Written by AbangNara | December 26th, 2013

Pening juga kepala Abang Nara dengan si Johan As’ari ini. Kadang-kadang bila baca kenyataan yang dibuat olehnya, memang macam tak masuk akal. Bila membaca kata-kata Johan menerusi Kosmo hari ini, nampak macam orang berilmu. Namun bagi Abang Nara, walaupun jodoh itu memang sudah ditetapkan, sedikit sebanyak usaha yang kita lakukan menentukan siapakah jodoh kita.

johan dan lana

Kata Johan:-

Sebagai seorang pelakon yang berkecimpung dalam industri ini, saya mempunyai ramai kawan. Ada yang saya anggap sebagai teman biasa dan ada juga yang rapat dengan saya. Kenalan yang rapat bukan bermakna hubungan kami lebih daripada itu.

Dalam perjalanan yang masih jauh, sudah tentu saya akan bertembung dengan perkara-perkara sebegini. Ia seperti menjadi pengajaran kepada saya dalam menempuhi masa akan datang. Jodoh dan pertemuan di tangan Allah, sudah tentu saya tidak dapat lari daripada takdir ini

Yang tambah memeningkan Abang Nara apabila Johan memaklumkan dia hanya menganggap Lana sebagai kawan biasa. Terang Johan:-

Selama ini, saya tidak meletakkan sebarang taraf ketika berkawan dengan Lana. Apa yang pasti sekarang, status saya dan Lana hanya kawan biasa sahaja. Apa yang saya boleh katakan juga, soal masa depan dan hubungan cinta, saya serahkan semuanya pada takdir Allah. Semua keputusan terletak ditangan-Nya.

Ramai yang beranggapan bahawa Johan selama ini sengaja mencari publisiti murahan dengan mengumumkan percintaan, kemudian putus. Perkara ini sudah terjadi beberapa kali. Johan menafikan perkara ini. Katanya:-

Percayalah, walaupun saya memerlukan publisiti, saya tidak bermaksud mempergunakan hubungan cinta saya untuk tujuan dikenali orang ramai. Insya-Allah selepas ini, saya tidak akan terburu-buru dalam mencari jodoh. Namun, kita masih tidak tahu apa yang akan berlaku pada masa akan datang. Sebagai manusia, kita hanya merancang tetapi Allah sahaja yang layak untuk menentukan

johan

Pendapat Abang Nara, jangan hanya salahkan takdir Allah semata-mata. Akan tetapi kalau dah sampai 3,4 kali perkara yang sama berulang, mesti ada “something wrong somewhere”. Apa kata Johan tanya hati sendiri sama ada benar-benar ikhlas mahu mendirikan rumahtangga atau masih belum bersedia sepenuhnya. Empunya badan pasti akan tahu jawapannya. Tak gitu?

P.S: Spyshot Perodua Alza 2014

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

156 responses to Saya Tidak Meletakkan Sebarang Taraf Ketika Berkawan Dengan Lana – Johan As’ari

  1. hijau says:

    yaaa…. sudah terserlah kepoyoannya sebagai lelaki alim kononnya disitu kannn..wanita juga yg mnjadi mngsa..org paling brdekah2, izreen azminda

    0

    0
    • Wawa Zainal says:

      tak habis2 cerita si lana ni..
      bowink ilewww… klik me..

      0

      0
      • hahahahaha says:

        Terserlah kekelingan johan dlm hal ni… dah la johan.. benang yg basah tak pyh nk ditegak.. satu dunia dah tahu perangai sebenar ko.. kalau ko anggap lana kwn biasa yg ko doa dpn kaabah tu ko nampak lana jodoh ko tu apa cite???? hal ko dpn kaabah pun nak tipu juga ke??? alim la sgt.. alim taik kucing!!!

        0

        0
        • Kak Dibah says:

          Firstly… akak nk bg tahu yg akak tgh guling2 gelak dgn husband akak pasal entry si johan ni.. sudah la johan.. makin ko keluar statement makin nmpk kebodohan ko.. ko tgk lana.. diam tak bererti tewas johan oooii.. cukup2 la tu..

          Secondly.. akak syukur sgt mcm ibu johan syukur yg johan tak memilih lana tp akak syukur sebab lana tak jadi berlakikan johan.. akak rasa lana berhak dpt yg lebih berganda sempurnanya dr johan.. johan takat stok ayat manis boleh la..

          Lastly.. akak nasihatkan johan beli cermin mahal kat dubai kalau rasa jijik nak beli cermin pasar mlm.. almaklum la datin datuk mana main pasar2 mlm ni.. beli cermin & cermin diri sendiri…

          0

          0
        • :) says:

          apa salahnya kau open dan terus terang je mintak maaf kat lana.
          ni macam2 versi cerita pulak kau keluarkan, tak fikir perasaan dia ke?

          0

          0
        • kusss semangat says:

          Pergi ke kedai membeli kelapa
          Kelapa diparut oleh cik nyoyeee
          Kenapa la Johan bodoh belaka
          Anak orang kaya memang bodoh camni ke???

          0

          0
        • Baby AA Ubah Imej says:

          Korang ni pun lurus bendul. Ini semua adalah strategi nak masuk Top 5 Anugerah Bintang Popular la ni. Sebab tu cakap cam keling mabuk si Johan ni.

          0

          0
        • TAHI NENEK LU LA says:

          INI LAH DINAMAKAN ALIM TAIK KUCING BIN TAHI MINYAK.

          0

          0
        • Leman says:

          Ko ni johan.. buat malu kaum adam je ada laki mcm ko kt dunia ni.. apa kejadahnya ko keluar statement pendek akal ni? rasanya ko kena jumpa pakar genetik ni.. check hormon ko tu.. betul ke lelaki or sebaliknya..

          0

          0
        • Didi says:

          Lepasni suroh mak kau carikan jodoh ok? Restu ibu bapa penting kan noks? Haa masatu ko cubelah buat perangai bana kau ni dgn calon pilihan hati mak ko. Nak tgk gak frust tak org tua kau? Heeeee salam tahun baru johan? :)

          0

          0
        • melah suka kucing says:

          hish pantang betul aku jantan mcm ni….boleh dia tak nak mengaku…dah yg hari tu kau melamar Lana tu apa ???? dasar penipu ! dah lah alim2 taik kucing, org mcm ni kena hati2 BAHAYA, kesian kt Lana dipermainkan oleh PLAYBOY TAIK KUCING

          0

          0
        • aku benci johan muka penyek ni…bajet hnsem tahap cipan..mula la aku nk kuarkn sgalanye ni..ko ni johan wt org lain berdosa je bencik kt kau..wahai kaum wanita sekalian alam,marilah beramai-ramai senarai hitamkn muka kemek nie dlm senarai utk wt suami korang…aku harap lps ni die xde tawaran berlakon lg supaya tiada lg artis lain yg terperangkap dgn mulut lebar c kemek nie..

