Written by AbangNara | November 26th, 2013

Nabila Huda, Instagram dan kontroversi sememangnya tak boleh dipisahkan. Seringkali berkongsi gambar-gambar terbarunya di situ, kadang-kala berlaku pertelingkahan mulut antara peminat-peminat Nabila Huda. Terbaru, Nabila berkongsi beberapa gambar dirinya melakonkan watak Nabila yang kelihatan agak seksi dan telah ditegur oleh beberapa orang peminat.

nabila huda

Setelah menerima beberapa teguran dan kritikan menerusi gambar yang dikongsi, Nabila Huda tampil memberikan komennya sendiri:-

i dont need any teguran from anybody.u should appriciate all of my photos.awk ada dgn sy tak bila sy penat berkerja?time korang tgh berehat senang lenang goyang kaki kt rumah,sy pulak tgh bekerja keras buat yg terbaik utk tontonan anda semua.tapi apa yg korang buat,kecikkan hati sy.kejam sungguh manusia ni kan?sorry sy tak penah sentap because i know what im doin.sy sentiasa maafkan semua yg menyakitkan hati sy.. @seraalys

nabila huda

Apabila ditarbiyahkan mengenai dosa dan pahala, Nabila Huda membidas:-

Macam bagus je semua bila bercakap. Dosa dan pahala tu antara aku dan Tuhan. Korang takde hak nak nilai apa apa atau bagi nasihat pun. Aku share gambar belakang tabir Saloma ni and it’s supposed to be P&C, so tolong la hargai

nabila huda

Susah bukan menjadi seorang selebriti? Semua orang ingin ambil tahu apa yang kita lakukan. Daripada apa yang Abang Nara perhatikan, Nabila Huda adalah seorang yang mempunyai pendapat, pendirian dan percaya dengan apa yang dilakukan. Jadi biarkanlah sahaja Nabila. Kang tak pasal-pasal asyik bergaduh je. Lagi beberapa gambar Nabila Huda versi Saloma dengan membaca artikel ini sepenuhnya.
plus sizeP.S: Menjadi wanita bersaiz besar sememangnya menyukarkan terutama ketika hendak membeli baju. Bila ada baju yang berkenan di hati, tak ada saiz pulak. Kalau pakai jugak, nampak macam ketat sangat. Penyelesaiannya? Kini anda boleh mendapatkan rekaan pakaian yang menarik di MisClaire dengan harga yang sangat berpatutan. Anda pasti puas hati dan lebih bergaya selepas ini. Layari www.misclaire.com dan LIKE Facebook MisClaire untuk melihat koleksi pakaian mereka.

nabila huda

nabila huda
nabila huda

nabila huda
nabila huda

144 responses to Saya Tak Perlukan Teguran Daripada Sesiapa – Nabila Huda

  1. saya ok jer!! says:

    TERBAIK ABIL.!!!! be yourself.. tak perlu jadi hipokrik kan. hehe, sayang Nabila Huda. sebab jadi DIRI SENDIRI :)

    0

    0
    • Fahrin Ahmad says:

      bodoh, kadang2 hipokrit tu perlu..
      biar org yg tgk dia tu takde dosa apa2…
      ni memasing berdosa..
      klik me jap..

      0

      0
      • Neelofa says:

        ye la..aku pun tak pakai seksi camtu..
        cuba klik aku jap..

        0

        0
        • jerats says:

          ye la tu nabila.. nanti dah mati korek lubang kubur sendiri…

          0

          0
        • Qaseh says:

          kalau rasa gambar belakang tabir saloma tu sgt la P&C, jgn la upload kt ig.. kn dh tambah dosa tu.. bila ditegur melatah.. org tegur tuk kebaikan pun dikatanya salah.. tak kan la nak org tegur “cantiknya nabila pakai baju nampak t*t*k”… itu yg dia mahu kot.. maruah perempuan anda tersangat la murah.. :)

          0

          0
        • insaf says:

          nabila, awak x perlukan teguran sesiapa kan? Tp awak sedar x ALLAH dh tegur masa kamalangan hari tu……. Nk tggu nyawa anak awak di tarik ke baru rasa insaf? Hari tu kena mcm tu pd keisha pun awak dh takutkan?

          0

          0
        • Maya says:

          besar nya kopekkkk….ori ke tuuuuuuu

          0

          0
        • Baby AA says:

          Tak perlu teguran…jangan masuk social network FB atau IG
          Simpan saja gambar2 tu dalam laci almari…kunci !

          0

          0
        • Jemah says:

          makin meluat pulak tengok nabila huda neh. apa yg dia nak buktikan? bakat dikotorkan dgn pemakaian seperti jalang dan pelacur. bersederhana kan elok.

          0

          0
      • Abby adabi says:

        “SAYA TAK PERLUKAN TEGURAN SESIAPA” Katanya sekarang

        “SAYA TAK PERLUKAN SESIAPA MEMANDIKAN JENAZAH SAYA” Katanya ketika sampai ajalnya

        “SAYA TAK PERLUKAN MALAIKAT BERTANYAKAN SOALAN KPD SAYA DI DALAM KUBUR” Adakah ini beliau akn jwb kpd Malaikat Munkar dan Nakir di dlm kubur??

        APA PULA JWPN BELIAU KPD ALLAH SWT DI AKHIRAT KELAK??

        0

        0
        • Che ta wanita hot says:

          Adabi,

          cerita & gossip murahan camni pun u layan ke?
          baik komen kat news i nak kawen tu.. weeding of the year la katekan..

          0

          0
        • Anonymous says:

          Kau diam sudahlah Abby…Doakan dia dari jauh and jaga keturunan
          kau sendiri…Itu yang lebih baik. Ustazah with full of knowledge pun
          tak macam kau lah weeiiii.

          Kau dulu pun macam baik sangat and shutttttup

          0

          0
        • Kodok says:

          Jangan jadi perempuan murahan Nabila hoi. Jadilah artis yg ada kelas nya yg tersendiri.

          0

          0
        • Galak says:

          Nabila Huda seperti retis2 lain tak paham makna seksi. Seksi bukan sekadar tayang bukak semua untuk tontonan umum. Ini dah nampak “cheap”.

          0

          0
      • Dewi Persik says:

        Jgn cuci tahi orang….kata Zed Zaidi…

        hahahahahaha

        0

        0
      • Abby adabi says:

        AZAB YG BAKAL DITERIMA BELIAU KELAK:

        Sehelai rambut wanita yang dilihat oleh lelaki bukan mahram dengan sengaja ,balasannya 70,000 tahun dalam neraka.

        1 hari akhirat = 1000 tahun di dunia.

        Balasan wanita yang membuka rambut kepalanya selain suaminya, akan digantung dengan rambutnya di atas api neraka sehingga menggelegak otaknya, berterusan selama ia tidak menutupnya.

