Written by AbangNara | December 15th, 2014

Seperti yang kita tahu, perkahwinan Romie dan Liyana Manan akhirnya telah berakhir dengan penceraian. Sebelum penceraian tersebut berlaku, Hanez Suraya telah tampil memaklumkan yang dirinya sudah tiada apa-apa lagi hubungan dengan Romie. Namun kebanyakan pengikut dunia hiburan enggan mempercayai kata-kata Hanez Suraya. Ramai yang melabelkan kenyataan Hanez itu dilakukan sekadar untuk menyelamatkan kerjaya lakonannya yang dilihat telah berkubur. Malah ramai yang membuat andaian Hanez dan Romie akan kembali memadu kasih sebaik sahaja penceraian berlaku.

hanez suraya

Kesian juga Abang Nara kat Hanez. Cakap perkara benar pun orang tak percaya. Tampil di Metro Ahad, Hanez menafikan dakwaan yang dirinya berbohong mengenai status hubungannya dengan Romie. Kata Hanez:-

Berbohong semata-mata mahu menyelamatkan kerjaya? Dakwaan itu tidak masuk akal. Memang saya sayangkan karier yang dibina hampir 10 tahun, tetapi saya tidak akan mempermainkan soal hati dan perasaan.

Kenapa pula saya perlu memberi kenyataan (mengenai penceraian Romie dan Liyana), sedangkan antara kami tida ada apa-apa hubungan. Untuk apa saya sentuh perkara yang tiada kaitakan dengan saya.

Sudah-sudahlah! Kisah saya dan Romie sudah lama berlalu. Saya tidak mahu merosakkan keadaan. Ini kenyataan akhir saya mengenai Romie dan harap tidak akan ada lagi mana-mana pihak cuba bertanya atau membangkitkan soal antara kami.

Tidak dinafikan Romie lelaki baik yang pernah hadir dalam hidup saya, tetapi tiada jodoh antara kami.

romie

Diharap semua pihak berpuas hati dengan kenyataan ini dan tidak lagi memandang serong kepada Hanez Suraya. Boleh dah tutup buku kisah Romie dan Hanez. Mereka sudah tiada apa-apa lagi hubungan. Tak perlu dikaitkan lagi. Kedua-duanya sudah membawa haluan masing-masing. Sudah tiba masa untuk kita juga tidak membicarakan mengenai mereka lagi. Tak gitu?

P.S: 2014 Ford Kuga Special Edition

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

74 responses to Saya Tak Berbohong Semata-Mata Untuk Selamatkan Kerjaya – Hanez Suraya

  1. ina says:

    yeke?? klu btol bgus la.. tpi jgn hangat3 taik hayam je tau!! nk bg pminat tgk blk cite ko.. ble bnda dh sejuk ko on blk dgn romiang blk..

    0

    0
    • jemah pkasam says:

      hoho

      0

      0
      • amoi says:

        podah…hahaha..sblm dorg bercerai, leh la ko tagih simpati..lepas ni, ko dah x kesah dah bab2 seni ko ni..sbb ko dah dpt romi..konon romi byk duit leh sponsor ko..kami nak tgk la sejauh mana hubungan ni..yerlah..dasar perampas! kalau ko amik cara baik…org x marah..ni smp pecah belahkan umah tangga org, mmg x selamat la idop ko hanez weiii..

        0

        0
        • jemah pkasam says:

          mana amoi tahu x slamat hidup hanez? kot3 la dia diberi ptunjuk dan hidayah..amoi ade leher x eh?????

          0

          0
        • Nana says:

          ..once a bitch always a bitch. next?

          0

          0
        • jemah pkasam says:

          x btul ayat ko tu..klu ko org islam,ko msti tahu,Allah maha pngampun dan pnyayang..jgn emo sgt , dari duk snjung janda burma,baik kita maafkan saja hanez..tu personal dia,yg lpas lpas la

          0

          0
        • melati says:

          “Tidak dinafikan Romie lelaki baik yang pernah hadir dalam hidup saya”…

          Lelaki yg baik akan berlaku curang pada si isteri. Ya, memang baik si Romie kan you ols?

