Written by AbangNara | November 4th, 2015

Abang Nara kalau jadi Che Ta, memang tak tidur lena dibuatnya. Iyerlah, apa sahaja yang Che Ta lakukan, semua menjadi perhatian orang ramai dan menjadi topik perbualan. Hadiahkan anak sendiri rantai berlian pun orang cakap menunjuk, pergi bercuti ke luar negara pun dicop berlagak dan macam-macam lagilah. Senang cerita, insan bernama Che Ta ini dicemburui ramai mungkin kerana kejayaannya dalam semua bidang yang diceburi.

che ta

Sewajarnya kita menjadikan kejayaan Che Ta sebagai inspirasi untuk kita terus berusaha gigih agar satu masa nanti dapat mencapai tahapnya. Apa pun, Abang Nara respek dengan Che Ta yang menyatakan dirinya sudah kebal dengan kata-kata orang luar. Kata Che Ta:-

Saya tidak kisah langsung apa orang nak kata mengenai saya. Saya dikelilingi dinding-dinding positif saja. Jadi sesiapa yang mengata saya, apa yang mereka cakap itu akan pantul balik kepada mereka. Sekarang saya langsung tak terkesan dengan kenyataan mereka.

Apa orang nak kata, biarlah. Kita tak tahu sekuat mana kita selagi tidak melalui perkara itu. Sebenarnya saya kuat disebabkan pengalaman yang pernah saya lalui selama ini. Jadi perkara remeh seperti itu sudah tidak jadi masalah buat saya.

Mereka yang mengata saya meraikan sambutan hari lahir anak mesti iri hati. Ini kerana mungkin mereka tidak pernah diraikan ibu bapa mereka.

che ta

Fuh. Pedas sungguh ayat terakhir Che Ta itu. Secara jujur, kalau dah berduit dan ada kemampuan, tak salah rasanya untuk membuat parti hari lahir dan sebagainya sebagai tanda penghargaan serta kasih sayang kita. Kalau Che Ta pun buat sekadar kecil-kecilan, bila duit dia nak habis? Bagi can lah Che Ta buat ekstravaganza sikit, sesuai dengan statusnya sebagai selebriti. Kita yang peminat ini tak perlulah nak mengata lebih-lebih, sebaliknya tumpang bahagia dengan kegembiraan mereka sekeluarga. Tak gitu? Sumber Berita Harian.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

92 responses to Saya Tak Kisah Langsung Apa Orang Nak Kata Mengenai Saya – Che Ta

  1. yela says:

    cik ta maybe kene cakap pandang bawah siket.jangan mendongak ke langit nnt jatuh.sesekali pandang bwah ;) peace

    0

    0
    • sora says:

      baru je aku nk ckp bnde nie

      0

      0
      • Pekerja Gomen says:

        Che Ta,
        Di mana bumi di pijak, disitu langit dijunjung…
        Bila memandang bulan di langit, jangan lupa tanah yang kita pijak..

        0

        0
        • Lolita says:

          “Mereka yang mengata saya meraikan sambutan hari lahir anak mesti iri hati. Ini kerana mungkin mereka tidak pernah diraikan ibu bapa mereka.”

          Asal org menegur, mesti dicop dengki dan irihati. Dan ayat ‘tak pernah dirai ibubapa’ tu mcm ayat yg keluar dari mulut org tak sekolah je. Sayangnya… pakai baju, beg, kasut branded, buat majlis bagai nak rak, panggil professional photographer kiri kanan tapi ayat yg keluar dari mulut murahan sgt!

          0

          0
        • Rara says:

          Tapi da betul kot dia ckp. Tegur elok2 kan boleh tapi Korg ni semua kutuk2. Sekali dia bukak mulut tau lak sentap pastu ckp dia riak. Biarkan ja dia. Korg tu usaha gak bg idup senang bkn kutuk dia. Btw org gila takkan mengaku gila. Typical :)

          0

          0
        • Anonymous says:

          biar lah dia.. yg senang pun dia, yg susah pun dia..
          mungkin dulu dia dah susah. sekarang atas usaha sendiri dia dah berduit. mungkin dia nak tebus balik apa yg dia tak dpt bg kat anak2 dia sebelum ni.
          mana kita tahu kalau masa dia susah dulu nk makan pun ikat perut. masa tu pun takde pulak org awam nak kecoh2.

          kaya2 dia pun bukan hasil cilok duit rakyat. klau dia ada syer ngan syarikat tol mmg aku pun hangin la kutip duit dr public pastu bg rantai berlian kat ank.

