Written by AbangNara | May 24th, 2013

Yeah ~~ Berita baik buat Mahali Jasuli terutamanya dan lelaki-lelaki di luar sana yang meminati Tasha Shilla amnya. Si gadis manis ini sudah melafazkan kesediaannya untuk bergelar seorang isteri. Adakah anda sudah bersedia untuk masuk meminang?

tasha shilla

Siapa yang taknak jadikan Tasha Shilla sebagai isteri kan? Dahlah cantik, bekerjaya dan comel pulak tue. Mesti ramai yang gembira dengan berita ini kan? Yang penting anda masih ada peluang kerana hubungan Tasha dengan Mahali hanya sekadar kawan. Kata Tasha Shilla kepada MalaysianDigest:-

Hubungan kami macam biasa, macam sebelum ni. Masih berkawan dan mengenali hati budi masing-masing. Sebenarnya saya masih buka pintu hati saya untuk mana-mana lelaki dengan syarat lelaki itu betul-betul ikhlas, serius dan dah bersedia dengan tanggungjawabnya untuk berkeluarga. Saya tak ada masa nak bercinta-cinta. Saya sekarang dah ready nak bergelar isteri

mahali

Malah Tasha mengakui yang dia berkawan dengan ramai orang dan melayan kawan-kawannya sama rata. Jadi ini bermakna anda ada peluang lagi untuk berkawan dan mendapat layanan special. Untung-untung terus dapat jadi suami Tasha Shilla. Kata Tasha Shilla:-

Bukan hanya dengan dia (Mahali) saja kawan lelaki saya. Saya kawan dengan ramai orang. Mungkin sebab ramai orang kenal dia. Bagi saya, saya layan kawan-kawan saya sama rata. Dia sebenarnya tak berapa selesa bila cerita-cerita hubungan kami dihebah-hebakan. Dia risau dan sedikit sebanyak menganggu fokusnya. Dia juga bimbang kalau nanti, katakan dia tidak mampu beraksi dengan baik di padang, orang akan salahkan saya pula dan menganggap kononnya hubungan kami membuatkan prestasinya menurun.

Apa-apa hal pun tahap respek Abang Nara terhadap Mahali semakin bertambah selepas membaca kata-kata Tasha Shilla di atas. Memang bagus si Mahali ini mementingkan karier bola sepaknya. Namun kalau memang dah ada hati kepada Tasha, Abang Nara nasihatkan cepat-cepatlah Mahali masuk meminang. Takut melepas kang!!!

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

78 responses to Saya Sekarang Dah Ready Nak Bergelar Isteri – Tasha Shilla

  1. kakiku says:

    ok. so?

    0

    0
    • roonay says:

      xnk…nanti muak..tetiap mlm la disajikan pole dance..awwwww :p

      0

      0
      • Lily Black says:

        lakonan kaku…keras….memang failed dia ni. duduk rumah je la kan?

        0

        0
      • Shila Mambo says:

        gersang plak tgk BF tasha sila ni encem sgt .

        0

        0
      • Anonymous says:

        artis malingsia ngak ada yang cantik ya.. semuanya jelik, entertainment indonesia paling maju di asia tenggara…artis malingsia tu kampung banget…..dasar malingggg, tunggu aja train di indo siap…indo bakalan maju dari Kuala Lumpur bahkan paling maju di Asia

        0

        0
        • qwertyuiop says:

          but just so you know anonymous, comparing the number of your people who come to msia to work (since it is said that INODNESIA HAS HIGH PERCENTAGE OF POVERTY), there are only a few of us msians who actually go to your country to search for livelihood. im just saying, no offence :)

          0

          0
        • Anonymous says:

          indo itu besar, bukan kayak malingsia kecil aja, harus nya dihapus terus malingsia dari peta dunia

          0

          0
        • Anonymous says:

          Indon besar tp miskin papa kedana dan penuh dgn maksiat buat apa?? Rakyat ramai miskin dan penjenayah.. Satu persatu bumi Indon telah dilanda Tsunami mcm Acheh, Sumatera, Bali, etc. Lambat laun semua bumi Indon tenggelam terus di telan bala, terus tak wujud lagi dlm peta dunia.. Indon sial…

