Written by Mawar Putih | October 7th, 2013

Susulan daripada cerita panas mengenai dirinya dan pasangannya hari ini, Wawa Zainal pada petang ini menjelaskan sedikit demi sedikit cerita versinya. Menerusi twitternya. Wawa Zainal menjelaskan ada dalang disebalik semua kekecohan ini.

Saya kenal Ariel Zafrel dan orang-orang yang memang dari dulu mahu saya membenci dia (Ariel) dan memang ada niat menjatuhkannya. Semoga dia (Ariel) terus tabah..

Siapalah agaknya dalang disebalik segala kekecohan ini? Menurutnya lagi, beliau akan menjelaskan segala persoalan berkaitan dengan isu pernikahannya dan cahaya matanya dalam masa yang terdekat ini.

So, semua bawa bersabar yer…Kita tunggu je penjelasan beliau nanti. Semoga segalanya  akan terungkai nanti. Yelah, kalau boleh tak naklah nanti isu nie jadi macam drawa swasta kat TV1 tu, lagi cepat lagi bagus. Tak gitu?

 

 

 

TAGS:
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

83 responses to Segalanya Akan Terjawab Nanti, Kata Wawa Zainal

  1. key Pop says:

    berjuanglah nak berjuang…. hahaha

    0

    0
    • JJ says:

      bosan.. artis sendu.. nak terjawab apanya? budget hot la tu takat berlakon bawah si cina mig!

      0

      0
    • Ritu vs Aya says:

      Haters sentiasa ada dimana2 terutama utk orang yg kawen senyap2 dan tiba2 bersalin 8 bulan lepas tarikh perkahwinan. Tak perlu salahkan sesiapa melainkan buat solat taubat dan mohon ampun pd Allah. Tak guna keruhkan keadaan dgn terangkan itu dan ini sebab kepercayaan dan kehormatan masyarakat pd artis beragama Islam seperti kamu berdua dah makin hilang… Berubah la… Allah Maha Pengampun

      0

      0
    • Pergi mampos ler gossip bangang says:

      Apalah jadahnya gossip kali ni…
      Ingat kami nak peduli sangat la sapa kawen atau tidak… Sapa yang mendengki atau tidak? Ingat korang artis ni center of attention ka? Macam la kami ni tak der kerja lain… Thuiihhh pada yang buat gossip dan yang kena gossip… Go get a life la korang. Pasal hal pon nak dengki mendengki ka??

      Esok aku makan atau tidak, korang peduli ka?

      0

      0
    • cik salina says:

      wei… ak rasa kan..dpe kawin senyap2 sebab kontrak gn MIG… sbb dlu kes kakak si nely pon kna mara gn apek david ni…tu baru promote cinta…. ni kan nk kwin sesama rakan retis dlm MIG… lg la david xkasi….

      korang rakyat malaysia y ad UPSR/PMR/SPM/DIPLOMA / DEGREE…. AYUH JALANKAN OTAK ANDA SEDIKIT…. xkan la sme cantik same padan.. single mingle… sggup nak rahsiakan bnde baik kn…. ak rasa sbb dpe terpaksa lah!

      0

      0
      • nuryl jannah says:

        yup..setuju…sbb si apek tu prnh kata dia naikkan seseorng bkn utk bercinta…

        0

        0
      • Anonymous says:

        CIK SALINA..; TAPI SAYA TETAP HAIRAN BIN AJAIB LAAA.. PASAI PA ANAK DEPA LAHIR DALAM TEMPOH 6BULAN JA..? TAK CUKUP BULANKAH?? ATAU DAH TER-ADVANCE BARU KAWIN??

        0

        0
    • didie @ says:

      Nara oh nara. noobs btol. kl drama kat tv1, bukan drama swasta. pui!

