Written by AbangNara | January 10th, 2014

Kalau anda pengikut setia dunia hiburan tanah air, pastinya anda tahu desas-desus penampilan Hanez Suraya yang dikatakan meniru Nur Fazura. Pada pandangan Abang Nara, sekali pandang memang wajah Hanez dan Fazura nampak seiras. Namun daripada segi penampilan, kedua-duanya jauh berbeza dan mempunyai cara mereka yang tersendiri.

hanez suraya

Perbandingan ini tidak tahu dimulakan oleh siapa namun ia banyak diperkatakan di akaun Instagram Hanez Suraya dan akaun Instagram Nur Fazura. Berkata kepada Harian Metro hari ini, Hanez menafikan dirinya meniru gaya Fazura. Kata Hanez:-

Terus terang saya sendiri tidak tahu dari mana timbulnya gosip itu. Mungkin wajah saya dan Fazura seiras tapi gosip yang mendakwa saya meniru gaya dan imejnya itu tidak betul sama sekali.

Orang yang sebarkan gosip itu terutama peminat Fazura tidak kenal siapa diri diri saya. Saya percaya gosip itu diperkatakan kerana ia berpunca daripada peminat sendiri yang suka membandingkan dan beri komen gambar saya yang dimuat naik di laman sosial Instagram.

Saya merayu janganlah bandingkan saya dengan mana-mana selebriti lain selepas ini. Saya juga suka imej santai tapi kalau nak pergi majlis pastilah saya bersiap dengan lebih rapi.

hanez suraya

Hanez juga turut meluahkan isi hatinya menerusi beberapa gambar yang dikongsi menerusi Instagram. Tulis Hanez:-

I am who i am. I am me and no one else. I am meant to be the way i am exactly. Like it or not, i dont live in this world to please you #hatersgonnahate.

SMILE. Stalker will keep on stalking, judging n comparing. Me? I will always be like me ?? chill and happy #happy #perutkenyanghatisenang #peacenowar #tranquility #happynewyear2014 #hatersgonnahate

hanez suraya

Susah sebenarnya mahu menghakimi seseorang daripada segi imej dan penampilan. Bukan senang nak kata siapa tiru siapa. Fesyen, imej dan penampilan kan sesuatu yang sukar ditafsirkan dan amat luas. Apa pun, beberapa lagi gambar Hanez Suraya dengan membaca artikel ini untuk memudahkan anda sendiri buat perbandingan.

hanez suraya
hanez suraya
hanez suraya
hanez suraya
hanez suraya
hanez suraya
hanez suraya

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

103 responses to Saya Tak Tiru Fazura – Hanez Suraya

  1. kak jah says:

    yang penting dua2 fake. menyampah aku tengok. memasing nak menang cantik je.

    • kerek says:

      hidung mak aihhh.. dahulu kembang.. skrg terjojol.. ko buat plastic surgery kt korea ke nyah????

      • Maria Mersadis says:

        Fazura jer perasan lebih , konon nya dia the best in Malaysia la ade org nk copycat dier . Squeeze mi , yes dari segi wajah mmg dua2 leh di katekanFAKE , tapi ratu FAKE patut diberi kepada FAKEZURA , dlu malu adegan atas katil la ape la , tapi pakaian tetap tk cukup kain . Ape2 pon I ttp support Hanez Suraya , you muda lagi , FAKEZURA yg perasan princess tu dah tua .

      • gossip girl says:

        kat negara luar berlambak orang fashion mcm ni, abis tu kau nak kata org luar tiru fazura ke ?? org luar tak kenal pun sape si fazura tu, aku tak minat sape2..tapi tuduhan ni sumpah mengarut, fashion is fashion, tak ada org boleh claim tu hak milik seseorang kecuali designer fashion tu sendiri.

        • Anonymous says:

          bukan fazura yg reka fashion tu…so apa hak fazura ??
          lain lah kalau Hanez pergi curi brand fazura….baru lah fazura boleh klaim tu hak dia.

        • maia says:

          yeahhh, i setuju ngan u, fashion macam ni berlambak la. memang skang style macam ni. lain la kalo pakai macam lady gaga , obvious la. so euwww napa nak perasan…

      • melah suka kucing says:

        aku pakai bikini victoria secret….jiran aku pun pakai bikini victoria secret, so apa problemnya…brand tu dicipta untuk org RAMAI pakai, bukan milik kau sorang.

    • booooooooooooooo.... says:

      Setuju 200%, pompuan ni pun perasan lawa, kata muka asli tp fake, cuba compare gambar2 lama dgn sekarang, nampak jauh sgt perbezaan dia.