          0

          0
        • qwertyuiop says:

          kalau dah tahu kecil, get the fuck out from here. go explore your so called big world. im sure your big world could support your people enough and btw, why the fuck did you start verbalizing about siapa maju dan siapa tak? this is an entertainment blog, my dear. nobody wants to know about your country :)

          0

          0
        • Anonymous says:

          jgn dilayan in indon… mungkin dia jeles sbb x cukup mkn kat negara sendiri.. ahahaha

          0

          0
        • MAJIKAN says:

          belagaknya indon ni. hurmmm, indon lg teruk ada dangdut yg lucah, weKKKKKKKKKKkk…
          lg 1,kalau ngara kamu tu hebat kenapa warga kamu dtg kerja di malaysia??
          kenapa jadi anjing di negara malaysia???.
          kalau hebat, pergi kerja di negara kamu sendiri.
          lain kali jgn cakap besar sgt.
          indon belagak nak mampusss,
          nasib baik bibik aku baik.

          0

          0
        • dd says:

          paling maju di asia tu lawak hahahahahahaha

          0

          0
        • Anonymous says:

          kamu yang bercakap ni entah2 cari kerja pun di malaysia ya? mengapa tidak pulang saja ke indon saja jika indon itu maju bangat… malu aje sik kamu nih.. cakap tidak sedar diri..

          0

          0
        • miss9009 says:

          haha..Indons like you are truly a joker…wait, you guys have been jokers for many years…obviously, you have failed to look at yourself when comparing to others..with that low standard of yours, you have also failed to look at situation in your country when comparing to Malaysia..Malaysia’s achievement have been recognized by the whole world, including your failed president (one after another)..kindly check with your Kantor Imigrasi how many indons came to Malaysia to work? how many of your siblings, family members and your neighbors risk their life just to come to Malaysia to work? To get money for daily survival of the family members they left..So, what does that show to you? To the world, Indons were and still are badly managed by all your presidents..what have your country achieved beside grass root corruption and mismanagement of the country? you have to eat the fact that your country has been badly managed in all angle..look at the 3 main factor..economy, politic and social..look deep into all 3 and eat the fact that all 3 have gone into the drain..just like your damaged brain..poor indons..sigh!

          0

          0
    • Anonymous says:

      so what…?

      0

      0
      • Anonymous says:

        Oiiiiii bibik indon!!! Kayak gampang mulot kamu ya!!mangkok jamban tu pergi kamu beros sental kasi bersih sebelom gue seterika lidah lu bik!!!

        0

        0
      • INDON-INDOG anjeng says:

        iya iyalah indog yg negaranya gedek bangat tapi miskin kayak afrika..artis indog ngak ada maruah ya..ada video lucah segalak…bodoh kayaknya indog..
        lain kali jgn nyalak dong..cermin negara sendiri..rakyat sendri ngemis negara org…puiihhhh

        0

        0
    • Mimo says:

      Kalau aku taknak lah ambik isteri yg byk kawan dgn ramai lelaki ni..
      kalau dgn lelaki pon boleh nak bersayang-sayang..hmppp :|

      0

      0
    • izzam says:

      Kalau aku taknak lah ambik isteri yg byk kawan dgn ramai lelaki ni..
      kalau dgn lelaki pon boleh nak bersayang-sayang..hmppp :|
      sedihnye

      0

      0
      • minah jambu tukar kaler merah biru says:

        ape salah nyeeeeeeee bukan Nye konon ramai kawan lelaki dia sondol ngan semua jantan2 ! pada kawan ramai pompan yg macm sial lebih baik kawan ngan jantan2 laaaaaaaagi hepening huh !!

        0

        0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      minah jambu tk sangka pulak Ustaz Ashar [ UAI ] dh kawin buat kali yg ke tiga nye jambu jugak bini dia muda lagiiiiiii selamat pengantin baru ustazzzzzz lov uuuuuuu….

