Written by AbangNara | November 18th, 2014

Selepas dibukakan akaun Instagram (yang sudah mencecah lebih 200 ribu pengikut), kini Lara Alana telah mempunyai akaun Facebook. Berdasarkan pemerhatian Abang Nara sebentar tadi, jumlah LIKE yang diterima sudah pun menghampiri angka 50 ribu. Pergh!!! Baru buka sehari (tak sampai 24 jam pun lagi) dah banyak itu. Pastinya kecomelan Lara Alana menjadi daya tarikan yang amat tinggi.

lara alana

Sebelum kewujudan akaun rasmi ini, terlalu banyak akaun palsu yang menggunakan nama Lara Alana. Pastikan anda LIKE yang betul iaitu https://www.facebook.com/laraalana.schawal. Kalau tersilap LIKE nanti penuh pula Facebook anda dengan iklan-iklan yang mengarut. Abang Nara paling benci perkara tersebut. Kita LIKE untuk tahu perkembangan semasa, bukan nak baca iklan setiap 2 saat.

lara alana

Lagi beberapa gambar si comel Lara Alana dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Rupa superhero jika mereka wujud pada abad ke 16

lara alana

lara alana

lara alana

lara alana

lara alana

lara alana

lara alana

lara alana

lara alana

lara alana

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

122 responses to Selepas Instagram, Lara Alana Kini Ada Akaun Facebook

  1. pooorahh says:

    Kaedah marketing yg bagos! Harap mak bapak.. Dah tak laku.. Hmmm..

    0

    0
    • ntah says:

      tak bape minat dgn laki bini ni.. 1st dulu bukan main xnak tunjuk anak.. lepas tu bukan main kemaruk plak..asik dedah gambar anak.. ingatkan mcm ziana zain, amy mastura xnak tunjuk anak kt media.. rupanya poyo je lebih..

      #tolong copy komen ni..paste kt ig laki bini ni.. sbb hakak x follow derang.. x minat..

      0

      0
      • sang ratu says:

        ade astro x? tgk kt situ,, awal ade bg alasan knp x maw tunjuk pic anak kt pureen chak2 scha dan awal,,untuk hormat scha dlm pantang waktu tu,,dy tgk isteri dy lahirkan anak susah,,jd dy nk bg isteri dy rehat,, n bia scha yg post pic lara dulu,,dy x maw terlalu excited ,,bila scha dah start kenal kn lara kt instag n fb,,baru awal start,, :)

        0

        0
        • Yahudi says:

          Instagram Zahida Rafik plg best , fashionable , cantek , high class , mmg socialite sgt !! Post pasal fashion , psl masak , pasal agama , bagus Zahida Rafik nie !!

          0

          0
        • Saya Suka Minum Milo Ais says:

          Pureen Chak2 ?? Ewww nama rancangan macam rancangan animal planet kat pendalaman Indonesia…

          0

          0
        • popular ker? says:

          Artis bermentaliti feeling2 soooo fofular gitu… kesian peminat seni Malaysia… lebih banyak dihidangkan dengan hal rumah tangga artis berbanding aktiviti seni diaorang…

          0

          0
        • Bedah says:

          Alhamdulillah syukur anak dilahirkan sihat sempurna..
          kan lebih manis jika anak itu dibesarkan tanpa dijadikan bahan eksploitasi media.

          0

          0
        • Alano says:

          ko ni msti knl artis msia je kan.
          mane2 negara pun sama, bkn psl aktiviti sni je, hl rmhtgga hl ptus cnta, dn mcm2 hl lg la yg x ada kt msia ni pon ader.
          Ader saja x sudah2 nk mrendah2kn industri & negara sndiri..

          0

          0
        • Leha says:

          motif kecil2 dah di explotasi sebegini……????

          0

          0
        • scha alyahya says:

          adoi2 dah tentu2 die ikat kontrak dgn astro. hak ekslusif anak die selama 30 hari tu hanya utk astro sahaja. dorang ni dibayar beratus ribu untuk dokumentarikan kisah beranak scha ni dr mangndung smpai lah baby 30 hari. dok pecaya la ckp si awal bini berehat bagai. puihhh.

