Written by AbangNara | May 18th, 2017

Kecoh satu Malaysia apabila insiden Mat Over menampar David Teo di hadapan Perdana Menteri menjadi tular semalam. Ia sudah pasti satu insiden yang cukup mengaibkan bukan mereka yang terlibat di dalam bidang seni. Kejadian sebegini menunjukkan seolah-olah tiada rasa hormat dan respek kepada Perdana Menteri yang menjadi tuan rumah kepada sesi Dialog Transformasi Nasional TN50.
david teo mat over

Walaupun mereka berdua telah pun berpelukan dan bersalaman sambil disaksikan oleh Datuk Seri Najib dan Rosyam Nor, Mat Over menyatakan dirinya tidak menyesal dengan perbuatan tersebut. Bagi Mat Over, tindakan David Teo menyuarakan rasa tidak puas hati terhadap Rosyam Nor yang merupakan pengacara program adalah satu tindakan kurang ajar. Kata Mat Over atau nama sebenarnya Sulaiman Yassin:-

Saya tak rasa apa yang saya buat itu keterlaluan kerana tindakan berkenaan untuk mengajarnya cara beradab terutama di hadapan pemimpin yang menjadi tuan rumah pada acara ini.

Saya juga tidak kesal dengan tindakan ini kerana sikap David tidak menghormati Perdana Menteri dan Rosyam selaku moderator. Sepatutnya sebagai rakyat Malaysia perlu ada adab dan hormat-menghormati.

mat over david teo

Secara jujurnya, Abang Nara cukup kecewa, malu dan sedih dengan apa yang terjadi, tanpa mengira pihak mana yang bersalah. Sedikit sebanyak pasti ia memberikan tanggapan negatif kepada Datuk Seri Najib Razak tentang dunia hiburan tanah air sekaligus membuatkan para penggiat seni sukar mendapatkan bantuan dari kerajaan pada masa hadapan. Apa pula pendapat anda? Sumber Harian Metro.

[jetpack-related-posts]

52 responses to Saya Tak Kesal Tampar David Teo – Mat Over

  1. tweety2805 says:

    dah namanya Mat Over…
    so what did u expect????
    huhuuuuuu

    40

    0
    • kiah says:

      mat over terlebih over..hihihihi

      18

      0
      • ek eleh says:

        mat over terlebih sudu dari kuah. kahkahakahhh.. apa yang emosi sangat u mat over?? dah bodek punya bagus ni, kalau sampai anak cucu engkau pun masih merungut harga minyak naik harga barang naik, mohon terjun bangunan dari pejabat PM.

        53

        1
        • amoi says:

          ala..senang cita mat over nak ajib nampak yg dia tu sokong ajib….

          25

          0
        • Anonymous says:

          Bab lempang tuh satu,kurang ajar tu satu.. yg buat program mcm ni untuk tolong penggiat seni? Like seriously? Dari this program dh nampak perangai penggiat-penggiat seni. Iolls tgk live td, siap ada mintak satu kementerian utk artis nih,utk bela dorg. Maigodddd !

          23

          0
        • umno pakar buat pilem porno says:

          penagih dedak dikesan…hihihiks

          9

          0
        • martha tilaa` says:

          Buat malu je umur dah 60 lebih tapi perangai macam budak2. Dulu kes anak main bola kena tackle dia masuk campur terajang. Agaknya macai mmg macam ni kot.?

          18

          0
        • Anonymous says:

          nanti dapat dato maa…dedak sedap..
          perut manyak muncit ooooo…

          4

          0
    • Mak Becok says:

      Mulai sekrg. boikot filem2/drama2 si pengarah kapir harbi bangsat disyaki pemakan dedak DAPig/PAPig SingaPORK ni! Bukan main lagi – nak menghina YAB PM Orang Asal/Indigenous Islam/Melayu terCINTA kami serta Datuk Rosyam!

      Kami cinta sgt. Mat Over paling berani! Terus mara Mat Over!

      3

      68
      • Anonymous says:

        mak becok jilat jubur mat over sampai bertempuk tampar. ketuanan melayu katanya.

        22

        -1
        • Anonymous says:

          mak becok ni mesti geng2 umno yg jerit ketuanan melayu tapi masuk belakang curi hirup duit rakyat.

          14

          0
      • Anonymous says:

        memang barua la si penjilat ni puiii nama pun Mat OVER.OVER DLM SERBA SERBI .lepas Najib pun panggil la back door untuk slow talk.
        Hidup najis .hidup Najib …terima diatas segala kemusnahan minda serta kehidupan org2 melayu.

        5

        0
      • f*ck u says:

        MACAI BIASA LA WEI. NK TUNJUK HERO DEPAN PM!!!
        KELAKOR!!!!

