Written by AbangNara | November 1st, 2013

Memang macho. Shah Iskandar memang kacak bukan dari segi rupa sahaja. Bukan senang untuk menurunkan ego dan mengalah buat seorang lelaki, namun Shah Iskandar ternyata matang menghadapi kontroversi dirinya bersama Diana Nasir baru-baru ini. Lu memang sempoi bro!!!
shah iskandarBagi Abang Nara langkah mengalah yang diambil oleh Shah Iskandar ini bukannya tanda dia salah. Namun lebih kepada tidak mahu memanjangkan cerita. Kata Shah Iskandar kepada Harian Metro:-

Saya tak nak gaduh-gaduh atau mengeruhkan lagi keadaan. Tak ada gunanya saya beria-ia hendak membuktikan apa-apa walaupun saya juga ada fakta sendiri yang boleh ditunjukkan. Cukuplah apa yang sudah didedahkan. Sebagai lelaki matang, saya tidak kisah untuk mengalah dalam hal ini

shahLagi macho apabila Shah Iskandar menyalahkan dirinya sendiri atas kontroversi yang berlaku. Memang gentleman habis dah ini. Tambah Shah lagi:-

Benda ini terlalu remeh dan tak sangka pun akan jadi kecoh begini. Ia patut diselesaikan antara kami berdua saja. Tapi saya tak salahkan sesiapa melainkan diri saya sendiri atas apa yang berlaku.

Prinsip saya mudah, apa juga berlaku baik atau buruk dalam hidup ini saya ambil sebagai pengajaran. Saya kena lebih hati-hati dalam berkawan selepas ini. Kalau mereka nak bersemuka pun biarlah secara tertutup tanpa membabitkan media atau orang lain sebab benda remeh-temeh begini memalukan saja nak kecoh-kecoh,

shah iskandar

Semoga dengan penjelasan Shah Iskandar, kontroversi ini akan tamat di sini. Apa pun Abang Nara respek dengan Shah Iskandar yang memang jelas menunjukkan kematangannya dalam menangani isu ini. Untunglah gadis yang berjaya memikat hati Shah suatu hari nanti. Dah lah kacak, matang pula tue. Memang terbaik!!!

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

91 responses to Sebagai Lelaki Matang, Saya Tak Kisah Mengalah – Shah Iskandar

  1. not you says:

    yelah yelah..first u ols!!!!

    0

    0
    • not you then me says:

      ape hadiah komen first? makan malam bersama shah ke?

      0

      0
      • ghani says:

        tak la.. makan malam bersama nara.. euwwww…

        0

        0
        • jari jemari says:

          elok la tu.. sedar sikit.. ko tu dtg malaysia nak cari rezeki.. kalau takat dtg sini nak permainkan anak dara org baik ko balik negara sendiri.. dasar pendatang dgn izin!

          0

          0
        • miss ynwa says:

          hahhahaa choii….mengalah sebab matang ke…mengalah sebab dah malu si adik tunjuk bukti? kutegak2 benang basah lame2 kendur jua…kantoi.. ye malu! kihkih…..boooooooooo
          lain kali mengaku je k…xyah propa2 lg tau syg kbai

          0

          0
        • mia says:

          x suke x pyh la nk halau2 org. x tau ke org Malaysia pn ramai cari rezeki kt Singapore. Malaysia ni bumi Allah, so dieorg ley masuk n keluar ikot suke die melalui saluran yg betul..

          0

          0
        • Anonymous says:

          ITULAH PASALNYE…; JADI ORANG PEREMPUAN TU, BIAR TAU MALU SIKIT.. HAL2 MACAM NI, BIAR PIHAK LELAKI @ ORANG LELAKI YG KEPOH DULU. ORANG PEREMPUAN, JANGAN TERLEBIH BUNYI. ALIBATNYE, ORANG LELAKI TAK HARGAI PUN..

          0

          0
        • udang geragau says:

          haioooo kecoh lahhh..dari tengok ni
          baik korg join aku tengok my idol…dragon menari

          http://www.youtube.com/watch?v=xfSASyTtCEk

          Serigala kalau kita hari-hari
          kasi dia makan haa,
          dia pun boleh lentok taw – Dragon

          0

          0
        • ash says:

          Apa pun Abang Nara respek dengan Shah Iskandar yang memang jelas menunjukkan kematangannya dalam menangani isu ini. Untunglah gadis yang berjaya memikat hati Shah suatu hari nanti. Dah lah kacak, matang pula tue. Memang terbaik!!!

