Written by Bella | April 19th, 2017

Memiliki wajah yang serius, ramai yang menyangka penyanyi dan pelakon Farahdhiya seorang yang sombong dan sukar untuk menawan hati orang. Walaubagaimanapun, Farahdhiya menafikan anggapan tersebut dan memberitahu beliau memang dilahirkan mempunyai rupa paras sebegitu.

Farahdhiya juga akui beliau sebenarnya seorang yang berperangai gila-gila. Cubalah untuk mengenalinya dengan lebih rapat.

Itu sebenarnya masalah dihadapi oleh saya kerana ramai beranggapan bahawa diri saya ini sebagai seorang yang sombong. Saya memang dilahirkan mempunyai rupa paras begini dan nampak seperti sombong. Takkan saya harus lakukan pembedahan plastik untuk menjadikan muka saya sentiasa tersenyum.

Namun jika ada orang mengenali saya dengan lebih rapat mereka akan tahu perangai gila-gila saya yang sebenar dan tidak seperti disangkakan. Biarlah mereka menilai sendiri kerana saya tidak boleh untuk mengubah persepsi orang ramai yang anggap saya sombong.

Biasalah, orang ramai kadang-kadang lebih suka untuk menilai perangai seseorang orang daripada rupa paras sahaja dan mencetuskan pelbagai anggapan tidak benar.

Sumber Berita : Astro Gempak

33 responses to Saya Tidak Sombong Memang Dilahirkan Mempunyai Rupa Paras Begini – Farahdhiya

  1. wekkkkkkk says:

    Dia mmg lawa, hidung kecik..comel je..suka tgok dia ni..lagi anak dara..pndai jaga maruah..tak mcm janda retis sorang tu, .dh la janda..agak2 ah jaga “status”. Mcm si Farahdiya ni..yg kata sombong tu sbb x dpt kenal gn dia.

    22

    0
    • Fairy Mother says:

      Bertambah lawa apabila tidak bertudung. Yang kata sombong tu sebab mereka jeles kena pakai tudung.

      1

      13
      • Anonymous says:

        ingat kot makcik bijak. rupanya bimbo gak. sombong tu sbb kau play class, x suka senyum, tarik muka masam. mcm lisa surihani tu…mcm fasha waktu jejai tu. memang jenis tarik muka.

        6

        3
        • Anonymous says:

          pakai tudung pun tak guna kalau biar laki baru dera anak. tak payah hipokrit lah .

          9

          1
      • minah jambu suka sahara yaakop says:

        hahahahaha betol tu fairy mother ..yg betudung tu harapkn make up tebal macm tepong gomak aje padahal hipokrit eksen bagos suka cakap pasal orang yg tk bertudung ..!

        7

        1
    • coolakmal426@gmail.com says:

      rita spender…laki org je lah nk sodok puki dia. lelaki bujang mana nk tahan dgn perangai suka menjoyahkan orang centu.

      4

      3
      • minah jambu suka sahara yaakop says:

        kenape rita ???? kan banyak lagi artis yg rembat laki orang ! kenape asek asek ritaaa aje kt dlm kepala hotak engkau ??? rita dia dh hepi ngan aqasha dh jangan gangu2 dia lagi huh !! lov u ritaaaa…aqashaaa…!

        2

        4
    • iq says:

      cer pakai tudung, mesti tak nampak sombong, nampak beriman je dan solehah

      1

      4
      • getokak says:

        Itu nama dia hipokrit. Banyak pompuan melayu kononye musliamh betudung litup tapi bila buka mulut macam longkang dbkl, hati busuk , perangai macam pelakun porno

        16

        0
      • xx says:

        Aku bertudung, tetap org kata aku sombong. Tu lah namanya “Resting Bitch Face” hahaha. Org2 tak kenal aku memang akan kata aku sombong. Tambah lagi aku ni jenis tak “mesra alam” dgn org yg aku tak kenal or baru kenal. Tapi kalau dah kenal, dah tau perangai, tau lah aku mcm mana hahaha

        6

        0
  2. Anonymous says:

    senyum itu satu sedekah.

    2

    0
  3. coolakmal426@gmail.com says:

    nk tunggu org kaya lah tu…

    1

    2
  4. Pnat jga ati org ni says:

    Hahaha..mcm sy jgak.org kte sy smbong sbb ssah nk snyum.tp prcya la..sy klu org dh knal mnyesal pulak korang sbb aku gla2 dan prmah.xpe la,jnji org yg knal aku tau spe aku.

