Written by AbangNara | June 1st, 2015

Lufya, bekas pelajar Akademi Fantasia ini satu ketika dahulu pernah dikaitkan mempunyai hubungan dengan kerabat diraja Johor. Namun selepas kontroversi melanda, hubungan tersebut telah tamat. Pada bulan Februari 2015 yang lalu, Lufya telah mengambil keputusan untuk bertudung sepenuhnya. Memang makin cantik Lufya selepas berhijab. Tampak lebih menawan dan ayu.

lufya tudung

Menariknya Lufya bukan sahaja mengubah penampilan daripada segi imej tetapi turut sama mendalami ilmu agama dengan menghadiri kuliah serta usrah Malah sejak berhijab, Lufya mula malu memandang lelaki. Kata Lufya:-

Saya sekarang sudah tidak menyanyi, lebih fokus kepada kelas Usrah untuk memperlengkapkan diri dengan ilmu agama, memang sekarang ini saya agak malu untuk berhadapan dengan lelaki.

Walaupun saya ada perasaan segan dengan lelaki, tidak bermakna saya fobia dengan lelaki, jodoh itu pasti tiba, kalau ditanya mengenai ciri-ciri bakal suami mestilah ada.

Ciri-ciri itu ialah seorang yang tidak bersifat keduniaan semata-mata, boleh bimbing saya dan ‘balance’, kita hidup pun hanyalah sementara, apa-apa pun kehidupan saya kini telah membahagiakan.

lufya tudung

Adakah anda mempunyai ciri-ciri seorang lelaki seperti yang diimpikan oleh Lufya? Kalau ada, apa kata cuba masuk ‘line’. Mana tahu untung-untung dapat beristerikan Lufya yang cantik dan menawan ini. Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Sumber Murai.

lufya tudung
lufya tudung
lufya tudung
lufya tudung
lufya tudung
lufya tudung
lufya tudung
lufya tudung
lufya tudung
lufya tudung
lufya tudung

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

30 responses to Selepas Berhijab, Lufya Malu Pandang Lelaki

  1. Gadis says:

    Awak patut cakap, “Selepas berhijab, malu berselfie.”
    Kbye

    0

    0
    • Abang Kepiah says:

      saya malu pandang kontak lense dia yg macam mata ular sawa tu…

      0

      0
      • Potong Stim says:

        Laaa…ingatkan Datin Semah pakai hijab. Baru nk bersorak… :(

        0

        0
        • Jaga mata kita dan yg memandang says:

          Alhamdulillah …. Smoga dapat Istiqamah sehingga Akhir Hayat.Aamenn.

          Bila Nur HidayahNya menyelinap dlm hati hamba2 muslim maka terbitlah Keperibadian dan Akhlak yg Dicintai Allah swt dan Rasulullah tpi ingtlah Syaitan dan Nafsu sntiasa ingin berperang dngn hati2 itu.

          Sifat Malu sebahagian dr Iman. Bukan hanya Memintas dr Memandang lelaki tp Pliharalah Pandangn lelaki trhadap kamu spya Tdk Jatuh fitnah

          0

          0
        • Anti Retis Plastik says:

          Over la. Malu kunun. Takut orang pandang mata ko yg fake tu kan?

          0

          0
        • Awin says:

          Lower your gaze..

          0

          0
    • Norhafiza Md Noor says:

      Kerabat reject…terus bertaubat. Kalu tidak mcm beruk lagi la perangai!

      0

      0
    • minah jambu terlajak habis says:

      hahaha ..merepek lah ! dh berhijab malu nk pandang lelaki klakar nye dia niiiiiii hahaha ..helo lufya u jangan nk over sangat la ..makin lama minah jambu tengok pelakon berhijab makin merepek dorang semua ni ..main bwling pakai jubah n tutop muka laaa….dh berhijab malu nk pandang lelaki la haha..kalau u malu nk pandang muka lelaki u pandang aje kerbau jantan ada jugak faedah nye tk mendatangkm maksiat !

      0

      0
    • mojo says:

      Acahcah malu..eww.poyo!

      0

      0
    • aku says:

      apa masalah dengan selfie?

      0

      0
  2. Mat Sahdooooo says:

    Makin basah la ketiak ko Lupiah hoiii

    :(

    0

    0
  3. Anonymous says:

    masih ingat lagi kes dia nyanyi kt AF pakai dress biru ketiak basah tu. memang epik!

    0

    0
  4. Good says:

    Cantik lagi bertudung…mcm Iranian….wow!

    0

    0
  5. Anonymous says:

    Jgn pakai legging mcm Cik Ta dah ler…

    0

    0
  6. anon says:

    puh leez lah over

    0

    0
  7. ubi says:

    malu tgk lelaki? patutnya hijab tutup dada dulu baru cakap malu tgk lelaki..huhu malu celah kangkang

    0

    0
    • minah jambu terlajak habis says:

      ellehh hipokrit semua niiii …malu nk pandang lelaki konon eeeee datang la dia punye merepek..

