Written by Bella | July 1st, 2015

Aktres Rozita Che Wan memberitahu beliau terpaksa menyewa sebuah kondominium khas untuk menempatkan koleksi pakaian beliau yang tidak terhitung jumlahnya sepanjang berkecimpung didalam industri hiburan.

Saya terpaksa sewa sebuah kondo lain untuk tempatkan baju-baju kami sekeluarga memandangkan tiada ruang untuk menyimpan koleksi pakaian yang ada. Maklumlah saya sudah berada di dalam industri hiburan agak lama. Bukan tidak mahu menjual atau lelong baju-baju itu tetapi agak susah sebab ada peminat yang pernah beli beritahu saiz baju terlalu kecil.

Kondo yang saya sewa itu terletak dekat sahaja dengan rumah saya. Hanya beberapa kilometer. Jadi, mudahlah untuk saya singgah pada bila-bila masa untuk dapatkan baju yang ingin dipakai.

Tambah Che Ta lagi, baju anak perempuannya Aaisyah Dhia Rana yang kini berusia lapan bulan juga mempunyai jumlah koleksi pakaian yang banyak sehingga sudah mencecah empat buah almari.

Baju Aaisyah sahaja sudah memerlukan empat pintu almari untuk menyimpannya. Apa tidaknya, selain saya dan Zain yang belikan baju-baju Aaisyah, dia juga dapat banyak tajaan daripada pelbagai jenama pakaian. Tidak cukup dengan itu, peminat-peminat juga ramai yang hantarkan hadiah. Sebab terlalu banyak, ada baju yang tidak sempat diulang pakai. Pakai sekali sahaja.

Wah, boleh tahan banyak juga kan koleksi pakaian Rozita Che Wan dan keluarga, tentu jika masuk sahaja kondominium tu dah jelas nampak pelbagai jenis pakaian bukan? Iyalah, selebriti harus peka dengan fesyen terkini dan sebab itu ada baju yang hanya dipakai sekali sahaja.

Sumber Berita: Tonton Extra

 

 

 

 

86 responses to Saya Sewa Kondo Khas Untuk Tempatkan Baju Kami Sekeluarga – Rozita Che Wan

  1. neffs says:

    saja nak tanya..sampai 4 buah almari yang tak muat tue,besar mana almari tue..? setakat 2 kaki lebar mmg laa tak muat hohohohoh

    0

    0
    • Anonymous says:

      err..diam2 sudahlah..jgn menunujuk sgt

      0

      0
      • Anonymous says:

        Saya menyarankan agar pihak2 atasan yg berada di Kementerian Penerangan, RTM, Astro, TV3 dan NTV 7 agar segera “gam” dan memboikot kemunculan Azwan Ali didalam mana2 rancangan hiburan kerana dia secara tanpa berselindung menyalahgunakan Twitter nya dengan membuat “hate speech” dan “harassment” terhadap bangsa2 Melayu dengan mengeluar kata2 hina, nista, caci dan kesat. Dia ni sudah melampaui batas dan seharusnya dikenakan tindakan. Harap ambil perhatian. Kalau dia berkerja, nescaya sudah lama dia diberhentikan oleh majikannya. Sangat memalu dan meloyakkan!

        0

        0
        • Anonymous says:

          eeee.e….malas nak layan gossip xde hasil ni.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Wrtwn tnye dia jwb la. Org byk tajaan dr mak ke anak mmg x heran pakaian byk. Syukur la Tuhan beri rezeki. Yg mengata tu dh napa, org x kaco korng, bkn salah dia pn klau dh rezeki dia murah.
          Apakata bju yg dh lama x pki dn mgkin yg murah2 ckt cheta dermakan..hadiah peminat,tajaan,bju beli sndiri yg mahal,bju sndiri yg disyg, x pyh derma pn x ape..yg selain itu je

          0

          0
        • Takda name says:

          wartawan ni suke tanye soalan2 tak menjana minda macam ni.
          gaya macam nak mmbodek retis pon ade..
          si retis yg mcm ni mmg la bangge nk bercerita bnda2 gini..

