Written by Bella | May 5th, 2016

Semua orang tahu bahawa Fauziah Ahmad Daud ataupun lebih mesra disapa sebagai Kak Ogy cukup jujur dalam memberi kritikan meskipun ia agak pedas dan makan dalam bunyinya. Menjadi salah seorang juri dalam Gempak Superstar, nyata ia menimbul rasa tidak puas hati dikalangan peminat Siti Elizad dan ada antara mereka mengecam Kak Ogy dengan agak teruk di media sosial.

Timbul pula dakwaan bahawa sebenarnya Siti Elizad telah menghasut peminat untuk mengkritik dan mengecam Kak Ogy.  Walaubagaimanapun, menerusi portal mStar Online, Siti Elizad sekerasnya menafikan dakwaan tidak berasas itu.

Saya tiada kaitan dengan pengikut laman sosial yang kecam Kak Ogy (Fauziah Ahmad Daud) itu, ada pula pihak yang tuduh saya yang menghasut peminat supaya hentam Kak Ogy di Instagram. Saya tidak ada masa pun untuk buat perkara itu dan tengoklah Instagram satu persatu.

Namun, Siti Elizad mengakui sedikit tersinggung dengan komen Kak Ogy yang mengatakan prestasi beliau merosot kerana tidak datang ke kelas bagi menjalani latihan untuk menyanyi dan melakukan persembahan. Meskipun mengakui beliau pernah tidak hadir sekali kerana komitmen kerja, komen Ogy tetap tidak sesuai kerana menggambarkan beliau seakan tidak berdisiplin pula.

Kak Ogy komen saya tidak datang kelas punca prestasi saya merosot, saya akui tidak datang kelas sekali sahaja, tapi itu bukan kerana saya suka-suka dan tidak berdisiplin.

Saya terkilan kerana saya seorang yang sangat mementingkan disiplin dan tidak suka menyusahkan orang, cuma waktu itu kerana ada penggambaran iklan. Saya sudah maklumkan awal-awal kepada Astro sebelum saya setuju untuk terlibat dalam program ini.

Bila dia cakap kepada umum seolah-olah memberi gambaran saya seorang yang bermasalah dan tidak beri komitmen, saya terasa hati.

Buat Siti Elizad, beliau telah melakukan yang terbaik dan sekadar yang termampu. Janganlah meletakkan harapan yang tinggi terhadap beliau dan rakan-rakan artis lain untuk membuat persembahan yang setanding dengan penyanyi profesional.

Sumber Berita : mStar Online

38 responses to Saya Terasa Hati Komen Kak Ogy Buat Saya Nampak Macam Tidak Berdisiplin – Siti Elizad

  1. nok gebuzzz says:

    alahai…….dyorg ni pelakon kot,bukan betul2 penyanyi..x yah la nak kondem smpi over sgt,saya suke kak ogy kalau komen tapi melampau2,lagipon ni program sampah astro kot…x berbaloi nak marah2 sgt ye hakak ye…

    0

    0
    • Anonymous says:

      nk gandingan sharnaaz dan jihan muse sbg pengacara. sendu la scha…

      0

      0
    • LOLA says:

      ogy and the cockroaches tu pn menyanyi bersepah jugakk..bila org komen dia,bukan dia boleh terima pn..dia aje la yg betul..dah tu time komen contestant,dia feeling mcm dia tu tengah jadik juri american idol..pirahhh!!

      1

      0
    • Anonymous says:

      Aku mmg stress tgk si Ogy ni bagi komen. Dgn suara lantang dia, dgn gaya over dia. Kalau kau penyanyi tersohor mcm CT takpelah jugak. Ni vokal kau pun sama gred ngan Ayda Jebat je. AJ pun lagi better kottt.

      1

      0
      • Anonymous says:

        kak ogy tu bersara je lah. bila komen mcm nk kena heart attack aku tengok. bawak2 la bertenang ye.

        0

        0
    • Opah Maheran says:

      Opah pon pelik. Nape la ogy ni yakin2 je terima nak jadi juri. Padahal lagu die yang popular cume usia remaja je kot, yang lain opah tak tau pulak. Astro pon macam takde motif je amik die jadi juri. Memanglah die banyak menang anugerah, tapi semua anugerah lakonan, takde nyanyian pon. Time jadi pengkritik af lagi opah dah musykil. Tapi nak buat macam mana kan. Astro memang suka amik juri badut. Kalau ada 3 orang juri, mesti sorang astro letak badut. Kalau tak takdelah drama…

      1

      0
    • miss kepah says:

      tah nye…program just suka2 kot, bukannya trus nk jual album pun lpas ni..takyah la serius sgt bagi komen…juri gempak superstar je kot bukan juri malaysian idol ke ape…sdgkan omputeh komen takda pun sentuh bab tak dtg kelas…dorg komen mmg 100% pasal performance saja.. cer tgok the voice us

      1

      0
    • lara ruru says:

      ape ke hanat ogy ni oii! bagi komen mcm la dorang tu penyanyi af. pelakon kot. ko dulu pn nyanyi sendu jugak. puii

      0

      0
  2. huhuhu says:

    firsttt……

    0

    0
  3. Enter Your Name says:

    Apa apa pun Kyra Lydia punya watak memang menjadi kau bawakkk wahai elizad oi. I like! Keep it up!

    0

    0
  4. bimbo says:

    be strong Elizad.. kami sokong elizad… yang ogy pun satu… ayooo amaaaa

    0

    0
  5. Anonymous says:

    Aku bukan nak back up elizad. Tapi kan kenapa aku rasa ogy mcm over. Pastu kan bila tok ram tegur dia mcm x boleh nak terima teguran tu. Mcm dia je yang betul.