          ~~pelik ngn abg nara..respek apenye..dah sah2 shah ni laki yg suka permainkan perasaan pmpuan..bila da kantoi baru nk ckp matang..klu x, smpai ke sudah die xnk ngaku..kacak bknnye penting pn tuk bahagia..klu kacak perangai cm shah ni xyah kawen pn xpe!! pui!!

          0

          0
        • Fahrin Ahmad says:

          ewww, matang ke dia ni?
          aku lagi hensem kan? klik me..

          0

          0
        • Anonymous says:

          eeee..nyampah la tengok tetek Farajhin Ahmad …Nara ban please. Menyemak je.

          0

          0
        • Pisang says:

          Lelaki matang atau….lelaki binatang. Kalau dah matang, setia lah pada satu. Tak gitu, monyet?

          0

          0
      • not you says:

        x ah..tido bersamaa..hahaha..jangan mareee…

        0

        0
      • Only CT (In The World) says:

        Say NO!!!! to LGBT (Lesbian.Gay.Bisexual.Trasgender)
        Say NO!!! to COMANGO
        SAVE MALAYSIA

        0

        0
    • Maya says:

      lelaki matang konon…haktuiiihh !!
      PENIPU memang suka putar belit bila rahsianya diketahui…mengalah lah sgt, nak tutup malu lah tu rahsia dia org dah tahu

      0

      0
      • Laici says:

        biasa lah penipu memang macam tu…pusing kanan pusing kiri nak tunjukkan diri tak bersalah, kan senang kalau terus terang dari awal..tak adalah orang meluat

        0

        0
    • not you says:

      cape ye dislike i punye komen..mcm comel je macam comel je

      0

      0
    • lava says:

      bajet macho dan handsome! dasar buaya

      0

      0
    • rya says:

      dah kantoi dan terasa malu,gitulah ayat covernya. Menyampah la,muka tak hensem mana, kontroversi je lebih.

      0

      0
    • piss daddy says:

      hahaha. oh dah 4 bulan bersayang2, then tak leh go on, pastu sng2 cakap x leh teruskan dengan perhubungan ? woww MATANG SANGAT.. i can see thatt..kohkohkoh. shah dan lelaki2 yg perangai rope ini, korang patut baca ni:
      “The biggest coward is a man who awakens a women’s love with no intention of loving her.”- Bob Marley

      0

      0
      • ADLINA says:

        PEREMPUAN JGN MURAH SANGAT…BILA BARANG MURAH…ORG TAK HARGAI….BENDA YANG MAHAL…ORG AKAN HARGAI DAN SAYANG NAK BUANG..

        0

        0
        • ada diskaun says:

          orang kantoi tapi nak cover line memang akan cakap “saya taknak komen walaupun saya ada bukti” ah kamonlah. retis yang kategori camni takdenya nak diam kalau ada bukti. takyah nak coverline sangat lah shah weh.

          aku tengok kakak anzalna idokler cantik sangat. penampilan je seksi cam retis. dah ar aurat tak jaga, diskaun 70% plak tu bila kena ngorat ngan jantan (muka cam shah je pon). agaknya kalo orang hensem gila ngorat dia, terus 100% diskaun gamaknya kihkih.

          0

          0
  2. STAPLER says:

    hmm ya la kot

    0

    0
  3. AKU KAMU DIA says:

    MATANG LA SANGAT… TAPI KO MEMANG HANSEM LA.. AKU SUKE TENGOK.. HEW HEW HEW.. POMPUAN TU GEDIK. TAK SESUAI.. UTK AKU SESUAI.. OH MYYY

    0

    0
  4. Inspektor says:

    kunun je tu.. hakikat sbnrnye “alamak kantoi sudah aku ni nk ayat si diana ni, dh xda alasan dh lps ni.. bru nk nek kn market, tp dh jth tjunam plk… so aku kena lh bt ssuatu, baik aku mgalah je.. org pmpn akn lbh tsentuh dgn lelaki mcm ni.. ok aku lh yg slh…” [hope2, lps nek balik lh market aku]…

    0

    0
  5. hani says:

    jd pmpn tu jgn la nk tergedik dlu anounce ber’baby’ bgai.. yg shah ni pon satu bjet je.. blek sgapore sane la wei..

