Written by Bella | November 7th, 2016

Penyanyi Elly Mazlein akui punca beliau menarik diri daripada program Gegar Vaganza 3 semalam kerana beliau terguris hati dengan komen juri tetap Datuk Ramli MS yang menganggap beliau bertahan di GV 3 atas dasar simpati daripada pihak Astro.

elly-1

Secara jujur saya tersinggung dan kecil hati dengan komen Datuk Ramli MS yang menganggap saya hanya mendapat simpati pihak Astro untuk terus berada dalam program ini.

Sebelum ini saya terima orang luar bercakap tentang itu, tapi bila Tok Ram (Ramli MS) sendiri yang bercakap, dia seperti mengiyakan apa orang cakap sebelum ini, saya sedih sangat.

 

elly-3

Maruah Elly seakan tercalar kerana komen itu  apatah lagi program berkenaan mempunyai jumlah penonton yang ramai. Menurut Elly, beliau sudah nekad untuk tidak lagi meneruskan “perjuangannya” di GV 3 meskipun layak untuk mara ke minggu ke 5 .

Jika layak atau tidak ke minggu depan saya tetap ingin keluar dan tidak mahu terus berada dalam pertandingan ini.

Saya masuk dalam program ini bukan untuk meraih simpati masyarakat terhadap kehidupan saya. Saya sedih bila perkara itu berlaku ketika bapa saya datang minggu ini semata-mata ingin menyaksikan persembahan saya.

Walaubagaimanapun, Elly redha dengan apa yang berlaku dan menganggap rezeki beliau setakat ini sahaja.

Sementara itu, Pengurus Saluran Astro Ria Emarina Mohd Kamal menafikan status yang dimuat naik pengacara Jihan Muse bahawa tiada sebarang penyingkiran sepatutnya dilakukan pada malam tersebut.  Apa yang dikatakan oleh Jihan tidak mewakili pihak produksi Gegar Vaganza 3.

komen-jihan

Malam konsert duet ini memang ada penyingkiran seperti  konsert Gegar Vaganza musim-musim sebelum ini.

Kami akui pihak produksi mendapat makluman daripada Elly untuk menarik diri dan mengikutkan keputusan Elly memang mendapat markah dibawah Siti Sarah. Semua yang berlaku itu mungkin kebetulan.

Berbicara mengenai komen Datuk Ramli MS, Emarina menyatakan  setiap juri mempunyai cara mereka tersendiri dan jika ada yang terasa hati ia perkara biasa. Mereka tidak boleh puaskan hati semua pihak.

Sumber Berita : mStar Online

Foto Ehsan : mStar Online / sharpshooter_photographer

91 responses to Saya Tersinggung Dengan Komen Tok Ram Yang Anggap Saya Dapat Simpati Astro Untuk Kekal Di GV 3 – Elly Mazlein

  1. Anonymous says:

    Menang atau kalah itu Ada lah rezeki.. walau raih atau x simpati klu dh tertulis rezeki nk menang tetap menang klu nk kalah raih simpati cmne pun tetap kalah…

    25

    0
    • Corse 848 says:

      Septutnya mggu lepas dah keluar time nyanyi Perawan atau janda..mmg teruk nyanyian mggu lepas..Rem yg nyanyi ok plak jd mangsa tuk kekalkan Elly..mgkin tok ram nk sound cara halus kat Astro..diaorg jd juri bg markah tuk pilih yg terbaik..suka2 je bg sape stay sape keluar..diaorg kerja ada intergriti

      67

      1
      • amoi says:

        aku stuju dgn ko Corse 848…masa tu ramai x sangka rem yang terkuar..sbb cara elly nyanyi perawan atau janda tu mmg pancit terus…

        elly, masih ada rezeki lain kat luar sana…belum tentu menang GV2016, ko akan dpt offer nyanyi merata…doa kat allah…dah.. xyah nangis2..rezeki anak tu ada..yg penting usaha…

        40

        0
        • jgn hina status org says:

          br cerai nak kena pulak nyanyi lagu tak semenggah masyarakat yg suka hina status janda dgn beria2 pulak…ko rase?