          0

          0
        • aku dr dulu lg mmg xsuke dgn johan baik lakonan ke,bakat ke,cara ckp ke,kawan dgn shila ank c lala 2 ke,lamar c lana ke,aku mmg xsuke sb air muke die 2 boleh wt aku fkir ape yg terjadi skrg..rupenya btl..kaki auta..tp dgn nabila die kne dulu,nabila pilih org lain tup2 kate ade kekasih hati dh nk bertunang la malu kot nabila pilih nas-t bukan die..hahaha..terus melekat dgn shila ank c lala lmbut 2..hahaha..cover malu je 2,pas 2 die nk lana mungkin nk tutup malu die sb xdpt nabila dpt lana kn lebih kurang die bangga je dgn semua ni..aku rase la kn johan ni jenis bangga dpt ayt pompuan sna sni..
          pd lana xpyh heran jantan muke spesis mcm ni,berlambak lg..stakat title ank dato 2 x menjamin ape2 pun..ank dato muka mcm talam air kt kedai mamak nun..
          pd johan klu kau hebat ko try la nora danish 2,cnfirm xdpt…hahaha..x pun try la rita ke,mau kena hangguk ko dgn die..hahahaha….johan kemek buntu nk cri pompuan lg…lps ni ade pmpuan melekat lg mmg xfkir pnjg la pmpuan 2..jantan ni harus dihapuskan…

          0

          0
        • ni jantan cakap macam takde telor.. buat malu kaum je..
          kau ingat perempuan ni memang utk di permainkan ke ??
          mereka perlukan someone utk berlindung n pembimbing..
          tapi org macam kau ni laa perosak kaum lelaki and artis..
          bajet playboy……
          ***** anak datuk sume xleh pakai..cth kekasih ND…syial je

          0

          0
        • jgn nk pening sngt says:

          mmg Johan nie ada “something wrong somewhere” iaitu otak dia….haha…xtau la pe yg dia pkir..ckp asyik putar belit je…ni ke anak Dato’, mcm xpercaya je….udah2 la tu Johan, naik menyampah da baca statement ko tu…alim2 taik kucing konon….ko sakit ke Johan????

          0

          0
        • Mashi says:

          1 je nak cakap.. 3-3 terlalu expose dengan hal peribadi..

          0

          0
        • cintajebatfoojugak says:

          jangan ar cakap anak datuk semua tak boleh pakai…abg jebat kite anak datuk gak…. elokkkkk je…

          0

          0
        • K.A.A says:

          entah la johan ni… nak jugak menang tu.. x sedar diri yg dia tu mmg dah buat salah…

          0

          0
      • Tarik Daun Ke Hoi says:

        hisap dadah ke Johan ni???? pelik bebenor statement.

        0

        0
        • Belah Lah says:

          makin lama..makin aku benci si johan ni.
          hak tuih je. macam binatang. tak perasaan langsung.
          taraf haiwan. mak bapak ko tak ajar ke?

          0

          0
        • melah suka kucing says:

          tu nama nya PENIPU ALIM TAIK KUCING.
          spesies jantan lembik jer yg kuat menipu ni…takut nk hadapi kenyataan, nasib baik kau kapel dgn Lana…kalau kapel dgn aku…aku taekwando kau cukup2 Johan, dasar buaya !

          0

          0
        • kuih tart says:

          aku nasihatkan kat Lana…kau buat tak tahu jer dgn si penipu ni…jgn layan, kalau Johan msj apa2 ker…jgn layan, jantan mcm ni kena ajar, menyampah aku spesis penipu mcm ni…hipokrit sgt

          0

          0
        • Khalid says:

          ntah2 Johan ni ada split personality tak ?
          boleh plak dia tak nak mengaku, dasar penipu main2kan org lain.
          Lana jangan layan lelaki macam ni, once a liar..always be a liar

          0

          0
        • Anonymous says:

          biasalah loser… loser selalunya dia akan putar belit fakta, dia akan berpura2 alim taik kucing utk raih simpati org yg dia konon2 tak bersalah, eh sudah lah penipu..taktik kau dah basi, tgk lah satu hari nanti..org lain akan permainkan kan kau

          0

          0
      • Anonymous says:

        Selama ini, saya tidak meletakkan sebarang taraf ketika berkawan dengan Lana ??? kepale hotak ko johan ! bkn ko ke yg ber ea2 nak meisteri kn lana setelah knl 3hari .. pastu ko boleh ckp cam tu lak , mcm org takda perasaan .

        0

        0
    • OREN YANG OREN says:

      Kau mainkan perasaan perempuan yang sayang dekat kau, jangan terkejut satu hari nanti perempuan yang kau sayang mainkan perasaan kau jugak

      0

      0
      • frozen says:

        Ckp berbelit2 mamat IQ rendah ni..kalah ular anaconda belitnyer..belit punyer belit terbelit diri ko sndiri kang!! Dont juz talk like a man..be a man dude!! Klo ko nk putus dgn lana pun xya la canang satu dunia ckp family ko x restu…ko ingat pompuan xde maruah ke?Ur making a fool of urself!! Shameless!! One word for u dude…IDIOT!!

        0

        0
        • Kodok says:

          Aku rasa mamat ni dah mental. cam orang tak waras. kau tackle orang lepas tu kau cakap “kawan biasa”. Eeeee…please la. Benci betul aku dengan biawak lidah bercabang.

          0

          0
        • aridozi says:

          Wow! terbaek pnya komenlh frozen! If John read this commnt,totally u will be realize how stupid u are and u jst let it destroy ur career!

          0

          0
      • Mah Jemah says:

        “kawan biasa sahaja…kawan biasa sahaja…..kawan biasa sahaja”

        Please la, cari ayat baru please. Dah muak kami baca muslihat engko tu wei. Grow up!

        0

        0
        • Syamsul says:

          Johan ni ada penyakit lupa ingatan ker. ?
          jgn nanti Johan pergi tegur Lana buat muka tak bersalah plak sudah lah..ah maklum lah org lupa ingatan, hari ni menipu putar belit cerita..esok say hi, memang cari nahas kalau ko buat mcm tuh kt Lana

          0

          0
    • Neelofa says:

      whatever,, yang penting, aku lagi kiut miut dari lana…hihi (gelak sopans)

      0

      0
    • Fahrin Ahmad says:

      meh la lana, kita kahwin nak.
      aku pun tengah single ni…klik me pliss..

      0

      0
    • Aaron Aziz says:

      cantiknya tudung, beli kat mana tu?
      lowyat? klik me…

      0

      0
    • Anonymous says:

      choiiiii sesangattt

      0

      0
    • Tukul Emas says:

      aku rasa mamat ni mengalami masalah kecelaruan pemakanan yang menyebabkan akal memendek, pemikiran terencat dan kencing terbabas.

      0

      0
      • gatal tengkok mu says:

        kalo aku kena caci macam ni…
        aku akan baring atas katil..
        peluk bantal, pastu menangis pelan
        lahan sambil komen engko main dalam otak aku..

        kipidap bro..lu permainkan awek paling
        hot aku penah tengok..harap ko tersalah
        ngorat awek berjantina lelaki..

