Written by Bella | September 5th, 2016

Bila berlakunya penceraian, pelbagai perkara lain yang akan timbul selepas itu. Mungkin ada pihak yang tidak mahu memanjangkan isu tetapi ada pula yang mahu perkara berlarutan.

Itulah yang dihadapi oleh Along Cham sekarang apabila bekas isterinya Zila Seeron masih berkeras untuk melawan kes nusyuz yang difailkan oleh Along sebelum ini.

Along sebenarnya sudah mahu memulakan kehidupan baharu tetapi kerana kes nusyuz ini beliau akui makin banyak aib Zila yang akan terbongkar.

Saya tidak akan ulas lagi isu perceraian bagi menjaga aibnya. Tetapi sebaliknya berlaku apabila bekas isteri masih berkeras mahu melawan kes nusyuz yang saya failkan untuk mempertahankan dirinya. Bekas isteri seolah-olah cuba mencabar saya. Jangan dicabar kerana nanti lebih banyak aib yang terbongkar.

Berbicara mengenai tindakan beliau yang tidak menyambut salam Zila ketika berada di mahkamah, Along menjelaskan beliau pada waktu itu masih terluka dengan perbuatan Zila.

Saya rasa diri dikhianati dan masih terluka dengan perbuatannya itu. Sebelum ini juga, dia tidak pernah memohon maaf atas kesilapannya. Selepas melafazkan talak, tiada langsung perkataan maaf yang keluar daripada mulutnya. Jadi bagaimana saya mahu memaafkannya?

Buat Along, apa yang terjadi adalah satu pengajaran besar didalam hidupnya dan isu rumah tangga bukanlah satu perkara yang boleh dipandang remeh ataupun dijadikan sebagai bahan gurauan.

Sumber Berita : Berita Harian

45 responses to Saya Tidak Mahu Panjangkan Isu Tetapi Zila Cabar Saya, Lebih Banyak Aib Akan Terbongkar – Along Cham

  1. Anonymous says:

    moga cepatlah setel

    0

    0
  2. Anonymous says:

    Nak mamphooossss agak nye si Zilah ni.

    0

    0
    • minah jambu - safety first says:

      zila ni dh kenape ? dh di ceraikan tu hepening la ..ni tak maseh nak kecoh2 lagi ngan bekas laki..along diam dia pulak yg bukak mulot macm kiwak..kau nak ape lagi ngan along ni ha !! nak rujok balek ???? eh tolong sikit eh dh cerai mean cerai kau jangan jangan nak gatal nak rujok2 eh huh !! along u sabar aje ok jangan layan pompan cngini…u buat bodoh sudaaaa makin di layan makin menjadi kerenah dia yg mengarot tu ..

      0

      0
  3. Anonymous says:

    Along diam diam tapi si Zila ni yg kepoh. Apa lagi yg dia tak puas hati? Nak batang besar dia dah dapat, nak enjoy dia dah boleh sesuka hati sekarang ni sebab dah duduk sendiri. Atau mungkin dia takut tak mampu tanggung hidup sendiri sebab dah takde lagi??

    0

    0
  4. malaysia says:

    semoga sete la cepat2 masalah korang ye.

    0

    0
  5. sentap says:

    si godzila x sedar diri…menyundal smpi kena tangkap lg nak tjk konon ko baik…pd along citer je kat media sapa godzila ni…menyampah tul bini yg jenis menyundal ni

    0

    0
  6. haron says:

    pompuan muslimah tudung litup memang macam tu, kebanyakan mereka tu tak de hati perut dan perangai lebih teruk daripada orang kapir….aku memang tak boleh tengok pompuan bertudung langsung, memang menyampah, semua awek2 aku tak bertudung, hati mereka lebih mulia drp mereka yg tutup kepala. Sekarang ni pakai tudung seperti pakai bra je bukan pasai perubahan zahir, pemikiran dan batin,

    0

    0
    • Anonymous says:

      Yang salah tetap suami. Masa jadi suami, where were u? Hati pompuan kalau sampai berskandal makna dah meluat. Minta lepaskan, tak nak… sampai tahap kena khalwat. Both ada share. Kalau bercinta kena suka sama suka…kalau bercerai kena tak suka sama tak suka. Dah la…both of u, takziah jodoh x panjang. move on. Siapa yang pi associate tudung n iman tu, mmg otak sempit.