        Pusat dan buah dadanya diikat dengan rantai neraka sebagai penggantung, balasan untuk dada yang sengaja dibuka atau ditonjolkan supaya kelihatan seksi.

        Betis dan paha yang terselak-selak, sedia untuk dipanggang..pedihnya tidak terkira.

        0

        0
      • Anonymous says:

        Salam. Sebelum mengeluarkan kenyataan, berfikir dulu dgn akal yang waras. Apabila seseorang memberikan teguran, kita perlu muhasabah diri. Jgn terlalu lantang bercakap. Kelak merana diri. Bersyukur kerana masih ada org yang sayang pada diri anda. Kerana sayang mereka menegur

        0

        0
    • Wawa Zainal says:

      macam setan je pakaian kau ni..macam iblis je…
      klik me pliss..

      0

      0
      • Aaron Aziz says:

        stuju2!
        macam syaitoon…

        0

        0
        • lulz says:

          BODOH SOMBONG !
          klik aku jugak weiii !

          0

          0
        • Abby adabi says:

          Buat renungan Nabila Huda:

          Fatimah Az-Zahra : “Aku lihat ada perempuan digantung rambutnya, otaknya mendidih.
          Aku lihat perempuan digantung lidahnya, tangannya diikat ke belakang dan timah cair dituangkan ke dalam tengkoraknya.”

          Rasulullah menjawab, “Wahai puteriku, adapun mereka yang tergantung rambutnya hingga otaknya mendidih adalah wanita yang tidak menutup rambutnya sehingga terlihat oleh lelaki yang bukan mahramnya.”
          “Mana-mana bahagian aurat tubuh yang terdedah, bahagian itulah yang akan disambar oleh api neraka…”

          0

          0
    • alamanda says:

      ni lagi sorang penyokong Nabila yg entah ape2..

      0

      0
    • Senyum sinis says:

      Yup, sye pun skong NH, Sblm nak tegur die, bgus lihat diri sdiri dulu. Yg kutuk die lagi lah byk dosa. Mulut Poret!!!!

      0

      0
      • Anonymous says:

        ko sokong nabila yg terang2 perangai mcm tu? islam itu indah tp bukan indah hanya pada pakaian yg menjolok mata..

        0

        0
        • Senyum sinis says:

          sye rse lah kat luar sna blambak kot yg lbh seksi dr NH. Kau xnak tegur ke, dpersilakan………………………….

          0

          0
        • Anonymous says:

          dah nara keluarkan cerita ni dekat blog dia.. dia la kena tuju.. kalau artis lain mcm tu pun sama je.. ko pun mcm nabila ke? moga ko insaf dan diberi petunjuk dariNya..

          0

          0
      • 1 x ? = 2

        kenapa perlu dilihat siapa yg menegur…
        kenapa x lihat pada APA yg ditegur…
        itulah manusia akhir zaman….

        0

        0
    • kekeke says:

      x nak pikir orang lain x pe.. kitorg x kisah poon! tp pikir nasib ayah sendiri cukup la. AYAH SENDIRI..
      kalau mati masuk dalam tanah sendiri xpe..

      0

      0
      • Sepp says:

        Ayah dia dh x tanggung dosa dia dh…. Satu dia penah berkawin… Lagi satu mungkin ayah dia dah beri teguran… Kalau dah x nk dgr sendri mau ingat…

        Tak payah klik saya please…. :)

        0

        0
    • Abby adabi says:

      “awk ada dgn sy tak bila sy penat berkerja?time korang tgh berehat senang lenang goyang kaki kt rumah,sy pulak tgh bekerja keras buat yg terbaik utk tontonan anda semua.”

      Memetik kenyataan beliau yg hipokrit..

      Apa definisi beliau mengenai ‘PENAT BEKERJA’??
      Penat bekerja menayangkan badan untuk tontonan umum atau penat bekerja menggunakan tenaga badan untuk mencari keredhaan Allah..

      Apa hak anda mengatakan orang lain ‘GOYANG KAKI’ di rumah??
      Org lain mempunyai kerja yang lebih ‘HALAL’ n ‘MULIA’ dari pekerjaan anda untuk disuapkan kpd anak mereka..Jgn ingat org yg duduk di rumah tidak bekerja..Sesetengah org bekerja di rumah menjalankan perniagaan kecil kecilan atau online..Anda bekerja di luar tapi HALALkah pekerjaan yg dah jelas2 LAGHA dan bertentangan dgn ISLAM itu??

      Ambil iktibar peristiwa kemalangan yang menimpa satu persatu kpd anda n pernah melibatkan ANAK anda..Kadang2 Allah bg CASH je kat dunia tak perlu sampai akhirat sebagai peringatan kecil..Jgn terlalu LALAI dgn kenikmatan n keseronokan dunia..Kata-kata anda juga jelas menunjukkan sikap TAKBUR..

      #AmarMakrufNahiMunkar

      0

      0
    • Ritu vs Aya says:

      Woiii saya ok jer!!!
      Manusia mcm kau la yg menggalakkan pertumbuhan maksiat. JADI DIRI SENDIRI kepala otak kau! klu dah perempuan yg bergelar janda dedah sana-sini atas TIKET CARI REZEKI, maka kami kena diamkan ajer dan buat bodoh seolah2 benda tu halal di sisi agama? Klu kau rase kau sependapat ngan Nabila, baik kau dok kat negara Serbia sana jelah. Sana kau bebas nak beragama apa dan ikut fahaman mana yg kau suka.

      0

      0
    • Abby Adabi says:

      SALOMA versi Nabila??

      Takde pelakon lain ke yg lebih layak membawakan watak SALOMA ni??Kenapa beliau??Imej dan perwatakan yg tercalar tidak layak membawakan watak SALOMA..Beliau membuatkan watak itu seperti murahan bak bintang porno versi 50an..Bertaubatlah wahai Nabila..

      0

      0
    • COMEL says:

      masing2 nk tegak kan agama .. 1 je sy nk tegur , seblm mengata org , masing2 cermin diri 2 dulu.. kita di arah kan untuk berubah dan diberi petunjuk /
      1 jari ditujukan pada seseorg tp 4 jari pada diri kita sndiri..

      0

      0
    • Abby adabi says:

      Ni lah contoh manusia

      RUPA HODOH, MENTALITI BODOH
      RUPA BURUK, AKHLAK TERUK!

      MUKA HITAM, HATI LEGAM
      MUKA BERKERAK, AKIDAH ROSAK!

      0

      0
      • muda mudi says:

        abby,

        saya paham niat awak untuk berdakwah..saya perasan perkara ni..ramai yang ingin berdakwah..thats good..tapi mereka tak paham cara berdakwah yang betul..maksudnya dari segi tutur kata kita menyampaikan dakwah, bahasa yang digunakan. ruangan tempat kita nak berdakwah. semua tu perlu amik kira. orang sekarang kalo kita berdakwah guna bahasa yang kasar, diorang akan cakap kita sendiri tak betul, nak dakwah mereka. tapi bila kita guna bahasa lembut, diorang tempelak kita..semoga abby istiqamah dalam berdakwah.

