Written by Bella | November 29th, 2016

Isu mengenai tindakan Uqasha Senrose membuka tudung masih lagi belum tamat. Ya, kami tahu tentu ada juga terfikir apa lagi yang hendak dibicarakan.

Baru-baru ini, Uqasha menerusi portal Astro Gempak memberitahu beliau selesa dengan imej terkininya kerana tidak perlu berpura-pura memuaskan hati orang lain.

Saya selesa begini, daripada bertudung hanya sebab nak jaga hati orang ramai buat apa, lebih baik jadi diri sendiri dan saya rasa lega.

Kalau orang tak suka tak mengapalah. Memang dari mula saya bertudung pun tetap ada orang tak suka jadi saya nak buat bagaimana? Kita tak dapat nak puaskan hati semua orang.

Sebelum saya buat keputusan untuk membuka tudung, ya memang saya berfikir terlebih dahulu tentang akibat yang akan saya terima, tapi apa yang saya boleh katakan, saya memilih untuk tidak mahu menjadi hipokrit dengan semua orang.

Uqasha hanya ingin meneruskan kehidupannya seperti biasa dengan gembira tanpa memikirkan lagi kecaman daripada netizen mengenai isu tersebut.

Sumber Berita : Astro Gempak

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

82 responses to Saya Selesa Dengan Imej Sekarang, Buat Apa Bertudung Sebab Nak Jaga Hati Orang – Uqasha Senrose

    • kentang jenner says:

      buat salah duk diam x bleh ke…x perlu nak pertahankan sgt ko punya decision tu qasah oi. kau dah bsar dan tau mana baik buruk, dah tau hukum hakam agama..diam2 sudahlah…xperlu salahkan org lain atas decision kau… dunia ni mmg mcm ni, kejar dunia mmg memenatkan…

      39

      0
    • Anonymous says:

      Ko jawab laa camni kt akhirat nnt..bangang..dah elok pakai tudung tutup aurat,,pi cabut buat pa..

      6

      1
  1. ohAku! says:

    sehelai rmbut dilihat laki bukan muhrim pon dah berdosa. apatah lagi berjuta helai rambut ni yg dilihat seorang laki bkn muhrim, tu baru sorg ye, yg berjuta2 manusia ni. allahualam. aduiyai. esk waktu rmbut kena tarik dgn bara api, kena bakar, harapnye time tu selesa jugak lah ye.

    31

    0
    • lol says:

      daripada dok bagi nasihat tapi nada mengata..esok lidah kena kerat kat padang masyar, harap time tuh boleh mengata ke idok ye..

      To Uqasha, sy doakan yang baik2 untuk kamu..amin

      6

      24
      • Pekerja Gomen says:

        Dia akan pakai tudung…
        Bila dah beruban nanti..
        Masa tu nak kaler rambut pun dah takde duit..
        Job takde… masa tu dia paai tudung…

        23

        0
        • ohAku! says:

          hahahha sokong hahahahhaha

          7

          0
        • Anonymous says:

          Sibuk sangt pakai tudung..pakai tudung..mak2 kita dulu2 pun tak sibuk pakai tudung..masaalahnya skg pakai tudung tapi bawh telanjang..ketat nampak bentuk badan..lengan terselak.tayang buah dada..nyampahlah orang2 yg komen sibuk suruh orang lain pakai tudung.biarlah Allah yg judge..tahu tak anda..kalau kita ada ingatan bahawa seseorang tu berdosa dan bakal masuk neraka..maka kita lebih berdosa dari orang tersebut…biar Alllah ajerlah yg judge..hati tu biarlah bersih

          1

          10
      • ohAku! says:

        celah mana nada mengata?bodohnye hahahahahahahahah

        9

        1
      • Mmmmm says:

        Memperingati.. menasihati.. kalau di panggil mengata.. dunia ni dah jadi tunggang terbalik.. dah cukup indah peringatan dia.. sama mcm rasullulah suruh.. ko ni mesti free hairkan..? Terasa sampai tusuk kalbu..

        24

        0
    • Anonymous says:

      wlau apa pun nk jadik jgn main petik hukum Allah….

      2

      1
  2. Anonymous says:

    love the way you berhijab long time ago..