      0

      0
    • makcikkantinsekolahmemandu says:

      errr.. wawa dah sihat???

      nape nak tgu nanti2.. nak jwb pun kena wat siasatan ker? twitter kan ade.. forum n blog2 hiburan tgh tgu nak screenshot je.. kalau dah ade jwpan yg tulus ikhlas, jujur lagi meyakinkan nape nak kena tgu..???

      0

      0
    • trollolooll says:

      Jujurlah wawa…… David x mengapa… biar semua jelas tlah berbeda… jika nanti aeril yang harus pergi.. David terima (wawa).. walau sakit hati….

      0

      0
    • Selena Gemas says:

      Pelakon x popular punya citer mmg camni la asal kantoi je nk salah org itu la org ini la kena tangkap basah pn nk salah kan org, cerai berai pn salah kn org yang kononnya nk jatuhkan diorang x pernah laa nk ngaku terang2 salah sndiri sikit2 salah kan org sana org sini..diri sndiri yang mmg dh tak betul… bajet nk buat sidang media besar-besaran la ni…

      0

      0
  2. kampung girl says:

    Kebenaran akan muncul jua nanti…

    0

    0
  3. KUI3 says:

    2nd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  4. Anonymous says:

    macam-macam la korang ni..

    0

    0
  5. rombau says:

    Janganlah kita membuka aib seseorang.. tabahkan hatimu wahai adinda wawa..

    0

    0
  6. pop corn says:

    apa2 jelah wawa n gigi panjang oiiiiiiii

    0

    0
  7. Qu says:

    kalo btol dah kwin,mengaku je..kalo blom,trus trang je..jgn bmain teka teki dgn peminat..lama2 nnt peminat pun akan benci n meluat ngan anda berdua ni

    0

    0
  8. akusukadia says:

    korang tunggu je la ape citer dia yang sebenar..xyah nak bising2 kat sini buat tambah dosa je..kalau betul salah diorg, doakan pintu hati diorang terbuka untuk bertaubat.tapi…kalau diorg antara org2 yang teraniaya,bantu diorg nie tegakkan kebenaran..jangan adili seseorang kalau xtau ujung pangkal,silap2 jadi fitnah nanti..

    0

    0
  9. sally says:

    Kita tunggu la response dia. Kena dengar dua-dua belah pihak. Sebelum kita dengar…jgnlah kita assume the worst aje. Kalau kita camtu…we are no better than Mat Yo’s wife. Belum pakcik tu nak cakap….memanjang “pakcik dayus 1000x”.

    0

    0
  10. papan says:

    apesal cite pasal retis lain pn turut dikaitkn dgn bini mat yo. haha memang fenomena btol bini matyo nih

    0

    0
    • sally says:

      Bukan apa pasal bini Mat Yo ni, cuma it is a good peengajaran bila kita dengar/tengok the video. Bila kita buat macam tu….kita tak perasan but when we watch someone else doing it….baru terasa buruk baik tingkah laku. Jadikan iktibar….

      0

      0
  11. elsa says:

    budak sabah dan terutama yang di lahad datu dah tahu hal ini…lantaklah dorang bukan periuk nasi kita goyah pun….

    0

    0
  12. kak senah says:

    pelik cmne reporter boleh sesuke hati dptkn mklumat peribadi org through jpn..

    0

    0
  13. nina says:

    naper la kia nak pi cungkil hal-hal camni. ye la gossip. tapi cuba fikir camni. aku teringat kata-kata seorang ustaz, dan banyak lagi ustaz lain pun selalu ulang benda ni. jangan kita sibuk cari aib orang. kalau ye pun dia nikah awal ke, anak dia lahir awal ke . what so ever yang kita tak terfikir tapi terfikir.. tu sama mcm cari aib orang. apa yang kita dapat kalau kita tahu dia nikah awal. apa kita dapat bila kita tahu anak dia lahir bulan ogos. pastu sampai cari kat jpn. hat ni aku tak tahu apa nak ckp. bukan patutnya ni privasi orang ke. maklumat tu semua tak boleh dishare, waima kepada wartawan. dia bukan penjenayah. kita ni tukat catit amalan dia ke? what if kalau dia silap or tak.. itu antara dia ngan Allah. yg kita pi sibuk nak fitnah nak wat cerita andaian pastu buat org bersangka buruk lagi. yang teruk saper? kita jugak. sebab dosa besar selagi kita tak minta maaf pada dia. sebab tu Allah pun cakap dosa sesama manusia tu kita kena minta ampun ngan dia jugak. ada berani tak ckp ngan wawa, airel yang pada sekian hari kita telah menuduh dia sekian sekian. what if satu hari nanti ada family kita yang kena camtu. how? tutuplah aib dia. cari aib sendiri.. tu tanda hati kita masih belum bersih. sebab duk cari aib orang. kang ada lak ckp apasal masuk blog gossip. toksah masuk. ermmm aku masuk sebab tengok news artis kahwin sekian sekian. pastu cermin gak diri. bila tengok komen yang duk hentam manusia lain. kita ni tak tahu kita masuk syurga neraka..

    0

    0
  14. Sirap Limau says:

    harap2 dapat berbaik2 laa… tak payah nak kecoh2…

    0

    0
  15. […] ada dalang disebalik semua kekecohan ini Saya kenal Ariel Zafrel dan orang orang yang memang dari Read More This entry was posted in Entertainment and tagged Akan, Kata, Nanti, Segalanya, Terjawab, Wawa, […]

    0

    0
  16. adik says:

    huuu huuu huuu sedih huu huuu huuu sedih

    0

    0
  17. BUNKFACE NO.1 says:

    kau kawin ke tak….lantak kau lah, yg aku tak suka bila kau cakap berbelit2 mcm keling. bajet famous ke apa

    0

    0
    • Nora Cheese Danish says:

      Aku setuju! Ada aku kesah kau kawen ke, beranak ke.. Yg aku kesah kau tetap nak stick with your lies. I bet last2 statement poyo “nak jaga hati ramai pihak” jugak yg kluar.

      0

      0
    • Fizz says:

      Woii ..kalau kau tak kisah yang wawa tu kahwin sekalipun , tak perlulah nak komen then ckp buruk psal dia -.- tk psl2 kau yg dpt dosa, dia dpt pahala.

      0

      0
  18. kak piah says:

    david teo tk bersalah..hospital tk bersalah..jpn tk bersalah..kontrek tk bersalah..yg bersalah adalah wawa, azrel dan warawan…sekian.

    0

    0
    • Whiteboardmarkermerah says:

      Kalau JPN bitau wartawan maklumat baby tu, parents baby boleh saman ye. Benda tu supposedly P&C. Sangat unethical untuk dedahkan.

      JPN – SALAH.

      0

      0
  19. wawawalawalawala says:

    apa salahnya jawab ja ya atau tidak..benar atau salah…
    tidak lah org tertnya-tanya sampai timbul fitnah2 semua nie…
    hurmm…

    0

    0
  20. minah jembu merah biru pasti gerek says:

    segala Nye akan terjawab nanti< jawab ape ? nk jawab yg u tu sebenar Nye belom bernikah gitu? si ariel tu hanye teman yg paling rapat aje n belom ada ikatan ape2 lagi dan kami maseh berkawan gitu? huh hipokrit !

    0

    0
    • minah jembu merah biru pasti gerek says:

      tapi ape2 pon pasukan serawak dh pon masok ke semi final ….pasukan serawak akan menentang pasukan Pahang….semoga kedua pasukan akan bermain ngan baik dn berkualiti ok ! perbanyakan minom kopi tongkat ali biar sehat dn bertenaga bila mengejar bola nanti ok !!