          0

          0
      • cikikaka says:

        mula2 mmg x heran che ta celebrate mewah2 bagai ni sbb dia mmg kaya.. tapi bile kelua statement
        “Mereka yang mengata saya meraikan sambutan hari lahir anak mesti iri hati. Ini kerana mungkin mereka tidak pernah diraikan ibu bapa mereka”. terus rase mak ai riaknye dia ni. ingatlah org yg dalam kesusahan.

        0

        0
        • besday gurl says:

          nmpak sgt dia x pernah rs susah..tp media mmg agung2kan org gini tertama bloggernara ni…teringat aku kat budak oku yg dah ninggal tu…

          0

          0
      • humble says:

        inilah antara artis yg semakin bongkak dan riak..bagai menghina org yg tiada duit utk meraikan besday anak2…tidak pernah belajar erti bersyukur…hidup ini mcm roda, tidak akan selamanya kau di atas, pasti akan kebawah juga…

        0

        0
        • alamanda says:

          aku salute kat family dato’ k. anak dia kawen langsung xde gamba “live update” bagai kat instagram. semua nye tangkap sendiri je. tu pun x tunjuk semua.

          0

          0
        • haha says:

          Ko ingat DK tu kaya sgt ? yg kaya siti , yg sponsor kawen anak DK pon siti .. ko tahu ape .. hanye org yg tahu jea yg tahu …

          0

          0
      • dina says:

        komen cheta untuk mereka yg kondem dia la.
        biar lah dia nak buat apa pun.
        yg kondem dia dapat dosa kering jer…

        0

        0
        • Anonymous says:

          Kalau tak boleh terima kritikan jgn jadi artislah..dah tunjuk sana tunjuk sini bila orang beri pendapat kau marah..merepeklah kau cektah.

          0

          0
    • Cilipadi says:

      Abg nara oiii takyah la tulis ‘insan bernama che ta ni dicemburui ramai’. Geli la. Sebesar kuman pun takde rasa cemburu kat dia ni. Rasa kesian ada la.

      0

      0
      • Che Ta says:

        Mmg hampa semua cemburu kat i. Cemburu sebab badan i slim walaupun anak dah 3, cemburu i selalu pi obersea siap bawak photografer sendiri, cemburu laki i muda hensem sado, cemburu anak i aaisyah comey mix mat salleh, cemburu i pakai henbeg Hermes, Chanel, cemburu i boley lilit emaih ketoi ketoi kat kaki tangan aaisyah, cemburu i hadiah bmw, jam mahai kat anak i, cemburu bisnes perfume dgn padusi i meletop. Pokoknya mmg hampa semua kaki dengki!

        0

        0
      • Anonymous says:

        SEBESAR KUMAN AKU TAK CEMBURU KAT KAU WAHAI CHE TAH..AKU KASIHAN SNGT2 DGN KAU BETULLAH KAU NI MELAYU KAMPUNGAN YG LUPA DARATAN…KESIAN AISHA DAPAT MAK MACM KAU..HIDUP PENUH KEPALSUAN..ONCE AND FOR ALL JADI MANUSIA BIASA BOLEH TAK CHE TAH????

        0

        0
      • xder citer br says:

        nara ni jenis suka menayang mcm acik ita…satu family dia sk tayang …bakat tarak…mmg sepesen…gila glamer…idola dia….bila menulis bunyik pun cam makcik2….so jgn mimpi dia akan stop….cerita makcik2 ni pon diulang2…psl bermewah2..psl dengki…bukannya benda baru pun…saja tmbh traffic…duit boleh suppoert anak bini..anak besar pulak jd biol sbb duit haram psl gossip…besok maintenance nara plak makin besar nak betulkan anak bini..