        0

        0
    • Aku benci kau says:

      dasar jantan x abis menuntut, ni la jdnye..phhuuiiiiii

      0

      0
    • noni says:

      sblm ni suke gk ah ngn johan ni pasai bile die ni bercakap, nmpak mcm ilmu+agama+pnuh+di+dada. tp makin lame mkin nyampah pulak bile ckp pn xserupa bikin kan. unfollow teruih twitter die. agagaga~

      lana, toksah lah dgn johan ni. playboy ke amende xtahu nk ckp. puihh.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Andai datin firdaus x restu utk trima lana krn history lana,dia spatutnya lebih malu ada anak yg hopeless mcm johan yg track record pn teruk n future pn x kemana..bljr agama half way then msuk dunia hiburan pn dgn bakat xseberapa..typical datin2 yg nmpk loop holes kat org lain tp yg hak sndiri pn useless..chin up lana,u’ve gained more support now..

        0

        0
        • Anonymous says:

          Ahli keluarga dia pon bukan sempurna sgt. Ada yg berturban ada yg seksi meksi. Pastu kondem org sana sini. Mempergunakan nama Islam tanpa rasa segan malu.

          0

          0
    • #$%^& says:

      Hubby jarang nak komen bab gosip tp bila kami bual berdua terkeluar ayat yg hubby xberapa berkenan dgn johan. Kenapa???

      Kami pnh belakon bersama dlm cite *&^%. Masa tu kami just extra jer pun. Lps shoot dah tentu nak bergambar tp sedih plk bila johan meninggikan suara dgn peminat lelaki yg nak bergambar dgn nya. Kot yer letih pun professional lah skt…kami pun letih juga dr pg sampai malam shoot bersama2.

      Pendapat sy johan ni kasanova dan hipokrit. Walau sehari shoot, belang nya tetap nampak.

      0

      0
    • soffy aidura says:

      baik2 suke ngn dye ni skrg da menyampah plak. asek la nk main2 kan prasaan pmpn. da cm org x btol da aku tgk. nk test market ke ape???? meluat plak aku!

      0

      0
    • maya says:

      http://beautifulnara.com/johan-ajak-saya-bertunang-izreen-azminda/

      Izreen turut menunjukkan bukti mereka bercinta kepada pihak media iaitu video yang dirakam oleh Johan yang diberikan kepada Izreen. Izreen mendakwa mempunyai bukti video dan SMS cinta lain tetapi mahu menyimpan saja semua itu.
      Dia ada janji banyak perkara dengan saya. Dia ada merancang untuk bertunang dengan saya. Perkara ini disaksikan sendiri oleh kawan-kawan rapat dan juga keluarga saya. Malah saya juga ada bukti SMS mengenai isu bertunang ini.
      Dia memang ada hubungi dan juga menghantar SMS kepada saya, tapi hanya selepas habis penggambaran Cinta Elysa. Kenapa perlu selepas habis penggambaran baru nak hubungi saya? Saya tak tahu yang dia ingat saya masih wujud ke tidak. Bagi saya, dia tidak perlu perjelaskan apa-apa.

      Dia juga ada SMS memohon maaf kepada saya. Johan memberitahu dia dah habis shooting dan tak ada apa-apa hubungan dengan Fasha. Saya tak pernah salahkan Fasha dalam hal ini. Isu yang timbul ialah dari sikap lelaki itu sendiri. Ini bukan soal kuat cemburu, tapi biarlah saya sendiri saja yang tahu sebabnya.
      Adalah benda-benda yang buat saya kecil hati dengan dia. Bagi saya, jika dia tak nak dengan saya, cakap saja dari awal, kan senang. Saya tak gaduh dengan dia, tapi yang paling membuatkan saya kecil hati dengan dia ialah jangan sesekali menggunakan isu agama untuk tutup kesalahan sendiri.

      ****

      0

      0
      • maya says:

        Siapa Jadi Suami Nabila, Dia Orang Yang Paling Beruntung – Johan As’ari
        Written by AbangNara | July 25th, 2012

        Kata Johan kepada Mstar Online:-
        Apa yang diluahkan dalam Twitter adalah gambaran perasaan saya terhadap Nabila. Kami saling menyayangi dan menghargai antara satu sama lain. Bagaimanapun, status hubungan ini hanyalah teman baik dan enggan menjadikannya secara formal sebagai sepasang kekasih. Ya, kami semakin akrab dan intim serta mengharapkan doa yang baik buat hubungan ini. Apabila sampai di tahap seterusnya, saya tidak akan segan untuk memberitahu kepada umum. Berdasarkan pengalaman yang lepas, kami tidak mahu lagi melabel perhubungan ini sebagai pasangan bercinta kerana belum tentu kekasih yang dicintai itu adalah jodoh kita kelak. Pada saya, cinta itu satu perasaan yang maha agung di mana ia akan muncul selepas akad nikah. Apa-apa pun, siapa yang menjadi suami Nabila, dia adalah orang yang paling beruntung.

        0

        0
    • maya says:

      Johan As’ari Akui Sudah Ada Teman Istimewa
      Written by AbangNara | May 29th, 2013

      Menariknya, Johan As’ari tertarik kepada si gadis ini kerana si dia menjaga solat. Itu satu kriteria yang sangat bagus dan kadang kala dipandang remeh oleh kaum Adam. Kata Johan:-
      Apa yang boleh saya kongsi setakat ini, ada seseorang di hati saya. Dia kakitangan syarikat penyiaran dan kami sudah kenal sejak dua tahun lepas. Selepas pulang dari Makkah, tak sangka saya bertemunya semula dan kami jadi rapat. Apabila seorang isteri itu menjaga solat, maka rumah tangga itu akan bertambah seri kerana doa seorang isteri itu dimakbul Ilahi. Sudah tentu dia akan mendoakan yang baik-baik buat suaminya. Selain itu, dia seorang yang mengambil berat dan prihatin. Saya jujur mahu menyuntingnya dan sedang berusaha ke arah itu. Insya-Allah, seandai ada jodoh, adalah berita gembira nanti dan saya akan maklumkan kepada rakan media serta peminat

      0

      0
      • maya says:

        Johan As’ari Mengaku Sudah Jatuh Cinta Dengan Shila Amzah?
        Written by AbangNara | October 21st, 2013