        0

        0
        • ida says:

          @muda mudi..

          bagi pendapat saya,abby adabi tu bukan abby abadi,,nick name apa2 pun kita boleh letak..
          sbb bahasa agak kasar.. sy selalu follow instagram abby abadi,nasihat yg berguna sebagai seorang yg ada peristiwa hitam…takde la sekasar ini..

          dan kita patut ingt satu perkara,tak perlu jd seorang ustazah or perfect utk menasihati org lain..apa salah nye kita saling mengingatkan sesama islam..walaupon kita taw kita tak sempurna..

          buat nickname ABBY ADABI tu,please la tukar k… buat org keliru n makin meyampah dgn abby abadi..pdhal sy x rasa abby abadi ada masa layan ni semua..org lain plak tolong la jgn kutuk n tuju terus terusan kepada apa yg ABBY ADABI ni komen sbb kita x tahu sape yg menaip disebalik nama tu..

          0

          0
    • Sayang agama says:

      Sebenarnya ‘be yourself’ yang awak cakap ni dah salah konsep. Kalau be yourself yang sebenar, maksudnya kembali pada fitrah. Sebab setiap manusia bermula dari fasa bayi dan bayi itu fitrah. Apa pulak maksud fitrah? Maksud fitrah tu suci, bersih dan Islam. Jadi, kembali pada Islam itu adalah yang sebenarnya ‘be yourself’ dan tak hipokrit.
      So sekarang fikir. Based on maksud fitrah tu, siapa yang hipokrit?

      0

      0
    • mingtots says:

      wei bangang..yg ko pegi support minah ni knp.kalau lawa boleh jugak la aku terima.ni mekap tebal2 pun muka dia tetap tak cantik..dala itam..ketiak itam..leher muka itam..ada hati nak posing glam2 mcm tu..nasihat aku kat nabila..pegila dulu gosok badan tu pakai scrub sebelum nak posing glamer2..muka takde modal wat habis mekap je..cenggitu jugak muka dia walaupun mekap tebal 20inci

      0

      0
  2. miu miu says:

    she’s trying hard to look HOT ! Like seriously.

    One word for her, Kesian.

    0

    0
  3. sara mimi says:

    THANX ABIL FOR THE statement..sangat tulus dan ikhlas bunyinya di situ..so kepada sesiapa yg mengutuk dia better u ollz tutup mulut jgn jaga tepi kain dia..even jgn abiskan boras korang nak nasihat bagai sebab dia begitu yakin mayatnya nanti akan bergolek2 dgn sendirinya menuju ke liang lahad tanpa pertolongan sesiapa…dgr tu dia tak memerlukan nasihat sesiapa pun..dgn tau..dgr tau.. dgr tau…

    0

    0
  4. momma iman says:

    Tetapkan pendirian yer abil sayang..nnti dah mati br menyesal..jgn masa tu br nk mintak tolong..sorry to say..oppsss

    0

    0
  5. momma iman says:

    Tetapkan pendirian ye abil sayang…jgn nak mati nnti br menyesal…masa tu br nk mintak tolong kan…sorry to say..opss

    0

    0
  6. itik kwn ayam says:

    yg ‘leper’ menjadi gedabak? apekah?? hahaha…
    mcm kecik je.. mcm besar je…mmng kecik la…

    0

    0
  7. damai says:

    Abil, dghnya anda harus bersyukur org masih syg kan anda kerna menegur. Jgnlah ckp sombong nabil, mmg btl dosa antara anda dgn Allah, tapi org menegur pun kerana Allah. Anak kamu masih kecil, bayangkan jk kamu dah tua dan anak kamu berkelakuaan seperti kamu skg adakah kamu mahu diam kan sahaja. Baik org menegur kita dari org buat derk aja as satu waktu allah duga kita dgn musibah yg lebih dayshat lagi kita perlukan doa org2 nie semua. banyakkan muhasabah diri nabil.

    0

    0
  8. ct says:

    TEGURAN bermakna masih ada yang sayangkan anda..

    0

    0
  9. Mi3r says:

    manusia zaman sekarang.. mcm nie la jadinya.. aku tgk saloma pun x seseksi dia..

    0

    0
    • noni says:

      Kau tengok crita saloma xde kaler, x clear sgt, tu la tak nmpk seksi…klu kau tgk betol2 saloma tu seksi jugak tau…tu la yg nabila ikut kan…

      0

      0
  10. AKU TAKUT MATI says:

    Belagak la pompuan ni ..orang tak nasihat awak kalo orang tak saying awak ..
    Abil masa senang berpijak la di bumi yang nyata, masa susah menati mu disetiap saat dan penjuru ..hidup tak selamanya muda lol~~~.. ingat mati sama

    0

    0
  11. cikikaka says:

    Bongkak sungguh kata-kata ko wahai Nabila.. Semoga Allah beri kamu hidayah.. aku ni pun xde la baik sgt tapi cuba untuk menjadi org baik.. perintah Allah tetap wajib. bukan bole dibuat main..

    0

    0
  12. Batu Belah Batu Bertangkup says:

    Tak yah cakap apa2 dengan dia ni. Dah jenis batu-bata…

    0

    0
  13. MissLenses says:

    “……..time korang tgh berehat senang lenang goyang kaki kt rumah,sy pulak tgh bekerja keras buat yg terbaik utk tontonan anda semua.tapi apa yg korang buat,kecikkan hati sy.kejam sungguh manusia ni kan?………. ”

    …………..rasanya macam takder sapa pun suruh buat kerja, tapi diri sendiri yang memilih jalan ini …?? macam kurang cerdik pula jawapannya… walaupun bertudung rasanya masih boleh berlakon, masih boleh jaga batasannya, cara berpakaiannya…..mudahan Allah swt memberikan hidayah buat beliau, amin………

    0

    0
  14. Aku says:

    Dalam islam pun ada cara nak menasihati bkn menghentam sampai mengaibkan orang.
    kalau dah sampai menyakitkan hati itu bukan nasihat. tegur lah dengan cara berhemah. pastinya tak akan ada yg rasa nak melenting. Mungkin org menghentam Abil sbb dia sedia ada mmg dah seksi tambah pula dengan melakonkan watak sbg saloma dengan pakaian seksi itu yg membuatkan org makin menjadi2 menghentam dia dengan nasihat yang tidak kena dgn cara menasihati.
    kalau direnung kembali, org dulu2 lagi seksi dari org zman skg. suka tak suka itulah cara mak2 dan nenek2 kita berpakaian masa dulu2. dan kalau korang hentam dia seksi sbb cara pemakaian dia tu korang sedar tak yg korang secara tdk langsung tlh menghentam cara pemakaian biduanita puan sri saloma sbb cerita yg dia lakonkan itu adalh the true story abt saloma dan begitulah pemakaian saloma masa dulu2.