        0

        0
    • Aurora says:

      Tu la tgk HLive semalam Che Ta ni kata dia buat birthday ni panggil sedara mara dgn best fren je dalam 50 org. Lerrr mati mati ingatkan jemputan beribu sampai buat kat dewan tu! Rasanya kalau Aaisyah kawin nanti mau dia sewa stadium Bukit Jalil ni!

      0

      0
    • Haiza says:

      Dah Che Ta berkemampuan biaq pil lah dia lah nak berbelanja, bukan EFFECT APAPUN PADA KITA dan tu pon duit dia. Yang ramai org dengki sangat kenapa? Sebab korang tak mampu eh?

      0

      0
      • Anonymous says:

        Kau dgan ce tah pun sma..sikit2 kau kata orng dengki..kalau takle tegr..buangkan je gambar kat instigarm and so on..retire jadi artis..kadng2 yg menegur tu lagi baik dari yg memuji yg tidak iklas..perbaiki salah silap kau tu wahai ce tah.kadang org tegur pasal org syg bukan apa..sikit2 dengki..sikit2 dengki..jadi org tu jgn selalu lupa diri.nilah namanya orang kaya sombong..statement kau aku baca menunjukkan sifat sebenar kau…aku suggest kau retire sudahlah..

        0

        0
    • hihihihihiii says:

      rasanya org x cemburu..cuma bosan dengan sikap riak..terlalu menunjuk2 che ta ja… rmai lgi artis yg kaya tpi x pulak menunjuk2.. tu je

      0

      0
      • Anonymous says:

        Memang betul kata kau tu…bagi anak hadiah bmw bagitau dunia..nak beli rmh kat london bagitau dunia..sewa condo setakat nak simpan baju raya yg beratus2 bagitau dunia..orang sewa condo jadikan tempat berteduh bukan tmpt simpan pakaian..apalah che tah ni.lagi satu tntg aisha anak dia..kesian budak tu..tak pernah aku nampk dia bermain mainan mcm kanak2 lain..yg dia tunjuk aisha pakai baju glamour2..evrtime nak perfect..your life is fake che tah..

        0

        0
      • haha says:

        Che ta artis yg paling kaya , dia dah level milionaire .. artis yg laen mane ade pon .. kalau ade pon siti , tu pon siti kena tangung laki ngan anak2 tiri dia tu .. nak lavish lavish lifestyle mcm che Ta mmg tak dpt ..

        0

        0
    • Anonymous says:

      indah betul komen you!! i sokong 100%!!

      0

      0
  2. sora says:

    ko ingat kami nie batak sgt ke nk celebrate cmne… ko sikit pun tak heran la…hidup nie xpyh nk mdongak langit sgt…ssekali tu pndgla kt bawah skit…1 hari nnt anak ko kne culik bru ko thu…lg2 tiap2 hari ko post ank ko nk bg 1 dunia tahu kn….pculik mesti dh knl sgt dgn ank ko nie…jgn mnggis air mata darah nnt dh la….hdup kt dunia biar berserdehana che ta oiii

    0

    0
    • ... says:

      betul lah.. masyarakat tak hadap pon celebrate grand2 camni.. lagi2 aisyah baru umur 1 tahun bukan reti apa lagi pon.. org tua ja yg enjoy sakan.. opss sy tak habaq che ta tua ‘ sbb sy pon nanti akan tua hihi . celebrate buz day dapat cake sepotong pon dan besar nikmat. ok peace yoo… hindarkan komen bersifat menghina dan mengkeji ok. dan jgn lah doakan aisyah kena culik kesian dia , dia pon kanak2 biasa cuma emak dia yg expose kan .

      0

      0
      • Anonymous says:

        Che tah orag kaya jakun..org kaya lain takde pun macm ni..dia ni glomour memanjang tujuan utk bagi orang lihat gitu..tak penat ke che tah..kata orng less is more..org macm ni takde self confidence..takut tak cantik.. maka dia akan buat benda berlebih2 pulak..