    7

    2
  3. melati says:

    Org Gilo punya ckp…!!! camtu lah….nanti bila bakal suami Uqasha Senrose dh terjumpa nanti pulih la Dia…hmmmmm

    5

    0
    • Anonymous says:

      Gilo si ungkasa ni.. sapa suh ko jga hati org?? Jga iman ko tu. Tudung tu ko suka ke x wajip pkai dol.. x Kira org suka atau x.. pkai tudung pun org mngata.. so ko lebih pilih org mngata ko ketika Buka tudung??? Mnyalahkn org lain.. hakikat diri sendiri x btol..

      23

      0
  4. Anonymous says:

    tak paham aku dengan orang malaysia ni, bercakap tentang dosa tidak memakai tudung, yang kamu perli dan buat fitnah tu tak berdosa pulak? sudah sudah lah malaysian, kamu semua sudah kerja kan tanggungjawap kamu, menegur. sekarang biar lah dia sahaja yang menanggung dosa nya. Malaysian Malaysian..

    1

    17
    • melati says:

      Anonmous Nov 29, 2016 at 12:15 pm…kalau awak tak suka Malaysian pergi lah tinggal kt Bulan..lagi GST pun tk payah bayar……wakakakkakakakakaka

      11

      4
      • Anonymous says:

        Inilah orang malaysia yg paling bodoh dan yg paling riak pernah aku jumpa

        0

        5
        • Anonymous says:

          mmg tggjwb org islam menegur mana yg batil, agak2 klu x suka org tgur xyah upload gmbr dedah sana sini..sng crita kan?? ni sdiri geletis nk letak gmbr bkn2 nk buat prangai bkn2 lepas tu nk bash org kri knan..kau jugek bodooo

          0

          0
  5. damai says:

    ini ayat budak2 remaja yg x nak buat amal ibadah, pakai hijab bukan nak senangkan hati semua org, dah x nak pakai, jgn keluar statement bodoh mcm tu, kan ada lebih baik diam atau ckp “doakan sy agar sy dpt kembali berhijab, skg sy perlukan doa kalian aja”, itu lagi baik dari merapu2 ckp mcm x ada iman langsung

    22

    0
  6. Boo Uqasha says:

    In the first place, sapa yg suroh dia pakai tdg?? Peminat ke?? Bkn sb trend ke mase tuu??

    16

    0
    • Anonymous says:

      Dia pakai tudung sebab trust bercinta. Then kantoi sebab still g club malam and lebih kantoi bila gmbr x bertudung and baju ala2 singlet and jeans rabak bercuti dgn iqram dinzly

      11

      0
      • Anonymous says:

        Silap eja FRUST bukan Trust

        3

        0
        • Mat Ronggeng says:

          Salah tu… Dia pakai tudung sebab trend jual tudung… Ada mangkuk hayun jadi kan dia keldai tudung… Err maksud saya model tudung saji. Tutup bukak… Tutup depan peminat regards… Bukak kat kelab malam dan Koh Lipe.

          Ala… Dia ni mana kenal erti “frust”… Kalau dah bercium molot bagai… sungguh ber “pengalaman”… Adik beradik dia… Hazab…

          2

          0
        • nalola says:

          budak wechat ni huhu

          0

          0
  7. Anonymous says:

    Masa dia bertudung pakat duk perli “bertudung tp pangai bitch baik tanggalkan je tudung tu”. Bila dah bukak tudung dan jd diri sendiri pakat duk kutuk pulok. Btol skali kata uqasha tu, tak perlu nk puaskan ati sesapa terutamanya setan2 yg bertopengkan agama ni. Dosa rambut nampak, dosa mengutuk mengata tak dihirau plak. Bg setan2 agama ni, hanya dosa aurat pompuan ja dlm islam ni yg perlu diutama.. ko mulut jahat tp berjilboob pub takpa… as long as btudongggg. Ni spesies yg jijik yg sebenarnya.

    3

    12
    • Mumia says:

      Please explain perangai mcm ‘ bitch’.

