Written by Bella | December 21st, 2016

Ketika ini, tidak kami nafikan nama pelakon Fattah Amin sedang dikritik dan dikecam gara-gara gosip mengatakan beliau “curang” dengan Neelofa bersama seorang pelakon wanita kacukan. Disebabkan hal itu, hubungan beliau dan Neelofa berantakan.  Ini sekaligus memusnahkan impian peminat mereka yang selama ini berharap agar Fattah dan Neelofa mempunyai jodoh bersama sehingga ke jinjang pelamin.

Terbaru, Fattah yang sedar dirinya sedang dihimpit kontroversi hangat, menganggap apa yang berlaku adalah salah satu ujian bergelar selebriti dan ketika ini ia adalah satu ujian hebat buat dirinya.

Pada pandangan saya setiap selebriti yang melalui fasa peningkatan akan setiasa diuji. Setiap orang akan melalui ujian berbeza dan waktu ini adalah waktu saya diuji. Apa-apa pun saya percaya untuk menjadi orang yang hebat dugaannya pasti hebat. Saya mohon semua peminat terus doakan saya terus kuat untuk melalui proses ini.

Buat masa ini, Fattah enggan mengulas lebih lanjut mengenai setiap kenyataan berkaitan hubungannya dengan Neelofa termasuk dakwaan Tania Hudson adalah orang ketiga yang hadir antara mereka.

Saya mengucapkan terima kasih kepada media yang menyokong saya selama ini. Berkenaan komen balas kenyataan Neelofa itu saya tidak mahu memanjangkan lagi isu ini.

Hmmph, agak sukar untuk tahu perkara sebenar dan isu akan berpanjangan juga jika Fattah Amin tidak mahu beterus-terang. Tidak mengapalah, mungkin Fattah ingin menjaga hati beberapa pihak lain.

Sumber Berita : mStar Online

82 responses to Sekarang Saya Sedang Hadapi Satu Ujian Yang Hebat – Fattah Amin

  1. Lopak says:

    kesian aku. bijik aku dah gatal ni. bila la nk nikah ni????

    13

    3
    • Jay says:

      alolo.. x habis2 myalak. move on je lh. salah korang gak kn? hari tu kemain main tarik tali. skrg masing2 mcm org gila talak. meluat dh aku dgn gosip2 childish korang ni. buat org awam lagi myampah ada lh. kontrobersi je lebih bakat..nan hado. next…..?

      45

      0
      • Momma says:

        hebat sangat lah ujian ko tu. kepala hangguk ko brader oiii. ko pergi duduk di alleppo, syria tu akak nak nengok atau pun palestine setahun. euwww…over nyer. sama je lah korang berdua kan… dua2 over.. gedik!

        77

        0
        • kak nam says:

          Lantak ko la nk jadi apa pon..baik aku jaga hal aku…ko punya hal x de kna mgena dlm hidup aku ..lakonan lofa n ko bukan aku terkesima pon. drama michael ang plak tu .. x logik. alahai.. layan cite national georgrapik, drama korea n hindustan lagi syok kot.

          40

          1
        • Mari Berhuhuhu says:

          betul tu. mencirit meleleh betul kisah theyols ni kan. tetiba plak ada org ketiga bla bla bla. sebelum ni x kata pon bcouple? ni la mainan populariti manusia. terlebih overexpose sangat gedik dan menggelenyar kan dah muak netizen sume. cerita kat tv lama dah habis, citer korang je tak habis2 mcm drama sinetron indon 100 episod. dah dah le tu wei. move on je lah. naik meluat la pulok. huhuhu

          32

          0
        • Dato Jamal Tongkol says:

          bila la nk mandi ni…air pon tarak. bau kepam kutiak aku ni.

          7

          -1
        • Anonymous says:

          eeee..berak tak basuh. busuk lah ko jamban…ops.. jamal.

          9

          0
        • Anonymous says:

          baby la sangat….

          8

          2
      • Anonymous says:

        ni ko kata hebat?? iskh..iskh..setakat putus cinta …ketahian apekah ini… baik hantar ko gi syria..bak kata p.ramlee..da tua2 pon bodoh….

