Written by AbangNara | January 22nd, 2010

Selepas kisah-kisah Scha yg sensasi tak hengat tu…baru tadi dia kuarkan statement kat FB. Luahan dari hati dan jantung Scha. Bila baca statement Scha ni terusss cair hati kami nak maafkan Scha. huhu.

Kami di BeautifulNara sedia menerima Scha macam dulu-dulu masa kitaorg minat Scha, kan kan?. tapi tahun 2010 tetap Lisa Surihani….yg tu jer takleh tukar hehehe.

[note] Salam semua. oh dear God, this is my first update in 2010 , after so long , now i am back. how are you guys been doing?

first things first, i hope this year has been a good year for you guys. God has been nice to me , Alhamdulillah. I’ve been tested one after another and here i am now, a better, and wiser person. He has given me tests, and i have passed all the tests so far. i never thought i was this strong before. thanks to my family, friends and my fans. thanks for the support, thanks for being there for me.

terlalu banyak confusion and controversy lately, but i manage to handle it well. saya yang lalui semua masalah itu, saya yg melalui pengalaman itu. jadi segala pahit manis yg saya lalui, i know God will grant me something. Dia hanya akan uji hambaNya yg mampu dan kuat. Kita juga diuji dengan kesenangan dan kekayaan kadang2. but as long as we know what we doing, benda itu ikhlas dah benar, we heading to the right direction. Kalau salah, am sure Dia akan tunjukkan. semua org ada battle masing2.

Im sorry saya tak pandai berkata kata, what u see is what u get, nak bermadah atau berpuitis, itu bukan saya. im a straight forward person.what u read here is how i feel, tanpa berselindung, saya tak dilahirkan dengan mulut yg pandai berkata kata. anyway,segala yg saya lalui sebelum ini, telah mematangkan saya. kita tak perfect, sometimes we learn it the hard way, sometimes the easy way.i would like to take this oppurtunity to thank all my fans for the faith n support. i will better myself, i must learn.
bagi yg mula menghentam saya,saya tau kat dunia ni, tak semua org akan suka kita, kita takkan boleh puaskan hati semua org. saya minta maaf =) org akan terus bercakap,melabel dan sbgnya. biarkan mereka dengan dunia mereka. tp sekurang kurangnya, mereka masih ingat pada saya =)
untuk melemparkan kata2 tak enak pada saya, hmm itu pun satu kesalahan, terpulang. untuk menasihati, theres a right and better way to do it.
kepada peminat2 saya, saya nak ucapkan thanks again for being there when i needed u guys the most.terima kasih kerana menghargai saya dan bakat saya terutamanya !!!!

secondly, i was told that ada org diluar sana yg meniru profile saya sebijik, so pls be careful. kenal bahasa yg digunakan org itu, bahasa bahasa haus tu, hehehe bukan saya. u guys shud know how i talk right??

Awan Dania 2nd season almost finished. by next month saya akan habis shooting. Alhamdulillah saya akan sambung series baru pulak lepas tu. dan Alhamdulillah, another endorsement deal saya dapat.jadi duta lagi woot woot !!!! yeayyyy ! plus i cant wait to act in a movie after i finish the series. nanti saya will update movie apa, am sure you gonna love it =)
semuanya berjalan dengan lancar sekarang.hiccups2 tu, saya rasa its just unnecessary for me to take it seriously, apa yg penting, org2 terdekat tau apa sebenarnya yg terjadi. to me im very happy with my life now. Thank you God for all the tests, You have made me realize something. You grant me with rezeki, and happiness in the end. masih ada yg sayang dan percaya.afterall, saya faham kenapa kita diuji.

terima kasih di atas doa2 anda, kerana doa andalah, saya lebih gembira dan hidup saya lebih tenang.teruskan mendoakan yg terbaik untuk saya, doakan kebahagiaan,kejayaan dan ketenangan saya. last but not least, saya juga dinominasikan antara pelakon TV drama popular ABPBH 2009. thank you kerana mengundi, teruskan mengundi ok!!

Semua orang boleh give up, but to hold it together when everyone else would understand if u fell apart, thats true strength !

have a great weekend guys. be safe =) take care and hugs !!

sincerely,
Scha Alyahya

[/note]

128 responses to Scha kuarkan statement terbaru

  1. May says:

    1st ke??