      4

      0
    • Anonymous says:

      bertudung dan mengumpat-1 dosa
      tidak bertudung dan mengumpat – 2 dosa

      jadi pikir2kanla,bertudung tu wajib….kalau sekadar sunnah org xkan tegur,jangan digabung dosa tidak pakai tudung dengan yg lain sebab tu 2 perkara yang berlainan

      2

      0
  8. Anonymous says:

    astagfirullah..bercakap macam xde agama…macam xde ALLAH..semoga beliau dapat kekuatan untuk mencari hidayah…

    12

    0
  9. Aiskrim Coklat says:

    Uqasha, saya rasa lebih baik anda berdiam diri daripada terus menerus bercakap mengenai isu ini. Buka tudung lebih ramai peminat dan pakai tudung sebab terpaksa adalah isu sensitif yang rasanya tak perlu dipanjangkan dan dimain-mainkan. Allah Maha Mengetahui isi hati kamu, jadinya serahkanlah segala-galanya pada Dia. You do not have to keep on lingering on this issue, takut-takut perkataan yang keluar itu menyebabkan kita makin jauh dariNya. All the best Uqasha!

    38

    1
  10. E-sha says:

    Assalamualaikum… sy taw kalo sy komen pun mesti Cik Uqasha xbaca. Tapi bukan niat nak mengata. Betol, kita tak perlu jaga hati manusia sebab manusia ni macam2 perangai. Manusia tak jahat tapi akhlak dan peribadi yang menentukan dia baik dari segi akhlak atau peribadi, pada pendapat sayalah. Maaf kalo salah cakap. Cik Ukasha kata xnak hipokrit sebab rasa tak tenang, tapi tenang tak hati bila perintah Allah di perlekehkan? Bukan kearah menutup aurat saja. Banyak benda kena jaga. Bagi saya, bila jaga solat, InsyaAllah benda lain akn ikut skali. Sy pn x sempurna cuma sy tulis ni pun sebagai peringatan kepada diri sendiri. Kita x boleh jd cermin diri sendiri sebab bagi kita semua yang kita buat betul, orang sekeliling yang melihat dan menilai. Ambil yg positive & yg negative jd kan iktibar tuk kita. Wassalam

    7

    1
  11. Wuttheheck says:

    Apa lagi dia ni nak buktikan? Nk bgtau semua org yg dia rasa dia makin cantik, makin hebat, makin ramai follower, makin ramai org puji lepas dah bukak tudung? Hmmmm.. why dont u just keep ur mouth shut woman. Istidraj.. istidraj

    9

    0
  12. mak kuntum says:

    Kebanganan apakah ini nak oiiii?????????????? Mak rasa Uqasha x perlu nak berkata kata apa pun mengenai tudung ni, lagi dia cakap lagi menampak kan kebodohan dan kejahilan dia..muka tu dah cantik jadi kata kata tu biar sepadan dengan rupa paras

    4

    0
  13. mak kuntum says:

    Kebangangan…huhhh..salah plak eja, dah macam budak wechat lak,…heheh

    2

    0
  14. pening dgn artis skrg says:

    Nauzubillahiminzalik.
    Kami pakai tudung, tutup aurat bukan sebab org suruh, tapi lillahi taala.
    Kalau niat kita pakai tudung sebab org suruh memg kita tak kuat qasha oit…

    9

    0
  15. trashwillalwaysbetrash says:

    siapa dia ni? apa contribution dia pada negara,agama,society? can somebody tell me who is she????? thanks!

    10

    0
  16. Anonymous says:

    Kau tak pakai apa apa pun,ada aku kisah.

    10

    0
  17. Ade Aku Kesah says:

    Bertudung ke tak bertudung ke same je…
    dulu bertudung pun berpakaian umpama tak bertudung..
    so lebih baik cabut je trus tudung tu…
    anyway smoga akan mendpt hidayah la nti

    7

    0
  18. brunes says:

    jaga hati orang is common courtesy, but jaga iman tu wajib. lebih baik ko diam ungkasha ini statement bodoh bertubi tubi ko keluarkan setiap minggu. move on lah, kau tak nak pakai tudong diam je tak payah provoke netizen doh

    26

    -3
    • Anonymous says:

      “Jaga iman tu wajib”, tapi panggil orang ngan nama haiwan. Ni la salah sorang penonggang agama. Setan bertopeng agama.

      0

      2
      • brunes says:

        ungkasha tu haiwan ke? oooo aku baru tau la.. tu la kau ni antara aku dan ungkasha, kau nak menyampuk pun kau ada dosa dia juga. contradicting la orang mcm kau ni. please go somewhere else mcm di masjid ke kalau tak nak dosa. kalau di sini i dont think iman kau tahan beb hahahahah ps: aku tau iman aku cetek but atleast aku anonymous dan bukan artist k bai

        2

        0
  19. sue says:

    of course ramai yang akan pandang serong – not only at your actions, but the words you uttered.
    what I can say is that I hope the taufiq and hidayah will reach you one day.
    Mizz Nina is a sterling example. Her turning point came during umrah and ever since then, she embraced it wholeheartedly and ditch whatever that is not in line with what she embraced. Subhanallah..