          0

          0
        • Godek says:

          Kesian nya tgk Awal & Scha.Dah tak laku leteww sampai anak jadi mangsa giler glamour dorang.Budak2 mmg comel tapi Lara Alana ni takde la comel tahap mana pun.Level Asian pun x sampai.Asyik2 mulut ternganga ngan lidah terjelir.Lepas tu siap bgtau follower dorg untuk like & repost/share gambar Lara pulak tu…Kesian sgt..

          0

          0
      • matbon says:

        supaya mak bapak terus famous gitu.
        kalau xde instagram,facebook lana alara ni,xde nye org nk ckp psl mak bpk die tuh

        0

        0
    • lalalalajudgingalldewayhuh says:

      I know im a bit out of blue.,i think by hving acc like this for their baby they can like indirectly “remind and kinda owez renew” their love ,namsaying……but hey i was looking at the brightestt side ever,i mean wht if this sort of thing can help married couple not to divorce??
      Jgn jd mcm those celeb yg cerai berai terburai,……

      0

      0
  2. pooorahh says:

    Lepas ni ada blog pulak.. Ha Ha Ha.. Rancangan baby talk show brcakap sendiri ke..

    0

    0
  3. Schawal says:

    anak che ta and zain tetap top 1

    0

    0
    • Abang Jailani says:

      Ni lumrah ibu bapa muda…. to them anak diaorang lah yang paling cute dalam dunia ni….. baby lagi dah buat IG, Instagram, etc….
      One thing pesan Ustaz saya yang saya pegang hingga ke hari ni…. Puji pujian keatas baby adalah satu bebanan buat anak kecil….. terlalu banyak pujian takut baby akan sakit….
      Pesan ustaz saya kalau nak puji sesiapa pun…ucaplah “Masyaallah”….. kerana kita semua ni ciptaan Allah … ni semua allah punya kebesaran pencipta segala alam.
      Contoh…”Masyaallah…pandai & comelnya Abang Jailani”….
      So cukup cukuplah tu expose kan anak tu…. nak carik sponsor utk program baby pulak ke?
      Cuba google baby cute…rasa rasa ada tak keluar muka Lara? Banyak lagi baby yang cute kat luar sana….tak perlu taksub sangat….asal baby kita sihat walafiat tu dah syukur alhamdulillah….

      0

      0
      • anon says:

        Ustaz tu mengarut ke abg J? Bebanan apenya….abg J jealous ke anak abg tak cute mcm lara?????

        0

        0
        • Kopipes says:

          Lara tu cute sangatttt ker?? Rambut pun mcm sabun Trojan..
          Anak Che Ta lagi chumill hokey!
          Btw, Scha & Awal ni memang mak bapak gilerr glemer..meluat tgk fewfeling Hollywood sangat! phuiii

          p/s: Agreed wth Abang Jailani!

          0

          0
        • datin gayah semanggol. says:

          MasyaAllah … ohh abg jailani perasan gilerrr CONTOH mu itu berdasarkn dirimu sndiri. Abg jailani pun nak publisiti ke ????. Dah kertu abg oiiii dah tak comeiiiii punnnnn. Anon nov 18.11pm. You ni dulu kecik2 suruh pegi ngaji kafa asyik memonteng jer. Dngr ceramah solat jumaat u tido. Sah2 majlis ilmu kat masjd pegi setaun skali itupun klu pegi. Jngn lak pegi sbb nak cuci kete. Jmpa ustz u lari. Klu tak tau tu hang jngn sedap kata ustz tu mengarut. Datin mengaji pun, itu yg ustzh ajar. Ank Perhiasan Duniawi tp klu silap ajaran ank itu Seksaan Ukhrawi. Wal iya zubillah min zalik.

          0

          0
        • bini no 1 says:

          orng bwh jeles dulu rambut die x mcm trojan, ko tahu x tue ciptaan tuhan yg ko maki knpe??ko hebat sngt??die pun x tau knpe rambut die mcm tue larr gilerrr…. scha mintak ke rambut anak die mcm tue, dh keluar2 nk jdi cm tue nk buat mcm mna tuhan dah bagi mcm tue….. ntah2 ko muke supe pondannn kopipes!!nak pertikaikan ciptaan tuhann dah knpe……mental ko nie…

          0

          0
      • Anonymous says:

        MasyaAllah atau SubhanAllah..?
        SubhanAllah, indahnya ciptaan Allah.