        23

        0
      • Rabiatul Adawiyah says:

        In the first place both of u hve never admit that u are in love. So why all the commotion abt Fattah hving an affair with another women. It is so unbecoming of a Hajah to say such thing?. Stupid.

        41

        0
    • Man Senoi says:

      hebat lagi ujian aku bila hujung bulan gaji habis je terpaksa makan mee maggie dan sardin. okbai.

      73

      0
      • Chef Bajet says:

        Hang try maggie tu campoq sardin. Jadi “murtabak maggie ikan” whoaaa !! Hidup kena creative bro.

        17

        0
      • Anonymous says:

        dua2 mcm sel2 otak belum berhubung. next.

        13

        0
      • who cares says:

        sardin pun skg dah mahal baiiii..

        11

        0
      • Anonymous says:

        Menyampah aku dengan dorg dua ni dah. Annoying nak mampos woi. Dulu kata takde pape pastu bila mcmni kecoh. Kau perempuan ke betina poyo? Kau lelaki atau jantan loser huh? Kata takde pape habis kalau ada betina lain pun nak kecoh apalagi? Fatah pun bangang Lopak pun terpalit kebanganggan juga. dua2 kena sumbat mulot dgn kain buruk!

        8

        0
      • Anonymous says:

        ni comment paling win!!!!!! hhhhahahahahhahahaah

        0

        0
    • Kiah says:

      Banyak bantuan, termasuk dari Malaysia tidak sampai kepada etnik Rohingya dan ada antaranya, dirampas kerajaan Myanmar. Presiden Pertubuhan Hak Asasi Manusia Etnik Rohingya Myanmar Malaysia (MERHROM), Zafar Ahmad Abdul Ghani, berkata kebanyakan bantuan disalurkan pihak luar tidak diagihkan kepada umat Islam di sana. Ini baru dugaan… BODOH!

      40

      0
    • Anonymous says:

      bla bla blah…yg aku nak tau jamal tongkol dh mandi ke blum???

      2

      3
    • pengkaji manusia says:

      jika ikut kajian saya, mereka ni x ada hubungan yg mnyekat mne2 pihak mngawan dgn pihak lain.

      Namun demikian, pls selesaikan segera kerana ia mengakibatkan kemarau di seluruh negara dan ekonomi merudum dan ringgit menurun nilainya.

      9

      0
  2. BLACK SUN says:

    amboi tah2 takut la tu dengan lofa , bila lofa berani cakap macam itu , maknya betul la. next step jer kau nak dapat lofa tapi apakah daya , lofa senior dari kau lagi la so benda macam ni akan kantoi jugak la….

    4

    2
  3. Senah Gemenceh says:

    over la. haritu kata x bercinta. sekarang dua2 ekor mcm kucing mati anak. memokak ajooo.

    12

    0
  4. Neelofak says:

    Neelofa dah memang gedik nak buat macam mana.. MENYAMPAH!

    https://youtu.be/F0ngcYP21AI

    5

    1
  5. Lala says:

    Neelofa gedik

    6

    1
  6. Bukan peminat Fattah says:

    It is better to shut up & settle things between only the two of u. Not to comment anything or give any respond to reporters. Sebab kdg2x byk kena twist cite bila bg comment ni. Fans byk buat assumption sendiri gak

    6

    0
  7. Anonymous says:

    ujian yang hebat???
    isu nye pasal cinta jerrrr….
    ntah apa2…..

    4

    0
  8. Thanks but no thanks. says:

    “Sekarang Saya Sedang Hadapi Satu Ujian Yang Hebat – Fattah Amin”
    KEBENDE. Makan minum cukup kan? Hang ada rumah nak tidoq kan ? These are some of the unexpected things in life. Feeling is subjective. Maybe there’s no chemistry between you and Neelofa. Maybe Tania is more suitable for you (Maybe its just gossip, or maybe indeed it is true). But, to make such statement .. man its childish. Masalah cinta biasa la among adult. Talk things through. Neelofa nampak cukup matang to handle such issue. I believe if you explain to her, that yeah .. both of you memang tak sesuai she’ll be find. Wish the 3 of you best wishes in life. Come on Malaysia entertainment industry need more than this crappy gossip.