    0
    0
  2. May says:

    kih3…
    tetiba jew nak jd 1st

    0
    0
  3. Honeys says:

    x sempat nk jd 1st..but hey, nih pon da kira ok nih…1st time nih..lol..

    0
    0
  4. Honeys says:

    ahahaha…gelak kat diri sdri cz tetibe nk gak jd pengkomen terawal…

    0
    0
  5. Honeys says:

    seriously xde org ke kat cni…?
    hello..?

    0
    0
  6. keroro says:

    org kristian sibuk nak tulis god ke Allah, Scha pula . . . . hmmmm….

    0
    0
    • May says:

      hmmm

      0
      0
    • Honeys says:

      n i terkejut jap bile die tulih camni, sampai berulang kali i bace cz nk phmkan pe maksud die..
      ”God has been nice to me”…

      i like u Scha..maaf tp pe maksud Scha sbnrnye?

      what if something else happen n u don’t like it..?
      will u say, ”God HASN’T been nice to me”….?

      actually, i think GOD HAS & ALWAYS BEEN NICE & FAIR TO EVERYONE…it’s up to u n all of us to handle it, also the way we accept it…

      sorry u guys…cume pendapat aje…no harm cz i like Scha too =)

      0
      0
      • BumbleBee says:

        for me…small matter… lgpun it’s in English… you can’t interpret English word direct to Malay meaning… ini yg terjadi bler Amani ckp “I sounds silly when I speak in Malay”… sbb masyarakat cenderung menafsirkan bulat2 perkataan English tu kepada bahasa melayu…sudahnyer, dh jd lain yg cuber disampaikan~

        0
        0
        • DANI says:

          pa mksd scha ‘he has given me tests”HE??ALLAH ITU TIDAK SMA DGN MAKHLUK SAMADA LELAKI ATAU PEREMPUAN MCMNA BLH SCHA BT “HE”ADAKAH SCHA TAU ALLAH ITU LELAKI.SY HNYA MEMPERBETULKAN PA YG SLH TIMA KASIH.KALAU SYA SLH SILA TEGUR.

          0
          0
        • BumbleBee says:

          kalo pernah baca Al-Quran beserta tafsirnya dlm english version akan jumpa He… tp always with capital H …

          …. tapi seorang ustaz penah bgtau aku dulu… seelok-eloknya gunalah nama Allah (bukan God atau nama lain selain drNya) sbb nama Allah itu adalah yg 1…

          0
          0
        • Honeys says:

          mmm..ok, bleh gak accept, sbb cara masing2 nk interpret mgkn beza..
          ttp klu bleh lg baik elakkan dr gune ayat yg bile skali bace org salah anggap..
          ke i je yg lebih2 kot..hahaha..

          bkn pe bumblebee, its just that i pnh jmpe org klu something bad happen kat die n then die dok ‘blame’ Tuhan je..
          Astaghfirullah…

          0
          0
        • NinyUK says:

          I think it’s better for her to use God instead of Allah since her readers consist of various type of religious followers. It’s true indeed we can’t regard Allah same as human being but she means is He=Allah=God. Don’t use direct translation.U might get them wrong. :) Zat Allah tidak sama dengan his creatures dan I strongly believe Scha knows it as well.

          0
          0
  7. tiz zaqiyah says:

    im hotter than her.. she so 2009

    0
    0
  8. sakura says:

    kwn2 ngantokkkkksss gilerzzz nie…korg x ngntokkk keee…waaaaaaaaaaaaaaaaa

    0
    0
  9. Clipkertas says:

    hai smue…..

    eeee…. bosan la ngan scha nie…
    no komen!!!..

    huhuuuu

    0
    0
    • BumbleBee says:

      lelama gedik minah ni… dh tersampuk dek awal n linda agaknya..sumer nk update statement tru sosial network~

      cam linda ngan blog nyer, awal ngan twitter nyer… minah ni ngan fb…cheh

      0
      0
  10. renee says:

    sorry scha, i’ll vote for TIZ ZAQYAH..no to dania and big yes to NUR AMINA

    0
    0
    • BumbleBee says:

      true…hope ‘dania’ won’t win… wrong strategy to use by making a boring statement in fb…

      0
      0
      • weiya says:

        betul B. weiya dah lama tunggu peluang ni..dulu tak minat sgt fahrin..suka kat linda..suka kat awal..sejak ashik keluar statement dia org..sebelah pihak lg nampak sgt teraniaya..ni yg weiya hgt tu…terus minat fahrin ahmad tau.