        Walaupun tidak menyebut nama artis yang berjaya memikat hatinya, Abang Nara dapat agak bahawa gadis yang berjaya membuatkan Johan As’ari angau ialah Shila Amzah. Rasa satu Malaysia sedar akan kemesraan mereka semenjak dua ini. Abang Nara suka jika mereka berdua benar-benar bercinta. Memang sama cantik sama padan.
        johan as’ari dan shila
        Berkata kepada Mstar Online, Johan As’ari memberitahu yang dia merasakan dirinya tidak bertepuk sebelah tangan. Kata Johan:-
        Saya dan dia, masing-masing tahu yang kami saling menyukai antara satu sama lain tetapi kalau boleh kami tidak mahu mengesahkan sebagai pasangan kekasih.
        Pada saya biarlah kami diikat sebagai ikatan suami isteri yang sah, barulah boleh merasai nikmat bercinta itu. Keadaan ini juga sebenarnya lebih mudah kerana andaikata tiada jodoh, kami boleh membawa haluan sendiri
        johan
        Menariknya, Johan merancang untuk melamar dan bertunang dengan gadis yang berjaya mencuri hatinya itu tahun ini. Kalau dibuat kira-kira, hanya tinggal 2 bulan sahaja dalam 2013 ini. Tak sabar pula rasanya nak tengok majlis pertunangan Johan dan Shila. Kata Johan lagi:-
        Perhubungan yang dijalinkan sekarang ini lebih kepada kepercayaan antara satu sama lain tanpa perlu menjadi kekasih. Jadi, memandangkan kami sekarang ini sibuk dengan urusan kerja seni, biarlah tugasan itu diselesaikan dahulu.
        Malah, kami biarkan masing-masing mengejar cita-cita dahulu sehingga berpuas hati dengan zon masing-masing. Andaikata perhubungan ini menjadi, InsyaAllah saya akan sebarkan pada semua, doakan ya

        0

        0
      • maya says:

        Saya Terima Dengan Hati Terbuka Jika Johan As’ari Jodoh Saya – Shila Amzah
        Written by AbangNara | October 31st, 2013

        Seringkali dilihat berkongsi gambar mereka bersama, Abang Nara rasa Shila dan Johan ini memang ada jodoh. Muka pun sama. Sekali pandang macam adik beradik. Kata Shila kepada Mstar Online:-
        Kami lebih selesa akrab tanpa perlu meletakkan ia sebagai satu hubungan pasangan bercinta. Johan juga antara sahabat saya yang paling rapat dan saya terima dia dengan hati terbuka sekiranya dia merupakan jodoh saya satu hari nanti,
        johan as’ari
        Yang menariknya, kehadiran Johan dalam hidup Shila memberikannya aura positif dan semangat untuk lebih fokus kepada kerjaya. Amboi amboi amboi. Ibu bapa mereka berdua pun sudah saling mengenali. Memang eloklah sangat tue. Tambah Shila lagi:-
        Saya percaya ibu dan ayah mempunyai perasaan yang kuat terhadap kawan-kawan anak mereka di mana mereka boleh mengagak baik buruknya perangai seseorang itu. Alhamdulillah dia (Johan) hadir dalam hidup kami membawakan aura positif dan kalau nak tahu mak saya dan mak dia sudah lama berkenalan rupa-rupanya. Ini membuatkan jalinan antara keluarga kami juga semakin kuat. Dan pada masa sama saya dan Johan saling memberi semangat dalam kerjaya masing-masing

        0

        0
      • maya says:

        Johan As’ari Bakal Kahwini Lana Nordin
        Written by serenity | November 28th, 2013

        Tatkala kami membaca artikel mengenai Johan As’ari, 27, yang telah melamar Lana Nordin, 34, setelah tiga hari berkenalan di sisipan HIP Berita Harian (BH) pada hari ini, kami mengatakan, “Beh, mesti gimik drama saja -_-”.

        Tetapi semakin kami membacanya, semakin jelas bahawa ia bukan gimik atau dongengan. Johan As’ari, pelakon yang baru-baru ini digembar-gemburkan rapat dengan Shila Amzah, penyanyi sedang mencipta nama di luar negara, telah membuat pengakuan yang dirinya telah melamar pelakon seksi lagi meletup, iaitu Lana Nordin untuk dijadikan isteri berdasarkan ‘gerak hati’.
        Jodoh, pertemuan, ajal, maut adalah ketentuan-Nya. Kita tidak tahu bila ia datang. Perasaan saya cukup kuat bagai ada suis yang mendorong saya merapatinya. Kami berborak panjang pada majlis itu.
        Selepas bertukar nombor, kami keluar makan tiga hari berturut-turut sebelum saya tekad membuka mulut mahu menyuntingnya.
        Lana sangat menyenangkan. Dia nampak lincah, tetapi dia mempunyai kelembutan tersendiri. Memang dia sendiri tekejut dan bertanya semula. Mungkin tiga hari terlampau awal untuk menyelami hati seseorang. Saya yakin cinta kami akan terus bersemi selepas kahwin.
        Johan turut menambah yang dirinya sudah bersedia menjadi suami dan dia turut memberitahu yang pilihannya direstui oleh keluarga Shila Amzah yang dikaitkan dengannya baru-baru ini.

        0

        0
  2. lava says:

    nara ko buat je tajuk, johan tu playboy. abis cite. johan mmg buaya!

    0

    0
  3. OREN YANG OREN says:

    Johan ni fikir pakai kepala lutut la aku rasa. Dulu kata nak kahwin dengan Lana, sekarang cakap kawan biasa je. Nak kena brainwash mamat ni. Kwaja buat Lana aku macam ni. Kau buat macam Lana terhegeh-hegeh dekat kau

    0

    0
  4. zul says:

    poyo sepoyo poyonya..

    0

    0
  5. aptb says:

    Kawan biasa konon…qitu kemain ayat2 cinta,,dgn shila amzah pun kata kwn biasa jg..tp bg harapan…ish makin menyampah plak dgn johan ni…lps buat kputusan baru nak fikir

    0

    0
  6. cikKuning says:

    Hmm. Pelik bdk johan ni. Adam aritu lamar fiza lps jumpa 3hari jg. Tp Alhamdulillah, kekal smpai harini. Be serious boy. U play with ‘someone’ heart :3

    0

    0
  7. samihah sariah says:

    sy rase die ni ade mental problem..bukan gila tp ade sumthing yg xkene..
    split personality mybe?

    0

    0
  8. mimi says:

    Zip your mouth if u hv nothing good to say johan!ckp mcm org tak bertamadun..

    0

    0
  9. romeo says:

    Semoga lana terus berubah ke arah kebaikan lepas ni, Insya Allah.. waktu tu, pasti, akan ada jodoh yang lebih baik dari johan ni.. semoga johan berubah juga, tak elok permainkan perasaan perempuan..

    0

    0
  10. fazel says:

    one word for you….DAYUS!!!

    0

    0
  11. alam cinta says:

    Dok wat alim konon…podahh!!!! Hakkk puihh!! Playboy berlagak alim ni elok di sunat sekali lg!!

    0

    0
  12. tijah says:

    Lepas ni Johan boleh la berlakon drama Playboy Poyo Itu Aku pulak..

