Written by AbangNara | September 8th, 2016

Minggu ini, berita pembatalan perkahwinan Fara Fauzana yang sepatutnya berlangsung pada 17 September ini adalah berita paling hangat di dalam industri hiburan tanah air. Pelbagai spekulasi timbul tentang punca sebenar pembatalan perkahwinan ini. Ada dakwaan menyatakan Hafiz iaitu bakal suami Fara Fauzana sebenarnya sudah berkahwin, namun Hafiz telah tampil menafikan dakwaan tersebut. Sementara itu Fara Fauzana terus menyepi seribu bahasa dan gagal ditemui untuk mendapatkan komen tentang keputusannya ini.

fara fauzana

Ditemui di Bengkel Sekolah Radio iM4U di sini, Fara Fauzana masih enggan memaklumkan punca sebenar pembatalan perkahwinannya itu. Nampak gayanya memang ia akan menjadi rahsia buat selama-lamanya. Tak apalah. Kadangkala memang ada yang terlalu peribadi dan tidak boleh dikongsi. Kata Fara Fauzana:-

Semua ini ketentuan Allah dan segala-galanya sudah dijelaskan. Terima kasih kerana menyokong saya. Tiada apa yang saya mahu cakapkan lagi. Saya kena pergi sekarang… Terima kasih

fafau

Kalau dah Fafau cakap begini, siapalah kita untuk mempertikaikan keputusan yang dilakukan. Sudah pasti Fafau ada alasan yang kukuh untuk membatalkan perkahwinan yang tak sampai 2 minggu lagi untuk dilangsungkan. Semoga ini adalah keputusan terbaik buat Fafau. Satu hari nanti, pasti Fafau akan bertemu jodoh jua akhirnya. Sama-sama kita doakan. Sumber Berita Harian.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

45 responses to Semuanya Ketentuan Allah – Fara Fauzana

  1. Anonymous says:

    Setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya. Sabarlah fafau. Sabar itu indah

    0

    0
    • kiki says:

      Bodoh punya betina. Saje nak malukan orang lelaki lah ni. Nampak sangat kau tu yang problemnya. Perempuan tak guna betul macam ni, diam seribu bahasa. Orang lelaki juga lah yang tanggung malu dan rugi duit.

      0

      0
      • Sedih hidup kau says:

        Kalau yee pun tak boleh ke guna bahasa yang sopan .. Tolonglah bersyukur sikit Owner tempat nie dah bagi Ruang komen utk bagi pendapat , Setidaknya guna lah bahasa sopan ..

        0

        0
      • minah jambu say no to DRUG says:

        memang betol cakap kau kiki fafau sengaja nak malu kan pehak lelaki ….persiapan dh di buat kad jemputan pon dh jalan tengah tunggu hari nikah aje dia boleh batal kan pulak pernikahan ape sebab nye leh tau ??? fafau boleh kasi tau tak ???? mungkin si fafau ni tk suka ngan lelaki takkk dia suka ngan pompan gak nye …! eh helo fafau pompan ngan pompan mana leh kawin n buat anak !! kalau gitu hafiz leh saman malu sama fafau pasal dia dh malu kan pehak lelaki n famili…hafiz jangan diam n buat bodoh aje ! kalau u buat bodoh 1malaysia akan salah kan u hafizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz…! helo fafau ..u dh malu kan bakal laki u yg tk jadi ni nanti satu hari u jugak akan dapat malu ..!

        0

        0
        • doubleJ says:

          Mesti fafau ada sebab tertentu yg buat dia cancel..sy pcya, fafau selebriti, dia tahu ramai org kenal dia & Sgt mustahil dia malukan diri sendiri dgn cancel sesuka hati..she have a strong reason, sy yakin

          0

          0
        • Anonymous says:

          Ape punya bodoh comment kau ni. Sorry panggil kau bodoh tapi comment kau mencerminkan sgt kebodohan. takkan lah fafau ni nak saja malukan pihak lelaki. kalau stkat nak malukan, buat ape dia bazir duit buat persiapan, siap buat pc. dekat mana yang kau tak paham dah takde jodoh? kau nak diorang klahwin pastu setahun dua cerai? what a silly comment!

          0

          0
  2. Boolan says:

    Dah dia jawab macam tu jangan ada pulak wartawan bzbody yang nak menyibuk.