        6

        0
      • anon says:

        dan bila puak pantai timur bersuara …kuahkauahuakuahakuahu

        2

        0
    • Pekerja Gomen says:

      Nak dapatkan Dato’ship dengan jalan yang mudah…??
      Ikut gaya Mat Over

      30

      0
    • Anonymous says:

      Takyah la kata David tu kurang ajar. Kau Mat Over sama je kurang ajar dengan si David. Dua-dua kurang ajar. takde yang baik pun. Memalukan sungguh.

      26

      0
    • Alif says:

      Mat over…..mat over ….. masih ko ingat waktu main bola persahabatan, ko pernah tampar budak kumpulan lawan.Then ko menangis meminta Maaf to that budak at melody tv3. Apa dah jadi dgn ko.

      11

      0
    • minah jambu suka sahara yaakop says:

      tampar orang di depan PM ada lah sikap yg kurang ajar ! tk ada respek ngan PM mat over siape dia ??? prangai macm musibat ! ape mat over ni dh lama dendam ngan david teo ke ?? sampai bergitu skali sikap kurang ajar dia…harap2 Allah akan balas ke atas mat over…david teo u sabar aje ok sifat orang mlayu memang macm gitu…iman belom kuat lagi….

      4

      1
  2. nur says:

    Dua2 pun biadap & takda adab sbnrnya. Kalau Mat Over ada adab, dia takkan buat mcm tu kt David Teo yg tgh tak beradab jugak masa tu.

    37

    0
  3. tarabas says:

    ko ingat najib kisah ke..x mendtgkan hasil pada dia pun..
    ko bertumbuk bertampar dia tetap dengan senyuman nya yg
    menyakitkan hati tu…

    58

    0
  4. Ibu says:

    sebenarnya apa perkara yg david ni ckp masa tu sbb x berapa clear dengar bunyi Selangor saja

    6

    0
    • Pekerja Gomen says:

      Masalahnya dia tak sempat tanya.
      Pantun dia baru parpembayang je…
      Belum masuk soalan dah kena tampo…

      28

      0
      • Anonymous says:

        btl tu…david tu br nk ckp y si rosyam pulak lbh2 suruh duduk laa,relek laa,cool laa ape laa…padahal org tu br nk berpantun ttb dtg beruk ntah dr celah mne tampar si david ni….y org dok terjerit2 cam ape tu x blh si rosyam suruh diorg diam….membodek je keje artis ni…nk minta lepas cukai laa ape laa…pala bana artis ni…ko dh hdp sng pastu nk mnta rakyat tanggung ko…cukup2 laa rakyat dh menanggung ‘biawak hdp’ org2 umno selama 60 thn ni…

        17

        0
  5. loyalmalaysian says:

    ade gak Melayu sokong DAPIG kat cni….hihihi…huhuhu…makan dedak DAPIG

    2

    26
    • Anonymous says:

      loyalmalaysian
      kalau ada keturunan ko makan duit Br1m, memang KETULAHAN 10 keturunan,. tau kenapa? duit br1m itu lebih separuh sumber nya dikutip hasil cukai orang Cina. engkau mengata org yang suap mulut keurunan engkau. suatu hari ko akan tersungkur di tanah sendiri.

      19

      4
      • Kedondong says:

        Bodoh…cina punya mengelat nak bayar cukai.pendptan plg banyak dari pendaptan petroleum + royalti + dividend petronas. 2 kali ganda dari cukai syarikat. Kaya 2 cina…Kaya lagi khazanah kat tanah mesia ni.

        3

        9
      • loyalmalaysian says:

        keturunan ko la yg byk mkn BRIM…aku x de dpt BRIM tp aku byar cukai…BODOH!!!!!

        0

        6
      • loyalmalaysian says:

        keturunan ko la yg mkn BRIM…aku x de dpt BRIM pon tp aku byr cukai…BODOH!!!!

        0

        2
    • anon says:

      ni bukan soal bangsa apa pun der
      ni soal cara mereka itu ..
      david pun salah
      mat over pun salah
      semua salah ..

      1

      0
  6. Timah says:

    Pendapat saya laa..ni cuma gimik untuk jibby dpt perhatian and look like a hero. Puihhh

    9

    0
    • Pekerja Gomen says:

      Tak nampak mcm HERO pun…
      mcm sotong kepit yang takut kena makan dek ikan tenggiri…
      Kemudian datang seekor belut elektrik
      elektrik ikan tenggiri tu

      21

      0
  7. jangankecamsaya says:

    negeri cowboy ….. orang luar tengok tepuk tangan …Malaysia Boleh!