    8

    0
  9. Director Fileeem says:

    Prediction story depa akan jadi macam ni.

    Tania Hudson : Akan ada boyfriend which is bukan Fattah Amin.
    Neelofa : Move on dengan business Tudung.
    Fattah Amin : .. (Tak sure)

    16

    0
    • Joyah says:

      But then right, Fattah tak pernah sebut pun dia bercinta dengan Neelofa. Expression dia je …… Move on je la guys. Takyah nak gaduh mulut sangat through media. Just my 2 cent, guy yang memang betul, betul serious .. dia akan pursue the woman. Not the other way round. I have such experience. Truth is, the guy actually belum jumpa apa yang dia betul-betul cari. Maybe during the filming Fattah rasa, .. Neelofa ni ok (which obviously she is). It is a matter of incompatibility jer.

      18

      0
      • Anonymous says:

        nama lopah dah busok. siapa nk kawin betol2. lagipon perangai gedik poyo. malu kt mak mertua. ko mcm tu kan gurl?

        3

        2
  10. rimasss daaaa says:

    malaysia dihuni hanya oleh 2 org ni… neelofa n fattah… klo da blik2 kuar kt newsfeed jd meluat jugok

    14

    0
  11. KARMEN says:

    PEPATAH INDON ADA MENGATAKAN ,,,

    MAKAN ITO CINTAAAAAAAA !!!!

    0

    3
  12. Zz. says:

    Bella tak best. Die filter comment intellectual i guyss.

    3

    1
  13. next says:

    Over…hari tu gedik ber baby2 pelbagai. Sekarang sesuai la muka sekor2. Semua nmpk mcm… babi tonyok! Kecoh ..

    2

    1
  14. Saper2 je la says:

    Ujian yg hebat la sngat…oiiii ko tau tak org lain yg derita sakit, yg kehilangan org tersyg, yg terkorban, yg derita negara tengah hancur…ko takat gosip bodoh n dunia retis bodoh bangang ko ni usah memekak la patah…muka pn dh mcm lepat lembik si nara ni pun satu bangang dok hari2 post citer retis2 bodoh ni neelopak hampeh tu je la…hrtu si pompom, ni dua ekor ni plk

    7

    1
  15. Anonymous says:

    si jamal tongkol tu dah cebok ke lepas berak??? Itu saja aku nk tanya?

    5

    -1
  16. baby dah jadi babi says:

    basi la wei.

    0

    0
  17. Anonymous says:

    fattah panggil lofa Baby so sweet nye
    tak ada Suri Hati Mr Pilot 2 kerh??

    3

    4
  18. Anonymous says:

    pelik…

    mcm mana ada pihak ke 3 ya…kan fatah dan neelofa xde pape hubungan…x pna pun fatah dan neelofa mengumum kan yg mereka bercinta.

    nonsense nyaaa…..?

    10

    1
  19. Anonymous says:

    sandiwara cinta kera sebulan

    2

    1
  20. Aku Menyampah says:

    Aku menyampahla dgn kau ni fattah. Trip hensem. Aritu ko buat Sherry mcm ppuan yg thegeh2 sma kau. Skrg ni ko mula lg perangai jantan tak guna kau tu. Lelaki mcm kau ni bgs d boikottttttt

    10

    0
  21. Layola says:

    Jom tidur..

    2

    0
  22. Cikgu murni says:

    Jaga lah akhlak seorang muslimah. Semuga Allah memberikan yg terbaik utk kedua. Hindarilah diri dari perkara2 yg membawa kepada dosa dan maksiat.

