Written by AbangNara | November 29th, 2013

Johan As’ari dan Lana Nordin adalah 2 nama yang sedang hangat menjadi sebutan sekarang. Banyak spekulasi yang dikeluarkan oleh para pengikut dunia hiburan mengenai punca Johan jatuh hati terhadap Lana hingga sanggup mengenepikan Shila Amzah. Dari segi fizikal, memang Lana menang besar, dan dari segi hati, hanya Johan sahaja yang tahu perbezaannya.

lana nordin dan johan

Walaupun dikatakan akan berkahwin dalam masa terdekat ini, Johan As’ari masih mengambil pendekatan berhati-hati apabila bercakap mengenai cinta barunya. Satu langkah yang bijak bagi Abang Nara. Selagi belum ada ikatan sah menerusi pernikahan, lebih baik jangan cakap banyak sangat. Kata Johan kepada Media Hiburan:-

Saya bukan tak nak jawab telefon, tetapi sejak semalam saya sibuk dengan Anugerah Skrin yang akan berlangsung pada malam ini. Apa yang boleh saya katakan selagi kami belum bernikah, lana belum tentu jodoh saya.

Untuk bertunang pula, saya belum boleh beritahu lagi. Tunggulah ‘green light’ daripada keluarga. Paling penting petunjuk Allah kerana jodoh adalah rahsia daripada-Nya. Tambahan pula, sudah tiba masanya ‘timba dah cari perigi.”

lana dan johan

Walaupun mendirikan masjid adalah satu perkara yang baik, namun keputusan yang diambil hanya selepas 3 hari berjumpa adalah agak tergesa-gesa pada pandangan Abang Nara. Mungkin Johan perlu rileks dulu, tarik nafas, minta petunjuk dariNya dan fikir sedalam mungkin. Kahwin bukan sehari dua tetapi untuk selamanya. Namun kalau memang dah betul Lana Nordin pilihan hati, apa salahnya kan? Yang penting kebahagiaan menjadi milik Johan. Tak gitu?

bestbuyworld

P.S: Berjenama, dipercayai ramai, dan paling penting, harga yang ditawarkan LEBIH MURAH berbanding harga pasaran. Inilah peluang anda untuk tampil lebih cantik, menawan dan bergaya. BestBuy-World ada segalanya. Pasti anda akan berpuas hati sambil dapat berjimat. Tunggu apa lagi…Layarilah my.bestbuy-world.com atau FB BestBuyWorldMalaysia

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

114 responses to Selagi Belum Nikah, Belum Tentu Lana Jodoh Saya – Johan As’ari

  1. F.A. says:

    adoii..png aku dgn cerita ni la..
    ape2 jela..jnji korg bahagia..
    kahwin jela kalau da mampu..
    esok ntah statement ape lak..

    0
    0
    • lynn says:

      harap johan buat lah solat istikharah banyak2. minta petunjuk. mcm yg nara ckp, kahwin ni bukan utk sehari dua, tapi utk selamanya. nanti jgn pula si lana ni jadi bini yg queen control. ye lah, kan dia lagi tua dari johan. johan pun nanti jgn sekejap ni je sayang. bila lana dah tua, dah kedut sana sini, yg ketat pun tak berapa nak ketat lagi, johan nak tinggalkan pulak.

      andai ini jodoh diorang, semoga bahagia & kekal selamanya :)

      to shila, sudah2 lah tu dik ye. jgn muka tak malu nak nangis2 pasal lelaki. cukup2 kan lah dulu berbakti pada kedua org tua :)

      0
      0
      • Fahrin Ahmad says:

        jadi ko tak nak kahwin dengan dia la ni?
        ok.. ko ni mcm villa nabila..eh apa aku melalut ni..
        klik profile aku pliss..

        0
        0
        • Ini Semua Poyo says:

          Payudara yg besar adalah asset bagi seorang wanita dan penarik kepada lelaki2 yg bodoh.

          0
          0
        • Anonymous says:

          payudara si tetes atas ni mcm mana pula?? aku dah kata si johan asari ni mcm mabuk, mcm mat pit pun ada, ckp mcm org hisap dadah! ko dah kenapa banghal?

          0
          0
        • baby AA says:

          “Pelamin AngganKu Musnah Dijilat Api”- Shila A

          #NotaBuatMakAndamTerlampau

          0
          0
        • Tok Kadi says:

          pulak dah..kemain beria-ria semalam. hari ni lain pulak citernya. pening la cerita2 artis yg kurang bakat cenggini.

          0
          0
        • Jaja says:

          Pening ah, pening ah Johan As’ari ni..

          0
          0
        • Halimah says:

          ini baru betul… johan takde pun menunding pada sesiapa… yg shilalat yg takde kena mengena je nyibok post yg mcm2 rupa.. hope johan bahagia la dgn pasangan pilihat hatinya.. yg dah tak dpt jgn nak meroyan kt ig & twitter…

          0
          0
        • Ron95 says:

          timba dah cari perigi??? hahaha.. ok la tu.. dari perigi cari timba tak dapat pastu gi pula cari mak timba minta simpati.. org mcm tu tolak masuk perigi je.. baru dia sedar diri dari meroyan tak pasal-pasal setiap hari.. sick!

          0
          0
        • huahua says:

          pulak dah…..