          18

          1
      • Anonymous says:

        rem minggu lps kuar sebab dh 2 kali lupa lirik .sebelum to pun penah lupa lirik…

        19

        0
      • mail says:

        aku pon sokong sepatutnya elly kluar dari minggu lepas lagi bukannya rem…lagu perawan atau janda tu mmg ke laut habis..tp masa ni xde plak org pertikaikan kenapa rem terkeluar…huhuhu…

        8

        6
      • aaakulahhh says:

        aku pn pikir sama beb, prodksi saja kekalkan utk rating n nak gnakan kisah hidup si ELly utk di Dramakan…kesian REM mangsa keadaan..

        tp su Elly ni,dia x drama pn. cuma terlebih gedik OVER jek…kes drama ni, patut tokram marah org2 belakang tabir GV yg saje kasi lagu2 lahanat utk naikkan rating, gunakan kes cerai minah janda ni..

        tetapi, suara dia mmg OUT la..x leh celen yg lain2…
        aku rasa sblm ni pn die paling bawah(rasa la), tp sbb rating pengikut n nk gunakan drama hidup si Elly ni, produksi kluarkan REM…
        die 2nd plg teruk la berbanding pakcik tua sorang yg klua awal skali tu…

        5

        4
        • Anonymous says:

          aaakulahhh aku sokong ko .. aku tak paham napa ramai sangat yg ckp dia patut ada dalam GV .. performance dia jauh beza dengan penyanyi2 lain .. minggu lepas lagi patut keluar

          3

          3
      • Anonymous says:

        sokong komen corse 848..

        3

        2
    • Anonymous says:

      juri pro x payah nak tengok peribadi org tu.. tak payah nak kisah dia sedih ke…gembira kee… janda ke.. cantik ke.. ada pangkat ke.

      komen pasal nyanyian dan persembahan je.. bagaimana dia mempersembahkan bakat yg ada..

      juri x payah sensitif..

      19

      3
      • aaakulahhh says:

        masalahnye BAKAT tarak la…tu kene buang…dpt stay,n REM di buang pn sbb produksi saja nk mainkan drama janda die tu…utk rating sbb ramai fanatik bodoh terlebih EMO sbb kisah hidup si Elly ni, tp lupa bukak TELINGA dgr minah ni nyanyi..cam hampeh..dok sibuk goyang bontot cam bukan islam dah..suara ke laut..tu la juri pn hangin, cam terpaksa buang org yg lebih berbakat semata2 rating bodoh.

        11

        2
  2. OrangKampungKolot says:

    Kak Lina saya suka kak Lina. Tp saya perhati dlm GV3 akak byk diperalatkan Astro utk rating mereka. Saya support keputusan akak keluar. Jgn biar maruah kita dihina. Astro dh set awal2 sape menang GV3.

    89

    0
    • Anonymous says:

      betul .. asyik bg lagu yg mcm ada kena mengena kisah elly yg tgh hot skrg … agak2 la astro . keji betul mcm tu

      55

      0
      • LOLA says:

        saya pn tetap suka kak lina..kak lina jangan mengalah..adat dunia..mulut orang kite tak buleh nak tutup..tapi kitorang yang support kak lina tau yang kak lina mmg seorang yg kuat..

        19

        1
      • Anonymous says:

        setuju….nampak sgt elly dipergunakan astro utk meraih rating

        22

        0
  3. OrangKampungKolot says:

    Tok Ram sila keluar ganti Dato Ahmad Nawab. Lg legend…

    20

    9
    • Anonymous says:

      bagi akulah dato ram professional..dia komen apa yg dia rasa btul..sebagai juri kena tegas…elly bagus..takan komen mcm tu kita nak terasa…

      41

      1
      • Sape je says:

        Banyan Cara nk ckp..ameng pon lpe lirik minggu ke3

        12

        0
      • Hamba Allah says:

        Tokram bukan kutuk teruk. Tokram puji jugak kan. Banyak tokram puji. Tp yg tak bagus pun juri kene bagitau la supaya die baiki mane yg kurang.

        15

        0
        • Night terror says:

          Tok ram mmg terbaik as juri. Kak ogy pon sama. Diorang direct n professional. Tahu ape yg diorang nak, dan ape yg diorang tak suka. dan lantang memberi pendapat. Itu baik sebagai tips utk peserta. Supaya mereka bole perbaiki diri. kalau jiwa tak kental dan senang sensitif dan terasa hati, tak payah masuk bertanding program mcm ni. Masuk bertanding di balai rakyat je la, takde juri utk komen. Lepas nyanyi, turun stage, tunggu keputusan.

          Btw elly mmg fake manja. Bukan semulajadi mcm ella. Suka menggunakan kegedikannya utk menarik perhatian dari dulu lagi. Dia pon jenis yg suka makeup tebal2 walau dlm drama, so nampak fake. Scene nak masuk tido pon makeup 4 inci, mana logiknye. Haiz…

          1

          0
  4. diri sendiri says:

    Kak Elly..Nak masuk program macam nie hati kena kental. Sebelum2 nie pun kita sedia maklum, Tok Ramli MS jenis cakap lepas punya. Tahan @ tidak je kita dengar. Apepun good luck utk kak elly di luar sana. Mgkin bukan di GV3.

