Written by AbangNara | October 15th, 2014

Jika anda membaca luahan hati Kamal Adli yang Abang Nara kongsikan minggu lalu, pasti sedikit sebanyak anda akan menyalahkan Intan Ladyana atas perpisahan yang terjadi di antara mereka berdua. Mana taknya, Kamal Adli sanggup melutut di hadapan Intan Ladyana untuk menagih cintanya kembali tetapi kesemua itu tidak dilayan. Namun tak adillah untuk kita mendengar penerangan daripada sebelah pihak sahaja. Intan Ladyana pun pasti ada sebabnya tersendiri untuk berbuat demikian. Tak gitu?

kamal adli intan ladyana

Menurut Intan Ladyana, keputusan untuk berpisah bukan diambil oleh dirinya sendiri sebaliknya adalah hasil perbincangan mereka berdua. Kata Intan:-

Saya anggap apa sahaja kenyataan yang keluar daripada mulut Kamal sebagai haknya. Saya tak ada apa nak komen atau nak balas apa-apa pun tentang kenyataan dia. Mungkin ada sebab dia berkata begitu. Sebagai wanita saya tahu apa yang saya buat.

Keputusan untuk berpisah ini bukan datangnnya daripada saya sendirian sebaliknya sudah dibincangkan ketika Ramadhan lalu. Dia tahu apa yang berlaku antara kami. Sudah tentu ada sebabnya berlaku perpisahan ini dan masing-masing faham dan cukup dewasa untuk menghadapinya. Saya tak akan balas apa-apa pun kenyataan dia walaupun ada beberapa kenyataan yang kurang tepat dikeluarkan.

Diminta memberi penjelasan mengapa bersikap dingin ketika Kamal Adli melutut di hadapannya, Intan Ladyana berkata:-

Waktu itu majlis anugerah dan pastinya semua orang ada tugas masing-masing. Saya memang agak sibuk memandangkan terlibat untuk menyampaikan anugerah. Lagipun waktu begitu tak sesuai untuk bercakap hal peribadi terutama tentang hati dan perasaan. Suasana kelam kabut sedikit. Lagipun kami hanya berkawan dan sudah tidak ada apa-apa hubungan lagi.

kamal

Nasihat Abang Nara kepada Kamal Adli, silalah ‘move on’. Nampak sangat Intan Ladyana dah tak nak kat anda. Memang perit untuk menerima hakikat ini, tetapi sebagai seorang manusia, kita harus akur dengan suratan takdir. Lagi cepat ‘move on’, lagi cepat boleh cari kekasih baru. Kali ini jangan tunggu sampai 6 tahun pulak untuk masuk meminang. Sila cepat-cepat ajak kekasih baru anda nanti kahwin. Sumber Pancaindera.

[flowplayer id=”29875″]

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

32 responses to Sebagai Wanita, Saya Tahu Apa Yang Saya Buat – Intan Ladyana

  1. PH says:

    tetap tak suka intan bila jadi mcm ni..
    apa jua sebab dorang putus, tetap merasakan intan yg bersalah..
    hahaha! whatever..
    semua org busy time anugerah tu..
    bukan dia sorg je nak sampaikan award.. kamal pun ada tugas malam tu tapi boleh je curik masa.. kalau dh taknak tu bg la beribu alasan..

    0

    0
    • ain says:

      ape2 jek la dik non… kalo dh xnk, cenggitu la..

      0

      0
      • aku bkn nk kata apelaa
        tp sbg lelaki kalau dah syok kt pempuan tu xkn asik nk bcinteeeeeee je smpai ke tua…
        apa salahnya kau ajak dia kawen ?!
        org pempuan ni usia makin meningkat…kang tak memasal kena cop title andartu
        kalau lelaki xpe gak, dah krepot pun asal byk duit pempuan mana je yg xnk…
        pikir sikit…..!!!!!
        dah la bcinte lama2….dah bawa kehulu kehilir tp xnk nikah cepat2 ada jeeeee agenda / alasan……
        kalau dah suka sama suka, tak kira la kau nk kumpul harta brjuta2, ber tan2 jongkong emas, tengah blajar lg ke ape ke…apa jua alasan….NIKAH LAAAA……kn lg elok…
        islam itu mudah, bukannya membebankan….
        ni org tu dah move on baru kau terhegeh2…..pelissss laaaa….move on hokeyyyy….
        *** aku bkn mksdkan kat KA & IL je…tp aku mksdkn kt semua LELAKI2 yg bercinte diluar sana…..
        skian!!

        0

        0
        • lynn says:

          dah syok tengok Intan yg lawa & Kamal yg hensem tu, tertengok pulak muka si nara. spoil betul la.

          0

          0
    • Anonymous says:

      ko tak ske ko punya pasal lah…intan pun ade hak jugak tuk tdk menerima kamal…kamal sila move on…klu intan boleh terima ape y kamal ckp tu,xkan kamal tak boleh nk terima keputusan intan..respek laa skit..