        0
        0
        • BumbleBee says:

          tulaa dier… silence is golden… drpd kuarkan statement yg memperbo***kan diri sndiri… org yg baca bukan nk amik iktibar ke ape pun tru her statement kan… questioning back about her words on Allah lagi ade…yaikss~

          0
          0
        • Honeys says:

          quote bumblebee,
          “questioning back about her words on Allah lagi ade…yaikss~”

          hahaha…
          ayat tang nih mmg sedap…senyum i di buatnye =)
          well cz its true kan…

          adoi, scha..scha..camne ni…im starting to think to just scratch the part i said “i like Scha too”…lol…

          0
          0
  11. Nora says:

    Scha ni kalau tulis mesti campur bahasa English & Melayu macam rojak pula. Kalau nak tulis dalam bahasa Melayu jangan lah campur dengan bahasa English cik kak oii, merosak kan bahasa aje lah awak ni…

    0
    0
    • weiya says:

      erm..hi semua…turn weiya plak yer…sory la scha..tak kan vote u punya..nampak sgt u terdesak nak bersihkan nama..sampai sanggup cr linda utk jd geng..kalu u tak salah..tak pyh buat paper..tuhan akan balas segala-galanya..lgpun sekarang ni tuhan bg “cash” jer..nak ker

      0
      0
      • Clipkertas says:

        die nak wat linda jd geng????

        hey,,,!!!!!!
        tak igt ker dulu die jgk wat statement yg linda boh layan die la, ape la,,,, nak kwn plak… busuk punye hati pompan…..
        ini budak, baru nak kenal dunia,, sedar lah sikit, ko naik pun sbb ko menyebuk nyendeng2 fahrin…
        huh… bleh blah!!
        huhuhuuu

        0
        0
        • weiya says:

          klip tak tau ker..dia org siap kuar sama2..cuti sama2 doh..semata-mata nak jatuhkan fahrin

          0
          0
        • Clipkertas says:

          tu name nyer, dorang ni hati busuk punyer pompan…
          sok tgk la jodoh ngan laki2 yg cam ne????

          org yg cam tu mmg tak layak dpt suami yg sebaik fahrin..
          bagus la fahrin tak pilih jd binik…
          isteri yg baik, utk suami yg baik….

          huhu

          0
          0
        • BumbleBee says:

          tula..linda dr kuar statement ‘sape scha?” skang dh leh mandi air terjun sama2… perghhh~

          poyo ini dua…. betul kata fahrin. kalo awal2 dulu diorg dh berkawan, xde hal. ni awal2 masing2 dingin to each other…dh lepas2 ni kawan baik plak… ikhlas kahh???

          0
          0
        • weiya says:

          nampak sgt ade udang di sebalik mee…

          0
          0
        • Honeys says:

          tulah…dgr citer klu scha kuar statement bout fahrin, linda pon nk join follow gak rite..?
          or something like that…

          update needed…citer la…nk tau gak..

          hahaha..BN pon da xmo wat scha jd no.1 dorg..lol…

          0
          0
  12. ati says:

    sudah2 la tu scha….x hbs2 lg ke????

    0
    0
  13. pinkypanthers says:

    apa2 jerklaaaaaaaaaaaa………………..

    0
    0
    • HantuPensil says:

      hurm.. kak pink pun mesti xbace nih..heheh..
      ape kate abg nara ringkaskan.. ;)

      0
      0
      • weiya says:

        ee..tak suka minah ni la antu..dulu pun pelik naper bang nara minat minah ni..selain hidung kembangh dia..apa yg blh di banggakan..berlakon pun biasa jer..norkhairiah lagi power berlakon dr dia…ni entah pape..ashik keluar statement bodoh jer..ok la ngan awal tu…awal pun mulut mak ai…mcm tak sekolah jer..

