Written by Bella | March 17th, 2016

Berpeluang untuk menunaikan umrah baru-baru ini bersama keluarganya, Rozita Che Wan masih lagi menjadi perhatian ramai. Ada yang mengkritik Che Ta masih lagi hendak menayang kemewahan beliau dengan berpakaian agak keterlaluan fesyennya meskipun berada di tanah suci Mekah.

Lebih teruk lagi, ada yang mempertikaikan niat sebenar Che Ta ke sana. Dasyat bukan?

Sudah biasa dengan kritikan dan tomahan orang ramai, Che Ta bagaimanapun tidak pernah ambil pusing dengan gosip atau apa sahaja percakapan orang.

Saya tak pernah nak ambil kisah orang nak kata apa, sebab kami tak pernah minta apa-apa daripada mereka. Mulut manusia, biasalah.

Kalau saya nak terasa dengan kata-kata orang kat laman sosial tu, kurus kering jadinya. Nanti bila mereka dah bosan, berhentilah memberi komen tu.

Biasalah selebriti, apa sahaja yang mereka lakukan pasti akan mendapat kritikan ramai bukan?  Soal ibadah ini kita tidak layak untuk menilai, biarlah antara Che Ta dan Allah SWT sahaja. Apa yang penting niat didalam hati tu..

Sumber Berita : Utusan Online

34 responses to Saya Tak Pernah Ambil Kisah Orang Nak Kata Apa – Che Ta

  1. NOR says:

    TANPA BULU MATA PALSU SIAPALAH CHE TA (^__^)

    0

    0
    • Anonymous says:

      CHE TA MADAME BEAUTIFUL.

      0

      0
    • Anonymous says:

      no caps lock please….. uols xtahu etika internet ke? lol.. rajin2 lah google istilah caps lock ye…..

      0

      0
    • RakyatMarhaen says:

      Kat malaysia mmg tak dibenarkan beli jet peribadi sendiri ke?kat indonesia sana artis kebanyakan ada private jet sndri gi mana takyah naik flight dah..naik jet sndri jer.c che ta ni kalau kat sana tak laku dah.asyik posing dulu dulu jer.stakat beg baju jer mahal.beli bmw jer nak kecoh.ko tgok artis indonesia syahrini tu..followers dekat 7juta dah..kaya giler..ada jet sndri..rumah mcm istana raja..kereta lamborghini..bukan bmw wakakaka..oh ya..lamborghini kat indon tu jadi teksi jer.jgn rasa mcm ko yg dah paling kaya kat dunia ni.asyik bising pasal beg dan bmw kau jer.dah tua baik ko hentikanla posing dulu2 kau tu..bosan ar

      0

      0
  2. NOR says:

    TANPA BULU MATA PALSU SIAPALAH CHE TA …. (^____^)

    0

    0
    • Anonymous says:

      SEPERTI BIASA CHE TA ANGGUN DAN MENAWAN DENGAN BAJU-BAJU ABAYANYA YG ELEGANT LAGI MAHAL. U GO GIRL!!!!!!

      0

      0
  3. Anonymous says:

    TANPA BULU MATA PALSU SIAPALAH CHE TA …. (^____^)

    0

    0
  4. nok gebuzzz says:

    tanpa man kajang siapa lah che taq…

    beli barang,g obc …….siapa lah che taq…

    tapi itu semua adalah kerja keras saya…che taq!

    0

    0
  5. Lola says:

    Semua sama di mata Allah, sepatutnya kat sana Che Ta bersederhana sikit. Tapi aku tak faham lah orang2 yang persoalkan niat tu. Ibadah dia tu hanya antara dia dengan Allah je.

    0

    0
    • lalo says:

      “sepatutnya kat sana Che Ta bersederhana sikit.”

      Maksudnya di tempat lain boleh bermegah?

      Kenapa bezakan taraf muka bumi Allah?

      0

      0
      • Lola says:

        Aku bukannya kata boleh bermegah kat tempat lain. Bukannya niat aku nak kata cuma bersederhana kat sana. Sepatutnya setiap masa, di mana2 pun kena lah bersederhana. Tapi silap aku lah letak “kat sana” dalam ayat tu. Mohon ampun dan maaf, tkyah emo sangat yee..

        0

        0
      • Anonymous says:

        bukan membezakan taraf bumi Allah tu. tapi dah nama pun mekah almukarramah dan madinah al munawarah.sah2 la lgi mulia dua tempat tu dari tempat2 lain

        0

        0
  6. Anonymous says:

    Anggaplh ni semua hobi che ta. Tgkp gmbr bersama bju2 nya.

    0

    0
  7. Anonymous says:

    baru pegi jakel last week..jalan2 so nampak jubah yang che ta pakai ni kat jakel..so xheran le sebab che ta memang duta jakel..mungkin jakel sponsor..kalu aku pun dapat barang sponsor melaram habis

    0

    0
    • Really??? says:

      Owh…adakah ni sessi publicity stunt yg cik ta buat? Sempena jadi duta Jakel. Jadi dia pergi umrah untuk bergambar koleksi baju Jakel di Mekah… sambil-sambil tu buat umrah??? Nanti gambar gambar dia Jakel guna utk promosi jubah tu…. owh ni dah kira sambil menyelam, minum air teh tarik..mamak kasi banyak buih.. kasi kurang manis….kuah taruk atas…plastic kasi ikat tepi…

      Entah lah tepuk dada….tanya nawaitu… anyhow selamat beribadah…. hanya allah yg tahu….