    0

    0
  6. Anonymous says:

    suruh kak ogy plk buat persembahan..suruh dia tunjuk mcmana persembahan yang perfect..ni asyik pandai komen je

    1

    0
    • Anonymous says:

      jangan nokkk…..muntah aku depan tv..
      suara dh la x sedap..semput sendat dada jer dengar dia menyanyi..
      hai la kak ogy…. ko pun bukannya penyanyi yg bagus..
      ke laut gak suara ko kak oiiiii

      0

      0
  7. kentang.bulat says:

    aku ada jugak dengar kak ogy menyanyi dalam persembahan apa tah.. lagu yg dengan jamal abdillah tu.. serius shitt kot.. even aku bukan org seni tapi suara dia annoying dan tak sedap.. mungkin masa muda sedap tapi dah tua erkkk.. nak muntah aku dengar.. sampai adik aku yg kecik pon terjaga dari tido masa kak ogy ni nyanyi.. dia buat persembahan pon tergedik2 je lebih.. bila org komen kata kita tak tahu apa itu seni.. aptb

    1

    0
  8. Kenyataan Nya... says:

    Si Fauziah Ahmad Daud nie
    bak kata pepatah Inggeris..
    EMPTY VESSEL MAKES THE MOST NOISE…!!!
    dia lupa kot.. masa dia jadi penyanyi dulu..
    pun ok3 aje… tak lah album dia sampai berjuta2 lakunya..
    berlakun pun…suam2 kuku
    Timbulnya Erma Fatima..
    Tenggelam Timbul dunia seni dia…
    Memanglah sedap Dia “kritik dan dan tak suka cakap belakang”
    Cuba.. Dia kat atas stage…
    “Shadow” Dia buat yg sama ….
    Bila dah takleh tahan…
    Ohh Pls lah…
    Jgn nak Tegakkan Benang yg Basah

    0

    0
  9. damai says:

    if btl2 ogy actually nothing, she survived also by carry name of her arwah ayah, Dato Ahmad Daud, there nothing spesial of her, brp anugerah pelakon dan penyanyi terbaik dia menang, nothing…… tergedeik adalah, tapi wen you see lakonan adik dia, dia berlakon lagi better wpun dia masuk dlm perada seni quite late.

    1

    0
    • maya karen says:

      btl tu wei. aku suka adik dia fazlina tu berlakon. natural, x over.

      0

      0
    • Anonymous says:

      Ogy Ahmad Daud antara pelakon wanita paling banyak menang pelakon terbaik dan pernah beberapa kali dicalonkan Pelakon Terbaik Asia

      0

      0
  10. chiara says:

    yg pellik tu bila kene tegur dengan ramli ms terus pulak dia merentan…..tp bila dia kondem org suh org terima….ntah ar..most of the time she (ogy) looks sooo over….

    2

    0
  11. Stupid Show says:

    Rancangan bodoh. At the first place, tak payah masuk pun rancangan sendu macam nie. Tanpa rancangan sendu nie, Elizad tetap artis yang bagus dan berbakat besar..! Don’t waste your time dear with this crappy show. Rancangan nie terlalu sampah utk org yg berbakat besar seperti Elizad.

    0

    0
  12. kamal says:

    ogy ni nak org MENGGEDIK-GEDIK kat atas pentas mcm dia…….cuba korg tgk kalau dia kt atas pentas mcm mana……over melalut……sibuk dgn dialog zack azura dia sbb tu je satu2 filem dia yg ok yg lain hancur…..dr dulu kalu tgk dia brlakon over ngada2 gedik…..aku pun xtau knapa astro ambik dia bagus sgt ke dia ape sumbangan dia dalam industri, nyanyi mmg x sedap langsung lidah je melentik lebih…….dia pernah dijemput oleh kumpulan pelawak utk buat lawak dlm pertandingan maha raja lawak tp lawak dia hampeh mengada-ngada je lebih…….dah tua2 pun menggedik lagi.

    1

    0
  13. mulut celupar says:

    sabar ye kyra, i peminat u..

    0

    0
  14. hanon says:

    ogy ni senang kata, makin tua makin menggedik. lantak la masa muda kau macam mana pon. tapi kau over okay dah tua tua ni.

    0

    0
  15. zaza says:

    Sebab suara dia tu..suka menengking..org mcm ni kalau sehari tak tinggikan suara tk sah kot.melainkan dia jatuh sakit.masatu barulah terhegeh2 merangkak nk mintak maaf kt org yg dia xpernah peduli perasaan dan maruah mereka. Senang citer Ogy ni masih belum nampak tanah lagi.

    0

    0
  16. Anonymous says:

    ogy patut bersara. komen x diplomatik. mcm x sekolah..

    0

    0
  17. awek montokz says:

    ogy da lama x merasa nokz.. paham paham je lerrr

    0

    0
  18. huda says:

    Ogy Ahmad Daud memang Over acting !!! Dari dulu sampai sekarang memang aku menyampah tengok muka dia dlm tv. Meluat sangat, perasan dia tu perfect .

    1

    0
  19. wanda says:

    Sabar je lah elizad, semua org pun tau si Ogy tu si tua bodoh yang berlagak pandai.

    0

    0
  20. yana says:

    Patutlah Eman manan lari..Oopppss!!

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Bila Tok Ram kata pitch suara dia tinggi buat dia nampak macam marah, dia kata dia kena berlaku jujur.

    Soalan buat Mdm Ogy,,, kalau pitch rendah kira TAK JUJUR ker? …tegur la baik2 cara orang Melayu.

    1

    0