Written by Bella | July 7th, 2017

Berikutan isu foto iklan seksi Joy Revfa yang menjadi kritikan netizen baru-baru ini, nama penyanyi Hafiz Hamidun turut terkena tempiasnya. Beberapa pihak bertanya, Hafiz tidak memantau muat naik isterinya itu di media sosial? Namun, jelas Hafiz apa yang berlaku adalah tanggungjawab isterinya sendiri.

Setiap apa yang dimuat naik di laman sosial isteri, ia tanggungjawabnya sendiri dan saya tidak masuk campur kerana kebanyakan adalah berkaitan perniagaannya. Pada masa sama, dia juga memiliki syarikat dan kumpulan penasihat yang akan memantau setiap apa yang dimuat naik. Apa yang boleh saya katakan, ia tanggungjawabnya sebagai individu.

Dia sendiri perlu bersedia untuk terima sebarang kritikan, sama ada suka atau tidak. Saya bukan sengaja tidak mengendahkan hal itu tetapi apabila terlalu ramai peminat yang menghantar mesej serta ‘tag’ nama saya di ruangan komen, saya memilih untuk tidak melayannya. Ada beberapa batasan yang sudah kami persetujui. Saya tidak mengikutnya di laman Instagram kerana tidak mahu masuk campur dalam hal perniagaannya.

Hafiz pada masa yang menegaskan isterinya itu masih lagi dalam proses untuk belajar menjadi seorang yang lebih baik dan kadang-kadang akan melakukan kesilapan kerana masih banyak lagi perkara yang beliau tidak tahu.

Sumber Berita : Harian Metro

48 responses to Saya Tidak Masuk Campur Apa Yang Isteri Muat Naik Di Media Sosial – Hafiz Hamidun

    • Pekerja Gomen says:

      Patutnya… perkahwinan menambahkan barakah…
      Tp depa 2 ni… Lepas kahwin….
      Hafiz Hamidun -Kredibiliti sbg pendakwah, menyanyi nasyid jatuh terduduk..
      Joy Revfa – Perniagaan semakin sendu, asyik kena kutuk

      Mungkin kowang berdua kena baiki cara komunikasi di antara suami isteri dan menjawab soalan media.

      31

      0
    • minah jambu suka saahara yaakop says:

      bagos ! jangan masok campur ape yg bini buat asalkn dia tak scandal ngan jantan lain suda ..bini pon kalau ada problem ngan kawan kt luar jangan babitkn laki ! pandai2 la handle..jangan kasi laki banyak problem…kalau prblem duit aje boleh kasitau laki…

      0

      0
  1. Jemahjemaun says:

    Erk..abes tu tggungjawab sebagai suami?? Bkn ko ke yg kena tegur isteri yg mana salah n betul?

    43

    0
    • anon says:

      Ade mengena dgn ko ke, yg duk sebok sngt tu??? Ikut pandai dia or bini dia lah nak wat ape2 pun. Lagipun bukannya bini dia bertelanjang, yg duk asek mengutuk sngt dia tu. Taulah ko jeles sb bini tersngt cantek…

      0

      11
  2. mok cute says:

    ni kes takut bini ke…bab bini ada bisnes & lawa…ko job pun sendu2…kang tegur kena tengking lak…

    27

    0
  3. Yaya says:

    Hafiz, kenyataan kau ni mcm xsesuai dgn status kau sbgai suami. Dah jadi bini, at least kau pantau la jgk. Atas nama bisnes, xkan semua ok je.
    Btw, seksi sgt ke gambar bini dia tu?

    30

    0
    • wekkkkkkk says:

      clik..salah satu..www.ohbulan.com..ada kt situ
      hokay…kt lain x tau la..

      4

      1
    • anon says:

      yaya….gambar bini dia tu tak seksi pun, cume bini dia ni cantek, so org2 bagilah komen negatif sb dengki. Org lawa kan ramai haters..

      1

      11
    • Yaya says:

      Oo..iye lah. Aku dh tgok gmbr dia tu. To be honest, mmg seksilah kn. Tak sesuai dgn imej bertudung. Tp dia ckp tu gmbr lama, sblm kawin dgn hafiz.
      Dah la. Kdg kita ni yg lebih kuah dari sudu.
      Doakan yg baik2 je.

