Written by Bella | April 15th, 2016

Agak jarang kita boleh lihat Fizz Fairuz berlakon dalam mana-mana drama sejak kebelakangan ini, ramai yang tertanya adakah Fizz kini sudah tidak berminat untuk aktif dalam bidang lakonan?

Namun, menurut Fizz beliau sebenarnya sudah kurang mendapat tawaran berlakon. Jelas Fizz beliau tidak merasa sedih ataupun terkilan dan mengakui zaman kegemilangan beliau sudah berakhir.

Sebagai pelakon saya terima hakikat zaman kegemilangan saya sudah pun berkahir dan ia kitaran biasa.

Jika dahulu adalah masa saya sekarang giliran bakat-bakat baharu pula untuk mencipta nama sebagai pelakon.

Menggunakan masa yang ada sekarang, Fizz sudah membuka syarikat produksi beliau sendiri dan sedang mengintai peluang untuk bergelar pengarah serta penerbit pula.

Saya masih dalam industri dan saya ada perancangan tersendiri untuk membawa karier saya ke tahap lebih tinggi.

Alhamdulillah sebagai permulaan saya sudah pun membuka syarikat sendiri iaitu Rain Maker Creative Sdn Bhd untuk menghasilkan drama atau pun filem termasuk pengurusan acara.

Dunia hiburan ini ada jatuh bangunnya sendiri, popular itu hanya sementara dan jika anda tidak betul-betul berbakat agak susah untuk bertahan dalam industri.  Sebab itu kalau boleh setiap pelakon harus melakukan pelbagai persediaan untuk meneruskan kehidupan di masa hadapan sekiranya tawaran berlakon sudah berkurangan.

Sumber Berita : mStar Online

45 responses to Saya Terima Hakikat Zaman Kegemilangan Saya Sudah Pun Berakhir – Fizz Fairuz

  1. Fara Medusa says:

    alolo..kesiannya bang. xper….
    mahu menjana pendapatan lumayan? kerja dirumah? meh join Al Raudhah- pelaburan emas yg mguntongkan. untung berlipat kali ganda. sapa cepat dia hebat.

    0

    0
    • kak nam says:

      masaalahnya, produser2 suka ambil pelakon muda, sendu lagi kayu. murah dan mudah. drama2 pun low quality je peah contoh: abang sado jemur spender, suamiku encik sotong kurita, tundukkan playboy hauk itu dan mcm2 drama bodoh yg low budget. tu la pasal..

      0

      0
      • Misha Ayob says:

        OMG..kegemilangan…korang hado?
        Menangis CT Nurhaliza baca topik ni dik non hoi…

        hihihi.

        0

        0
        • kak mah mansor says:

          zaman kesenduan dah tiba. lumrah dunia. tiada apa yg pasti didunia kecuali.. mati.
          k bai.

          0

          0
      • anonymous says:

        setuju sangat ..aku dah mula tak layan drama melayu sbb loya…loya and mata sakit tengok lakonan pelakon2 muda yang berlakon tergedik2 ntah apa2 mcm kayu..citer pun xde citer lain..balik2 citer melayu2 bodoh…dan sampah…yang berkualiti nan hado !

        tgk barisan pelakon baru yang bakat cam sampah lebih baik layan korea…paling tak boleh blah Adi Putra digandingkan dgn Mira Filzah ada lah paling SAMPAH ! yang paling bodoh citer tundukkan playboy itu dan entah mcm2 lagi citer karut marut yang sampah….

        ada satu citer lakonan Umi Aida..Surah Terakhir sampai skrg melekat ingat citer tu…kalau ada la penerbit atau producer bca komen saya..tolongla kembali kan zaman kegemilangan drama melayu jangan asik amik muka2 baru tapi jalan citer….pelakun hancur dan sampah !

