Written by AbangNara | April 2nd, 2013

Nampaknya hampir kesemua yang telah melihat video “deleted scene” filem Sembunyi Amukan Azazil yang memaparkan aksi malam pertama Remy Ishak dan Diana Danielle melahirkan rasa kecewa, malu dan sedih dengan adegan tersebut.

azazil

Menerusi Harian Metro hari ini, pengarah filem tersebut, Khabir Bhatia memaklumkan yang dia tidak tahu bagaimana adegan tersebut boleh dimuat naik ke dalam YouTube. Kata Khabir:-

Saya tidak tahu bagaimana adegan itu dimuat naik di dalam laman YouTube, tetapi ia mungkin boleh menjadi strategi pemasaran untuk filem ini. Tiada perbincangan antara saya dengan produksi Grand Brilliance Sdn Bhd (GBSB) sebelum ini mengenai “trailer” adegan itu. Saya fikir ia keputusan produksi terbabit.

khabir bhatia

Menurut Khabir lagi, dia merakam adegan panas itu pada peringkat awal selepas melihat terdapat filem tempatan yang menyelit adegan sebegitu dan diluluskan untuk tayangan. Kata Khabir lagi:-

Apa yang saya ingin gambarkan dalam filem ini pada penonton bukan semata-mata merujuk elemen seksual. Sebaliknya menyampaikan cerita dalam konsep artistik.

Abang Nara tak berapa tahu sangat konsep artistik itu yang bagaimana. Orang kata, orang seni ini cara melihat sesuatu benda itu lain. Bagi Abang Nara, nak buat filem boleh tetapi kenalah hormat adat dan agama sesuatu tempat itu. Lebih-lebih lagi kalau pelakon itu sendiri beragama Islam. Tak gitu?

P.S: Nasihat daripada Matluthfi untuk lepasan SPM dan STPM

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

107 responses to Saya Tak Tahu Bagaimana Adegan Itu Boleh Dimuat Naik Dalam YouTube – Khabir Bhatia

  1. nameless says:

    “saya tak tahu kenapa saya jd begitu jahil nak arahkan org buat dosa. sy lupa Allah hanya kerana ingin berkarya.” huhuhu

    0

    0
    • ko bodoh says:

      korang semua bodoh punya orang!!! bile dh jadi sesuatu semua nya ckp TAK TAHU..TAK TAHU..TAK TAHU…. puuuuiiiikkkkkkkkkkk!!!!!!!!!!

      0

      0
      • Lembu Gemok says:

        Tak kisah laa adegan tu dimuat turun oleh sapa2 pon ke utube tu..at first place apsal ko buat scene tu?cakap pakai otak ke lutut? tak sensatif langsung benda2 macam ni…sedangkan laki pompuan pegang tangan pon ada sesetengah orang bising, apatah lagi tidur bersama sambil buat adegan ranjang ni…puiiiiii..~

        0

        0
        • Olga says:

          “SAYA TAK TAHU KENAPA ADEGAN ITU DIMUAT NAIK KE YOUTUBE, PADAHAL ADA ADEGAN YG LEBIH “REAL” DALAM SIMPANAN KAMI”

          0

          0
        • Anonymous says:

          well just a reason.. apa daaaaa… masa dia arahkan tu x pkir dosa pahala ke perghh

          0

          0
        • Mak Jemah Sudah Kepanasan says:

          Mak Jemah rasa lah, penerbit2 filem kat Malaysia ni kena pergi kelas agama fardhu ain dan dengar ceramah Tanyalah Ustazah Tv9. Bukannya apa…hampir semua filem2 Melayu sekarang berada tahap kelas D….iaitu donkey. Memang tak mengasah minda. Just wasting my time..bak kata omputih! Boleh ke?

          0

          0
        • Robeah Teteye Layola says:

          Remy Ishak pun satu gak sanggup terima tawaran buat adegan hinjut2 menggeliat badan ala porno budaya kuning ni. Euewwww …sungguh hilang respect.