      0

      0
  2. Sesuaila says:

    Hodohnya pakwe dia.. :(

    0

    0
    • mahali jasuli says:

      salam..kau tu cntik sgt ke?? suma ciptaan Ilahi…at least hodoh2 aku pon main jgk bola utk malaysia..kau ada??

      0

      0
      • wan says:

        main dlm longkanglah lu..bola beterabur nak temberang main bola atas kati lah pandai

        0

        0
    • mahali jasuli says:

      salam..kau tu cntik sgt ke?? hodoh2 aku pon main jgk bola sepak utk malaysia..kau ada?

      0

      0
    • roonay says:

      @Sesuaila – aku rse ko benci taca cila..tp pakwe dia yg kene..sian..tak paham dgn jnis manusia yg suke pertikai ciptaan Tuhan

      0

      0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      helo ! sape cakap mahali ni hodoh ! cuba tengok betol2 muka dia hensem jugak pe ! kate jangan hina ciptaan Allah tapi kenape cakap muka dia hodoh??? kalau ye pn tk suka ngan si mahali ni cakap aje lah muka dia tk hensem ! n bukan hodoh bodoh !!

      0

      0
  3. bobo wanita says:

    knp ek kena bgtau media..confuse jap..kalo da ready, carik calon kawen jela..ko hot setap sgt ke?

    0

    0
    • tasha shillot says:

      Kan senang buat announcement kat media? Lps ni ramailah jantan yg pegi meminang die

      0

      0
      • dydy says:

        dah wartawan tanye. dye jawab ler. takkan nak kena letak soalan wartawan lpastu letak sekali jawapan dia. duhhhh

        0

        0
  4. nobody says:

    so what? lame… boringggggggggggg…

    0

    0
  5. Anonymous says:

    Ish,korang ni..wat tambah dosa je..die cuma nk bgtau yg die dah ready..tak slh pun kan..:-)

    0

    0
  6. tacccha says:

    kita baca nak termuntah lar… ( versi UAI)

    0

    0
  7. Malebes says:

    Berita baik? Bertuah beristerikan pompuan ni? HAHAHAHAHAHAHAHA

    0

    0
  8. Azra says:

    Hmm..banyak kwn dgn lelaki..hmmm…so dia kena pnggil ‘sayang’ kat semua kwn lelaki dia ke? Macam tu agaknya ya..hehehe

    0

    0
  9. lagubestbest says:

    Ouch, comel la gambar 1st sentuh gigi tu.. am melting.. :P

    0

    0
  10. miss dombol says:

    ade aku kesah
    ade aku tanye
    ade aku pedulik

    0

    0
  11. ....................... says:

    Sebenornya tasha ni ckp y dia dh bersedia…so pihak d sebelah mahali faham2 jer la ye…sok kalau dh kawin kalau nk wat tarian tiang smpi pagi ngan suami pn x ap ye tasha…

    0

    0
  12. Hayrin Matahir says:

    Saya pun sukakan Tasha Shila sebab dia cute sgt!

    0

    0
  13. mulut puaka says:

    elok la kawen la cecepat

    0

    0
  14. nila says:

    ngee sedia konon..perangai gedik2 over lg tu..

    0

    0
  15. mamat says:

    lepas ni boleh main bola atas tilam hehe

    0

    0
  16. boni says:

    main bola atas tilam lah mcm ni hr2 haha

    0

    0
  17. ra says:

    nt boleh main bola atas tilam mcm c penjg gol n c kembar tu hehehe

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Bertuah lah sgt,puiiiiiii.betina gile duit sanggup share jantan tua ngan kat mentor yg suam2 kuku.geli aku..

    0

    0
  19. gaga says:

    nak ikut bolehka ahaha

    0

    0
  20. fina says:

    ee lakonan dia ni tak ok langsung enta napa jd baik pn nampak jg cam lain2..jd jahat pn cam lain jg hehe yg pntg dia ni peliklah mcm muka dia yg pelik tu perasan cantik omg mcm katak

    0

    0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      dia jambu pe ! sape cakap dia cantek macm katak ! kau aje yg cakap dia macm katak pasal kau tu jeles dia ni jambu macm muka minah jepon tu pasal kau cakap muka dia macm muka katak huh !!! kau ni mesti bekas mateair si mahali takkkk bab tu kau cakap cm gitu huh !!