    0

    0
  13. johandesperate says:

    Hahaaahhahaha..dalam kes ini kali…Johan yang jadi lanunnya..ckp x serupa bikin..yg jd mangsa sume perempuanssssss yg mudah ditipu dgn janji manessssss….mana pigiiiiiii sume org yg beriya riya sokong perhubungan si Johan nii…mana deyyy tambeyyyy…nyaris itu Lana rilekssss jerr.Johan jerr menyalak bg statement dlm media hahahahahahahahHHaaa…thumbs up Shila!!! Thumbs up Lana…ini johan mmg membesar bagai johan..ckp tak serupa bikin..hak tuiii

    0

    0
  14. Mia says:

    Kalau aku lana. Aku saman malu haritu johan yg beriya anmounce nak ambik sebagai isteri yg sah.x de la sokonng lana tapi ni dh macam buat perempuan x de harga diri.jap nak jap x nak

    0

    0
  15. johandesperate2x5 says:

    Hahaaahhahaha..dalam kes ini kali…Johan yang jadi lanunnya..ckp x serupa bikin..yg jd mangsa sume perempuanssssss yg mudah ditipu dgn janji manessssss….mana pigiiiiiii sume org yg beriya riya sokong perhubungan si Johan nii…mana deyyy tambeyyyy…nyaris itu Lana rilekssss jerr.Johan jerr menyalak bg statement dlm media hahahahahahahahHHaaa…thumbs up Shila!!! Thumbs up Lana…ini johan mmg membesar bagai johan..ckp tak serupa bikin..hak tui

    0

    0
  16. lily says:

    JOHAN KAU MEMANG PELAKON TERBAIK TAHUN INI!!!MENTAL!!!

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Wah…senangnya keluar ayat camtu…abih yg statement kata melamar Lana tu apa?Mcm main masak masak pulak….
    Sekarang…terbukti bukan yg perempuan saja saja syok sendiri atau perasan…fikirlah sendiri.Bila dh tak suka..terus tukar statement “kawan biasa”
    Jgn biasakan mcm ni Johan..kalau kene kat diri sendiri camne?Perempuan perempuan yg anda “friendzone”kan tiba tiba tu ada hati,perasaan dan maruah sbb cerita mcm ni dh keluar kat public.Pikirlah dgn matang yer.Jadi lelaki yg berani dan bertanggungjawab…

    0

    0
  18. Anonymous says:

    uqhushhazizhzia

    0

    0
  19. Emyadik says:

    Jangan lupa mak ko pun perempuan…ko pun ada adik beradik pompuan…hari ni ko main kan org…if x kena balik kat ko mgkin akan kena kat org yg related ngan ko…kalau aku jadi sedara pompuan ko x hingin aku bersedara kan ko…sekian….

    0

    0
  20. teah says:

    Jangan sesuka hati mainkan perasaan orang.. Nanti memakan diri sendiri. Buku belum bertemu ruas..dah bertemu nanti tau la nasib..

    0

    0
  21. Mak senah says:

    Mak Bapak Johan sekarang yg menanggung malu dgn perangai hipokrate anaknya. Johan cakap x serupa bikin. Org yg nak berbesan dgn Datuk & Datin tu akan pikir berkali-kali dan yg nk bermenantukan Johan mungkin akan tolak ketepi! Takut….

    0

    0
  22. Anonymous says:

    haik…dulu ckp lain skrg lain…mabuk ke ape dia ni mase bg statement ke byk sgt menipu smpai lupe ape yg ditipunye…da canang satu malaysia pastu tukar pulak jd kwn biasa je…mmg pandai berlakon sungguh..

    0

    0
  23. ibu chombee says:

    Hurm si johan ni nk kne sambar dipetir kot br nk sedarkan diri..bertopengkn agama demi mengaburi org rmai..ish2..retis oh retis..

    0

    0
  24. emy says:

    Poyo sungguh johan ni..penipu..putar belit..benci pulak aku..

    0

    0
  25. saya says:

    Dah nama nye johan so JOHAN main perasaan perempuan..

    0

    0
  26. Alasati says:

    Tuan Johan Asaari, sungguh tak ada niat untuk menasihati, tetapi sebagai sesama Muslim, sedih bila melihat dan membaca nama maha Besar dan Suci ALLAH disebut sangat kerap dalam setiap pernyataan murahan Tuan. Hormati nama ALLAH Tuan Johan….jangan disebut sebut terlalu kerap untuk hal hal murahan. Maafkan saya bila saya salah, yang saya tahu Tuan pernah sekolah di Madrasah, semestinya Tuan arif dalam hal ini.

    0

    0
  27. Ira says:

    “Apa yg pasti SEKARANG, kami berkawan” Betullah sekarang dia anggap kawan je ,kan da putus…betullah media ni putar belit fakta je!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  28. Kom says:

    Aik..dh melamar jd bini bagai pun blh dia kata kwn biasa je??? Agaknya dia ni ada alzheimer kronik kot..

    0

    0
  29. aku says:

    sesuatu sungguh la si johan ni.. psiko habis.. ingat diri 2 best la nk wat pompuan mcm ape je..

    0

    0
  30. maria says:

    aku rasa Johan ni confirm ada masalah mental. dah la buat statement xlogik. mana ada org dh siap melamar mencanang bagai bole kata xleyak taraf puhubungan? giloss! hisap dadah syabu kot! tu yg pemikiran xwaras

    0

    0
  31. maria says:

    harapnya nanti johan ni jadi macam fizz fairuz ke kan. baru la buku bertemu ruas. dapat tunang bini org ke. terkawin dgn nyah yg tukar jantina ke. hahah..baru la padan muka

    0

    0
  32. johan segala poyo hak tuihhhh says:

    start dari alkesah dia pemainkan izreen azminda aku dah nyampah ngan mamad poyo nih… boleh blah la ko boooooooooooo~
    p/s strategi nak fofuler lettew nak top 5

    0

    0
  33. kesak hati kawan says:

    alahai johan…. ngape la aok nie… buat ke orang pempuan gitu.. tok baik buat gitu ke orang… haritu kabo ke media, “die la jodoh saya.”, “berdoa time kat mekah” bagai~~ pleasee lah…aok ni macam doh kena penyakit ‘mental disorder’ + ‘amnesia’.. cakap lain2.. Insap2 la johan…

    0

    0
  34. gadis paka says:

    apela si johan ni.. arytu beria dye duk ckp melamar si lana ni. kemain semangat sgt. smpai abis kecoh dgn si shila n syanaaz skali kne tmpiasnye. kesian shila n syanaaz kne jwb soaln bodoh wrtwan. pastu, duk pnggil baby la apela ngn si lana ni. bwk gi anugerah bsma2. amik gmbar bsma. jmpe family lana lg..eeiii..panas plak aty aq ni. klu johan ade dpn aq, lame dh kne lempang ni. jantan x gune!

    0

    0
  35. N says:

    lol. kau buat lawak la johan. x baik main kan perasaan perempuan.

    aku yg perempuan ni pun terasa ke-bengang-an nya tauu.

    0

    0
  36. Linzy Longkang says:

    baru gi kelas agama dah berlagak alim seme pastu seme poyo, Lana you deserves better than budak hingusan johan nih

    0

    0
  37. anti playboy poyo says:

    pulak dah.???? hari tu kemain lagi buat statement jatuh cinta setelah cuma 3 hari kenal, skrg ni kawan biasa pulak???? dasar lelaki buaya, dah habit ke permain kan hati & perasaan kaum perempuan.. Who the hell u think u are??????

