Written by AbangNara | August 2nd, 2017

Alhamdulillah. Bagus sungguh sikap Bella Astillah ini. Respek Abang Nara kepadanya. Bukan mudah untuk kita memaafkan seseorang, namun keterbukaan hati Bella untuk memaafkan Anzalna Nasir haruslah dipuji. Tindakan Anzalna yang mengaku kesilapan dan memohon maaf secara terbuka juga harus dikagumi. Kita selaku umat Islam tak baik gaduh lama-lama. Memaafkan itu adalah satu amalan mulia.

anzalna bella

Apa-apa pun, Anzalna Nasir sudah pun setel bahagian keterlanjuran kata-katanya. Sehingga hari ini semua orang masih menanti penjelasan daripada Afifah Nasir. Adakah Afifah akan tampil atau terus mendiamkan diri? Sama-samalah kita nanti. Kata Bella:-

Bila orang sudah minta maaf kita harus memaafkan mereka. Dia buat secara terbuka lagi dan saya sangat berbesar hati untuk menerima permohonan maafnya.

Mungkin selepas ini Anzalna perlu mengetahui keadaan sebenar sebelum boleh mengeluarkan apa-apa komen. Sepatutnya dia tidak terlibat tetapi mahu buat macam mana

anzalnaCuma satu sahaja nasihat Abang Nara untuk para selebriti di Malaysia ini. Lain kali apabila nak menulis sesuatu, nak memberi pandangan tentang sesuatu perkara, jangan gatal tangan sangat nak tekan butang “send” tue. Baca 2,3 kali dulu kata-kata anda. Adakah ia akan menyakit hati seseorang? Adakah ia akan membuatkan netizen mengamuk? Apa perasaan anda kalau anda berada di pihak yang menerima kata-kata tersebut? Semua benda ini perlu dinilai terlebih dahulu. Sekali dah tekan butang “send”, tiada lagi turning back. Sumber Utusan Malaysia.

TAGS:
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

44 responses to Saya Sangat Berbesar Hati Untuk Menerima Permohonan Maaf Anzalna – Bella Astillah

  1. Anonymous says:

    bila nak habis telenovela ni oiii

    14

    0
    • Anonymous says:

      kasi masuk kes mahkamah ja.. pasti tahu whose wrong and right.

      0

      0
      • jeles says:

        lately aku tengok kakak emma maembong tu, si beby_maembong, punya la hot dengan gunung-ganangnya.. perghhh memang hot mama weh… kurus ramping tinggi, body idaman setiap wanita.

        0

        0
        • Anonymous says:

          Netizen yg sibuk2 nak minta afifah kuar minta maaf ni kenapa ye? Aku pun tak suka pipah sun nie tp dah setel pun benda ni sudah2 la bila nak habis.. Afifah tu minta maaf ke tak,terbukti dia memang salah,karier pun dah goyang,ramai tak suka,dan plg bagus,dia dh bleh pencen menggatal dgn laki2 org pasni. Lantak dia la tak nak ngaku salah ke taknak mtk maaf ke,dah memang semua tau dia salah pun kan,dan dia pun dah terkena.
          Biar dia duduk diam mereput je. Sibuk panggil2 dia kuar nape aahh tak payah la semak je.

          11

          0
    • jampi says:

      di opis aku pun ada berlaku kes yang sama 2 hari lepas..sebijik biji kes Alif bella dan pipah..maksudnye, bukan artis pun mmg berlaku nye kes2 curang..scandal menyundal ni….tertibe sorang pompuan dtg menyerang ke opis kami kelmarin, serang pompuan yang menyundal dgn laki nya (laki n pompuan scandal satu opis,bilik sebelah2)..bayangkan, anak org tu 3 org kot, yang anak no 2 dan 3 sakit (under trerapi)..abis tu laki ko buat hal…mmg kene hayun laaa pompuan sundal tu..dengar cite sampai suar minah tu koyak bagai di kerjakan bini nya…patut nya si bella ko hayun je si pipah tu..kasi ajar sikit!!!!!!!!!!!!