    19

    0
    • Brunes says:

      And she is very much content now alhamdulillah.. #lifegoals i love mizz nina!! Eh terkeluar topic pulak hahaha

      6

      0
  20. Anonymous says:

    Lakukan kerna itu suruhan Allah, bukan kerana jaga hati manusia. Insya Allah selamat.

    5

    0
  21. done dakwah says:

    salah statement tu. bertudung bukan kerana nak jaga hati orang, tapi bertudung kerana patuh perintah Allah.

    3

    1
  22. Anonymous says:

    have you lost your effing mind eh? whatever it is, ko giler ke apa to made a statement like that? this is why education is important!

    9

    0
  23. AntiBodoh says:

    setiap ayat kau nampak sangat kau bodoh qasha.

    2

    0
  24. Anonymous says:

    erkkk..beauty w/o the brains ke? rase nyer ni lebih tepat …ugly and w/o the brains..

    1

    0
  25. zeetajones says:

    Taknak jaga hati orang konon..Mcm mana dgn jaga perintah Allah? hmm, maksudnya dulu awak hipokrit la ye???

    1

    0
  26. Jojo says:

    What a dumb ass b***h. DO NOT PROCREATE and save us from your dead from the neck up genetics.

    3

    0
  27. Anonymous says:

    jilat sdp ni

    0

    0
  28. Anonymous says:

    Kat Malaysia ni yg ketat sangat tak boleh nak tukar agama dari Islam ke agama lain. Kalau boleh tukar agama sesuka hati memang dah ramai artis Malaysia tukar agama. Baguslah jika pendirian dia sedemikian…sekurang kurangnya dia tak hipokrit bertudung. Ramai pompuan melayu Islam sekarang pakai tudung tapi tudung bonggol unta, pakai baju jarang, pakai seluar legging sampai Nampak lurah puki. Lebih baik tak payah bertudung…baju seluar ketat metat kalah sarung nangka. Lihat je artis yg jadi datin datin kaya yg betudung sekarang. Mcm Reebbeca Nur Islam. Lihat cara mereka berpakaian….huhuhu… menyeksakan diri je.

    1

    1
  29. Mal says:

    Dik, beristigfar dan bawak mengucap. Takut kenyataan main taram je menjejaskan akidah kau nanti. Menutup aurat tu suruhan Allah. Wajib dan telah dinyatakan besarkan dosa serta azab bagi yang tidak patuh. Ko bukan masuk reality show

    2

    0
  30. tweety2805 says:

    rasa nak lempang laju2 minah sorang nih!
    u better shut your mouth girl…huhuuuu

    1

    0
  31. Anonymous says:

    Hukum ALLAH jgn dipersendakan nanti bala dtg menyusul…

    3

    0
  32. Jibby Love Tuya says:

    tolong berlakon porn plz..dalilnya “be yourself” LOL

    1

    0
  33. tahlawey says:

    sayangnya uqasha… muka cantik.tp tak berapa bijaksana dalam berkata2. sayang …seribu kali sayang…………………..

    3

    0
  34. Anonymous says:

    B.E.N.G.A.P

    2

    0
  35. Mokcik says:

    Suka hati ko lah nak buat apa..ko nak bogel pun takder org kisah.ko bukan budak lagi..dosa ko..ko tanggung.bila muda..ko buat lah suka hati ko..jgn bila dah tua nanti menyesal. And lagi satu..citer ko ni smua ada dlm internet…skrg ko mmg tak kisah..bila ko dah umur 30..40..50…baru ko kesah smua benda2 bodoh yg ko buat masa muda…ok byeee…

    0

    0
  36. Anonymous says:

    Astagrafirullahalazim…bertaubatlah dik..
    Harap blogger pun cukup2lah menceritakan psl buke tudung die ni. Makin lama makin jdi apa ntah.Nanti orng yang tak phm mengenai agama Islam pun akan terus tersalah paham.

    0

    0
  37. Anonymous says:

    Astaghafirullahala’zim….