    6

    0
  23. akak pok pek says:

    Seriously.. comment ai pun kene filter..cehhh

    0

    0
  24. Anonymous says:

    blog BN ni dah ikut promosikan dorang ni gakk..brap dapat bayarnya yer ankle nara?blog lain aq tak tgk dahh..ankle nara slalu upload ceta ulang2 tayang

    1

    1
  25. takuaser says:

    tukar je la nama blog ko ni nara.. jadi beautilofatah…

    6

    0
  26. jgn hina mereka says:

    sabarlah wahai fattah amin…
    rmainya mnghentam awak d laman alam maya ini. semoga Allah sentiasa merahmati dan melindungi dari perkara2 yg negatif.
    lebih baik berdiam diri, sesungguhnya ‘diam dan sabar itu adalah ubat segala penyakit’…
    insyaAllah

    4

    3
  27. Anonymous says:

    aku tak paham isu ni..
    ada ke yg boleh explain?

    0

    0
  28. Anonymous says:

    playboy…same spesis ngan emma n uqasha…bajet hensem….puihh

    0

    0
  29. jadore says:

    ek eleehhhh…. alahaiiiiiiiiiiiii… dugaan hebat apa tuh?!

    2

    0
  30. Anti lelaki perasan hebat! says:

    Dulu berlagak cakap sheery yg gilakan kau, padan muka kau fattah!!!Patah terus…boooo

    3

    1
  31. Lantak kolah says:

    Cuma nak ucap ‘padan muka!’

    2

    0
  32. sapesapejela says:

    banyak nye mulut bangkai kat sini erk
    bau sampai ke sudah tak hilang
    sebok dok hentam si fattah tu kompem2 la korang tu dengki sbb si fattah tu hensem & popular.. kan kan kan
    tapi korang?????
    hahhahahaa muka macam jamban tak siap!!!
    Dugaan besar maksud si fattah tu bukan nye putus cinta la sengal!!
    tapi dia di duga saat nama nya baru nak naik dan saat dia baru nak membina kerjaya yang mana sebelum ni orang tak nampak!!
    maka muncul la dajal2 yang penuh dengan hasad dengki untuk menjatuh kan si fattah tu.. ade paham??????
    ops! orang sengal ubi mana la nak paham
    hahhahahhahahhahaaa

    0

    6
    • gigibesi says:

      Tak dengki. tapi muak hari-hari keluar cerita percintaan 2 kera ni ni.
      tak tahulah kalau-kalau kisah 2 ekor ni boleh selamatkan ekonomi malaysia ke ape kan.
      mungkin mata kau la yg rosak kot. penuh tahi mata. entah celah gigi mana la fattah tu hensem. kalau dia hensem sekali pun, tapi kontroversi sana sini, igt org malaysia ni hadap ke?
      popular pun sebab gosip memanjang. berlakon kayu. menang pun ihsan undian balaci merapu.

      1

      1
    • Saper2 je la says:

      Dengki taik ko…org meluat la tau tak. Ko tu yg jenis sangap hal2 retis bingai2 camni puii

      0

      0
  33. Mak Becok says:

    PADAN MUKA si jantan MIANG! Amek lu!

    3

    1
  34. Pattah ni mmg dasar jantan buaya darat, buaya tembaga..

    2

    2
  35. hanon says:

    Patah, ko la kan yang lepas dapat berlakon cerita Playboy ape ntah tu.. sedap2 tinggalkan awek kau yang nama dekat ig @fitriequraisha tu kennn.. Huhuhu cari di kalangan artis sebab nak popular letew

    0

    0
  36. Haha says:

    Dugaan sherry lagi besar! Dia buang masa dgn ko; ko tinggalkan dia; sekarang dia nak kena mulakan hidup baru. Ko?! Berpoya2! Hah setakat dugaan ko tu ko nk ckp hebat? Rentikan ler…ko pegi la mana2 negara dlu muhasabah diri. Agak2 org dah lupakan ko, buat comeback!

    2

    1
  37. Mummy says:

    Kalau lofa nikah ngan fatah ni mungkin hidung ank mereka tak secantik hidung lofa…mungkin ikut hidung fatah yg tak brape cntik tu…tengok masa fatah msh kurus dlu mmg tak hensem lh…kayu je…lainlh klu lofa nikah dgn hans isacc…mesti hidung cntik punya…

    0

    0