      0

      0
    • akulah aku says:

      @fina, lain kali letak noktah la masa buat ayat. Pening seyh aku nak baca komen ko. Tu la, asyik tengok kesalahan orang lain je.

      0

      0
  21. Mayhem says:

    Baguih lee… Dah ready tu maksudnya dah sempurna la pembelajaran fardhu-ain, tanggungjawab sebagai seorang isteri dan pandai memasak serta menjaga rumahtangga, ya?

    0

    0
  22. Suma ni suci dalam debu says:

    big boo on you…i agreed with u..!suma kutuk2 ni bajet suci dlm debu..mcm la baik sgt..mcm la xpenah lgsug buat salah..nilai diri sndiri dlu bru nk hukum org lain..xblh blah wei……………….
    to BUJANG…!!yeke xnaik..jgn tipu ok..ko dasar BAJINGAN…!!!!

    0

    0
  23. hubtips says:

    bagusla nak kahwin…benda baik jgn lambat2kan..

    0

    0
  24. nukeufo89 says:

    Takpe, jgn bimbang… kita masih ada masa lagi utk tackle si dia… harharhar…

    0

    0
  25. Katie Pari says:

    Baguslah kalau nak kawin, kita org pun dah muak dengar cerita psl kamu bersosial, sekejap berkawan dgn org tu, kejap dgn org ni… Pd pengomen lndon kat atas tu yg mengaku lndonesia besar & maju. Majulah tu sb tu kamu ade kat Malaysia. Tersangat majulah jugak sb tu ramai org2 lndon berduyun2 datang cari makan kat sini…haha…bukan sebagai doktor or jurutera…..jadi org gaji !!!……hahahahahaha…..

    0

    0
  26. MS F says:

    tasha shila ni anak yg baik dengan family sanggup berkorban apa saja untuk family,tapi sayang dia kuat merokok,tak baik untuk kesihatan,rasa nya kalau dah nk kahwin bersedia dari segi agama,jika anda beragama lagi disukai peminat,jaga akhlak,jaga maruah suami,semoga mendapat suami yang soleh

    0

    0
    • wlm says:

      yo ko kuek merokok?? ado 20 batang rokok sehari ko

      0

      0
    • kak chah says:

      kenapa mesti nak burukkan dia? kalau dah tahu dia budak baik sudahlah..nak jugak dia cerita buruk org tu, merokok la apa laa…dia tak ganggu kamu pun kan..doakan supaya dia berubah lebih baik kan lebih bagus..

      0

      0
      • jasmine says:

        rasanya tak salah menegur, tak tak baik untuk kesihatan dia kan….islam pun tak melarang menegur,dia kan artis,takut menjadi ikutan…..yang kak chah terasa sangat kenapa,kak chah nie merokok ke?

        0

        0
        • kak chah says:

          Dear Jasmine, maksud kak chah ialah isu ‘merokok dan wanita’ di Malaysia ni kan ke isu yg taboo..masyarakat kita kebanyakannya memandang serong pada wanita merokok..kak chah pun secara peribadi tak suka tgk org perempuan merokok, nampak buruk sgt (lelaki merokok pun kak chah tak suka, busuk dan tengik)..dalam hal ni, isu yg diketengahkan adalah budak ni dah berniat nak kawen..kawen adalah perkara yg baik yg kita patut suka dan sokong..kalau pun betul dia merokok, apa kaitan dgn kita? budak ni masih ada mak bapak, ada keluarga, ada jiran2 terdekat, ada kawan2 rapat dia yg boleh tegur dia..itu lebih elok..bukannya masyarakat umum yg beri teguran mcm ni, tak manis..sebab sebenarnya teguran ini membuka aib si budak artist ni..apa ajaran agama kita (kak chah assume awak ni Islam la Jasmine ye) tentang membuka aib org? seperkara lagi, betul ke budak ni smoke? kalau tak betul, dah jadi fitnah..tak pasal2 aje kita tambah dosa, buat apa..kalau ye pun nak menegur, bukan mcm ni caranya..cuba kalau Jasmine buat sesuatu (yg belum tentu salah atau betul) tiba2 ada manusia ni Jasmine tak kenal pun tiba2 tegur dengan cara yg memalukan Jasmine dan tuduh Jasmine buat benda yg tak pernah Jasmine buat di hadapan ramai org..apa Jasmine rasa? itu namanya mengaibkan..jangan sesekali aib kan org, kalaupun nak menegur..sebab menegur tu ada adabnya.

