Written by AbangNara | November 11th, 2008

Scha Al-Yahya or better known as Scha(her full name is Sharifah Nor Azean) is one of Malaysia brightest talent who is rapidly making her name in Malaysia acting industry. A former Air Asia stewardess, Scha made her name by winning the Dewi Remaja Beauty Pageant 2007.

Her latest drama titled Awan Dania is airing in Astro every Monday 9.00 pm. In this drama, she acts as a young, brave and outspoken Air Asia stewardess trainee. For me, the character does suit her a lot.

For you information, Scha is widely rumored as the latest Fahrin Ahmad girlfriend. If the rumor is really true, Fahrin Ahmad is one lucky guy to have such a beautiful and energetic young girl like Scha.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

20 responses to Scha Al-Yahya, Heroin Awan Dania

  1. WAFI says:

    tak ada ke myspace atu frinedster????saya minat gile you  berlakon.tak pernah la miss awan dania punya episod>>>plese rply to my email

    • shafiqah says:

      same ah aku bagi aku shca tu seorg yg happy and cool lakonan die dlm awan dania buat aku geli hati

  2. pminat scha says:

    tula..
    xnk bg ke email..minat gler2!!!!giler sgt3x!!

  3. casper78 says:

    scha .. bagila.. email address, akak minat giler ngan scha .. anak2 pun minta juga.. please …

  4. feeka says:

    hai kak scha….saya minat giler ngan lakonan akk…kat dlm awan dania akk best,kat citer HISTERIA pun akk best…akk cute la…walaupun suara akk besar,tp tu la yg buat akk best….saya tau akk ada friendster…saya nak add..tp xdpt coz akk private kan???nama kluarga pun saya x tau….kalau mcm tu,akk je la yg add saya,k????kalau nak tau nama saya kat friendster pe,akk reply la mesej nie….k…PEACE!!!!oh ya..lupa plak nak bgtau…family saya semua minat kak scha….k la…pupye!!!!!!!!!!!

  5. no.1 fan says:

    akak scha,adik dengar cite akak berlakon cite papadom arahan uncle aflin.Akak bawak watak yg macam mane?

  6. no.1 fan says:

    akak x de myspace ke?sebab adik dah try buka tapi x de pun.Ala…akak ni nak private-private pulak ramai org minat ni kesian tau,penat diorang cari tapi x jumpe.

  7. no.1 fan says:

    kat myspace adik ada gambar kak scha tapi setakat 1-2 keping gambar je,x bnyk pun sikit je.Buka myspace adik taip umi khaira

  8. alia says:

    kak scha adik mnt sngt la kt kak scha…..kak scha pnye lkonan mntop…klu kak scha de mse balas la tau…k tu je…bye…

  9. fikaa.. says:

    a ah k.scha….sye mnt giler ngan kt scha…bgi ar e.mail k.scha…plizzzzzz….

  10. ni says:

    suke dia nih…selambe n sempoi

  11. nurul says:

    lawa la kak scha nie…
    ceter awan dania 2 np x wat cd or dvd…
    x puas la tgk kat tb…
    if ad cd or dvd….
    msti market ceter awan dania 2…
    hee…….

  12. sakura... says:

    hai…dulu sukalh tengok sacha nie tp sejak akhir2 nie,,,mcm bosan,,,,myber sebba…kelantangan mulut dia menjawab solan wartwan….kot..kate x menyebelahi linda tp bila jawb soalan wartawan seolah2 menyalahkan fahrin sama mcm linda…..nak tgk awan dania pun dan rasa malas,,,,sorrylah komen tp…setakat meluahkan apa yg x puas hati…..ada juga dengar..sb sacha imej awal yang sebelum nie bersih terjalar mcm 2 jer…

  13. c0ol says:

    kak scha tlg l0rh bag emel,…pliezzz

  14. c0ol says:

    kak scha ni dh l0rh cute lawar plak 2,…akk kal0 ade awan dania 3,..wat l0rh lag ye,…i l0ve kak scha

  15. i l0ve kak scha says:

    akak saye tng0k akak dlm citer awan dania mmg t0mb0i,..tap cute gler….

  16. farah_c0ol says:

    akak ble x bag emel ms n frenster,….pliezzzz,….

  17. porno izle says:

    Aw, this was a really quality post. In theory I’d like to write like this too – taking time and real effort to make a good article… but what can I say… I procrastinate alot and never seem to get something done