Written by AbangNara | December 8th, 2010

sein dan nana bercerai
Nampaknya badi Sehati Berdansa turut melekat kepada juara Sehati Berdansa 3, Sein dan Nana. Sein dan Nana telah sah bercerai dengan talak satu hari ini. Takziah kami ucapkan kepada mereka sekeluarga.

Sein dan Nana telah berkahwin sejak tahun 2006 dan memiliki 2 cahaya mata. Kedua-dua anak mereka masih berumur kira-kira 3 dan 4 tahun. Semoga penceraian ini tidak menjejaskan masa hadapan anak mereka.

Takziah sekali lagi. Semoga kedua-duanya akan lebih tabah menghadapi masa hadapan.

162 responses to Sein Ruffedge Dan Nana Sah Bercerai Talak Satu

  1. jebatt says:

    nombot satu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • matjoe says:

      takziah kepada yg bercerai. dan takziah coz dpt byk thumb down

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • love says:

        masing2 masih muda,darah pun masih panas..pgajaran buat smua orang.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ning says:

        eeemm….sian jugak lah kan, dah lama berumahtangga tub2 bercerai lah pulak….tapi nak wat mcmana dah jodoh diorg tamat sampai ni aja…nmpk sein ni mcm penyayang org nya tapi isteri dia ni pulak mcm pemarah n queencontrol, sya tggok masa sehati berdansa..isteri dia asyik nak marah n senyum pun mcm tak ikhlas……

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ning says:

        dah jodoh tak panjang…. nak wat mcmana kan…sabo aja lah…tapi tggok si sein ni mcm seorg penyanyang …isteri dia pulak garang n queencontrol, nmpk kat sehati berdansa masa tu, isteri asyik nak marah n tiada kemesraan berdualah…..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • silentgirl says:

          btol la..nana ni npk cm queen control..ye la kan, dpt laki hensem..cntrol la..aku pasan waktu sorg judge pompuan muda dok puji laki die pndai mnari..kemain lagi die lentok2 kat dada sein..tp pastu slumberland je marah2 laki die time training..xrespek lgsg.laki ni skali due bole la thn lg..ni klu asek die je tggi suara..mane laki nk thn beb. mencabar btol! even aku pompuan pon..aku phm la prgai laki ni..tp sian la kat ank2 pasangan yg bcerai berai ni..kdg dorg ni xpk lgsg kat anak2…pk marah n ego msg2 je..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • azY says:

          setuju..setuju..
          aq mmg x leh blah time nana marah2 kat sein.,
          lam sehati bedansa tu p0wn da taw nana camne n sein plak camne..
          ish3,..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • azreen says:

          dgn perangai mcm tu, mcm mana la laki x buat hal. tau le engko anak org kaya.

          peringatan utk sein: lepas ni mohon cari org biasa je…jgn cari anak VVIP lagi.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • 3H says:

          org kalu bercerai ni, jarang p-k ttg anak2..mereka p-k ttg diri sendiri dulu. pendek kata nk bebaskan diri dulu. pastu br amik tau ttg ank2…so org skrg sblm kawen, p-k la ttg ank dulu..kalu btol da bersedia, baru kawen..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Suka tengok couple nie…Sein manis, Nana comel…nasib baik akak bukan janda…opsssssss

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Lolyat gang says:

          Meluat aku tgk kegatalan ko ni

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Yang masuk sehati berdansa semuanya kaki gedik2..macam mana tak cerai…

        Yang concerntrate rumahtangga tak akan masuk Sehati Berdansa.

        Pikirkanlah..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • miss R says:

        sian kt anak2 die yg masih memerlukan kasih syg mak& ayah…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • red says:

      kawin & cerai….cite biase artis…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Permata says:

      Herm, kenapa ek semua org macam nak salahkan nana tu, ckp nana muke garang la hapa la. Kita ni tktahu cite, kdg2 tu yang berwajah baik tu la yang buat hal. Kan haritu nana ade tulis dalam fb psl home wreckers tu. Ntah2 sein tu pasang yg lain , mana nak tau kan.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • littlemia says:

        betul2………setuju sgt….sokong nana…..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • juli says:

        mana la tau kan, sein wat hal sbb tak thn ngan nana yg pemarah tu. mgkn la..pape pn leh jd. mgkn salah dua2 pihak. sbb tu kita kena ada give and take. as a wife, walau camne pn kita kena respect laki kita. kalau dah mrh suami dpn2 kamera, tu dah kira menjatuhkan maruah suami. bkn ke kita ptt pelihara. ermmmm