    0

    0
  6. Linda says:

    second!

    0

    0
  7. noona saranghae says:

    tak kisah laa lelaki hensem nak sweet talker.. tapi kalau muka abruk, nk sweet talker.. awek nak cun je.. memg santapan kaki laa.. sapa dia ea artis, muka x de laa kacak mana, tapi player sweet talker? if u know what i mean…

    0

    0
  8. benci mamat poyo says:

    eeewww…one day jumpa buku n ruas..baru tau..to Kak Diana Nasir..sabar..tuhan dah tunjuk..he is not for you..nasib baik nampak belang sekarang..kalau dah lebih serius..lagi parah..stay away from this kind of guy..

    0

    0
  9. minah rengjong says:

    korg dua nie sume….sungguh menyedihkan,,,,,
    publisiti utk jd lg pofular……

    0

    0
  10. Malebes says:

    Yg pasti diana nasir dah diketahui ramai tergilakan si shah ni rupanya…. Terkantoi kuikuikui… Sabar byk2 diana. Amik pengajaran, lain kali jgn mudah announce pape. Org laki dia biasa je mana ada malu, by end of the day pompuan akan malu tambah plak org dh tau ko nk kat shah.

    0

    0
  11. DondangSayang says:

    Menjadi matang selepas kantoi ? Takleh blahhh la En Shah punya alasan.

    0

    0
  12. bobcat says:

    matang ke? hensem ke? none of these two is the correct answer… wakaka. hape ko kata shah? “benda remeh-temeh begini memalukan saja nak kecoh-kecoh..” bukan ko ke yg start memalukan diana tu by announcing to the world yg dia syok sendiri? tak pulak ko duduk diam2 ngan dia bincang ketat2 before making the statement? sudah la bangla… pathetic!

    0

    0
  13. i love u stupid says:

    nara,ko x payah nak bekap sangat la jantan playboy ni.. iye iye je konon gentleman,puiihh

    0

    0
  14. Melayu Tegar 2020 says:

    Semakin panas blog nara..
    semakin maju rakyat malaysia menuju wawasan 2o2o..

    Kearah berpendapatan tinggi dan kaya raya!!!
    Malaysia maju tanpa kerajaan sekarang!! Satuuuu Malaysia! Satuuu Malaysia!

    0

    0
  15. si singgah says:

    sapa yg kecoh? bukan ke ko yg dulu kuarkan kenyataan kat media? huh!!! ini bukan soal yg remeh bila ko malukan dia kat satu malaysia… soal maruah wei…. kalu ko x nak kat dia pun…pndai2 la bagi ayat cover… kalu aku adik dia pon..aku akan protect kakak aku…

    0

    0
  16. nawok ngat says:

    ada fakta tp x nak dedahkan?konon nak nampk mcm ko innocent la?boleh blah ar!!hahahahaha

    0

    0
  17. layann aje la.. says:

    elehh, klu anzalna x naik antu ari tu ko nak ke ngalah bagai? huhu.. bagus anzalna. jgn bg muka sgt..

    lain kali shah, klu xnk, jgn brani2 petik bunga.. jgn diusik ati tu..

    0

    0
    • zaza says:

      memang. aq setuju sgt2 dgn tindakan anzalna. dia dh buktikan yg dia adik yg baik. sanggup mempertahankan maruah akak dia. tabik spring.maruah wanita beb.

      0

      0
  18. Ms Maverick says:

    Lantoi !! jantan propa mmg cmni eyh ??? choii.. aku suka cara anzalna backed up kakak die ! kakak dia mmg tk bertepuk sebelah tgn . jantan ni propa je lebih ! tkt sgt saham jatuh .

    0

    0
  19. Syaz says:

    Kacak ke masalahnya? Aku tengok lama2 still tak nampak pun tang mana kacak dia. Lol

    0

    0
  20. phuiih!! says:

    ayat nara : “Untunglah gadis yang berjaya memikat hati Shah suatu hari nanti.”

    phuuiih!! khaattttuihh!
    cam gampang. takat jantan mcm ni aku tak hadap lgsung. untung jadahnye. nara tulis x logik langsung. kalau dpt pikat lelaki yg boleh membimbing xpe gak.yg ni? blagak matang padahal otak mcm squidward.muka pon cam squidward.