      0

      0
  21. moroq says:

    aku tak suka betul dgn aeril ni. tweet bagai macam alim bonar. pilih awek tak pakai tudung jer (tapi tak salah pun org baik pilih ppuan bertudung..), berbohong lak tu, nafi bukan main, tweet bukan main guna agama etc utk defend diri. Bagus la ingat Allah. Tapi jgn lupa keikhlasan mu Allah juga yang tau. Dosa atau tidak kamu,Allah juga tau. Sila jgn guna ayat Islamic sgt utk memarahi umum. Apa2 pun tabah kan la diri mu. Semoga penjelasan mu dpt hapuskan keliruan dan kata2 org lg.

    0

    0
    • KUI3 says:

      x smstinye jika someone tu letak ayat2 agama kat tweet/fb/etc tu org2 yg alim…kdg2 dri sndri xbtul jgk…

      0

      0
  22. endo says:

    Bulan July lalu, Wawa kepada SinarHarian

    “Sebenarnya tiada apa yang kami sorokkan kerana kami memang sudah lama berkawan rapat dan dia lelaki yang paling rapat dalam hidup saya kini. Saya tak mahu uar-uarkan kami bercinta, tapi bila tak menjadi, kami juga yang mendapat malu. Cukuplah saya katakan kami rapat dan saya amat senang berkawan dengannya”

    :)

    Confuse la timeline percintaan/perkahwinan/penafian/etc statements korang ni

    0

    0
  23. adik says:

    sedih..wuuuu wuuuu wuuuu

    0

    0
    • Doraemon says:

      yg kau nak sedih2 ni apsal pulak? aku lempang lak kang budak ni habis terkeluar bulu hidung ko yg pnjang tu!

      0

      0
  24. inni says:

    8 April 2013 – kempis je perut Wawa time ni? Anak bunian ke apa dia kandung 4 bulan before melahirkan still kempis perut.. Hehehe

    0

    0
  25. Linzy Longkang says:

    Memanglah segalanya Akan Terjawab Nanti…kan sebab korang sempat susun2 ayat elok nak coverline contohnya mcm ahkak nora cheese danish atas tuh komen nak menjaga hati banyak pihak seme, listen10X kami tak bodoh3X

    0

    0
  26. cinta says:

    aku xpaham kenapa korg nk marah n salah kan david teoh…? sebelum dorg sain kontrak, dorg da baca dulu n faham.. david xmarah pun dorg bercinta, tp jgn la asyik menimbulkan kontroversi mcm uqasha 2… br je berlakun 1 filem, da kecoh scandal n bercinta ngan pekin..david mesti xnk artis dia bermasalah… xde sape larang bercinta..tgk kamal n intan, elok je bercinta…xde plk lari kuar dr mig…ariel n wawa ni asyik timbulkan kontroversi je sejak awal, mmg la david marah…aku xsalahkn david sbb dia msti la nk jd ekslusif artis2 dia…

    0

    0
  27. dia says:

    cuba lee brfikiran +, mig nyee kontrak tak leh kawen selagi jd retis mig.
    so depa nee g kawen senyap2, tarikh kawen tuu myb tahun lepas kew bila kita tak tau kan coz kawen senyap kan. kata lee depa dpt bby tahun nee & kita lak dok sibuk2 amik kalkulator dok kira tarikh kawen ngan tarikh bby depa keluar dr perut mak dia. jgn lee kita dok pening2 mikir hal depa & bby depa tuu. anggap lee depa buat benda baek sudah.
    walau apa pom yg depa buat tuu urusan depa ngan ALLAH, kita pakat doakan semoga depa bertobat kalau depa wat silap skalipom.
    wartawan pom sila pastikan bukti2 yg sahih sblum menulis sesuatu, coz benda camne bkn benda main2 & tak semena2 semua org dok pakat pikir yg macam2 kan leh jatuh fitnah kalau benda nee tak betul. cari lee rezeki yg halal tuk bg makan keluarga.

    0

    0
  28. hawaujenal says:

    POYONYE MINAH NI.. BERLAKON TAK SEBERAPA BAJET DIVA. MCM LA ORG TERHEGEH2 SGT NAK TAU PASAL KO.. PUBLISITI MURAHAN!!!