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • silentgirl says:

          btol la juli..dpn camera pon da mrh2 laki cmtu..blkg camera xtaw la..aku tgk sein ni mcm pyabar org nya..da xthn sgt la tu.jgn slhkan laki cr lain la klu die sndri xpndai jg ati laki..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • lolyat gang says:

          kalo aku
          aku tampar je pompuan camni
          hahah

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • anie says:

        habis dah bini macam singa,,,,mahu x terpikat yg lain

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • gilo says:

      saka sehati berdansa akan mencari pewaris….keh keh…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • littlemia says:

        jgn la pasni gi dekat vanida + lisdawati tu…..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • bakawali girls says:

          minta dijauhkan lah dari vee…hopefully mereka pasangan yang bahagia hingga ke akhir hayat….kesian anak2 nie…yg jadi mangsa mereka…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. erisaamieza says:

    takziah ……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • artis bukan idola says:

      lantak ko laa artis oi…
      xkisah pon…
      deserve jer laa khidoopan kowang mang mcam 2…

      bkn m,doakan,,
      tp tue laa..
      kowang artis nie layak 2 owang cam kowang gak laa..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. tenakulum says:

    1st??
    muke nana ni sejibik cam olivia wilde…grrr

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. cawan says:

    hari tu tengok dlm sehati berdansa pon dah gaduh2 .Nampak ex bini dia mcm kepala angin daa ..!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. Mak Minah says:

    Ala ciannye… sama comey sama padan. Hmm..ape aje la masalahnye nih.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. hermmmm says:

    suami dah hensem nak wat macam mana kan..heheheh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • apa dah jadi says:

      hensem jew x cukup .Yg penting income bulan2 mesti tinggi ..baru le bini sayang ..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kak nam says:

        mgkn kot… bapak dia gila kay…… sbb tu dia fkr kuasa di tgn dia… somi no 2….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • silentgirl says:

          ye ke? setau aku..bpk sein ni own a shipping co..kaya gak ape? nana ni npk smbong..sian ank dorg.da la comey..ikot sein.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. ZT says:

    ha??apela mslh rumahtangge artis skang ni..sian ank2 die..ape ble buat dh takdir..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. Takziah… sedey aaa. semoga kebajikan anak2 yg masih kecil tak terabai. klu masih sayang, rujuklah kembali, buang yg keruh ambil yg jernih…
    diaorg ni, xde ribut xde gossip, pandainye simpan rahsia. leh puji aa sikit sbb antara artis yg tak jaja kisah umahtangga. apa2 hal, inilah ketentuan Ilahi…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. girlikeme says:

    sedihnyee

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. cinta kirana says:

    namanya artis…lambat bangat….at last “cerai”…pd kebanyakannya…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. az says:

    bile mcm ni, kasihan pd anak2 je……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. SUEADIRA says:

    mmmm. Takziah…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. eymma says:

    asal cerai???? aduhhh…ingat boleh jadik cam cerita adamaya tu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. aku says:

    suda menjadik trend..suami bawak2 bersabar sikit kalu nk marah tu…bini : jgn keterlaluan nk wat smtg..ape nk jadi..smoga berbaik ler kembali..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. big mama says:

    well…sori to says…dah jadi mcm satu badi lak…ramai yg masuk sehati berdansa mmg akan bercerai..so..x tau la..suratan atau kebetulan..semua nye ketentuan illahi…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. kak munah says:

    pd pendapat kak munah yg dah lama kawin ni .Tahun2 pertama adalah sukar .Sukar dari segi perbelanjaan dan penyesuaian menjadi ibubapa .Pada ketika ini sering wujud perasaan tidak puas hati dan pertengkaran sering terjadi .Semua faktor ini bole mengugat cinta dan kaseh sayang suami isteri ..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • alin says:

      betol kak munah oiii…taun pertama ngan kdua tahun mnduga…ms 2 la nmpak sikap sbenar,pmbhagian perbelanjaan(kdg2 terbwak sikap duet ko duet ko,duet aku duet aku),msih trbawak2 hidup bujang….makna nye x sedia nak galas tanggungjawab….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • jas says:

        betul apa kak munah & alin bgtau..faktor pengurusan kewangan salah 1 perkara utama dlm rumahtangga..suami saya uruskan belanja pengasuh anak, byr rumah, kereta dia..cam sy pulak sumbang sebahagian pendptn beli brg2 dapur+brg keperluan anak cm susu, brg keperluan diri, elektrik & air..memang x timbul isu duit suami duit isteri..duit isteri tetap duit isteri..lagipun isteri dpt pahala sedekah lagi…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. 123 says:

    ni memang betul2 badi sehati berdansa nih.. tggl lagi juara vee n lisdawati bertahan. jgn jd cam kumpulan elite dah. badi lagu trauma..semua bercerai. nnti semua bekas peserta sehati berdansa bercerai..tidakkk!! jgn camtu ye..kita doakan yg baik2 tuk mereka.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Org Islam kena percaya kpd qada’ & qadar, bkn program TV