        0

        0
        • Kopipes says:

          To Bini no 1,

          Ko ni dah kenapa tetiba nak jadi pompuan ROYANI kat sini? Ko ni mesti penjilat tegar vontot dorang kan? Btw, aku x hina pown, aku just bagi perumpamaan, mcm ko kasi perumpamaan kat aku> fondant kan? Ala2 bnyi cake gtu uollsss…hihihi. Dah namanya blog retis, so sapa2 bebas bagi komen kat sini, so kau xpayah nak EMOSI sgt lah!!! hokehhhh…Hmmmmm mulut ko ni rasanya layak di sagat dengan kapur barus ye dok?JANGAN SALAHKAN MASYRAKAT JIKA MUKA KAU SPEPRTI PUNGGUNG KERA!

          p/s: Tengok dari nickname ko je (bini no 1), dah tau ko ni jenis perempuan meroyan, ni mesti kes laki ko tu simpan vetina,bini lain or gundiks kan? sebab tu ko emo lebih uolss ! Hahahaha
          Aku trpksa tulis balik komen aku sbb abg Nara cam xnak post komen aku yang first..sentap lerr tu kita x backing aAl-Yahya tu kahkahkah

          0

          0
  4. jemah pkasam says:

    lawak antarabangsa!! muka punya la comel berangan nk jadi princess..plissss la..mak bapak terdesak nk publishityyyyy,ank jadi mangsa..hahaha..lpas fb ko buat lara jd pmbaca brita..org nk ambik wat iklan,x laku…

    0

    0
    • serene says:

      Mulut minah pekasam ahli neraka ni tiap2 hari duk mengutuk org. Makin bertimbun2 lah dosa2 kering yg dipungut tu. Kenapalah hati tu busuk sngt duk umpat keji dengki org. Awak tu sempurna sngt ke. Kesiannya perangai mcm setan gini…

      0

      0
    • Anonymous says:

      Gila glamour!!!baby semua comel tp ank dia mmg x secomel ank che Ta,perasan diva letak nama ank ikut maksud bhsa latin bknya ikut nm islam,ank dorg ni asyik ternganga je mulut knp ek..

      0

      0
  5. interstellar says:

    kalau kt hollywood…bersusah payah sembunyi anak…
    sbb bahaya kalau terlalu byk dpt publisiti…ada kemungkinan kena culik..mungkin..
    siap ada pesbuk…aku pn takde pesbuk..anak ko public figure..kelasss…

    0

    0
  6. yunas says:

    anak mcm tenuk pun nk tunjuk

    0

    0
    • serene says:

      Awak tu sempurna sngt ke menghina ciptaan tuhan. Kita takde control mcm mana rupa kita, tuhan yg jadikan. Harap2 satu hari nanti rupa anak awak mcm tenuk. Aku pun mmg tak minat dgn schwal ni, tapi baby dia tak berdosa, kenapa nak menghina dia pulak…

      0

      0
      • sedapnya mulut kate anak orang mcm tenuk..ni org kate ckp mcm xde agama je…sape yg cipta baby tu? cakap pakai kepala lutut mcm ni lah jadinya

        0

        0
      • boooo says:

        oi serene..yg ko doakan ank dia tenuk pasal apa?nk tnjuk warak,ckp baby x bdosa,dlm masa sama doa mcm tu..prangai ko munafik sgt la pigidahhhhh boooooo

        0

        0
  7. jemah pkasam says:

    public figure …hahaha

    0

    0
  8. Nananaaaaa says:

    Lepas ni buatkan blog plak eh.Tp serius lara ni comel.tp kesian bdk ni jadi mangsa mak pak gila glamer.kesian bdk tu.Aku kurang minat laki bini ni.

    0

    0
  9. meksssss says:

    aiyo susahnya ada mak bapak yang gila glamer. kesian kau lara alana. gambar yang ala ala berbikini tu alahai hazab benor mata aku nengoknye. kat internet ramai pedo tau wahai mak bapak lara alana. udah-udah lerr tu.