      • izzy says:

        seriously dulu hidung dia kembang.

        • Anonymous says:

          bab hidung aku perasan, lagi satu korang xperasan ke bentuk muka hanez pon dah bujur xmacam dulu dah..patut fazura kata tiru dia, yela dulu pon fazura hidung xmancung, muka bersegi..sekarang nah 2’2 hidung mancung muka bujur perfect..aishh diorang ni..

      • mak jemah mental problem says:

        muka lama macam ayam penyet. kulit pun gelap. mak jemah rasakan diaorg pergi buat cosmetic surgery ditempat yg sama. tu yg keluar spesies muka sepesen tu. dua-dua fake u’olls! auw

    • sayaaa says:

      Korang ni semua bodoh ke cmne? Pasal hal fesyen pun nak kata tiru. Ekeleh,suka hati dia lah nak pakai baju ape,seluar ape,accessories ape. Bende kecik dibesar besarkan. Saja cari gaduh ke ape? Oh btw,aku bukan backing sesapa,tp dah byk kali post pasal benda ni. Aku pun meluat

    • minah jambu merah biru says:

      tu laaaaaaaa minah jambu dh cakapppppp ape2 pon nlofa ngan fasha sandha jugak yg cantekkk n sweetttttt jeeeeeeeee lov u fashaaaaaa lofaaaaaaa…

    • Anonymous says:

      pnah skali jumpe hanez bli aura white….

    • belle says:

      Mak oi bulu kening hanis,,,,,macam macam nak kalahkan bulu kening elfira ja huhuhu…..,1st pic macam clown ja ..

  2. N says:

    Hmmm. Masalahnya sejibik sejibon ngan fazura. Walaupu x la suka sgt fazura tp obvious kot copycat!!!

  3. sya says:

    cantek dia sekrang….. biar arr orang nak kata tiru sapa pun..peminat pun ada gak tiru gaya artis tak jd isu pun.. huh!!!! sebb dia artis tu yg kepohchi….

  4. Bedah says:

    Seiras…? Lain sangat sangat… sorang putih lesi, sorang sawo matang..

  5. ehh says:

    dh kebetulan muka nk sme nk wat cane, rambut pn belah tgh..bior je lah,tu pn nk kecoh..xkn sbb si dia dh belah tgh rambut, kita plk nk belah tepi, si dia rambut pnjg, kita plk kne ptong pndek, si dia putih kita plk kne p hitamkan kulit smata2 xnk sme..ada ke cmtu?

  6. nuha says:

    seiras tu tak la tapi hanez ni mekap tebal yg boleh la nampak mcm fazura dalam 1 or 2 gambar. tu pun sipi2 jer. fazura more cantik if tak mekap

  7. apple says:

    bang nara ayat dia tak abis lagi
    saya tak tiru fazura………fazura yang tiru saya
    ngeeee……..LOL!!!

  8. Datin Hangit says:

    Tak abis2 lg ke isu ni? mcm la isu besar sgt..lg bgus kalau isu nk tiru kejayaan artis lain cm yuna ke… dr sibuk nak isukan tiru meniru gaya dan kecntikan..alahai due2 pun fake je. tak bwk ke hari tua pun kecntikan anda tu. sibuk2 nak melawa pun lisa yg simple2 tu ttp jgk nmpk lg cntik dr korg,,sbb die tk fake..kecntikan die tu dtg dr dalaman.

  9. ryuu says:

    pakat2 nak ada style sendiri.
    rambut blonde, wave, hidung mancung, eyebrow mak aii
    bek pakai tudung, tutup litup, then, konfem xdenye orang nak kondem ‘u tiru i, i tiru u’
    not die hard fan neither her nor fazura.

  10. dida says:

    saya tak pernah perasan plak si hanez ni macam fazura till keluar gossip dia tiru fazura…tapi dia ni memang cantik… pernah jumpa dia kat low yat….tak pakai make-up pun cantik

  11. hazwan hali says:

    She’s way prettier than pajura tu lahhhh

  12. Peace says:

    Make up tebal berduyun2!

    Nape xde keluar statement dari fazura langsung eh?
    Ke sbb fazura pun x amek port bende remeh mcm ni?