    0

    0
  21. mashi says:

    ayat..coverina sangat

    macam nak lempang je…
    macam nak lempang jerr…
    hmmm (duckface)

    0

    0
  22. serkandi moden says:

    teringat zaman dia mula2 brlkun dlm gerak khas,dulu dsyang skarang ku nak tendang hahaha…..

    0

    0
  23. korang kalau tak suke tak payah kutuk boleh tak? dia dah mengaku salah so cukup2 lah. yang suka kondem org ni mcm lah diri perfect sangat. dia kacak ke tak kacak ke itu ciptaan Allah tau. yang mengutuk rupa dia tak pasal2 dapat dosa. korg kondem dia mcm dia bunuh org plak lagaknye. cubelah belajar terima hakikat yg manusia mmg tak perfect,as long as dia sedar and berubah cukuplah.

    0

    0
    • shut the f*** up says:

      bukak blog gosip, tgok2 gosip2, x dosa pulokkk? sah kau shah iskandar kan..takpon kipas-susah-mati dia. diam lah abrok snow black.

      0

      0
  24. ulas says:

    ala hai…diorang punye cintan cintun hal…kenapa nak kecoh sangat….aku tengok wartawan yang lebih2 siarkan cerita yang takde faedah langsung pahtu korang bertekak sesama sendiri sambil …..apa faedah…wartawan suka laaa…cerita ni takde faedah….cerita rakyat palestin lagi bagus dikecohkan ….

    0

    0
  25. kasabian says:

    kalau matang dari awal lagi ko tak malukan orang macam tu sekali…

    haiii..bru nk mengaku matang…

    0

    0
  26. playboy says:

    jadi pompan tu jagalah harga diri…sampai dah pasti dn nak nikah kau pukul lah canang…ni si adik pun sama naik…kononye nak bela kakak, kan sekarang kakak yg malu….si jantantu tak kisah kau tunjuk kan bukti, kalau di tk nak, kau pompan yg malu….kalau si adik just keep quiet dan bersama si kakak ambik ni jadi pengajaran benda ni pun tak jadi mcm ni…mcm ‘gile jantan’ pulak….dunia ni tk adil…ape2 pun yg malu si pompan so org pompan jaga maruah diri yer….

    0

    0
    • Hardy says:

      Stuju dgn playboy. Mcm murah dan mudah sgt si diana tu ditackle. Maybe kalo ko jual mahal sket barulah nampak ada value. Lelaki ni dia tak suka brg mudah. Ko phm? Lg pun ko nk bt status kt fb cmtu bagai buat apa? Kalo blom konpem perhubungan tu rilek la dulu sister.. Kalau btol pun couple, diam2 je sudah la ni nak canang kt sume ko dgn si polan tu polan ni. Patut la fizo pun tawar ati dgn ko. Anzalna tu nk kt publisiti je. Menangguk di air keruh. Naik la konon saham ko kan. Ni lg sorang pmpuan “mudah”. Gmbr bersepah kat internet dok pelok laki tu laki ni, mat salleh tu mat salleh ni. Dua beradik ni sama ja.

      0

      0
      • Anonymous says:

        4 bulan kot si Shah tu merenyam dgn Diana… setahu aku lelaki kalau tak minat kat pompuan..dia buat ignore je. ni dah terbalik…boleh pulak hantar sms jiwang kt pompuan… playboy je selalu buat mcm nih

        0

        0
        • Anonymous says:

          Dari status fb pun aku da bleh agak kegedikan diana nasir. Gonna miss u even in south west north la sgt. Status mcm budak skolah tingkatan 1 yg baru kenal cinta monyet. Geli meluat menyampah ok? Mmg patut la laki tu tak ngaku dan tak nak ngan engkau!

          0

          0
        • Adam says:

          aku pun ada kawan perempuan TAPI tak adanya aku nak hantar msej jiwang kat pompuan kalau aku hanya anggap dia sbg teman biasa, buat malu je… jiwang2 ni selalunya kapel, Shah tak nak mengaku takut saham jatuh ke der, apa cer awek bertudung berkepit dgn kau hari tu…??

          0

          0
        • Adam says:

          awek memang suka update status mcm tu…biasa lah perempuan, tapi yg aku tak paham apasal Shah tu layan ? reply pulak jiwang2 lagi…kalau tak nak cakap tak nak…ni sampai 4 bulan kau berjiwang2 Shah…amboiii, ntah berapa ramai lagi awek dia berjiwang2 karat

          0

          0
  27. Datin Hangit says:

    Artis sendu camni..mase buat statement tak pk matang pun…bile dh terkantoi baru nak coverline plak..puih.. skg ni datin terus dh tak suke dgn die ni. Sian kaum perempuan.