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aku says:

        btolla..percaye je sehati berdansa sbgai penyebab da jadi khurafat..bila khurafat haram ler ..dosa besar menyekutukan allah..percaya selain qadaNya..suda ketentuan..lihat saja dn doa kan yg terbaik~

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. meera ameera says:

    x pe…talak satu je…ade peluang lg…ambil yg jernih buang yang keruh..muhasabah diri sebaiknya..betulkan niat..pasti bahagia akhir hayat…stiap yg berlaku ada hikmahnya…fikir2 kan..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. love letters says:

    takdenya badi-badi ni… kenapa pulak program tu yg nak disalahkan… rumahtangga ni kan urusan suami ngan isteri tu… diorang yg menentukan hala tuju kehidupan diorang…. kalau bercerai pon, diorang yg hendakkan penceraian tu..
    bukanlah aku ni fan program SB ni… tapi aku rasa tak make sense lah nak jadikan program tu sbg alasan..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ss says:

      Memang bukan badi tapi mungkin salah satu cara / peringatan yang ditunjukkan oleh tuhan bahwa program ini tidak mendatangkan sebarang kebaikan utk umatnya….jadi apakah tindakan selanjutnya???

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Mustika Ilham says:

      saya setuju sangat-sangat kat ” love letter ‘ tu…jangan salahkan benda lain kalau bercerai ..salahkan diri sendiri……tak semestinya kalau masuk SB itu satu tiket untuk cerai..tak masuk akal…..Kumpulan elite tu lain…lihat mereka semua mcm mane…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • putri says:

      pe yg aku dgr, artis yg menyertai program sehati berdansa 2 yg ada bermasalah rumah tangga, tjuan utk mperbaiki hubungan dorang..btl @ tak tau r pulak…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. tingkap says:

    senang betul cerai…yg terima padah anak2…mak bapak tau ikut hati je, pikirla nasib anak2 sama…ishkk..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • love letters says:

      kesian kat kasih sayang lah, tapi dari segi harta benda takde problem kot.. atuk bekas MB kan

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. rozita che wang says:

    tak heran pun…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. icha says:

    sian anak2….kite sbgi artis ambil iktibar je la… ececeh…artis ke aku ni…:P

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. Miss pocO says:

    Salam Takziah buat mereka…

    p/s : belum terlambat utk ucapkan SALAM MAAL HIJRAH utk semua muslimin dan muslimat kat dlm blog ni…semoga dimurahkan rezki dan dipjgkan usia oleh Allah swt…aminnnn…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. dodo says:

    nk buat mcm mana dh yg msk sehati berdansa tu mmg ada masalah rumahtangga dan bercerai pastu ckp badi sehati berdansa lak…tk releven lnsg…lgpun artis kan mmg ramai je yg bercerai even yg tk msk SB pun..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • azY says:

      bt0l.!
      lg p0wn rmai gak yg j0in sehati bedansa k0nonye nk eratkan hubungan laa,.
      emm.pape la,.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. Mie C Ninetynine says:

    Baru talak 1..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. iStERi TerTeKan says:

    SoRi LarI tOpIK…
    Pe pErasAan KOrG seKIranYa BeKAS kEkASIh SUamI Msh MeNGangGu RuMAHTANGGA yG di BiNa..lEbIh MeNyEdIhKAN suAMi MSH jUGa mENYiNtai BekAS kekasiHnYa N menGAHwiNi IstERi SEMata2 KerANA keCewA Yg BeKas KekASIhNyA MeniNGGalkan DiA..
    bEtUl2 TerTEKan..aPA hARus DIlakukAN..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Miss pocO says:

      bwk byk2 bersabar ye…

      sebaik2nya p jmpa bekas kekasih suami puan dan slow talk betul2 kat dia (jgn kasar tau)…puan ada hak sbg isteri…

      sambil2 tu pbykkan doa, mohon pd Allah…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • gilo says:

        sapa suroh kecik sangat, tu la asyik jd mangsa tekan aje…keh keh…mkn byk2….nanti boleh menekan pulok!!!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • alin says:

      sakit bijik mata nak membaca…huruf kecik besor brcampor…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Mie C Ninetynine says:

        Dia pn jiwang karat

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ye. sgt tertekan bace status ‘ISTERI TERTEKAN’ tuh! kejap besar kejap kecik.. memang confirm tertekan!