    0

    0
    • schabusukpoen says:

      One day kalau lara insya Allah jadi hafizah menghafal alquran… menjadi pendakwah agak2 malu tak bila 1 dunia ada gambar2 dia kecik..termasuk yg bikini tu…

      0

      0
  10. Anonymous says:

    beautifullara….

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Suka hati mereka la nak buat apa. Anak dorang kan bukan anak org lain. Busuk tahap jamban betul hati korang2 yg suka kutuk2 pasangan ni

    0

    0
    • pooorahh says:

      Ni aku jawab ni.. Kau baca ye..
      Kalau diaorg tiap tiap hari tepek photo anak dia kat m.sosial, mcm ayam telor sbiji riuh skampung mcm org lain takde anak.. DAN, pemilik pemilik blog hiburan mcm NARA ni ‘mnjalankn tanggungjawabnya’ sebagai penyampai.. SO.. SUKA HATI KAMI ORG LA NAK CAKAP APA! APA ADA KIRA SOAL HATI BUSUK, DIAORG YG ‘PUBLIC n PUBLISHED’ SAPA SUROH’? Hang berani brgebang hang kena la berani terima gebang org lain pulak.. Dolll..

      0

      0
      • jemah pkasam says:

        APA! APA ADA KIRA SOAL HATI BUSUK, DIAORG YG ‘PUBLIC n PUBLISHED’ SAPA SUROH’? Hang berani brgebang hang kena la berani terima gebang org lain pulak..jemah bagi 10 bintangg..hahaha

        0

        0
      • Anonymous says:

        Bapok kepondanan terasa kot bila org yg mengata pasangan ni sbg manusia yg “busuk tahap jamban hatinya”

        0

        0
    • Anonymous says:

      Ko kaki kipas?

      0

      0
  12. Lara says:

    Dulu masa dia tak tunjuk wajah Lara Alana, I agak respek la mereka laki bini ni ingatkan low profile kononnya… tapi anak belum setahun jagung dah komersialkan macam2 ni… hmmmm… pasni jagan marah kalau orang kutuk2 or bandingkan anak u tu yer.

    0

    0
  13. moroq says:

    aku suka psgn ni. tp lebih2 lak anak ada instagram dgn fb… special sgt nah. smua org ada anak jgk… relax2 k awal and scha. dlu org minat sbb korg sempoi je. tp bila OTT siap anak ada account kat SN, … mcm jakun korg je ada anak. kitorg phm korg syg anak tu.

    dan yg tukang like fb/instag peminat baby ni dah kenapa…

    0

    0
  14. maia says:

    x payah la busuk hati sgt.. dah nape jer nak kutuk scha ngn awal nie.. anak diaorg..biar jer la diaorg nak post pic tue kat ig ker kat facebook ker.. if suka, follow la..x suka just ignore la.. nape nak condemn jer diaorg tue..
    x payah la nak compare anak che ta ngn anak awal scha nie..
    time mengumpat che ta x beringat plak.. -_-”
    bawak2 la muhasabah diri…

    0

    0
  15. teah says:

    dh lama dah aih facebook lara alana ni.. Dah dekat sebulan ada.. Nara baru perasan ker.. Ikut suka dia la nk buat facebook ke insta ke blog ker.anak dia.. Kita yang ada anak klu nk buat pun boleh.. Tapi ada followers ke..

    0

    0
  16. amin says:

    aku btul2 kesian nengok bdk kecik dpakaikn bikini mcm lara ni..wlpun msih baby,tp agak x elok utk dpaparkn kpd org ramai…maaf ye..ni pndpt peribadi aku je..

    0

    0
  17. No no no says:

    To schawal i know u guys are so excited for your first baby.. But i strongly advice u to stop sharing everything about ur baby. Think about her safety. Stop exposing her.. Theres a lot of lunatic out there.. Be careful.

    0

    0
    • PINKY says:

      Excited la sbb baby first..tunggu la anak 2 3 org nanti..x terlarat nak melayan nye…ntah2 terus off akaun hehehe

      0

      0
    • Anonymous says:

      Kurlasss ko speaking london.. !