        0
        0
        • schascha says:

          weiya, u ni muka tak se-hot scha langsung tapi seronok je nak ejek muka orang. funny lar u

          0
          0
        • not weiya says:

          awak ni pelik la.. pelik sebab kutuk orang macam kena rasuk. padahal sendiri bertudung pastu hina ciptaan Allah. Hmm

          0
          0
  14. singgahsaje says:

    ala.. saje je tu.. ABPBH kn dh dkt.. nak raih undi la.. apa lagi.. rendah diri mintak maaf..

    0
    0
    • weiya says:

      betul tu…takder maknanyer…lgpun…weiya dpt maklumat..mlm tu dia bkn ade shooting awan dania pun..mmg dia sengaja g tempat tu…awal plak..semua org tahu dia kaki tonggang….hish..ape nak jd la…

      0
      0
  15. weiya says:

    mana semua org..pet..antu..awek mas..kak lady…mira..sha…

    0
    0
  16. serai_patah says:

    bosan la ngan minah lupa daratan nie…dulu x la laku mane..bila ngan fahrin, trus populer…bila dh ptus ngan fahrin, mula sedar diri x brapa nk laku…2 yg tpaksa wat statment dlm fb…nk tarik phatian…dulu ada landasan nk glamor…skrg kena wat sdiri klu nk glamer…kesiaaannnnn….dah la….x derk sapew nk vote kau…

    0
    0
    • mbaukm says:

      bukan nak tarik perhatian…nak tarik undian Anugerah Bintang Popular…wawawawa….

      0
      0
      • serai_patah says:

        x derk nyer nk undi dia…prgai buruk!!yg undi dia mst yg sengal2 mcm dia…huhu

        0
        0
        • BumbleBee says:

          tula..mari kter undi org lain dlm list tu(but selain fasha sendat lah)…. sbb fans2 dier kata possibility high utk menang sbb yg kuat saingan pun dr Fasha jer…

          perghhh…belagak x hengat~

          go tiz go…

          0
          0
        • weiya says:

          tiz zaqiah ler..apa lg..tp weiya sanggup unti fasha sendat dr minah ni…betul ker…huhu tak suka la..baik liza surihani..blaja pun tinggi..merendah diri..cantik…DD pun ok per…

          0
          0
  17. tOmEii says:

    erm,,,,ape2 ajela…..
    xske btul bc tulisn2 rojak nie….
    cam mengong je tlis camtu…..

    0
    0
  18. sharir says:

    ngok ngek lah dia ni….tu nak raih undi ler tu….nak bersih nama konon…saya langsung tak minat dia lagi!!!!

    0
    0
  19. tuti says:

    scha…sy bkn nak berpihak pd siapa2 tp cuba u fikir n renung blk smpai bila u nak bg sttment dan nak mnyalahkan dia. sy tahu msing2 ada buat slh tp cukup2 lah tu. peminat dah muak dan jelak lah nak bc luahan hati tu. peminat bknnya nak bc krisis kauorg berdua tp peminat nak tgk bakat dan lakonan kauorg. kalo msing2 x nak mengalah n berterusan mcm ni, smpai bl2 pun x slesai. sy rs ramai lg artis kat luar sana disanjung kerana lakonan mereka yg meletup n bknnya dgn crita2 yg entah apa2 ni. dulu mmg sy minat giler kat u tp skrg….tiz zaqyah ttp dihati

    0
    0
    • weiya says:

      huhu tul la tuti..dulu tok ambik pot pun..weiya pun tak pernah komen mcm ni kat bn..tp dia ni makin menjadi2..tu ler..ramai lg artis bercerai berai..takder plak gaduh..abby tu blh hntr anak sama2 kat sekolah..yusri ngan erra pun tak der plak kecoh..ni sampai geng ngan linda..kalu linda tu ikhlas..dia tak kisah pun status u dulu ngan fahrin..dia dah kawan lama dah..ni tak..semua nya hati busuk

      0
      0
      • lara says:

        Sbnrnye linda lar byk batu api si scha nie..tats y dia tetibe muncul. scha pn dlm statemnt bodo dia sket2 mention “linda kate”.. Tanpa linda rasenye mslh nie tak seteruk cam skrg. Linda + scha = same jer bodo

        0
        0
    • BumbleBee says:

      btul tu…fahrin senyap je… aritu last dier bg statement kt wartawan pun x de condemn sape2… siap nasihat suruh berkawan biar ikhlas lg…. thats’ it…

      dier…x abis2 nk tegakkan benang buruk dier..