          0

          0
        • Anonymous says:

          Perosak rumahtangga orang…

          0

          0
        • maniam says:

          ini bitch kena shuddup la dey. bising saja. podahhh.

          0

          0
        • Bedah says:

          Kak Bed sarankan Hanez supaya menyepi jap 5/6 tahun..
          selagi org tgk muke Hanez, selagi tu laaa uols makan sumpah seranah..
          than buat come back hijabista gietuw.. kononnyer dah insaf.. mesti org terima balik.. biasala, manusia kan cepat lupa..
          yg pernah terbuat video porn pon buat come back awalnya bertudung pon boleh berlakon drama balik…

          0

          0
        • alahai manusia says:

          dah org tuh kata takde apa nak paksa paksa pulak kata ade. sapa sapa je boleh buat salah yg kau nak judge lebih lebih tuh dah kenapa. takde la sokong hanez ni gedik dengan romie ni dulu . tp agak over la nak kutuk dia bila dia dah putus. biar je la dia belajar dari kesilapan. macam la kita ni perfect sangat sampai takda buat salah kan. kau doakan orang hidup tak selamat pon dah dosa besar . renung renung la hidup kau dulu before nak tulis benda bodoh . tah nanti hanez tolong kau masa hidup kau tersepit nanti baru la nak mintak maaf agaknyer. ^^ islam itu indah .. dari kau kutuk orang baik kau beri hanez tuh nasihat dan kata semangat lupakan romie tuh amoi

          0

          0
        • Anonymous says:

          kan nora myanmar kata maafkan hanez, uolls tak dgr ke!! nora tak nak kasi empat bintang nanti baru tau!! nora nora, buat maksiat tak abis2…

          0

          0
        • AdeLembuNkJage says:

          Nk ikut trick Krisdayanti ke? Mla2 ingtkn persamaan korang cma rhinoplasty…ala dlu msa KD selingkuh dan kna bash dgn isteri kekasih gelap dia, Raul Lemas (now hubby)…KD pn nangis2 jg kta dh ptus dgn Raul. Nk slamtkn karrier jg psl pminat pn dh kutuk2. Mlgnya pbohongan tk mjd sbb terbunting. Bezanya KD bijak handle pminat. HS pla mbongkak dgn PC bagai dan plg pnting, ckp TK TKUT KARMA.

          0

          0
      • Amy Singapore Girl says:

        cantiknya panties kat atas tu, Amy suka yang color pink tu cantik. Kenapa tak jual satu set dengan bikini terus ????? Amy ni kalau duduk rumah mesti pakai bikini je. Ah maklum lah tinggal sorang…kadang2 malam tu sunyi jugak. Mana2 yang berbesar hati nak teman Amy jemput lah. Boleh kita ahhhh ahhhhhh ahhhhhhhhh sambil bau bikini baru..huuummmm wangiiii.

        0

        0
      • anon says:

        JEMAH…..pandai sngt konon2 guna perkataan petunjuk & hidayah…..Aku harap tuhan bagi petunjuk & hidayah kat kamu JEMAH perkasam. Hati tu busuk sngt duk dengki kat org, bertaubat cepat2.
        Wah….jemah ni jealous betol kat nora, yelah nora kan cantek. Puteh melepak pulak tu mestilah ramai yg jealous….esp manusia mcm jemah ni…
        Takyah nak nasihat org, diri sendiri pun tak betol lagi. Gih bersihkan hati dulu, barulah bagi nasihat.

        0

        0
        • jemah pkasam says:

          suka ati aku la nk tulis ape, ade aku share dgn ko byr tenet bulan3?mcm la ko tu mulia sgt..aku nk jeles sori la,ramai lagi wanita solehah yg mulia utk aku jd kan idola..stakat kambing katek kaki clubbing tu aku x heran pommm..putih mlepak pom kena cerai juga,bangga la sgt ko..tngok zairin,halus manis je ayat dia,ade juga hati aku nk bc esei dia..konon ko nk jd ustazah,tapi stalkzahhhh..mcm abby ababa la ko ni..blajar dlu okeyyyy

          0

          0
    • neeolga says:

      Neelofa semakin gedik kembali…next?

