Written by Bella | December 11th, 2015

Sejak dua tahun lepas, kita boleh lihat bahwa aktres Zarina Zainuddin sudah kembali aktif dalam dunia lakonan. Walaubagaimanapun, ada pihak yang menyebarkan khabar angin bahawa Zarina sebenarnya sudah bercerai dan sebab itu beliau mula berlakon kembali.

Agak jarang  juga Zarina berkongsi foto beliau bersama suami tetapi kini Zarina lebih terbuka dalam hal itu kerana tidak mahu ada lagi pihak yang memfitnah dirinya.

Memang betul saya sangat jarang nak letak gambar saya dan suami sebab banyak hati yang perlu saya jaga terutamanya madu saya. Saya dah anggap Datin Seri seperti kakak sendiri, jadi saya tak mahulah jika tersakitkan hati beliau.

Memang benar, dah 22 tahun kahwin, tak pernah saya bawa Datuk Seri ke majlis-majlis hiburan sampaikan Datuk Seri tanya ‘malu ke nak bawa saya?’. Tapi saya jawab bukan malu tapi saya sedar saya berkongsi, jadi saya kena hormat Datin Seri.

Tapi sekarang ini bila saya aktif berlakon, ada pula yang kata saya dah menjanda. Dan ada juga lelaki-lelaki yang tak tahu fasal kehidupan saya, nak cuba-cuba dengan saya seperti nak ajak keluar dan sebagainya.  Sebab itulah sesekali saya akan letak gambar saya dan suami.  Biar orang yang tak tahu akan tahu saya sudah bersuami, masih ada suami, masih isteri orang.

Walaubagaimanapun, Zarina tidak mahu terlalu menayang suaminya kerana ingin menjaga hati madunya.  Buat beliau, cukuplah sekadar orang ramai tahu bahawa beliau sudah berkahwin dan bahagia dengan suami tercinta.

Saya memang jenis yang tak suka tayang suami.  Cukuplah orang tahu saya dah kahwin.  Kalau tayang sangat nanti lama-lama ada pula yang menyampah kan. Saya bukan sorok, siapa tahu maka tahulah, siapa nampak maka nampaklah.  Yang penting, rumah tangga kami bahagia.

Tunjuk pun salah tidak tunjuk pun salah. Kita tidak boleh puaskan hati semua orang tetapi bak kata Zarina kalau nak tayang kebahagiaan pun biar berpada-pada agar orang lain tidak menyampah.

Sumber Berita: Media Hiburan

52 responses to Sedar Diri Berkongsi Kasih : Zarina Zainuddin Jarang Tayang Suami Kerana Ingin Jaga Hati Madunya

  1. melati says:

    muka si suami….hahahahaha…
    patutla x pernah tunjuk. hahahahaak

    0

    0
    • Anonymous says:

      Sebab ada org mulut jahat mcm ko la die xnk tunjuk

      0

      0
      • ko terasa pe hal? says:

        demi duit..jamban pun jamban lah.

        0

        0
        • bila wanita berbicara says:

          zaman sekarang, nk cari suami….cari yg handsome je. duit kurang x kisah ler. sebab yg hodoh pun perangai cam jembalang. pun curang…
          at least jadi apa2 besok, anak2 korang sah2 comel.

          0

          0
        • zahirah macdonalds says:

          tetiba je cerita dia ni keluar….relevan ke? x kot…dah basi. duduk rumah je lah. menyemak je.

          0

          0
        • Anonymous says:

          gossip raja ema…takde ?

          0

          0
      • Melati Jaki Tak Laku says:

        Tua buruk pun ada jugak orang sudi melindungi dia..yg ko tu Melati hati jangan bangkai sangat asyik cakap buruk orang je. Kalau dah tak laku berlumut tu dok diam2 jangan nak mendengki puaka sangat.Jantan muka jamban pun ludah dengan perangai ko.

        0

        0
    • i love my hubby!!! says:

      suami dia kaya

      suami ko kaya ke? huhuhuhu

      0

      0
    • Anonymous says:

      atleast dier ada suami berstatus Dato ko aper ader mulut KimK ajer. melati pondan tak der laki tak der jantan nak ngan ko

      0

      0
    • minah jambu gerek says:

      hensem dua2 ustaz kt TV3 ni …nyampah ngan si izreen ni sape sokong kau huh !!