        0

        0
  3. Lalola says:

    Ade betulnye jugak ape yg dikatenye tu.Biarlah dah duit dia.. Dia nak membazir ke ape ke.. Kenape nak kisahkan duit dia pegi mana beli apa untuk anak kita..? Bagi aku takde salah apa pun bila dia bercerita.. Dah wartawan tanye.. Dia cerita bersahaja.. Lepas tu wartawan buat headline story.. Kalau dia tak cerita pun, nanti korang mengata jugak kan..? Che Ta ni takla bongkak mana pun.. Dah orang mengata dia macam-macam, memang dia jawab balik la.. Padan la muka pun dengan yg suka menyibuk.. Dia nak umum satu dunia tu dia punya pasal la.. Kau tak suka, takyah peduli.. So, hati kau pun tak sakit kan..?

    PS. Sebelum ada yg komen tuduh aku ni kerabat Che ta, baik aku cakap siap-siap.. Aku bukan la peminat Che Ta ape tah lagi kaum kerabat or diri Che Ta.. Aku cuma pemerhati saje.. Peace.!

    0

    0
    • Anonymous says:

      Aku agak kau tak perasan sikap chetah ni…indirectly dia ni suka menunjuk2..tak semua org perasan..kita komen pun bukan benci malah sayang…yg puji memuji tu semua entah iklas entah tidak..satu je kalau chetah takle trma teguran..berenti jadi artis..semua gmbar..senangkan..

      0

      0
  4. pening says:

    cikta mampu so boleh bg hadiah mahal2…parents kami dulu ape yg mampu die bg la…sepotong kek letak lilin sbtg pn kami ok…tapi x pyh la nk canang kt semue org ape ko bg….klu ye pn reporter tanye boleh je bersederhane bile cerite…ni beli kete cite beli rantai berlian cite.. Allah maha kuasa cik ta…kite ni sebesar hame je…ingat tu.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Entahnya. Macam kena hukum sula je kalau tak jawab soalan reporter. Otak ada boleh berfikir macam mana nak jawab dengan jawapan yang tak menampakkan sangat yang dia nak show off.

      0

      0
    • mynameis says:

      Kegembiraan..ketenangan..satu benda yg subjective..ada org yg cukup rs gembira dgn sepotong kek..die dh rsse cukup besar nikmatknya.ada org kaya2 yg berada penuh hidangan hebat2 atas meja dgn pelbagai juadah..ntah2 hati gusar..byk fikiran..mungkin tak rase nikmat makanan tu..tp rezeki mungkin pada org2 biase mkn burger ramly je tp yaAllah nikmat…hati tenang..puas lg dpt burger sspecial…jd belum tentu..yg byk itu nikmat..ape yg penting..bersyukur..Allah akan menggadakan rezeki pd kite ;-)

      0

      0
  5. zed says:

    tahniah la sbb kaya. simpan duit tu mana tahu tiba2 dapat penyakit ke apa xyah nak merayu kat orang ramai xde duit nk operate itu ini. Anak2 dia pun sama jgk jgn nk eik klu makbapak berduit sbb bila2 masa jer nikmat tu boleh hilang.

    0

    0
  6. Anonymous says:

    mmg batak la yg komen atas ni..

    0

    0
  7. Jgn lah kita berhati busuk….dengki kan kemewahan che ta itu….dah duit dia….itu hak dia nak buat apa pun… dah nama pun selebriti…takkan nak senyap je…..kena lah ada publisiti and promotion…yg korang sakit hati kenapa?? asyik dok mengumpat and keji artis je…che ta dapat pahala free je dr korang yg digelar keyboard warrior pukimak hanjeng….. pandai komen, pandai mengumpat…in real life, rupa buruk and hodoh

    che ta nak belanja sikit, mula lah mengutuk…. mana tau dlm senyap2 dia rajin buat amal jariah? menderma utk rumah anak yatim? be positive lah wahai keyboard warrior yg buruk.

    0

    0
  8. cikfai says:

    xjeles pon dia kaya..sebab tau dia mmg keje keras tok sume tu…tp sekali sekala ape salah nye merendah diri…..simpan2 sket tunjuk kemewahan tu…kite ni xselama nye kt atas…roda sentiasa berpusing…..tkt esok2 anak2 xboleh rase susah sikit….hmmm…

    0

    0
  9. sentap says:

    che ta mampu. laen lah kalau dia bergolok gadai emas berlian permata semata-mata nak celebrate bzdey che esah wajarlah korang nak bising2.. orang dah berharta merimbun-rimbun, mane lah nak buat mejelis kecik2. korang pon nak buat mejelis cam gney kalau korang kaya juga kan?