    0

    0
  15. Aku says:

    dia ni memg hati batu…x makan saman n x leh d tegur…lantak ko le nabila..malas aku nk komen…

    0

    0
  16. Anonymous says:

    tetek kecik j dia ni…push bra jer y lebih…dh le badan itam berkarat…nk seksi memanjang…

    0

    0
  17. siamanglaut says:

    awak penat kerja keras dapat duit..kami duduk goyang kaki senang lenang tgk cerita awak, pun awak jugak dapat duit..so knape kena kecik hati dgn teguran peminat..customer always right :) nnt peminat boikot crita awk, susah nnt awk nk cr mkn..sndiri mau ingat ya :)

    0

    0
  18. ehh says:

    buang masa je tegur dia ni.bkn mkn saman pn nabila ni..xpsl2 kita plk dpt dosa sbb dia trasa dgn teguran tu..doa je la dlm hati supaya kita smua dpt taufik dan hidayah.

    0

    0
  19. peminat tak didendang says:

    wow…besor nye boobs dia. i wish i have dat tooooooo…grrrrrrrr

    0

    0
  20. samsul says:

    bila Allah tarik balik semua yg d beri..maka barulah manusia akan berkata..Ya Allah sesungguhnya aku telah jauh melupakan mu…bertaubatlah selagi msh berpeluang…

    0

    0
  21. wanji says:

    Patut la hidup kau dalam kegelapan. Kalau kau salah orang tak boleh tegur la ye? Ayah kau pun tak boleh tegur? Ni la namanya bodoh sombong! orang tegur tak nak terima, nak kata pandai, SPM pun tak lepas. Selagi kau hidup tak perlu teguran orang, selagi tu la hidup kau tak ada arah tujuan. Kita tengok sejauh mana kehidupan dia lepas ni.

    0

    0
  22. hamba allah says:

    semoga mendapat hidayah sebelum terlambat… amin

    0

    0
  23. Divalasangat says:

    Ya ya dosa pahala antara kau dgn tuhan.titik.
    Kami x de masa kau penat.titik
    Kami pn x bagus sgt nak komen psl kau,titik
    Meh aku ckp sket…
    Dosa pahala kau gn tuhan tu pn lh jd dosa kami bl kami pn biar sedara seislam tu hanyuuuuuuut..at least pernah tegur.so lepas dah satu tanggungjawab
    Masa ko penat2 keje nak hiburkan kami,kami mgkin tgh goyang kaki tp kami dah penat2 kje siangnya..penat2 belajar pastu dpt keje yg penat2 gk disiang hari.xde org nak layan kami mcm diva.n kami pn x hadap nak tgk ko blakon.so xyah naka ppreciate sgt kot.
    Kami x bagus sgt pn nak tegur kau tp meh kita renung sket eh,bl kita mati nanti org lain yg mandikn kita,org lain yg kapankan kita,org lain yg talkinkan kita,org lain yg tanamkan kita n org lain yg sedih utk kita.so bl dah mati pn mengharap doa org lain utk kita.pernah dgr?so kesian la kt ayah kt mak kat anak tu.sekian

    0

    0
  24. saha says:

    Apa yang penting, kita dah jalankan tugas dalam tegur-menegur, nasihat-menasihati saudara sesama Islam.
    Mungkin dia ni bukan Islam kot, jadi tak payah tegur!

    0

    0
  25. cikgu english says:

    Yer..ko mmg x hipokrit,abil,tp ko kna igt,sapa kita nk ckp mcm tu?ko ckp ko nk jd diri ko sndiri,tpi ko knl btul ke diri ko luar dlm?diri ini milik Allah SWT, bila2 masa dia bole amik nyawa, atau beri hidayah.tpi hidayah tu,kita still kna cri..klu umur pjg,klu x?

    0

    0
  26. kasabian says:

    biar lah dia…
    biarkan…

    dan orang yg tak dpt menerima teguran itu sebenarnya takut dgn diri sendiri…takut menerima kenyataan ttg kesalahan diri sendiri ..terang lg bersuluh apa yg anda buat kt atas dunia ini dgn berlakon buka aurat utk tatapan umum…adakah hasil titik peluh anda yg berpenat jerih membuka pakaian menayang dada ini halal di sisi agama?

    ya…itu antara kau dengan tuhan. Dan Ingatlah…azab tuhan itu tersangat lah hebat.

    biarkan dia…
    biarkan…

    0

    0
  27. reda says:

    bila syaitan menguasai diri…itu la jadinyeee…suka x suka x suka x…

    0

    0
  28. man says:

    kite boikot je artis/telefilem/drama/filem yg ada artis mcmni
    br dia tau tinggi rendahnya langit

    0

    0
  29. Red john says:

    Nabila oo nabila.. Lantak ko la nabila. Klu dh hukum Allah pn ko bt x reti, ko bt tuli, ko x pnah nk peduli.. Dtg lah nabi mane pn menyeru ko utk bt kebaikan n beramal soleh mmg ko xkn terima.. Mgkin Alllah dh tutup pintu hati n penglihatan ko drpd menerima hidayah. Maka akn sesat la ko bt selama lamanye.. Di padang masyar kelak, Allah akn tunjukkn kpd kt bahang api neraka.. Allah perintah malaikat tarik api neraka tnjuk jelas dpn mata. Ktk itu para nabi akn duduk dibarisan hadapan, tp tetap x mampu utk membantu kt. Ms tu bertaubat pn dh x sempat nabila. Org mcm ko ni mmg dgn Allah pn dia x takut. Sbb tu dia xnk tunduk sujud kpd pencipta. Lantak ko laaa…

    0

    0
  30. nonamanes says:

    Amboi riak sungguh berkata-kata. Sangat haibatttttt.

    0

    0
  31. mama_mandak says:

    Apa2 pun…sa tataps sukung nabila..buat donno ja nabila,pekakak telinga..buta kan mata ja,yg penting ko tau apa yg ko buat…org yg mgutuk bkn bg ko makan pun..

    0

    0
    • Anonymous says:

      makan duit hasil tayang body ko igt halal kah???? memang kitaorg yg nasihatkan dia ni tak bagi dia mkn sebab dia lagi prefer mkn hasil dari tayang body dgn cara mcm ni..

      0

      0
      • ikan says:

        haah ko jelah yang confident duit ko halal. pegi keje pastu layan facebook. halal ke gamaknye duit gaji ko tu?

        0

        0
  32. mohonrosmahberjimat says:

    aku rase zaman saloma pun tak pakai sampai nampak bola atas dada tu.. cuma baju deorang dulu ketat dan nasi lemak nampak tajam sikit..lagi satu, org nk tgk seni,bukan benda dalam baju.. dah macam filem porno pulak

    0

    0
  33. NOR says:

    _+5=14

    ** o_O … o_O…MAKK OII TETIBE TGK PIC ABIL MCM KAT BOLLYWOOD LAK RASENYER…. ”teguran tu bermaksud masih ade peminat yg sygkan abil”. So pikir2kanlah….mati tu kite taktau bila abil oiii….tapi sy tetap suka lakonan abill…. peace yoww!!