          0
          0
        • WHAT THE FOX SAYS
          DINGDINGDINGDINGDING~~~

          0
          0
        • jeng jeng says:

          arrhhh ko nikah je lah klau dh rasa mcm ada tarikan sgt kan.. mggu depan nikah terus.. tak yah nak buat ayat feeling2 mcm ko jejaka idaman se Malaya sgt…
          klau rasa tak cukup bajet pegi jumpa che ta ngan zain minta tips cmne nak dpt sponsor..
          Lana tu pun stock ciasa2 jer.. jgn ko nak feeling mcm dpt diva malaysia plak.. 3rd class artis je korang berdua.. jgn bikin ribut2..
          ok juge la Lana jd bini ko.. boleh di Laharnye ko setiap hr supaya tak jd naughty boy lg.

          0
          0
        • Kuntom says:

          Lana menang besar

          Pergh… ayat tak bleh blah… hehehe

          0
          0
        • Dunia oh dunia says:

          ini kes boleh diklasifikasikan sebagain kes….jantan meroyan !!!!!

          0
          0
      • anti giler glamer says:

        Tipikal artis2 Malaysia, belum apa-apa dah pukul canang sedunia. Memang kaki propa. So low class.

        0
        0
      • Abby Adabi says:

        ATTENTION,

        TOLOG HENTIKAN GOSIP N FITNAH PD HARI JUMAAT..HORMAT CKIT OK!

        AKU TAKNAK BERSUBAHAT DGN KORG..TAK PSL2 SAHAM DOSA KORG DPT KAT AKU..SEKADAR UNTUK MENUMPANG TEGUR DI BLOG INI..

        0
        0
        • Anonymous says:

          senyap la gila!

          0
          0
        • mamy return says:

          sy sokong Anoymous!! Abby Adabi mmg giler!!! kalau xnk dosa bace jugak beautifulnara no..bodohnye!

          0
          0
        • apa pun tak bley says:

          betul tu aku pun sokong.. abby adabi nie gila b**i… kalau x nk subahat buat pe ko bace blog ni.. bodo bertingkek tingkek

          0
          0
        • Abby Adabi bongok says:

          taik kucing la ko abby adabi…nk nasihat kan org pd hari jumaat ni…tpi dia sndiri ttp bertenggek jer kt BN ni…boleh bla la……kalau baik sgt tu x yah buka blog ni….n x payah baca semua gossip…bongok btl le….

          0
          0
        • Anonymous says:

          pd aku abby adabi ni bukan setakat bongok…tpi pengor…

          0
          0
      • johan aku harap ko buat semua nie bukan untuk menaikkan nama ko yg dah mula sendu 2..jgn maenkn perasaan org..sb aku dapat tau,mule2 ko jd artis ko nk try izreen azminda,bila die dah mula bg hati kt ko,ko paling arah kt nabila huda,tp nabila huda lebih bijak dr ko,die pilih mamat sendu ape ntah nama die,lpas 2 ko kata ko dah berubah ko ade pilihan hati dah n nk bertunang,tup2 ko menyendeng kt shila amzah,bile minah 2 dah perasan,ko lari plak kt lana,skrg lana dah terima n fmily die pn dah buka hati utk ko,jgn ko maen2 bab nie sume..aku xrasa ko bersedia utk kawen tp citer nie hanya sekadar untuk peralihan perhatian masyarakat terhadap artis yg mula nk sendu mcm ko!!! buktikan yg ko btl2 serius kali nie..jgn hilang kepercyaan hanya kerana cuba nk dptkn perhatian..

        0
        0
        • Ahmad Albab says:

          Haaa benda ni la aku duk pikir2 sejak semalam. Rangkuman cerita si johan. So back to the story, sudah2 la salahkan shila amzah. Dia ada cite dia jgk, sapa xde perasaan oit lau duk di ayat je oleh si jejaka. Aku tak rasa si johan ni baik, so shila, jgn sedih2, tuhan da tunjuk awal2 b4 u pon terjerat lebih jauh. Aku bkn fan Shila or Johan or Lana. Aku ckp ni sbg pembaca BN.

          0
          0
    • irah says:

      Selagi belum nikah, lebih baik ko diam dari duk canang cerita nak kawin bagai..mulut tu tak reti nak senyap, ada je nak keluarkan kenyataan..

      0
      0
    • Che ta wanita hot says:

      melayu dan bangang tak dapat dipisahkan dgn gossip2 murahan ni..

      hakikatnya, news wedding of the year yg bernilai RM13 juta jugak
      tak de sesampah cerita murahan camnih…

      jgn jeles uolls.. 11-12-13..

      0
      0
      • keledek puaka mulut hazab says:

        mende la ko nak menempek jugak cerita ko kat sini che ta? senyap sehari dua boleh x? tak payah bangga dengan 13juta kau tu kalau setakat sponsor. titik peluh ko keje menonggek sampai mati pun takkan dapat nye 13juta tu. just senyap & cakap alhamdulillah je sbb ada yg sudi sponsor ko. & dengar2 buat pinjaman bank pulak?? oooppppsssss

        0
        0
    • Bukan Abby Adabi says:

      Kronologi dari berita ni..

      Ketika baru berkenalan -> “Saya berkawan dengannya bukan main-main. Saya tahu, dia juga mendambakan calon suami yang boleh membimbingnya. Kami akan sama-sama belajar untuk menjadi insan yang lebih baik.”