      10

      0
  2. Makcik Som says:

    ni panjang lagi ni.. tunggu statement nek pipah pulak…
    makcik agak² la..telenovela ni 80 episod…haha
    panjang perjalanannya…haha

    3

    0
    • Anonymous says:

      buat 1000 episode pun boleh layan..orang Malaysia mmg suka cerita dlm kain org berbanding ilmu2 yg bermanfaat…

      1

      0
  3. Cinderella says:

    Kpda afifah dah2 lah menyorok, lebih baik buat permohonan maaf secara terbuka kpd bella atas apa yg terjadi, xperlu utk tegakkan benang yg basah, mengakui kesilapan n bertaubat utk tidak mengulangi nya lgi, apa pun alasan nya apa yg sudah kau lakukan tetap salah, xperlu kluarkan apa2 statement yg akn mengeruhkan lg keadaan sebaliknya buat permohonan maaf, kpd anzalna jadikan pengajaran, berfikir sblm nak kluarkan apaa2 statement, walaupun adik beradik xsemestinya smua apa yg d buat betul, sebaliknya bila ada kes mcm ni sebagai kakak kau patut nasihati bkn nak mempertahankn tnpa usul periksa, alifff, kau patut bersyukur dpt wife mcm bella, dah adaa bukti dpn mataa n dah lamaa kantoi whatsapp perempuan lain tp dia masih maafkn walaupun alasan nya kerana anak, kau kena ingat perempuan ni sekali diaa dah move on dia xkan pandang kau lgi, hargaii selagi hati diaa masih sudi terima kau ,, to bf afifahh, kau fikir lahh elokk2 erkk rasanyaa kau boleh dpt perempuan yg lebih baikk ,, bnyakkan berdoaa smogaaa kau xbuat pilihann yg salah ,,

    47

    1
  4. wartawan semasa says:

    Abang nara cuba siasat nora danish dgn betty rahmat. dorang bergaduh ke? saya perasan yang betty rahmat dh lama tk masukkan gmbr dgn ND. ND pun sama. last gmbr dorang masa ND kahwin. and cuba abg Nara tgk dekat following instagram Betty, dia tk follow pun ND. dorang kawan baik before this. mustahil Betty tk follow ND and husband ND.

    26

    0
    • Shhh says:

      ohyeke, ada lah tu kot masalah, tpi nd still lgi business partner dgn betty ke..kan cafe xoxo tu milik dorg berdua…alah sapa lah nak kawan dgn ND tu, purak2 baik..kikiki

      11

      1
      • Aasjdjfj says:

        Perempuan kalau rapat sgt, msti lepas tu gaduh. Byk dah aku jmpa. Mula2 rapat tak berenggang, tiba2 esoknya tak bertegur dah.

        11

        0
    • Anonymous says:

      Ada jer Nora like pic kat IG Betty.
      Betty tu ramai kawan. Dan dia pun ada biz sendiri.

      6

      0
  5. wekkkkkkk says:

    bukan retis je bang / dik nara..yang click reply “send”..netizenpun sama, kita punyalh x kutuk dn caci org, ada je yg caci guna ayat kotor..kalau org dh mulkan ckp kotor dn cacian…x kn kita duduk diam..
    kita hangatmembara dn hentam baliklah..
    apa aku kisah.

    5

    0
    • wekkkkkkk says:

      pas tu nk hentam dan caci, tukar pulak “tagline” nmpak sgt kecut..
      dh kena hentam, cepat2 tukar tagline dgn akaun palsunyer tu.
      siapaterasapadanmuka.
      wekkkkkkk

      0

      0
  6. Farah Alina says:

    Sama2 kita pertahankan rumah tangga kita. Jaga maruah diri dan agama. InsyaAllah terpelihara dunia akhirat.