      0

      0
  8. Pinky says:

    Lufya: Selepas saya malu memandang lelaki, saya lebih menumpukan perhatian kepada penjagaan ketiak saya agar tidak basah lagi

    0

    0
  9. thecantiks says:

    At least she tried.permulaan dia akan segan tgk lelaki lama2 dia akan segan banyak benda bila betul2 dia faham konsep tundukkan pandangan / jaga pandangan seumpama dengannya.klau kita betul nak dia jaga semua tu,pray for her instead of komen yg mencerminkan diri sendiri.at least dia cuba berubah.why should condemn more.permulaan baik bukan selamanya baik.permulaan tidak indah bukan selamanya begitu.peoples change.iman turun naik.utk istiqamah selamanya mgkn susah tpi sbb tu ada guidance.berhijab tak semestinya perfect everything.mendedahkan aurat was her past but bukan bermaksud jelik selamanya.dia cuba.ALLAH sbg pelindung dan pembuka jalan serta penetap hati.pray for her.and for us too.

    -nor her fan neither lufya herself.cuma syg sesama Islam –

    0

    0
  10. EH says:

    Malam nisfu syabaan ni kan, orang lain meminta maaf antara satu sama lain. Korang dok mengutuk orang tak tentu pasal. apa lah nak jadi… patutnye kita doakan kan dia untuk jadi lebih sempurna selepas ber hijab

    0

    0
  11. badrul says:

    Alhamdulillah..semoga istiqomah..boleh d jadikan calon isteri ni..tp aku sedar aku xmampu..sedih la..bye Lufya..

    0

    0
  12. geegee says:

    Subhanallah..cantik sungguh!!

    0

    0
  13. Polisi wanita says:

    Kenape eyh saya mushkil..asal retis wanita malaysia baru nk bertudung drastic terus mcm over sgt. Siap put disclaimer malu pandang laki.. Or.. Saya dulu adalah jahil…bla bla bla..tak mcm selibriti yg memang da lama berhijab..contoh datin nurjuma..relek je tak de gelabah over..hurmm musykil jap..

    0

    0
  14. iman says:

    awk tu dah cantik natural xperlu nak tabbaruj sgt la ok cik lufya

    0

    0
  15. edina herman says:

    Kadang2 kita kena lah fikir positif. mungkin seseorang artis tu setelah berhijab tak lah taksub sgt tapi media massa kita ni yang melebih. Kadang cerita lain tapi yang kluar tu lain. Jadi salah siapa ye? salah artis ke salah wartawan atau salah blogger yang melebih kan cerita. kesian ngan artis2 ni, dorang manusia jugak tapi dianggap sangat kotor

    0

    0
  16. pening aku says:

    Tgk mcm tak malu pun?…adui…kalu malu pun..ada aku kisah…
    betol aku tk kisah!!!

    Arghhhhhh!!!!!

    0

    0
  17. KimKardashian says:

    Alahai…

    Memang artis kalau berhijrah kena poyo2 suci dan murni segala ke?
    Truth is, pakai tudung sahaja is not enough. Whore is still a whore. Korang tak penah tengok whore yang bertudung?

    Anyway, “malu” tengok jantan ye? OMGGGGG SOOOOO ISLAMICCCCCCCC!

    My ass.

    0

    0
    • KhloeKardashian says:

      Hi Kim,

      hahaha so agree with you! Kalau pakai tudung je da kira suci from all past sin kut. Typical mindset cmtu kut (not applied to selebriti je). Pastu yg tak pakai tudung lagi ni tak berhijrah ke?

      Malu tgk jantan, pergila blind folded.

      My boobs.

      0

      0
  18. lufyafake says:

    kerabat reject pilih perempuan bertdg…bgslah ko bertdg lepas tu..at least ada la jugak perubahn.

    0

    0
  19. Fikir says:

    Kepada semua,
    walau sesiapa pun kita kata buruk,mengumpat,mengeji, sesungguhnya Lufya akan dapat pahala dari perbuatan kamu semua,semua nya di soal di akhirat nanti,dan kita akan mencari2 berlari lari mencari Lufya untuk mohon maaf, tidak salah kita ucap alhamdulillah dan moga dia istiqomah. Ingat! dia juga manusia, Tuhan kita Allah,cara pengadilan ada lah sama. Ingat hari kita di padang mahsyar nanti, Kamu tau ke sejauh mana hati dia pada Allah, kamu tau ke? Sesungguhnya Allah lah yang tau niat dan setebal mana iman seseorang. Siapa kamu nak menghukum.

    0

    0