      0

      0
    • Anonymous says:

      engko mesti tak tau kisah zarina dulu kan. sebab tu ckp main lepas je. kalaula zarina tu jahat, dia takkan jaga hati orang2 sekeliling dia.. zarina tahu kedudukan dia sebab tu hati senang.. takde nak pikir macam2.. dia pun usaha sendiri nak cari duit.. bukan takat berlakon je.. jual rendang..kuih muih.. bisnes adura lagi.. takde pun kisah dia nak bolot harta suami.. malah hubungan diorang rapat. tak pernah dengar lagi kisah diorang tu gaduh2..

      0

      0
  2. Anonymous says:

    ada 2 jenis wanita didunia.

    1)rupa kurang, asalkan mewah.
    2)duit kurang..asalkan sedap memandang.

    semuanya terpulang…

    0

    0
    • miss kepah says:

      bila aku tgok gmbr2 lama 7,8 taun lepas masa masih hingusan blm kahwin, laki aku taklah ensem, duit pun takde, skolah smpai stpm je..padahal aku iras2 kimK kot zmn degree ramai lelaki ngorat lol…jd kena tambah kot option no 3) duit kurang, rupa kurang, yg penting syg. hihi

      alhamdulillah skrg dh kawen kerja makin stabil, rupa dia pun dh tjaga, ensem pulak tgok dia skrg…aku pulak makin gemok dan dh x secantik dulu2…nasib suami aku terima aku seadanya… saje je kongsi kisah aku sempena ulang tahun perkahwinan. btw aku suka zarina ni, sbb dia cantik sgt, body msih meletop mmg kalah la aku walaupun dia jauh lebih tua…dia tabah besarkan dua org anak kembar autism dia tu….

      0

      0
    • Mimi says:

      That is not fair nak classify kan orang based on looks and money.

      Itu pilihan masing masing kot, tipulah takde orang nak hidup cukup serba serbi,
      mungkin ada jenis yang letak kewangan nombor satu sebab dia tau bila kewangan stabil baru boleh improve kehidupan atau dia pernah hidup susah ke dulu, whats wrong with that?

      Ada pula yang nak pasangan cantik itupun pada I takde masalah sebab as long as both sides are okay. Kawan I pun pernah kot lelaki reject sebab dia tak berapa cantik. Kena appreciate lah pandangan lelaki tu kan tapi for me kalau dia nak demand kalau dia handsome bekerjaya okaylah kot.

      Pada I tak salah nak cari lelaki yang stabil, apatah lagi dalam situasi sekarang dimana para isteri selalu ditindas financially.

      0

      0
  3. Anonymous says:

    Alhamdulillah…bagus la camtu..dia sedar kedudukan dia kat mana. lantak la org nk ckp apa..mulut org selagi tuan mulut masih bernyawa akan tetap berckp, hati org selagi tuan badan bernyawa akn byk bersangka2…biarkan aje lah!

    0

    0
    • Anonymous says:

      betol tu.. dia melalui zaman hitam dalam hidupnya.. ramai yang tak tau.. sebab tu ckp lepas je.. zarina contoh orang yang begitu tabah dan pandai bawak diri.. dan paling penting tahu kedudukannya dan x ambil kesempatan..

      0

      0
  4. wawa says:

    Tk pyah la nk bwk ke majlis2 hiburan tu..kang tk psl2 tersangkut plk kt no 3..huhu

    0

    0
    • Anonymous says:

      winnn!!!

      0

      0
    • Anonymous says:

      oi… ko tau tak napa dato sri tu kawin dengan zarina.. kalau x tau baik diam. perkahwinan dah cecah 22 tahun dik oii..

      0

      0
      • nik says:

        eh, sbb ape dorang kawin?

        0

        0
        • Anonymous says:

          zz pernah lalui sejarah hitam. datuk sri kahwin dgn dia sbb kesian. datuk sri ingin menutup segala kisah zz. bole katakan datuk sri sebagai membela nasib zz ketika itu. x payahla saya sebut apa sejarah hitam tu.. tapi keikhlasan datuk sri dan datin sri rasanya hanya Allah yg dpt membalasnya.. rasanya..x ada dtuk yg poligami mcm datuk sri sekarang ni.

          0

          0
  5. KakUbatKurus says:

    baguslaa ZZ ni, terbaik!!! sambil uolls bergosip ni, kalau nak kurus slim meletop tengok ef bi akak ye…fenomena kurus by green aard hahaha….yg dah puas berdiet, dh try mcm2 produk kurus, meh cuba ‘greenaard’ ubat kurus garcinia paling larisssssss sekarang….akak ada gak jual perfume fazura dan RR, launch 19hb dis ni…tgk ig akak ye greenaardmysticalbyfazura atau terus wassap 0142332635, tengkiu sayam2 sumer muahhh

    0

    0
  6. badang says:

    ZZ body memnag cun…kalau siapa pernah tgk pic nude dia…perrgghhh

    0

    0
    • Anonymous says:

      berlambak gambar bogel dier pat internet. gi cari pat google gambar bogel dier masa zaman kegemilangan dier. time tu muda remaja………….