      0

      0
  2. hmm says:

    hmmm ok..

    0

    0
  3. ina says:

    buat kamal percaye la kalu jodo x kmana tpi klu bkn jodo pun bkn bole di paksa2.. kawin pun bkn la sesuatu yg bole di cuba2… klu dh xde jodo kna redha je klu syg lg berdoa la smoga di buka pintu hati intan dan buka dok ckp bkn2 kt media.. sbb org bile syg semua akn kelihatan manis.. tpi bile dh x suka bunga pun bole bau taik…

    0

    0
  4. jed jedi says:

    mstila intan lari, 6 tahun kot masih tkda apa2 ikatan sah. bukannya kamal adli ni tak berkemampuan. daripada tgu bnda tak pasti baik cari yg lain

    0

    0
  5. lia says:

    dah tak de jodoh.. nak buat macamana..
    respect kat Intan. At least dia tak kecoh macam Rita Rudaini tu..
    Kamal lak.. cari awek lain je.. bunga bukan sekuntum.. Terimalah ketentuan dari-Nya

    0

    0
  6. poyos la says:

    lelaki ni jgn bg muke sgt..klu dia seyes msti dia tau mcmne nk ikat perempuan yg dia syg klu si perempuan plk xkn nk jdi ‘penunggu’ je selamanya..bila perempuan da angkat kaki tu maksudnyer dia da tawar hati sbb lelaki yg dia syg tu bukan yg tbaik utk dia walhal dlm mase same si lelaki da rase ‘im the best’ ..ngekk la the best kalu ko mainkan perasaan si perempuan yg setia dgn ko..bila kena tinggal baru nk menyesal..tp xpe jodoh tu rahsia Allah klu pjg jodoh korg kawen la kalu x ade yg meroyan xsudah…so belajar dr kesilapan!

    0

    0
  7. ting tong says:

    abg nara 2+7=9
    kamal adli,mahu pun intan mungkin kne hisab diri balik.kerana manusia ni tidak sempurna 100%.mungkin ada perilaku kamal yang telah mengguris hati intan.hanya kamal,intan dan Dia saje yang tahu…bawak bersabar ye…bunga bukan sekuntum…lebah bukan seekor.cari lah cinta halal awak..lpas tu terus,terus meminang ye.jangan main2 dah kalo ada peluang yang lain.tunjukkan kesungguhan awk nak berkawan tu ye.Good luck.:)

    0

    0
  8. budak subang jaya mmg ada gaya says:

    besar gk intan ni ye.

    0

    0
  9. Ibu Merah@5469 says:

    Buat Kamal dan Intan, bawalah berbincang betul-betul. Jika memang tidak ada keserasian lagi berpisahlah cara baik. Janganlh bergaduh. Ibumerah sebenarnya suka dgn pasangan ini berkekalan ke jinjang pelamin dan bahagia keJannah.Tapi mungkin ada hikmahnya disebalik perpisahan ini. Allah ada sebabnya yg tersendiri atas segala yg berlaku..Jika masih ada jodoh…Kamal cepat2lh pinang Intan..Itu baru bukti cinta dan kasih sayang.Allahualam..

    0

    0
  10. Biskut says:

    Kalo dah takde jodoh nk buat mcm mane. Apa2 masalah antara dorg, dorg jer yg tau. mesti ada sbb nya kenapa intan tetap dgn pendirian dia. sekurang2 nya intan tak canang 1 msia hal atau masalah dorg. aku respek dia part tu sbb dia tak buka aib kamal mahupun dia sndiri. to kamal, kalau masih ada cinta d hati, doa la byk2 supaya d buka semula pintu hati si intan ni.

    0

    0
  11. azwan ali dijangka masuk syurga says:

    Eleh intan pon sama gak dulu ko tgglkn Kevin zahri skrg org tu dh kawin beranak pinak dh ko gak yg bakal pegang title anak dara purba… ko tu dh liat…

    0

    0
  12. Jodoh Dah Tak Ada says:

    Kamal suka sangat main game (playstation,etc). Buang masa. Mcm budak2. Intan dah fedup. Bukan tu je, si Kamal ni langsung takde effort nak masuk minang. Bila dah Intan fedup baru terhegeh2 cakap nak masuk minang. Lembab sangat. Padan lah muka.

    0

    0
  13. Aida says:

    Buat Intan…jangan kita aniaya perasaan orang yang iklas pada kita. Dan jangan ingat Allah tak tau apa yang terselindong dibalik telunjuk kita..allahhuaklam. Kalau kita betul sayang dan kasih pada sesaorang..tak lah semudah itu..kita buang dia dari hidup kita…Tepuk dada Tanya selera..Kalau benar jujur..kenapa takut pada bayang bayang sendiri..bagi Penjelasan biar Peminat pun tak tertanya Tanya…Lagi satu..bangga sangat ker..buat orang sampai melutut dan anda buat macam sampah..contoh yang baik..walaupun tak ader jodoh kenapa..harus buat Kamal macam tu sekali…Ingat..silahturahim tu yang penting..dalam Islam.