    0

    0
  28. aku yg tak reti malu says:

    nih aku nk nasihat kat pompuan zaman skrang…blh tak korang spare rasa malu sket kat dlm diri korang tu….meluat betul aku tgk dok update status kat tweeter,fb ke apa ke jadah lagi…..perasan lelaki minat kat nkau..klu betul pun..better lelaki yg mula dulu…oiiii gadis melayu kekalkan sifat PEMALU…mcm pompuan dolu2..aku respect!! baru la lelaki hormat…jantan nih taknak ngaku…MMG PATUT PUN!!! belum apa2 lebih sudu dari kuah!!! bkn ler aku sokong mamat nih…gler aku nengok muka mamat nih…mcm sotong!!!tp pompuan tu yg gatal terhegeh2…euwwww adk beradik 2×5 giler kontroversi!!!

    0

    0
    • Sarah says:

      kalau dah tak nak kat Diana….apa motif Shah hantar mesej jiwang2 ?? kalau sekadar nak berkawan..tak kan lah nak hantar mesej macam tuh, Motif nya hanya satu…Shah ni playboy suka mainkan perasaan ramai pompuan, kantoi sudah

      0

      0
  29. betul tak? says:

    perempuan kalau dijaga sifat malunya..dijaga maruhnya..takkan senang2 dipijak oleh lelaki…

    0

    0
    • Anonymous says:

      cuba kalau ada lelaki mesej kau ayat jiwang selama 4 bulan….apa kau rasa ??
      4 bulan duk berjiwang…perempuan tentu lah fikir lelaki tu nak kat dia

      0

      0
      • minah jambu merah biru says:

        dh tentu lahhhhhhh 4 bulan oi bukan 4 hari tau shah main kn perasaan Diana ! shah ni dh melampau lah ! kalau tejadi kt minah jambu emmmm tk tau lah apeee yg minah jambu nk buat …habis2 pon minah jambu maki aje lah muka si shah ni ! jangan lupa kalau nk maki kena lah bawak melodi sekali biar hepening sikittt… huhu

        0

        0
        • tak betul tu.. says:

          pada pndpt aku…boleh je kan disorok dulu statusnya kalau betul bercinta pun.tak payah la duk canang satu dunia..kan bila dh jd mcm ni,sapa yang malu..diri sndiri jugak kan….

          0

          0
  30. zaza says:

    sudah2 la tu shah. kitorang dah tau siapa yg berak tgh jalan sebenarnya.

    0

    0
    • kak anon says:

      rupa berakan tersebut juga sudah ditunjukinya pun
      sekian

      yg dia mesej diana tu aku tengok ada dia tanya diana happy tak ngan tajuk “shah pilih kakak anzalna” yang tersiar dalam paper something like that.
      awat masa tu hang tak habaq kat diana hang anggap dia kawan ja?
      nampak sangat la weh.

      hang ngaku hang matang tapi bab bab jodoh ni pun hang still main main matang pebenda.

      sudah sudah la tu ye.

      0

      0
  31. Andy Lee! says:

    aku tak tau ada org tanya ke tak soalan ni kat atas, dia ni yg jadik model dlm video klip najwa latif ‘i love you’ tu ke? yg mati kena langgar tu..

    0

    0
  32. Azazazi says:

    Elokla tu. Tak baik gaduh-gaduh. Malaysia ini kecil sahaja———.http://tamansangputeri.blogspot.com/

    0

    0
  33. izza says:

    apa la dengan komen2 negatif malaun2 kat sini…..cubalah komen secara berhemah sikit. memalukan kalau orang singapura atau rakyat negara lain nampak, suka2 hati korang je nak halau orang yang cari rezeki kat malaysia. aku ni orang malaysia sendiri teramat malu dengan komen tak bertamadun dan takde adap agam islam yang selalunya datang dari malaun2 beragama islam sendiri! macam mana jika ada orang malaysia sendiri cari makan di luar negara, di singapura, indonesia ke? adik,kakak, abang, isteri, suami korang ke???takde korang fikir dengan komen2 buruk sampah korang ni….kisah si anzalna dan kakak atau shah sendiri,biar diaorang selesaikan. aku respek abang nara dalam isu ini kerana tak seperti media lain kepoh saja nak buat bajet lebih bagi isu ni hot….tahukah korang yang memanjangkan isu2 remeh gosip seperti ni hanya mengundang dosa dan bala dari Allah, benda yang wajib tak nak buat benda gosip2 cakap buruk camni juga korang semua suka. naik muntah aku baca komen2 yang tak masuk akal pun ada kat sini. sungguh memalukan!