      0
      0
  20. singgahsaje says:

    lps ni…I HATE SCHA AL YAHYA.. tgk brp ramai yg anti dia

    0
    0
  21. atuk says:

    scha..scha…mana u tau u dah past test tu….. kat dunia ni u rasa dah pas…kat akhirat nanti tu…… kena belajar menulis lagi.. linda onn ngan awal leh tolong…

    0
    0
    • BumbleBee says:

      tu laa… allah has been nice to her…but has she been nice to Allah?? Has she avoid herself from doing forbidden things before it’s too late to get forgiveness from the Almighty?

      -her statement really can’t help her to get my vote~ lol

      0
      0
      • weiya says:

        heheh..betul B..walaupun dia merayu-rayu…tak tau ler kalu B cair..apa pun..padan muka awal..ingt bagus sgt…terus jd mcm tu..sekarang diam plak..apa pun…i dah tak suka 3 trio ni

        0
        0
      • Honeys says:

        am so agreed with u bumblebee..
        haha, ckp pon da ala2 mcm scha plak dok am..am…

        0
        0
  22. awe says:

    dia cam nk mintak simpati jer…klu xnk kne cabaran n xnk org kutuk2 kte…jgk bt bnda yg sia2 dan boleh minimbulkn fitnah.

    0
    0
  23. imahghiro says:

    borink lah..

    0
    0
  24. zahra says:

    panjang berjela nyerrrr…x minat arrr ngan scha al kembonggg ni biaq p la kat die …

    0
    0
  25. jeng2 says:

    ape2 aje ko scha … cam budak2

    0
    0
  26. eee geli r!!!! says:

    scha yg trdesak..xsuke2.fahrin ntr artis yg sdp mata mmndg.pnuh ngan keimanan.

    0
    0
  27. AeroL 5ive says:

    apepun…harap2 smoga scha dan tabah hadapi sgalanye…
    sume orang penah melakukan kesilapan
    smoga berjaya dalam kareer…
    kami di sini menyokong anda

    0
    0
  28. rania says:

    dari statement dia, nampak sangat Scha riak dan takkabur…Scha..ingatlah…wat goes round comes around

    0
    0
  29. SHKU says:

    DAH TAK MINAT DIA PUN… PEREMPUAN CLUB!!! TAK BAIK ANAK-ANAK MINAT DIA NANTI TERIKUT LAH PULAK… SELAMBA JA NAK MINTA MAAF KAT ORANG.. TAPI KAT TUHAN TAK MINTA MAAF KE… SHE IS NOT A GOOD ROLE MODEL UNTUK ANAK2 SEKARANG…

    0
    0
  30. lala says:

    god is not HE!! entah sekolah ugama ke tak budak ni.. nak buat statement pun pakai otak lah sikit.. atau memang otak dia memang bengang dari dulu… Im so happy that Fahrin tak bersama MInah ni lagi.. Dia berhak dapat gadis yg lebih baik& bukan gadis terpakai atau dipakai mcm dia tu…Anak aku pun tak kasi kawan dgn pompuan mcm tu….

    0
    0
  31. Nurul says:

    bosan nak baca.. ntah pa pe.. ntah bila nak abis..

    0
    0
  32. tok batin says:

    off topic sket :

    Sesungguhnya Rasulullah telah bersabda :

    “Pada akhir umatku nanti akan ada wanita-wanita yang berpakain namun (hakikatnya) telanjang. Di atas kepala mereka seperti pundak unta. Kutuklah mereka karena sebenarnya mereka adalah kaum wanita yang terkutuk.”(At- Thabrani Al-Mujamusshaghir : 232)

    Cam Tok Ti tu patut2 la kene..:)
    No Harm jgk..just menyampaikan..

