Written by Bella | August 22nd, 2016

Hubungan Emma Maembong dan Kamal Adli sehingga kini masih dihimpit pelbagai spekulasi dan gosip. Ramai yang ingin tahu apakah status sebenar hubungan mereka.

Baru-baru ini, Kamal ada meluahkan hasratnya bahawa beliau ingin membaiki hubungan mereka dan memperisterikan Emma.

Berbicara mengenai kenyataan Kamal, Emma menerusi  Berita Harian enggan memberikan komen lanjut mengenai perkara berkenaan dan menyerahkan soal itu kepada Allah SWT.

Untuk hal ini, tidak manis rasanya saya sebagai perempuan memberi komen berlebihan. Cuma bagi pihak saya, kalau betul jodoh saya bersama dia, dengan izin Tuhan kami akan bersatu suatu hari nanti.

Saya tidak pernah katakan kami sedang bercinta. Cuma saya nyatakan saya mengenali Kamal dan sampai sekarang saya masih lagi sedang mengenali dia. Jadi, sekiranya hubungan kami tidak jadi, tidak timbulnya isu.

Kalau sampai ke jinjang pelamin saya bersyukur. Kalau jodoh tak kesampaian, saya akur dia bukan jodoh saya.

Seperti yang anda semua tahu, minggu lepas ayah Emma telah megalami kecederaan selepas ditetak oleh penyamun. Disebabkan perkara itu juga, Emma akui ia membuatkan beliau berfikira sekali lagi untuk berkahwin kerana siapa yang akan menjaga ayahya itu nanti.

Mungkin dahulu saya rasa sudah bersedia untuk berkahwin. Tapi selepas apa yang terjadi pada ayah, saya mula berfikir, jika saya berkahwin siapa yang akan menjaga ayah? Ayah bukanlah penghalang untuk saya berkahwin. Jika saya sudah berkahwin pun, saya pasti boleh menjaga dia. Tapi buat masa sekarang biar saya fokus dengan ayah dahulu.

Bagaimanapun, saya tetap akan berkahwin suatu hari nanti. Cuma pasangannya masih menjadi tanda tanya. Biarlah saya berjalan mengikut arus.

Daripada kenyataan Emma, jujur kami rasa beliau seakan merasa kecewa dengan sesuatu. Emm, setiap hubungan pasti ada pasang surutnya dan ia sebenarnya menguji kesetiaan dan kasih sayang keapda pasangan. Kalau ada jodoh antara mereka berdua,  pasti Emma dan Kamal akan bersatu juga.

Sumber Berita : Berita Harian

28 responses to Saya Serah Soal Jodoh Dengan Kamal Kepada Tuhan – Emma Maembong

  1. Anonymous says:

    X bcinta tapi berkawan.. tpi cite ko kuo x bhenti2.. adoii

    0

    0
  2. minah jambu - safety first says:

    kau tungu la lagi 7taon ngan si kamal tu huh !

    0

    0
  3. kecik says:

    ala.. bosan la cerita diorang ni.. macam budak2..

    0

    0
  4. ms bruneian says:

    wanita desperate

    0

    0
  5. siapa saya says:

    bosan kot. siapa nak tahu pasal ko ?

    0

    0
  6. M to the E=MEMBONG says:

    bosan betul aku dgn minah ni. memanjang je problem die. ni memang kena sumpahan ke apa?? berulang2 sebut kes bapak kenak rompak, mcmla si kamal yg rompak sampai fobia la konon nk bercouple. cakap je ko dah borin kan senang, takyah korner baring membabitkan ayah ko yg bimbo tu. ayah kan? kenapa nak harpkan anak bagi makan? kenapa ayah emma takde job ke? tebalik la dunia sekarang, anak pulak yg carik makan tuk bagi ayah yg serba sempurna sifat. susah2 ko kahwinkan apak ko tu dgn wan maimunah dek, habis cerita! drama sgt la ko ni emma

    0

    0
  7. kakikukeko says:

    aku tak penah komen..tp kali ni aku nk komen mengenai emma kata ”Saya tidak pernah katakan kami sedang bercinta”…?? kahkahkah…abis tu ko ngan kamal bekepit 24jam n gambar2 ko yg romantik ala2 mcm dah laki bini tu apaaaaacitaaaa?? hahaha klakar la ko diknonnn…”sedang mengenali” tapi dAh mcm2….emma2..kahkahkah

    0

    0
  8. terpijak taik says:

    Oi minah, kalau orang dah tak nak tu, tak yah le nak serah kpd tuhan lagi. Ramai yg dah merasa dan memancut, walaupun bertudung. Mungkin tuhan dah laknati kau kot?