    0

    0
  34. kak ana says:

    Apa la cer ni ape hal seh dia ni yg kantoi2 ape je… so what… dah kahwin dgn budak pompuan tu ke ape… ape yg nak dikantoi2….. kan biasa lah kalau kita nak sorok2 dari org ada girlfren/boyfren sebb malu nak tayang sekali tak jadi malu giler.. org skrg baru cintan2 nak mami/daddy/hubby lah belum nikah lg dah mcm org dah kahwin… so the murahan… :)

    0

    0
  35. honey_madu says:

    “matang” laaaaa sgt…phuiiii~
    kalo dh boya…boya laaa jgk…
    ko dh kantoi bru nk cover line??
    xde ayat cover line len yg lg best ke? mcm bodoh je alasan kau mamat bangla…
    so…pathetic…phuii~

    0

    0
  36. Dinzly says:

    betul ke shah ni str8..??
    setahu aku dia ni gay..
    covernia sgt2…..
    tunjuk sekali pun dah tahu patah..muahahhaaaa

    0

    0
  37. Anonymous says:

    hai jari jemari….aku rasa kalau nak halau pendatang spore dlm industri hiburan tak banyak kot…….tapi kalau nak halau pendatang msia yg cari makan kat spore,aku rasa berapa eh???????????

    0

    0
  38. Muse says:

    Xbleh blahhh

    0

    0
  39. siong says:

    shah tu…mintak puji konon…artis murahan zaman sekarang….plz learn from the best like Mr Rosyam Nor and Mr Faizal Hussein…just carrier, not publish personal life to people….

    0

    0
  40. ADLINA says:

    JADI ORG PEREMPUAN…DIRI JANGAN MURAH …BARANG YANG MURAH TIADA BERHARGA…BENDA YANG MAHAL…SUDAH TENTU BERHARGA…KALAU JUAL MAHAL…ORG NAK BUANG PUN SAYANG…JANGAN JADI BARANG YANG DIJALANAN…JAGA MARUAH..JAGA HARGA DIRI…SUDAH…YANG MALU…WANITA/…PADA LELAKI MEMANG BIASA KALAU MENGGODA…

    0

    0
  41. ADLINA says:

    PEREMPUAN MASA KINI TERLALU BERANI…ORG LELAKI CUBA TASTE…BARANG MURAH ATAU BARANG MAHAL….RUPANYA DALAM MENILAI…BARANG MURAH YANG CUBA KU BELI…SO…ANGKAT KAKI…BUAT APA JERAT TENGKOK…SETENGAH LELAKI…TAK SUKA AMBIL YANG BERSISA…SEJAHAT-JAHAT LELAKI BILA NAK BUAT ISTERI…CARI YANG MASIH BERJAGA…MASIH BERHARGA…KAUM WANITA…JAGA DIRI..JAGA MARUAH..JANGAN TERLALU MURAH DAN BERANI…SAYANGI DIRI…RUGINYA SENDIRI…

    0

    0
  42. huhuhu says:

    haa ni pendapat aku plk…
    setelah aku mendengar citer ni dr mulut shah dan mulut anzalna.

    pada aku la kn, lelaki klu tgk pompn tu terlebih over gedik, manja, ngengade..lelama bosan jgk…drpd ada feeling nk fall in luv trs mood jatuh merudum..sbb MUAK! MELUAT!

    MUNGKIN la…shah & Diana ni br nk saling mngenali..br nk b’sayang bagai dlm hati tu. br nk eratkn kemesraan gitu..standart la tu pgilan syg/baby/mylove bagai…ada je yg Bukan kapel tp still pgil gitu. TEman Tapi Mesra kan mmg begitu…aku rs ramai je yg buat gitu. TAPI kena faham la,sedar diri, pgilan tu sekadar hanya sebuah panggilan. tidak bmaksud klu pgilan manja tu kna kapel. Sbb tu aku kata mungkin dorg br nk kenal each other, br nk feeling2…TAPI si diana ni tak menyabar nk canang konon kapel gn retisss kot. Yg nk announce kt laman sosial segala msj/gambo tu buatpe. Sbb benda tak pasti, perasaan dlm hati mgkn dh ada tapi belum sah relationship tu.