  13. belinda says:

    aku bukan peminat si fazura.. tapi apa yang aku perasan, ada satu gambar fazura yang pakai dress cinderella macam gaun tuu, sebijik macam hanez pakai. baju gaun dress hanez and the way dia tangkap gambar, sebijik macam fazura. and bila aku tengok balik gambar hanez tuuu dekat instagram, dah takde -_____-

  14. Olaf says:

    pd aku la..ada la sipi2 sikit mcm fazura…alaaa…si hanez ni pn mgkn dia x tahu y dia sama ngan fazura…mcm kita gak.kadang org cakap kita sama ngan org lain..tpi kita sendiri pn x tahu n x perasan…sape pompuan y pakai tudung ngan hanez tu…mama dia ke…cantik la..

  15. Anonymous says:

    Aku rasa muka diaorg x sama la.. lain.. mana sama..just cara penampilan jer yg ada sama skit.. itu pn nk kecohh..

  16. TAIK KERING says:

    tengok bibir pon tak same… pelik2. sape yang berperasaan sangat ni haa … (rolling eyes)

  17. mak nab says:

    mana ada sama weh??!!!! ada masalah mata ke?? sila jumpa prof muhaya gi buat lasik..

  18. ayong says:

    masalahnya aku tengok hanez aku nampak fazura ? apa jadah ?

  19. nak komen jugak says:

    wajah seiras? obviously, tak iras langsung. posture body ada la iras sikit2.

  20. asha says:

    hui first pic dah terang benderang sah ada buat plastic surgery, or whatsoever

  21. anti org bebal says:

    makin lama makin bebal peminat2 artist ni..ada pulak isu tiru meniru..apa si fazura tu fashionnya macam lady gaga ke nampak pelik dari org lain? takat mcm fazura tu, berjuta manusia dalam dunia ni berfashion macam tu..benda bodoh mcm ni pun nak jadikan issue ke?..bebal!

  22. haniz faizura says:

    selalunye yg suke laga2 artis ni reporter2 bapok + makeup artis bapok + fashion designer bapok.

  23. mana mana says:

    mananya muka dia sama dengan Fazura??

    FAZURA LAWA GILA KOT!!!!!!!!!!!

    • fake says:

      PNH TGK MUKA FEZURA MSE MULA2 BERLAKON?? MUKA LEPER, KULIT MELAYU KAMPUNG, HIDUNG KEMBANG KEMEK.. SO FAKEZURA!!!

      • fake says:

        PNH TGK MUKA FAZURA MSE MULA2 BERLAKON?? MUKA LEPER, KULIT MELAYU KAMPUNG, HIDUNG KEMBANG KEMEK.. SO FAKEZURA!!!

  24. cayang says:

    ntah..tak faham aku knp isu ni tak abis2..HS, ignore je la wartawan o reporter yg bukak isu ni..diorg saja je nk bagi bikin panasssss…dah reporter mmg keja dia nk buat topik hangat.. pada yg rasa rasa HS ni tiru fazura…pls la..buka la minda n mata anda..

  25. we says:

    tak da pun gaya or muka hanez mcm fazura .. kadang2 muka fazura ada la mcm hanez .. yg tu lebih tepat

  26. Me says:

    Tak pernah pun baca Fazura buat kenyataan pasal ni…kalo sape follow ig Fazura tau le dia sdg happy bercuti kat USA dari sebelum Xmas lagi..

  27. azreen says:

    Dulu-dulu Princess Diana punya fesyen rambut, ramai yang tiru. Takde pun diana kecoh…tu yang betul2 princess!! Yang perasan princess yang kecoh lebih plak..apa kess!

  28. anon says:

    Dua2 cantek, puteh gebu, rambut pulak tu sama. panjang and kuning…..mestilah seakan2. Sekali imbas nampak mcm org yg sama. Aku bukan peminat dua2 ni, tapi rasenya kalau org kata si hanez ni ikut/tiru fazura, ade kebenarannya jugak sb fazura dulu yg rambut mcm tu. Hanez & Fazura sama2 cantek. Banyak gambar2 kat atas ni nampak hanez cantek tapi masa bergambar dgn Arni, nampak arni lagi cantek. Agaknya gambar tu je dia krg menyerlah. Tapi pengomen2 kat sini takyah cari dosa kering duk mengutuk dua2 org ni, tak yah nak dengki & busuk hati sb dia org cantek. . Hati mau baik be…

    • jerry says:

      ooo kira nya sape first lah….kau tahu tak gossip girl yg buat style mcm tu dulu, kiranya fazura ni tiru style gossip girl sebab gossip girl yg dulu buat style mcm tu.