      Bila dah dapat ‘fap fap fap” -> “Apa yang boleh saya katakan selagi kami belum bernikah, lana belum tentu jodoh saya”

      0
      0
    • Tak Paham Jemah La says:

      cakap cam keling…pusing sana, pusing sini.

      0
      0
    • whateveryouwillbe says:

      keling!!

      0
      0
    • WHAT THE FOX SAYS
      DINGDINGDINGDING~~~

      0
      0
    • Anonymous says:

      eh tp ingat x johan ni mmg jenis laki suke bg harapn kat pompuan? dulu sape ntah name pelakon citer juvana jd cikgu zakiah tu.. pastu dh org cop minah tu syok sendiri.

      0
      0
    • wawa says:

      kan johan dah cakap “perigi nak kene cari timba” dah tu.. maksud nya kepala johan dah pening la kot, keluar dating dgn lana yang gaya macam gitu. ahaxs.

      0
      0
    • kak saripah says:

      Gossip cinta pertama izreen…da sweet talk perempuan tu baik dgn fasha jap (sib baik fasha setia ngan jejai) september tahun lepas break dengan Nabila (2 bulan lepas cakap beruntung kalau jadi suami Nabila ), Mei tahun ni mengaku ada girlfriend yang dia nak bawak menikah (staff penyiaran ke cemane). Tiba2 ni tak dan dah mengaku suka Shila dan nak bercinta lepas menikah.out of blue…3 hari knal nk kawin ngan lana ni.
      So gals, you better leave this guy before he finds another “perfect calon isteri”
      Lagu sesuwai utk dia ni ialah lelaki x guna dari yuna…. tak gunaaaaaaas…

      0
      0
    • chika says:

      ader terbaca kat mana ntah si johan bg statement yg Lana cari suami yg beriman…pasal tu Johan terpikat dgn Lana wlupun bru 3 hari bercouple…nmpk mcm Johan mengaku yg dia lelaki beriman jer…

      0
      0
  2. peeiiii says:

    entah la korang ni

    0
    0
  3. lisya says:

    hari tu aku nampak dia orang dekat aeon big wangsa maju. lana looks better in picture. or maybe time tu dia over make up kot..

    0
    0
  4. Sakinohhhh says:

    teksa lana idaman semua jejaka hokayyy!

    0
    0
  5. Kinah says:

    tak faham ……. pe maksud “Tambahan pula, sudah tiba masanya ‘timba dah cari perigi.” ??????? siapa dia makudkan niii ?? huuhh

    0
    0
    • jue says:

      shilalat le…
      dh pujuk baik omak johan..

      0
      0
      • Nini Cokelat Celup says:

        ler “timba cari perigi” tu lelaki cari perempuan lah..”perigi cari timba” baru la perempuan yang terhegeh cari lelaki..aiyak…mknanya tiba masa johan yang nk pilih perempuan nak dijadikan calon isteri..peribahasa melayu tu..takkan fail kot..hehehehe

        0
        0
    • apa pun tak bley says:

      Johan smash kt shilalat letew.. kalau shilalat x paham lagi x tau ler.. kalau aku jd shilalat dh lama aku tutup kepala ngan baldi…

      0
      0
  6. roro sipendekar says:

    malas betul dengan sikap artis2 Malaysia ni, kenapalah suka main teka teki? apa salahnya kalau direct to the point je? perkara yang elok, bagi tahu jer, tak payah dok tarik tali…

    0
    0
    • Nina says:

      @roro sipendekar, Hang nak tahu kenapa artis2 Malaysia suka tarik2 tali? Pasal sikap setengah2 pe-comment di lama social yang tak tahu nak beralas. Bila artis jawap dengan jujur kena condem, tak jawap pun kena condem kalau bohong lagi lah kena condem. Jadi memang patut pun artis2 main tarik2 tali. Hal peribadi dorang so hak dorang nak kasi tahu ke tak. Macam kita jugak, orang yang bukan artis, hal peribadi takkan nak kasi tahu orang pulak.

      0
      0
  7. Pondan Selatan Thai says:

    Whatever la korang! Dua2 macam pondan.

    Abang Nara, nak pre-wedding photoshoot makcik Ta!! Ade yang latest tak?

    0
    0
  8. yatie says:

    jodoh pertemuan semua di tangan Allah SWT…bile dh smp mase, xkan lambat walau sesaat pun!ade yg kenal berpuluh2 tahun pun belum tentu kawen…dan klu kawen pun belum tentu kekal seumur hidup…ade yang kenal 2 3 bulan, kawen dan kekal ke akhir hayat…mungkin ini ketentuan Allah terhadap mereka, dipertemukan utk melengkapi dan menyempurnakan di antara satu sama lain…kita sebagai umat Islam, doakan yg terbaik utk mereka…siapa lah kita utk mengadili mereka….

    0
    0
  9. Anonymous says:

    Senyap je la selagi belum nikah. Kecoh aje kalau jadi xpe jugak. Dua2 meroyan.