    Kalau aku jd shah pn, drpd aku ada feeling trs aku rs loya, lelaki x suka perempuan yg mudah cair, mudah feeling, mudah perasan mcm ni. tak mencabar la. Memula dh syok, agaknye tgk pompn ni over sgt trs la tawar hati kot. Mgkn pd mata shah, diana ni dh cukup cantik, baik semua tp kalau perangai over manja,perasantan..agaknye dia pn boring la. Tawar hati jadinye. So selagi msh blm declare kapel, dia msh ada can bt pilihan lain. Mgkn itu yg shah rasakn.

    Tapi anzalna plk spoil pi canang sms konon nk tunjuk bukti, pdhl dia lupa yg sbnrnye cara dia tu bole buka aib kakak dan diri dia jugak. nmpk la mcm sis dia yg mngedik lebih. Jd perempuan ni jgnla terover sgt dgn sesuatu yg xpasti. Lainla klu mmg dorg dh declare kapel, pstu shah x mengaku. Baru bole nk salahkn shah tu Playboy!!!! Tp klu declare pn belum, br nk feeling2 pstu nk salahkn shah tu playboy…aku rs tak patut. Klu cmtu bole jgk nk salahkn diana tu pompn gatal sbb nape dia melayan lebih2 manja. tgk gambo dorg pn nmpk diana tu yg tlebih daring, mcm mharap kt shah. Anzalna tak ptt msuk cmpur even nk protect sis dia.

    Bagi aku dlm hal ni, jgn salahkn shah 100% dan jgn hukum dia playboy sbb aku xpnh dgr pn gosip dia main cinta dgn pompn. setakat gosip kontrovesi nk publisiti tu bg aku normal itu dunia artis..kdg2 benda tu rekaan je sbb nk naikn nama pdhl dh bpakat. Tp dlm hal ni, aku setuju dgn shah biarlah bsikap matang, mengalah je klu itu bole bersihkn nama diana. So diana jgnla over sgt nk publish ur feeling love tu kt public..tak semua lelaki mudah cair. Kekdg lelaki pn bole tawar hati dlm sekelip mata dgn sikap kte.

    Korg faham x klu aku ckp…
    “Kte mgkn ada perasaan cinta pd dia, TAPI kte dpt rasa dia bukan jodoh kte”

    0

    0
    • zaza says:

      ah kau minah,kelakarnya,kt sini boleyhla sembang lebat., nth2 dia baru say hai kt kau dah seminggu xboleh tido mlm agknya.

      0

      0
  43. thejudgingcat says:

    sorang perasantan , sorang playboy buaya crocodile . bagus sngat lettew

    whatever laa shah~
    whatever laa diana~
    whatever laa anzalna~
    whatever laa zubir~
    whatever laa nara~

    0

    0
  44. anymous says:

    dah kantoi baru nak ckp macam ni ???..haha dah lah shah org pandai je yg tau ko yg salah …yg masih buta masih mempercayai ko lagi ..

    0

    0
  45. 5813 says:

    bila masing2 dah terpalit taik, sibuk pointing at others tapi gagal salahkan diri sendiri..si lelaki kalau tak menggatal pada permpuan, bukan lelaki normal namanya..(namun kalau melebih2 sgt gatalnya, tamparkan saja sbb kita hidup ni perlu ada maruah)..si perempuan pulak, tak perlu terlebih mengeyam..apabila perempuan terlebih gatal, lelaki apatah lagi..ibarat ikan terhidang atas meja, kucing kerjakan lah..si adik pulak sepatutnya malu dulu dengan perangai kakaknya yg over expose kegatalannya dengan lelaki..kesemuanya pun tak tahu malu, baik syah, diana mahupun anzalna..dimana maruah ketiga2 manusia ni? dah kena lenyek lori?

    0

    0
  46. […] Sebagai Lelaki Matang, Saya Tak Kisah Mengalah – Shah Iskandar (89) […]

    0

    0
  47. […] Sebagai Lelaki Matang, Saya Tak Kisah Mengalah – Shah Iskandar (90) […]

    0

    0