    46

    0
  5. nok gebuzzz says:

    elly ni mungkin jenis yg cepat ambil hati atau kecik hati,senang cite mudah sentap…ini adat pertandingan..kena jiwa kuat,harap elly lepas ni tabah dan berjaya diluar sana…mungkin rezeki di tmpt lain…yg penting jgn cepat mengalah..

    36

    0
    • Anonymous says:

      Cakap mmg senang. Tapi kalau sape-sape kat tempat Elly pun akan sentap.

      13

      6
      • puii says:

        Engkau ne gila ke? Org yg sama dok jawab benda yg sama…kau orang yg sama dari ‘diri sendiri’ pastu ubah nama p ‘nok gebuzz’ pastu anonymous.. dah2 lah… mluat aku… kau tengok profil email kau tu…SAMA warna HIJaU n corak nya sama.. lepas ne jangan buat lagi ok!aku x baca langsung klu komen dari engkau

        1

        12
      • Anonymous says:

        saya sokong awak, ini melibatkan maruah

        0

        0
  6. johnny bravo says:

    Takyah emosional sngt, tu yg laki angkat kaki sb bosan. Jadi artis ni kenalah kuat sikit. Ni asek nak meroyan je… Mmg betol apa yg ramli tu cakap. Kalau tak tahan dikritik, takyah masuk program2 realiti mcm ni or bersara terus je dari dunia seni……senang crite.
    Makcik yg sorang tu berangan sngt nak jadi permaisuri, siap bertiara bagai….aduh, tak sedar diri betol. Pakai baju pun menampakkan lurah2 kat dada, apalah tujuan dia ni bertudung..

    5

    24
    • Fidot says:

      Ko ni jenis ckp pakai kepala lutut. Semoga dpt hidayah…

      12

      0
    • Anonymous says:

      bangang kau ni!

      8

      0
    • Whateveeerrr says:

      GV ni pertandingan menyanyi, bukan pertandingan siapa yang paling banyak dapat simpati… so, kalau nak kritik pun, kritik lah pasal nyanyian atau persembahan…

      Bagi aku Tok Ram memang tak professional… Elly Mazlein tu dah kena duga macam2, so tak payah nak tambahkan lagi beban dia dengan kritikan yang tak berkaitan…

      23

      4
      • Anonymous says:

        betul..lau nk ckp pon ckp blkg tabir sudah aa..ramai org tgk kot..lau ak cam malu jgk…..tp dr segi teknikal cam dato rm ms ckp tu ada betulnya..tp msh blh dibaiki lg rasanya

        6

        3
    • angle says:

      yalah…nnti kahwin sorok2 x nak bgtau org akhirnya kantoi…sentap plak yer….

      1

      1
  7. abang says:

    boikot GV

    7

    6
  8. Sy tetap sokong GV says:

    Masa jihan n nabil nak umum elly tersingkir pon aku tgk derang mcm tercengang sket n terdiam seketika. Maybe xde penyingkiran kot at first but result changed later. Wallahualam.

    7

    2
  9. Anonymous says:

    Mcm drama je… well korang bukan xtau game Astro…buat hal mcmgini pun rating lagi tggi nnt. tengok ar. lg 1 sape ko nak attack tok ram? dia ckp dr pengalaman dan bidang dia. sama la mcm yg kene laser ngan che ta dlm AF dulu tp che ta yg angkat kaki dr jd juri. kau xkena sekolah dengan ogy atau mas idayu lg..sudah la elly..too much drama.. sendu!loser!

    10

    11
    • bulan says:

      Dia bukan drama lah bodoh !loser! itu realitinya. Ogy gan Mas Idayu tu bagus mengkritik orang je.Diri sendiri nyanyi pun sendu! Harap mulut puaka dia orang je.

      23

      2
  10. yaya yuyu says:

    yes akhirnya elly lah peserta yg berani bg satu tamparan hebat pd tokram… dr musim 1 lg sedap mulut ja tokram nk sembur apa pun tp peserta duduk ja smp final.. sakit ati pun derang pendam ja gan mulut puaka tokram tu.. kali ni biar elly ajar tokram gan komen biadap dia yg ntah pape tu.. mengundur diri lbh baik elly nmpk lbh bermaruah dr tokram yg xder maruah tu!!!

    49

    10
    • Anonymous says:

      aku cabar tokram nyanyi live masa GV nanti.. rasanya lagi teruk dari elly kot..