        :: banyakkan berdoa dan mohon petunjuk, sesungguhnya setiap yang terjadi memang ade hikmahnya, cuma antara cepat dan lambat je kite tau ape rahsiaNya.. tabahkan hati, kuatkan semangat.. perempuan yang baik tercipta utk lelaki yang baik.. dan begitulah sebaliknya..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Bekas kekasih suamimu says:

      Kepada ISTERI TERTEKAN..

      maafkan saya.. saya tak berniat nak mengganggu suami kamu.. awalnya saya cuma menghubunginya melalui emel..namun setelah suami kamu bercerita tentang bagaimana sukarnya kalian untuk memupuk cinta setelah berkahwin, dan sekarang telah bahagia, saya tumpang gembira dengan khabar itu..

      saya beritahu suami kamu, kalau dia masih nak berkawan dengan saya, kamu juga perlu setuju menjadi kawan saya, tetapi kalau hati kamu terguris dengan kehadiran saya, saya akan mengundur diri..

      saya benar-benar maksudkannya.. sekali lagi maafkan saya.. saya tak akan menghubungi suami kamu lagi.. semoga kamu berbahagia hingga ke syurga..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • untuk isteri tertekan,

        sila standby untuk bermadu… ngeeeeeeeeeeeeee

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • cakap sedap mulut, ishh says:

          utk isteri tertekan
          bagi je dia kahwin lagi satu…man by nature memang bersifat poligami….bila dah pasang dua munkin dia dapat menilai kehadiran kamu…mana tahu….

          ini ikut konsep ‘the more you give, the more you get’….trylah…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • gatal_miang says:

        niat tak niat…dah tau itu suami org…tambah lg as ex boyfren…miang nak keep in touch and ade relationship even as ‘friends’ lagi kenapa laa(mcm dh xde kawan lain)… . Ngader2 namanyer ni. Jangan selfish beb~ Kalopun ko dh move on, jgn expect ex ko pun dh move on by judging him randomly.takkan itu pun x leh pikir…

        ….(pilih):-
        – biar hanya hati ko sorang yg sedih sbb x dpt berkawan dgn ex-bofren OR
        – ko sker nak tngok banyak lg hati(wife,anak2,family) laki yg ko sebok nk berkawan tu sedih…

        p/s: kalo pilih option no 2, maknanya ko mmg ade something wrong~

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • megi tomyam says:

        salam semua,
        utk isteri tertekan sy harap korang bincang elok2..smoga berbahagia hingga ke akhir nya..susah klau cerai ni..plg kesian pd emosi anak2..kesannya smpai dah besar nanti..

        pd ex husband pulak..sudah2 lah jgn dikacau family diorg tu..x de niat ke ada niat..klau awak ada kat tgh2 family diorg..awak pon tau kan apa endingnya..smoga awak dpt org lain yg baik dan bahagia selamanya..

        hidup dgn tenang dan berbaik antara satu sama lain..

        mmmm…pd sy klau kita nak kawin…jgn lah asal boleh..atau sbb sakit hati..frust..nak tunjuk kat ex kita..kita pon bleh kawin..mmg la boleh kawin tapi biasanya susah nak kekal sbb kita x brapa nak ada perasaan kat pasangan..ksian pd pasangan..

        ni based on true story(org2 yg rapat dgn saya) ..x yah la kita terkejar2 utk org lain mencintai kita pastu kawin dgn kita..klau x ikhlas pun nak buat apa kan..cinta tu x bleh dipaksa..

        klau kita kawin dgn sbb2 di atas tu susah la..brapa lama bleh tahan? 4 taun 5 taun?..dlm masa tu kita akan ada anak..so ni nama nya MEREKA CIPTA masalah..klau masalah tu dtg ke kita saja..ok lah juga kan..tapi..terbawak2 pada family..plg kesian anak2..diorg x pilih pun nak hidup dlm keadaan serabut cam tu..

        moral of the story..nak kawin tu boleh tapi jgn asal boleh…biarlah saling mencintai se ikhlas hati..tapi klau in future cerai juga..tu dah kira nasib lah kan..at least x create problem from the very first stage..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • azY says:

      ecehh,,cam cite adamaya lak..
      hihihi

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kpd isteri tertekan…selain tu cuba muhasabah diri dan perbaiki diri sbb sbg manusia dan isteri tentu kite ade kekurangan, klu ble diskus ngan hubby, mana tahu kot2 dlm diam dia ade terasa dgn perbuatan kite yg kite sendri tak perasan. soal org kacau tu, hanyalah sekadar dugaan Allah so jgn terlalu taksub nk salahkan external factor saje, kite selidik gak internal faktor. sori klu terlebey tp ini hakikat, kekdg suami ni klu kite kurang ‘layan’ sket, mulalah dia buat hal. tmbh plak ade anasir luar, bertambah ler dia buat hal. si suami ni plak, majoriti takan komplan ‘bab2’ ni secara terang, dia just bg2 hint2 je, so para2 isteri kena lah faham dan peka dari awal sbb bila mende dah merebak susah plak nk prevent….
        DAN kpd yg bg komen yg lebih kurang tu, beringat sket terutamanya klu yg pompuan. klu korang muslim, beringat le, Allah nk duga umat dia sekelip mata je, dan klu yg non muslim, korang percaya psl karma kan… so be careful…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aku serius says:

      tak perlu rasa tertekan, sekarang awak perlu tampil dan tunjukkan diri awak memang layak menjadi isteri dia bcoz you are far more charming than the ex. Doa banyak2 n paling penting berikan sepenuh perhatian pada suami dan anak2. Jangan cepat melatah/jeles, stay calm n relax. Be urself but keep performing. Find new way everyday to attract ur husband but dont overdo.. nanti husband meluat dgn sikap mengada2. Stay cool…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Kena berserah kepada takdir tapi hidup mesti diteruskan juga dik.