          0

          0
        • Please La says:

          romen2 dan tindih2 badan cam cacing kepanasan…….kau kata artistik ???

          0

          0
        • Baby A Purbakala says:

          Ini hanya latihan pratikal untuk Diana Danielle sebelum ke jinjang pelamin youols…….katanyaaaaa !!!!!

          0

          0
        • jazmine says:

          mungkin youtube acc. kena hack..tu yg x tau mcm mana blh upload…wekkk alasan lapok

          0

          0
        • missa says:

          pengarah….pelakon…grand brilliance semua otak letak kat kepala lutut…. baik senyap takyah komen pape.. nampak sangat kejahilannya…!

          0

          0
        • Britney says:

          Rempit, romen, rogol, hantu,…itu sajalah yg ada kat otak kepala korang. Tak habis-habis nak menjahanamkan anak2 muda. Penat la wei nak ke panggung …

          0

          0
        • Anak Mak Jemah says:

          Persatuan SENIMAN, please wake up and also grow up !

          0

          0
        • maafkanlah mereka. mereka tak lari dari buat kesilapan. saya tahu kamu semua bukanlah suci sangat. masuk pun website gosip cari semua lurah artis.

          0

          0
        • Anonymous says:

          …..kau tu suci sangat nak back up keling tu plak dah??????

          0

          0
        • lola says:

          alasan jer tu

          0

          0
      • Anonymous says:

        alasan bangang…..xyah nak tiru filem lain kalau dah namanya lucah,xkan x boleh fkr xde otak punya org..

        0

        0
      • Anonymous says:

        adakah seni tu bermakna kena bt adegan lucah?btl2 merosakan minda anak2 muda pengarah gila seks ni…

        0

        0
    • miss mong says:

      ya Allah..byk lg cara nk berkarya..nk ber’artistik’ bagai.tk perlu la smpai bg nmpk real gitu

      0

      0
    • ila says:

      hmmm… yang pengarah nyer komen mcm ni.. yg pelakon nyer komen mcm tu.. yg penerbit nya nnt komen mcm ni mcm tu.. apa2 pun nnt alasan mereka tetap sama **ini sekadar lakonan saja dan scene ini dibuat untuk memantapkan lagi jalan cerita filem tersebut… #tak setuju & tak menyokong!…

      0

      0
    • Anonymous says:

      Khabir Bhatia = pengarah bermuka keling yang suka cari kontroversi murahan. better kau buat filem blue jelah kalau camni gamaknya. dasar pengarah filem gampang !! PEROSAK BANGSA DAN AGAMA !!!

      0

      0
      • BENCI PENERBIT,PENGARAH BODO says:

        dia bukan dari INDIA ka? mgkin dia nak rosakkan BANGSA MALAYSIA

        0

        0
      • anonon says:

        Perlu ke nak racist macam ni. Sama jelah kau pun buat dosa, aku tak sokong Kabir Bhatia tapi korang pun bahasa tu jagalah sikit kalau tak suka tegurlah cara beradab. Rasanya tak perlu nak timbulkan isu keling ke India ke.

        0

        0
      • Anonymous says:

        byk sgt tgk lakonan dewi persik mcm ni la jadinya…

        0

        0
    • Anonymous says:

      semoga pengarah filem yg jahil dan jijik sebegini menerima balasan yg setimpal

      0

      0
      • Anonymous says:

        filem murahan….
        filem lucah…..
        filem xde motif….
        filem paling bangang thn ni…

        0

        0
    • Anonymous says:

      Remy = gay filem pendek COMOLOT

      0

      0
    • ASAL2 KAMPUNG says:

      khabir bhatia nie non muslim….mmg dia tak egat n tak taw ALLAH laaa..pelakon muslim plak jenis redha n menyerah…muahahhaha

      0

      0
    • K.A.A says:

      byk la dia punya artistik.. nak artistik sgt x pyh la nak buat adegan x senonoh tu.. buat rosak otak budak2 je..