      0

      0
      • kakkaa says:

        kalau betul dah tak bahagia , terseksa sgt , mintak cerai laki tak nak bagi , pergi la jabatan agama mintal tebus talak. bukan pergi scandal dgn org lain .

        0

        0
      • Anonymous says:

        kalau ko perempuan… mesti perangai macam godzila ni…
        kalau ko lelaki… mesti ko main bini orang…

        0

        0
    • minah jambu - safety first says:

      betol tu minah jambu sokong ngan kau….kebanyakan nye minah2 tudung ni hati tk bagos …suka rembat laki orang…suka rembat orang punye mateairrr n suka rosak kan orang punye rumah tanggaaa n suka scandal ngan laki oranggg at last kena tangkap khalwat kt hotel ngan laki orang ni pukulan minah tudung lah yg eksen muslimah…pakai tudung tapi prangai mashallah mashallah….!

      0

      0
      • Xman says:

        Haah btl tp Minah² tak pakai tudung pun berlambak yg suka rembat laki orang ni.laki kwn aku pun kena rembat olh minah tak pakai tudung..so,tudung x tudung,tetap perampas bla ada niat nk merampas.bhaha..

        0

        0
  7. komentar says:

    berita sampah

    0

    0
  8. Pomss says:

    Aku rasa Along dah cukup baik jaga aib si Zila ni. Tak pernah pun dia iya-kan pasal tangkap khalwat ke kantoi bogel kat Smule ke apa dia just cakap taknak komen. Kat prosiding pun siap cakap ceraikan Zila sebab malas masak. Apa lagi kau nak Zila oii??

    0

    0
  9. mimi says:

    Dah kena tangkap khalwat. Dah terlebihhhh nusyuzzz dah tu… apa lagi nak lawan2 kau ni… dah la. pergi perbaiki hidup sana zila oii. Jatuhkan maruah suami lagi… Jelas dan nyata.. Basic kot tau sume tu.

    0

    0
  10. nok gebuzzz says:

    wartawan melodi tanya tersengeh sengeh mcm kerang busuk…ye la org bersalah mcm tu la,along relax jer jawab soalan wartawan…dah salah minta la maaf,nak berlagak pulak…x sedar diri btol…dah kuar rumah tanpa izin suami buat cerita pulak ckp suami yg halau…aku rase ko yg zalim zila oooiiii…kerana jantan lain pulak tu..segeralah bertaubat….

    0

    0
    • minah jambu say no to DRUG says:

      belom time lagi lah along nak maaf kan dia ni huh ! tungu 5 ke 6 taon lagi itu pon belom tentu lagi ..biar si zila tu kawin ngan jantan yg dia suka tu…nak scandal sangat kan ha ambek engkau padan ngan muka lu…!

      0

      0
  11. Horn says:

    Baik trik blik zila,tkut kmu yg d malukn ntt.ko tu pompuan..yg dah lpas,mnx nk cerai suma dh dpt so go wth yur life la.kja la pjbat tu,brsihkn nma awk dan jauhkn dr media2.,cr duit tuk bsarkn ank.u no longer his wife.ko dh byk wat salah..jgn ego

    0

    0
  12. X says:

    Mcm celaka mulut mulut yg panggil zila ni sundal. Lelaki lekaki zaman skrg yg main kayu tiga, berzina sana sini, tak kene tangkap khalwat, lepas. Bila kene kt perempuan yg agak bodoh n tak tahu cara nk lepaskan diri dah dicop sundal
    Mmg dasar laknat kaum kaum mulut sial ni
    Tak kene btg hidung sendiri, tak tahu . Bila dah kene, ntah ntah lgi teruk? Mengecam org online mmg sedap, mcm ko baik, ntah apa yg ko dah buat kt dunia realiti. Tuhan jer yg tahu. Itulah pengajaran MINTA MAAF SESAMA MANUSIA ni.. Bila dosa sesamamanusia kene minta maaf sesama manusia, manusia yg patut memaafkan selalu berlagak ego, nk jadik tuhan. Ugut nk bongkar aib, itu tak dosa ke? Mengaibkan org? Nasib baik manusia bukan tuhan.. Puiiiii

    0

    0
  13. suhaimah58 says:

    baik artis atau pun x mmg kalau dah bercerai ni kat mahkamah abis aib laki bini .. seeloknya berdamailah atau selesaikan secara baik xde sape yg untung pun tp rugi adalah #peace

    0

    0
  14. BF zila says:

    zila kuat sxxks…hari2 nak…penat i tau

    0

    0
  15. faezah ngilai ngilai says:

    kau ingat senang ke nak sabitkan seseorang isteri tu nusyuz?
    hanya orang bodoh mcm kau dlm ni jer yg xkan lawan
    you go zilla..

    0

    0
  16. KEPALA HOTAK NARA says:

    Buat Along, apa yang terjadi adalah satu pengajaran besar didalam hidupnya dan isu rumah tangga bukanlah satu perkara yang boleh dipandang remeh ataupun dijadikan sebagai bahan gurauan…..-Nara Bangang-

    woiii nara apa yg ko ngarut ni lahabau,….kejadah nya buat statement cmni….bila plak along bergurau dalam perkahwinan sapa yg dipersalahkan sekarang….bila plak dia pandang remeh pada rumah tangga dia sedangkan isteri dia yg main kayu 3…. nara ni bodoh kan????

    0

    0
  17. zupzapzupzap says:

    Nmpk nau tk cerdik bdk zila nih..tkda ka sapa2 tlg bg nasihat kt dia..dh jelas berkhalwat tu berdosa dan salah disisi undang2 islam..masa tu dia masih bini org plk tu…lagi nk cabar mencabar ka…agaknya dia fikir..alang2 aku bersalah..aku nk tunjukan kt public along pun bersalah jgk..tk fikir langsung maruah makpak..makpak mertua dan anak kecik tu..dh dpt keja pejabat bersyukurlah..Allah bagi rezeki utk teruskn hidup..gunakn masa yg ada ni utk bertaubat..zila oii…

    0

    0
  18. On says:

    Hey ingatkan dah cerai tu dah senyap la . Rupanya bekas isteri lagi tak puas hati .. Sepatutnya munasabah diri .. Dekatkan diri pada yang maha kuasa .. Hmmm .
    (Minta settle la masalah semua nie)

    0

    0
  19. AKU says:

    selalu la berdoa wahai si suami

    0

    0
  20. chua says:

    zila ni cun la… macam godzilla

    0

    0
  21. cricket says:

    Alah along ni pun bkn baik sngt, lelaki jenis apa ni, Asek nak memburukkan ex wife je. Kalau dua2 baik, takkan ada perceraian. So dua2 tak betollah. Kita tak tau apa yg terjadi behind closed doors. Wlpn zila kene tangkap basah, mana tau si mamat ni pun dua kali lima & zila nak balas dendam. Dah bercerai, so move on…..stop airing your dirty linen in public…people dont want to know…

    0

    0
    • aku says:

      ke kau ni zila??? la la la la..xpe g je saman along..buka lg aib ko yg org xtau.wartawan smue dahage kn cter2 gni tau..buka smpai ko tahap xley kuo pejabat klo da msuk pejabat..cter ksi clear smue ye..nti kami ley ketawe dekah2 smpai mkn pop corn.

      0

      0
  22. entah la says:

    Mmg betul ke ada vid zila tu..rasa mcm xpercaya pulak isteri sanggul buat suami mcm tu..tp tgk zila dlm melodi tu msti rasa da insaf sgt..maybe la…

    0

    0