    0

    0
  34. sAyE says:

    Astagfirullahalazim.. dr dulu mmglah x berapa suka si perempuan nama nabila ni smpikan aku pon fobia bila jumpa mana2 pompuan dgn nama yg sama. nmpk mcm sgt skeptikal tp itulah hakikatnya. dia fikir dosa dia dgn tuhan xde kena mengena dgn kita. dia nih x pi belajar agama ke? mmglah dosa dia dgn tuhan tp kita ni esok lusa tuhan aku tu (kalau samalah dgn tuhan dia) akan tanya kenapa kita nmpk dia buat salah kita x tagur. silap2 sbb dosa dia, dgn kita2 sekali nih pun masuk neraka.

    wahai nabila, Allah dah beri wake up call padamu dgn kemalangan tempoh hari. dah bg 2nd chance. x takut lg ke? nak tunggu smpi bila? mmg kami x layak nak tegur. jgn lihat pd siapa yg menegur, tp lihatlah pd apa yg ditegur. sedangkan rasullullah sendiri menerima teguran drpd org yg lebih muda even dr si peminum arak sendiri atas teguran yg diberikan. bukan pd perilaku di penegur tu td.

    esok kalau mati, pi korek lubang kubur, mandi, kapan n bergolek sendiri masuk lubang kubur tu ye. bercakap takbur seperti dunia ini tiada hujungnya. macam boleh hidup selamanya. jgn kufur nikmat. semoga dibukakan hati utk bertaubat sblm maut dtg menjemput.

    0

    0
  35. accordian says:

    kalau yg menegur pun bahasa mcm dirasuk syaitan yg direjam, patut lah pun nabila tu marah..apapun, nabila kena muhasabah diri dan kena belajar terima teguran terutamanya teguran yg baik dan membina..begitu juga org2 yg mengomen..jgn pandai komen aje tapi diri sendiri teruk..mungkin korang sedikit elok berbanding nabila, tapi korang guarantee ke korang masuk syurga dan nabila masuk neraka? kalau Allah nak beri hidayahNya pada nabila dan Allah tukarkan korang dalam sekelip mata menjadi lebih teruk dari nabila, macam mana? tak salah menegur, sementelah pula mmg cara berpakaian nabila menjolok mata..tapi jgn melampau2..seeloknya tegur diri sendiri dulu, then keluarga, then barulah org sekeliling..

    0

    0
  36. Lola says:

    Doa tu senjata org mukmin. Sama2lah kita berdoa utk diri kita dan saudara2 kita. Sedikit shj org yg dpt menerima teguran dr org lain lbh2 lagi dlm keadaan terbuka. Semua pon tggu seru tnpa sedar kita dr awal2 lg dh diseru utk ttp aurat. Tanpa sedar kita jg yg jdkan dye begini. Dgn sgl pujian kte beri pd dye yg stpny lalu jd titik hitam dkt hati dye dan menggelapkan hati dye. Tgk dlm klgn kwn2 dye. InsyaAllah jk dye bertemu dgn kwn yg dpt guide dye n dpt beri pengaruh baik pd dri dye juga dengan keizinan Allah dye akan berhijrah kpd yg lbh baik.

    0

    0
  37. Lolipoo says:

    Doa tu senjata org mukmin. Sama2lah kita berdoa utk diri kita dan saudara2 kita. Sedikit shj org yg dpt menerima teguran dr org lain lbh2 lagi dlm keadaan terbuka. Semua pon tggu seru tnpa sedar kita dr awal2 lg dh diseru utk ttp aurat. Tanpa sedar kita jg yg jdkan dye begini. Dgn sgl pujian kte beri pd dye yg stpny lalu jd titik hitam dkt hati dye dan menggelapkan hati dye. Tgk dlm klgn kwn2 dye. InsyaAllah jk dye bertemu dgn kwn yg dpt guide dye n dpt beri pengaruh baik pd dri dye juga dengan keizinan Allah dye akan berhijrah kpd yg lbh baik.

    0

    0
  38. debab says:

    awak ingat org lain goyang kaki ke wak? kami hadap sgt ke lakonan awak yg terbaik tu konon? awak sorang je ke yang keje treuk kat dunia ni wak? dan…kita punya suka lah wak nk tegur awak ke tak…..sama macam awak yg suka2 kata tak boleh ditegur. kalau tak perlu teguran….kami pun sebenarnya tak perlukan sgt awak. kat malaysia melambak pelakon la wakkkkkkkkk…….kui…kui

    0

    0
  39. kak bedah says:

    kak bedah rasa rule dia simple, dh tau dia cmtu tayah follow ig dia
    bkn nk backup dia, tp dr follow then dok gado2 kt ig dia, dia cmtu jugak.
    kan ke buang masa tu?korg yg dok lahar/dakwah/maki dia tu dh tau dia mmg cmtu.
    xleh ditegur, xleh dickp..sbb tu jgn salahkan amy search, aku rase dia pn dh tahap x kuasa nk ckp..kalau dh tahap bapak sendiri xnk tegur, bahaya wooo
    mungkin kena musibah yg lebih dasyat baru dia sedar…itupun klau sedarla.

    0

    0
  40. Alhamdulillah I am Muslim says:

    Nauzubillah.. kalau bercakap tanpa ilmu ini lah jadinya.. dunia ni sementara ja, sekuat mana bekerja bukan menentukan rezeki anda. Rezeki itu dari Allah S.W.T. Allah yang berkuasa ke atas semua yang ada di langit dan di bumi. Berhentilah menjadi manusia yang bongkak. Semoga Allah membuka pintu hati kepada Nabila utk sedar segala silap dan salahnya. Amin.

    0

    0
  41. Yang Benar says:

    Cakap bapak dia pun dia tak nak dengar, ini kan pulak ckp org luar…. aku suka lakonan ko Abil tp bila tgk perangai ko makin lama makin meluattt …

    0

    0
  42. aihhh says:

    wah nabila huda nyer breast!… masih mantapppp…. x kendur pun… sluurrrrpppp sedap tu…

    0

    0
  43. naz says:

    mgkin dia tak mksud kan mcmtu, tp biasala org melayuuuu kan sgt prihatin,,,, heheheh,,,

    0

    0
  44. ikan says:

    die mmg slalu post gambar seksi seksa pun. yang dah tau pastu lagi nak folo pastu sakit mata pastu ngumpat die tu buat hapa.. tak suke tengok, unfollow jela. cam aku. watpe nak sakit2 bijik mata n pening kepala nak google petikan al quran or hadis semata nak nasihat die. sah2 die taknak dengar. harap2 die dapatla hidayah. tapi nnt die btaubat, those yang habis hati mengumpat die tu sempat mintak mahap tak??