          0

          0
  27. you-me-equal says:

    pada saya, keluar statement mcm ni agak memalukan untuk seorang perempuan..seolah2 nak bagi signal pada lelaki2 yg dia berkenan (atau mungkin pada budak footballer tu la) supaya masuk pinang cepat2..kenapalah nak rendahkan maruah diri sebagai perempuan keluarkan cerita mcm ni kepada umum?..bukankah lebih manis kalau benda ni berlaku antara kamu dgn teman2 lelaki kamu saja..

    0

    0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      elehhhhh ini malu itu malu…ape salah Nye kalau dia kasi statement macm tu tk salah pe…pikiran nk kena terbuka ye jangan kampong sangat n jangan cetek pemikiran …pemikiran tu biar open open …kite nk kena kasi hint sikit ngan jantan2 ni biar dorang paham …kalau kite buat bodoh jantan2 ni lagi lah buat bodohhhhhhhhhhhhhhh jadi kalau jadi pompan jangan bodoh n kampong sangat okaru la jantan2 tk boleh krotok ngan kiteeeeeeeeeee pahammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm !!!

      0

      0
  28. miss9009 says:

    to Anonymous Indon @ 7.04 pm up there…I tell you what, indons like you are truly a joker…oh wait, you guys have been jokers in Asia for many years, duhh!..obviously, you have failed to look at yourself when comparing to others..with that low standard of yours, you have therefore failed to look at situation in your country when comparing to Malaysia..Malaysia’s achievement have been recognized by the whole world, including your failed president (one after another)..kindly check with your Kantor Imigrasi how many indons come to Malaysia to work? how many of your siblings, family members and your neighbors risk their life just to come to Malaysia to work? Just to get money for daily survival of the family members they left..So, what does that show to you? To the world, Indons were and still are badly managed by all your presidents and cabinet..what have your country achieved beside grass root corruption and mismanagement of the country? you indons have to eat the fact that your country has been badly managed in all angle, economy, politic and social..even religion issues become chaotic in your country..why dont you look deep into all 3 and eat the fact that all 3 have gone into the drain..just like your damaged brain!

    0

    0
  29. khairunnisa says:

    ye laa..malu seyy bagi statement mcm ni..lain lah kalau cakap secara personal..buat statement terbuka mcm ni membuka ruang pada pelbagai perkara..good and bad..dalam ruang lingkup sebagai artist, nampaknya lebih byk buka ruang utk perkara buruk..apapun, harap2nya your BF tu perasan la your statement ni dan pinang u cepat2..perkara yg baik, tak perlu tangguh :)

    0

    0
  30. chickendrummet says:

    kawen la cepat2..bopren kau tu kalau tak faham2 jugak, ko cari lain je laa..belambak lelaki kat luar nun..

    0

    0
  31. Remy says:

    i p0m dh ready cik Tasha shila…ape lg nyah laa kite..huuu

    0

    0
  32. antipoyo says:

    poyo laa!!
    ini semua poyo!!

    0

    0
  33. KIRANA says:

    CERITA LIFE *EPILOG CINTA KIRANA* MCM REALITI LIFE TASHA !! TITIKKKK…..
    I LOVEEEEE SITI SALEHAAAA

    0

    0
  34. […] Saya Sekarang Dah Ready Nak Bergelar Isteri – Tasha Shilla (77) […]

    0

    0