    7

    0
  7. Melati says:

    Berdosa besar saya kenal artis2 low class ni …

    4

    0
  8. Enough Nara says:

    NARA TAK PAYAH LAH NAK KELUARKAN KENYATAAN BELLA SATU DEMI SATU WAKTU PRESS CONFRENCE TU. KAN DIA DAN ALIFF DAH SETTLE HAL NI. DIA DAH MOVE ON. NOW KAMU TULIS KAT SINI AS IF BELLA TAK HENTI2 BERCAKAP TENTANG HAL NI..SEDANGKAN DIA KAT RUMAH JAGA BABY DAN NAK MOVE ON. DOAKAN 2 DAN JANGAN LAH AMBIL KESEMPATAN MASAALAH RUMAHTANGGA ORANG UNTUK DAPAT LEBIH PEMBACA KE BLOG KAMU DAN HASILNYA UNTUK BAGI ANAK BINI MAKAN. NANTI ORANG KUTUK BELLA ..YOU TAK RASA BERDOSA. TAK CUKUP KAH KELUKAAN DAN KESEDIHAN YANG DIA TANGGUNG. SEMOGA TUHAN NAMPAK NIAT KAMU DAN APA2 HASIL YANG KAMU DAPAT DARI KESEDIHAN ORANG LAIN TIDAK DIBERKATI.!!!

    34

    0
    • Anonymous says:

      Betul aku sokong…. Suami isteri ni dh berbaik dh pun… Doa je yg baik 2 utk semua org…semoga jadi pengajaran utk yg terlibat..

      7

      0
    • Anonymous says:

      Beautifulnara kan memang suka bg mkn anak bini hasil gosip2 mcm ni. Lagi retis porak peranda lagi dia suka.

      3

      0
  9. Anonymous says:

    x pe Bella.. You are stronger. Business you pun maju.. Go Bella Skincare!!! I salah satu pengguna product you taw..

    0

    0
  10. adzra says:

    Seriously..ni 1st time dgr abg Nara bg nasihat bijak lg bernas…good job abg Nara!

    To Bella..subhanAllah awk mmg isteri yg hebat!

    To Aliff…life is too short to wake up with regrets..all you have to do is recharge your imaan!

    To all the readers…acer kite sume doakn yg baik2 je..

    6

    1
    • Whatever lah pipah oii says:

      Pipah gedik macam anzalna kakak dia tu!! Aritu nampak si anzalna dkt airport terjerit2 panggil kwn dia. Ckp kuat2. Attention seeker! Yela org xkenal dia, dia glamour kan lah diri dia. Adik dia pun menggedikkkk.. eyuw!

      2

      0
  11. Anonymous says:

    Gigih org menyeru pipah kluar buat statement. Semoga statement nanti bijak lah.jgn acah2 statement bimbo spt seblm ini

    4

    0
  12. Ros says:

    haha nara kan suke buat stupid people famous. bini2 artis suam kuku bagai sume masuk. good job nara.

    2

    1
  13. Anonymous says:

    Hang jalang na..

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Retis mn ada pikir semuanya bimbo attention hoe…cakap org betina diri sendiri betina…cakap jgn amik laki org adik beradik sendiri amik laki org….fan retis pun sama jer bongok nyer…sbb tu makin menjadi jadi bongok retis sbb tukang jilat ramai…

    0

    0
  15. Anonymous says:

    angsa dh mohon maaf..pelepah plak tgh susun stategi nk cari kekuatan tuk mohon maaf ke?jgn nanti dia bawa isu bbangkit da le..huhuu

    5

    1
  16. alifflakibella says:

    udahlah bella oiiiiiiiiiiiiiiii berapa episod lagi….
    hang tunggulah 2 tahun lagi pakai spek mata hitam pnajat tangga mahkamah syariah…. “saya tak sangka….dia masih tidak berubah..” itu dailog yg akan kita dengar….

    0

    4
  17. mok cute says:

    kes dah tutup kan…napa skrg baru kuar statement memaafkan bagai…dah2 la tu bella…pi pantang elok2…ti bentan lak..