    0

    0
  10. kak yong says:

    “Mereka yang mengata saya meraikan sambutan hari lahir anak mesti iri hati. Ini kerana mungkin mereka tidak pernah diraikan ibu bapa mereka.”
    che ta ingat semua orang hidup mewah ke?kot ye pu ayat tu jangan la nampak riak sangat..

    0

    0
  11. Mat K says:

    Kau ni baru nak senang ke macam mana?

    Jgn takbur. Wajah cantik, tapi …

    0

    0
  12. loyalmalaysian says:

    ala che ta tu masa kanak2 atau remaja mesti majlis besday pon ala2 aje kot….alahai…boikot product dia kang…

    0

    0
    • Wateva says:

      Masa dia kecik tak celebrate pun bday agaknya. Tu yg bila dah tua, berabis dia buat utk anak dia. Kira balas dendam balik la. Sian.

      0

      0
  13. Bunga Ros says:

    Cik Ta tak kalut apa pon dia nak buat birthday mewah anak dia. Yang hampa semua kalut kenapa? Bila Cik Ta kata camtu ampa pusing ayat balik kata dia riak. Ish tak paham la perangai ampa semua ni! Dia mintak duit ampa ka?

    0

    0
  14. Bingit!!!! says:

    “Mereka yang mengata saya meraikan sambutan hari lahir anak mesti iri hati,ini kerana mungkin mereka tidak pernah diraikan ibu bapa mereka” Nak tanya masa cik ta kechik2 dulu semua adik2 termasuk cik ta diraikan b’day seperti ini oleh ibu-bapa cik ta ke????

    0

    0
  15. Nazareth says:

    Kemewahan tidak boleh di bawa mati…amalan di dunia yang menentukan segalanya. Ramai lagi yang susah menderita yang seiman…tengoklah Rancangan Bersamamu…tidak sekelumit rasa berkongsi kesedihan mereka? Daripada expose melancong@bermewah-mewahan adalah lebih baik kongsi bersama rezeki Tuhan itu….sekadar memberi pandangan.

    0

    0
  16. anon says:

    Statement yg bongkak……sapelah kamu tanpa peminat2, nenek ooi….Sombong. Org takde IQ mmg jwb semberono je….
    Dia ni tak ingt tuhan…..bersyukur sikit dgn ape yg ade tu. Tulah, aku mmg tak pernah minat dgn nenek ni….

    0

    0
  17. anon says:

    Sesungguhnya Allah sedang menguji die dengan kekayaan..

    0

    0
    • cik tata says:

      Betul tu. Ujian Allah datang dari pelbagai bentuk. Salah satunya adalah kekayaan dan agak berat jugak kalau ujian tu sebenarnya. Semoga Allah beri hidayah pada cik ta supaya berhati2 dalam berkata-kata. Allah boleh bagi anytime, dan Allah boleh tarik anytime juga, it’s just a matter of time.

      0

      0
  18. Anonymous says:

    tip top lawa, bukak mulut, hancor! camner agaknya dia climax ye?? oh zain!!!!!! awat ang sedap sgt nih????

    0

    0
  19. me says:

    seumur idup sy tk penah sambut harijadi sebab kami 8 beradik dibesarkn dgn hidup sgt2 sederhana. dan takde pengalaman tiup lilin kat kek tu….hihi…tapi saya tk dengki pon tgk majlis cheta ni…peace

    0

    0
    • Anonymous says:

      Ha betullah tu..masih kecik tak kaya so skg macm org jakun celebrate besday anak setahun jagung di hotel berabisan duit..sbb dulu sush skg balas dendamlah ya..pastu kau ngata org pulak mak bapak orng tak pernah buat besday anak..hai lupa daratan betullah chetah ni…
      .

      0

      0
  20. anuar says:

    blh tumpang tanya,cik ta tu sape..tak kenal..angkoh betol dia tu,,

    0

    0
  21. jiji says:

    che ta ni lawa bila di lihat…bila buka mulut ..ayat mcm x brp enak je didengar..elok sengap je laa…x yah komen balik mcam budak budak

    0

    0
  22. . says:

    Cemburu kat che ta??hahaha kelako.org nyampah nengok ko pakai gaun.kau tu nenek.betul tu kalau nek ta buka mulut macam reban ayam kena mercun.