    0

    0
  38. Douse says:

    Rindu pulak qasha hisap batang aku kat cockpit everytime before flight dulu.Rindu nak sorong tarik sedap qasha atas katil dia.suka kepit bantal macam tu lah waktu aku tujah sedap2.rindu nak pancut dalam mulut.

    1

    2
    • Insan berdosa ingin ke syurga says:

      Astaghfirullah . Tahu tak memfitnah itu dosa dia lagi besar . Kenapa buat statement yang macam nih ? Takmalu ka buka aib even kalau benda tu tak betul pon . Sudah sudah la burukkan orang semata mata untuk kepentingan sendiri . I guess kamu suka makan daging sedara sesama islam sebab tu suka ja dok mengata . Ya memang buka aurat tu salah tapi biarlah itu urusan dia dengan Allah . Apa apa pon kita doa la agar hidayah Allah itu milik dia satu hari nanti . Bukan saya nak bakup kak uqasha .

      0

      1
  39. Anonymous says:

    InsyaAllah satu hari nanti kamu pasti akan menyesal dengan tindakan dan kata-katamu. Yang pasti hidayah milik Allah

    0

    0
  40. Anonymous says:

    dahla belajar xpandai, bodoh lak tu..sekarng bukan pndang rupa paras la mangkuk….ko cntik mne sekalipun..kalau akal ko kt lutut uqasha,, xkemane..

    0

    0
  41. Anonymous says:

    Kenapa cengkung sgt muka die? Agak agaknye nak jadi ala-ala barbie doll kut….jgn perasan lebih la minah karat ooii…

    0

    0
  42. dina nadia says:

    cik uqasha…sy tahu mgkin cik rasa bersalah…that’s why sering memberi alasan atau jawapan kpd tindakan cik sebelum ini…namun penyataan2 yang keluar itu tidak dapat mengubah persepsi org lain sehingga menjadi negatif…. jadi sy cadangkan cik uqasha usah la menjawab atau memberi apa2 kenyataan lagi…diamkan saja…semoga cik Uqasha istiqomah mencari hidayah daripada Allah bukan daripada manusia.

    0

    0
  43. miss_kepoh says:

    “Saya Selesa Dengan Imej Sekarang, Buat Apa Bertudung Sebab Nak Jaga Hati Orang:”– Uqasha Senrose

    Lain kali tolong guna otak tu!!! Otak tuh untuk kegunaan berpikir, bukan hiasan kat dalam kepala ko…. &%$#@

    0

    0
  44. SEDIHLAHAI says:

    MENUTUP AURAT TU WAJIB! WAJIB! TAU X WAJIB?? SOLAT PUN WAJIB…SOLAT KE X NI??????

    0

    0
  45. Oggy and cock says:

    Kau tutuplah mulut tu..lagi dibuka lagi ayat2 jahiliah akan keluar.

    0

    0
  46. nananununini says:

    wei gila angkuh statement.. tu hukum allah mangkuk oi, bkn orang ramai buat hukum tu.. sila menutup aurat wahai mangkuk ayun..

    0

    0
  47. Beeducated says:

    Ni la artis malaysia spm pun tah dapat berape.bukan nk suruh ko dpt straight a.just cukup dpt a dalam agama islam supaya xsakit telinga dengar statement bodoh mcm ni.pki tudung to please god,bukan manusia.yg tgung dosanya kau yg masuk nerakanya kau
    Pls educate urself if not just be professional and refrain from making stupid comments like this,thus make a bigger fool out of urself.artis barat pun xpandai tp xcukup bodoh nk make statement tahap artis malaysia ni

    0

    0
  48. Sam says:

    Semua org tau ko bukannya nak sangat bertudung pun dik… it’s too obvious.
    Now dah ada “kebebasan”, p la menggatal. No need to tell the whole world what you’re up to, coz nobody cares.

    Busan la Nara.. update la gossip best cikit.

    0

    0
  49. metmud says:

    . B A N G A N G . F O R E V E R .

    0

    0
  50. haneyshafiqq says:

    Masing2 hati Masing2 nak.bertudung biar dgn rethahan hati sendir. Nak ape ape jgn buat kerana orang. Fikir diri sendiri hidup mati pun sendiri. Tiade manusia teman sama jgak hidup dunia. Ape ape pun sendiri..

    0

    0