    0

    0
  38. kak piah says:

    dah agak dahhh…pasni jgn percaya bulat2 apa dia cakap…ini spesis lidah bercabang nih…ibarat kite tgh jalan2 kat satu jalan…tetibe kite terserempak dgn sekor biawak…dan johan pun ade sekali dok sebelah biawak tuu…kite ketuk johan dulu ye…dia berjanji tapi tak tepati janji…apa makna tu…

    0

    0
  39. Anonymous says:

    Johan kau ni kenapa. Mental ke
    Meluat aku dgn perangai buaya kau
    Berok pun lagi bijak drp kau
    Kalau muka kau keluar kat tv memang aku
    Tukar siaran lain punya

    0

    0
  40. Anonymous says:

    Budak ni mcm mental pun ada.kemaruk tak tentu hala.

    0

    0
  41. zainta says:

    kawe sero demo ni pelekkae la johe weyh. main wt xigt g2. kokdam koksae jh demo nie. sie ko lana tuh. tp xpo kito buleyh napok la true colors demo.

    mikir utk ke seratus lima puluh juta la sapo2 hk nk wt jd cik abam nie. iyuu. geli noks.

    0

    0
  42. No Name says:

    biasa la “artis hinggap” haaakkkktuuiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  43. dianza says:

    amboii2..time bercakap memang matang sungguh ayat dy….hipokrit…len kali jgn berjanji kalau xmampu tunaikan..kan dah ada hati yang terluka..

    0

    0
    • sayur goreng says:

      bukan Lana jer dia perbodohkan…kalau boleh dia nak perbodohkan seluruh rakyat Malaysia, jantan apa mcm ni ckp menipu putar belit benda betul, serious aku nasihat kat Lana..buat ignore jer si Johan ni, jgn layan..ajak keluar sbg kawan ke hape jgn layan..lantak kau lah johan tak nak mengaku smpai mampos pun…yg penting Lana kau jgn layan si penipu ni

      0

      0
      • Husna Zulkifli says:

        johan ni memang ada krisis identity akak rasa, hari tu dia try contact shila amzah balik, nasib baik shila dah tukar no. hp, ni tak mustahil dia akan contact lana balik, akak harap sgt si lana tu buat tak tahu jer dgn johan…jangan dilayan, TO Johan..akak nasihat baik hang pi buat medical checkout takut2 ada split personality, kan giler sorang2 susah plak

        0

        0
      • SokongEngkau! says:

        Sokong engkau 100%

        0

        0
  44. Boikot Johan says:

    Memang Juvana habis siamang ni. Baca kitab tak abis statement salahkan takdir. Memalukan keluarga. Kesian drama istidraj ko kat tv3 skrng ni haram aku tak nengok. Producer and stesen tv sah2 tak offer berok babun belakon lepas ni.

    0

    0
  45. cute girl says:

    lelaki yang MUDAH sangat panggil pmpuan SAYANG waima baru je kenal, ayatnya lak puihhhh kemain manis, percayalah….itulah LELAKI BUAYA DARAT.

    jauhi jantan spesis ni, in shaa Allah… selamat dunia akhirat.

    0

    0
    • langsuir says:

      ye mmg benar..
      phuiiiii1000x

      0

      0
    • minah jambu merah biru says:

      boleh pangil pompan ngan pangilan sayang tkde hal punyeeee kalau setakat kawan biasa pompan pon boleh pangil sayang ngan kawan jantan asalkn tkde niat ape2….lagi pon setakat pangil sayang tk bermakne jantan tu suka n nk bermateair ngan kite kannnnnnnn….sama jugak sebalek nyeeee….tapi si johan ni siap melamar skali macm bagos…..kalau minah jambu pon mungkin percaya ngan tk percaya ngan jantan cnginiiiii babtu minah jambu selalu ada spair walau pon minah jambu ada meteair… spair tetap ada Al maklom lah kannnn jantan2 ni bukan nye leh percaya sangatttttt….jadi pompan mesti mahu pandai…..tapi ingat pompan2 ! kalau dh ada laki tk boleh simpan spair tau dosa eh menduakn laki …jangan ikot macm prangai Nraidaaaaaa okkk…lov u olssssssssss….muah !!

      0

      0
  46. terkena says:

    dulu aku pnah ada bf camni.. bru je kenal, dia dah pggil syg bagai.. muka dia korean look, mmg hensem.. sbb dia pon mix malay-chinese.. so dia mmg gunakan ke’handsome’an yg dia ada tu utk permainkan pmpuan.. dia kantoi byk kali msg pmpuan lain pggil syg2 jgk.. dalam sebulan tu rasanya tiap mggu asyik gadoh je.. msg dia bkn stakat pggil syg2, malah smpai msg2 brbaur lucah.. akhirnya aku lepaskan dia demi betina lain (sekalipun dia tak mgaku curang, kononnya la).. sekarang, aku dgr dia dah kawen dengan janda anak dua.. hmm… pa pun, moga dia bahagia.. agaknya dah insaf la kot..

    moral cerita ni : Allah tu dah tunjuk, dah bagi AMARAN awal2 lg sebenarnya smada lelaki tu baik @ sesuai @ jdoh kita… dari diri kita sendiri je, smada mahu @ tak teruskan hubungan dgn org yg cmni… percayalah…. perancangan Allah tu sgt cantik.

    0

    0
  47. dee says:

    Senasiblah lana ngan shila, krjap je Allah bagi balasan

    0

    0
  48. samsul says:

    ni la artis lelaki paling bodoh dlm tahun 2013

    0

    0
  49. Aiman Tak Kisah says:

    tak sanggup lagi nak baca entri kau Johan. macam2 lah ko ni. kau ni tak kena lagi kena main perasaan oleh pompuan. esok2 kena lah kau macam kau buat kat wanita2 sebelum ni. lebih baik kau balik je sekolah pondok kau balik. mengaji balik. dekat kan diri dgn tuhan bukan nya dekat kan diri dengan perempuan.

    0

    0
  50. Pakar Sakit Puan Terbayell says:

    Kalau ikut istilah perubatan, beliau ni seolah2 mengalami salah satu penyakit jiwa ataupun abnormalities. So, bawa2 lah berubat ye saudara. Berlakon pon bukannya best mana, lembik, sibuk dengan perangai kasanova cap ayam. Then, salahkan takdir. Silap haribulan, kene buku dengan ruas, baru padan dengan muka tu. Ingat, hidup ni macam roda, hari ni hari kita, esok lusa belum tentu lagi. dengan publisiti murahan gini, semua rasa nak ludah aje, bukan makin minat ok.

    0

    0
  51. llyza says:

    Ape la yg x kene ngn si Johan ni, mainkan perasaan perempuan mcm mkn choki2 jer…abih coklat buang sampah gitu jer…kalau ye pon dgr ckp mak, jgn la sesuka hati buat hati perempuan mcm sampah…ape salah gi minta maaf terang2..ni x,, memalukan diri sendiri jer buat statement gitu…mcm x de akal..konon takut jd anak durhaka…tp x pk dosa menyakitkan hati org..memalukan n memperdagangkan maruah org tu ape plak…ingat perempuan ni kat tapak kaki ko ke,,…sakit plak hati aku ni…for Lana…jgn mudah percaya lagi dengan Lelaki Spesis ni lagi…Move On….ramai lagi org yg lebih layak untuk kamu…..