      0

      0
    • mahaguru says:

      to khabir, aku boikot citer kau ni habis2. sekian.

      0

      0
  2. et says:

    1st

    0

    0
  3. amirnawawi says:

    Tapi agak berahi jugak adengan tuh. Dengan turun naiknya..haha

    0

    0
    • jazmine says:

      hi abang hensem, boleh kenal? abang hensem minat korea tak? abang hensem tgk tak running man? abang hensem layan tak kpop? cute lah abang hensem ni

      0

      0
  4. Anonymous says:

    gila ahhhh

    0

    0
  5. OIT OIT says:

    yeke tak tau????

    0

    0
  6. syyy says:

    astaghfirullah…
    kalo time buat scene tu Allah tarik nyawa, cmane?
    apa pulak pandangan suami diana?remy xpe,dia lelaki…MUNGKIN xkesah…
    MUNGKIN jawapan mcm rusdi jugak.. ‘IKUT KEHENDAK PENGARAH…’ sengal!

    0

    0
    • Anonymous says:

      ko ni x takut ke DD nnt anak ko besar dia tgk ko berlakon lucah mcm ni…ptt la kalau artis asyik bercerai je agknya lm2 laki sendr pun jijik tgk isteri berlakon camtu ngan mcm2 pelakon lelaki..

      0

      0
  7. oit oit says:

    yeke tak tau..aptb

    0

    0
  8. cikikaka says:

    buat benda tak senonoh macam tak ingat mati.. dunia nak kiamat dah wei.. buat2 lah bertaubat…

    0

    0
  9. Sy x tau kenapa sy arah adegan tu says:

    Kalau tau sekali pun, cakap ajelah tak tau. Senang kan? Semudah ABC.

    0

    0
  10. azie says:

    sy heran la dgn pengarah & penerbit..knper mesti nk adakan adengan yg camtu…klu dh tau xkan ditayangkan…sj2 nk buat menambahkan dosa ..x cukup dgn dosa berlakon..ni kan tambah lg dgn dosa adengan yg panas…buat org dok kata & mengata…cuba ler contohi filem2 Aryaharham Tan.Sri P.Ramlee….xpenah pun ada adengan2 camtu…tp, filem2 dia ttp jd sebutan & tontonan hingga turun temurun…

    0

    0
  11. Aku x nak sekongkol... says:

    Adengan itu tidak akan dapat dimuat naik kalo ko x srh pelakon lakonkan adengan tu..ada paham…???

    0

    0
  12. Anonymous says:

    y pelik tu kedua2 eko y wat adegan tu adalah muslim…so dh x kenal dosa ke smpi sanggup berlakon cite cam tu…DD ni dh x ada sifat malu ke kt mertua…kalau si suami memg la mgkn wat dono jer atau x kesah…haiii…dunia dh nk kiamat la cam ni…

    0

    0
    • Anonymous says:

      mmg dua2 ekor yg lakonkan adegan kotor tu islam tapi sekadar islam pada nama je. no wonder sifat diaorg 2 ekor dah mcm pelacur

      0

      0
  13. YNA says:

    soalnye sekarang PERLU KE PERLU KE DAN DI ULANGI PERLU KE adegan seperti itu???????remy ishak dan dd anda semestinye beragama islam kan?kan?kan?tolong la weh……pasni kompem la byk cite wat mende2 camni..kompem……..