      0

      0
    • kk says:

      btul3.. aku penah komen dulu psl pic lara bikini tu bukannye ape sbb pic lara berbikini tu laa dah wat imaginasi certain people jd terpesong, zaman skg x mcm dulu, skg dengan baby pon org boleh imagine yg bukan2. sepatutnye awal n scha lebih kpd melindungi, eh ni mcm nak bgtau je semua tntang anak kecik ni. jage2 ade yg perhati..kang jd ape2 kt baby ni nak salahkan sape? mak bapak jugak. sbb tu laa ade pepatah melentur buluh biar dr rebungnye, kalau dr kecik dah digayekan gini dgn didedahkan dgn dunia glamer diorg n jadikan anak tu sendiri public figure, jgn nak salahkn si pengkomen2 kalau diorg ckp yg bkn2 psl baby tu sendiri.

      0

      0
  18. dont husnuzon says:

    Hangpa ne busuk hati.lantak laa .lg pun Lara xtahu APA.

    0

    0
    • Anonymous says:

      pasal lara tak tau apa2 la yg orgtua dia kena beringat..jgn terlalu expose.mcm org atas tu ckp ‘think about her safety’…

      0

      0
  19. ain says:

    Awal siap promote kt IG lg soh like fb ank die…pfffttt
    Farid kamil n Diana danielle pn rilek je Ade ank

    0

    0
  20. Gaga says:

    Contoh ibubapa gila, yg likes pun sama! ini pendedahan terbuka kepada para penculik kat luar sana yg tengah cari peluang.. Malaysia bukan tempat yg selamat sangat, lindungilah anak anda seperti nyawa sendiri!

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Selalunya artis2 tak berani exposekan anak mereka pada public tapi schawal berani betul. Rasanya sikits cukup la. Sebagai artis kena la jaga keselamatan anak. Beri dia membesar seperti kanak2 lain. Atau adakah dibuat semata2 nak mencari job untuk anak.
    Lihat Tomok, anak dia Adrian yang paling comel , tapi dia tidak mengambil kesempatan di atas kecomelan anak dia untuk raih populariti dan duit. Semua tawaran yang Adrian dapat ditolak secara baik kerana mahukan anaknya membesar seperti kanak2 lain.

    0

    0
  22. Bellalicious says:

    Anak dia di kategorikan sebagai PUBLIC FIGURE you….

    0

    0
  23. perindu says:

    Seriously anak dia org Lara ni mmg super cute……cume menyampah dgn mak bapak dia je..

    0

    0
  24. Elsa says:

    Tanggungjawab ibubapa untuk menjaga aurat dan maruah anak perempuan walaupun masih bayi, sebab bayi tidak mampu buat pilihan, besar nanti dia pun malu, itupun jika keluarga ini benar2 muslimat sejati, bukan hanya pada IC shj

    0

    0
  25. Anonymous says:

    hidung rara sama macam mak & nenek nya

    0

    0
  26. masbro says:

    apa motifnya kamu buat fb lara alana?.. scha and awal… parents apa kamu ni? -.-‘

    0

    0
  27. nona says:

    aku pm pelik la…ramai plak org like page lara ni..tp kt sini ramai je komen yg xminat la x follow la…hbs tu sapa je yg like?? lg ada org yg like tu lg la pasangan ni akan show off anak dia..kesian baby tu…

    0

    0
  28. peminat lara alana says:

    bodohla commenters2 kat sini…biarla dia nak buat instagram ke fb ke…aku ni mmg ske nk tgk kecomelan anak dia…takde msalah mak bpk dia gler glamer pn…pkla sket..ms ank dia lahir..tgh viral kt facebook psal xleh upload gmbr ank dlm 40hri tu..kalau dia upload cnfrm korang hntam sbb tak ikot pntang larang korg kt fb tu…ni dia tak upload pn jd msalah..ntah pape sengal la korang ni..tak pnah puas hati…beza lara ngn ank che to tu…just ank che to tak lahir ms viral xleh upload dlm 40 hritu…tu korang dok beza2 tu..ntah pape,.,…

    0

    0
  29. dee says:

    kwn2 aku ramai je wat fb utk anak dorg. schawal ni bkn first case.

    0

    0
  30. dee says:

    kwn2 aku ramai je yg buat fb utk anak2 dorg.

    0

    0
  31. diva says:

    I would die first then dress my child in a baby bikini like that.