    0

    0
  23. Anonymous says:

    Che ta..che ta..pencinta fizikal abadi..rupa dan harta jd kejaran..tp batin fail hbis.. ustad kata umur 40an klu x berubah mmg xde chance nk brubh blik (susah utk brubah). Smoga diberi hidayah.

    0

    0
  24. Anonymous says:

    Boleh x bg cth selebriti yg kaya tp riak mcm ni? Ak rs xad..mmg rare n one of a kind che ta nih.

    0

    0
  25. Yekeni says:

    Agak2 kalau semua peminat boikot produk2 dia, boleh tak dia sambut besday camni lagi? Tu lah….. Beli lagilah produk dia. Supaya dia boleh kata you all iri hati…. Dasar tak sedar diri yg dia jadi kaya atas sumbangan orang2 miskin, sederhana yg tak berkepuk duit. Rasanya kalau Allah tarik balik rezeki dia, tentu dia bawak diri sembunyi kat gua pasal malu. Ni lah rupanya orang yg baru merasa kekayaan jakun sampai lupa diri eh… Ish ish…

    0

    0
  26. Anonymous says:

    abg nara tak ada muka lain ker masuk kat blog abg nara nih asyik ceta y sama jw..bosan weyy..brapa byk artis kt msia nih,kat blog lain asyik politik cover diri mcm artis gak..kdg buang bosan bca ceta sama baik tgk kt blog gamba lucu2 kat senyum tuh n kat cacamaba n kat khabar maakah

    0

    0
  27. nil says:

    hahahahahahahahaaaaaaaa….
    baru semlm i taip…dia mesti akan kata balik…dia akan kata balik mcm2…(pulang paku buah keras…peribahasa org dlu2 lar)
    dia sukalh,..sebb dia nk dapat pahala free anda & i dpt dosa kering duk kutuk n mngata dia….korang nmpak tak..nmpak tak..permainan dia…
    so apa lgi,kn…fham2 sndrilh.
    sebb tu i x support mnyak wangi dia..beli pun tdak..sebb dia dh kaya, yg korang duk beli tu watpe.

    0

    0
  28. Anonymous says:

    bongkaknya nek ta ni..jgn hina ibubapa yg xde duit sbb xmampu celebrate besday anak..bkn selamanya ko senang nek ta oii…hari ni ko hina org susah..xmustahil 1 hari nanti ko ditimpa musibah org akan hina ko plk…Tuhan tu Maha Adil…

    0

    0
  29. HJH ROPIAH says:

    adakalanya terdapat insan yang mengalami tekanan masa lampau sehingga mempunyai sifat untuk tidak mahu beralah dalam kehidupan yang baru….dan bila insan tersebut menunjukkan kemampuan (kawin laki muda) sedangkan zain tu xde apa pun, keberadaan dan kekekayaan sedangkan memang tidak mampu pun adalah untuk melihatkan insan tersebut diberi perhatian dan mempertahan maruah….huhu pelikkan celebrate besday anak dan terbuka raya pun kat hotel je….xde rumah banglo ke che ta kikiki. Kalu ko kaya apa bukti ko kaya sbb org kaya ni nama tersenarai dalam Forbes ke….hihi ko kaya glamer je. siapla kitorang sume nak tgk sampai bila ko blh celebrate semua majlis kat hotel…..dengan kaedah x berjimat ko. gaya hidup ko boleh menjejaskan system ekonomi Negara secara keseluruhan so taubatla…..memangla duit ko tapi secara keseluruhannya ekonomi blh drop dgn cara ko berbelanja….tula lain kali jangan blaja setakat sekolah menengah je ye pastu dabik dada x sekolah tinggi pun boleh kaya….haha patut semua orang marah ko.

    0

    0
    • Anonymous says:

      hajah oiiii…time ekonomi merudum la orang di galakkan berbelanja untuk keep the economy cycle moving and to keep duit bergerak. jimat time ekonomi tengah down ni ada certain item je.. nama je hajah tapi busuknya hati ko kak oii.. Forbes magazine dipetiknya hahaha…..