    0

    0
  45. ikan says:

    die mmg slalu post gambar seksi seksa pun. yang dah tau pastu lagi nak folo pastu sakit mata pastu ngumpat die tu buat hapa.. tak suke tengok, unfollow jela. cam aku. watpe nak sakit2 bijik mata n pening kepala nak google petikan al quran or hadis semata nak nasihat die. sah2 die taknak dengar. harap2 die dapatla hidayah. tapi nnt die btaubat, those yang habis hati mengumpat die tu sempat mintak mahap tak??

    0

    0
    • bedah selamanya vogue says:

      eyhh ikan nih..kalau ak dah goreng kau nanti buat sambal tak sempat nak buat wasiat kang..apa ke lembap lahh kau ni..ini kan blog nara bukan blog abil pon…dah nara letak..kita ni sebagai juri tetap biasalah bagi pendapat masing2..errr..teruk bebeno..yang kau ada sini dah kenapa..pergilah blog abil tuh..err..

      0

      0
      • ikan says:

        ha orang bodoh mmg mcm ko la reply. bile ade org bagi pendapat lain sket cakap org tu suke or sokong. sbb tula ko ni x maju2. aku x tau pun die ade blog. ko ni la salah sorang yang hari2 baca blog orang untuk menyakitkan hati sendiri. dah baca pastu dengki pastu sakit hati, bukak pulak blog nara ni dengan harapan nara dah update post pastu komen kutuk2 lagi. whahaha bedah bodoh

        0

        0
  46. mmm says:

    apa apa aja lah nabila oi,ikut kau lah nak buat apa.

    0

    0
  47. gna says:

    amboiii…sedp nye ko ckp nabila…ko sptutnya bersyukur sbb org tegur ko…org tegur bkn dengki etc…tp tegur sbb tgwjb sesama manusia!!…bodoh sombong btl la ko ni….then 1 lg…kalo dlm kubur sok2 cmtu ke cara ko nk jwb???…choiiii.!!!

    0

    0
  48. dia says:

    saya ada satu ayat jew nak tanya abil “agak2 kalau mati esok2 leh g tanam sendiri tak mayat ko tuu” bukan nak kurang ajar tp kalau dah statement dia macam dia tak perlu kan org sekeliling dlm idup dia. dia leh idup sendiri kan.
    kita sesama manusia tak kira lee muslim kew non muslim kew, wajib tegur menegur kalau ada yg tak betul, cuba lee balajar terima teguran org lain. lepas tu ko nok ikut kew tak tuu terpulang pd ko. org yg menegur pom kalau nak tegur tuu jgn lee sampai mengaibkan org yg d tegur. sorry kalau saya tersalah.

    0

    0
  49. mak tiri says:

    sebab itu orang Islam kena jaga pemakanan supaya hati tidak gelap..mesti makan yang halal saja..kesian nabila tiada asas agama..hidup sendirian..semoga ALLAH memberi hidayah kepada mu nak…

    0

    0
  50. politik says:

    gambar ni sesuai masuk catalog pelacur jalanan. bibir, tetek, semua terkeluar. ape kate keluarkan terus puting tu nak tgk hitam ke, pink ke, kuning ke. senang nak buat modal buat laki2 yg gersang kat luar tu. ramai yg xdpt dari bini sediri cari budak2 buat gf semata2 nak poya2. pui…

    0

    0
  51. lala says:

    cute pulak yg pakai kebaya tu :3

    0

    0
  52. Audrey Hepburn says:

    Woooo…sungguh angkuh bunyinya. Akibat daripada kurang pengetahuan agama. Teguran manusia itu sebenarnya adalah teguran Allah juga. Allah tegur melalui manusia. Sebabnya jika Allah tegur sendiri, tak terbendung dibuatnya nanti. Teguran Allah amat dahsyat.

    Saya doakan semoga Nabila Huda binti Suhaimi mendapat cahaya petunjuk daripada Allah SWT dan menjadi hamba-Nya yang solehah suatu hari nanti, sebelum terlambat.

    0

    0
  53. abg kuat says:

    meh nabila jumpa abang, abang mmg suka nabila, lagi2 barang u,hehe

    0

    0
  54. MAXMORA says:

    wei..tak minat ko pun..penatlah ko berlakon.. aq tak suka tengok drama ko..ayah dah muflis sebab dosa ko..satu hari nanti kena penyakit kronik..baru nak mintak simpati..

    0

    0
  55. Saggi76 says:

    Alhamdullilah Nabila,, all these Negative Comments is from ur Haters… You got nothing to lose… Kalau tengok betul2… Baik Haters yg muder ke tua ke… Nie pakaian yang digunakan oleh Datuk Nenek kiter… Berani ke awak semua go and tel your Great Grandparent or ur GrandParents yourself ehk “NENEK KO NIE MCM SYAITAN la “? Tak ingat dosa???
    Sebelum bercakap fikir dulu kiter takde hak nak menghukum Nabila… Dia mencari rezki kalo awak semua ingat awak baik sgt WHy do you go to Social Network?

    0

    0
    • Lola says:

      Im proud to say that nenek aku tade pakai cm syaitan cm nenek ko tu. Ko ni overreact. The thing is bukan menghukum tp menasihat. Hukum n nasihat dua perkara berbeza. Nak back up tp … Sama2lah kita muhasabah diri blk ya.

      0

      0
  56. abul says:

    Asal kisah Nabila keluar je mesti kisah2 negative… tak pernah rasanya si Nara ni bawak kisah yg baik2 tentang Nabila.. Nabila dah tentu la leka dengan kehidupan dia.. ni yg peliknya… tukang jaja kisah dia.. bg makan anak bini hasil menjaja dalam kain artis & tukang tambah & tukang carut yg banyak keluar dalam blog mcm ulat taik ni… tak fikir ke dosa sendiri? Ada akal lu fikir la sendiri…

    0

    0
  57. Anon says:

    X makan diajar..haish…
    moga2 sedar lah kau nanti Abil…

    0

    0
  58. zaffran zaid says:

    yes nabila..teruskan bakat awak!! tapi kalau bergambar jangan di tunjuk2 eset penting tu..manusia memang kuat mengata..tapi mereka suka tengok!! dan masa ni lah nak menyimpan dana untuk anak dan hari tua..jangan 15 tahun akan datang dapat penyakit ape ke bende baru nak mintak simpati..good luck

    0

    0
  59. mawar says:

    kalau la saloma tu Allah hidupkan sesatt je n die cite pe yg jdi kat die dlm kubur tu..aku rase nabila ni tutup satu bdn kot..jgn ckp mcm tu kak..azab Allah itu pasti,.kite ni sesama islam,taggungjawab kita menegur,dgr atau x terpulang..yg pentg tugas yg menegur ke arh kebaikan dh selesai,,jgn ckp “mcm bagus je nk tegur org,check diri sendiri etc”..tap tgk la kebaikan ats tegurnnya..*yg menegur pon berpada laaaa

    0

    0
  60. nabila hiba says:

    cian kt dia ni …… x cukup kaseh syg , di tinggalkan oleh mak bapak masa kecik .Menumpang kaseh dgn nenek …… psl tu jadi lagu ni ……. x pa la x kacau org ponn …….