      0

      0
    • NORA DONUTS SUNGGUH HIPOKRIT says:

      BAGUS LA KLO BETUL !!!
      SEKURANG2NYA HANEZ NI TAK MCM CIK PENDEK HIPOKRIT NORA DONUTS TU !!!
      SANGGUP SI NORA DONUTS TU SUH PRODUCER N DIRECTOR DRAMA YG TU HARI ADA HANEZ SEKALI NGN DIA , SUHHH GANTI SI HANEZZZ NI !!!
      LEPAS DH BERHASIL SINGKIRKN HANEZZ , BARU LA CIK PENDEK NORA DONUTS TU , TERHEGEH2KONON2NYA KESIAN NGN HANEZZ TANPA RASA BERDOSA !!!
      MEMANG SUNGGUH MENAKUTKN CIK PENDEK NORA DONUTS HIPOKRIT NI !!!!
      TAKUT LA TU , KLO2 SI BOIPRENG DIA YG RAJA SELFIE TU , TERMIMPI KN HANEZZZ !!!

      0

      0
      • cinta hati says:

        x paham lah …ape yg ko dapat utk fitnah org. mmg ahli neraka ko nie. jahat2 nora, jahat lagi ko.x kesahlah siapa ko nie, tp y ptg ko x bahagia. N x bahagia tu bkn salah org lain..salah diri sdri.busuk hati. hanya org y x bahagia n sakit jiwa mcm ko ni akan ckp mcm ni tau x??
        Jangan salahkn org lain klu ko x bahagia..dah perangai buruk mcm nie. smp kiamat pon ko x bahgia. dah masuk alam kubur pon ko x kan bahagia.

        0

        0
  2. jah ooo jah says:

    lelaki baik katakauuuu…

    baik ada makna tuuuuu..

    0

    0
    • Baik Kew? says:

      Baik??puiikk!!
      Pmpn mcm ko mmg sng sgkakan llki mcm tu baik.
      Klu dia baik, dia tak buat apa yg dia dah buat kat istri dia dan dia tak kan buat hal bangang dgn kau.

      0

      0
  3. irish says:

    perampas ni bukan leh caya…sampai ko mati pun hanes x caya ler apa ko cakap…

    0

    0
  4. minah jambu tlajak habis merah says:

    lov u hanezzzzzzzzzz..

    0

    0
  5. You're fake and plastic! says:

    once a liar, always a liar… period.

    0

    0
  6. Anon says:

    ahh senang je Nez, kawen je cepat2, pastu pakai tudung..pastu post2 la gambar kat IG mcm Ibu mithali isteri mithali sure2 rakyat malaysia menjunjung kau serupa Fasha sendat, memey, siti (xnmpak sgt perampasnya sebab dikaburi dgn sifat2 innocentnya), zareema (ni yg paling aku benci sebab tak bagi bapa brjumpa anak2) n yg seangkatannya..

    0

    0
    • jemah pkasam says:

      nora myanmar mcm mana pulak?

      0

      0
      • Anonymous says:

        nora bz dgn dimeroyan crew, berzina sana sini.. jgn sibuk jemah!

        0

        0
        • jemah pkasam says:

          dmeroyan burma katek crew.,gituuuu..neno..nenooo…tepi sikit oittt,.myanmar jendul nk lalu tuhhhh..