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Ooo,ikut filem lain katanya.Nampaknya lps ni makin berlambak lah filem porno kat Malaysia ni.Karya artistik lah katakan.Baru setaraf Hollywood.Camne nak report JAKIM yer?Mcm xde alim ulama atau ustaz yg kisah pun bende2 camni?LPF lg lah xleh pakai.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Zed zaidi mana,Zed zaidi…oh filem lucah mcm ni ko diamkan je,kang bila abby abadi tegur ko nak gelar dia apa pula?camne ulama nak tegur kang x psl2 ZZ kt ulama jadian pula..dunia..dunia…

      0

      0
  15. Mia says:

    “Tetapi ia mungkin boleh menjadi strategi pemasaran untuk filem ini”
    “Melihat terdapat filem tempatan yang menyelit adegan sebegitu dan diluluskan untuk tayangan”

    Ok yg first tu. Ye strategi pemasaran dapat duit haram buat adegan tak senonoh macam u bikin dosa je baguslah tepuk tangan sikit semua. Fap fap fap !!

    Ok yg second. Ohh kalau bab benda ni nak tiru, yg islamik tak reti tiru pula? Yg seks juga la nak ambil. Tu cerita dalam kain. Tak payah duk tayang sikit.

    Aku rasa mesti Farid berapi gila. Okay bye.

    0

    0
  16. FEEN says:

    Pelakon malaysia sekarang yang tak beretika dan tak de pegangan agama yang kuat. Sbb tu boleh berlakon ikut suka diorang.Ingat la yang korang tu BERAGAMA ISLAM.Ikut Perintah ALLAH.

    0

    0
  17. Kembali Ke Pangkal Jalan says:

    hmm..patut lah pun. orang bukan islam ke yang buat filem nie. mmg anak2 melayu islam yang di perguna kan. mana pergi maruah sebagai orang ISLAM..???

    0

    0
  18. Pilih Kasih says:

    cite pasal ND n Rusdi lom lagi reda…ni dh d tambah plk pasal cite budak dua eko ni…y peliknya seorg tu bini org…agak si DD dh x ada maruah ke…

    0

    0
  19. Anonymous says:

    artistik kejadahnyeeee…

    0

    0
  20. rozi says:

    Dangkal sungguh hujah kamu KB. Kamu hendak memperbodohkan rakyat Malaysia? Artistiklah sangat adegan tu? Kamu sendiri tidak tahu tahu maksud apa yang kamu katakan! Kamu hanya membodohkan diri kamu. Kamu tengok filem2 romantik iran tiada adegan pegang,peluk,cium atau adegan atas kati tapi romantik itu boleh dirasai oleh penonton. Itulah maksudnya artistik (creativity to turn something ugly to beautiful or vice versa without help of something). KB, kamu tidak ada kreativiti tetapi kepakaran yg kamu ada hanya meniru. Semua pengarah filem Melayu sama seperti kamu tidak tahu berkreatif hanya peniru dan pemalas.

    0

    0
  21. me love me says:

    ayat dia tak bole blah ” Menurut Khabir lagi, dia merakam adegan panas itu pada peringkat awal selepas melihat terdapat filem tempatan yang menyelit adegan sebegitu dan diluluskan untuk tayangan. Kata Khabir lagi:-” khabir ni islam ke x? sampai scene mcm tu pun dia nk buat.. cukup la buat scene masuk bilik je. Org pn akn phm tu mlm pertama kot. x perlu la nk buat very details aksi mlm pertama tu..

    0

    0
  22. alene says:

    kalo x tau mcm mana adegan SHITT tu leyh dimuat turun jgnlah buat adegan tuh…buduh…’baby’tol

    0

    0
  23. kak senah becok murai says:

    zed zaidi mane?mohon zed zaidi bersuara.

    0

    0
    • deksenah says:

      ha a ekk mana pegi zz skg, dulu sblom jadi presiden kemain lancang bersuara… skg ni senyap manjang… bz kebeno agaknye?

      0

      0
  24. Anonymous says:

    para pengarah, penerbit atau aper sahaja ingat ya “matlamat tidak menghalalkan cara’….. x perlu buat scene2 mcm tuh.. klu cerita menarik mest org tgk punya.