          0

          0
        • kokping ko says:

          aku duduk apartment ala2 flat ni pun semput nak membayar.. dengan ekonomi yg teruk sekarang harga barang & minyak naik..hurmm.. huntung la cekta..

          0

          0
        • Anonymous says:

          Mana tak nya kerajaan makin naikkan harga, buat tak tau bila rakyat komplen harga barang naik, komplen cukai. Sebabnya, rakyat masih mampu nak bermewah2. Yg dah kaya mmg sah2 mampu, yang tak kaya sederhana pn masih ada kuasa membeli. Daripada komplen itu ini, apa kata buat reverse psychology, kita beli benda yg perlu sahaja cthnya bahan mentah utk memasak dgn petrol, bil api bil air, etc.

          P/s: che ta ni zakat harta tak?

          0

          0
        • Lembu Gemok says:

          che ta, kami tau ang kaya…kami tau ang ada duit…kami tau ang mmg bnyk baju sampai nak kena sewa kondo (walaupon sebenarnya agak over perbuatanmu itu..)…tp rasanya takyah laa war2kan ke pelusuk alam pasal benda tu..simpan anak beranak ang sudeyyyy…kalau rasa duit tu bnyk sgt, besarkan rumah buat closet sendiri macma dalam holywood tu…come on laa…sewa kondo utk simpan baju..over cam sial!!!!

          0

          0
    • abang yang tak bangang says:

      apabila wanita kampung pekasam mula berbicara begini lah jadi nya. betol lah orang kata education yang akan membezakan tahap pemikiran kita bukan nye kekayaan. che ta baik kau diam je jangan canaang, orang bukan impress pon, lagi kantoi kekampungan kau ade lah.

      0

      0
    • islam lady says:

      Alu suka btl che ta ni dulu. Tp skrg makin mnunjuk2 n over. Hilang rasa suka pada dia yg dulu low profile n kelakor walaupon cantik n kaya.

      0

      0
    • Anonymous says:

      Saja nak bgtau Che Ta,jadi la spt Tok Ti wlupun tersenarai sbg jutawan masih bersifat merendah diri dan berserderhana,mungkin che ta nak lawan tok ti kot supaya dia juga tersenrai sbg jutawan di malaysia ni..

      0

      0
    • Gigi says:

      Dia mmg cantik.. Tp sekali bukak mulut.. Hancuss.. Nmpk sangat x educated. Xde class..

      0

      0
    • Anonymous says:

      aku agak almari dia memang besar2 semuanya..cuma yg aku heran bin ajaib baju2 dia pun dia hadiahkan condo..

      0

      0
  2. mawar says:

    x habis2 show off kekayaan…..

    0

    0
    • Lovelyvic says:

      Uiiiiiii… kayanya siap sewa kondo nak letak baju…..
      Kagumnya saya Che Ta….
      Camna Che ta bleh kaya sangat ni…
      Sedangkan suami Che Ta semua mmg tau langsung tak kaya….
      Che ta pun job berlakon tak berapa nan hado…
      Jenama baju ngan tudung pun takde la leh Fareeda…
      Tapi leh kaya giler yek…
      Isk2…. kongsi la rahsia..
      Meh meh,,

      0

      0
      • lita says:

        dia kaya sb shawl ngn jibah dia mahal… jubah dia hrge 1350 kot sehelai jemah… shawl lak 300.. rakyat malyaisa ni kaya2…tu yg beli kt che tah tu…

        0

        0
  3. nok gebuzzz says:

    wah….huntungggnyer la siap ada org kasi2 hadiah lagi…rezeki mmg banyak tapi tak payah nak share pasal kesenangan yg ko ada…diam2 sudah,lagi pon merbahaya cheq taq uii!!jaga2…..ada yg memerghati………….

