Written by Bella | April 10th, 2016

Beberapa hari lepas, netizen kecoh dengan isu dimana anak Rozita Che Wan iaitu Aaisyah Dhia Rana memakai baju yang mempunyai gambar anjing. Teruk juga Che Ta kena kritik dan ada yang menyifatkan ia satu dosa apabila memakai baju dengan binatang yang dikatakan haram didalam Islam.

Menurut Che Ta, beliau sebenarnya tidak perasan bahawa gambar tersebut merupakan seekor anjing.

Saya tak perasan gambar itu berupa anjing. Ini kerana setiap kali membeli belah, saya akan membeli pakaian dalam jumlah banyak. Jadi, tak sempat hendak membelek setiap satu.

Budak kecil memakai kemeja-T seperti itu tidak bermaksud apa-apapun. Saya hanya menganggap gambar anjing itu seperti kartun pada baju berkenaan. Come on… Get a life, take it easy! Ia hanya sehelai kemeja-T.

Mungkin sudah lali dengan perkara sebegini, Che Ta enggan membalas setiap komen negatif yang dilemparkan kepadanya.

Saya tak ada masa nak baca komen-komen itu. Macam dah tak ada kerja hendak membelek komen pada laman Instagram setiap masa… Biarkan mereka.

Bukan bermaksud hendak back up Che Ta tetapi mungkin kadang-kala netizen kena chill dan tidak menganggap sesuatu perkara itu terlampau serius. Pasti ada antara kita yang pernah pakai baju dengan kartun ajing..contohnya Snoopy ataupun Goofy ..betul tak?

Sumber Berita : BH ONLINE

51 responses to Saya Tak Perasan Gambar Itu Berupa Anjing – Rozita Che Wan

  1. kui kui kui says:

    Itu laa melayu…. kisah anjing… babi dia yang melenting gile2….
    Biasanya golongan yang bising2 ni sekadar sentimen je…. sekadar nak menegakkan ego….. biasanya juga golongan yang bising2 ni jugalah yang paling banyak tinggal solat. Hmmm. Betui kata Nara. Snoopy and Goofy diorang pakai atau anak dorang pakai takpe pulak. Berubahlah melayu. Korang menyalak…che ta tetap jalan ke depan. Love you che ta.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Setuju dgn awak. Kalau pasal anjing je mesti nak senstitif tak tentu pasal. Mentaliti melayu.

      0

      0
  2. Anonymous says:

    Cik ta….so beautiful…

    0

    0
    • kalish says:

      Apasal che ta bergambar selalu dari sisi ye hahahahaha geli tengok produk dia dengan zain tu. Entah kenapa tapi emmmm emmmmm emmmm.

      0

      0
    • Loca says:

      Mak n abah kita marah tau klu pakai something mcm ni tk kesah ler dlm bentuk katun ke apa ke something mcm bendera british ke ….

      0

      0
  3. Unknown says:

    Hek eleh.. “saya x perasan gmbr itu berupa anjing” konon.. sebelum ngko upload mesti perasan.. (btw, kata Che Ta, “get a life”. I have a life, Che Ta)

    0

    0
  4. Man Gombak says:

    Masa beli tak perasan gambar anjing, masa sarungkan baju tu kat anak takkan tak perasan lagi kot?! Sedeyhhhh!!

    0

    0
    • cia cia cia says:

      Maksudnya che ta ni tak prihatin dengan apa yang anak dia pakai. Che ta hanya tahu bercantik2 kononnya diva la kans gitu. Siapa yang patut get a life ni hahahaha

      0

      0
      • Lol says:

        Patutnya rendahkan la sikit ego tu. Ngaku tersilap and say sorry, habis cerita. Ni susah payah nak cerita beli baju anak belambak and tak sempat belek satu satu and siap suruh org get a life lagi! Poyo giler makcik ni!

        0

        0
        • sorry la says:

          Kenapa nak say sorry kat korang? Tak paham aku. Kalau dia berdosa pun (duhh) pakaikan anak dia dgn baju tu bukan dosa dia dgn korang. Korang tu yg kena mintak ampun kutuk dia mcm2. Melatah tak tentu hala. Melebih2 sgt. Baju tu bkn buat dari bulu anjing pun. Korang tu keja menganjing orang tak sedar dosa berpikul2, ntah bila nak mintak maaf kat artis2 ni semua

          0

          0
        • minah jambu mate duitan says:

          tk salah pe pakai baju gambar anjing asalkn prangai tk macm anjing suda la…yg tk pakai baju anjing pon prangai macm anjing amacam? anjing pon prangai lagi mulai dari prangai manusia..