    0

    0
  32. Jenab says:

    Apa benda la korang semua ni ek ? biar lah anak dia , yang kena culik pun anak dia , apa pun semua tanggungjawab her parents lah .. korang tak payah bising2 lah .. jaga anak korang sana.. tu dah bg susu belum tu ?

    0

    0
  33. 4 Mbps says:

    Tak dinafikan baby dorg ni cute. tp pd pendapat sy tak perlu la nk over expose baby ni kat public. kesian plak kecik2 dh jd tontonan umum. sdgkan mak bapak lain kalo blh taknak anak dorg terlalu jd perhatian org ramai. bg la baby tu membesar secara normal. penculik pun ramai dh sekarang…..

    0

    0
    • zzzz says:

      rasanya tak perlu kot buat acc utk anak dorg mcm instagram, facebook.
      ntah2 bila dorg dah besar nnt facebook, instagram tu org xguna dah..
      jd mcm myspace,frenster tu haa.

      konon2 nk bg anak nnt boleh tgk gmba dorg sndri mase kecik la.ape punya alasan ntah

      0

      0
      • 4 Mbps says:

        Tu la pasal. byk cara lain blh bg anak tgk gmbr sendiri bila besar nnti. guna cara lama lagi bermakna. pegi print gmbr2 anak then letak dlm photo album. tp ye la kan….anak org. biar dorg la nk buat apa pun….

        0

        0
  34. Melati says:

    Dulu ..tk nak tunjuk Anak..sekarang lain…sian anak tu kecil lagi dah jadi bahan untuk Busniess , Mak Bapak…

    0

    0
  35. Melati says:

    Dulu ..tk nak tunjuk Anak..sekarang lain…sian anak tu kecil lagi dah jadi bahan untuk Business , Mak Bapak…

    0

    0
  36. Evaah says:

    LEPAS NI CREATE AKAUN TWITTER PULAK…

    tak sabar nak retweet2 ni………

    0

    0
  37. boo says:

    same la scha awal ni dgn fynn atita tu..
    jual muka anak nak popular

    0

    0
  38. mek lara says:

    sian anak dia. sebabkan makbapak yg gila glamer, anaknye jadi mangsa. hurmmm

    0

    0
  39. lily says:

    apa2 pu sa lebih suke kecomelan Lara nie dari baby Ceh Ta..

    0

    0
  40. lok says:

    Hari tu ada org ckp ank che ta ada instagram..gigih la ku cari..nk tgok budk comel tu..rupanya peminat yg buat..bnyk plk tu..adoiii..unfollow trus..normal la smua org suka tgok budk comel..keletah budk2 yg comel..tp lau blebih sgt..ksian jgk kt ank..smua bnda nk kne bgambar..lau la budk2 tu bley bckp dia pon muak gn prngai makbapak dorg..hhhhhe..tp prsan x..bila dpt ank punya la over tunjuk gmbr dorg..pastu bila dpt baby baru..ank yg lme d ketepikn..dulu bkn main ko la bulan ko la bintang..biasa la tu..saat indah hnya smntara..

    0

    0
  41. nenek lara says:

    Kesian Lara, bila baca cooment2 kutuk2 nie, better stop la publish anak tu, gila publicity betul la parents dorang nie, makin meluat melihat nya.

    0

    0
  42. iqa says:

    Sudah-sudah la tu expose anak kecil …ini bukan pasal iri hati ke..sakit hati ke..tapi biarlah anak tu membesar secara sihat dan natural. Nanti tak pasal-pasal netizen bertambah meluat tgk sikecil tu angkara mak bapak yang terlebih sudah.

    0

    0
  43. lana says:

    eh sorry to say la kan, mak c scha tu mcm bibik. larikkkkk!