    0
    0
  10. Aku pelat says:

    rasanya johan ni sebenarnya nak menjaga hati shanaz pun iya jgk ni…disebabkan gosip dia dgn shilalat, smpai shanaz ambik keputusan undur diri pastu kena hentam teruk lak dgn family shilalat…cuma pilihan johan ni mmg agk mengejutkan…tp mungkin niat dlm hati dia nk ubah si lana nordin ni siapa tahu kan…doakan yg terbaik buat mereka…

    0
    0
    • sarip dol says:

      Oooo…ko igt ni drama swasta ke hape??? Johan jd hero yg berkorban…akhirnye heppy ending…. tp klu sinetron pjg lagi…. johan kne nyakit kanker otak…. shila ilang kne culik…paztu tetiba ade org muka cam shila…. sharnaz kecelakaan mobil… lana nordin aku xde idea da…. akhirnye semua kne tipo… aku nk tepon david teo jap bg idea drama picisan ni… baiiii

      0
      0
      • Anonymous says:

        hahaha….kelakar ar lu sarip dol…aku setuju..lana lak penggoda dlm sinetron yg selalu jegil2 bijik mata tu..

        0
        0
      • P.A david teo says:

        Ok….david teo da setuju…nk wat drama ala2 sinetron tu ala2 drama slot hidayah tukang bubur dapat haji mabrur…tajuk blom ade tp nk tajuk pjg2 la… sarip ko pk tajuk skali…

        0
        0
  11. zarafid says:

    9+9 = 18

    ni lagi sorg budak betuah. Cepat KAWEN SEBLUM KENE TARBIAH NGN NIK AZIZ.

    0
    0
  12. kak noi says:

    ”Dari segi fizikal, memang Lana menang besar”

    kelakar la nara ni.. so shila kalah teruk la dari segi fizikal..nonsense !
    kan lebih indah jika bertutup..

    0
    0
  13. im not mr arrogant says:

    dah buat dah statement si Johan ni.. nak kene piat telinga dia ni.. apepon ni first time aku dengar pepatah “timba mencari perigi”..

    0
    0
  14. Anonymous says:

    Jangan biarkan hidup anda diselubungi misteri….hahahaha

    0
    0
  15. aak says:

    Johan ni test,,nya wanita yg berkulit hitam kot,sbb lana n nabila sama warna jew kulit diowang,,kelam

    0
    0
  16. jemah says:

    johan dah terkena panahan cinta. so soal berapa hari kenal pun dia x kesah. dan satu lagi, mungkin jodoh dia dan lana dah sampai. sape kita nak menghalang..mihmihmih

    0
    0
  17. Anonymous says:

    Nikah la cepat2..arini pun boleh…ari jumaat ni elok sgt la..2 minggu lgi sebok ngan kisah nikah che ta lak..nanti cite ni dah basi..

    0
    0
  18. jeton says:

    gasak korang la….yg nak kawin korang…nak hidup berdua nnt pun korang jugak..sendiri pilih sendiri tanggung la…aku doa kan semuanya baik2 sudah…bebel pun tak guna, masing2 tengah angau!

    0
    0
  19. Anonymous says:

    JOHAN : tak perlu canang apa2 pun pada media..dah confirm, barulah bgtahu (kalau perlu). Sekarang dah berbalik ke muka kau sendiri ibarat tahi lembu jatuh setepek atas muka kau..

    LANA: kau jugak yg bagus sbb diamkan diri dan tak propa..namun demikian, kalau betul kau & johan betul2 serious dan bakal berkahwin tak lama lagi, aku doakan yg terbaik buat korang berdua & aku doakan juga supaya kau dan johan berubah ke arah kebaikan, insyaAllah.

    SHILA: please stop meroyan..ini bukan kali pertama kau meroyan mcm org mati laki..makin menyampah aku tgk..sedar2 lah sikit, johan tak suka kau..anggap kau mcm adik je..ada reti!

    0
    0
  20. the louvre - apt napoleon the 3rd says:

    LANA NORDIN IALAH DOA CALON ISTERI JOHAN AS’ARI DEPAN KAABAH
    Sumber Berita Harian

    KUALA LUMPUR, 28 NOV 2013: Tiada angin tiada ribut, Johan As’ari telah pun melamar pelakon seksi Lana Nordin untuk menjadi permaisuri hidupnya hanya selepas tiga hari berjumpa.

    Menurut laporan Berita Harian, mereka bertemu buat pertama kali ketika menjayakan sebuah program pada 18 Oktober 2013 yang lalu dan tiga hari kemudian, Johan As’ari terus meluahkan isi hati dan hasrat beliau untuk memperisterikan Lana Nordin.

    Johan As’ari juga percaya dan yakin yang Lana Nordin merupakan calon suri seperti yang didoakan di depan Kaabah ketika mengerjakan umrah, awal tahun ini.

    “Selepas bertukar nombor telefon, kami keluar makan tiga hari berturut turut sebelam saya tekad membuka mulut mahu menyuntingnya,” jelas Johan As’ari.

    “Lana sangat menyenangkan. Dia nampak lincah tetapi punya kelembutan tersendiri. Memang dia sendiri terkejut dan bertanya semula. Mungkin tiga hari terlampau awal untuk menyelami hati seseorang. Saya yakin cinta kami akan terus bersemi selepas kahwin.

    Lana Nordin hadir menemani Johan As’ari ke Balai Berita NSTP untuk promosi filem Paku namun mereka berdua nampak manja selain memanggil diri masing masing dengan gelaran baby & sayang tidak mampu menutup status mereka yang sedang hangat bercinta.

    “Kalau ikutkan, kami tidak mahu menangguhkan perkara baik – cuma tempohnya terlalu dekat, mungkin lebih sesuai awal tahun depan supaya persiapan dapat dilakukan tanpa tergesa gesa,” tambah Johan As’ari yang tidak mahu dedahkan tarikh pernikahan.