      0

      0
      • Anonymous says:

        haha..ko telah membuktikan peribahasa orang dulu2..bangkai gajah boleh ditutup mulut manusia tak dapat tutup..orang cakap A ko pusing B orang cakap B ko pusing C..astagfirullahalazim

        0

        0
        • Really??? says:

          Ane ~ Aci…. itu bangkai gajah mahu bongkos sekali ka?
          Kuah kasi banjir ka? Itu papedom mau ka? Hahahahaha
          Tepuk handbag cik ta…tanya itu “Channel” ori ka??

          0

          0
  8. ADA LOGIKA says:

    Kenapa di sana kena bersederhana?

    Selama ini ke tempat lain beliau mampu cantik, berpakaian mahal. Tidak salah menghadap Allah untuk lebih dari itu.

    Ini korang manusia beli baju rm400 takpe. Telekung RM80 dah mahal.

    Cukup-cukuplah mengata.

    Tengok diri kau dulu. Kalau masih rasa RM50 banyak untuk disedekahkan. Kau muhasabah.

    Beliau cukup logik membalancekan hidup.

    Engkau, pergi cari kehidupan.

    0

    0
    • loklak ceklak says:

      Kalau bercantik untuk Allah takpe. Tapi kalau dah melaram siap berposing bagai dengan makeup segala, siap kejap2 ambil gambar dan post post post, mungkin ada sesuatu yang tak kena di situ. Bila kita menghadap Allah, kite cube bersederhana sebab itu lah yang diseru di dalam islam. Entah lah. Ikut suka hati masing2. Kalau aku, memang aku dah takde makne ingat nak makeup dan melaram.. :)

      0

      0
      • Anonymous says:

        Allah suka yang cantik.

        0

        0
      • Nek Ta tua tk sedar diri says:

        Janganlah marah sgt Nek Ta! Betul ckp si loklak tu. Kalau betul niat kau nk bercantik untuk Allah takdenya kau berposing then amik gmba post kt ig. Tu maknanya kau nak meriak! Siap beg channel. Ya Allah buat malu org malaysia je si nek ta ni lah. Mcm orang jakun baru dapat harta. Semua nk tunjuk semua nk bgtau! Silalah baca komen aku ni wahai nek ta ratu riak sedunia! Silalah stop puji diri sendiri kt komen blog nara ni. Ingat aku bodo tak tau yg tu kau

        0

        0
        • Yekeni says:

          Chanel, sayang. Bukan channel. Beg channel murah, cetak rompak tersalah eja. Beg chanel mahal, salah satu produk terlajak harga untuk menampung gaya hidup pemilik chanel yg kaya raya dari pembeli2 yg berkerja keras lepastu bagi kat dia supaya dia lebih kaya dan pembeli cuma ada beg yg lebih mahal harganya dari kandungan isi kertas bercetak (duit) didalamnya.

          0

          0
    • anonymous says:

      hahaah setuju sangat Che Ta balance je…bercuti lawa…berumrah pun lawa….ni ada sesetengah pompuan tu baju kemain ….makeup ke babom … telekung astagfirullahalazim…hazab…busuk kemain…kepam…bertahi lalat sana sini…nak ngadap ALLAH tu kak oiii…….pemalas pengotor!

      0

      0
  9. Apple says:

    Alhamdulillah, cikta dah ke sana. Doakan sy sampai juga nanti.

    0

    0
  10. Anonymous says:

    Gambar yg atas tu,tanpa makeup tebal & bulu mata,nampak ketuaan nya!!

    0

    0
  11. Lorat says:

    Ingat tak apa yang Fynn post masa dia ke umrah, about takder pun orang peduli akan beg berjenama whatsoever kat sana. Well.. how wrong she was, hehehehe.

    0

    0
  12. AKU says:

    JGN NK MENUNJUK

    0

    0
  13. ADIB says:

    CHE TA…ANAK KEDUA SPM DPT BERAPA????? SENYAP JER….YG 1ST DULU KECOH…..
    http://beautifulnara.com/jika-anak-kedua-cemerlang-dalam-spm-che-ta-mahu-hadiahkan-nissan-gt-r

    0

    0
  14. Anonymous says:

    ni nk beribadah ke nk buat photoshoot??konfius aku dgn che ta ni…kat london photoshoot,kat mekah photoshoot nti dlm kubur jgn lupa photoshoot…ktorg pn nk tau jgk camne keadaan che ta dlm kubur tu….ade x beg mahal2,agak2 kain kapan tu bape ribu,mekap tebal 10 inci,bulu mata…teringin nk tgk che ta berposing dlm kubur….hahahaha…

    0

    0
  15. Siapalah aku ini says:

    Mungkin ada nk buat bisness kot. Mungkin ok

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Bersederhana lebih baik..
    Islam pun menyuruh umatnya utk sentiasa bersederhana dalam segala hal….
    Contohi Mizz Nina yang sentiasa humble walaupun berasal dari keluarga berada
    Peace….

    0

    0
  17. ciktomato says:

    satu je nk pesan,che ta klau xnak Org mngata tak payah upload gambaq2 photoshoot bagai kat IG…x perlu nk tnjukkan kecantikkan anda kepada umum,hnya tnjuk kat suami anda je,apa pun doakan yang baik2 Saja untuk che ta…

    0

    0
  18. Dee says:

    Pelik lah che ta ni. Tak peduli apa orang cakap tapi die tau kan yang dia ni artis? So whatever she do, akan menjadi percakapan orang. Tapi die tetap post2 gambar yang akan mengundang fitnah dan bercakapan orang. Dia suka eh orang bebual pasal dia? Saya pon bukannya tau sangat pasal agama tapi saya pon terfikir jgk. Pergi mekah, photoshoot sane sini dengan bag mahal. Pelik tapi benar.

    0

    0