    0
    0
  33. KAK NARA KALO BACA KOMEN NI CUBE SIASAT PET AMBIK CTE NI KAT BLOG

    http:// sembangmacho. blog.friendster.com/ 2006/07/artis- senaluri- dengan- kita/

    Okla, setakat artis2 luar negara tu, dah ramai kita tau sapa yg gay, sebab diorang mengaku secara terus terang. antaranya elton john(ponen), george michael, stephen gately(boyzone), rupert everett(pelakon), dan ramai lagi la. kat malaysia nih, ramai jugak, tapi diorang terpaksa la cover giler sebab sensitiviti rakyat malaysia kan. diorang selalu cover dengan sengaja timbulkan gosip dengan artis pompuan, sekadar nak tutup dan mengabui mata masyarakat. tapi, di kalangan gay biasa, diorang takleh nak lindung, sebab antara gay, terdapat beberapa ciri2 yang memang senang nak kenal antara satu sama lain.

    antara artis lelaki yang gay adalah anuar zain, rem, shawn baharin(selalu jalan dengan pompuan, tapi itu sekadar nak cover jer, pastu dia ramai kawan pondan), shah rezza, danny x-factor(dia nih, couple dengan shah rezza, selalu nampak berdua-duaan kat mana2), mesti ramai peminat pompuan dia frust, jgnla tertipu dengan helah dia kene tangkap basah dulu, macam orang tak tau nak cover. eizlan yusof tu couple dengan sani (kumpulan expression). kebanyakan krew2 drama dan filem dah tau. peminat jer yg tak tau. artis2 tua pulak, biasala, macam jaafar onn, malek nor, richie rachman(dj), mahadzir lokman(x-tv3), azwan ali, aznil,. ok, mungkin ada yg pertikai, sebab ada antara diorang ni dah kawin. memangla, gay ramai yang kawin, tapi diorang nih, bisexual, diorang still nak carik jantan jugak, sebab asal usul diorang dulu gay. terpaksa kawin, mungkin mak bapak paksa. sorang lagi, esma daniel. mahmud ali bashah, hampir semua budak2 x-factor tu gay. jgn perassan la peminat2 pompuan diorang ni, diorang tak minat dengan pompuan, diorang sebenarnya suka jantan jer.orang biasa memang susah nak bezakan mana yg gay dan tidak. sebab diorang nih, selalu berlagak macho depan tv. tapi sebenarnya ada yang lembik bila belakang kamera. kebanyakan wartawan hiburan pun ramai dah tau diorang nih gay, tapi disebabkan diorang ni member, jadi diorang terpaksala rahsiakan demi menjaga maruah artis2 gay ni. cuma yang kesian adalah, peminat2 wanita yang tergila-gilakan diorang ni. ada tu siap berangan kawin dengan diorang ni. ramai lagi artis 2 yg gay, tapi lupe.

    Aku pun pernah nampaj jugak.. masa tue aku keje kat TANGS kat starhill aku ternampak kumpulan IMPRESSIOn si Sani dan eizlan yusof.. diorang tue couple rupanya…masa tue aku kerja kat situ nampaklah si Eizlan Yusuf ni pimpin tangan si sani beli aiskrim pastu siap suapkan si sani aiskrim lagik.. perghh..

    0
    0
  34. z says:

    scha hanya meluahkan apa yang dilaluinya menjadi seorang artis.jgn salah tafsir. drama saban tahun silih berganti. kenapa kita nk menghukumnya? beri pendapat yg positif. cuba fikir kalau kita berada di tempatnya? biar Allah yang menghukumnya di atas setiap salahnya, kita siapa? lihat diri kita sendiri…amin.

    0
    0
    • lara says:

      saper suro dia ckp byk n bukak pekung sndri..kitorang komen aje.. dia yg membuka ruang untuk dikutuk dgn kebodohan dia..
      Kalo dia tak ckp byk mcm fahrin takder lak seramai nie yg bencikan dia..

      0
      0
  35. Isis says:

    Sadly, Shca should just write in Bahasa Melayu, coz her english sucks.
    Her writing shows how lame she is..

