelangi Senja mmg kuat giler!!!

      0

      0
    • Mr K says:

      Dh jugak ketinggalan zaman beb….Stacy mungkin nak ubah konsep lps agak jemu dgn dance pop….Tk heranlah kalolah Pelangi Senja mmg strong jugak berbanding dgn Kisah Dongeng….

      0

      0
  24. takeiteasy says:

    aku rasa lagu Jac sepatutnya kena masuk AJL tau coz lagu tu mcm lagu yg membina diri bg org yg putus cinta tp nak wat mcm mana juri pilih lagu ntah apa2 jee
    mostly xda kekuatan dlm lagu terutama lagu “lagu”

    0

    0
  25. Anonymous says:

    cam ner la lagu tampamu amir jauhari dan Lagu (Bedroom Sanctuary) leh masuk…banyak lagi lagu yang power2 tapi tak dapat ke final…

    0

    0
  26. miss says:

    Tak paham dah format juara lagu ni. Aku sokong Idola saja.

    0

    0
  27. Jemah Jamaton Jr says:

    Akudapat rasakan top 3 AJL
    Juara Lagu: Tanpamu – Amir Jauhari (Sbb ada aura n very enjoyable)
    Second Place: Patah Seribu ( Aku dpt rasekan shila akan all out vokal semaksimum mungkin time final nanti mcm di Shanghai,so mempengaruhi juri)
    Third Place: Terukir di Bintang (Classic n Easy Listening)
    Vokal: Hafiz (Hatrik – Kuakui ) or Shila Amzah
    Persembahan Terbaik: Anak Kampung (One Nation Emcees & Jimmy Palikat) – Mereka pasti berhabis buat sebaik mungkin!-First timer..aku dptkan sesuatu yang gempak.

    0

    0
    • Firdaus says:

      Persembahan Terbaik – Anak Kampung (One Nation Emcees & Jimmy Palikat)
      Vokal Terbaik – Ku Akui (Hafiz Suip)
      Tempat 3 – Ku Akui (Hafiz Suip)
      Naib Juara – Ombak Rindu (Hafiz/Adira)
      JUARA – Patah Seribu (Shila Amzah)

      0

      0
  28. keciwa says:

    pd akula xslah kot lagu patah seribu tu masuk..mmg lagu tu ok..tapi aku xsetuju kalau lagu tu jd juara sbb bg aku lagu tu lagu ballad biasa je…pelik gak cmne bole menang AIM…tapi aku harap AJL x terpengaruh dgn AIM yg slalu bg keputusan yg salah tu…
    muzik2 ni dr dulu sampai sekarang pemilihan lagu ke separuh akhir and akhir mcm ntah hape2 jek…

    pelik gak lagu simetri ngn lagu amir jahari tu bole masuk..biase je aku dgr…

    apepon aku harap MOJO,yUNA NGAN OMBAK RINDU BOLEH DPT TEMPAT 1,2,3…ms final nnt,,,,

    peace yo!!

    0

    0
    • Mr K says:

      Aku pun stuju kalolah Andai Ku Bercinta Lagi JUARA AJL,Terukir di Bintang Naib Juara dn Tempat 3-Ombak Rindu…..Tpi aku rasa amat sengit dgn Pelangi Senja dn juge Patah Seribu ni…Rasanya Mojo pun senang ye menang Vokal Trbaik dn Stacy-Persembahan Trbaik ni….

      0

      0
  29. aku salah dgr shila sebut keluarga mertua ??dh kawin ke ? says:

    RIP bungpes sbb dh bungkus ..
    err , mybe ombak rindu or teman pengganti or anak kg or pelangi senja .. yuna ??? erk , tk sdp n tk best … suara trcekik tulang kot !
    btw , nk tnya laaa bila shila nikah ? adakah aku ktinggalan keretapi ? sbb ucapan dia “thanks to parents dan keluarga mertua” .. atau aku tersilap dgr ?

    0

    0
    • shhhh says:

      dia tak sebut keluarga mertua tpi cinta hati saya..masa last sekali dia ucap..masih sempat lagi nak ucap tu..shila2 tolonglah..org lain pun bercinta jugak tpi tak da lah mcm awak…lain lah kalo ko dh kawin dgn dia..10x ko nak ucap pun org tak heran..ari tu da gak ckp tak over exposed sgt hubungan dia ni…

      0

      0
  30. shhhh says:

    tahun ni byk lagu2 yg best..hope teman pengganti, patah seribu dan idola akan berjaya…

    0

    0
  31. x best ar drama band x masuk…aku suka lagu tu.. :(

    0

    0
  32. mm says:

    aku bukan nyer x suke c shila ni..tp die obses sgt dgn CINTA HATI die 2..tolongla..org lain pun bercinta gak.tp jangan nak over sgt.boleh plak berlari balik g mic semata2 nak ckp wish kat cinta hati die..pleaseeee la shila.