      Kita tidak boleh memaksa. Yang paling penting, kerja, carik duit, jaga anak2 jangan terabai dan berdoa moga2 terbukak pintu hati si suami untuk melupakan bekas kekasih lama tu suatu hari nanti.

      Jiwa memang tersiksa tapi kalau kita beriman, sembahyang …suatu hari nanti dibukakan pintu rezeki. Setiap kejadian ada hikmah. Samaada kita kuat ataupun tidak..terpulang. Allah menguji kesabaran untuk menilai kita samaada kita bersyukur dengan apa yang ada ataupun kita leka dengan pemberianNya.

      Petikan: own experience.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. WOODY says:

    Maksud badi sehati berdansa tu bagi pandangan akulah sebab masa program tu punya la tunjuk bahagia tapi akhirnya bercerai.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. anabobo says:

    badi apa nya ? khurafat btl la..
    ni mmg da takdir , qada qadar .
    da tak de jodoh , nak wat cm ner lagi

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. surirumah says:

    kta sbg org luar xyhla nk ckp mcm tahu je prob.depa. depa je yg tau masalah depa xleh pndg hanya sblah pihak je. dlm idup rumahtangga normalla gaduh2. yg ptg kesabaran. jgn ikut perasaan je…mst bertolak ansur

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. yuszieka says:

    erm. finally, tak sangka kn.
    last i jumpe diorg nmpk diorang nmpk sgt loving.
    dgn anak2 diorg yg look so cute and manja.
    hope diorang tabah!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. Dhia Widyan says:

    takziah utk sein n nana…moralnya kemewahan dan harta benda bknlah tiket utk dpt kebahagian rumah tgga…hope jgn abaikan anak2, anak2 adalah anugerah Yg Maha Esa.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. zaza90 says:

    waduhhh……juara SB bercerai…!!! Nasib lahhhh……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. meon says:

    haiiiii korang nie..asal artis yg cerai rosak susu sebelanga..yg bukan artis tak cerai-berai ke?? cerai jugak tapi abg nara tak kuasa nak buat write-up sebab bukan ada org kesah pun.nnt takde org nak komen plak.nak cerai,cerailah korang..tp bile part artis tu semuaa menyibuk nak ambik tahu..mungkin dah jodoh mereka setakat ini…kita doakan yg terbaik utk mereka berdua dan anak2..aminnnn

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. opah.roxx says:

    lg pasangan dr sehati berdansa bercerai..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. BumbleBee says:

    yang aku tau..artist2 yg masuk sehati berdansa ni sumer mmg dh sedia maklum menghadapi masalah rumahtangga. Then diorg decide nk masuk SB utk cuba nk rapatkan balik and jernehkan mana yg keruh hubungan suami isteri tu. Yelah, dgn harapan dh pegang2, dukung2, menari2 romantik etc…diorg harap dpt laa bakar balik bahang asmara n bunga2 cinta tu… tp apekan daya… akhirnya program tu yg jd mangsa n di cap ade badi…hoho~ takziah laa pd pasangan ni..

    p/s: (makin ramai org2 zaman skang ni buat marriage mcm just only a piece of paper.Time nak sign, time x nak koyak campak..)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • azY says:

      yup.,!
      agree 360% with u,.
      sehati bedansa mmg diadakan utk eratkan hubungan la..
      then,,bley hubungan dye0rg da mmg xley diselamatkan,,program SB tu plak dipesalahkan..
      ish3..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. JeJaKa KeSuLItAN says:

    ADAKAH TAHUN 2011 LEBIH RAMAI LAGI ARTIS AKAN BERCERAI???
    KATAKAN TIKAN KEPADA PENCERAIAN!!!!!!!!!
    :D

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. ida says:

    da bkn jodoh..
    ad hikmah laa tu di sebaliknya… kite kna percaya qada n qadar Allah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. detective conan says:

    kalau ALLAH swt kata kun fa ya kun maknanya jadi la benda tu..mungkin jodoh sampai takat ni jer..apa2 pun mungkin ada hikamh di sebalik penceraian ni

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. Reena says:

    Susah gak kalo pasangan kita hensem/jelita..hati tak tenteram..asyik curiga jer…mana nak bahagia.. walaupun tak semua camtu tapi sedikit sebanyak mesti ada terdetik punya. Nak pulak lelaki & pompuan zaman skang ni..bukannya kira suami org ke, isteri org ke, semua nak sebat..janji nafsu puas. To nana & sein, takziah tapi kalo rasa sayang masih berbaki, rujuk lah kembali.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. orkid says:

    sein blh cari girl lain yg lbh baik dr ex-wife dia…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. dr.fritz says:

    Takziah. Sein, ada rahmatnya menyembunyikan aib pasangan. Dalam sehati berdansa pun dah nampak kesabaran you..so kept cool Allah maha Mengetahui.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. azY says:

    pathetic news!.,
    sgt cdey ble dpt taw k0runk div0rced..
    wat can i d0?.,juz accept la kan?.,
    alaa,,msty k0runk ad very2 str0ng reason an..coz sye rase dlm islam pencaraian adlh jln terakhir menyelesaikan masalah pekahwinan.,[bt0l x?,]
    ank2 tuh plg penting.,maybe dye0rg akan mengalami mental anguish.,yela,,dye0rg kecik lg,,tp,,mak ayah dah becerai..,
    papep0wn,,sye doakan yg tebaek la utk k0runk.,

    *sgt ske tg0k sein lam SB coz dye sgt penyabar+sabar+sabar+sabar..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. SWEET says:

    Takziah Sein

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. RiRi says:

    the bad story….sian kt anak2 tu…tp nk wat cmner..jodoh dorg smpai disini je…hope dorg akan kembali terjalin..amin…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. aenaziz says:

    hmm.,,,

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. aku serius says:

    Sebab itulah sebelum nak komit perhubungan sepanjang hayat sehidup mati ni, pastikan niat anda adalah tulus.. mengahwininya / menyukainya kerana Allah. Masa kawen byk tanggungjawab, bukan kawen sebab statement: “oh.. dialah menepati ciri2 suami/isteri saya, kami akan bertunang/berkahwin setahun lagi..” kenali pasangan betul2, jangan main sambar jer.. rujuk mana2 sumber yang dipercayai sebelum nak meredah alam berumahtangga, esp on tanggungjawab n peranan setelah bergelar suami/isteri/suami/ibu dll.. sendiri mau ingat, aku pun kener ingat sama jadinye.. apa2 pun, jodoh [ertemuan bukan kita tentukan tapi kalu inginkan kenerlah usaha lebe.. sebab Allah tak suka orang putus ase..tapi iblis sukelah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. tah pe2 jer.. says:

    masa rancangan sehati berdansa tu aku tengok c nana ni kepala angin la,si sein rileks jer…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. Ginette says:

    Sein ngam dgn lisa surihani…. mcm dlm adamaya tu…sweet ^^

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. yummyya says:

    hmm..kesianlak kt nk..teruk btoila artis skrg nih..mudahnyer cerai..rapuh btul institusi keluarga diorng..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. silent reader says:

    dorang dah xde jodoh, nak buat mcmana. terima je lah. dorang pun manusia biasa jugak mcm kita. so dont judge them dgn sesuka hati. pandai2 je nak ckp nana queen control la, besar kepala la. korang ingat sein tu diam2 baik sgt ke dia? haaa, tak tau kan? so baik tak yah cerita psl dorang. kita doakan la supaya mereka bahagia dgn jalan masing2. respect their decisions. peace out

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. ZT says:

    OMG!!!sya ade mslh same ngn isteri tertekan!!!please leave a comment..i bru dpt tau yg hubby i still in touch ngn ex die 4 da past three yrs ktrng same2!!!geram x??die ckp die dh xde filing dh ngn betina tu,,anggap die mcm kawan je..tp i yg bru tau ni n sebagai isteri yg sgt setia dan menjlnkn smua tnggungjwb i,,rse sgt sakit ati dgn perbuatan die tu,,my hubby bgtau even tym ktrng nk kawin,ex die ade call die wish slamat pengantin bru..i sgt geram ngn betina tu!!!wat shud i do??n patut x i marah hubby i berahsia ngn i selama ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jay says:

      takda feeling…ok la…kawan je…fikir positif ok…lainla kalau dia orang buat scandal…. Kalau susah hati dok fikir hal ni je…kita yg tensen…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ditipu says:

      klu setakat berkawan je tu ok la tp lain citer klu kat dalam mesej2 inbox ke chat berunsur lucah rindu2 cium2 peluk2 tak tahan tu haa tu mmg patut la kt sbg isteri yg sgt setia melenting dan mmg sakit teramat sgt….
      sy baru je melalui situasi ni lebih teruk lagi masa tu tengah sarat tunggu masa melahirkan anak ke2..Tuhan je tau perasaan sy masa tu…esoknya sy terus bersalin..dan masa dpt tau inbox suami tu sy terus minta dia ceraikan sy…skrg ni sy masi dlm berpantang dan masi berperang dgn perasaan sendiri..sakit ati teramat sgt dgn apa yg suami buat…mmg betul la org ckp lelaki yg pendiam tu yg berbahaya…..lebih teruk dari yang mmg gatal secara terbuka…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. seri says:

    sangat suka dis couple..tapi apa kan daya, jodoh tak panjang…..kalau dah tak ada persefahaman, bercerai lebih baik. tapi diaorg bercerai cara baik. masing2 ada kelemahan..kita sbg org luar tak layak judge diaorg sbb kita tak tahu hal yg sebenar.semoga anak2 diaorg terbela walaupun parents dah berpisah..tumpang sedih jgk, sbb suka sangat diaorg!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. wateva says:

    apa salahnya if kawen muda ??dri pada bt maksiat lebey bek kawen..tp da xda jodohkan…huhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. walid says:

    bersyukurlah dengan apa yg anda ada, hargai selagi masih bersama.. Insyaallah bahagia..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. miss says:

    lelaki pujaan malaya…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. ghadisk says:

    huh…de peluang ni…
    sein dunt be sad…
    i kan aderrr…
    hahahaha!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. gosipgurl_fea says:

    ingat2 sekali lah. takut rasanya nak kahwin.. ada risiko mcmni . taktaula boleh bear ka tak ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. anabobo says:

    yg penting oshin gan daus xcerai. dpt bby comel gitu ~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. bobby says:

    artis…tu ajer la kerjanya

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. iStERi TerTeKan says:

    zt..ktA Mengalami nasib yg sm..ex dia hadir sbln sblm kami berkahwin n tnpa saya ketahui mreka trus berhubung sehinggala sekarang..da 3 thn lebih masih lagi berhubung..paling sedih saya dapat tau dua mgu lepas kami kawin, suami sy boleh ajak ex dia kawin lari coz terlalu cintakan exnya.
    kami dalam proses bercerai..ap yg mybabkan saya mtk cerai kerana sebln sblm kami kawin n slpas kami kawin,suami sy terlanjur ngn ex dia..semua ni pon ex dia yg bgtau n diakui oleh suami..msh syg suami tp apkn daya…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Miss pocO says:

      Ya Allah…siannye puan… bersabar la ye…

      bg sya la kan kalau suami dh buat camtu buat pe nak cinta dia lg…mgkin ade hikmah di sebalik semua tu, yg baik utk yg baik, jahat utk yg jahat…

      puan, nasihat sya sbg hamba Allah, baik puan rujuk jbtn agama, mta advice diorg…perbanyakanlah bdoa dan solat ya puan… sya simpati dgn nasib puan…bersabarlah ye…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • cakap memang senang says:

        memang susah nak lupakan ex…..kalau puan pernah alaminya, pn pasti tahu (1st cut is the deepest)
        since pn masih sygkan suami, watpe nak cerai…sharelah
        lainlah kalau pn ada pilihan lain yg menunggu
        lagipon poligami tu adalah hak lelaki yg tak boleh dipersoalkan
        anyway terserahlah pd pn…kalau rasa boleh berdikari dan hidup sendiri….mungkin itu adalal terbaik sebab tak ramai wanita yg sanggup berkongsi kasih.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • BumbleBee says:

          ini blog psal artist ke atau blog utk meluahkan perasaan personal life sendiri ni?

          no offense, bukan x simpati..just rasa x sesuwai lah nk share kisah rumahtangga sndiri kt sini walaupun tanpa nama… lebih baik rujuk kaunselor yg bertauliah dan pejabat agama utk mendptkan nasihat/pnduan or even if just nk meluahkan yg terbuku di hati supaya dpt rasa lega sket…… :)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • relaxlah bee says:

          alahai bumblebee….boring lah cakap pasal artis
          bukan ada manafaat sgt kat diorg tu
          baik kita sembang2 ringan dgn pengomen2 disini
          aku rasa dia hanya ingin teman berbual shj
          kalau serius tentu dia tahu nak gi mana mengadu
          layan je lah…..tak ada rugi apapon
          kenapa nak limit kan apa yg boleh dan tidak boleh diperkatakan disini…..
          kita bukan nak jatuh hukum ke ape, cuma bertukar pandangan shj
          in actual fact, i am here not much becoz of the artist, but more to hear what you, and the rest say abt life experience which you can’t find it in the books…
          take it easy ya……..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • littlemia says:

        eeeeeeeeee cam haram jadah je lelaki camtu………

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Kasih says:

      sabar lah puan, ni dugaan pada diri puan…

      berat mata yg membaca tp berat lg bahu puan yg memikul beban nie…

      kalo puan msh sygkan suami, bw kaunseling dl, cr jln penyelesaian kpd permslhan ini agar ikatan perkkhawinan ni dpt dikekalkan…

      kasih doakan puan suami isteri kekal bahagia hingga akhir nyawa… dan rujuk lah pd mereka2 yg lg layak spt nasihat poco ;)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ditipu says:

      nasib baik la si ex dia tu buat pengakuan klu tak u takkan tau dan akan tertipu selamanya…dan nasib baik la jugak benda ni berlaku masi awal sebelum ada anak klu tak mmg u akan bertambah dalam dilema utk minta diceraikan kerana anak….
      klu sy berada di tpt awak sy pun akan memilih utk berpisah….biasanya manusia ni, dia akan lebih menghargai dan mengingati setelah dia kehilangannya…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. Anti Sehati Berdansa/Mari Menari says:

    Sehati Berdansa lah lagi..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. biasa la tu artis..kawen cerai kawen cerai..tak abis2..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. raga says:

    paras rupe tak menjanjikan kebahagiaan yang penting keserasian….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. leen says:

    nana ni aku tgk kt sehati berdansa dulu, x respect sein..mrh2..da la dpn camera..kalo nk begado pn gado kt rmh la..air muka suami kene jage jugak

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. fatihah says:

    kita suma tak perlu buat tafsiran napa punca rumah tangga mereka jd mcm tu..apa yang penting sbg org ISLAM kita doakan moga Allah sentiasa beri hidayah kepada mereka untuk jadi insan yang lebih baik dan beriman..perbaiki apa yang silap..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. akukuku says:

    dah lame dh aku perasan pasal dieorg ni
    tgok dlm sehati berdansa pn tahu
    xngam lngsung
    nana nmpak tua sgt,pdhal awal 20an
    sein will meet someone better, good for him when he dump this girl

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. awekcun says:

    tp…klu sein kapel dgn lisa surihani ok jgk kan?..mcm citer adamaya…fuh!!! amin!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  68. sasha says:

    kawin..cerai..kawin cerai…2 je lah kojo nyer artis skang!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. kurus says:

    stlah membaca statement korang di atas, faham la aku, yang bukan aku sorang jerk rasa centuh semasa mnonton rncngan sehati brdansa tempoh hari..

    aku ni peminat sein ni..
    tp aku tknk la tros mnghukum..hnya derang jerk yg tahu knpa nana hangen satu badan jerk ngan die ni..
    kadang prbuatan orang,
    kadang prbuatan seseorang..
    cuma yg pasti, jalan pnyelesaian adalah bukan dgn bersikap negetif..pnting diri sendiri..cemburu..pendek kata..ego

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  70. lynna says:

    susah nak d jangka apa terjadi,kita hanya merancang tuhan yg menentukan jodoh pertemuan manusia cuma kita perlu tahu mana yg terbaik utk diri sendiri,sabarla menempuhi dugaan dr-NYA,

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  71. ZT says:

    isteri tertekan,,kesiannye you,,,
    i blum thp tu lg la..yg i x fhm tu..ex die tu yg main kayu 3,,frm he told me,,kalo i jd die,,i mmg xkn lyn dh pom mcm tu..hw he can still be frens ngn pom tu,,so i skang ni mcm jd paranoid plak,,asyik nk cek hp husband i je,,i pn cm jd bengang plak,,cm dh jd queen control..tp if i x cek,,i asyik suspicious..

    i nasihatkn u isteri tertekan,,byk bersabar,,mungkin ade hikmah disebaliknye,,people cn say wutever ther want tp we as wife yg rse cmne rse tertipu n terluka..its cuts reaaal deep..i hope u byk berdoa kt Allah agar tunjukkan u jln yg terbaik n moga hati u ditenangkan,,

    husband mcm tu mmg xlayak d bg peluang ke-2,,he did it,,he’s gona do it again,,its like an addiction,,

    im sure everything that happens,,teaches u to be careful next tym in choosing ur partner..i doakan u bahagia lps ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. lyana says:

    apa pnca diorg brcerai ek??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  73. yuni says:

    sian2……papepon selamat berjaye la ek….jgn riso masih ade gurl yg bek kt lua ni…..hehe sala sowg nye sy….hehe gurau jela

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. alamaya says:

    Semalam(18/01/11) kuh jumpa sein kat kedai mamak kota damansara…. Pakai Audi BKM9494…. belagak dol!!! siap ada pompuan sexy lak tuh kat sebelah…. hurm…. baru je cerai kot….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jamie says:

      tu arr jgn tertipu dgn rupa paras..
      aku xpaham kalo org tu nilai berdasarkn rncangan SB..
      mmg aku rasa nana jd marah2 pun sbb sein ni yg main kayu 3.. isteri mana yg xcemburu kan.. maybe si sein ni kurang bg perhatian kat rumahtangga dorg.. bz manjang.. dikelilingi plak artis2 lain yg cun..
      kita mana tau.. org asek ckp nana je kepala angin..
      dia surirumah duduk rumah, jaga anak..
      lama2 pon susah nk sabar…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  75. This web site is really a walk-through for all of the info you wanted about this and didn’t know who to ask. Glimpse here, and you’ll definitely discover it.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0