    0

    0
  25. Filem Cinta & Sepi Bagus says:

    Jujurnya, aku minat karya Kabhir Bhatia macam Cinta & Sepi.. Nur Kasih the Movie juga boleh diterima.. Tapi semalam masa layan filem Sembunyi nie, aku rasa Khabir Bhatia macam dah bengong..
    Awal2 tengok citer aku dah rasa kesampahan. Pelakon bagus, tapi nak tuturkan dialog stail lama tak menjadi. Masih ada tergelincir bahasa moden.
    Jalan citer seakan x menjadi. Tak kemas.
    Gambar terlalu gelap, tak smooth…
    Moral values? Zero..
    Khabir Bhatia, please.. Saya harap sangat agar Encik stick with ur genre, romantic movie. =) And for this movie, i give 1.5/10.. Sorry,

    0

    0
  26. hoi says:

    muak aku dengan alasan2 taik ni.ingat kita ni bodoh sangat nak percaya.artistik konon.blah la weh!

    0

    0
  27. zed zaidi says:

    aku dah kata jangan buat adegan tu… Nanti orang ramai bising. Aku terpaksa diam diri…

    0

    0
  28. alamanda says:

    kita semua nak pelakon yang ade kualiti bukan yang murahan macam ni…

    0

    0
  29. berbulu btol lah!!! says:

    aku mmang dh lama dh pn x tgk citer2 melayu kt wayang.. buang duit, buang masa je.. tgk pn time raye klu dh kuar kt tv… itu pn klu xder citer omputih yg best2… sebab ape???? sebab dr jln citer, pelakon smp ler ke pengarah BINGAI nk mampus!!!!

    0

    0
    • benci artis tak bermoral says:

      diaorg ni tak takut dosa gamaknya, sekali Allah hancurkan dan binasakan nikmat yg diberikan pada diaorg barulah bernafas pun tak puas

      0

      0
  30. isy.. isy says:

    Filem melayu banyak syok sendiri. Adegan rogol, gangster, disko, pelacur, rempit la ni pulak adegan atas katil. Mmg sah tak laku nanti

    0

    0
  31. Macam macam says:

    Dunia dh nk kiamat. Islam pada nama tapi???? Minta pihak atasan ambil tindakan. Memalukan dan amat menyedihkan bila cerita melayu menunjukkan adegan seperti itu. Mohon belajar dari kesilapan.

    0

    0
  32. b says:

    Ni la wt ak x brpe bkenan sngt nk tgk filem mlyu ni,mcm xder idea yg mnrik lgsg.nnti klu kite ni x tgk filem mlyu ckp kite plak x skong industri sndri..pdhl…korg tgk la cmne..ak ni bkn laa bek sgt,tp mlu la wey sbgai pompuan yg snggup buat cmtu.kt ner ltk mruah..wt mlu fmly jer..

    0

    0
  33. missa says:

    pengarah….pelakon…grand brilliance semua otak letak kat kepala lutut…. baik senyap takyah komen pape.. nampak sangat kejahilannya…!

    0

    0
  34. insankerdil says:

    Demi nk kejar untung, halal haram blakang kira..hmm..apa nk jd la dngn segelintir penggiat seni kat m’sia ni. Menggalakkan maksiat brleluasa.fikir la anak isteri kat umah tu..biar rezeki yg nak masuk ke mulut tu halal

    0

    0
  35. Anonymous says:

    konfiden nak buat aksi ranjang wpun bontot Remy hitam legam mcm taik lembu

    0

    0
  36. aku says:

    filem kita makin ‘maju’ nampaknyer…pelakon pon dah ‘ maju’ sama…maju ke belakang. elo!!! citer sex ni utk org yang kurang ilmu & zaman2 jahiliah dulu jer kot…
    melayu dah hancur sbb politik…hancur jugak sbb sex…melayu serba hancur!