    Geli aku nak buat bini macam ni, macam macam orang dah bercucuk tanam dan menabur benih. Saya tak nak pompuan macam ni, pakai tudung tapi perangai macam……lebih baik cari pompuan yg tak bertudung tapi hati mulia dan bersih

    0

    0
    • minah jambu - safety first says:

      betol tu minah jambu cokong ngan kau..mungkin kau pon berhati mulia god bless..

      0

      0
    • Support terpijak taik says:

      BOOOOOM statement!!

      0

      0
    • Rgv says:

      timah ni mmg poyo…tak bercinta konon…pegi pulau perhentian kamal bebas je keluar masuk bilik kau…kamal siap panggil kau wife lagi…taik kucing la…

      0

      0
  9. kokocekelat says:

    hahaha

    0

    0
  10. Anon says:

    dari zaman dia baru break ngan zizan lepas tu ada rumours ckp dia ngan kamal n then dua2 ni deny tp berkepit je all the time lepas tu buat iklan EST cola tampar menampar yg kena condemn teruk tu sampai emma ckp dia tunggu green light dari ayoh dia utk kahwin ngan kamal n then few weeks ago dia nak tunggu kamal balik dari overseas utk discuss hala tuju relationship dorg n then last week nara jugak ckp kononnya drg dah break..ni lah kronologi kisah cinta dua ekor ni.. couple plg annoying n immature kat Malaysia skg.n then smlm emma tweet bengang kat zizan sbb zizan perli dia n kamal kat konsert AF..tp kat ig story dia menggedik ngan kamal pulak .mcm dah ok je..

    0

    0
  11. anonymous says:

    betul2 I pun nampak ig story dia few hours ago conteng2 muka kamal n gelak2..memang menyampah kisah cinta dorang ni.. sebenarnya c timah ni merajuk je pun ngan kamal ni tapi dalam hati belum pun nak break.. so kamal pun tak nak sejarah berulang n then declare cinta dia kat melodi n then cakap dia yang bersalah bla bla. budak kecik macam c timah ni mestilah senang dipujuk.. dulu kamal pun buat benda sama time nak win balik intan kat melodi tu sampai kata dia melutut bagai tp intan matured la kalau dah tak nak tu mmg dia dah tak nak..yang case ni main tarik2 tali je.. menyampah betul..

    0

    0
  12. Anonymous says:

    apa masalah la ko ni timoh!

    0

    0
  13. fit says:

    skrg pun, bukn ko jaga ayah kau pun.. sama je ko kawen ke x..errkk

    0

    0
  14. bosan says:

    bila la nak matang ppuan ni. kesian aku kt ko kamal. pegi cari bukan artis lagi senang. dia rs dia hot sangat lettew main tarik tali. patutla zizan tak tahan. tak matang budak emma ni. kalo anak ayoh sgt suh ayoh ko jela carikan ko laki.

    0

    0
    • Hrush says:

      kamal pun sama je tak matang. keje nak bercinta sampai 500 tahun agaknye tak reti2 ajak kahwin. mmg patut pon intan blah. zizan tu pun apa kurangnya plaboy jugak kalau tak takkan lah Leez AF tinggalkan dia kahkahkah semua sama jelah!! beria nak kesian kat kamal bagai

      0

      0
  15. Anonymous says:

    Ramainya la dengki kat Emma ni ye.biar la dia. Dia gedik ke APA ke mintak duit korang ke

    0

    0
  16. Zabedah says:

    Jadah kau x bercinta….

    0

    0
  17. Yulia says:

    Such expected statements from this young women. I’m sorry, as time passes, it’s obvious that this girl is overly sensitive, wants too much from a man and overall problematic. She changes partner like changing lipstick color. Always have issues with any guy she dated. Lucky this girl is pretty, she’s always going to have a guy besides her. But, the guy is going to be a different person as time passes. Not really a wife material. At the end of the day, if she doesn’t change her ways, she’s going to sleep alone in bed forever.

    0

    0
  18. Aku says:

    Ini najis punya kisah cinta.

    0

    0
  19. Hakak jemah says:

    menggedik btl la kapel ni! Pg kata bercinta, ptg kata dh ada masalah. Malam lak ngaku nk break.
    Esok pg dh elok, mlmnya pulak ckp xpnh bercinta.
    Kepala hangguk btl la!
    Korg hengat korg sweet sgt ke nk mengada2 mcmni??$&%#?£€?
    Itu je la yg menaikkn nama ko timah oi! Gigih nk bertahan dlm industri dgn gosip percintaan berok ko tu. Puuii!!

    0

    0
  20. gisele says:

    Emma emma kamal kamal…..haih

    0

    0
  21. Sal says:

    Sedih aku tgk korang ni penat2 taip pastu dpt dosa.apa korang dpt klu kutuk dia?positif la ckit.klu minat follow,klu xmnt abaikan.bg aku minat kat artis krn bakat bkn perangai sbb aku nak tonton cite diorang bkn nak tinggal serumah .jd enjoy jelah tgk tv

    0

    0