  29. Ramadi says:

    Yelah. Secretly Hanez happy giler….habis thrill happy bila disamakan dgn Fazura. Lepas ni Hanez kena cari boipren mcm Fazura lah… Kasut pun macam Fazura,

    • Jasmine Kuih Lapis says:

      eleh…baju kasut rambut tu ada cop nama fazura ker. ??
      lawak betul…Fazura pun tiru style artis barat..ada hati nak klaim dia punyer style, so funny

  30. anakmalaysia says:

    FAKE….jan 10 4.58….Assalamualaikum !!!! .Kamu ni dengki betol dgn Fazura ye. Bawak2 mengucap banyak2 di hari jumaat yg mulia ni. Seronok benar kata org fake… Aku dah pernah tengok si Fazura ni dari dulu, mmg gitulah muka dia and kulit dia. Kamu ni tersalah org kut, sb Fazura mmg puteh dari dulu. Pasal muka tu, biasalah as we get older ade lah sikit2 berubah. Mcm aku bila dah berbelas thn tak jumpe kwan aku dia kata aku nampak lain. Pd hal aku bkn ade duit pn nak wat plastik surgery.So jgn duk cari dosa dengki dgn org. Kamu jealous sb dia lawa and kamu tak lawa kan. Hmm….nak wat camne. dia bertuah sb tuhan jadikan dia lawa. Kita yg biasa2 ni kene terima hakikat je lah and jgn dengki kat sape2 yg lbh cantek dari kita. Tuhan yg jadikan, bukan blh pilih nak lawa ke tak. Selamat sejahtera…

    • Jan says:

      Aku sokong!! @FAKE tu bodoh piung! Mesti kaki kipas nk mati si lopak katek! Tu yg sakit hati dgn kecantikan fazura!! Utk makluman semua org, fazura tak pernah sekali pun keluar statement atau ambil port kes hanez tiru meniru ni!!! So, jgn nk kaitkan fazura!! Apa2 statement semua dr fans atau hanez sendiri! Coz fazura has better things to do!!! Like berlakon dgn bagus tak mcm kayu api basah macam si lopak!

  31. bosan says:

    xabis lg ke citer ni dr tahun lepas lg kot…come on, la skrg dh 2014

  32. Melati kuning putih says:

    Ok la jugak ..sama2 pun cantik.,

    Cuma bagi aku NEELOFA lebih CANTIK!!!
    Tul tak Abg NARA ?

    Aku suspek Abg nara ni kalau mimpi pun termimpikan LOFA jadi ratu org Bunian gamaknya ..
    Hahhahahhaha

    • lalola says:

      melati putih kuning: minat sgt ko ni dengan neelofa.ak suspek ko ni msti org kelantan?kah3

      • Dairi says:

        Kelantan mmg mcm tu! Pilih bulu hidong kembang! Lopak lawa??? Apa ko juling ko gapo??!! Si nara je yg tergila2 kan si lopak piung tu!

        • Anonymous says:

          lofa lawa la .. tp mata aku ok je .. tk juling pun n bkn org kelantan ok =) mata ko kot yg tk ok atau saraf2 kat otak n hati ko ke ?? cer ko check kt doktor mybe ada masaalah hati kot yg jelous .. hehe

  33. Anonymous says:

    Nadiya Nisaa jauh lebih cantik dan lebih jelita drp Hanez Suraya dan Fazura.

  34. loli says:

    fakezura ni mmg artis yang paling busok hati…tu je yg aku boleh kata..perasan dia konon ikon pesen kat malaysia..konon dia la vogue,classy…haktuihh…tlg la ye fake ko tu sedar yg ko da tua..job ko xlebat mcm lofa,hanez ni..

  35. CN says:

    Dua-dua seksi + makeup tebal.. lagi cantik Heliza Helmi ;)

  36. LOL says:

    Miss Fakezura ni asyik cari gaduh je kjap dulu fasha konon berebut tmj pastu marion nak impit nasa tp marion bo layan she is very classy woman.. Pastu neelopak now hanez pule… Hmmm

  37. melati says:

    Hanez Suraya muka macam getah pemadam ….,Fazura cantik tapi gedik sikit,,,,itulah hakikat nya. memang tak sama …ibarat langit gan bumi.

  38. biru merah says:

    ala..lagipun bla make up hidung x berapa nak mancung pun blh nmpak mancung sbb trik make up..jadi tak payah la nak buat spekulasi lbih….sbb baik fazura x pun hanez suraya mmg cntik…

  39. timun masam says:

    sape laki baju merah belah kanan anis tu gmbr last sekali. hensem mcm siwon shindong.. p.a anis ke..

    • minah jambu merah biru says:

      tkan kau tk kenal ! dia kn budak jual begerrrr…skarang punye budak jual beger hensem2 tau ! kau jangan tk tau ! huh ! babtu kalau budak jual beger yg hensem2 beger dorang laku habis di jualllllll banyak minah2 beli beger diaaaaaaaa paham !!