    0

    0
  37. miss s says:

    Alasan zaman tuk kadok,muak la dgr..puiihh

    0

    0
  38. bebehbebeh says:

    ahhhh menipu je nii tak tau konon..toksah nak bida’ah sangatla En.pengarah oii..kalo dah gatai tu gatai jugak..herghhh!!

    0

    0
  39. untuk semua says:

    ~ BILA DISURUH BERCIUM CIUMAN DALAM FILEM ~

    ? sy bercium sbb tu tuntutan pengarah ,, sy ad kontrak beb !! kami pn nk menang anugerah jgk !!
    ? bercium pn sbb nk mjiwai watak ,, klu tk nanti tk smpai mesej yg kami nk smpai kan ,, niat tu penting weh ..
    ? sy cume bercium je ,, rasanye msh blm terlampau adegan tu ,, lgpn masyrkt mlysia dh biasa bcium2 nie ..

    ~ BILA DISURUH BERPELUKAN TANPA PAKAIAN DALAM FILEM ~

    ? i peluk2 pn suami i dh izikan ,, so i tak derhaka lg ,, sbb i pn dh dpt keizinan suami i tw ..
    ? alaaa peluk dlm filem jela ,, niat we all nk bdakwah mlalui filem ,, dh mmg cmtu keadn sosial kt mlysia ,, ehem ..
    ? kami t’pakse ikut skrip filem nie ,, kami pn cari makan nk bg anak bini ,, dh rezeki kami kt sini ,, huhu ..

    ~ BILA DISURUH MENARI GHAIRAH DALAM FILEM~

    ? wehhh dlm disco menari laa ,, tk kan sy nk berzikir plak ?? ape pnye fikiran laa korang nie ,, rimas betul !!
    ? filem nie pn jaln ceritenye dr leka mjadi insaf ,, so kami t’pkse bjoget2 di awal crite ,, bru nmpak phyatan nye ..
    ? menari salah ,, bjoget salah ,, minum salah ,, peluk salah ,, cium salah ,, seksi salah ,, sush laa mau cari mkn cmni !!

    ~ BILA DISURUH BERPAKAIAN SEKSI DALAM FILEM ~

    ? kami pegg watak samseng ,, nk tk nk mmg kami kene pakai ala2 samseng ,, hehehe lgpn kami nk cube watak yg mcabar !!
    ? alaa cume berpakaian seksi ,, bukn berbogel pun ,, lgpn kami ttap solat ,, puasa dan byr zakat mcm biasa !!
    ? dedah sikit jer tu ,, bukn dedah habs 1 bdn ,, kami pn ada maruah jgk ,, tayag2 pn sparuh je ,, bukn smua syg oi ..

    p/s : kpd artis yg gemar tunduk kpd arahan PENGARAH JAHIL ,, cukp2 laa dgn perangai jahil korag ,, kami semua tak dpt nk tolong andai ajal kamu smpai ketika mlakukan adegan2 maksiat tu ,, nsht kami pn dh tk bgune ,, cume kami dpt mandikan kamu ,, kafankan kamu and tanamkan kamu .. dakwah dgn merosakkan diri sndri tu bukn dakwah namanye ,, yg haram maka HASILNYA pn haram (^^,)

    0

    0
  40. lola loli says:

    Dayus Farid Kamil kalau x suruh isteri dia berhenti berlakon, apatah lagi adegan sx..

    0

    0
  41. mak jemah skodeng says:

    mak jemah terpikir sejenak.. adakah dalam perut diana daniel itu anak remy kah anak farid kah? kuang kuang kuang..

    0

    0
  42. ruheis says:

    “…nak buat filem boleh tetapi kenalah hormat adat dan agama sesuatu tempat itu..” SETUJU! Artis pun tlg ambik berat pasal agama! Jgn bagi alasan sbb pengarah suruh sebab sebagai org ISLAM, bertanggungjawab lah sebagai orang ISLAM!