    0

    0
  3. LapUfafau says:

    prnh jmpe 3 org laki yg da bkawen tp mgaku bujang ..tu pon ak kire ketentuan Allah .. bila kantoi si laki bese la dpn bini pijak semot pon x mati last2 ak mengalah bila bini dorg da masok cmpor xgune ak bgaduh dgn bini2 dorg yg perangai pon same mcm laki sial mcmtu.. smpi arini xblh lupe muke sial 3 ekor tu..cume yg ak xde jwpn knp ak kna kenal jmpe dgn 3 sial tu kt bumi ni..bg ak spesis mcmtu elok kudung kaki tgn xpyh wujud pon kt dunia ni..cume skrg yg ak yakin & pasti ad balasan yg setimpal utk mereka..ari2 ak doa kt tuhan bile ak teringt kejadian dipertemukan dgn 3 sial tu..sesungguhnya tuhan x prnh tidor xprnh lupe kt ak bile ak igt kpdNya

    0

    0
  4. akulah says:

    benar spt dikata… bukan jodoh…. sgl nya ada hikmah… Allah nk gnti kn sesuatu yg lbh baik wat Farah Fauzana nnt… tabah lah… Aamiin ya robb…

    0

    0
    • kiki says:

      Kalau ye pun tak nak jangan lah diam seribu bahasa, perbetul lah keadaan tu . Bagi jelah statement hafiz x bersalah ke, saya buat solat istikarah x nampak muka hafiz ke .. abis cerita. Ni diam seribu bahasa, kalau saya jadi hafiz pun bengang x bersalah kena tuduh bersalah.

      0

      0
      • Zzzz says:

        kiki kau ni mesti bini si Hafiz kan..kenapa ko plak nk meroyan..lantak dia lah dia nak bgtahu atau tidak..dia nak jaga aib si Hafiz..ke ko meroyan sebb Hafiz tak layan ko atau Fafau tak nak kat ko..kikikikiki…kiki sial betul lah ko ni…kukikikikukikikikk

        0

        0
      • minah jambu - safety first says:

        eleh si fafau ni sengaja lah nak malu kan si hafiz ..tk ingat orang dh bertongkos lomos siap kan barang2 untok perkahwinan ..konon2 nye hafiz itu lah ini lah sampai tua la lu..! huh ! kalau dh berperangai macm ni batal kan perkahwinan tak tentu pasal jantan pon takot nak dekat mengarot sangat prangai konon2 bagos sangat la prangai tu yg macm kiwak tu huh ! jambu tkpe la jugak nk prangai..!

        0

        0
      • get a a life!!!! says:

        oi.. aku rasa … korang yang takde life selain baca nara nye blog ni.. aku kompom nye la… andai dia jawab ape pun korang akan terus hingar bingar… macam langau… serabut aku dengan korang yang nama bajet2 hot dalam ni asal tiap komen je ..naik nama hangpa.. .. pastu berapi2..salahkan semua benda.. yang senyap suh cakap..yg cakap hangpa kata takda sapa nak tau… pokok pangkalnya….jangan ingat dunia ni selama2nya…wei.. tiap kata korang tu esok naik kat padang masyar wei… bukan masalah merangkak ke merengkok ke.. masalahnye korang ni macam takde pegangan agama bila cakap… ?????

        0

        0
        • Hakak jemah says:

          Ko yg membaca dan mengomen dlm blog ni ada life sgt ke??? Dan adakah ayat ko kata org xde pegangan agama ni x naik sok kt padang masyar????

          0

          0
        • TO HAKAK JEMAH YG SENTAP says:

          Yang hakak touching sangat pekehal? dia kata kat hakak ke??? sah2 dia tegur kata hangpa yg komen negatif.. bukan yang spesis komen membina..eh eh .. oh hakak makan cili ye tadi?????? hahahahahah lawak la korang ni semua.. ke hakak adalah kiki dan minah jambu???

          0

          0
        • tegur salah tak tegur pon salah says:

          kan…..lor… kak jemah oi.. dia kata kat orang yang mengata.. akak jemah spesis yang mana? ke tolong jawab bagi pihak spesis sebegitu..hohohoohohohohoohoho

          0

          0
        • Ini win says:

          ???????? cenggini ayat ko..

          0

          0
        • bila komen korang kene kondem! says:

          yang marah pengomen ni adalah yang kaki kondem dalam ni le tu..kene batang idung sendiri melenting.yang selamba kata tuduh sampai boleh jadi fitnah tak kisah pulak?..betul la kata dia korang cakap macam takde pegangan agama. pegangan agama mana membenarkan caci maki kutuk dan fitnah??

          0

          0
        • Lady gaga says:

          @get a life
          Amboiii…Kau kutuk orang yg baca blog nara ni x der life boleh pulak ? Ikut suka dorang lah nak guna nickname bajet hot sekalipun… yang kau bengang dah kenapa ?