    0

    0
  4. boboiboy says:

    xyahlah nak riak citer kat orang. mati nanti pakai kain kafan jer. ada baiknya sedekah kat org susah yang xder satu almari baju pon. apatahlah lagi nak menyewa kondo semata2 utk simpan koleksi baju.

    0

    0
    • acik says:

      itu yg sebaik2nya.. buat jualan amal pon lagi bagus.. lepas tu duit tu bagi la kat org yg memerlukan..
      tapi buatlah diam2.. jgn megah2.. itu yg semoleknya.. =)

      0

      0
  5. jhgghg says:

    sewa kondo atau beli kondo? kondo2 kat KL nie bkn murah harganya…..tak penah lagi aku dgr sewa kondo untuk letak baju2…kitaorg nie nk sewa kondo nk tumpang tido pun tak mampu :(

    0

    0
    • minah jambu gi bazar ngan nenek says:

      Owner kondo dudok tempat lain jadi rumah kondo dia sewakn ngan orang lain laaa..kalau ck ta mampu ape salah nye kan..

      0

      0
  6. Anonymous says:

    riak..riak..buat charity work la che ta..

    0

    0
  7. loyalmalaysian says:

    klu kaya sgt buat la rumah banglo lima tingkat…confirm muat letak sume baju…mcm mansion kat hollywood tu…sewa kondo buang duit jer

    0

    0
  8. Orbit says:

    Teringat kesusahan saudara2 kita di pantai timur yg msh bkhemah …

    0

    0
  9. miss h says:

    Maaf cakap.. kalau dah sampai tak sempat nak diulang pakai tu, dah macam sampai ke tahap membazir pulak. Mustahil tak sempat diulang pakai.. peminat or penaja bukan bagi baju hari2..kalau tak beli baju baru, baju yang sedia ada rasanya boleh je nak diulang pakai. Unless kalau memang tak mau.

    0

    0
    • Anonymous says:

      DARI BAGI BAJU KAT ANAK DIA BAIK BAGI BAJU KAT ANAK ORG SUSAH..JADI MELUAT PLAK TENGOK,..MEWAH N RIAK

      0

      0
  10. Che Tah says:

    Che Ta, klu ada masa turunlah ke kelantan…buat sesi lawatan ke penempatan mangsa2 banjir hari tu…daa yg masih duk dlm khemah che ta oiii….bantu depa…derma baju yg xhabis nk pakai tu kat depa…buat kerja mcm ni lg peminat syg…tp hari2 duk menunjuk ni buat peminat jd melugai che ta oiii…..Che Ta cantik…kaya….berharta….apa la sgt nk huluq sikit2 kat depa….xde ke rasa kesian kat depa dlm hati che ta tu……

    0

    0
  11. unknown says:

    aduhai.. dh la zaman gawat kena ikat perut bagai raya plak nak dekat bole plak p canang rata sewa kondo semata2 pasai baju.. ak x penah menyesai ak x minat hg 1 family.. very d annoying.. bawak besabaq che ta oiiiii.. pikiaq la sikit ngan org susah.. x suh pon hg bg harta hg kat depa cuma nak suh hg pikiaq pakai otak ja.. ramai lg artis yg mewah aihh tp hg nih dh tahap cannot b help.. sedey

    0

    0
  12. Bajudipakaisekalije says:

    Kalau baju kekadang dipakai sekali je…apa nak heran…aku pun mcm tu…kekadang yg baru beli smalam pun tak jumpa atau lupa…sebab tak ingat letak mana…padahal baju bertimbun Kat almari …tapi bukan semua harga mahalla..adala sikitsikit…yg byk T-shirt harga rm15 jeeeee……tp bertimbun…sebab aku bukan kuat jalan…asyik kerjakerjakerja je…. Inila kalau kerja kuli sendiri bos sendiri…okbai

    0

    0
  13. kipidap says:

    hmmm… bulan ramadhan pun nak bersikap riak.. sudah2 la.. org lain xsemampu awak. kais pagi makan pagi kais petang makan ptg. x payah la nak menunjuk. banyak2 baju bukan boleh bawak mati pun.