    0

    0
  43. Lembaga Penapis says:

    filem Lawak Ke Der lembaga penapis potong pulak ek???
    Bab-bab Seks ni dan hantu yang sah-sah haram sebab menyirik kan ini boleh pulak tayang.
    Lepas ini, akan lahir ramai lah masayarakat yang dahaga seks gara-gara PENAPISAN yang tak mampu menjalankan kerja dengan amanah,jujur dan tulus.
    Untuk pengiat seni, jangan lupa hanya pk nak untung ja, Pk sama mengisian yang ada dlm filem tersebut utk para penonton.
    Kabhir ini bukan dia buat filem Nur Kasih kan.
    Sekarang bt filem ada adegan seks pulak. hurmmmm.
    karya-karya pengarah sekarang semuanya murahan.
    Sepatutnya tiket filem tu jual sudah sbb filem pun filem murahan.
    Diharap para-para pelajar yg ambil kos yg berkaitan dengan mengarah filem, atau yg nak jadi penerbit ,hrp dpt menglahirkan filem yg berkualiti. jgn tiru cerita yg tak senonoh mcm ni.

    0

    0
  44. kabir kubur says:

    tak payah bnyk citer la wahai kawan2..kita boikot saja, kabir baktiar ni, boikot DD, boikot Remy..mereka ni la dalang nya..jika tidak ada ketiga2 ini maka tak ada la film haru biru ni..kesalahan pertama, mmg kabir ni la..sebab dia yg mengarah dan beri arahan kepada pelakon dia..pastu pulak si pelakon ni REMY & DD plak terima..(konon nya cabaran, ini la cabaran yg remy katekan tu kot)..dh terang babak tu aksi setim menyetim. sudah tentu remy tak berbaju menghimpit DD..dan DD walau pun berbaju di dalam tetap buah daad nyer bersentuh dengan dada remy..bawah? jgn cerita..dah cam tu gaya nyer ..keras jangggg…

    0

    0
  45. malu sy... says:

    ape la nk jd? ishkk..ishkk…ishkk..makin rosak akhlak…

    0

    0
  46. Anonymous says:

    Remy dan DD dah hilang agama ke sampai tergamak buat aksi kotor macam tu?

    0

    0
  47. Royahah Propa says:

    yeahhhhh 1st…………….

    0

    0
  48. aS says:

    Jangan salahkan pengarah semata-mata kalau kedua2 pelakon pun sama2 bersetuju utk buat adegan tu…

    0

    0
  49. Mist says:

    Salam Encik Khabir Bhatia, kita hidup ini ada undang-undang. Sebagai umat Islam tak kira lah yang dalam industri seni ke atau tidak, kita wajib ikut halal haramnya. Nak jadi artistik pon ikut lah halal haramnya.. kan banyak contoh dah diberi. Nabi Yusof AS tu kacak tapi tak pulak lupa pada Tuhannya. Nabi Daud suara sedap tapi tak pulak lupa pada Tuhannya. Nabi Sulaiman AS kaya dan jugak tak lupa pada Tuhannya. Kita memang bukan Nabi tapi Nabi2 tu semua untuk kita contohi. Kalau kita ada ilmu pengetahuan dalam bidang seni, sewajibnya kita buat yang terbaik agar tidak mencemarkan maruah bangsa dan terutamanya maruah agama. Kalau memang Encik Khabir Bhatia ni artistik, saya cabar buatlah filem yang mana tak ada langsung hero and heroinnya berpegangan tangan tapi di akhir filem itu, penonton akan berkata inilah dia filem yang paling best yang aku pernah tengok. Ada berani?

    0

    0
  50. Anonymous says:

    eiiiiiii hilang respek kat remy ishak yg korg dok bangga2kan sgt tuuuu.
    dd? memang xminat dia sebelum ni dan skrg bertambahh lagi xminat berganda gandaaaaaa

    0

    0
  51. awek kulim says:

    bodoh memalukan bangsa n agama….!!!!

