Written by Bella | January 18th, 2016

Kalau anda buka sahaja akaun Instagram, pasti timeline anda akan dipenuhi dengan muat naik oleh pengusaha online yang kebanyakkannya menjual dress, tudung, aksesori wanita ataupun iklan daripada vendor boutique.

Namun,buat Farah Asyikin beliau tampil dengan satu kelainan apabila menjual pakaian dalam serta baju tidur seksi secara atas talian dikenali dengan jenama Zawjahs Garden.

Buat Farah, ia bertujuan untuk wanita yang merasa segan untuk mendapatkan pakaian sebegitu diluar kerana khuatir dengan pandangan masyarakat terhadap mereka, terutama sekali bagi mereka yang berhijab. Umum mengetahui isu seksi di Malaysia ini seakan satu taboo.

Lumrah bagi masyarakat tempatan, terutama wanita betudung yang agak keberatan untuk mendapatkan pakaian dalam di butik tertentu. Mereka mungkin segan dengan pandangan skeptikal segelintir pihak, sedangkan perkara itu tidak sepatutnya dijadikan isu.

Bertitik tolak daripada itu, saya mula terfikir untuk menjalankan perniagaan ini. Mungkin ada yang kurang selesa, tetapi niat saya ikhlas ingin memudahkan wanita bertudung mendapatkan pakaian dalam yang menjadi kegemaran mereka.

Sebagai wanita bertudung, saya akui pernah berdepan situasi yang sama. Jangankan membeli, untuk memulakan perniagaan ini juga saya serba salah.

Kami tahu mungkin ada yang mempunyai pandangan skeptikal tentang isu ini, tetapi inisiatif Farah Asyikin untuk memudahkan pengguna mendapatkan sesuatu yang mereka inginkan tanpa merasa malu harus dipuji.

Sumber Berita: BH PLUS

23 responses to Saya Tak Malu Jual Pakaian Dalam – Farah Asyikin

  1. minah jambu terlajak habis says:

    emuah hahaha..

    0

    0
    • kona says:

      buat apa nak malu, yg lagi kedai jual pakaian dalam, sogo, pakson bla, bla bla, janji ko tutup aurat sudah..

      erk fazura jual maruah relax jek, wat lek wat pis jek..

      0

      0
      • Anonymous says:

        klu jual xde ape salah..cuma sebagai muslim jgn tayang gambar aurat org..tunjuk gambar baju je xpe..

        0

        0
        • miss lollipop says:

          dia tunjuk patung je la tu.. tgk tgn dgn kaki pun dah tau patung…kejong semacam jek..

          0

          0
    • makcik sg. derhaka says:

      mkcik nk tau, lau bra tu size dia mkcik trsilap beli Cup D. boleh ke mkcik tukar balik xyah basuh ke. atau terbeli yg pushing up tu, lau masih x brkesan, leh ke mkcik kembalikan dan dpt wang penuh.

      0

      0
  2. melati says:

    aper nk malu ?,,bukan nya ko jual diri..

    0

    0
    • minah jambu terlajak habis says:

      betol tu ape nk malu bukan Nye u tu peminta sedekah kt tepi lorong..jual pakaian rezeki halal ape yg nk di malu kan ? jual pakaian pon itu satu perkerjaan ..kerja berusaha n berdikari sendiri untok idop makan pakaian dn keperluan yg lain..teruskn berniga ..susah tkde orang boleh tolong..

      0

      0
  3. adudu says:

    buat bisnes halal, jujur, kerana Allah Taala. Takde masalah. semua berkat.

    0

    0
  4. aku kaya says:

    bagus la ada business macam ni. cuba buat size besar2 sikit. boleh aku tumpang beli

    0

    0
  5. melati says:

    betul buat apa malu..nama pun pakaian dalam..jgn pulak pakaian yg dalam itu dluarkan

    0

    0
  6. Anonymous says:

    bagusla. kadang2 org malu nak pilih2 beli kat kedai. bli online je takdela segan sangat. tapi approve follower perempuan jela

    0

    0
  7. purple says:

    Ade hantu blkang die kikikiki

    0

    0
  8. PEROMPAK WAN MAIMUNAH says:

    JUAL BAJU DALAM TAKDE MASALAH…
    CUMA MASALAH AKU SEKARANG, AKU TERTANYA2 BENDA KAT DLM GMBAR TU KAT HUJUNG TU MCM APE EK??

    TLG BG PENCERAHAN ATAU PERASAAN AKU JE?HIHIHIHIHIHIIIIIIJKLMNOP….

    0

    0
  9. miss kepah says:

    tak payah malu, jual pakaian dalam..nama pun untuk pakai kat dalam..jgn jual pkaian luar yg lagi kecik dari pakaian dalam sudah….hehehe

    0

    0
  10. Umrah says:

    buat apa nak malu. rezeki tu.

    0

    0
  11. Anonymous says:

    farah asyikin..ap benda makhluk y ad kat belakang ko tu…memg perhiasan uma ke ap? mcm musykil je…cuba jelaskn..eleh..klau jual pakaian dlm spender ke..coli ke..baju tido ke..ap nk mlu..memg kita idup ni memang wajib pakai benda tu..perlu sgt..nk mlu wat ap..bukanya ko jual maruah diri pn…ad y terang2 jual maruah diri pn x thu malu…

    0

    0
    • makcik sg. derhaka says:

      sapa ckp wajib? xde hukum wajib de nk pakai ke x nk pakai suar dlm atau bra. pakai jubah je lau xde bra xde org nmpk pun. bkn brdosa lau xpakai bra. adesss

      0

      0
  12. Anonymous says:

    Aku paling benci bila nk beli pakaian dalam kt shopping mall ada je lelaki2 ni nk teman bini or awek2 diaorg sama2 sebok nk pilih kdg2 kite lak naik segan

    0

    0
  13. kingkong says:

    bior le diorg temankan awek dan bini. ko dh berhubby nnti asyik pegi kat rak spender renoma ke, ape ke. silap2 ko beli sekotak gak share ngn hubby ko. jgn marah nnti kne jual.

    0

    0