      0

      0
      • HJH ROPIAH says:

        bangang ko ni…..ko sape nak cakap ekonomi merudum….ekonomi ko yang merudum. tengok majalah Forbes tu pasal apa dulu nak gelakkan kan orang ko tengokkan pun tak pernah kakakaka….eh ko che ta ke zain ni…terasa plak. Anonymous….hahaha kantoi taknak bagitau nama. bukan busuk hati tapi MELUAT pui!!!

        0

        0
        • Anonymous says:

          hahah meluat ye? konfirm ko ni busuk hati kan…

          geli hati aku statement ko “gaya hidup che ta boleh jejaskan ekonomi negara”

          heii bangang, forbes to level steve job, bill gates, michael bloomberg, donald trump, rockeffeler, rothschild….ko bangang apa nak suh letak che ta? hahhahhaha…jadah hape setakat mulut meratib forbes kehulu kehilir nehh…pastu masuk web gusip klem pakar ekonomi….mabuk ketum ke piah uiii…

          newsweek, times, the edge, wall street journal lu dah cover?

          btw: hjh tu singkatan dari hajjah ke?

          0

          0
  30. Panga ko sayo says:

    Oitt.. mek tah, celebrate bsday ko jd ukuran? Ko ingt mak kita x celebrate tu mak kita x syg kita ke?? Hadiah plg bnilai mak i bg ialah kehidupan skrg, ibu bapa & guru aku yg mnjdikn aku org… I hrp mek tah x jd spt sebhgn artis lain, msa top lupa diri, bila tua & uzur nti, mnta sedekah, merempat… hidup ibarat roda k…

    0

    0
  31. che tot says:

    ermmm..dh mula jual preloved items..itu namanya ORANG TAMAK SELALU RUGI..kby

    0

    0
  32. anonymous says:

    aku dr dulu pelik..
    1. knp ramai sangat org menyampah kt che ta
    2. dlm ramai2 dok menyampah pun wartawan asyik kuarkn citer che ta..so sbenarnya che ta yg nk mnunjuk @ wartawan suka sgt kt che ta sampai every story pn nk publish

    0

    0
    • bimbo says:

      Wartawan yg malas cari bahan berita berkualiti mmg la suka interview org yg mcm c.ta. bagi soalan merapu pun akan dijawab tanpa bertapis. Tapi dr jawapan tu la kita boleh menilai tahap minda, pendidikan & peribadi seseorang. Pandangan & bicara org yg “bijak” jauh beza dgn org yg cantik tapi low IQ.ada artis2 msia gak yg bijak dlm berbicara walau x selalu dihimpit wartawan.tu la…..yg penting kebijaksanaan

      0

      0
  33. cik noh says:

    aq rse org tue ni bru nk merasai bende ni sume kot…klu x asal dlu xde pon show off cmni..dlu ssh skrg dh senang lenang ko dh lpe diri….ko jgn jd mcm zaiton sameon nombor 2 lps ni dh lah..
    #nenek yg hado

    0

    0
  34. kecipang kecipung says:

    dulu aku suke che ta..tapi sejak aku order perfume die xdpt2..nk dekat 2 bulan dah aku rse sakit hati sgt die boleh senang lenang pergi bercuti tinggalkan yg lain terkapai2..kesian stokis2 kecik ade jugak kene tuduh amik duit customer..cukup2la che ta tunjuk kekayaan ko, baik ko g improvekan perniagaan perfume ko 2 n make sure customer sume dpt brg dorg yg dah bayar..k ko yg rolling duit ktorg..patutla kaya semacam..

    0

    0
  35. unknown says:

    “Ini kerana mungkin mereka tidak pernah diraikan ibu bapa mereka.”

    C.Ta cakap dekat diri sendiri la.. pe la korg nih

    0

    0
  36. Anonymous says:

    sebenarnye Che Ta tu baru merasa hidup mewah , kaya raya, tak mcm dulu dulu tu kene ingat tu.. dulu dulu tak ler dia sekaya sehebat seglamor mcm tu sooo untuk melepaskan geram gian and whatsoever cara ni lah nak balas dendam kesumat dengan segala yang ada…kannn? biasalah tu kalau dah hidup mewah kaya raya kadang tu boleh lupa donia lupa kesusahan org lain lupa itu lupa ini ..Ada org kisah? lantak dia ler..mudah mudahan dia beringat ingat ler..