    Lana Nordin pula berkata yang beliau memang mencari teman hidup yang boleh membimbing dirinya selain hati beliau terpikat dengan keberanian Johan As’ari dan juga keikhlasan untuk menjadikan dirinya sebagai permaisuri hidupnya.

    “Saya nampak ketulusan hatinya. Walaupun terkejut, saya sebak apabila dia menyatakan alasan mahu menjadikan saya isteri. Sebagai wanita, saya memang mencari pembimbing yang boleh membimbing. Doa saya dimakbulkan apabila dipertemukan dengan Johan.

    “Ketika dia meluahkan perasaan, saya hanya memintanya bertemu terus dengan keluarga andai benar benar serius. Dia bukan main main. Sebagai wanita, lebih manis kalau johan saja berbicara soal tunang dan berkahwin,” jelas Lana Nordin.

    0
    0
  21. loqhat says:

    Sori. Tumpang lalu. Rasa2nya, johan dah ajak shila kawin. Tapi shila xnak kawin lg. Masih nk kejar cita2. Sbb tu johan terus menekel si lana. Johan dah x sabar nak berbini.

    0
    0
  22. LOSUTT says:

    kalau jatuh hati kerana keseksian dan manja perempuan ..itu maknenya cinta nafsu..takpelah LANA TU DAH KENA GODAM DEK MAT SALIH, dah puas dia cari teruna pingitan..he he

    0
    0
  23. BUNKFACE NO.2 says:

    Kawen je la cepat2.. bercinta lps kawen lg indah.. ari2 rasa di awangan..

    0
    0
  24. ape2 je la says:

    kalao aku jadi johan, aku xcari retis, cari orang biasa2 pon melambak je yg cun n baik hati. tpi ape2 pon jodoh itu rahsia tuhan. kalau jodoh dgn lana, moga berbahagia. Restu keluarga tu penting. jgn ikut nafsu sgt.

    kalau sebelum kawen dh kontrovesi.. entah laa.. sendiri mau ingt..

    0
    0
  25. acer says:

    ermm, maybe johan nak kenekan shila kot. mereka sj la yg tahu jwpnnya…

    0
    0
  26. x sokong sapa2... says:

    sukati johan nak kawin lana ke, shila ke..tp, dia pilih lana kn? aq doa kebahagiaan dorg berdua… mgkin kebaikan lana yg kita xnmpak, pahal org kutuk2 dia..dpt suami yg boleh mmbimbing dia… mungkin org salahkan johan pilih lana, ketentuan tuhan kn indah… doakanlah yg baik-baik… shila pun berhak utk kecewa, media massa membuatkan shila jadi berharap utk besama dgn johan…walhal, antara mereka lebih tahu hal sbnar… andai suda tertulis lana mmg utk johan, semoga lana menjadi isteri solehah..and johan bimbing isteri anda ke jalan yg benar..sisip nawaitu anda baik2. hentikan mengata..doa yg terbaik utk saudara seagama saya .. =)

    0
    0
  27. Anonymous says:

    johan ni sje jer wat cite kot2 nk menang kategori dlm Anugerah Skrin…
    rmai lg org xknal die nie..
    nenek ak pun bru knal die,pas cite die nk kwen ngan lana tu
    publisiti murahan tul

    0
    0
  28. Anonymous says:

    Tengok2 nanti ni semua propa jer..kluar statement ” ini adalah watak kami dalam telemovie yg akan disiarkan tak lama lagi”..jadi utk menghayati watak kami perlu cari chemistry ..segala komen yg kami terima itu menunjukkan yg kami ni masih ada peminat…terima kasih kepada semua peminat yg begitu mengambil berat pasal kami berdua”…

    0
    0
  29. bluwekkk says:

    Cerita Lawak:
    J bingung memikirkan calon paling sesuai untuk dijadikan isteri.
    Calon A sopan santun, manis dipandang, dihormati, pandai mengambil hati.
    Calon B periang, pandai buat lawak, pandai ambik hati ahli keluarga J.
    J pun nekad dan membuat pilihan. Tahu tak siapa pilihannya, A atau B?

    Jawapannya: J memilih Calon C yang bertetek besar sebagai calon isteri.
    Kwang Kwang Kwang… lawak je ok :)

    0
    0
    • Padan Muka says:

      Cerita Lawak Episod 2
      bluwekkk bingung memikirkan calon paling sesuai untuk dijadikan isteri.
      Calon A sopan santun, manis dipandang, dihormati, pandai mengambil hati.
      Calon B periang, pandai buat lawak, pandai ambik hati ahli keluarga bluwekkk.
      bluewekk pun nekad dan membuat pilihan. Tahu tak siapa pilihannya, A atau B?

      Jawapannya: bluwekkk memilih Calon C yang tidak pernah berpakaian dalam erti kata lain model majalah PLAYBOY sebagai calon isteri.
      Kwang Kwang Kwang… lawak je ok :)

      0
      0
  30. Sebenarnya.. Johan tak nak shila.. Mak johan n mak shila nak kenen kan diorg.. Jadi nak elak kawen ngn shila.. Dia ajak lana nie berlakon kononnye becinta….. Tu jek..mak shila n mak johan kan bff.. Dia kesian tgok shila sedih putus cinta ngn shanaz.. Pastu kene kan ngn johan… Paham.. Jadi shila ni nak lupakan shanaz jadi jadikan johan tempat nak lupakan shanaz.. Nie semua drama.. .