    0

    0
  44. anonymous says:

    Kat dunia ni diorg je ade anak..so nak canang la kat semua diorg ade anak..
    If setakat sket2 or kadang2 tunjuk xpe..ini baru lahir tgok dunia pon da ade insta la,fb la bagai..kesian anak korang wei. Jangan la verangan sangat nak jadi cam artis hollywood. Ingat sket kite ni semua makhluk Allah yang sama rata Allah jadikan. Jangan la nak tunjuk yang ko ade semua which is in reality org yg kaya xpenah nk show-off kaye & for your case, anak org yang comey xpenah nak show-off anak diorg comey. Benda akan jadi suka tengok bila skali skala exposed but then when da selalu orang MUAK wei…

    0

    0
  45. Mami penang says:

    Baby ok.. baby mana2 pun cute, tapi x tahan tengok parents dia esp mak dia. Selalu sgt buat muka herot sana herot sini lepas tu suka buat suara ntah apa2… paling nyampah tengok masa dia berlakon cerita apa ke masuk jadi rekrut tentera. X sukaaaaa…. ngada2 gila… semenjak tu langsung x suka SYA AL-YAHYA (Gitu ke spelling nama nya???, salah sorry aaa…)

    0

    0
  46. Gadis Picisan says:

    Kecik2 dah dah jadi public figure. Bukan jeles, tapi kesian la dia takde privacy nak gi sekolah ke apa ke. Bahaya pulak tu

    0

    0
  47. gbgbgdf says:

    taik lara tak nak share ke ??

    0

    0
  48. che' kiah says:

    laaa… kecik2 lagi mak bapak dah sexy kan anak…

    0

    0
  49. Mat K says:

    Yelah, korang 2 orang jelah ada anak. :)

    0

    0
  50. qwerty says:

    Ye laaaaa anak ko la yg paling comel yg paling kiut yg paling glamorrr… Macam org lain takde anak kannnn… Retis lain down to earth jek. Memula hari tuh kemain sorok anak. Takyah la kasi alasan dlm pantang sbb ko upload gak gambar anak tapi nampak sipi2 jek. Pejadah amek gmbr camtuh. Len la ngan che ta. Lahir2 je terus bg org tgk anak. Nak sorok buat misteri watpe. Bukannya artis hollywood pon! Nyampah plak aku ngan over expose cari glamor camni.

    0

    0
    • tepi..tepi..anak che ta nk lalu!! says:

      Aku pon stuju dgn nko.apa motif ntah si awal akhir ni duk suh org like page anak dia.tak rasa malu ke? kalo anak dia sndiri yg taip,aku consider la jgk.tp dah sah2 kita tau dia yg taip..lg mau srh kite like!dia ingat kite ni mcm lembu kena cucok idubg agknya..bantai ikut jer apa dia srh.pi jamban la woii..anak nko tu tak reti pape pon..kitorg fhm & tak salahkan budak tu.mslh besar yg buat satu malaya brbulu skrg is..sikap nko 2 org yg mcm nk jual anak.nko laki bini ni dtg dari planet mane yerrr?nko trsampuk apa masa tgh pantang smpai cenggini punya havoc nko duk promote anak nko yg masih tak reti pape tu?

      Ingat skit..artis2 lain pun anak lg kebaboomm..tp rilexxx jer.ini abih pantang je 44 hari bagai nk rakkk nko duk promote anak nko dlm semua media sosial…manalah peminat tak trgezutt.lam pantang,nko kemain duk kasi gambar kaki,tgn,jari jer..ingatkan nko very protective parent.last2…baru tau krg laki bini ada marketing plan baik punya dgn mggunakan anak krg.syabbaaassss inpektor syahab!syabbasssss…

      0

      0
  51. Attention Seeker says:

    Attention seeker betoi dua makhluk Allah nih. Caittt

    0

    0
  52. Kay Abdullah says:

    Mesti ada iras iras mat salleh ke baru cute n comel? Memanglah kebanyakkan kat sini mentaliti orang yang dijajah. Brainwashed untuk menerima idea yang kulit putih, mata besar, hidung kecil terletak sebagai the idea of cuteness. Lara Alana ini sangatt cute. Geram saya tengok. Saya doakan Allah melindungi anak kecil yang tidak berdosa ini dan semoga Allah membalas seadanya untuk mulut2 jahat yg panggil anak ini tenuk dsb. Jahat betul mulut orang Malaysia ni. Mentang mentang menulis di keyboard.

    0

    0
  53. Thanks for any other informative web site. Where else may
    I am getting that type of info written in such an ideal manner?
    I have a challenge that I am just now working on, and I have been at the glance out for such
    information.

    0

    0
  54. Anonymous says:

    ish..ish..ish..tak da kerja dah mak pak dia nak letak gambar anak dia dalam fb…

    0

    0
  55. cilipedas says:

    cukur la rambut anak tu biar tumbuh baru lg cantik..