          0

          0
        • Lady gaga ajet2 sangat.. says:

          Lady gaga.. baca betul2.. dia kata kepada yg baca sambil mengata..sah2 dia pembaca gak..nampak sangat dia memang rajin baca sebab dia nampak nama2 bajet hot yang suka kutuk maki caci ni …dia cume bgtau baca blog tu.. baca je la..tak payah la mengutuk..betul kata kat atas ni..korang komen orang takpe.. orang komen korang,melatah macam hape tah..muahhahahahhah kesian…aku nasihatkan kepada yg marah ni.. korang abaikan je komen mereka2 ni…bak kata orang2 bijak…jangan amik ati sangat cakap orang…biarkan je mereka dengan kebajetan mereka..

          0

          0
      • Anonymous says:

        aip aipp! klu ada aib..better jaga..sedangkan aib kau tu Allah jaga..jgn mcam2, Allah bukak aib ko baru ko tau. manusia dgn manusia better jaga aib..mungkin dia xnk bagitau sb mengaibkan diri dia or pihak laen.
        ko igt dia suke2 ke nk batal kwen..xsampai sebulan pun.

        0

        0
      • N says:

        dah takdak jodoh sudah la. nak perbetui apa laginya? dia takmau panjangkan sebab nak jaga aib sama ada pihak dia atau lelaki & family masing2, betui la tu. Dia pun takda cakap si hafiz ni salah ka, salah dia ka. Biaq depa dengan family depa ja tau. dia nak diam tu hak dia. kita pun move on la nak korek sebab lagi buat apa?

        0

        0
  5. Anonymous says:

    bodoh lah media ni.. campur nara sekali bodoh.. aku pun juga, kenapa aku di sini..

    0

    0
  6. akhirnya farah fauzana berkahwin

    0

    0
  7. Anonymous says:

    Sape ada kad kawin fafau…nk tgk…heeee

    0

    0
  8. Anonymous says:

    Sape ade kad kawin fafau…nk tgk…hehehe

    0

    0
  9. Mawardesa says:

    Sape ada kad kawin fafau…nk tgk heeee…

    0

    0
  10. sam says:

    tak adil lah utk Hafiz dan famili dia. mak bapak dia dtg cara elok merisik fafau.skrg org buat mcm2 speculation pasal hafiz dah kahwn lah…xde duitlah…gay lah…
    sanggup dosa fitnah u biarkan jer….sekurang2nye cakaplah u yg x bersedia lagi…kan lagi elok mcm to.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Kan. At least perbetulkan keadaan la. Just ckp jgn ganggu hafiz n family sbb diaorg tak salah ke. Kesian kot that guy. Mcm2 cerita org buat pasal dia.

      0

      0
    • Lola says:

      Betul2…
      fully understand that she had her own reasons on why to keep them confidential and that’s her right but at least, please explain to the media if ‘the ex-fiance’ is innocent. she needs to clarify that because one way or another the name of ‘the ex-fiance’ has tarnished.

      0

      0
      • Anonymous says:

        kalo betul ngape faraj x jelaskan saja, so mungkin ada bnde yg x betui. cer ko jadi farah. kalo ko jelaskan dh brtntgn dgn explanation the other party, so sbb tu dia x bleh nk explain. ke cmne??

        0

        0
        • geram naw says:

          eh kau ni…sebab tu lah diorang bertiga cakap mcm tu…maksud diorang~~
          (meh sini aku explain, and aku paham ape maksud kau tp cuba lah fikir dari persepsi kenyataan y diorang tulis. diorang XCKP pun fafau salah)

          fafau mesti ade alasan tersendiri kenapa dy xnk bagitahu dy xjadi kahwin..tp kalau lelaki tu TIDAK bersalah, aku ulang…TIDAK bersalah…fafau kne lah mengadap media n ckp sumthing sebab pihak lelaki DAH BAGI kenyataan (kalau lelaki xbagi kenyataan, xpe lah nk berdiam diri). ini media pulak pandai2 buat kesimpulan..kalau xbetul ckp pasal diri kau..xkan kau nk diam aje..mesti kau nk sangkal kan.. you don’t know how much rumours can destroy your reputation in society especially when you are involved in a business that relies on your ‘brand name’. it’s difficult to gain trust from people when you’re at the bottom.

          xpyh bagitahu alasan knapa batal pun xpe..cuma cakap lah KALAU BENAR lelaki itu tidak bersalah….n cuba kau letak tempat kau kat lelaki tu jugak…agak2 kau akan berdiam diri ke? xkan kau nk biar nama keluarga kau tercemar? mak ayah kau terutamanya..

          haiyoo….
          itu lah serba sedikit ulasan tentang pencerahan mereka. sekian terima kasih.