    0

    0
  52. Anonymous says:

    “…Selama ini, saya tidak meletakkan sebarang taraf ketika berkawan dengan Lana. Apa yang pasti sekarang, status saya dan Lana hanya kawan biasa sahaja”…….WTF???!!! Hanya kawan biasa? Yg duk kecoh melamar lah, nak jadikan isteri lah….tu semua pe menda eh? Dengan Shila pon sama gak..terhegeh2 kesana kemari, last pon cakap kawan biasa……Nasib baik hanya ada SATU Johan, kalau lebih pasti ancurlah kaum Adam. Species jenis apa pon tak tau lah nak diberi category perangai macam ni…

    0

    0
  53. Rim kereta says:

    Lana, berdiam diri la dlm kemenangan!

    0

    0
  54. Anak Dara Tua says:

    Johan ni jenis buat decision gopoh2, canang kat orang pastu pikir. Tup2 amnesia. Masa dia terminat/tersuka Fasha dulu, gini jugak la dia habiskan dengan Izreen. Camne susunannya? Izreen>Fasha>Nabila>Shila>Lana ye? The question is, who will be the next Johan’s ‘friend’?

    0

    0
    • palsu says:

      with these track record, let’s hope it’s clear and visible to all girls, watch out. dont be the next victim.
      semuga yang pernah dilukai juga sedar. jangan dibutakan dengan cinta palsu.

      0

      0
  55. kenyataan says:

    pemerhatian saya.
    lelaki yang menggunakan ayat-ayat agama, akhirnya dengan terang ditunjukkan berbohong.
    ada 3 artis yang serupa begini.
    AH dengan W, AM dengan S, AZ dengan WZ
    kebetulan 3A. tapi yang ini JA.
    dalam zaman maklumat kenyataan disiarkan merata, macamana boleh berani putar belit. bukti ada menunjukkan statement yang dulu,
    takutkan salah satu ciri hipokrit, berbohong.
    bukan menghukum, mencari pengajaran dari drama kehidupan.

    0

    0
  56. johan mainkan perasaan perempuan. says:

    ohoiii…
    lawak johan nih..apesal xhabs2 bg statement…stop-stop lah..bagi statement makin hari makin merepek..dah pulak tak pernah letak taraf..hotak die..yang die ckp die berdoa depan kaabah pastu lana tu adalah org yg die mintak tu ape..bodoh jugak mamat ni..berbelit..ape kata bg statemetn mintak maaf kt lana and family..bila family ko tolak lana..orang akan ingat lana ni problem pye perempuan orang akan tunding jari kat family lana sebab anak dorang kene reject sebab “JAHAT DI MATA SESEORANG IBU”
    HOITT..Akk ko pon seksi n tak pakai tudung..apesal mak ko ok je..len la kalau keluarga ko ni semua yg bertudung n alim..

    btw..btol orang cakap..nak dapatkan ank pikat mak mertua dulu..macam shila die dah dapat menarik and amik ati jantung mak johan ni..tu yg mak johan nk sgt ngn shila tu..end up shila dgn johan..sebab johan dah contact shila balik..tpi tak dapat sebab tukar nombor..

    donia doniaaa

    0

    0
  57. johan poyo says:

    hi saya johan , saya mental dan menggunakan banyak artis wanita untuk menggamourkan diri saya , kalau tak memang saya dah lama berkubur dalam kerjaya saya

    0

    0
  58. Pilih kasih says:

    kalau aku jadi lana mesti sedih gila sb johan cakap mcm ni…bukan ke dlu johan y beria2 sgt mahu kan si lana ni siap cakap pasal agama lagi…pas tu dia cakap belit plk kata x ad ap2 n kawan biasa sahaja….aku rasa shila pn kena benda y sama mcm si lana kena ni tpi shila dia x bersuara…x ap la lana..jgn d layan si gila ni n lana kena sabar n jgn lawan balik sb kita semua tahu lana memg x bersalah…kadang aku kesian gak kt lana ni..ye la wlpn dlu dia jahil sgt tpi bila kena mcm ni kesian plk…x semestinya org y jahil akan jahil selama2 nya….johan y mulakan dlu pas tu dia cakap x ad ap2…

    0

    0
  59. ex-fan johan says:

    dulu aku suka gila kat johan ni..sampai backup kalo orang kutuk dia..sekarang, aku pulak jadik haters dia..sakit pulak hati aku bila dia wat mcm tu..statement ” kawan biasa” tu sme je mcm die ckp kt shila hamzah..tp shila hamzah dia ckp hubungan tu mcm “abang adik”..asal ngan lana ni ko xckp je hbgngn ko tu just “kakak adik”..ntah pape je ko ni..benci ah ko johan..phuiii

    0

    0
  60. Anonymous says:

    kalau si mamat gila ni cakap minta maaf ngan lana n cakap x de jodoh ngan dia leh la kita org terima…ni mamat gila ni leh cakap plk x ad ap2 ngan si lana tu n hanya kawan biasa…x ke bongok bin biul namanya tu sb dlu dia y mulakan n melamar lana lagi…mamat gila ni sebenarnya belum jumpa buku ngan ruas lagi…suatu hari nti kalau dh jumpa padan muka dia…baru le dia tahu langit tu tinggi ke rendah…

    0

    0
  61. SJ2 says:

    aku rs skrg ni izreen tgh senyum…sbb dulu org xcaya cite die..ingt izreen yg perasan lbh..(dl aku pn fikir izreen ni prsn je..)tp skrg terbukti johan yg mmg ayat manis..bile pompuan dh suka die kate anggap kawan biase..hai la johan..tembelang ko dh pecah..

    0

    0
  62. lupa says:

    nanti lupa ke pernah cakap ‘ hanya macam abang adik’
    so obvious adik sayang aunty and aunty sayang adik, little angel and bff to adik’s mum.
    adik pun boleh lupa ke statement abang dulu.

    0

    0
  63. iza says:

    calon kategori baru tuk ABPBH

    artis paling poyo – Johan Ashaari
    artis paling mental – Johan Ashaari
    artis paling plastik – Johan Ashaari
    artis paling hipokrit – Johan Ashaari
    artis hilang ingatan – Johan Ashaari
    artis paling bingai – Johan Ashaari

    0

    0
  64. aaa says:

    Statement sengal….

    0

    0
  65. naz says:

    cite katun johan,,, dia belakon pun mcm katun org ye pun mmg dah mcm dah katun….

    0

    0
  66. KAMJAT MUSIBAT says:

    JOHAN = KAMJAT MUSIBAT

    0

    0
  67. ustaz kuceng says:

    Plis la jgn guna alasan tuhan la apala… sblum ni pun guna alasan yang sama… org yg baik x akan guna nama Allah sesuka hati… Nampak btul memandang ringan nama itu. Bagus ko balik kampung tanam pisang.