          0

          0
      • wak lue says:

        Jemah..taubat lah.Ingat tuhan tahu siapa anda walau kami manusia kerdil ini x tau siapa anda. ingatlah di akhirat nti lidah anda akan di tarik2.dipotong2.
        Semoga diberi hidayah buat dirimu dan jua untuk diriku. :)
        “Ya Allah, aku mohon perlindungan dan dijauhkan dari sifat-sifat tercela dalam diri dan sesungguhnya Engkaulah sebaik baik pelindung”

        0

        0
        • jemah pkasam says:

          ala wak jom kita doakan tuk retis jendul wak tu..apapun,tq wak..smoga wak juga diberi ptunjuk dan hidayah juga..ntah la mnyampah sgt jemah dgn foreigner myanmar nih..dari boikot hanez,baik boikot janda jendul dari burma spesis kambing katek terancam tuuuuu

          0

          0
      • Anon says:

        Mah, dia trmasuk yg seangkatan dgnnya la tu, malas den nk nulis, kang anak Pak Najeri bingit.

        0

        0
  7. sayangsayang says:

    “Untuk apa saya sentuh perkara yang tiada kaitakan dengan saya.” – OI BETINA GILA.. kerana KAU lah dorang CERAI!!!!! Apa tiada kaitankan dgn kau??? BODOH NYER KAMBING!

    0

    0
  8. bidah sendol says:

    abg nara xnak update ke pasal neelofa kuar shopping sma2 ngn hans isaac..??adkh cinta brpaut kmbali..??auwwww!!!!

    0

    0
  9. bosaaannnnnnnnnn!!!!!! says:

    sundal ni lagi…tak habis2.

    0

    0
  10. ... says:

    patut nya komen la dgn cara rendah diri (budjet nak menangi hati masyrakat semulakan) : saya rasa terkilan juga dgn perkara ini , mungkin atas kesilapan saya juga.. saya berdoa supaya mereka masih berbaik2 walau tiada ikatan demi 2 orang anak mereka yg masih kecil.

    *PASNI SY NAK JOINT MASUK MEROYAN CREW.. SBB GENG2 DEPA BYK LELAKI2 KAYA.. SAYA NI AGAK SESUAI BERCINTA DGN NADEEM PENGANGGUR , TIME TU BARU REAL NORA DANISH MEROYAN . (JUST JOKE)

    0

    0
  11. Bisnes says:

    GAJI LUMAYAN HANYA BERMULA DI RUMAH , bekerja di rumah sendiri , pendapatan 350-1200++ seminggu , berminat ? Untuk keterangan lanjut SMS nama dan alamat yang lengkap ke 0139424234 sekarang ! !

    0

    0
  12. hames sayor kangkung says:

    menggelabah minah nie.muka mcm mintak kaki.
    semua org tak suka kau. jadi orang biasa je tak payah jadi retis bagai.

    0

    0
  13. ain suzana says:

    sudah2 lah mengata org. jangan nanti sibuk ngata nnt family sdiri pun ada mcm tu. jom sama2 sedekah Fatihah utk arwah Mustapha Maarof.

    Alfatihah

    0

    0
  14. cilikering says:

    hanez, u patut tgk lindsay lohan. u mmg versi die kecuali dr segi duit la cos die dh lama dh jd jutawan, u ni setakat naik ferarri je, boleh la kot, tp property sendiri mcm lindsay lohan tu, mmg jauh ler u nak kejar.

    zaman kegemilangan lindsay lohan mmg dh jatuh akibat kesilapan die sendiri, sama gak mcm ko hanez. to be frank, zaman kegemilangan u mmg dh jatuh dh akibat kesilapan u. i rasa lepas ni u keje je la blakang tabir, dpt gaji gak tu.

    0

    0
  15. lulu says:

    ye ke dah berakhir. haritu nmpak naik kerete sesama. hmmm.. tak baik la tipu. Allah tau. :)

    0

    0
  16. Linzy Longkang says:

    sudah laa hanez, jadi plakon pon org takmo tgk baik ko mintak kejer jadi agen jualan produk terlajak larisss itewww

    0

    0
  17. Mat K says:

    Kalau betul dah bertaubat, Alhamdulillah. :)

    0

    0
  18. Mat U says:

    Lau btl la bagai dikata…Innalillahiwainna ilaihirojiunnn..Alfatihah buat HS..

    0

    0
  19. Anonymous says:

    haniz suraya penipu…baru saje pegi pavilion jalan dengan remy lagi beli cincin bulgari.