    23

    0
    • rina says:

      saye pun! susah org nk tegur sbb ingat sombong..slalu sy yg akan start conversation dlu..pastu dorg pun ckp “akut nk tegur..nmpk serius je”..what de hek?

      8

      0
    • TengkorakSeramMenyeramkan says:

      Nampaknye, anda ade sindrom “resting bitch face”
      Maksudnye, muke anda bile rilek nampak seperti anda adelah pembunuh bersiri yang tidak berhati perut.
      Cube la google, tengok dekat image

      1

      0
  5. paola bracho says:

    sama lah saya pun muka natural nampak mcm sombong. ‘resting bitch face’ org putih kata.

    13

    0
  6. melati says:

    kalau kt Arab muka & umur camgini byk jual Gelang2 di kaki lima…!! Kt Malaysia Group2 Myvi kuning jew yg minat sesangat muka camgini ….tu jewwww..!!

    1

    15
  7. senjakala says:

    aku nk sgt tenguk rupa sebenar Melati. rasanya cantik rupawan . atau org yg tenguk terus sawan?

    13

    0
  8. Anonymous says:

    pergh…..mantap…sedapnya

    0

    3
  9. hoho says:

    beruntung kan, tuhan bagi muka cantik.
    itu makanya jangan sombong dengan tuhan.
    jangan nafikan hak Dia – cantik kamu tu hak Dia tau.
    bukan nak belagak ustaz/ustazah.

    tapi mmg tutup aurat tu wajib.
    bukan jugak masalah belum sampai seru.
    mati pun tak perlu diseru atau diminta
    wajib tetap wajib.

    4

    2
  10. Macam2 orang komen yea..

    2

    1
  11. Azni says:

    Faradiya mmg sombong. Saya berkerja at GE Mall jumpa nya pandang pun tidak. Sebagai folowers artist nak kata cantik sangat x lah faradiya ni. Biasa2 aja. Masa tu dia memakai cap. Berbual dgn kwnnya. Peminat pandangnya. Jelingan yg dia beri. Sorry lah i nak tegurnya.

    2

    2
  12. Mak tipah says:

    Dulu ada rancangan antara 2 dunia.. faradhiya kene wat task tolong makcik2 buat belacan

    Serius dia x buat perangai.. hormat org2 kat situ.. sgt berbeza dgn watak kat tv. Korg leh bygkan bau belacan tu cam na kan.. tapi fara relex je. Since then aku mmg respect kay faradhiya ni

    0

    2
  13. Anonymous says:

    Tpi aku jumpa dia kt pasar ramadhan tmn melawti ok jer…aku senyum..dia senyum balik kt aku…xde nmpak sombong pn..

    1

    0
  14. unknown says:

    Tpi aku jumpa dia kt pasar ramadhan tmn melawti thn lps ok jer…aku senyum..dia senyum balik kt aku…xde nmpak sombong pn..

    2

    0
  15. joyah ampang says:

    ko bajet dia nak tersengeh 24 jam ja ka? fans pun tak payah la hauk sangat kalau nampak artis. releks jer dah la… dia ni budak ampang, selalu kat area ampang…selalu terserempak..memang la dia jenis tak senyum tapi tu biasa la kan…kita ni yang tak artis pun tak senyum tersengeh 24 jam…she has a pleasant face… nak harap artis sembah fans ka? dorang nak privacy jugak…ni tak, kalau nampak artis excited semacam…. ada sekali aku nampak maya karin kena serbu kat airport dgn makcik rombongan mana ntah…aku pulak kesian tengok dia kena ambik gambar dgn 40 orang makcik satu bas…agak agak la ya pun kalau nak berselfie dgn artis…dorang pun kejar masa

    14

    -1
  16. cikikaka says:

    suke tengok farahdhiya ni.. anak mat saleh tapi semua masakan melayu@kampung dia pndai masak. cuba tgk ig dia farahdhiya_fd . hari2 masak kan ayah & abg dia..
    so sweet.

    4

    0
  17. Minah Gatai says:

    Dulu nak try kote Norman Hakim, tak dapat, sampai sekarang single lagi minah nih! Agak2 kalau caras Norman dari Memey, best jugak! Hahaha!

    1

    0
  18. Tomato Hijau says:

    Farahdhiya tak sombong lah…pernah jumpa bbrp kali. Orangnya actually baik, penyayang dan suka bergurau.

    0

    0

Leave a Comment

Optional