    0

    0
  52. Zara says:

    Apa sudah jadi..? Sebenarnya Kb ni muslim tp x mengamalkan cr hidup muslim, sbb tu dia x tau.. Dia mmg baik tp hal2x agama mmg kurangggg sesgt, Sekian (penah berkerja bersama kb)

    0

    0
  53. Zain Sardin says:

    Rilek ahhh memang kalau filem mesia adegan seksual jer dikatakan artistik, kalau hollywood artistik dorang lebeh simbolik bukan kat katil jer

    0

    0
    • Aku ingatkan says:

      Bukan nora jer yg gersang…dd pun sama..ape kebenda lah betina mcm nih…
      Farid jgn jd dayus…sayang bini bukan harus d sentuh2 org lain…

      0

      0
  54. Aku ingatkan says:

    Bukan nira jer yg gersang…dd pun sama..ape kebenda lah betina mcm nih…
    Farid jgn jd dayus…sayang bini bukan harus d sentuh2 org lain…

    0

    0
  55. tacacila says:

    kalaupon khabir tu bukan islam, dia kene la sensitif kat masyarakat melayu yg beragama islam yg majoriti akan membanjiri panggung utk tgk filem melayu. sah2 dia tak sensitif, dia buat dek jek! sangat lah poyo!

    0

    0
  56. ngaku ajelah says:

    Cer nak tanya sikit… korang best kritik kuat2 tapi cer ngaku berapa kali korang replay video ni huh? hahaha
    alah… maybe teknik camera kot… kalau shoot DD and RI berdiri but then just pusing camera angle nampakle macam kat atas katil.

    0

    0
  57. lala says:

    utk remy ishak, apa la sangat adengan cam ni, berbanding adengan mandi sama2 utk scene gay yg dia penah buat masa belum zaman dia popular kat main stream. sapa penah tengok?? yg last2 dia tak jadi kawin n lari tinggalkan majlis nikah bersama [pasangan gay beliau

    0

    0
  58. apanakjadiii says:

    kita yg tengok ni pulak yg rasa malu…diorang yg berlakon, mengarah tu x rasa apa2 ke?

    0

    0
  59. NONANONI says:

    EHH..malu dan sedih pulak dengan adengan ranjang … yg ko pi buat dengan rela kenapa?!! Tu yang dah delete dlm filem..yg betul2 entah cam mane..siaplah muka anak ko kalau tak muka remy ishak..jadi muka khabir bhatia..ha.ha.ha

    0

    0
  60. MULUT JAHAT GILER says:

    WAT DA HECK ARTISTIK?! AKU TAK TAU PEMIKIRAN DIEORANG NIH !! KALAU MOVIE MELAYU DITAYANGKAN, AKU SANGGUP TUNGGU KELUAR KAT TV TIME HARI RAYA FIRST DARIPADA MELABUR DUIT RM10 AKU KAT WAYANG.. NTAH APA APA CITER NTAH !! APA KATA KALAU KORANG NAK LABUR DUIT BETUL BETUL.. BUAT MACAM CITER MAT SALEH.. KONFORM PENUH PANGGUNG..

    p/s : tak payah mahal mahal pun tak apa… asal jalan citer terbaik..
    (apa kata korang tiru macam mamat khalid.. jalan citer dia ”hantu kak limah” kelakar walaupun citer dia memang tak masuk akal.. tengok? penuh panggung kan??)

    sekian.. wasalam :)

    0

    0
  61. mojo says:

    nie suma trick macha,pura2 tak tahu.nak bagi tau sapa gersang sangat pi la panggung tgk citer tu.konon.piirahhh.nie suma perosak bangsa.

    0

    0
  62. Lina says:

    Dah nonton cerita ni tadi. Mmg bagus ceritanya. Lain Dari lain. Harap Ada sambungan.

    0

    0