        0

        0
        • Miss Kepam says:

          menurut sumber2 x rasmi, syarikat tv byk dh semput. mereka xda budget nk bayar lebih utk satu drama. sbb tu produser2 x berminat nk buat cerita2 yg gempak2. so tangkap muat..mana yg sanggup ambik je blakon.

          0

          0
        • Anonymous says:

          betul, aku lagi suka pelakon lama dan ceta drama lama, yg pelakon baru aku xlayan sgt, kalau tgk ada nama pelakon lama baru aku nak tgk.

          0

          0
  2. Kak Ton says:

    jdi pelakon, penyanyi, pelawak n pemuzik di msia ni sukar.
    jangka hayat pendek. kena la ada pdapatan sampingan.
    sampai bile nk berlakon jdi gangster aje.

    0

    0
  3. Bello says:

    “Dunia hiburan ini ada jatuh bangunnya sendiri, popular itu hanya sementara dan jika anda tidak betul-betul berbakat agak susah untuk bertahan dalam industri”.

    Sampai hati ko ckp bakat dia kureng… :)

    0

    0
    • Anonymous says:

      Bakat org lain kot dy ckp. Fizz ni blakon ok je. Teringat dy n remy blakon nur kasih dlu.

      0

      0
      • Lorat says:

        kan… sayang. Bakat ada tapi pangai tak semengah.. pun boleh buat sendiri jatuh. Self destructive omputih kata.

        0

        0
  4. Own says:

    Dh berkahir rupanyaa…hee

    0

    0
  5. Anonymous says:

    fizz fairuz pelakon hebat.. sayang nya produser2 di negara yg nk untung je membunuh bakat2 yg raw. remy, zul huzaimy, bon palare,.. pelakon hingusan diberi watak utama kekadang aku pun geleng kepala.

    0

    0
    • titi says:

      kan?! remy pon dah lama tak keluar tv, abang remyyyy, pleaseeee belakon drama laahhhh, rindu godaan mata u, suara u, senyuman u, agagaga

      0

      0
  6. fizz berkahir says:

    bila masanya zaman kegemilangan dia ni????

    0

    0
  7. Anonymous says:

    Xsgka fizz ad zmn kgemilgan. Sbb rsnya biasa2 je kot..xde la gilang gemilang sgt..cuma prnh sekali je kn dpt anugerah abpbh xsilap. Nyway, fizz mmg berlakon bgus. Cuma mgkn kurang aura..or xde crite yg btul2 menaikkn gila2 nama dia.

    0

    0
  8. sakat menyakat says:

    jgn bukak baju dah la.. :)

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Jom kita layan lagu Berkahir Azmi- Izinkan Ku Pergi.

    hehehehe

    0

    0
  10. akutetapaku says:

    Ok lah tu kau slow down skit…tumpukan pada anak bini..
    kalau nak meletop cam dulu2, kau buat la perangai gile kau mcm zaman sebelom kau kawin…clubbing , tonggah arak, tido hotel dgn pompuan…heh~

    Jap je pemes bro…

    lulz~

    0

    0
  11. kutu says:

    tu la nasib pelakon..mase muda bergetah berebut2 produser amik..sampai terpaksa tolak tawaran sebab jadual penuh.bila duit byk joli sana sini..
    sepatutnya masa duit tgh byk tu la start fikir cmne nk luaskan rezeki supaya bila dah tak laku ade side income utk kelangsungan hidup.

    kalau penyanyi tu selagi suara sedap tak kira umur masih boleh menten..sekali show dpt lumayan.

    0

    0
  12. dora says:

    la…pernah gemilang ke syok sendiri ni…x pernah tau pun…tgk biasa2 je…kikiki
    klo zizan yg kuar statement gini ok lagi

    0

    0
  13. non haters says:

    aku rase dia ni belakon power kot. bagi apa watak pun jadi. tapi pengarah zmn skang hampeh sakai, ambik pelakon ntah pape. bini dia pun belakon best kot. tpi takpela mungkin ALLAH aturkn rezeki korng ank beranak kt tmpt lain pulak. don’t lose hope yaaaa. Amin :)

    0

    0
  14. Anonymous says:

    kegemilangan katanyer chuolss!!!