      1

      1
  4. wekkkkkkk says:

    sebagai suami kenalah nasihat, bukan x masuk campur, kalau gambar tu terletak dibawah mcm “Awek Shell” bbaru ni, dn org raba, walaupun cuma gmbr, adakah kamu akn berdiam diri..sbb gmbr “Awek Shell” pun itu tujuan perniagaan..dan
    Mufti Agama PERAK berkata, “Pengunaan Iklan Kadbod, patung plastik ATAU SEUMPAMANYA YG MEMAPARKAN WAJAH SERTA TUBUH WANITA ADALAH HARAM DI SISI AGAMA”…

    mcm mana ni…sila jwb dri penjelasan itu..fhmkn

    14

    0
  5. JoyAh says:

    hafiz kna la sllu bace kn zikir selawat kt Joy tu.. kdg2 kite ni pndai nasihat org ajk org ke arah kebaikn tp kite xnk ajk family /ank/bni kite ke arah tu..jgn jd tin kosong plk apis

    15

    0
  6. Anonymous says:

    eh! tak boleh la mcm tu. dia kan isteri awak. kena ambil tahu esp. kalau wife dah level selebriti jgk. salah statement tu HH. setiap perbuatan isteri yang tak betul perlu diperbetulkan ..kalau tak buat ape kawen. lg 1, semua perbuatan isteri… suami yg tanggung tau…ish! mcm tak kena plak aku yg jahil ni bg tazkirah kat HH yg level ustaz.

    30

    0
  7. dah besar korang lu pikir la senirik

    2

    0
  8. Mat Cangkul says:

    Rasanya mesti dia da tegur tu,, tp biasala prangai pmpuan ala2 degil ni..doakn mereka kekal bahagia saja.. X elok komen yg kutuk2,, jgn hny krn kita netizen mmbuatkn rmh tangga mrk goyah.. komen yg membina saja dperlukan.. HH n isteri pn kn amik iktibar,, sbg husbnd kn guide isteri,, sbg isteri plk kn jaga maruah suami,, apa2 gambar nk upload y not mntak pndangan suami.. Ye dok??

    14

    0
  9. fesyen yg membuatkan lelaki lapar burit

    2

    0
  10. hafizhamidun says:

    hafiz tu gayah…..tak kan berani tegur bini…bini cipap tak dak bulu…wax brazillian habis tu yang bernih lebih!!!

    2

    2
  11. naz77 says:

    bgus la dia kwin joy tu,,,, bole ubah arah kebaikan,, joy pulak jagala air muka suami sesuai dgn imej suami awk… yg ln jgn meyibuk boleh…

    6

    0
  12. haihhh says:

    ikut ko la piz…nak bini santek kan..hadap jer la..

    3

    0
  13. Jgn org pnggil ko dyus says:

    Ni kes tkut bini la ni.bljr dr adam corrie la,suma share agr tiada rhsia dan ssah blkg ari.

    4

    0
  14. Anonymous says:

    islamik la sangat sijantan sebelum ni…ada benda yg perlu ditegur walaupun x mau campur urusan pernigaan isteri

    2

    1
    • kelkatu says:

      kenapa, …bini dia bergambar naked ke yg org lain sebok sngt kondem tu, ke sengaja mencari kesalahan dia sb bini dia lawa???

      0

      3
  15. lalola says:

    statement HH ni tak boleh blah. encik Hafiz, awak tu pendakwah. Pandai nasihat orang tapi awak sendiri tersungkur. Tengok komen komen orang lain menampakkan statement awak tu buat awak dipandang rendah. lain kali tak payah bagi statement

    1

    2
  16. melati says:

    Mesti Bini bengang sebab bila mengawan buka lampu , tetiba muka ungka depan mata…wakakaakakakakaa

    0

    6
  17. bodopiang says:

    dayus…

    …..