    0
    0
  31. xkisah says:

    x kisah la..johan aku x minat,shila pon sma,lana tu apa tah lagi.. jadi bior la diorang dgn kisah diorang ,kita doa yg terbaik ja,,

    0
    0
  32. karen says:

    Kalau terjadilah perkahwinan mereka, Alhamdulillah. tetapi kalau tidak jadi, berwaspadalah wanita2 di luar sana. Nnti kene tipu lagi..uwaaaa tak sanggup…

    0
    0
  33. Aku says:

    aku lebih suka cite fiza n adam…seminggu nk nikah baru kita org semua tahu…ni baru 3 hari jer..aku x heran pn..tunang blom…nikah pn blom..mcm2 leh jadi…ap pn kalau lana tu jodoh johan…aku doa kan ko orang bahagia la ye….sb dlm tiga2 orang ni aku pn bukanya minat sgt kt semua…wlpn kita tahu si lana ni bnyk kontrovesi…tpi mane le tahu kan hati dia lebih baik dari kita…mgkn zahirnya jer dia cam tu….betul tak lana…

    0
    0
  34. chibi maruko says:

    entah pa2 lah si johan ni, lps izreen, nabila huda, shila, skrg lana nordin pulak, next ko nak ayat sapa lagi??? Dasar lelaki playboy, berlagak alim konon… Selagi blm kahwin, tak pyh lah buat statement yg mcm2, kan skrg ni wartawan semua cari awk, tgu semua nya sah baru lah canang satu dunia… Sekian, terima kasih..

    0
    0
  35. sweet says:

    feelings 0n and 0ff
    sweet talking guy

    0
    0
  36. mak andam tua says:

    pilih lana? eh johan ni kena ubat pengasih ke kena pukau? ahakss..just kidding>>>

    0
    0
  37. tak setuju johan dengan lana :( setuju lagi johan dengan shila amzah

    0
    0
  38. yaya says:

    bagi saya orang x kan nampak apa yg akan berlaku akan datang .if memang jodoh johan dgn lana y not kn.orang akan nampak keburukan lana sbb dia berpakaian seperti itu tapi perlu fikir mungkin johan nampak atau terfikir akan apa yang terjadi akan datang. johan dpt cacian manusia sekarang tak pe tp x mustahil untuk johan dpt pujian di kekal nanti.lana pun xmustahil jgak utk berubah. akal dia masih boleh berfungsi dgn baik pasti dia mampu utk berfikir waras nati even tidak bersama dgn johan sekali pun..

    0
    0
  39. Biskut says:

    Mesti dia cakap camni sbb mak tak kasi….haha

    0
    0
  40. ish says:

    BOSAN AAA KORANG NI JOHAN LANA SHILA ADOI NYAMPAH AKU TGK IG TIGA2 NI MASING2 AYAT MCM APA BOSAAAN

    0
    0
  41. Anonymous says:

    lambat lah tgk beutifulnara ni…x updated pung pasal lana nordin belajar pakai tudung…….

    0
    0
  42. Crystal says:

    Johan ashari nie minat kopek besau jgk upenya…. Nmpak cm skema, tp selera leh tahan… Feww~

    0
    0
  43. bobcat says:

    hmmm… johan ni nmpk je mcm budak kampung tp taste suma x bole tahan… dulu nakkan si nabila yg kuat bersedekah dosa zina mata ke org, ini si lana plk si artis sendu yg bangga dgn fake boobs nye… 2-2 itam, 2-2 pmpn rendah maruah. utk bersangka baik, aku rasa dia nak bimbing pmpn2 ni ke jalan yg lebih baik agaknya… kan dia dulu belajar tahfiz, kot nak pahala lebih bwk pmpn2 cenggini bertaubat kot… kalo betul alhamdulillah…

    0
    0
  44. pengomen says:

    emmmm….Johan nie rambang mata….semua perempuan dia berkenan….tapi yang paling dia minat jenis perempuan yang gila2 sikit…..
    shila….rasanya tak sesuai dengan Johan…cari yang lain lah shila…
    Kumbang bukan sekor….susah2 sangat cari orang korea jer…
    Kalu betul Johan serius dengan lana…alhamdullillah ….mungkin dia boleh membimbing lana ….mana tahu…kita nie manusia biasa jer….sumpah2 orang nanti kang terkena kita balik….
    semoga berbahagia dan sukses…shila cari lain lahh…

    0
    0
  45. kui3 says:

    korang semua…
    ingat x kes johan dan izreen azminda…mati2 izreen bagitau smua org yg johan pernah feeling2 cinta ngan die…johan argue…last2 org xcye gak….n johan pun gtau die anggap izreen mcm kwn….xke meroyan si izreen tu..nak2 mase tu tetibe johan kwn ngan nabila lak…nah Allah dh tnjukkan belang si johan…itu pun pmpn2 x take note atas benda nih…mmg ada kat dunia ni spesis cam johan nih….