    0

    0
  14. kipidap says:

    Xpayah la nak riak sangat che ta.. kami rakyat malaysia ni semakin hari semakin susah. GST tu ini and macam2.. dengar awak cakap mcm ni geram pulak. xpayah la nak tunjuk2. diam2 jer la.. jangan membazir. dalam islam pun x suruh umat membazir walaupun MAMPU. sekian!

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Laa x habis lagi? Lepas satu satu..ermmm

    0

    0
  16. SALSABILA says:

    AMBOOIII…RIAK NAA….BAWAK TURUN BAWAH SIKIT CHE TA OII..MENINGGI SANGAT TU…XYAH CITA2 LAGI BAGUIH..XDAK SAPA NK KISAH…SAT G KENA ROMPAK BARU ADA AKAI..

    0

    0
  17. mami penang says:

    Huhhh… makin pelik dia nih…

    0

    0
  18. joyah says:

    Riak dah satu hal..nak jugak mention saiz pakaian terlalu kecil..terlalu kecil ke terlalu ketat cik ta oiiii..

    0

    0
  19. mimiyangdivine says:

    kdg2 kan, saya terfikir laaa…dia ni penah tak fikir dulu apa yang dia cakap..ke main belasah je..bingung kejap..bercakap bla bla bla bla…mcm org tak g skolah..fikir la sikit org tgh susah ni harga barang naik, minyak naik..GST lagi.. ramai yg tengah struggle nak survive on a daily basis..nak mkn 3 kali sehari pun lum tau lagi..ni kita ada sorang public figure yang tak hbs2 menayangkan kekayaan.. bkn jealous..benci jauh skali, cuma mintak sedikit keperihatinan kat org lain..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Ape kene la ko ni. Lwk pn ade. Takde kaitan dowh. Baik ko suh semua org kaya tu jgn pki keta mewah rumah mewah bju mewah bercuti mewah sbb disekeliling mereka berjuta manusia yg nmpk dan tau. Hidup ni klu jd manusia, jd mnusia yg tahu Tuhan tu beri rezeki dan corak hidup lain2. Ape punya otak la rezeki org lain ko nk tacing2 salahkn hidup sbb ko x ada dn x dpt? Lembu ke ape.

      0

      0
  20. nyampah i says:

    sekali Allah nk ambik semua tu.. sekelip mata je leh hilang.. andaikan kondo tu terbakar… ermmm… jgn meroyan sudah.. asyik pandang ke langit je minah tua ni, sesekali jenguk sikit ke bawah…

    0

    0
  21. hattap says:

    cam berbaur riak dan takbur jer statement che ta ni

    0

    0
  22. adudu says:

    nak tanya, apa motif dia bagi tau? nak suruh kita KAGUM ke ? dan kita pun berhuhuhuhu ~~~

    0

    0
  23. Pape je la says:

    Nabi s.a.w ada 1 bentuk cincin didalam rumahnya,tapi sudah dihadiahkan kepada org yg miskin kerana Nabi s.a.w takut berhadapan dgn Allah dan dipersoalkn ‘dunia’ yh ada didalam rumahnya.itu Nabi yg dh sah2 masuk ayurga tertinggi pun takut dipersoalkn oleh Allah tentang harta dunia yg ada didalam rumahnya.sedangkan kita manusiapenuh kejahilan dn sah2 teejun neraka dulu sanggup mencanang dn bangga dengan kekayaan dunia yg dikurniakn Allah sementara je tu tanpa ada niat nk infak kan ke jalan Allah

    0

    0
  24. lalalla says:

    tak rasa statement tu dr rozita che wan, mcm di tambah2 je cerita tu…abang nara saja je tambah2 kasi boom bum mcm mercun raya kan???