    0
    0
    • gosipgurl_fea says:

      THAT WAS “THE URBAN LANGUAGE” did u ever lern that asshole??Shrug!
      mightbe/mybe she was a lame as u mention IT bla bla bla BUT who give a damn bout that dude?? as loong randoms can read it that OKAY! BUT she was SO –> not such as a Faggots as u LOL~!

      im done^_^!

      0
      0
      • lara says:

        bad language is not urban language ok!!
        check ur vocabulary n grammar b4 using ur english fea..
        ur english sucks! only ur asshole is correct!
        maybe u tink u r urban bcoz u r gud at swearing other people

        0
        0
      • melancholy of life says:

        oi no need to curse ok….

        0
        0
  36. girl says:

    salam..
    saja tersinggah..
    kalu x suke xpyh nk ktuk ye2 sgt..
    smpi nk ktuk ciptaan Allah…
    hdung kembang la..
    apa balasan org yg kutuk ciptaan Allah??
    xbaek la…
    klu dia ada slh ke,cube nshat dgn care yg baek..
    dlm dunia ni xd spe yg smpurna…
    tiap org ada kelemahan tersndri..
    sekrang2 nye hdung dia kembang ke apa ke,dia brni kuar TV..
    xd malu2 dok blkg pntu..
    dia hrgai pemberian Allah..
    x baek kite bt dia mcm 2..
    kite sesama islam prlu nshat menasihati..
    dia slh kte tgur..
    cuba slh seorg dr keluarga kita jd artis n diperkatakn mcm 2..
    apa prsaan kite?
    kite xtau apa mslah dia…
    hnya dia n dia pnye fmly je yg tau..
    xpyh kita nk pkir bnda negatif je kat dia.
    smpi dia ckap BM and BI pn ada yg nk jdkn isu..
    setau sya,rmai lg artis yg ckp mcm 2..
    pe slh nye kte pkir bnda yg baek..
    x baek bruk sgka dgn org..
    dlm hal percntaan dia,hnya dia n fahrin je yg tau..
    ptut nye scha kena ttup mlut..
    2 slap dia..
    mgkn skrg dia dh sdar..
    x slh kte doakn yg terbaek utk dorg sume..
    bkn kutuk2 mcm ni..
    klu ada yg suke mengutuk 2,nak tggu Allah bg cash ke bru nk ttup mlut??
    maaf klu ada terslap..
    kte sesma islam harus nshat menasihati..
    assalammualaikum..

    0
    0
    • weiya says:

      kalu dia buat salah lps tu menyesal..takder lg nak burukan org lain..ok tak kisah pun..ni dia yg ashik kuarkan statement..itu yg menyampah..ms dia kena thn mlm tu..ade sape komen teruk2 sgt kat sni..mslhnya dia tak insaaf lgsung..dia gunakan anugerah tuhan..hello..sape kata tunjuk body tu bgs…sape kata pergi kelab malam bgs..lu pk la sendiri

      0
      0
  37. fadrilla says:

    scha nie tongong … bahasa inggeris pun hampeh.. belajar tak tinggi…….elok lah dengan awal yang banyak penyakit (pengaruh) ..ingatlah linda tu cemburu kau dulu bahagia dengan fahrin …kau aja bodoh..tak tahu menilai sapa linda sebenarnya..contoh lisa surihani..cantik..bukan macam lu scha…ueek..

    0
    0
  38. cun says:

    Harap sha akan brubah jd yang lebih baik untuk tahun ni.. amin..
    semalam—>friday, nape scha balik awal sangat lepas shoting main bowling untuk awan dania kat flamingo?
    xdapat nak amik gambar dengan scha, tengok2 je scha dah ilang.. hmm its ok, saya tau scha dah penat coz dah menguap2 time shoting.. almaklum la shoting tengah malam kan..
    I wish the best for you, n i hope u jadi orang yang lebih baik dari yang semalam.. salam..

    0
    0
  39. anastasia says:

    statement tuk raih APB…;) faham2 je la…dalam dunia artis pun ada politik wat….;)

    0
    0
  40. tora2 says:

    Mencik nyer tengok gambar linda, scha n awal (blog Linda onn)..cam nak menunjuk nunjuk la kununnye diorg bersatu menentang Fahrin…uweeekkk…blah ok…tak suke langsung ngan trio ni..go..go Fahrin..