    0

    0
  61. Anonymous says:

    Amy kau tlg nasihat anak kau ni.tanggungjawab kau padanya belum selesai.kesihan kat nabila.

    Abby abadi tlg lah nabila ni

    0

    0
  62. sera says:

    Teguran yg biasa jer.. Xsangka kupu2 naik angin…sebnarnya komen ni lebih kepada fans yg backup dia…bila nabilakai seksi ada jer yg menyokong…nice,sweet,jdi diri sendiri,usah dengar kata2 ustazah jadian…entah apa2 je fans yg menyokong nabila berpakaian mcmtu…islam tetap islam..mmg pakaian bukan ukuran kita isalm sepenuhnyer..tpi lau tegur untuk kebaikan pun x bole…apa guna org islam mengingati sesama islam…xpasal2 yg menegur kebaikan di hentam plastik…hurmmm…

    0

    0
    • lola says:

      cudnt agree more.n sejak bila jk kita advise org utk perkara baik dilabel sbg haters. ketahuilah nabila orang yang dok puji-puji u tu lah yang bakal menjahamkan u. masa u susah pon belum tentu mrk ada. sigh

      0

      0
  63. minah jambu merah biru says:

    teroskn perjuangan u Nabila kite2 semua sayang ngan u …kalau nk dengar cakap orang sampai bila2 pon idop tk boleh maju ke hadapan ! kalau u susah tkde sape yg nk tolong ! orang2 ni tau cakap n kutokkkkkkkkkkk aje ! benda yg remeh temeh pon boleh jadi isu besar macm siak ! sooooooo peduli ape pon orang nk cakap asal kn u hepi ngan anak u sudahhhhh …….n u pon tk kacau orang jadi persetan ngan orang yg bercakapppppppp….lov uuuuuuu…….

    0

    0
  64. mulutAKU says:

    kalau tak boleh nak ditegur tak pa la cik adik oii..nanti bila meninggal dunia hang mandi jenazah sendiri,gali kubur sendiri,tanam sendiri jangan suruh orang lain… hidup ni perlukan satu sama lain cik adik oiiii

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      sebokkkkkkkkkkk nk cakap pasal si Nabila ni huh !! itu biar la dia yg tanggonggggggggggg kannnnnnnnnnnnnnn…satu hari nanti mungkin Allah akan berikn Nabila hidayah yg lebih baik dari korang2 semua amin..

      0

      0
  65. Anonymous says:

    Ya allah ampun kan dosa2 anak ku ini.kembali kan dia ke jalanmu.beri lah anak ku ini kebahagian dunia akhirat.amin..

    0

    0
  66. Anonymous says:

    ORG LAIN X LEH TEGUR SO DATO CT X NK TEGUR KE NABILA NIE….?????

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      dato siti tu sape ngan si Nabila ni?????????? Nabila tu jahat sangat ke ?????????? saloma dulu2 pon dia pon seksi jugakkkkkk tkde pon orang dulu2 nk kutok2 saloma ! laki dia sendiri tan sri p ramle pon hepiiii je ngan bini dia saloma …korang pulak yg sebok2 nk suroh nasehatkn si Nabila….Nabila dia tau la jaga diri dia sendiri…..pakaian dia macm sundal pon korang ape peduli !!

      0

      0
  67. soleh says:

    Kita sentiasa muda untuk melakukan dosa tetapi tidak pernah tua untuk bertaubat.

    0

    0
  68. Bosan aku tgk kau says:

    Pegi ajelah ke Hollywood tu Nabila oooiiii…sah2 xde yg nak tegur kau. Org tegur untuk kebaikan…sharing is caring. One word ajelah…kesian.

    0

    0
  69. sera says:

    Yela…semua org phm dia tu public mmg kerjaya nye memrlukan dia berpakaian seksi..tpi rasenyenada had untuk seksi…mmg la dose dia tanggung…tpi org islam wajib mengur…salah ker tegur pakaian dia…artis lain pun ada seksi..tpi masih ada batas…lau nabila ni suar pendek,terdedah cna cni…mmg la hak dia..tpi menegur untuk bg peringatan x boleh ker..lagipun komen sy tu xde yg teruk pun….sy just ckp hot dunia nanti kat akhirat punot…itu oupun dia melenting…n fans yg lain xpasal2 meroyan..sy pun sedar sy pun xsebaik maner..jadi sy pun bt komen mintak maaf sbb xnk pnjang citer..tpi tngok fans dia semakin melebih2 backup nabila…siap menghina org bertudung…gilakkk aper…

    0

    0
  70. Luna says:

    Orang lain pun kerja keras jugak. Mungkin lagi keras daripada Nabila Huda ni. Memang lah pelakon banyak kerja, tapi doktor, guru, jurutera, polis, ahli bomba, saintis, tukang sampu sampah tepi jalan, buruh kasar semua kerja keras jugak. Poyo betul Nabila ni. Kenapa kita kena hargai “usaha” dia bagi kita tengok gambar behind the scenes Saloma? Dia yang sepatutnya menghargai peminat dia. Gaya macam kerja dia penting sangat sampai boleh menang Nobel Prize. Padahal tak lah bagus sangat pun.

    0

    0
  71. uncle says:

    ak suke tgk pic no 4 tu uolls……wow!!!!

    0

    0
  72. jurai jemarai says:

    Korang ni apa nk kepoh2. Kalau aku mati, aku korek lubang kubur sendiri pakai bulldozer. Lepas tu aku mandi sendiri, siap letak bedak cuticura. Kain kapan pun aku ikat sendiri. Lepas tu aku lompat masuk kubur sendiri tau…korang tak yah susah2. Kalau malaikat tanya, aku ckp “jgn kepoh2 boleh tak, ini urusan antara aku dgn Allah”. err… Nabiol, betul tak?
    Btw fyi, aku tak heran pun nk tgk ko berlakon. Kau yg penat sendiri.

    0

    0
  73. hamba says:

    kesungguhan menjayakan watak, kesian. rugi.
    ubah lah kepada kesungguhan menjayakan hidup sebagai hambaNYA

    0

    0
  74. CalvinHarris says:

    Leave her alone.. she has a right to do whatever she wants. You holier than thou religious types always feel you can play God and judge people.