    0

    1
  18. wekkkkkkk says:

    BONGOL, GOBLOK

    0

    0
  19. Yun says:

    Bila pulak dia pendakwah..just artis juga…baru je kawin takkn nk control semua..kau pn hafiz…pandai2 la jwb..ni lps diri sendiri…

    2

    0
  20. melayu says:

    biasa la melayu, bab hukum orang lain nombor 1. ntah bila masa HH ni mengaku dia pendakwah. dan kalau pendakwah sekali pun, isteri dia hanya lah isteri sahaja. dia dah bimbing mcm mana pun, kalau isteri tak mau, tak mau jugak. (tak pernah dengar kisah nabi nuh ke korang ni LOL)

    tak payah sebok hal orang lah. cukup kan diri sendiri, keluarga masing masing dulu. bab bab hukum atau nak “nasihat” korang tu, tolak tepi dulu. sekali adik perempuan sendiri tak pakai tudung. LOL sangat

    3

    0
  21. Datin Sue says:

    Dlu kua kan ayat2 quote acah2, tu fantasi, ramai la pmpuan beribu2 share quote die, kawen hadap realiti haaa bru kau tahu, dlu acah good2, kenal bini sebulan ajak kawen, kawen bkn sehari ke sebulan ke nak, kawen makan 40,50thn hdup sama, kenal dlu pilih yg terbaik, asal kaya cantik ko sapu, ni la jd kenal sebula kawen.. communication breakdown haku rasa sbb joy ni jenis bossy

    2

    0
  22. johnny bravo says:

    Seperti biasa, bila melibatkan perempuan cantek ni, ramailah perempuan2 yg komen sebab jeles. Bini dia, korang sebok wat apa, tak paham betol. Just mind yr own business, taulah dia cantek mengalahkan artis mcm rozita yg mekap 5 inci & berbulu mata palsu 5 tingkat tu. jgn dengki, dah rezeki dia rupa lawa, nak wat camne..

    1

    3
  23. Ecah says:

    Ye la..ramai betul yg dengki ngan org lawa ni. Sibuk duk ajar HH apa yg patut apa yg x. Korang tau ke klu HH tu dh tegur wife dia. Tu hal rmh tangga..xkan nk citer kt korang semua yg dia buat. Lg pun..x la seksi sngt gambar tu..korang yg jeles..eii..tau la HH nk ajar cam mana..

    1

    2
  24. MawarBiru says:

    Tp si Joy tue mmg lain mcm sungguh. Dah tau suami awak tue pendakwah, penyanyi nasyid patut nya tau lah bawak diri…nie tak…

    Post dia kat ig pun selalu mengundang. Dgn post pki sarung ikan duyung tue…nmpk lah kurang matang si Joy nie….

    1

    0
  25. Abgbuludada says:

    Santik ke??? Klu x mekap tebal..x shading sana sini sbjik mcm muka kakak dia…yg tua andartu tu…xpun muka mcm nenek kebayan mcm mak dia…kdg2 tgok dia mekap mcm brcapuk2…mcm pelik pun ad…puteh semacam…itu yg dkatakan cntik? Yg apiz midun pulak mcm kelakar jek jawab…bkn ke istri kerja kena minta kbenaran somi??? Dah klu ko x masuk cmpur hal dia..dah ko kawen sbb nak jolok dia ajelah????oh lupe ..mungkin ko dah gersang..ataupun joyah tu dah gersang sbb lama x dpt…tp sesuwei la korang brdua..dlu ko buat buku penuh besar gdabak ko selpie..skrg dpt bini..yg perasan lawak..pastu perasan puteri…hahaha…puteri asam keping…tahniah…

    4

    0
  26. melati says:

    Gambor no 3 tu…Comey jer…pompuan tu bersama nak nya bergambar dgn Monyet yg bijak siap bersongkok lagi…!!!

    0

    1
  27. Mngucap ye says:

    Melati,kurang ajaq boto ayt awk.sy pn x ske ngn minah perasan ni tp jgn la bbitkn ank pulokk.awk da kwin ke?ntt x psal2 dpt ank monyet.sy prefer lbih baik diam dr brkata2

    0

    0
  28. amy says:

    OMG as a husband kena bertanggungjawab terhadap semua yang isteri anda buat..ape ni cakap mcm org takde basic agama je…tapi entahla, aku tengok isteri die ni macam tak lama je dgn die…kalau die terus post gambar bukan2

    but, good luck

    0

    0

Leave a Comment

Optional