    0

    6
  18. Zinta says:

    Hsbnd wife gaduh2 manja lumrah la..nagis2 mnta maaf then satle..apa jdpun cinta syg msih ada.. .mlm2 make love berkali2 jgk…yg ngorat xdpt2 tu apa citerrr…..kaaassiiihaaannn

    3

    0
  19. JOYAH says:

    saya bangga dengan dua wanita ini Anzalna and Bella…meminta maaf and di maafi.
    close case… jaga martabat sebagai perempuan… kerana ramai di sana suka lagakan dan suka ketawa kan kesalahan orang lain…

    5

    0
  20. Elle says:

    Respek aku kat bella, wpon muda lg tp still menjaga aib suami dan boleh memaafkan wpon ape yg laki die n pipah buat tu mmg makan dalam. Bagus dpt bella, klu kena kat che ta ke rita ke walhal artis pompuan lain yg bertudung skalipon sure dah kena ganyang habis2 si pipah n habis sume aib laki terkeluar

    1

    0
    • wekkkkkkk says:

      dia takut “imigresen’ akan batalkan status perjalanan laki dialah..Aliif ni x sedar rupanyer dn masih x tahu hal2 status pspot dia, dia ikut bini sbb kt Malaysia, pas tu buat hal kt sini, saya caya, laki dia masih belum ada IC ( PR) hanya paspot je skrg ni….. Atau imigresen tangkap..sbb “aniayai ‘ Kalau bella nk cerai, automatik paspot Aliff akan terus berubah…balik singapork lah., tu sbb mcm tu.

      0

      0
  21. meluataku says:

    pada mata kita mungkin hal ni dah settle.tapi bagi yg terkena ( bella & aliff ) , hal ni belom settle lagi..Fifah tu tak ke hadapan terangkan or meminta maaf..

    dah tau salah, minta maaf lah.
    Dah gatal sgt nk laki org kan…dah kna tangkap, ngaku salah tak hingin..

    tak jatuh dosa pun kalau minta maaf..dah terang2 kau mmg salah.pastu menipu pulak….

    sengal

    1

    0
    • Anonymous says:

      mcm bodoh je nak mintak2 maap….aliff ni bukan satu je skandal tp ni jer yg kantoi…dia tu kawin nak pr je idop tak puas enjoy lagi…

      1

      0
  22. aliff dulu lg masalah says:

    Bella wei ko budak lurus kawin dgn laki jahat nak salahkan afifah..yer afifah tu sundal tambah mulut lancang kakak dia tapi kena face reality sundal lg si alif…aliff punya kesundalan terlihat bila dia couple dgn Anne dulu..im glad my favourite actress not married him but you kutip mangkok hayun ni buat laki tapi buat2 heran bila ada skandal baru..grow up bella…

    3

    3
    • wekkkkkkk says:

      aliff anak emak..sorang lelaki je dlm dikbradik, mcm jejai. Byk anak emak mcm tu..pada pemerhatian dn pengalaman akulah tgok. Org tua kata, kalau kaki pompuan, “masa anak emak ni kecik2, masih bayi, mak dia suka cium telor anak dia, sbb geramkan comel dn masa menyusukan anak dgn tetek mak dia, air susu menitik kt punai anak, maka anak lelaki bila besar akan jadi mcm ni”..

      org2 tua kata..sbb tu masa aku menetekan anak lelaki dulu tu, mak kata pakaikan budak tu kain, atau pampers, baru tetekkan, kalau menitik tetek sebelah tu, mesti x kena, sbb dh pakai,
      jdi nnti kalau air susu menetek kt punai, mka akan jdi mcm org ni la..anak emak.
      jgn maree..org2 tua kata, aku smpaikan je.

      0

      2
      • wekkkkkkk says:

        mugkin btul, aku ada abg 7 org, semua abg kenal kali pertama gn wife dn terus kawen, terus kekal smpai meninggal..
        kita sbagai anak, kenalah percaya ckp mak..

        0

        0
      • Anonymous says:

        what a perv…not his mom but you…blh datang fitnah

        0

        0

Leave a Comment

Optional