    0

    0
  25. loyalmalaysian says:

    warren buffet yg kaya raya tu pon pakai nokia lama jer…tv pon x pernah tukar…melayu ni senang sikt jer menunjuk2 x sudah

    0

    0
  26. Anonymous says:

    Diam je si zain tu..xtegur ke bini die tu..

    0

    0
  27. Anonymous says:

    tak perlu la cerita benda2 mcm ni

    0

    0
  28. Noni says:

    Takat kaya dari hasil endorsement tak yah la cerita gebang lebih .. riak lelebih meluat lak tgk..

    0

    0
  29. Anonymous says:

    Tak habis-habis dengan riaknya. Memang, wartawan akan selalu bertanya bermacam soalan. Tapi boleh je kan pilih untuk tak menjawab. Bab baju raya sampai 60 pasang, boleh je jawab “ada la buat persiapan raya sikit” pun dah elok. Tak perlu nak jawab in detail sangat. Peace!

    0

    0
  30. minah says:

    hish che ta ni ckap riak bagai tk tkut ke kena aim dgn perompak…ke penculik ker.bukan boleh kire skang…dek kerana satu org suke menunjuk abih satu family yg terime akibatnyer…dalam keadaan ekonomi skang ni byk jenis orng yg terdesak…org yg betul betul kaye pon tau simpam duit dalam bank senyap senyap takut nk heboh….die ni buat kalut la hai..

    0

    0
  31. rara says:

    Hello che ta ni bukan show off pun dan wartawan suka cedok kisah dia nak wat cam mna..X mampu lg ka che ta jadi org kaya jadi model jakel pun

    0

    0
  32. Anonymous says:

    Che Ta takde kesan dgn harga minyak yg makin naik sekarang ni. Diaorang sekeluarga masih mampu makan kat Pizza Hut & KFC. Jgn risau…

    0

    0
  33. Anonymous says:

    Pergi hantar kat kedai bundle je lah… senang org nak pilih mana yg berkenan di hati. Bukan semua org Malaysia size gedebak tak muat pakai baju dia. Byk yg size kecik juga. Dpd menyebuk canang sampai kena sewa kondo sebab nak simpan baju.
    RIAK JE LEBIH CHE TA NI.

    0

    0
  34. Anonymous says:

    Riaknya. Kenapa la tak disedekahkan je baju2 yang berlambak tu. Di luar sana banyak lagi orang lain yang tak mampu mempunyai baju2 baru. Atau hantar ke rumah anak2 yatim atau badan2 kebajikan. Kadangkala pelik juga lihat peminat dan penaja yang sanggup beri baju kepada orang yang tak memerlukannya.

    0

    0
  35. cikedis says:

    sedekah je baju anak tu dkt org yg memerlukan…

    0

    0
  36. Occo chocorice says:

    Agak agak Siti nurhaliza byk baju jugak tak? Die tak penah canang merata.

    0

    0
  37. erm says:

    xhabis2 ngan cerita die ne. pasal baju pn nak heboh ke?? xpham aku.
    bak kata azwan ali aka diva AA…bangsat!!

    0

    0
  38. Kebaboom says:

    Ada sorang Menteri ni kata rakyat Malaysia masih tak terkesan dgn GST dan segala kenaikan harga sebab bila dia tgk kedai KFC masih penuh. #pengsan

    0

    0
  39. Kang ank bjang lari lg says:

    Minah ni suke cite lbih2 la.sdah la,bosan.klu dh kya sklipun..kne igt2 ade org ssah dr kite.xkn lh dlm byk2 bju xde satu pn muat nk bg org??igt awk sorang je kcik bdan ?atau bju awk bukn taste diorg?

    0

    0
  40. Anonymous says:

    mati pakai baju kapan murah giler gak,kondo tak muat masuk kubur..kahkahkah..melayu gila tak ingat mati,riak lagi plak tuh..apa punya sial makhluk akhir zaman ni..hak tuih.