    0
    0
    • Anonymous says:

      Betul kui3… Semua org ingat Johan tu lelaki baik…pleasela org yg pandai tgk cara dia diinterview oleh wartawan je blh tau si Johan ni hipokrit…lelaki mcm ni l yg senang2 blh tou perempuan …bla dh dpt apa yg dia nk n dh tak Berguna Utk dia so start buat cerita baru…kan semua org ingat dia baik…semua org kondem si Lana n shila…tapi yg bertopeng kat sini Johan mrk tak tau

      0
      0
    • Anonymous says:

      Kui3 cz b4 tu mmg dh Ada gosip izreen n Johan bercinta…Johan Ada bg statement mmg suka n rapat dgn izreen …tup2 dia meletop popular dgn watak botak n dpt pula berlakon dgn fasha so dia ingat blh dpt fasha la so dia pun tak mengaku bercinta dgn izreen…mati2 dia tk mengaku…nmpak sgt lelaki mcm ni mmg dasyat …apa salahnya if dia mengaku cinta n then putus cz dh berubah hati or just giv any reason dr memalukan izreen mcm tu…dgn nabila pula terhegeh2 sampai bodek amy search…Padan muka nabila reject

      0
      0
  46. SYUKUR says:

    aku rase johan ni nk test market je nih. ala2 playboy gitewww. izreen.. fasha.. nabila… jue aziz… shila… lana… jawapan yg die bg mesti slamat punye lah. hehe. maklumla nk cari makmum ni bior betol2. iye dok johan. mane bleh tangkap muat jep. tp makin lame dicari, makin byk hati yg kecewa pon x bgs gak johan oiii. bg org harapan pastu ko blah sambil kuarkn mcm2 hadis dan ayat2 unsur agama. well said. papepon. semoga bertemu yg diidamkan johan. in shaa Allah.

    0
    0
  47. Anonymous says:

    Itula Johan …suka buat kontroversi…dia Akan bg statement yg mengejutkan n buat semua berteka-teki n then dia akn tukar pula statement…if u dh tau belum nikah n belum tentu jodoh u…y u nk hebohkan 1 malaysia? Diam2 sudahla n bla dh sah nikah ke or dh nk nikah hari tu ke baru bgtau…yg kutuk2 shila or kutuk2 Lana tu…Cuba pergi google gosip yg dicipta oleh Johan…dia yg akn mula buat gosip cinta n then cover dgn statement bodoh…if betul nk Kawin dgn Lana n nk bimbing “alasannya” tk perlu tunggu Kawin …Cuba nasihat kan dr skrg dr Segi pakaian tu…n belum Kawin lg baru je bercinta asyik berkepit je…if Johan lelaki yg baik dia takan berkelakuan mcm tu kot…ni tgk tak sampai sebulan mesti tukar fikiran or berubah hati pula…dulu dgn izreen bla dh berlakon dgn fasha n meletop dgn watak botak terus tak mengaku bercinta dgn izreen…ingat Ada peluang dgn fasha kot masa tu…mayb shila meroyan kat twitter cz Johan mungkin dh luahkan cinta kat dia cuma mrk tak heboh kat media tats y shila tu meroyan…n nk bg hint kat semua…if tak takan tak malu ke if dia luah semua tu cz Johan pasti baca juga nanti nmpk sgt dia gila kan Johan…mesti Johan dh luahkan cinta dia kat shila tba2 mcm ni mestila shila luahkan ig diA saja nk bg org tau pasal perangai si Johan tu…nmpk sgt yg jd mangsa tu shila n Lana …Ada org kata Johan jd mangsa cz pilih Lana …Lana mmg itu diri dia n dia tonjolkan perangai sebenarnya…so Johan nmpk diri sebenar Lana…tapi Lana tak nmpk watak sebenar Johan…Lana ingat dia dpt lelaki yg baik Utk membimbingnya of cz dia hapi n terima…tapi Johan mmg ikhlas nk bimbing dia ke? Cz semua org tertipu dgn karektor Johan …pleasela Johan asyik kata mak bapa shila dh restu dia dgn Lana …hello y u nk bgtau or pentingkan sgt restu mak bapa shila? Y tk mention pun pasal org tua u? If mak bapa shila restu ke tak …itu tak penting pun…yg penting mak bapa u sendiri restu ke tidak…tak dgr dia ckp pun…so nmpk sgt coverline penipu yg Cuba berlakon baik ni…baik lg shahnaz sekurangnya dia tak hipokrit

    0
    0
  48. honey says:

    Cuba berpikiran positif, jgn negatif jer. Mgk niat Johan kahwini Lana adalah utk membimbing Lana menjadi muslimah sejati. Mana tau tk mustahil suatu hari nanti dgn mahligai yg dibina mereka ini akan membuka mejadikan Lana seorg wanita yg disegani dan dihormati. Pintu taubat sentiasa terbuka utk insan yg ingin berubah. Sama2 lah kita berdoa supaya jodoh mereka kekal hgga ke hujung nyawa. IN SHAA ALLAH…..

    0
    0
  49. Anonymous says:

    Johan ni betul ke tidak. Macam main2 jer. Jangan mainkan perasaan pompuan. Kalau ye kata ye. Kalau tak jangan berkata2. Kejap nak Izreen. Kejap nak Nabila, Kejap nak Shila. Yang mana satu ni. Kalau Johan dah confuse, mak dia lagi la confuse nak menjawab dengan geng2 mak Datin.