    5

    0
  8. Yuyu says:

    Dah tgk video tu. Nmpak david teo takde kurang ajar ataupun tak beradab. Rosyam nor sepatutnya lbih professional semasa mnjdi moderator. Shame on u mat over. Nampak sgt kau desperate. Dasar macai umno

    25

    1
  9. kikikiki says:

    kenapa mat over xtampar najib je?
    negara sekarang makin teruk. bagi najib bukak mata sikit.

    28

    2
    • Anonymous says:

      kau rs kenapa??? cuba kau di situ kau rs kau berani nak tampar najib secara live?? kalau berani, respek lah sama kau. tp kau mst kena tndkan lah lepas tu. so sanjungan utk kau tak berguna jg akhirnya..

      4

      5
  10. aku says:

    goyang la tu mat over hehehehhehe

    3

    0
  11. CIK DAYAH says:

    patotnye mat over tampar najib.. hehe.. kerana dia, kami rakyat marhaen kene buat 2,3 kerja sehari..

    20

    1
  12. mamizura says:

    mat overhang ni sapa….lorat pi tampaq david…………macam lah bagquih..,…hampeh!! kata orang melayu beradat, beradab..ni hang korang ajaQ……………..tak dak ugama kah,…..hang ingat hang hero…pirah…..but malu artis jer………..

    14

    0
  13. Anonymous says:

    aku tak rasa mat over tu KAKI JILAT ke apa….tindakan dia sbb nk mngajar bangsa untuk sedar dimana bumi dipijak…di situ langit dijunjung….tak kisahlah tuan ruamh tu siapa…kene respect itu saja

    2

    11
  14. Anonymous says:

    aku bukan suka dengan jibbi nie, tp kita perlu laa hormat as prime minister kita!

    4

    3
  15. sheila says:

    Aku rasa mat over lagi memalukan dr david teo. Kalau aku jadi mat over tak tau nak letak muka kat mana. mmg dr dulu dia ni panas baran. Dulu kes kt padang bola.

    17

    0
  16. Hantu says:

    Mana zed zaidi????
    X ambil tindakan ke???

    5

    0
  17. Anonymous says:

    umno mmg bodoh. racist, tau makan dedak je lps tu dengki kt org lain. melayu takut dgn bangsa sndr sbb pemalas, cina maju sbb dia rajin dan kurang ajar, melayu pemalas dan kurang ajar …. puikkk mat over dan rosyam dan jibby

    1

    2
  18. sentap says:

    tahniah mat over…bln dpt dapat pangkat DATO…

    1

    0
  19. anon says:

    puak ko yg buat mana ada rasa kesal
    cuba yang buat puak org lain ..
    huahahuahuahuahuahu

    1

    0
  20. mimi says:

    adakah dia seorang penjilatology? lepas lempang david teo kadar gst boleh turun ke? masih ramai lgi yg sengsara dgn kos sara hidup yg makin tgi.

    1

    0
  21. Arandaazima says:

    “Sepatutnya sebagai rakyat Malaysia perlu ada adab dan hormat-menghormati.” …
    Hmmm… tak sesuai kot kata2 tuh, sbb tindakan dia menampar DT tu tak menunjukkan sikap adab & hormat yg disebutkan… beristighfarlah saudara

    3

    0
  22. Siti says:

    Apa kaitannya umno dap bagai kt sini..Kes ni libatkan individu. Nape mesti nk salahkan PM bila individu lain yg buat hal? Rasanya tukang bg komen2 yg langsung x membina ni yg lebih kurang ajar.

    1

    3
  23. veteran says:

    LOL pity you

    1

    0
  24. zaza says:

    kita selalu terdengar cogankata dari pemimpin2 kita..tapi memandangkan kita manusia yg tak pernah sempurna..kadang2 riak dan alpa.. “MELAYU MUDAH LUPA”
    satu ketika dulu..ya kadang kita org melayu mudah lupa..lupa asal kita,,lupa susah payah kita bila kita sudah senang..
    “BUDI BAHASA BUDAYA KITA”
    ini adalah satu imej kita sebagai rakyat malaysia.. mari kita renung2 kan bersama.. walau apa pun hakikatnya kita manusia biasa..tak layak menghukum sesama kita.. kita langsung tak layak nak hakimi sesiapa melainkan sang pencipta.. cubalah pikir,, bila kita buat org dan andai kita ada di tempat org yg kita buat itu..gunakan laa akal yg ada..jangan mengunakan otak sahaja..

    1

    0
  25. Anonymous says:

    Cina kalau dah kaya cara dia cakap macam melayu nie kuli dia.

    1

    2

Leave a Comment

Optional