    0

    0
  41. Cik bedah says:

    Sejak akhir2 ni suka betul menunjuk2…sudah2 la,,,,jadi kan org2 kaya yg tk menunjuk2 sebagai tauladan such as dato siti,,,mizz Nina….I like their style,,,,humble

    0

    0
  42. kyra lydia luvs EL says:

    semakin riak makcik ni….cuba muhasabah diri sikit…

    0

    0
  43. sakit mata says:

    Alahai itu pun nak citer ke? Jangan riak sangat..kalau Allah nak tarik rezeki tu sekejap je….by the way nape anak yang no. 2 tu dah tak sekolah kat Kolej Yayasan Saad ya..cu citer skit Che Ta…

    0

    0
  44. Che Tah Getah Busuk says:

    Che Ta ni tak takut ke dia bercerita kemewahan dia yg melampau-lampau tu nanti orang fitnah dia buat keje-keje haram ( Jadik social escort..) sebab kalau nak harapkan duit berlakon rasanya orang lain lagi banyak berlakon tapi takde kaya macam dia.. Apa sebenarnya sumber kekayaan dia ni yek??

    0

    0
  45. Lara says:

    WEh korang nak suruh dia sedekah baju2 dia? Ada ker sesape nak pakai baju beropol lip lap lip lap orang tua perasan muda lagu tu? Tak payah la sedekah baju2 “glamour” dia tu, baik jual lelong sedekah duit, lagi efisien, tapi nak ke dia hulur duit? Macam bakhil jer dia ni I tengok. Kawen pun taja, beranak taja. Macam tak pernah pulak tengok dia taja orang.

    0

    0
  46. Feredea says:

    Bertuahnya jadi Che Ta, saya ni asyik ulang baju yang sama saja

    0

    0
  47. burn says:

    y u all layan dye nih ,dye sja nak bagi u all hot supaya dye btambah phala n u all dpt dosa..abai kn je last2 dye penat stop lor tuh..tak ada nak org komen lagi tak tau lor dye sendiri y buat komen2 balik u all pung bebalas komen huhu..duniawi

    0

    0
  48. kiah pekasam says:

    dari ko riak & show off…baikla ko sedekahkan baju2 tu ke orang2 yang memerlukan…spring cleaning sambil bersedekah pls…(kiah yg x kaya macam ko pon xdenye nak lelong baju…baik sedekah je…dpt pahala in sha Allah)

    0

    0
  49. mimi says:

    For me…tak pa suka ati dia…. cuma harap2 jgan berahir macam ….. sakit xmampu dok mintak derma kt org tp nk spital mahal…. itu je…

    0

    0
  50. Anonymous says:

    peminat ckp saiz baju terlalu kecil? mksdnya peminat2 che ta ni saiz xxl lah yer.. alah..klu tak dpt jual atau lelong, dermakan jer lah. kan dpt banyak pahala, dpt juga krngkan ruang utk top up bju br. tak gitu? susah ke cadangan ni?

    0

    0
  51. bedah says:

    che ta…aq cadangkan ko sewa kubur sekali tok korang sekeluarga…lagi bagus..

    0

    0
  52. Sosaiii... says:

    Motif article ni sesaja mo tunjuk kat org, betapa kayanya dia…ko bawalah semua tu nanti masuk kubur yeee… Jap mo termuntah hijau dah nieee…

    0

    0
  53. Errkk says:

    Ni riak ke apa ni??errkk…

    0

    0
  54. melati says:

    Kekadang sian pun ader gan Che Ta ni….hihihi

    0

    0
  55. bedah bedot says:

    Riak….itulah hakikatnya.

    0

    0
  56. aulia says:

    Gossip2 jgk.. puasa mulut, hati, mata dan lain2 dilupa jgn..

    0

    0
  57. NAUZUBILLAH says:

    Assalamualaikum,

    Minta maaf awal2 sbb akhirnya jemari aku ni menempa dosa2 petang ini kerana nk komen psl CheTa.
    Sebulan Ramadhan ni, biarlah mata je yg tengok dosa, taknak la mulut dan tangan pon sama naik melayan gossip..tp sbb aku rimas sgt tgk CheTa Che Tot CheTiT kelentit nih… Cheq Meluattt aihhhhh….!!!