    0

    0
  29. baby face says:

    ape ntah punya jawapan. kalau tak, cakap tak. kalau ye tapi malu nak mengaku, duduk diam2 sudah , tak perlu nak twist2 cite ade yag dengki la bla bla bla. kalau gosip kau dah beranak ni betul, tu maknanya bukan orang yang nak menjatuhkan korang, korang sebenarnya yang menjatuhkan maruah diri.

    kalau dah tau ade orang yang dengki , busuk hati, nak jatuhkan korang, perangai tu patutnya kena baik-baik sikit. jangan bg peluang kat orang jaja cita.

    0

    0
  30. Peah says:

    jawab jak la psoalan yg ada ni xpaya tunggu2 masa yg sesuai, kan nasi da jd bubur. dont wait for the right moment, it will never come to you unless you make it right…klu pun ada org yg dengki ka, niat mjatuhkan ka, tu smua tpulang pd pbuatan diri sndri. ko buat bnda jahat/salah, org akn ambik ksempatan tu utk jatuhkn ko.

    0

    0
  31. lolalulu says:

    kesian lah dgn korang nie yg mmg penyibuk…biar lah dorang sama ada kahwin or tak..nie nak sibuk bagai.korang xder keja ker asyik 24 jam komen sana sini?

    0

    0
  32. mcm2 cerita la artis ni..hu3

    0

    0
  33. lalala says:

    yelah smua akan terjawab…at the end smua btul…ha ko lah yg blk jawab..berlakon baik laki or pompuan xbest…gosip je memanjang..xder sumbangan dlm dunia ko iaitu dunia artis..

    0

    0
  34. Anonymous says:

    sendu la dua orang ni kalau dh kawin bagitau jela…aril pun satu..dulu aku cukup minat dye ni,konon dah berubah tapi aku tengok still lagi belakon peluk2…apedaaa

    0

    0
  35. helo says:

    smua mula2 deny..pastu dh terbongkar..gelabah la nk crita bnda yg btul..bgtaw awal2 xbleh ke??bkn bnda buruk pun

    0

    0
  36. entah says:

    aku rasa macam nak buat gimik filem je..

    0

    0
  37. ahjumma says:

    Buhsannya kisah retis mesia ni
    Balik2 citer nak menjatuhkan orang ni orang tu…macam hebat sangat
    Kalu tak pon citer terkena buatan orang…kena sihir etc etc
    Gitu je la

    0

    0
  38. Anonymous says:

    woi nara ko x keje ke hrni???

    0

    0
  39. neelopeh says:

    Makin hari makin menyampah dengan statement artis-artis di Malaysia ni.. Contoh2 penipuan tegar sejak 2 menjak kebelakangan ni.

    1. bront palare – nafi kawen, akhirnya ngaku pulak.
    2. norish karman – nafi beranak, akhirnya tpksa mngaku sebab gambar kt hospital tersebar.
    3. asyraf muslim – kes poligami dia, kes bini dia mngandung.. mula2 nafi, last2 ngaku pulak.
    4.
    5.
    6.

    banyak lagi ni, tapi mungkin aku je tak tahu dan lagi aib masing2 Allah masih jaga. Nak cakap pasal aib, rasanya masing2 pernah ada kekhilafan.. if kita jaga aib orang, Allah akn jaga aib kita..

    Cuma aku nak highlightkan kt sini tentang kejujuran artis2 kita ni nak berkata2.. dalam media bukan main lg nafi, sudahnya, knyataan akhirnya memakan diri. pastu hegehla mengaku pastu petik ayat klise “banyak pihak yg terpaksa sy jaga hati dan perasaan mereka”..