    0

    0
  37. mawar says:

    che ta len x cuba buat majlis doa selamat or sambut birthday jemput anak2 yatim , buat solat jemaah..nak tgk org bising ker x

    0

    0
  38. olezzeli says:

    Bila bca statement Che Ta,tringat kisah masa saya krja kat kdai handphone pas hbis kolej..da 2 org pakcik tua dgn pakaian lusuh n brbau pluh singgah nk bli rload..sorg pakcik tu bw plastik da kek bahulu..so kwn dia tanya utk apa kek tu,trus dia jawab utk hari jdi ank dia,tu je yg mampu dbeli..trus mleleh air mata..ksian dgn pakcik tu sbb x mampu nk bli kek cantik2 utk ank dia..

    0

    0
  39. Anonymous says:

    tak faham aku budaya tegur menegur masyarakat kita ni. masing-masing dah cukup sempurna ke nak tegur orang luar? apa kata tegur diri sendiri dulu. usaha dia, duit dia…suka hati dia la nak spend mcm mana pun. x nampak aku salah che ta ni kat mana. sebelum tegur orang, tau nak mengkritik orang je. sebelum tegur orang lain, tegur diri sendiri tu dulu. dari buang masa nak baiki orang, baik baiki diri sendiri. ramai betul yang ada penyakit kat sini ye,…penyakit hati..

    0

    0
  40. anon says:

    weh mawar.
    penggunaan ‘x’ biar betul.
    x untuk kali
    x untuk tidak
    pompuan pemalas!

    0

    0
  41. Elena says:

    Apa masalah korang kalau dia nak buat birthday grand ke? Walaaupun ayat Che Ta bunyi childish tapi aku rasa dia betoi. Yg dok follow insta dia, mengata dia ni semua level apa? Kalau tak budak muda lepas sekolah mesti yg tak penah sambut b’day kannnn. B’day 1st anak aku taklah segrand ni, but adalah panggil clown bagai, and masa aku umur 1 tahun pun mmg mummy aku buat b’day aku. Ok aja. Tak kira lah aku ingat ke tak, buat it’s a milestone in your child’s life. Mest la nak celebrate. Ni mesti ada bajet Islamic cakap kenapa tak buat doa selamat aja? Eh, masalah? That is between God and I. None of your business. I am no fan of hers, but this cyber bullying has to stop.

    0

    0
  42. Anonymous says:

    Bukak ig miss kepoh . Agent perfume dia byk komplen psl xdpt brg.

    0

    0
  43. reader says:

    Biarlah dia nak belanja duit dia mcm mana pn, dh dia mmpu, yg diorang sibuk tak puas hati kata dia riak la, apa lah, apahal? Kalau dia riak pn, itu urusan dia dengan Allah. Dah dia mmpu, biarlah dia belanja. Lagipn, dia kata mmg dia bayar zakat pendapatan . Sesetengah org yg sibuk mengata che ta tu ada yg tak pernah bayar zakat pendapatan satu sen pn seumur hidup sejak dapat gaji pertama. Tapi sibuk nak mengata org je. Siapa lagi hina? Jawab sendiri.

    0

    0
  44. kakak rozita says:

    sayang nye nek ta, a beauty with no brain. bercakap xnak kalah. u know what nek ta, its obvious now that u can take a girl out from a village, but u sure cant take the village out from the girl.

    0

    0
  45. Manusia sempurna says:

    Hanya manusia yang mempunyai sifat dengki ja yg suka kritik orang cakap ikut mentaliti lemah. Please la kalau pun che ta nk post pic dia yang berlagak tuh apa korang kisah. Bila hati dengki mula la nk kutuk orang. First untuk semua please jngan suka judge orang ikut fahaman tak berpendidikan hmpa! Kalau pun nk tegur please follow religious rule. Jadi hampa yg dok mengata chetah ni nmpak sngat guna agama untuk kepentingan dengki hampa. Bajet alim ja masyarakat melayu. Muntah aku.

    0

    0