    0

    0
  68. minah jambu merah biru says:

    eleeeh bukan sekali kau bertembong ngan perkara macm ni ! dh banyak kali kan ! ngan Nabila ngan shila ngan lana semua tu kes bertembong ke??? eeeeeee mengarot nyeeeeee kau ni johan main kes bertembongggg aje hepi ke ???? lain kali kalau kau bertembong lagi ini kali kau mesti kecewaaaaa…ingatttttt kau dh dh mempermainkn perasaan oranggggggg lain kali orang pulakkkkk akan mempermainkn kn perasaan kau pulakkk tuhan tu adil..

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      memang betol ape yg johan cakap ape2 pon takdir yg menentukn jodoh diaaa…tapi tkan pompan jatoh di depan kau dari langitttttttttt ! ape2 pon mesti nk piukat memikat jugak knnnnn…helo johan ! jangan harap kau nk buat baik ngan shila lagi ok ! biar dia teroskn perjuangan dia sebagai anak seni yg Berjaya…..> .helo pak ND u jangan terima si johan ni jadi menantu tkde faedah Nye buang masa aje <

      0

      0
  69. tokiooo says:

    Nabila gak yg smart dpt detect awal2 mamat nih sumthing wrong sumwhere and she dumped him like soo sudden. Heh~

    0

    0
  70. kasabian says:

    jadi lepas ni kita panggil dia…JOHAN TOUCH n GO

    0

    0
  71. Adi rahman says:

    Dah hari jumaat pun. Today
    SELAMAT PAGI JOHAN ASAARI ..!!
    Semoga kau sihat walafiat lepas keluarkan statement bodoh pat media .

    0

    0
  72. hoho says:

    memainkan perasaan seseorang tidak baik :) kesian lana . mental agaknya c johan ni . cakap tak serupa bikin. “kawan biasa lah sangat”

    0

    0
  73. semek says:

    RASA NAK CIRIT ATAS MUKA KAU JOHAN

    0

    0
  74. positive says:

    Sentiasa doakan yg terbaik utk Lana Nordin. Semoga Allah swt kurniakan seseorang yang jauh lebih baik & dapat membimbing awk ke jalan Islam dan IKHLAS memperistrikan awk. Amin ya rabbal alamin. Be strong! :)

    0

    0
  75. kak dena says:

    klu johan ada depan aku rasa nk keppok je pale die ni….

    0

    0
  76. kak senah says:

    satu je kak senah nk cakap..ape perasaan keluarga lana bila anak mereka dipermainkan ahli kerabat dato datin ni..ape perasaan ibu lana bila anak perempuan dia di hina dan dipermainkan..think positively guys..doakaan lana terus dapat hidayah dan disayangi Allah selalu.

    0

    0
  77. michigo says:

    Ni la benda sme yg Johan buat kt Shila, ntah ape ayat manis die bgi kt Shila,pastu jumpe Lana,trus tinggal kn Shila, ckap Sayang shila mcam adik je. Skarang ni, drop Lana mcm tu je and claim yg die hnya anggap Lana mcm kawan biase.. Sakit mental si Johan ni

    0

    0
  78. benci mamat poyo says:

    bongok lah kau johan..

    0

    0
  79. helo..gua taraf tinggi tau says:

    ntah hape2 perangai, tengok la beberape tahun lagi ko terime la musibahnye, semoga selamat la ek

    0

    0
  80. ferooq says:

    incik johan o incik johan.. kot ye pon nk belakon cukup2 la kt dlm drama n filem. ni terbawak2 ke realiti ape kes.. xde pendirian awk ni. konon nk ubah org tp diri sendiri ke laut.. keh keh keh.. laka laka la awk ni.. peace!!

    0

    0
  81. cik kembong says:

    sejenis bekas laki Rita Rudaini..

    0

    0
  82. adrina says:

    johan asaari…,
    orang yang bodoh takkan pernah belajar dari pengalaman.. sebabnya, dia akan terus ulang dan ulang kesilapan yang sama tanpa mahu bermuhasabah diri.

    esok2, kalau dah jumpa someone special, tak payah la nak canang satu dunia.. dah nak nikah, dah confirm, baru bising2… ada paham? ::peace not war::

    0

    0
  83. nina says:

    nko ni memang taik la Johan. nko ingat pompuan ni apa. kalau nko ada adik perempuan , laki buat adik nko camtu? nko nak kata camni gak ke? takde pendirian, pastu bila nak lepas buat muka cam suci n ckp takdir. malu aku ada org mcm nko ni. sebab nko tu Islam. aku jarang nak komen maki camni. tapi aku tak suka org yg buat muka macam soleh ni tapi perangai cam jembalang. to Lana, u deserve orang yg lagi baik, moga Allah temukan orang yag baik.

    0

    0
  84. vesparados tegar says:

    johan dayus!!!!johan dayus!!!johan dayus!!!!

    0

    0
  85. Cheecanoss says:

    Hahahahahahahaha!!! Memang johan la ngko. Pasni johan akan bercinta ngn miley cyrus. Kompem!! Btudung minah tu pasni..

    0

    0
  86. cik senyum says:

    ntah ape2 ko ni johan.tu la suruh belajo ko main2,konon nk jd artis popular,tp kelaut!sedih ustaz2,lecturer kolej islam ** tgk perangai ko ni.bagus gak ko berhenti xburukan name Islamic college.annoying~~

    0

    0
  87. samad says:

    Sudah2lah menggunakan agama untuk kepentingan perbadi Johan, dah macam Ustaz Shauki yg cite Tv3 dulu dah aku tgk dia ni

    0

    0
  88. Jo'an Asari says:

    Aku tengok si mamat ni tak lah hensem sangat pun.. Anuar Zen yang 40-an tu lagi hensem daripada mamat ni.. Tapi musykil juga, awek melambak main tinggal-tinggal je.. Teringat sebuah novel Ahadiat Akasha tapi dalam novel tu yang tinggal-tinggal ialah seorang awek..

    0

    0
  89. naz says:

    JOHAN CAKAP XSERUPA BIKIN, BIKIN MALU ARTIS SAJA…

    0

    0
  90. kalsum says:

    Kalau Johan fikir johan ada charisma sebab perempuan mudah jatuh cinta dengan nya, sebenar nya tak ada pun. Jangan lah syiok sendiri, kak som nasihat kan johan banyak musabahah diri, jangan fikir johan tu dah perfect sangat. fikir masadepan mu dik, nanti banyak masaalah akan timbul.

    0

    0
  91. sue says:

    Apa2pun, syukur ler shila x proceed jauh dgn budak laki ni. Inilah hikmah buat Shila. Allah lindungi dia awal2 lagi. Begitu juga dgn Lana. Haih.. risau utk kaum2 pompuan kat luar sana tu. Who is next in Johan’s list lepas ni. Budak ni pandai berkata2, muka boyish innocent lak tu.. Kalau dah kawin sekali pun takut juga dia mengayat siapa pulak kat luar tu.

    0

    0