    1- Satu dunia tahu dah Rozita Che Wan cantik, tiptop,meletop, bergaya dari hujung rambut sampai hujung kaki…
    2- Satu dunia juga tahu RCW kahwin dengan Zain Saidin yg hensem, mat saleh (celup) muda belia…
    3- Satu dunia pon dah tahu RCW & ZS ada sorg anak perempuan yg cantic jelitawAn ibarat Puteri Raja Balqish…

    Sudah2 ler, cukup dengan semua cerita pasal RCW daripada bentuk badan, paras rupa, rumah, kereta, anak2 yg bersosial, gossip cinta, skandal, prawedding London bali Uzbekistan goheadgostan syaitooonnn, Wedding of the year until Jannah.. Sampai kan hal beranak pon nak cerita semua biji butir kt wartawan. Kita tahu la yg awak tu kadanggg2 di interview oleh wartawan, so bila org Tanya kena la jawab…ye tak….
    Tapiiiii tidak perlu la semua bijik butir kelentit kau pon nk cerita dan jawab pada wartawan bila ditanya. Tak semua perkara perlu dikongsi.
    Amik jari telunjuk letak sikit kt tepi dahi tue.. Pikiaaaqqqq !!!

    Sehebat mana pun, seGAH mana pun, sekaya mana pon, secantik dan semewah mana pon kita,,, BAHAGIA itu biarlah kita saja yg tahu.
    “BAHAGIA ITU BIARLAH KITA SAJA YG TAHU”

    Tak perlu dicanang, diwar-warkan, ditulis dan bercerita merata pelosok seolah2 ingin berlawan2 sesama manusia . Sesungguhnya ALLAH jualah yg lebih HEBAT. Segala yg ALLAH beri skg ni Cuma sementara.

    Kadang2 kita rasa mcm “alaaa aku takde niat nk menunjuk pon, wartawan Tanya, aku Cuma jawab jer” / “aku bukan nk berlagak tapi org ramai yg pikir negative” / “aku bukan menunjuk, tapi Cuma berkongsi dgn peminat” / wahai manusia artis…itu semua jawapan cliché.. CLIHE..CLICHE…

    Hakikatnya, pegang dadamu, Tanya hatimu, SEKELUMIT riak, takbur, ujub MESTI BERADA JAUH DALAM HATI KAU. KETAWA BESAR SYAITON.
    RIAK, UJUB, TAKBUR, BANGGA DIRI, TERPESONA DGN KECANTIKAN SENDIRI kadang boleh terjadi tanpa kita sedari tanpa kita ketahui..

    Nikmat yg allah beri sekelip mata boleh ditarik balik jika DIA menginginkan. Jangan sampai ISTIDRAJ tanpa kau sedar.

    #Kekdg terpikir, org jakun dan batak (yakni tidak pernah merasa sebelum ini) jer yg biasa nya suka pukul canang segala bijik butir. Kesiannnn prak btoi CheTA hulu ni.

    0

    0
  58. Sarah says:

    Sewa kondo just untuk simpan baju…? Seriously..? *geleng kepala*

    0

    0
  59. cahaya says:

    Ya Allah..mangsa banjir hr tu masih duk di khemah.tak ada sape bantu buatkan rumah..yang miskin daif sangt..yang kaya..kaya sangt sampai sewa kondo untuk letak baju je…dunia akhir zaman..

    0

    0
  60. whatever la che ta oiiiii... says:

    hurm…psal simpn bju ktne pon nk cite..

    0

    0
  61. mojo says:

    Sewa kondo.aku ingat sewa kubo.udah2 ler.baju tak kemana.sayang sngt baju tu.derma jela baju2 tu.ala kadar suda.esok keluar berita basuh underwear satu guni pulak ye.

    0

    0