    Menda baik pun nak nafi. itu yg lagi aku hairan. pkara aib pun memanglah dalam Islam dituntut untuk merahsiakan. artis Malaysia ni faham ke idak merahsiakan dan menafikan tu mcamana? rahsia tu, diam2 sudahla.. orang tnya, no komen ke, toksahla jawap ke hapa.. tak cakap ya, tak cakap tidak.. ni tak, ko menafikan macam ko tak buat, tangkis sana sini.. sudahnya, kantoi juga.. tu namanya menipu.. faham tak?

    sorryla teremo lak.. zed zaidi, sila ambil tindakan… heheheheheh

    0

    0
  40. tweety28 says:

    one word……BOSAN!!!!!!!next story please……

    0

    0
  41. cikikaka says:

    klu betol korang ni tak tipu.. berdepan je la dgn org ramai.. ni still sembunyi2 lagi… mmg lah wartawan suke…

    0

    0
  42. anonymous says:

    betul ke kalau kita dah kawin, husband tu tak mengaku boleh jatuh talak? ummm. knp lah nk sorok2 kalau dh kawin ckp je. org takkan marah. benda baik kan. bukannya kawin lari pun. ni buatkan org tertanya2. mcm2 cerita dah keluar. andai kata cerita tu org sebarkan tak betul dah jatuh fitnah. wawa n aeril tolonglah jgn putarkan belit cerita lg. lama2 org naik menyampah walaupun korg ada sebab tesendiri. org lain nk tau samada betul ke tak dah nikah tu je supaya elak fitnah. ni tak makin berbelit ceritanya… n lg satu org ramai jgn lah nak salahkan david teo je. tgk dua2 belah pihak mcm mana. sblm nk jd artis mig mst lah dia sign contract kan n dlm contract tu mst ada syarat2 tertentu, klu rasa syarat tu tak ok jgnlah sign, bkn salah david pun nk buat syarat mcm tu. dah dia punya syarikat. suka hati dia lah nk buat syarat mcm mana, yg kita ni mstlah ada akal dn fikiran kan. so boleh fikir panjang kot sblum nk sign mana2 contract tak kisah lah dr syarikat mig ke apa. haihhh… sorry terpanjang pulak comment. heheh. neway kalau korg betul2 dah nikah elok lah tu aku pun suka sama cantik sama padan. kbye (:

    0

    0
    • Tisu Premier says:

      Ntah2 gossip saja nak naikkan nama dorang..yela..aritu ada dengar interview Adam & Fiza kat HOT FM..Fiza mengaku yg newspaper tulis gosip Fiza nak kawin bulan Jun tu semata2 nak naikkan balik nama Fiza..kira berkomplot la kot kan?

      0

      0
    • Whiteboardmarkermerah says:

      Ha ah. Jatuh dan sah talak tu. Ustaz masa aku blaja cakap, kalau isteri tu balik kampung, then suami cakap, “Malam ni aku bujang la.” pun dah jatuh talak. Inikan pulak kalau tak mengaku dah kawen. Tak tau laaa kot memang tak kawen lagi, wartawan je auta lebih. Wartawan bukan leh caye sangat pun. haha

      0

      0
  43. lalalala says:

    I know its just some old lame fucking gossip,.but hell yea, i care.though its the same story tp versi lain.versi wawa n aeril..cerita yg ntah betul ntah salah..
    What concerns me is ~~how come the society,.err us,cn approve kawen senyap2 sbb tlanjur n nak tbranak,mcm tu je??thats why youngsters nowadays,nk tbranak baru nk kawen..cuz society just angguk je for what they hve done,shamelessly.
    Sometimes we need haters.

    0

    0
  44. layann aje la.. says:

    pelik la.. xde ke kwn2, or org kg wawa ni yg layan BN n gtau je hal sbnar? msti dorg tau whats going on now..

    0

    0
  45. tanaka says:

    wawa mmg comel,jeles ke uolss?aeril plak encem,ko hado?

    0

    0
  46. someone says:

    Patut la masa kat lahad datu ari tu. Aq nmpk c wawa ni siap pakai jubah n selendang labuh. Ingat kan dia da berubah. ?rupanya ada udanng balik batu..hwa hwa hwa

    0

    0