          0

          0
      • Anonymous says:

        Alasan je lah tu…xkan la anjing nampak kancil atau Mickey Mouse pulak. X logik…

        0

        0
        • natadecoco says:

          Kata nak ajar anak jadi ustazah..??
          Emmm juz asking :)

          0

          0
        • lalala says:

          tak kisah laa anjing ke beruk maknyeh ke, lantak ngko..jz don’t overexpose ur doter too much laa makcik ta..nak jaja anak pun, letak limit laa jugak, think of her safety.. n have some shame..

          0

          0
    • aaakulahhh says:

      mana nak perasan…semua bende MAID yg buat…di keje BERGAMBAR jek ngan anak nye…pastu bajet2 mak mithali..puih

      0

      0
  5. Corse 848 says:

    Klu boleh lepas ni cek dlu la ye che ta..yg baju nampak pgkal kopek..ketat2..seluar legging..lg teruk dri baju pic anjing ni..apsal mmbisu..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Seluaq legging ketat sendat semua tu pun dia tak perasan dia pakai tu. Ia hanya sehelai seluar katanyewww!

      0

      0
  6. Not hipokrit says:

    Lorh.. psl gmbr anjing pn nk bising? Bukannya dia peluk cium anjing btul2. Islam xajar benci makhluk lain. Jgn kolot sgt pls! Org melayu mmg hipokrit! Just ignore these ppl, Che Ta. They’re worse than dogs!

    0

    0
    • anon says:

      Banyak lagi binatang2 lain, kenapa pilih gambar binatang yg sensitif dgn islam?? Blh jadi makcik ni sengaja mencari publisiti murahan..

      0

      0
      • Lorat says:

        Sensitif dengan Islam ker, sensitif dengan Melayu? Dalam Islam tk ajar benci anjing, siap diajar lagi cara untuk sertu.

        0

        0
      • Mat Ronggeng says:

        Cik Ta ni kalau dia bukak mulut…gaya dia cakap macam bunyi macam makcik-makcik dari kampung je…tapi bergaya HAZAB..

        Mana Edry KRU? Edry…boleh tak kau marah makcik ta sorang ni macam kau ajar dia masa AF dulu…hahahahaha….

        0

        0
    • Anonymous says:

      Lain kali kalau takmo hipokrit pi sarung pakai baju gambaq babi pulak na. Dah alang alang tak kolot kan. You are worse than pigs Not hipokrit!

      0

      0
  7. anon says:

    Maafkan lah nenek Ta sb dia dah tua, mata kelabu, tak blh nak bezakan gambar binatang2….
    By the way, zain mesti bengang, nak bercuti dgn anak bini tapi ada anak tiri duk menyebok…
    Anyway, zain dah ada moobs ke, muda lagi..

    0

    0
  8. Burung Muda says:

    Che Ta perasan burung Zain aje…

    0

    0
  9. cikyah says:

    ” mcm dh takde kerja nk belek komen laman instagram setiap masa”.. komen yg puji2 pn x belek ker? bt penat peminat ko je che ta duk komen tp ko lgsg x belek? huhu. mmg btl2 pemenat. so pls, get a life la pemenat che ta ni

    0

    0
  10. Anonymous says:

    Tutuplah auratmu sebelum auratmu ditutupkan

    0

    0
  11. ellie says:

    i bukan fan che ta..and i do find it gedik yg gi holiday siap nak bawak personal photog bagai but that’s her prob,so lantak diala nak buat lagu mana..but ni budak kecik kot..and it’s just a baju of a dog pic..cara2 org react mcm aisyah pegang anjing real..even in islam if terpegang anjing boleh samak so that’s why it’s not encourage utk di simpan sbg pet di rumah muslim..but cara korang react mcm anjing tu jijik sangat..dia pon ciptaan tuhan..and family i xde dog tapi we don’t hate them..kakak i is a vet,and mmg dia akan bengang kalau org melayu kita tanya dia soalan bodoh,then kalau patient anjing you sentuh ke?do you treat it? kan haram..dah kalau patient anjing ke kucing ke arnab ke mmg la kene sentuh dah mmg tu keje dia..dia samakla bila dia nak solat..fikiran tu biarla berwawasan..baju yg ade corak haiwan and manusia x boleh digunakan ketika solat..tp ni budak kecik baru umur setahun lebih..plsla otak tu jgn kuno sgt..