    0
    0
  41. laici says:

    panjangnye scha tulis.. minat kat dia ni.. tp sbb banyak sangat gossip yang x elok ttg dia – setakat minat pada lakonan dia jer lah.. artis biasalah, nak glamer jer lebih.. bila peminat kutuk ttg perangai buruk mereka – mula lah nak melenting.. anggap itu hak peribadi dll.. korang ingat senang ke nak jadi artis?? Kalau xde peminat yang suka & support artis, boleh ke artis glamer, byk dapat job & hidup senang???
    haha .. sendiri mau ingatlah kalau perangai sendiri yang tak elok…

    0
    0
  42. manjalara says:

    tak leh percaya dgn statement dia, ini semua sbb nak meraih undi untk Bintang Popular Berita Harian, hampehhhh….sape nak percaya statement yang tak ikhlas, dulu linda sampai ckp sape Scha….kau dok ikut linda p santai kat air terjun, sape nak percaya kalau mcm ni caranya , ini semua ade muslihat, sorryyyy dah tak minat tak undi, apatah lagi nak tgk AWAN Dania, menyampahhhhhh

    0
    0
  43. kakjah says:

    amboi shcha insaf konon, minggu lepas clubbing kat ne-o lagi ngan awal , kalau kantoi lagi camne, adik2 tak serik222

    0
    0
  44. wani says:

    dulu minat kat awan dania n scha sekarang nk tgk pun meluat..pada astro tak payah tayangkan lagi awan dania..menyampah aku

    0
    0
  45. dora says:

    as loong randoms can read it that OKAY! BUT she was SO –> not such as a Faggots as u LOL~!

    broken english gossipgu fea!! tak perlu nak komen org lain kalo ur english sndri sounds funny..hahahahaha!

    nm..learn more frm ur english teacher! jgn blaja mencarut aje ok

    0
    0
  46. GadisAyu says:

    yang penting aku suke crita awan dania

    0
    0
  47. luna says:

    sy team lisa surihani hahhaa go go LISA…punya lah panjang saripah taip..pusing2…last2 kesimpulan=dia besyukur dgan rezeki skrg n sambil…meraih undian…yuhoooo….X vote for u scha…

    0
    0
  48. Sizen says:

    Ni sure pasal nak bertanding APBH la ni.. tetiba kuar stetmen baekkkk punya. Pompuan hampeh…
    Words cannot erase perangai buruk u la.
    And kalau menang pun kat dunia je la… cantik pun sementara je sifatnya cik Scha oiii…

    0
    0
  49. pape jer says:

    sbnrnye sye x phm pe yg dy ckp ..
    adkh sye msh kck untk bce ???
    ato dy tls pki tmbk jer ..
    sye x menyebelahi scha ato yg anti scha ..
    spe2 pon sye x sokong …
    LNTQ KORG LAR !!!!

    0
    0
  50. tak hipo says:

    kiranya scha ni tak ego la mengaku salah sendiri n minta maaf pe.. dari si fahrin giant tu yg beria menafikan sampai menyaman bagai.. jangan terbukak pekung sendiri masa kat mahkamah nanti sudah la.. korang2 ni jer tertipu dengan lakonan suci si giant ni.. geng2 uitm n ragbi dia dah kenal perangai dia ni camana.. dah la berlagak macho, poyo, ego tinggi, dia rasa dia je yg betul, bila pekung hampir bukak mula la nak main bomoh la bagai.. pirahhhh mabuk.. tunggu la sikit masa lagi terbukak pekung kau la giant.. (sapa yg kenal mamat giant ni je yg tau apa maksud giant tu) rugi la kau ni.. harap muka je.. tp perangai cam siak!! bagus sangat pompuan2 tinggalkan kau.. tau nak melampias n main pompuan je keje.. jantan suci konon.. ptuiiiiiii.. balik jb jaga mak sakit tu laaa lagi bagussssssss

    0
    0
  51. ku kumbang says:

    hahu

    0
    0
  52. vacation says:

    hotels in killarney with swimming pool,4 and 5 star hotels killarney

    0
    0