Written by Bella | October 17th, 2016

“Peperangan”  yang berlaku antara Elly Mazlein, bekas suaminya Azmi Hatta dan pelakon Faye Kusairi memang panas sekali.  Satu demi satu pendedahan Elly lakukan mengenai sikap bekas suaminya itu kepada orang ramai melalui akaun Instagramnya.

Tidak mengalah, Elly sudah berjaya menuntut nafkah anaknya Putri Sarah Sefhia sebanyak RM 1,500 sebulan.

Elly memberitahu beliau tidak mahu memanjangkan lagi perkara berkenaan dan akui sebenarnya “perang” di Instagram mengenai bekas suaminya adalah satu perbuatan yang memalukan.

Pada saya, bertelagah di Instagram dan satu negara baca mengenainya perbuatan memalukan. Sebelum ini, saya cuba tutup aib serapat-rapatnya. Sejak mengandung lagi, saya sudah kena macam-macam perkara dan hampir meroyan.

Saya berani untuk lantang bersuara pun adalah untuk menuntut hak saya dan anak daripada bekas suami. Ketika saya berdiam diri, pihak satu lagi pula yang banyak bersuara dan itu membuatkan saya juga tampil bersuara. Mujurlah, saya dapat bantuan daripada keluarga yang sentiasa memberi sokongan. Saya tak mahu lagi menoleh ke belakang.

Menurut Elly, beliau enggan lagi memikirkan perkara lalu dan sudah memaafkan bekas suaminya dan Faye.

Sehubungan dengan itu, beliau akan memadam setiap foto dan status negatif serta mengundang kontroversi di Instagram kerana ingin menghormati peminatnya yang tdak putus memberikan beliau sokongan dan semangat untuk kekal tabah menghadapi segala ujian.

Alhamdulillah, walaupun banyak dugaan, saya bersyukur kerana peminat dan pengikut sentiasa memberikan semangat kepada saya.

Baguslah kalau tidak mahu memanjangkan lagi perkara tersebut.  Apa yang berlaku jadikanlah sebagai pengajaran hidup. Kami harap Elly Mazlein terus bahagia bersama anaknya.

Sumber Berita : Harian Metro

37 responses to Saya Sudah Maafkan Faye Kusairi Dan Azmi, Saya Akui “Perang” Di Instagram Memalukan – Elly Mazlein

  1. Anonymous says:

    I LOVE ELLY ?

    3

    1
    • Anonymous says:

      itu lah…dulu sapa suruh rampas laki orang. bersyukur lah ramai yg tak tau. tapi sekarang ramai yg dah tau. semua berpunca dari kau sendiri.

      5

      33
      • eena says:

        kite tak tahu cite sbnr kan.. even ade video melodi tu pn, aku rs jwpn elly samar2 termasuk bab yg si micheal soal elly yg die dh kawin time tu.. jwpn elly tetap mcm samar2.. so xleh nk ckp sbnrnye.. bende tu betul atau tak..

        6

        0
      • kak nam says:

        semuanya sbb promo…gegarvaganza. nak raih undi simpati ke sis?

        0

        19
    • fans elly says:

      luv elly too… faye tu jgn perasan la diri tu famous amous sgt yek.. ingat sikit..populariti awk ngn elly tu.. bagai langit ngn bumi.. kalo xsebab gosip ni, mmg sumpah xkenal hang tu sapa wahai faye..

      21

      0
      • sje komen says:

        TULA BONGOK BTUL SI FAKE TU. SIAP SUH ELLY MINTAK MAAFLA,PASTU CKP KT FOLLOWER YG DIE BLOK GD LUCK UNTUK CR DIE MNTK MAAF. MENTAL PROBLEM PMPUAN NI

        0

        0
      • elly menggelikan.. says:

        aku tak minat dua2..tapi aku sentiasa geli geleman dgn elly mazlien tu, sbb dia terlampau mengada2 yg fake..suara mcm kaswi kembang, geli!! nak tunjuk lembik loyak 24/7, erghhh!!! geli doh!! yg nama faye tu aku tak perasan lagi dia siapa..lantak lerr..

        0

        0
  2. lilyflower says:

    memang senang untuk memaafkan tapi tidak untuk MELUPAKAN….

    61

    0
  3. Anonymous says:

    let go & move on. itu lebih penting.

    22

    0
  4. Orang Baru says:

    Elok la mcm tu..bila kita tutup aib org,Allah akan tutup aib kita…bersabar dan anggap smua tu dugaan dan tiada jodoh..

    20

    0
  5. Anonymous says:

    moga allah kurniakan elly lelaki yang jauh lebih baik dri bekas suami dan mampu menjaga elly dgn baik.. amin

    24

    0
  6. Anonymous says:

    harap menang gegar vaganza.

    10

    1
  7. me says:

    Tengok GV elly dgn abam..lawak betul…pandai nabil & jihan hidupkan suasana
    setidak2nya elly boleh ubatkan hati yg gundah…
    tidak salah hiburan & berhibur..
    yang penting jangan kita lupa hak Allah.

    29

    0
  8. melati says:

    Btol tu Elly…mereka dua ekoq tu mcm Pokemon jew saya tgk…awak tu lawak Elly…!! Elly kalau ko baca aper saya tulis ni pesanan saya, kalau anda menang GV3 nanti saya pasti Azmi mesti akan nk rujuk balik balik..!! saya cuma nk awak ckp kan Azmi tu camgini..” JANTAN TAK GUNA ‘ WANG HANTARAN PUN MASIH HUTANG ADER HATI NK RUJUK ;……wakakakakakakakakakakka

    16

    0
  9. ok fine says:

    Setuju nawwww2…lgpon xde guna nya nk mlayan kpala mroyan dorg tu…asalkan kebajikan n nafkah anak dia settle tiap2 bulan..ok lh tu..bukan nye dia tu handsome or kaya sgt pon nk berebut ngn si faye tu..bior dia jaga plak..tgk cmne..