    0

    0
    • bini no 1 says:

      ape maslah dgn rambut budak tue??dah gen dia lagu tue, rambut die cukur mcm mna pun die ttp akn tumbuh mcm tue jugak, means rambut budak nie bila besar rambut die lurus,dh besar xde larr mcm tue rambut dh panjang….

      0

      0
  56. hamba ALLAH says:

    Assalamualaikum.
    Maaf la komen.
    Majoriti komen kat sini semuanya yang menghina, mengutuk bayi dn ibu bapanya.
    Sedarlah kalian, yang komen negatif ni kamu sangat pemurah hati sbb bagi pahzla free kat baby lara alana dn ibu bapa die. Apa yg kalian cakap, lgsg tk sedar yg kalian dh hina anugerah ALLAH. Istighfar banyak2 ea.

    0

    0
  57. schabusukpoen says:

    Harap teman2 baik schawal dan pencinta schawal tolong la screenshot komen saya nie… atau wartawan nak screenshot pun boleh…. tolong lah sampaikan kps parents Lara ni.

    Tau anda 1st time ada anak. Tau semua baby itu comel, walau ada yg berpendapat baby anda tidak lah comel mana sgt. Saya setuju, dengan pendapat tak elok kita compare baby ni.

    Tapi rasanya tak perlu la anda terlalu taksub sgt smpai buat ig khas… buat fb khas semata nak tayang semua gambar tentang anak anda tu. Cukup saje lah 2-3 minggu sekali upload….. sekadar nak update perkembangan anak sekali sekala.

    Bila terlalu banyak… tak rasa ker… anda mengundang comment haters… Lara tak bersalah… tapi bila anda mengundang haters utk komen… maka anak yg tak berdosa tu tak pasal2 dikutuk…dihina…. kesian lara tu….

    Dengan bio profil angkuh anda “dont teach my parents how to raise me” korang berdua ni tak rasa kan betapa berlagak nya korang… upload gambar anak hanya utk dipuja puji… jgn ditegur gambar bikini ke…. gambar tak pakai stokin ke… jgn…. mak bapak Lara tak terima teguran anda. Tak perlu nasihat anda.

    Korang tak fikir ke… beribu org save gambar Lara yg sepatutnya duduk dalam album peribadi saja. Korang tak fikir ke masa depan Lara satu hari nanti.

    Korang nak jadikan anak korang public figure jugak ke? Makesure Lara membesar sebagai anak cemerlang lah ye…. success dunia akhirat… sebab kecik2 dah femes. Jangan sekolah nanti tak berapa cerdik. Malu lah beb. Semua orang kenal kau anak sape. Tengok saja anak2 legend… macam nabila anak amy.. bila remaja baru orang kenal. Sekolah dia tunggang langgang ke orang tak tau. Sebab mak bapak dia tak expose pun kehidupan kecil dia ke seluruh dunia.

    Scha ko kata org dengki kan kau. Org tak dengki lah dengan setakat anak yg perturun hidung kau tu. Sorry, I have to say that supaya kau sedar diri. Takde sebab org nak dengki. Tapi org meluat and menyampah dengan perangai taksub korang tu.
    Cuba la bukak minda sikit utk digest kutukan2 org. N kenapa org kutuk. Cuba lah bawak fikir sejenak. Kenapa lah kau boleh perasan org dengki kan kau…. adoiii rumah takde cermin ke??

    Ko bajet ada product2 nak ambik anak kau jadi model ke… tu yg beriya buat ig khas bagai. Sedih la. Nanti anak ke dua pulak… ada I.g jugak lah ye.

    Some says.. lantak p lah kat depa… anak depa.. ikut suka la depa nak buat ig ke.. fb ke…
    Yes ikut suka depa lah… dan u kena ingat jugak… ikut suka kami lah nak kutuk or puji ke… x kan bila bende dah busuk… kami nak wangikan jugak… so meh la kita sama2 pakai konsep IKUT SUKA okay…

    So… fb dah… ig dah…. TWITTER bila lagi…. buat lah BLOG jugak yer….

    Prffghhhhhh

    0

    0
  58. MELAYU says:

    melayu, stop lah. bersatu padu okay.

    0

    0