  40. Melati kuning putih says:

    Korang semua Ambik pensel dgn pen skrg catit nama ni .. Da sedia ha skrg korang tulis nama ni …. Nama dia …”NEELOFA “…

    Ada FAHAM..!!!
    Itu la NAMA PELAKON PALING CANTIK PAT MALAYSIA NI ..

    Hanez pun cantik FAZURA pun cantik tapi NEELOFA paling CANTIK ..
    Ah kalau pat Nara ni OLGA gan MINAH yg catergory paling JAMBU..

  41. Typical Malaysian says:

    OMG Hanez Suraya!!!! What happen to your face woman??? You look like a ghost. Lulz….

  42. crush ku peminat kpop says:

    fans artis ni yg kecoh sebenarnya, kalau minat dgn artis tu tak payah lah obses sgt. knapa kalau ada org buat rambut straight..tiru fazura ke ?? kalau mekap mcm tu tiru fazura ke ?? kau ingat fazura tu ikon fashion ke hape, setakat dlm Malaysia ni..boleh jalan daaaa, tak ada ker fans nak gaduh sape tutup aurat paling sempurna…ada tak ? kalau ada aku bagi coklat sorang satu.

  43. BUNKFACE NO.1 says:

    semua lembu berak taik kaler hitam..tak adanya lembu tu nak klaim dia jer boleh berak taik hitam….lembu lain kena berak taik kaler biru merah hijau kuning…tgk lembu pun pandai…tak kan manusia tak pandai2, fans fazura lah yg paling bodoh..kutuk hanez konon style tu artis fav dia yg punyer..hello pandang lah sekeliling…kat luar berlambak style mcm tu..apa kau ingt kau tu revolusi fashion Malaysia ker..? puiihhh ! fashion pun ciplak style artis omputih…ada hati nak berlagak mcm victoria beckham.

  44. KIREI says:

    hidung tuuu…xyah nak nafikan tak operate…org tak buta lah…cuba bandingkan pic mula2 dua jadi artis…hidung kembang bleh jadi macung tiba2….hehehe

  45. =0 says:

    mana ada operate la .. hanez pakai produk pengecil hidung .. dia beli produk tu ngan saya tahun lepas .. sbb tu hidung dia kecik molek .. =) kalau awak nak kecikan hidung awak yang kembang tu pun blh jgk .. saya sedia mebantu .. saya jual murah je .. =)

  46. Anonymous says:

    Sy rs mereka berdua ni ada meniru fashion icon yg sama sebenarnya.
    Entahlah.
    Tp nabila huda n mizz nina lebih original fashion style mereka.

  47. pening says:

    x minat la dengan artis yg pose muke2 garang ni…konon fierce la tu…make up bertingkat2…suke tgk lisa surihani natural beauty je….fasha pn ok xde make up tebal sgt…yg ni kening halus nk tebalkan…bedak melepak…plz jgn fake sgt…

  48. pajura says:

    ya nampk sgt tiru fazura

  49. dadadido says:

    Hanez suraya tiru fesyen rambut fazura.. fazura mmg dh lama rambut belah tgh.. hanez suraya ni baru2 ni je rambut belah tgh..sbb 2 fazura ckp dia tiru…

  50. TAI KENG says:

    jgn nak kutuk2 fazura sgt,t uolss kena blok kat IG…baru xleh usha pic2 dia yg cun dah..ngeeee

  51. L says:

    Amboi Hanez.. suka lettew kena banding dengan Fazura.. =)
    Sebenarnya wajah tak seiras langsung..
    Memang la Fazura doesn’t “own” any style.. but it’s quite obvious.
    Hairstyle & Makeup yg buat nampak copy-cat..
    Being in the same glamorous industry, I think it’s quite lame…
    Is it Hanez’s doing, or is it all her stylists doing?
    Is it Hanez’s request, or is it all her stylists yang mengcopy-cat..?
    Oh well.. lantak pi la korang =)

  52. Anonymous says:

    dua dua tiru hairstyle jlo

  53. aya says:

    macam fakkkkkk

  54. […] hanyalah salah faham yang kecil. Mungkin perkara ini terjadi apabila ada peminat yang mendakwa Hanez Suraya meniru gaya dan imej Nur Fazura. Kesian juga Abang Nara kepada Hanez. Pasti terkejut dengan situasi ini. Kata […]

  55. […] Saya Tak Tiru Fazura – Hanez Suraya (100) […]