      6

      6
      • Anonymous says:

        kau ni bodoh ke apa? tokram tu bukan penyanyi .. dia komposer .. yang nak suruh dia nyanyi dah kenapa? adoiii laaaa .. orang lain bagi komen kau pun nak bagi komen .. g baca buku esok sekolah!

        16

        0
    • Anonymous says:

      Apa yes yes??? Apa yg Elly buat tu memalukan diri dia sendiri tau. Xpatot dia bertindak mcm tu. Sepatutnya dia fikir panjang dulu sebelum bertindak x professional mcm tu.

      6

      0
  11. shame on you says:

    lagu berpisah jua akhirnya dengan perawan atau janda, bukan elly yang pilih. mereka sengaja meletakkan elly seperti menagih simpati atau sengaja mengambil kesempatan situasi elly. kamu semua memang sengaja melekehkan elly walhal kamu boleh bagi elly nyanyi lagu lain yang tak ada kena mengena dengan tagih simpati tapi kamu tak buat macam tu!

    31

    -1
  12. tak suka drama says:

    sebelum terkeluar baik undur sendiri kan elly.. dah undur sendiri tak yah lah nak canang sana sini pasal kecik hati ngan tok ram bagai.ko drama kan.

    11

    9
  13. Ogy cockroaches says:

    Alah ogy tu harap lagu sayang menyayang cinta dikenang lagu seketol dua nyanyi tak sedap mana. Condemn org no 1.
    Aku bukan la peminat elly tapi tak de pulak aku tengok dia mintak simpati masa GV..
    ‘Tolong lah saya saya janda saya nak pergi final. ‘
    Lagipun keputusan semua pada tgn juri kan.
    Takkan juri pun terkesian dan terkesima dengan kisah hidup dia kot.
    Mungkin dato ram tak suka elly sbb elly pukul laki. Dia tringt kat bini dia si alyah yang meroyan langgo kereta dia sbb lepas geram kat dia kot dlu. Tak dapat org dapat kereta pn jadilah. Hahaha

    44

    0
  14. sol sol sol says:

    Lebih baik undur diri jer… dr mggu 1 lagi tokram dh tunjuk yg dia x suka Elly… tak paham ler kenapa! intan sarafina tu xdelah bagus sgt tp markah tinggi jgk… mmg juri x adil lah

    16

    4
  15. cik tom says:

    takpelah elly..be a stong woman…

    10

    1
  16. Misha says:

    Drama kuat la pompuan ni.. Terima je la secara teknikalnya u takleh nyanyi tu..
    Since first week juri tak sampai hati nak kondem pendam je.. Tapi diorang dibayar utk berlaku jujur. Tak kira u artis ke hape.. Apa tak betul dia dpt simpati org dgn kisah rumahtgga dia yg dicanang canang tu? Tok Ram kata dia very bad in term of nyanyian, n utk kekalkan dia dlm GV tak mungkin sebab tak fair utk yg lain yang jauhhhh lebih berbakat. Korang tgk dia sebab dia ada tarikan bla bla bla, sedangkan juri cari KUALITI.. Yg dia nak sentap pahal? Apa pun dia memang akan dibuang walaupon dpt sokongan fan.. Tu pon tak faham ke? I since first week dah perasan Elly mmg vocal teknik kelaut.. Minah propa sgguhla… Siyes Rita Rudaini pun tak camni peelnya..

    7

    1
  17. Ew says:

    Ee dah lah leher berkerak ew.. nasib tok ram tak kene terajang dek Eli ni muahahaha

    7

    1
  18. miss R says:

    elok la Elly keluar dari diperalatkn ASTRO. Dah la dari minngu 1st komen dari tok ram asyik nak down je xd yg bagus bila kat elly. Xpe setiap yg jadi ada hikmahnya..lepasni rezeki elly melimpah ruah semua org duk panggil show sana sini mcm Siti Nordiana.
    Belakon pn boleh menyanyi pn boleh. Ini janda bukan sbrg janda!! Pilihan yg tepat Elly tarik diri ^^~ Stay strong Elly

    24

    2
    • aaakulahhh says:

      dah suara cam taik…mmg la juri hangin…n 2 3 minggu x dek improvement…lebih gaya gelek n gedik manja jek…puih….lagi la org hina janda n bajet penyanyi(tp budak AF lagi sedap suara)

      3

      7
      • Anonymous says:

        amboi sedapnye mulut mengata org suara cm taik..ko tu klu nyanyi ko dulu yg tercirit kua taik…

        1

        2
  19. haha says:

    Elly ko asyik drama tangisan la elly. org pon muak. kalo ko tabah n kuat udah2 le menangis di kaca tv dan media sosial. aku pon rimas.