      0

      0
      • kiki says:

        napela ungkit kisah silam die… mmmm

        0

        0
      • Anonymous says:

        nampak sangat ko ni suka google gambar orang bogel je kan. hahah.. KANTOI!!!

        0

        0
      • minah jambu gerek says:

        elehhh masa remaja dia yg kau nak gi ungkit nk buatr happe ! masa dulu2 prangai dorang jangan cakap laaa itu masa dh berlaluu..pikir pada masa sekarang duit kereta rumah makan..pandang ke depan..n jangan toleh lagi ke blakang ..

        0

        0
      • Anonymous says:

        3rd class thinking.Loser.Itu je ko mampu google…why dont u look on how she raise autism children.Earn for life..Such a poor malaysia,has a citizen 3rd class thinking.Finding nude pictures.What are the generation will be coming next.pffttttt.

        0

        0
      • Cakap pakai otak bukan kote says:

        Ape punya bangsat ko ni kan! Manusia paling tak guna. Dosa sendiri lagi sial cari salah orang.

        0

        0
  7. nok gebuzzz says:

    zz mmg dari awal perkahwinan suka beralah dan hidup low profile…ssh nak cari perempuan yg sedar diri mcm ni..semoga zz sentiasa bahgia disisi suami dan family..

    0

    0
  8. anon says:

    Kesah ni nara ni bengong sngt nak siar. Who cares?? Sape dia ni, popular ke????

    0

    0
  9. Anonymous says:

    whooo???

    0

    0
  10. Wisteria says:

    Komen2 berat kata dia pilih harta la, muka suami tak berupa la… Dia dah berumahtangga dgn suaminya 22 tahun. Bukan 2 tahun ye adik2. Yg mengomen disini pun mungkin belum lahir pun masa ZZ ni berjodoh dgn suami dia.

    Dia berpuluh tahun bahagia dgn suaminya, madu dan anak2. Yg korang mengelupur dah kenapanya? Belum jumpa bahagia ke? Jodoh susah nak lekat ke hape?

    0

    0
    • Goyah says:

      Yelah..lepas 22 tahun kawen nak tinggalkan pun dah susah..sebab dah biasa hidup senang dan berduit…..jadi, tua pun tua lah…tak hensem pon tak pe….janji masa depan cerah!

      0

      0
      • Mimi says:

        Goyah,

        Dia dah kahwin 22tahun pun. Sejak 22tahun lalu pun macam tu lah juga rupa Datuk Seri. Its not about money, its about commitment and rasa tanggungjawab menjaga keluarga.

        Handsome saje nak buat apa dik? Try bawa handsome you tu pergi pasar, boleh beli sayur tak?Even nak jadi gigolo pun perlukan lebih dari rupa handsome. Hehe

        0

        0
  11. Bongos says:

    La ni kan artikel lama..apa lah!!!

    0

    0
  12. lala says:

    Pnh tgh ZZ dkt nona.Dia jaga anak dia sakit syndrom down ke apa
    Kasihan.Semoga terus tabah ZZ!

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Bagus Zarina ni. Madu dia pun bagus. Menerima Zarina yg penuh kontroversi satu ketika dulu. Tapi kebykan org bermadu skrg ni, suka sgt provoke satu sama lain. No2 cuba jaga hati tapi yg no 1 dok tayang2 selfie berdua dgn laki di fb la…whatsapp la… nak proof apa ntah?

    0

    0
  14. Anonymous says:

    matang…

    0

    0
  15. Aku says:

    Aku kagum dengan ketabahan dia jaga anak-anak dia yang Autisme. Kadang bila aku layan anak sedara aku yang ada masalah pembelajaran tu, time anak sedara aku buat perangai, teringat camana Zarina ni handle anak dia yang dua orang tu.

    0

    0
  16. Ros says:

    Balik balik kalau keluar blog hiburan, crite pasal dia ni always pasal benda sama, and jawapan dia pon always consistent. Aku takdela hadap nak tahu siapa laki dia nor do i give a damn about her private life. Tapi si entertainment reporters ni pon, dah dahla tu asyik tanya soklan sama. tak reti reti bahasa ke. she will not reveal her privacy even if you keep pestering her. full stop.

    0

    0