    Rasanya Johan ni belum bersedia nak kawin lagi…..Dengar si Zain kawin dia pun nak kawin juga. Tengok Zain dapat pompuan lebih tua, dia pun nak juga. Tengok Zain dapat yang tetek menonjol ke depan, Dia pun tak nak mengalah , nak juga tapi yang tetak lagi besar. Orang yang betul2 dah bersedia nak kawin tak de masa nak test2 market. Terus masuk meminang je. Yang penting ikutlah sunah nabi dan dapatkan restu dari mak bapak.

    0
    0
  50. Saya Ler says:

    Katanya Johan: Sudah tiba masanya timba cari perigi?yg sebelum2 ni izreen,nabila n shila tu perigi cari timba?…ke shila sorang yang dia sindir ni?.. Ke tajuk lagu baru Shila ‘ Ku Bukan Perigimu’ huhu

    0
    0
  51. kiah popia says:

    saya tak faham kenapa orang duk hentam shila dalam kes ni. bagi saya johan bukanlah lelaki yang baik untuk shila. kata bekas sekolah pondok (tu pun lari tak tahan). tapi pakai rantai, bergambar dengan perempuan nak dekat2, rapat2, sentuh2. sebelum ni ngan nabila huda. masa tu dengar macam nak kahwin jugak. kali ni lana. siap cakap dah solat doa depan kaabah. . ini kah pelajar “bekas” sekolah pondok yang dikejar? dear johan, stoplah guna agama nak tekel perempuan yang naif. saya percaya shila mampu dapat yang lebih baik. pelajar yang khatam sekolah pondok. bukan pelarian juvana. LOL. percaya semua ada hikmah.. pasti kita tenang… #cp

    0
    0
  52. babylon says:

    Alaa….si johan ni bukannya nak betol2 kat Lana ni, dia cuma wat main2 je, nak amik kesempatan je. Lelaki bodoh manalah yg nak kat Lana ni, dah melayan berapa lelaki sebelum ni. And as for Shila, bersyukur je lah kamu tak dapat lelaki yg mcm johan ni, cepat berubah hati, dah lah tak hensem. He’s not husband material. Baik lagi si Sharnaaz ..Anyway Shila…..l wish you all the best…

    0
    0
  53. […] Selagi Belum Nikah, Belum Tentu Lana Jodoh Saya – Johan As’ari (100) […]

    0
    0
  54. Anonymous says:

    johan ni kaki pmpuan la..dlu bkn main bg statment pas blik mekah x nk tgkp gmbar ngan pmpuan lah apa..dia propa je..suka2 main hati pmpuan..
    apa dia igt dia anak dato’, dia cukup bagus ke…please la johan..nyampah den.

    0
    0
  55. Bella says:

    Baik alim sangat ke si Johan nie? Putus tak lama dah terus couple lain pula? Aiseh….Ln Ka JA ka dua2 sama aje, attention seekers! Si LN tu kalau tak make up tak pakai seksi tak tunjuk tetek dia, boleh ke dia menarik perhatian owang laen? C’mon lah. Umur dah semakin tingkat, tak glamour jugak. Dengan imej seksi macam nie, paras rupa biasa,harap badan jer,lakonan pun pernah atau boleh pegang jenis watak apa? Good woman for good man ler kan? Semua ni poyo jer… Kalau ikhlas, buatlah macam Diana Amir, nikah secepat mungkin,pastu barulah peluk sana sini…Tengok gambar pun tahu,dua ekor ni OPEN Minded punya….baik nikah terus ler….kalau tak serasi pun,boleh cerai lepas tu,at least ada ikatan yang sah terlebih dahulu kan? Rasanya, mak bapa si JA boleh ke terima pompuan murahan macam LN nie sebagai menantu?

    0
    0
  56. tauhu says:

    Xcited sgt johan wat statement br 3 hr dh rs itu jodohnye tup..tup..kuar statemnt lain plk…ko ni…lain x, diam diam sudah xyah buka mulut kt media…mst 1msia tau punye..klu aku jd mak ko pun terduduk aku klu lana pilihan ko..tp x salah …dia pun manusia gak..yg slhnya korang be2 xperlu bgtau org yg xde kene mengena dgn ko…lg keruh keadaan adalh…..hanya kongsi dgn Allah,keluarga …mntk petunjuk….igt johan..kawen ni bsr tgjwbnye bukan cinta jerr…siap sedia menanggung dosa isteri..
    Kene jg aurat,solat die…klu ko bjy membimbing..sgt sgt Alhamdulillah…ko kn x student tahfiz jd mst ko lbh tau tuntutan agama

    0
    0
  57. Anonymous says:

    Fizikal lana menang besaar? So pervy la abg writer.

    0
    0
  58. […] Selagi Belum Nikah, Belum Tentu Lana Jodoh Saya – Johan As’ari (110) […]

    0
    0
  59. […] Selagi Belum Nikah, Belum Tentu Lana Jodoh Saya – Johan As’ari (111) […]

    0
    0
  60. semua toe dah tertulis…ababng johan…keep it up…asalkan dri mu tahu yang mana terbaek…
    to kak shila mybe betul apa kta abg shar…ini adalah karma…

    0
    0
  61. Lawak2 says:

    Anonymous nei punya komen cam baik aje gan artis2…
    pandai tol gosip ko ye..cian2

    ~bagi johan dan lana…akk doakan yg terbaik tok korang..
    ~tok shila jgn sedih2.. klu bkn jodoh, ingat pempuan yg baik utk laki yang baik…

    0
    0