    0

    0
    • lola says:

      yeah she has right to do whatever she want which is not even ‘right’. we’re here r not for some roleplay playing/act like judges or god. Islam is a way of life. we born as islam so act like one thou

      0

      0
      • CAlvinHarris says:

        Ada teratak di hujung kampung
        Bawah cermin kopak ada kotak
        Tersembunyi dalamnya ada tempurung
        Sembunyi bawahnya katak melalak

        Atur sepuluh daktil batal yang batil
        Detik dua usul ditutup satu lagi tampil
        Dari halaman rusuk kiri satu susuk ganjil
        Minta diisolasi dari dalil busuk jahil
        Aspirasi tak serasi dengan suara bunyi
        Inkarserasi dari penghuni dan keluarga bumi
        Surat wasiatnya atas paksi dalam rumi
        Minta dikebumikan hidup-hidup dalam guni
        Mana cepat terbang atau warna gelang tangan
        Buah fikiran aneh tergantung di persimpangan
        Halusinasi susuli ketandusan ihsan
        Ubat parut auditori kesan artileri insan
        Gagal dikesan

        Aku maafkan kamu
        Tak perlu kita bertemu
        Cukup kau tahu
        Yang aku maafkan kamu
        Tolong teruskan hidup
        Jangan sebut namaku

        Timbul tenggelam, timbul tenggelam
        Acapkali terpendam, acapkali tersergam
        Cermin muka kopak penuh bintik hitam silam
        Ini bukan lagu rindu ini madah dendam
        Kutimbang tanpa neraca di awal usia
        Ku dihukum masuk neraka oleh manusia
        Minta tunjuk lubang atau pintu tak dapat jawapan jitu
        Jadi yang tak berganjak biarkan saja begitu
        Maafkan mereka, mereka tidak tahu
        Mereka tidak ramas buku, mereka segan ilmu
        Mereka tidak fasih malah fasik guna kata
        Kita kongsi nama bangsa tapi tidak kasta bahasa
        Maafkan mereka, mereka tiada nilai
        Ibu bapa lalai dari kecil dah diabai
        Tanpa kasih sayang, mereka suka menyakiti
        Kita kongsi warna mata tapi tidak warna hati

        0

        0
  75. kak li says:

    apa kau ingat kau sorang je kerja siang malam, aku ni cikgu. punggung sampai berkematu duduk, kepala mcm nak jam kerna dok buat SPPBS ni

    0

    0
  76. misshelius says:

    org yg xleh nk terima teguran ialah orang yang BODOH SOMBONG!!.

    0

    0
  77. thejudgingcat says:

    yang baju kebaya tu oke lerr tapi yang nampak bonjolan tu cam tak patut je .. takut plak tengok tah2 esok2 berlumba2 nak tunjuk nipples plak .. euwww nooo

    0

    0
  78. Siput Sarawak says:

    Apa la over sangat korang ni. Dia kan berlakon jadi Saloma, taktau ke zaman dulu orang melayu lagi seksi dari sekarang. Nara pun satu, tak post pulak satu gambar comparison Saloma dan Abil yang dia post kat insta tu. Dalam tu Saloma pakai tube dengan sarong buat performance, abil pulak warak siap pakai kebaya.

    Dalam movie berkemban ke minum todi ke rilek je. Kalau tak buat sebijik macam zaman dulu kang korang cakap tak buat research la, tak real la.

    Hipokrit betul.

    0

    0
    • CalvinHarris says:

      10 point for Griffindor!

      Its all about acting.. only God know why.. everything happen for a reason…

      0

      0
  79. jek cucu hassan says:

    Semoga Allah beri hidayat kpd Nabila..

    0

    0
  80. abang cute says:

    Cantik gambar2 pose Nabila tu..tapi lagi cantik kalau menutup aurat ye dak…kalau diperhatikan Nabila nih dah jenis ketegaq orang utara panggil..dia dah tak kisah apa org sekeliling nak cakap….ada baik buruknya…tapi lagi banyak buruk nya dik oiii….peminat tegur tu sebab sayang kan awak….sayang abang cute tengok…Nabila kalau berlakon memang superb…tapi perangai…x mau komen panjang…macam dia cakap..dia x perlukan teguran dari sapa2…dik sekarang masih muda boleh la adik cakap macam tu..cuba dah tua nanti..job pulak dah tak de….baru tau camne nanti…dah banyak contoh tengok artis2 veteran yang terabai….kita tengok balik zaman muda dorang macam mana….abang tak kata semua artis veteren dulu2 teruk belaka…ada sesetengah…
    kalau tak suka orang tegur tuh..jangan lah nak keluarkan statemnet tak suka pulak….siapa lah artis tanpa peminat…ingat tu dik…

    0

    0
  81. Lady gagak says:

    Buat tayangan tetek amal katanya

    0

    0
  82. Linzy Longkang says:

    setuju ngan Abil betul gak dia berlakon best utk org tgk bukan mcm pelakon lain yg kayu tau dpt duit jekkk, kat luar Abil ada hak in private life mcm org lain, jgn nak hina kutuk kalo tak suka jgn tgk habis citer

    0

    0
  83. Khairaoul says:

    In the end korang pun sama jer… Mengumpat bukanlah perkara yang dituntut Islam… Tapi korang buat jugak… Moral of the story, Dosa masing2 Kubur masing2 Syurga Neraka pun atas amal ibadat masing2. Yang menegur jangan melampau yang kene tegur terima dengan hati terbuka. Peace and out Y’all….

    0

    0
  84. adie says:

    gorgeous shoots.. kalau x silap lokasi kt Museum Hotel, Penang kan??

    0

    0
  85. Emma says:

    Taubat sentiasa ada… Kalau dah bersedia nanti tahula dia…

    Sabda Rasulullah saw bermaksud: “Awaslah daripada mengumpat kerana mengumpat itu lebih berdosa daripada zina. Sesungguhnya orang melakukan zina apabila dia bertaubat, Allah akan menerima taubatnya. Dan, sesungguhnya orang melakukan umpat tidak akan diampunkan dosanya sebelum diampun oleh orang diumpat.” (Hadis riwayat Ibnu Abib Dunya dan Ibnu Hibbad) Firman Allah bermaksud: “Dan janganlah sesetengah kamu mengumpat setengah daripada kamu. Adakah seorang daripada kamu suka makan daging bangkai saudaranya, tentunya kamu semua membenci memakannya “” (Surah al-Hujurat, ayat 12). Rasulullah Bersabda “Tidak akan masuk syurga Al-Nammam (kaki umpat)” (Riwayat Muslim) Ingin saya bertanya semua, jika mengumpat itu lebih besar dari berzina, maka adakah mengumpat itu jauh lebih berdosa dari tidak bertudung bagi wanita? Sudah pasti jawapannya YA tanpa khilaf. MENGUMPAT ADALAH SUATU YANG SANGAT ZALIM KERANA ORANG YANG DIKATA ITU TIDAK BOLEH MEMPERTAHANKAN DIRI KERANA TIDAK TAHU DIA DIUMPAT. MAKA WAJARLAH HADITH DALAM RIWAYAT MUSLIM MEMBERI AMARAN TIDAK MASUK SYURGA BAGI KAKI UMPAT.

    0

    0