Written by Bella | July 11th, 2016

Tidak mahu isu beliau yang mengkritik penghujung kehidupan P.Ramlee yang tidak dilimpahi kemewahan menjadi lebih panjang, penerbit David Teo menerusi portal Utusan Online menjelaskan beliau sama sekali tidak mempunyai niat untuk menghina P.Ramlee.

David juga sebenarnya cukup menghormati P.Ramlee sebagai insan yang cukup berbakat. Buat David, beliau yakin apa yang berlaku cuma satu salah faham sahaja.

Saya sebagai penerbit sangat mengagumi karya-karya beliau yang ‘tak lapuk dek hujan dan tak lekang dek panas’.  Saya sentiasa berpesan kepada artis-artis dan pengarah di bawah naungan syarikat saya supaya sentiasa berdisiplin dan berilmu supaya tidak menjadi mangsa tipu daya golongan yang ingin mengambil kesempatan.

Tidak juga terdetik sedikit pun untuk menidakkan apatah lagi menghina Seniman Agung Tan Sri P Ramlee dan karya-karya beliau.  Saya yakin ini semua adalah salah faham dan salah tafsir pihak yang mendengar dan menulis artikel ini.

Sehubungan itu, dengan rendah hati  ingin memohon maaf kepada semua pihak terutamanya kaum  keluarga P. Ramlee dan seluruh penggiat seni tanah air yang terguris dengan isu berkenaan yang cukup hangat sekarang.

Baguslah kalau David Teo sudah memohon maaf dan tidak mahu isu ini berlarutan.  Bak kata pepatah, sebelum berbicara kita kena fikir risikonya dahulu.

Sumber Berita : Utusan Online

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

17 responses to Saya Tiada Niat Hina P.Ramlee, Ini Semua Cuma Salah Faham – David Teo

  1. sje je menyebuk says:

    Ambik yg positif sudah sbb cth 2 memang berlaku kpd kebanyakan artis….. bukan setakat P ramli tp tengok artis yg dah tua sekarang kebanyakkan susah bile dah tua..

    0

    0
    • Corse 848 says:

      Mmg le ambil positif..tp statement tu mcm ckp P.ramlee xde disiplin masa beliau buat kerja..sampai dia jadi susah..dia susah bukan sebab disiplin..tp produser time tu yg hanya cari untung..budi P.ramlee diaorg x ingat..

      0

      0
      • Anonymous says:

        Biasa la David teo ni kn klo ckp paham2 je la bahasa dia belit2 sikit,bnda simple cmtu pon xleh nk faham ke

        0

        0
        • Anonymous says:

          betul tu..korang takkan tak faham.. dia tu orang cina..kekadang tu yg dimakaudkan lain..lain pulak penerimaan orang..aku faham benar maksud dia tu..bukan nak hina p ramlee..ini contoh..buat arris skg..dia tak ckp pun p ramlee jadi begitu atas salh diri sendiri..maksud dia pada waktu tu p ramlee hadapi masaalah yg menyebabkan jatuh miskiin yg tak seoatutnya..zed zaidi..kau jgn nak lebih2 pulak.bodoh punya zed zed zaidi

          0

          0
        • Anonymous says:

          Tak hina kau cakap?Kata P.Ramlee duduk tepi Bkt Bintang.Anak pun kerja DBKL aje.Tak payah nak bagi contoh & sebut nama orang dah meninggal la bodoh.Orang melayu macam ni la bila orang kita kena hina,kita pulak jadi apologetic.Bila kita usik bangsa lain sikit,kita racist.

          0

          0
  2. Anonymous says:

    bagus walaupun salah paham..tak rugi minta maap dan clearkan keadaan..jgn la ade fire stone dok api2 lagi..apa daaa

    0

    0
  3. Pekerja Gomen says:

    Awal2 baca statement David Teo ni pun dah tau takde unsur keji dan hina, cuma pengajaran yg boleh diambil untuk tauladan. Tp biasa la Melayu stok mcm Zed Zaidi yg cepat melatah mmg banyak dlm dunia ni. What to do…

    0

    0
    • Anonymous says:

      zed dan melenting berpisah tiada hua hua hua.

      0

      0
    • Anonymous says:

      ade sebenarnya. tak perlu kot ckp duk tepi bukit bintang, kerja DBKL bagai. ckp jela artis skrg kne pandai simpan duit jaga kewangan utk hari tua. xperlula sebut tepi bukit bintang la kerja DBKL la.

      0

      0
      • minah jambu say no to DRUG says:

        n tak perlu nak sebot2 nama seniman agong P ramlie..jangan babit kan pengarah dulu n pengarah skarang dunia seniman dulu n dunia seniman skarang…dulu is dulu skarang is sekarang ok !!

        0

        0
  4. nisa says:

    Exactly..get a life zed… read the statement carefully and understand it :) you are too funny man… how in the world can you be a head?

    0

    0
  5. Anonymous says:

    X betul ke duk bukit bintang keje DBKL tu… fact is fact walau pahit….

    0

    0
    • Anonymous says:

      Kau nak cakap pasal fact ye?Cuba beritahu aku pada tahun 60 – 70an berapa kerat aje orang Melayu berduit?Dan kaum mana yang majoriti tinggal di KL?Melayu yang berjaya sikit pada masa tu & tinggal KL contoh kerja kerani & cikgu.Apa yang hina tinggal Bkt Bintang waktu tu?
      Semua orang pun tau Shaw Brothers kaut untung juta2,P Ramlee habuk pun takde.That’s a fact.Tak payah nak defend la bila Melayu kena hina.Mamat ni konon subtle insult tapi the point is dia mmg nak insult la.Full stop!

      0

      0
  6. jgn bendul sgt melayu says:

    bangang sapa cakap xder unsur hina pramlee bkn jenis retis skang down sbb x berjimat tp sbb cina shaw brothers..melayu skang pun x abes2 bangang brp kali kena hina pun senang2 jer terima maaf dorang tu lepas ni dorang buat lagi…si nga kor ming tu post twist gambar kartun dgn post asal dia bendera US dgn slogan propaganda pun ada melayu bodoh support dia jgk..kononnya nak tunjuk sporting, berfikiran terbuka..tp bg peluang agama n bangsa kena pijak..kalau kuat gossip pun jgn jd buta tuli sgt..

    0

    0
  7. NK says:

    Mungkin kita nampak arwah miskin di dunia. Hakikatnya arwah kaya di akhirat.Wallahua’lam…Tuhan lebih tahu.

    0

    0
  8. Anonymous says:

    Memang KAU x layak nak komen pasal Arwah. Sebab perjuangan korang langsung x sama, beliau memperjuangkan seni sehingga beliau dihormati dan beliau x perlukan wang/harta /kekayaan untuk membeli peenghormatan dan dihormati sehingga ke hari ini cukup dengan karya seni beliau yang sangat relevant sehingga kini.
    Dan KAU perlukan WANG untuk dihormati, sebab karya KAU langsung x melekat di hati KAMI.

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Tidak Perlu memberi nasihat pada artis2 muda dengan membandingkan dengan Arwah. Itu bukan nasihat tp sindiran sinis.

    0

    0