    0

    0
    • Anonymous says:

      abis kamal mainkan perasaan org tak pe pulak…

      0

      0
    • Biskut says:

      ade ke si intan minta kamal melutut? tu kan kamal sndiri yg nak buat. nnti bila intan buka cerita korg juga yg cakap intan buka aib la ape. kalo intan jelaskan kat peminat apa masalah dorg, masalah tu akan selesai ke? tu kan hal peribadi dorg. yg peminat sebok nk tau juga kenapa? respek juga la keputusan si intan ni. mungkin dia rasa tu la jln terbaik utk dorg. kt yg tak tau masalah dorg tak perlu nk judge dorg…

      0

      0
  14. cute says:

    Intan, berterus terang lah bahawa skrg hati intan telah berubah pada seseorang yg lebih menampakan masa depan..sbb si kamal tu tak cenderung kearah itu..
    sebagai seorang wanita yg sepatutnya telah berkhawin tapi masih tercari2 jawapan dari kamal yg tidak pernah ada perancangan yg terdekat…amat menyakitkan hati. sedangkan percintaan telah berbina bertahun2 dijaga penuh kesetiaan…tapi kabur dipenghujung…
    nasiblah kamal..bila hati sesorang telah berubah susah utk kembali apatah lagi jika hati intan telah ditawan dari jejaka yg jauh lebih baik dan jauh lebih matang..renunglah diri kembali kamal….cari kelemahan dan kesilapan…

    0

    0
  15. siti says:

    Hal dorang, dorang aje tau. Orang luar, stay kat luar, jgn masuk dalam nyebok hal orang.

    Tentang silaturrahim, memang betul, tapi jgn mcm kakak ipar i, perangai semacam, dia sorang aje betul, dia sorang aje warak, cakap takde tapis. Tapi bila kita dah fed up dan jauhkan diri, dia ugut dgn silaturrahim. Sudahlah. Jarang jumpa, jarang dosa. Erat silaturrahim, lebih banyak dosa. Timbang sendiri.

    0

    0
  16. tudung kuning says:

    Baik single dari bercinta lama2 ak

    0

    0
  17. makjemah says:

    KAMAL ADLI OIH ! KAU TAK PAYAH SUSAH2 NK PUJUK BAGAI, KAU HANTAR JE FAMILY KAU MEMINANG SI INTAN LADYANA NI. PEREMPUAN NI NK TGK KESUNGGUHAN. SETAKAT KAU MELUTUT MERAYU BAGAI NAK PULIHKAN HUBUNGAN CINTA TAK KEMANA. ALIK2 BERCINTA JGK. INTAN TU NAK KAWEN BKN BERCINTA!!!

    0

    0
  18. insan biasa says:

    bukan nak cakap apalah..yang sebenarnya si kamal adli ni buat hal banyak kali..tengoklah kat twiteer siap post yang dia vc dengan budak perempuan nama pe entah..siap boleh mention tengah vc dengan my baby..ok,sudah jelas ye..

    0

    0
  19. Mek Ti says:

    Abg Nara.. diet la k..

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Lame sgt peram..

    0

    0
  21. Aida233 says:

    Suka dgn cara Intan handle masalah peribadi dia. Dia kunci mulut tak cerita langsung apa yg berlaku antara diorang. Dia pun tak bidas mana2 statement KA. Pendek cerita, takde perang mulut kat instagram ke… twitter ke…. (RR and AZ – take note)

    0

    0
  22. minah jambu merah biru says:

    kalau dh tkde keserasian lagi lebih baik putus aje tol tak….mateairrrrrrr aje lama2 ape ! nk buat jerok ke pe huh ! padan muka si intan dh tknk ngan u lagi mr kamal haha padan muka lu ! berape lama u nk simpan si intan tu sebagai mateair u ! tkan nk perammmmmmmmmmmmmm aje si intan tu sampai basi huh !! skarang ape dh jadi ?????????? lov u intannnnnnnn……!

    0

    0
  23. nara oh nara says:

    nara ko ni bajetla nara upload muko kek sini lak hahaha

    0

    0
  24. cacakembong says:

    Takpelah kamal adli… Intan ladyana tak nak tapi saya nak

    0

    0
  25. Sapiah kari says:

    Syabas syabas Abg Nara!!!!
    I suka video u ..
    Cuma satu je .. Tolong jgn pakai cermin mata tu.
    Sebab menganggu la sikit waktu nk concentrate.
    I thk satu peningkatan yg postif video ni .
    I like it

    0

    0