    3

    0
  20. khadeeja says:

    kak elly,be profesional..tok ram memang jenis yang outspoken..bukan kak elly je yang pernah ditegur..ramai lagi artis2 profesional pernah kena bash dengan tok ram termasuk lah erra fazira..erra pernah bercerita di saat awal kemunculan dia sebagai penyanyi,tok ram pernah sound dia depan2 yang erra ni tak boleh menyanyi..erra kata dia ambik kata2 tok ram tu sebagai pembakar semangat..siti nordiana pun pernah kena juga dengan tok ram,dikatanya penyanyi kampung..tapi tengok dia dekat mana sekarang..jangan mengalah..masalah teknikal nyanyian tu boleh diperbaiki ( saya akui nyanyian kak elly kedengaran agak sengau..) but please never ever give up kak elly..anggap ini satu ujian untuk jadi yg terbaik..

    11

    0
  21. sentap says:

    mmg nmpk reaksi muka dia cam tkejut dgr tok ram komen…apapun bagus tarik diri dari jd boneka astro…dah 3x konsert senang2 org bahan ko elly…simpati tgk…

    20

    0
  22. mr rasional says:

    kalau diikutkan statement dr pengurus GV sendiri n bkn dr jihan muse, mmg ada penyingkiran n if elly x tarik diri pun,dia still terkeluar mlm td based on markah. Jadi anak seni rasanya kena tahan kritik sebab itu jalan yang dipilih, rasanya ramai lagi yang kena hentam teruk. Takpelah rezeki masing2,hope elly sukses kat luar sana.

    12

    1
    • Anonymous says:

      bg aku astro pusing cerita..konon nk tutup isu elly tarik diri dikatanya tersingkir..nk cover la katakan..pdhal awal2 da set minggu ni xde penyingkiran..mustahil pengacara blh pos kt ig cmtu klu dia xtau cerita..pengurus tu pun bg statement last2 minit..

      2

      0
  23. Anonymous says:

    elly dapat lagu pun semua yg mcm meraih simpati, pastu tok ram ckp pun tgk belas ehsan jer, so skng sape yg buat nmpk elly yg meraih simpati, mmg patut pun kalau elly sentap, dh la baru lepas divorce, mesti la sensitip, maruah dia mcm dihina plak…

    13

    1
  24. Aish says:

    Tok ram tak suka janda kot..suka anak dara je…l.o.l…bias nampak sangat

    5

    0
  25. don says:

    aku bukan nak ckp apalah kan tapi sebagai peminat elly, aku terpaksa mengakui yg aku kecewa dgn setiap persembahan dia dari minggu first. i mean, gosh guys we all know she’s damn amazing tapi dia tak perform betul2. bila dah 4 weeks duk bottom, there should be no disputes if she was eliminated. aku minat elly, tapi semalam terbukti kan yg gmie, ameng, shidi pun boleh lawan zarul, azharina ngan sarah yg dah terang2 monopoli chart tapi elly? not much improvement. from my personal view, maybe apa yg tokram ckp bunyi mcm kasar, but i’d think he’s actually rather disappointed than hating. dia maybe kecewa when elly was given such chances to perform until week4 but chose to not do much improvement berbanding yg lain. harap phm la maksud aku, elly, is a great singer but she’s not a good competitor whilst tokram, is well educated in the field. he expected more of her. and i do too. anyways elly, GV is not the end for you. may Allah ease ur journey ahead. kita kdg kena tgk sesuatu dari semua pov. jgn sbb kita minat elly, dan kita mmg tak suka tokram, kita kecam dia mcm2. kalau betul cara tokram tu tak sesuai, takdenya siti nordiana tu boleh improve sebegitu rupa setelah dikritik awal2 gv2. he has a way of pushing people.

    16

    0
  26. Anonymous says:

    ini soal MARUAH seseorang yg dipertahankan… naseb baek la si elly tarik diri.. buatnya dia turun stage hempuk si tokram kan dah nanya.. takpe tokram , nek ogy cockroach kat dunia kamu tak kene.. belom sampai mase.. dah sampai mase kau jatoh terdudok tak bangon-bangon Allah bagi smpai merangkak2 nak mintak maaf.. jgn sombong…

    4

    4
    • aaakulahhh says:

      maruah kepala taik bana kau…
      dok gelek tunjuk bontot tu amende…
      part nyanyi HANCUS…intan sarafina tu ada lari tune pn, nampak suara dia boleh di asah balik…ni 3 minggu cam taik gak nyanyi…pastu ajet2 manja…puih…