    0

    0
  33. ada aku kesah says:

    asmidar-biar mimpi sampai bintang

    0

    0
  34. Mr K says:

    Persembahan Terbaik-Pelangi Senja
    Vokal Terbaik-Andai Ku Bercinta Lagi/Terukir di Bintang/Ombak Rindu/Patah Seribu/Teman Pengganti
    Tempat 3-Pelangi Senja-Stacy/Patah Seribu-Shila Amzah
    Naib Juara-Ombak Rindu-Hafiz/Adira
    JUARA-Andai Ku Bercinta Lagi-Mojo

    0

    0
  35. haroro says:

    lagu hyper act – harapan & akim fiq – mesti ada cinta patot masuk lah sey. vokal diorg apa kurangnye. lirik lagi r. lagu mesti ada cinta tu lirik pasal syafaat nabi Muhammad la sey. gile r juri. lagu anak kampung lahanat tu jugak masok. lagu cm lagu budak tadika.

    0

    0
  36. nemobarracuda says:

    for sure la nemo tetap pertahankan lagu HAFIZ! KU AKUI DAN OMBAK RINDU… banzaiiii.. tak sabar nak tengok AJL nanti.. good luck to hafiz and also adira… we count on you.. hafiz pasti takkan menghampakan semua peminat nya!!!!!

    0

    0
  37. Anonymous says:

    suara serak2 basah yg jarang ditemui pastinya Azlan & The Typriter (idola) yg akn jadi juara INSYAHALLAH ^^ go go

    0

    0
  38. Ratu minah jambu merah/ biru says:

    minah jambu harap2 kn lagu Andai ku bercinta lagi nyanyian MOJO menjuarai JUARA LAGU ……lov u MOJOOOOOO….

    0

    0
  39. . says:

    juaranya x lain n x bukan mestilah MONJOOOOOOOOOOOO….

    0

    0
  40. […] Senarai 12 Lagu Yang Akan Berentap Di AJL27 […]

    0

    0
  41. ikan masin says:

    Juara lagu anak kampung
    naib juara patah seribu
    ketiga andaiku bercinta lagi

    persembahan terbaik pelangi senja.

    ramalan juara lagu lain tampamu, idola,teman penganti, pelangi senja,ombak rindu…

    0

    0
  42. patah tulg says:

    X lupe dgn abg leopard sy kat bwh tu..uwekkk..nampak sgt juri dah atur sp meng ajl thn ni..puiii…lg tah pape

    0

    0
  43. Anonymous says:

    terukir dibintang nye lirik sgt mndlm..~

    0

    0
  44. Anonymous says:

    Shila tu, bangga la konon keagamaan. TP style bju semua keduniawian
    Hipokrittt sgt! Mcm x brubah pon. Mekap tebal. Gigi panjang.biji mata, xpuas ati bg besarkan lg mcm allien aku tgok.. suara n gegaran dia pun mcm bunyi tgah kerat tin.!!

    0

    0
  45. ikan masing says:

    Asmidar patut masuk.dri patah seribu tu biasa biasa je.

    0

    0
  46. buruuj says:

    terukir di bintang tak patut masuk sbb lagu tu tak original. cube tanya kak bed or sinar fm kalau nak tahu betul atau salah ttg apa yg saya cakapkan ni. sebab, saya pernah dengar lagu yg muziknya hampir sama dengan lagu terukir di bintang tu dinyanyikan oleh penyanyi zaman 60-70an…

    0

    0
  47. Anonymous says:

    Apa lak lagu Terukir di Bintang tak boleh menang? Percayalah, mesti boleh menang punya. Patah seribu tu tak berapa pasti.

    0

    0
  48. CikguFiq says:

    Aku ada top 4 dlm senarai aku…

    Patah Seribu, Ku Akui, Teman Pengganti dan Terukir di Bintang…
    huhuhu :)

    0

    0
  49. CapitalAA says:

    Lagu2 yg aku rase best dan boleh menang punye !

    Patah Seribu
    ombak rindu
    ku akui
    terukir si bintang
    Andaiku bercinta lagi
    pelangi senja

    p/s: semua ramalan aku utk ajl taun2 lps betul . harap2 yg ni pun samalah .
    Love u Shila Amzah , Hafiz , Adira , Mojo , stacy ! vokal dorang mantapp bebb!!

    0

    0
  50. meow says:

    Patah seribu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Love u shila amzah !
    semoga berjaya di US !
    ucap hai kat one direction utk sy eh !
    Haha . k bai . good luck :)

    0

    0
  51. dinlawa says:

    Dari umur aku sekarang hingga aku kerepot nanti aku akan terus hairan macamana orang boleh minat lagu patah seribu tu. Sungguh sangat biasa. Semoga juri tak terpengaruh dengan apa yang dia dah dapat dulu. Apa shila last? Aku harap lagu tu pun dapt nombor last.Semoga Mojo akan menang.Cuba nyanyi tengok, mau terbuang air besar dibuatnya.Jom ramai-ramai patahkan patah seribu.

    0

    0
  52. Anonymous says:

    ombak rindu hits

    0

    0