    0

    0
  15. salam dri brunei says:

    fizz memang seorg pelakon yang bagus, tak sombong, humble and low profile. teringat dulu masa 2010, masa fizz pergi kat brunei, peramah orangnya :))) apapun semoga maju jaya fizz!!!! xx

    0

    0
  16. ente says:

    ha tu lah buat lagi perangai miang dh ade ank bini… xberkat idop baru ko tau

    0

    0
  17. Wow says:

    Bguslah terima hakikat…jaga anak, jaga bini, rajinlah sikit usaha secara halal utk support family..

    0

    0
  18. Anonymous says:

    gara2 fara mendosa tu kot???

    0

    0
  19. greenfingers says:

    sori, out of topic. nk komen sket psl cite munafik. sy xtau pasai pa ramai org kata cite dia best, sy tgk smlm besa ja. sy cuma blh bg 3 bintang saja. tp mmg samsul xpndi berlakonla, ckp laju, xphm dia ckp apa. tp fizz fairuz ngan nabila huda mmg pndi berlakon. idea dh ada, cuma jalan cerita longgar sket, berapa kali dh menguap tgk xphm2 apa bnda yg dia nk smpikan..

    0

    0
    • acah2best says:

      sapa yang kata best? reporter? ke tuan pengarah sendiri ….hahahah reporter kalau bagi makan layan baik semua bagus2 depa komen….dapat kutipan berjuta? ??buktinya…

      citer merepek sol sol sol….dah tengok citer kurafat la yang buatkan aku tak ingin nak tengok munafik ni….citer ke longkang ke laut…propa je kata dapat kutipan jutaan ringgit…knp tak snap sikit orang beratur bepusu pusu di setiap pawagam …atau screen short jualan ticket di setiap panggung kat msia ni ….propa sangat !

      0

      0
    • Haruslah says:

      Aku tgk best je. Org lain sume faham apa msg yg dismpaikn. Jgn sbb ko sorg je yg x faham hbis ko nk komen melalut2 kt cni.
      Dlm citer nie lakonan syamsul byk mnunjukkan perubahan positif.
      Kipidap syamsul.

      0

      0
  20. anonymous says:

    Haha….korg sume ni lawakla….ilang stress kt opis ni wei….tqvm

    0

    0
  21. Haha says:

    Padan muka

    0

    0
  22. robot manusia says:

    tu la, cer masuk yg gempak superstar tu.. kot2 la zaman kegemilangan akan kembali.. hehehe..

    0

    0
  23. superstar says:

    LOL….’kegemilangan’..bila masa kau gemilang

    0

    0
    • Anonymous says:

      ms tu ko lagi baby atau budak hingusan so tak perasan drama2 fizz yg lama dulu kot haha

      0

      0
  24. Anonymous says:

    Aku minat Fizz blakon, semoga ada rezeki nya nanti.

    0

    0
  25. MF,ruhainies,uqasha 1 kelompok!!! says:

    Sekarang ni zaman artis masuk industri guna pengaruh..kalau mana2 artis SENDU yg berlagak alim tu ce tanya tang mana dpt offer blkon slot utama mcm akasia tu..haha dari mn dtg terus jd heroin xpndng langsung watak kecik..podaaa artis mcm ni..contoh si ruhainies,mira filzah,uqasha tu..bakat xde..!!!

    0

    0
  26. jellybean says:

    Nampak dah kurus skit Almy nadia..

    0

    0
  27. Haha says:

    penah ke ko gemilang?

    0

    0
  28. mmmmmmmmmmm says:

    Minat gilerr fiz fairuz nii..cairrrrrr tgk dyeee.. huhhh…. basah! :p

    0

    0