      9

      3
      • Anonymous says:

        aaakulahhh…gigih ko dok reply komen2 org semata2 nk kutuk elly blk..ape yg die dh wt kt ko smpai ko sakit ati sgt..ohh lupa ko ni loser sbnrnye,kje nk jatuhkn org je

        0

        1
  27. Yad says:

    Bagi saya yg salah adalah astro. Hampir setiap minggu kecuali minggu 3 elly dapat lagu sedih. Mungkin kalau diberi lagu yang tidak sedih, beliau tidak terlalu berdrama di atas pentas.
    Caption yg ditulis juga menyatakan markah elly adalah lebih rendah drpd siti sarah. Nampak beno tipunya, elly lagi sedap nyanyi drpd siti sarah and zur eda.. ASTRO HANYA MEMENTINGKAN RATING TAPI BUKAN KUALITI PENYANYI. Not profesional la

    6

    3
  28. bodopiang says:

    memang dia jual simpati pun..
    memang patut out..

    4

    6
  29. robyn says:

    Astro patut lebih cekap memainkan peranan menangani perkara ini. Mmg ketara tiada penyingkiran sebab biasanya kalau ada akan diumumkan berapa lagu yg tinggal sblum diumumkan peserta yg tersingkir. Kalau benarlah Elly menarik diri, tak salah Astro teruskan utk mengumumkan tiada penyingkiran dan dlm diam2 atau mungkin dlm sehari dua ni sblum konsert ke5 Astro boleh saje mewar-warkan yg Elly mengundurkan diri atas sbb kesihatan atau sesuatu sbb yg boleh diterima akal. Bak kata Dato’ Vida, mana boleh tarik diri sbb dah sign contract so apa alasan Astro terima penarikan diri Elly sepertimana yg Dato’ Vida persoalkan tu?

    Astro patut lebih bijak untuk menangani keseluruhan rancangan GV ini lebih2 lagi menjaga kebajikan peserta dan juri yg telah mereka pilih untuk menjayakan GV.

    Apakah dgn penarikan diri Elly, minggu depan dan minggu seterusnya akan ada peserta yg merasa sentap dgn komen juri bakal menarik diri juga? Atau wajarkah demi menjaga hati peserta yg mudah tersinggung juri akan ditukar dgn org lain?

    3

    0
  30. Mamamia says:

    Apapun yg nak dicakap..bagi mama elly nyanyi best sgt smlm..mama dr tgk sambil baring terus bangun dgr duduk dkt2 ngan skrin tv turut hayati nyanyian elly smlm..sblm2 ni pun memang persembahan dia mantap…takperla elly maybe tuhan nak bg rezeki yg lain hebat kat elly kan..suka elly sgt2..love u dik.

    4

    2
    • aaakulahhh says:

      mama ni pekak…sbb tu banggang …macam tu sedap…ko pi la ulang cari kat youtube ke,,tgk bandingkan ngan peserta lain…ni mesti jenis janda jugak ke apa..emosi lebih…terus suara dengar x dengar camtu pn ko cakap sedap…ampeh….dah la suara hampeh, dok sibuk tunjuk gelek bontot jek lebih…cam x dak agama dah..mana la org x hina janda camtu…jaga skit maruah tu…nk tunjuk body utk di ratah VVIP ke…dpt duit lebih nanti?

      7

      1
      • Anonymous says:

        kahkahkah dh ko kecam mama ni knp plk dol… dah terang2 GV tu maksiat ko tgk jgk knp… tu yg Dato’ vida yg pkai tudung bercrown baju mcm sarung nangka dok gelek2 bwk pentas tu ko dok pertahan kn plk… ni kes xsng dgn elly la ni… x pon sedara mara si zemi myk attar kot.

        4

        2
  31. Anonymous says:

    juri bias, patutnya siti sarah keluar,dah minggu keempat pun nyanyi asyik salah lirik,minggu sebelum tu nyanyi tak jelas, tapi tok ram puji sebab bias, mentang mentanglah sarah tu ada suami yang aktif dan popular, maka dapatlah pertolongan dari juri.Tok Ram tiada etika dan tidak layak jadi juri.Bila sarah jelas buat kesilapan kali ni, dan dan je tiada penyingkiran.mengarut betul juri ni.

    1

    10
    • mr rasional says:

      SARAH pulak yang salah? come on she’s great as singer..top 3 untuk 3 minggu, and minggu lepas x sihat but x der pulak dia bising satu dunia ckp x sihat pun…ramai yang x tahu sarah x sihat but still dia perform,nyanyi x turun key pun…still buat yang habis baik..so,apa yang bias? end up bottom 2,sama ngan azharina n zarul yang biasa dapat top 3.