    0

    0
  20. Anonymous says:

    dah la duduk atas peha remy..lagi nak menipu muka dia mengulas sebab pakai peeling kut

    0

    0
  21. no says:

    biatch!!

    0

    0
  22. ape2 pon harap hanez ambik pengajaran drp kisah yg lepas tu…jgn sampai pisang berbuah dua kali..sbb gosip2 mcm ni xpasal2 rezeki dgn aura white dah xde..terpaksa mula balik dr awal

    0

    0
  23. yana says:

    eleh, tak berbohong kunun. dulu boleh je bohong cakap romi tu duda. pastu bohong konon da x contact la apa la. tetiba kantoi jugek keennnn. cooiii sgt ko nyah.

    0

    0
  24. anon says:

    Tergelak baca komen2 busuk hati JEMAH PERKASAM, jealous betol dia kat nora. Agaknya bf or suami dia ni minat kat nora, tu yg jealous sngt. Kat atah pandai sngt kata allah maha pengampun. Habis engkau tu jemah tak ingat tuhan ke bila duk fitnah kat nora tu. Bila “time” org, pandai je guna nama tuhan nasihat org. Tapi psl nora, lupa tuhan, duk asek mengutuk je. Aku pun bukan peminat nora, tak pernah tngk pun dia or artis2 mana pun berlakon. Tapi heran ade jugak manusia yg tersngt2 busuk hati dengki kat org. Pd hal tak kenal pun org tu personally. Bersihkan hati dulu jemah ooi…..ingat mati sikit. Jgn kerana dengki, kita duk menghina mengutuk org. Life is too short 2 B filled with bitterness & jealousy…….Cermin diri dulu, adekah kita ni sempurna seblm mengutuk org. Entah2 kita ni lagi jahat & hudoh. Tapi aku rase jemoh, mu ni udoh je sb tulah dengki kat org…

    0

    0
  25. damia says:

    jemah perkasam ni mesti manusia yg huduh dlm & luaran. Ada ke patut menghina ciptaan tuhan, kata org jendul lah ape lah. Sapa yg jadikan dia??????????????????? Kamu ke??? Agaknya kamu ni bkn islam, kafir laknat.Tu yg sedap mulut mengata org….. Bercakap ikut perasaan dengki. Jendul dia pun cantek. Tak mcm kamu. Cer tunjuk gambar kamu pulak, so that kita org blh judge rupa kamu pulak. Dasar betina jahat suka mengutuk org. Ni species mcm jemah ni mesti duk didasar neraka. Perempuan mengumpat disitulah tempatnya. Rot in hell jemah….

    0

    0
    • jemah pkasam says:

      try tnjuk kamu pulak ntah3 lagi teruk dari tenuk..sape ko nk mngkafirkan aku? aku masuk neraka? sape sbnarnya yg ikutkan perasaan?dasar damia tenuk..nk bsyarah konon tp mulut mcm haremm..aku x pnah kata ko masuk neraka,sb tu bukan urusan aku..dngki xde mkna okeyyy..ramai lagi org cantikkkkk..

      0

      0
      • ag says:

        eikk..mak jemah sentap kne kutuk..klu kutuk org bukan main lagi.
        berbakul bakul kata makian and kata kesat mak jemah kat nd, sebanyak tu jugak makian and kata kesat mak jemah dapat.

        0

        0
      • wawa semput says:

        Lol.. penipu!

        0

        0
  26. Anonymous says:

    “karier yang dibina hampir 10 tahun”.. .right.. 10 tahun.. lol

    0

    0
  27. Lol says:

    ishh..yg korang nii melebih kenapa??xde kaitan pon masalah dia dgn korang??lagi pon hanez nii lawa laa sbb tu ramai dengki mcm diatas..kbye

    0

    0
  28. wawa says:

    Errr.. dah putus hubungan? Lps romie sah cerai, dorang tunang n now dah nikah pon.. uhmm yeah right. Nak selamat karier.

    0

    0