    10

    0
  10. ida says:

    go elly!!! move on je tak guna bertekak dgn mangkuk 2 ekor tu…
    si fake tu tak abes2 nk meroyan kat twitter..
    menyampah gilaa…
    elly stay cool ya? go elly!

    7

    0
  11. ahkak2 sgt says:

    walaupun ahkak bkn peminat elly..tp ahkak suka tgk lakonan elly dari si faye tu.
    move on je la.. xyah dikenang brg yg lps dan yg sudah tu sudah.
    focus on your GV and ahkak ucapkan slmt bjaya yer kak lina.

    6

    0
  12. bedah says:

    apa yang berlaku pada elly.. nora danish… sama dgn apa yg berlaku pada kakak aku.. sebijik.. masa mengandung ada pompuan ketiga.. kena tinggal.. mengidam cari sendiri.. pegi hospital sendiri.. bersalin suami ntah kat mane.. masa berpantang hampir meroyan kadang2 dia sayang sgt2 kat baby.. kadang2 dia benci sgt2 kat baby…. dia xboleh dgr baby menangis .. mula marah2… nk menyusu baby???.. jauh sekali.. air susu xde sbb stress.. dia cuba bagi susu kat baby.. tp xboleh sampai menangis2.. sbb xboleh .. baby pulak alergi dgn susu formula….. bapak dia???.. entah kemana… hanya org merasa.. dan melihat jer yg boleh memahami.. memaafkan mmg mudah.. melupakan xmungkin!!!.. golongan2 yg sejenis dgn faye fasha dll. semoga Allah bukakn pintu hati kamu ,sedar dgn kesalahan kamu… mohon maaf lah atas kesalahan kamu.. kamu bahagia diatas penderitaan org lain…

    33

    0
  13. sje komen says:

    awat si fake xabis2 lagi meroyan kt tweeter. xpaham aku.haha

    12

    0
    • ida says:

      tahu takpa, pastu rajin gila delete tweet apa yg org lain kutuk dia.. sedih la hidop si fake tuh!! skrg mmg jelas nmpak si fake tu yg bermasalah!!!

      15

      0
  14. fake kusairi says:

    persembahan mantap GV3..tapi mayb nampak nervous sgt kak lina semalam.. buat yg terbaik utk minggu yg akan datang. sy doakan kak lina menang GV3.
    tayah layan si fake gila meroyan kt twitter. Show them what u got ! supermom !!

    12

    0
  15. kak lina sayang says:

    love kak lina !

    5

    0
  16. amoisoya says:

    HEITECH PADU BERHAD !

    0

    0
  17. Ibu says:

    GV semlm Nampak mcm Elly agak blur..atau dia sememangnya begitu orgnya?

    7

    0
  18. damia says:

    Mmg patut ko maafkan dia sb ex hb ko tu yg gatal, wlpn dah kawen tapi tetap melayan perempuan lain, sedangkan faye single. Dlm hal mcm ni, perempuan yg selalu kena kondem. Kalau tak dgn faye, ex hb kau akan menggatal dgn org lain… So, elly kau kena terima hakikat yg ex hb kau tu punca segala2nya…. gatal & tak bertanggungjwb..

    7

    2
    • Anonymous says:

      Relationship ni bukan satu hala je. Kalau lelaki gatal tapi perempuan tak layan, tak jadi jugak. Ada otak, ada akal kan? Boleh fikir sendiri. Ke kau ni jenis manusia yang takde akal fikiran?

      8

      0
  19. Aku says:

    Awat la si Elly ni cucuk muka. Nampok kelakor pun ada. Muka natural kan lebih manis.

    3

    0
  20. Khalisa says:

    Zaman dah berubah…hmmm

    0

    0
  21. X says:

    Semoga dapat undi yg banyak dalam GV…war2kan niat nak pergi mekah.Mesti jadi juara punya.Perserta2 lepas dah buat taktik tu ramai yg jadi juara tapi belum jadi haji lagi.

    0

    0
  22. PeminatElly says:

    Minggu lepas “Usah Ditambah Bara Yang Tersimpan” minggu depan “Berpisah Jua” lagu ZZ..sangat bertepatan ngn kisah Elly..Teruskan kehidupan tanpa menoleh kebelakang

    0

    0
    • JianaJain says:

      Tiada manisan dalam madunya
      Tiada hangat di dalam dakapnya
      Biarku memujuk biarku merayu
      Telahku tabur kasih dan cinta
      Telahku sembahkan semua kelam
      Masih hambar..
      Apalah lagi yang engkau mahukan
      Apalah lagi daya ku korbankan
      Ada kehambaran cubaku elakkan
      Tiada senyum aku girangkan
      Segalanya hilang cuba kutahan
      Berpisah jua…oh..oh..
      Chorus:
      Kerana cintaku dan kasihku
      Airmataku jatuh berlinang..mengalir
      Kerana setia terhadapmu
      Telah dibuang ketepi
      Kerana janjimu dan sumpahmu
      Airmata ku jatuh berlinang ..mengalir
      Kerana itulah peganganku
      Telah dilupa segalanya
      Kecewa..terkilan aku..
      Berpisah jua..oh..oh..
      Berpisah jua…

      1

      0
  23. Anonymous says:

    Semoga elly tetap tabah hadapi dugaan ni…sye tetap sokong elly.i love u

    0

    0