    0

    0
    • Anonymous says:

      YES.. I like this..sudah2 la tu…not a fan of Che Ta but come on..it’s just a tshirt wit a pic of dog..ape masalahnye.. Ade ke dllm Al Quran cakap haram..haihhh… Tu la mentality org Melayu kat Malaysia ni..Anjing and Babi jer yang Haram dlm dunia ni..bukan die pegang cium2 anjing tu pon..mmg comel pon gambar anjing tu..mungkin die jln2 beli baju kat sane sbb kat sane mmg anjing tu mmg PET yg comel bagi dieorg,…haihh..im a Malay n I rase anjing lagi comel n better dari kucing..but I xbela pon anjing..so xyah la nk besar2 kan issue ni.. boringggggg..

      0

      0
  12. Yekeni says:

    Biarlah dia. Tak pakai cermin mata kot bila sarungkan baju.

    Umurku 40an dah rabun dekat. Tapi masih boleh nampaklah kalau dan gambar sebesar tu. Cuma tulisan kecil mcm label ingredients kat botol kicap tu memanglah takleh nampak.

    Mungkin degree cermin mata dia tu tinggi amat kot.

    Ye lah virus tiba2 kaya ni boleh mengakibatkan buta mata dan buta hati. Berjaga2lah….

    0

    0
  13. rotikayap says:

    hurmmmm korang pakai baju hush puppies bleh plak

    0

    0
  14. dora says:

    bkn x perasan…sj nak bagi hot…so haters2 & peminat dia saling bergaduh la…tu yg dia nak…

    0

    0
  15. guna says:

    sian peminat cik ta..korang komen die tak belek.,..nampak nau tak hargai peminat..

    0

    0
  16. DAMAI says:

    Kalau org masih tegur tu maknya org sayang wpun nampak kasar care teguran dia. If salah, dont do it again. Bayangkan jk org x peduli, kita pun makin menjadi2 buat perkara salah lagi.

    0

    0
  17. buat lawak ke apa says:

    kalau rasa xde reason bijak nak jwb balik kutukan netizen..jgn la jwb. nmpk benar kurang akal kt situ. ya kami tahu sbb baju aisha pn pengasuh yg pakaikn.sbb tu mak bapak xperasan gmbr apa.tp jgn la keluar kenyataan yg bg peluang utk netizen bantai anda balik. org akan pk kamu ni tak jaga ank.cuba baca balik apa anda ckp che ta.

    0

    0
  18. miss opppssss says:

    Anak Che Ta kan mix, kenalaaa pakai baju gmbr universal… Gambar anjing ke, khinzir ke x kisah… Get a life!!!!

    sila baca secara sindiran ya….

    0

    0
  19. Anonymous says:

    gambar je kan? so tang mana haramnya?
    kalau anjing betul dgn keadaan basah ye la kita ke samak.
    yang baju anak dia pakai ni, apa yang salahnya?

    korang yang acah acah alim ni jangan nak suka2 jatuh hukum eh. dosa besar kalau buat hukum hakam sendiri.

    0

    0
    • Smile says:

      Bukan gambar anjing itu jadi masalahnya tapi ‘gambar binatang/makhluk bernyawa’ pernah dengar tak ‘malaikat tak masuk rumah kalau ada gambar?’ maksudnya haram lah pakai yg ada gambar2 makhluk bernyawa. ni bukan hukum manusia tapi hukum ni ada sejak zaman rasulullah lagi. sorry to say, sebelum sy cakap ni sy google kalau2 takut salah sbb sy ni tak pandai agama jahil la jugak..jadi awak ni google dulu sblm cakap sbb ustaz azhar pernah pesan ‘kalau kita jahil agama lebih baik diam sebab nanti nampak kebodohan kita’ btw sy bukan org alim,sy hanya org jahil yg cari kepastian sebelum berkata (:

      0

      0
  20. Anonymous says:

    kebanyakan org msia ni bsikap suka mganjing kan org lain, kalau nak mnegur pun ada cara nya ngan adab, kesian artis2 malaysia tapi sll nya org yg kena kutuk tu makin lagi murah rezekinya.

    0

    0
  21. ... says:

    Kot masa dia pkaikan bju kat ank dia…dia pejam mata tu yang x perasan kot..hahaha..

    0

    0
  22. KimK says:

    Sebab baju tu ada gambar Anjing je ker??

    So lepas ni kalau nampak anak-anak netizen pakai baju ada gambar Snoopy Dog or Scooby Doo ke lain lain gambar kartun anjing siap ye masing-masing akak Lahar korg?

    Come on guys.. You guys are better than this.

    0

    0
  23. Ratu Sondol says:

    Aku xleh nak kutuk che ta walaupun aku xminat dia, tapi baik korang mengaku, RAMAI yang beli pakaian jenama HUSH PUPPIES kan?? Terang jelas logo hanjing sebagai brand kat baju tuh kannnnnnnn…..

    0

    0