      3

      0
  32. mira says:

    im sorry kak elly..but if u still stay dalam GV semalam pon ..akak takkan dapat ke final..sebab semua artis skrg yg kekal ni bagus2…percayalah pada rezeki…Tok Ram buat kerja die je…patut mase rem terkeluar tu…saya rasa akak yg patut trkeluar..

    10

    0
  33. noname says:

    tak kesah la elly nyanyi vokal tah kemana..yang penting intan sarafina best

    1

    0
  34. zila says:

    Saya minat elly tp takpelah dh takde rezeki nk wat camne..apapun dia paling cantik kt gv,tp korang tak geli ke dgn baju kebanyakn penyanyi wanita,ketat sguh kt bontot,melekat 2 bun tu..sabar jela tgk

    0

    2
  35. TOK RAM FOREVER says:

    aku rasalah kan…..ayat nabil dulu lagi pedas daripada tok ram punya ayat. Tak pula dia terasa…..ni tok ram cakap sikit pun da sentap ke? propaganda ja semua ni…. aku rasa astro bayar dia takat minggu ketiga ja…..then buat2 la drama konon-kononnya nak tarik diri……

    5

    0
  36. zai says:

    cam mana tok ram kantoi hari tu dgn reporter kata belum kahwin cam tulah rasa elly…..kah kah kah

    0

    0
  37. september11 says:

    Para juri sepatutnya memberikan komen yg membetulkan setiap kesilapan peserta dan bukannya mengaibkan peserta. Tetapi kebelakangan ini dilihat juri memberikan komen mengikut nafsu sendiri tanpa mengira perasaan org lain. Dan juri juga memberikan komen seperti nak menunjukkan juri ini macam hebat sangat dan mencari publisiti. Jika ini berterusan maka kualiti hiburan tanahair akan terus berada ditahap paling rendah dan akan hilang popularitinya.

    0

    2
    • joy says:

      Betul tuu. Saya setuju. Ingin menegur salah silap orang ada caranya. Bila menegur di depan khalayak ramai, itu dah bukan menegur namanya. Itu dah boleh menjatuhkan maruah seseorang. “Jangan kau buka aib orang, nanti kelak Allah S.W.T yang akan membuka aib kau”. Nak tegur pergi jumpa face to face, secara personal.

      0

      2
  38. luna says:

    aku saja nak kabo kat korang, kalau korang ada masa la nak tgk balik konsert 4 gv3, boleh tgk kat astro gempak gak, korang sendiri boleh judge kut dari riak muka tokram, dato’ khaty ngan dato tamimi when elly was announced eliminated. means, obviously senanya depa semua bagi chance kat elly, bcs they felt like everyone deserved to stay competing la kut. aku bukan nak ckp apa la, nama pun competition. semua contest pun ada juri yg mulut haprak. gordon ramsay lagi dia balun je nak ckp apa. elly sepatutnya teruskan je perjuangan. tapi takpalah, insyaAllah rezeki dia masih luas kat luar sana.

    1

    0
  39. noon says:

    sepatutnye Elly tarik diri lah atas factor kesihatan. rasanye orang akan terima sebab memang Elly x sihat pun serta masalah peribadi. jangan bagi alasan pasal komen tok ram sebab u sendiri dah kenal perangai dia mcm mana kan.

    5

    0
    • Night terror says:

      Betul tu.. sebaiknya bila diumumkan terkeluar dari gv, diam saje. tak payah nak propa sgt canang kat satu dunia yg dia sendiri yg tarik diri.

      Mungkin nak jaga ego diri, tak nak org fikir dia tak bagus sebab tu tersingkir. So dia buat pengakuan dia yg tarik diri. Kalau ye pon, tak payah nak kecoh guna nama tokram. Nampak very childish dan memalukan diri sendiri. Dgn alasan tu sendiri dah mcm nak menagih simpati org ramai. Biar org kesiankan diri dan salahkan tokram. Haizz…kata taknak simpati org.. Tak faham betul..