          0

          0
  11. Bij says:

    ego tinggi minah ni. Kalau cmtu lah perangai dan tak berubah mmg dara sampai ke tua lah.

    0

    0
  12. MAWAR says:

    Jodoh pertemuan ajal semua ketentuan allah. Kita manusia cuma berusaha , berdoa dan tawakal. Semoga Allah permudahkan urusan jodoh anak anak kita. Dalam soal ini mungkin beliau tidak mahu membuka aib sesiapa. Untuk memuaskan hati orang orang tertentu beliau boleh saja mendedahkan sebab musababnya. Tapi adakah ini dapat memuaskan hati semua pihak. Hakikatnya kedua dua pun sedang terluka. Hati wanita terlalu sensetif dalam bab kaseh sayang. Sekali jatuh cinta, ia akan dikemang selamanya.
    Doakan yang baik bail saja untuk mereka.

    0

    0
  13. Mamat says:

    Fara fauzana jdilah orang yang berhemah. Anda buat press conference utk berkahwin tp anda tidak berlaku adil bila perkahwinan dibatalkan disaat akhir. Sekiranya bukan salah kamu berdua, maklumkan pada media yg ini bukan salah hafiz dan keluarganya. Katakan pada media yg mereka tidak bersalah. Kesian kepada pihak lelaki yg menanggung malu kerana pembatalan ini. Saya tidak mengenali anda tp saya tahu anda dahulunya seorang yg meminati kaum sejenis. Pada hemat sy, kamu sudah berubah dan mungkin kerana kamu sudah berhijab, hati kamu kembali pada fitrah alam. Apapun sebabnya, sila maklumkan pada media dan peminat2 anda, serta org yg mengikuti perkembangan industri seni yg mana ini bukan kesalahan hafiz. Bukan mahu menyokong tp saya berharap org tidak memandang serong ke atas bekas pasangan anda. Hafiz walaupun saya tidak mengenali anda, saya pasti anda tahu sebabnya cuma disebabkan keadaan, anda mendiam diri dari terus punca pembatalan ini.sekian

    0

    0
    • Faezah Naeem says:

      Cayalah Mamat! Aku baru nak cakap benda yang sama. Tapi kau dah cakap dulu.

      So, itu la ceritanya. Sapa yg pernah 1 sekolah menengah dgn Farah Fauzana ni dulu tau la perangai dia camna. Smpi berebut ‘awek’ dgn budak kelas aku. Zaman 90an mase tu. Ehem, tu sekolah pompuan ye. Dia ni pulak tomboy @ pengkid camtu, agak popular sbb dia budak hoki dgn pengawas sekolah. Taste dia kt pompuan yg sweet looking, low profile, lemah-lembut. Bkn jenis yg vogue de vaz, loud type or diva gitu. Tak tau lak aku lepas habis sekolah taste dia berubah trus.

      Sape2 kt sini pernah 1 skolah dgn Farah Fauzana ni?

      0

      0
  14. NotYourWife says:

    KORANG NI SEMUA BUSYBODY SEBAB TU KECOH NAK TAHU SANGAT REASON DIA!! PUIHHHHHHH!!! KANG ORG TU DH CKP REASON, MCM2 LAK KORG TABUR!! TAK CKP SALAH, CAKAP PUN LAGI SALAH. KATA NAK BUKA AIB LAH APA JADAH LA. TYPICAL MALAY!!!

    0

    0
  15. Hello says:

    Fafau cold feet agaknya kot??

    0

    0
  16. Mak Temah says:

    Benar kata FaFau. Dah ketentuan Illahi. Apa kuasa kita sebagai manusia melawan takdirNya. Dah xde jodoh. Redha je la. Semoga FaFau terus tabah mengharungi ujian ini. Semoga dipertemukan dengan lelaki yang bertaqwa.

    0

    0
  17. pembenci Bella says:

    Ape hal fafau ni? Buat statement bagai pastu tak jadi n bila org tanya tak nak jawap? Apehal kau ni. Kemaruk nak publisiti murahan ke? Mmg bajet artis nak perhatian la.

    0

    0
  18. Khalisa says:

    Bosannnnn!!!!! Next !!!!???

    0

    0
  19. Lucy says:

    Alahai Fafauuuuuuu. Kau still minat kat pompuan lagi kerhhh??? Udah-udah la tu. Takkan sebab tu ko trus xjadi kawen. Alahaiiiiiiii

    0

    0