      1

      0
  40. Huhu says:

    Tak perlu salahkn sape2, baik tokram atau elly.. Tokram kite mmg dh tau komen dia kat mane2 realiti show pun telus and gurau kasar cenggitu.. Kalo nk ikut kecik hati n ambil hati, jihan dgn nabil tu patut lebih kecik hati tp kite tau nada dia humour.. So dorg tak ambil hati pun.. Pastu pd sy, ayt ” tgklah ehsan kmi mcm mne pasal teknikal tu” betul la ayt tu, tak semestinya melibatkn peribadi elly..
    Elly pulak kite fhm dia maybe jenis yg hati lembut esp dia seorang ibu tunggal yg berusaha utk family dia, so ape2 kdg2 mmg akn cpt touching.. Tp bukan drama.. Jgn la ckp dia drama pulak. Tokram pun x cakap mcm tu.
    And suara elly utk seorang yg da lame x menyanyi masih sedap and merdu.. Cume kene gilap balik la kan..

    Tp kalo astro sengaja nk bg lagu2 sadis kat elly utk naik rating.. Itu wallahuallam la.. Dorang tanggung la sendiri atas semua hati2 yg dorg lukakan

    0

    0
  41. Yekeni says:

    Tok ram nak jadi Simon Cowell malaysia. Tapi tak kesampaian…

    1

    0
  42. amandaclarke says:

    Put it this way la. katala ada kenalan korg kt tempat keje, tgh hadapi masalah dlm perkahwinan, dan die x perform at work. dimarahi sebab x perform kemudian diejek kerana minta simpati. adakah korg akan sama naik mengata kenalan korg sebab die x perform? or korg pun tumpang simpati? so samala jgk dgn kes elly mazlein ni. jadi masing2 x payah nak backup sgt tok ram or kata elly ni gedik or kuat sentap

    sy setuju yg sepatutnya die x patut masuk GV pun sebab emosi die masih x stabil atas apa yang die lalui. u would never knew what a divorce would effect some people. penah tgk citer sunk to the womb? korg nak ke elly ni jadi mcm tu? mcm mana die nak kuat semangat dan kental, awal2 masuk ex husband dh cari pasal backup GF die siap ada akuan bersumpah yg kata die bukan wife yg baik. Lps GF ex husband pun provoke die. then bermcm2 lg la mslh die. so sepatutnya, she should take her time utk heal, get her groove back. cuma masuk GV ni tindakan drastik dan ekstrem, melainkn die benar2 kental. i setuju kalau die tarik diri (walaupun die dpt markah last) supaya die x memalukan diri die sendiri. bab tok ram, he is just being tok ram. bukan org x tau, susah nak buat die puas hati. kalau die x suka, ko rs ko buat baik mcm mana pun, kalau tokram x suka, tetap la die x suka. mungkin die trlps ckp bab ehsan tu. ingat siti nordiana kena mcm mana pd GV lepas? cuma situasinya berbeza ngan elly, die x sekental nana. so korg x yah lah nak ckp pape kalau korg x tau apa yg elly lalui.

    0

    2
  43. Anonymous says:

    jgn sendu sgt elly…move on la..ade org kene kutuk caci atas pentas elok je,, ko yg hina diri ko sendiri dr mula skandal cinta sampai cerai berai, sekali kene jentik xkan terus padam kut.. dh kalo gitu duk diam2,pakai tudung,jual tudung online jenama sendiri,jage anak elok2.. xde dedah aurat dr segi bentuk badan mahupun suare.xkan sampai tua nak melalak kut. move on la..taubat.. isthikharah cinta sket deh..

    1

    1
  44. Anonymous says:

    ape yg kecoh beno..kalau tak tarik diri pun mmg ko bottom kan..mmg tersingkir pun. xyah nak drama tarik diri sgt la, lain la ko 1st tetiba ko tarik diri,tu baru WOWW..

    2

    0
  45. mr rasional says:

    kalu nak naik sebab drama n byk sgt kontroversi..serius la x lama…kejap je la panas,then sejuk beku lepas tuh..sebab end of the day orang nak tgk bakat n kualiti dalam persembahan..its fact!!jauhkan kontroversi…biarlah sakit or kena kritik tapi mampu nak kawal diri n ambil yang positif, kalau asyik nak kena puji melambung n langsung x sedar diri ..end up jatuh,tersungkurrrr….jangan esok menyesal atas tindakan yang emotional

    1

    0
  46. kemana hilangnya says:

    buat saya elly seangkatannya boleh dianggap diranking no 1 dengan punyai suara yang seksi pada setiap lagu yang didendangkan dan tiada siapa boleh menandinginya

    0

    0
  47. Mumia says:

    Jgn kita buta mata , pekak telinga dan tutup minda hanya kerana kita rasa kita betul.
    Merajuk hati siapa nk pujuk?
    Kalau terlalu bnyk berkata kata mungkin mengundang fitnah dan kata nista yg lebih terkesan dihati dibandingkan pujian dan sokongan.

    0

    0