Written by AbangNara | September 20th, 2010

abby abadi

Semenjak si Norman Hakim dan Memey bertunang, makin banyak cerita yang dibongkarkan oleh Kak Abby kita. Katanya bukan sebab jeles. Mungkin kak Abby nak bagi warning kat Memey kot. Biar Memey tahu apa yang bakal dihadapinya apabila berkahwin dengan Norman nanti.

Terbaru hari ini Abby membongkarkan yang Norman pernah meluahkan kata-kata romantika, jiwang dan sayang kepadanya tahun ini.  Antara ayatnya termasuklah “saya rindu awak”. Uish, pelik benor nie.

Kalau betullah kata-kata ini diluahkan abang Norman dalam tahun nie, maka apa sebenarnya si Memey kepada Abang Norm? Takkan bertunang dengan Memey tapi masih menyimpan hati kepada bekas isteri? Takkan nak kawin dengan Memey tapi masih ada niat nak berbaik/rujuk semula dengan bekas isteri?

Pening kepala kami dengan perangai si Norman nie. Mintak sangat adik perempuan kami dijauhkan dari bertemu dengan lelaki macam Norman. Taknak hati adik kami diperkotak-katikkan dengan lelaki perasan macho macam nie.

Kepada Memey, all the best dengan Norman. Dan kepada Norman, sudah-sudah la buat kontroversi. Bayar dulu duit hantaran anda kat Abby barulah pikir nak kawin dengan anak dara orang lain.

277 responses to “Saya Rindu Awak” Kata Norman Hakim Kepada Abby. Memey Nak Letak Mana Bang Norm?

  1. adel says:

    hahaha..jantan x sedar diri..mmg memalukan sungguhlah!! :-D

    0
    0
    • lizay_73 says:

      benda ni simple je….. sumer lelaki yg dah & pernah berkahwin jelas dgn perkara ni….. mereka tak ble idup tanpa wanita… & makanya kiri kanan kena la stndby manatau kot2 “short” salah sorang

      0
      0
    • budi says:

      tapi norman nafi yg dia berhutang dgn abby (ada baca paper mana ntah aritu)

      0
      0
    • optimus prime says:

      Poyo lah perangai Abby ni…ko pun dah ada boyfriend baru..sudah2 la tu..nak sound pun,belakang2 dah la..ni wat kenyataan media supaya umum tahu..kalo org buka ko punya aib,amacam..aku rasa norman tinggalkan ko sbb ko ni baran kut..x pandai jaga suami…main hentan2 dlm media plak tu..ntah la ko ni abby..

      0
      0
      • cinta says:

        biasalah tu,namapun bekas is3,xpuas hati aibkan bekas suami…xsampai hati ex- kawin lain…bekas is3 suami i pun mcm tu jak…cari publisiti murahan

        0
        0
        • TiraCinno says:

          Apa kena mengena ngan baran?x pandai jg laki?yg pastinya dirg bercerai angkara betina bernm memey tu,yg jantan tu lak bl dah bt hal cr betina lain tau lak gila talak..

          0
          1
      • ape daa.. says:

        abby ke, norman yg baran sebenarnye?
        yg pintu bilik pecah 2, kuat plak si abby kalo die yg pukul kn.

        0
        0
    • kentang putar says:

      jantan camni pun jadi rebutan, adui la…buta kayu betoi…pesen outdated, perangai beruk errr buruk, ape la yg pempuan cantik bedua tu nampak ekkkkk…

      0
      0
    • eddy says:

      standard lelaki la tu…..

      0
      0
  2. kayu says:

    dah abby adalah ibu kepada anak anaknya .. mestilah dia rindu ..hehe ..rindu anak teringat kat emaknya ..

    0
    0
  3. MisS pOcO says:

    uiihhh…rindu…?
    bestnyer…

    0
    0
  4. lalalulu says:

    uikz.. bleh plak.cm2.. tp nape nak reveal sume ni sblom ni xpn.. plik2.. n psl norman n memey mls dh nak ulas sbb dorg ttp mcm 2 jgk xubah2.hmm..

    0
    0
  5. MisS pOcO says:

    normong tu dah sengal…

    0
    0
  6. emilda says:

    reveal je everything..bia sume org tau norman tu cm mane.

    0
    0
    • blah la lu says:

      setujuuuu!!

      0
      0
      • elle says:

        dlm majalah harmoni norman endak ngaku dia brhutang hantaran sama c abby. kunuk bayaran kwen dulu tu sama2 tanggung..
        alahhh..aku yg bkn muslim nie pun tau apa beza kos kawen sama hantaran…apatah dia lelaki muslim. xkan kwen sj tau kowt? hehehe ==” itu la sebaiknya, selesaikanlah hutang2 dahulu sebelum mau kwen dgn anak “dara” org. lepas tu…teda sepa juga yg kesah.

        0
        0
  7. LieYa says:

    ke si abby ni yg jelez n bermasalah ekk??
    lepas satu, satu lagi yg dihebahkan kt umum..
    pe tah yg dia dpt??x fahammm
    si memey lak, gd luck la yea idup dgn laki idung belang a.k.a Abg Norm tu yee

    0
    0
    • blah la lu says:

      kalo benda ni tkena kt ko pn skt ati kn..cuber ler pikir..
      hati ompuan mane yg x skt ler cik adk..

      0
      0
      • lurus bendul rasa tertipu says:

        abby ni cerdik dari norman(penah tengok pop kuiz gandingan abby n norman)

        tp mmg la, betul org kata, lelaki kalo dah cerai bini pertama, mmg hidup die susah

        0
        0
  8. aku lah memey says:

    alahai kak abby ni saje je sbb i dah tunang dgn abg norm baru nak bukak citer.. i tak herannn hahah

    0
    0
  9. MisS pOcO says:

    tak gune nak reveal everything…
    mgkin semata2 nak abg normong tu balik ke tmpt asal…
    rasanyer tak…

    sbb diorg tu dah kemaruk gatal nak kawen…

    0
    0
  10. cikedi says:

    eemmmm…apa2 lah yeee….rasanya abby cuba utk memberitahu memey sikap norman yg sebenarnya sebelum terlambat..agaknya laaa….

    0
    0
  11. tonga says:

    mak aku cakap .. klau nak kawin dgn duda biar yg mati bini jgn yg cerai hidup .. lagu ni laa jadinya .Depa bole rindu balik noo ..!!

    0
    0
  12. nuri says:

    kadang2 aku rasa si abby ni mcm desprate sgt.. mcm nak tarik perhatian.. makin lama makin muak plak dengar citer pasal benda ni. tapi pasal si abby ngan zul tu dia sorok2 pulak..

    0
    0
    • hazel says:

      betul 2 nuri….abby 2 cam xpuaz ati je si norman 2 da kawin…

      0
      0
    • pascual says:

      i stuju dgn u Nuri.Abby ni tak habis2 nak bgtau kat sume org psl keburukan si Norman tu.Dulu2 tak nak bgtau.sekarang ni sume keburukan norman dia bgtau.da tu mcm desperate sgt nak cr laki..si Abby ni mulut mcm apa ntah.kot2 norman tak tahan dgn mulut n prangai dia tu..tak hbis2 nak salahkan sebelah pihak je.diri sendiri tak nak cermin lak..dulu ksian gak tgk si abby ni.lama2 rasa mympah..

      0
      0
      • Dulu tak baik bukak pekung suami.. hehehe..derhaka namanya

        0
        0
        • farae jovovich says:

          yea,, setuju,,, setuju,,

          0
          0
        • nuri says:

          tu la.. mula2 dulu time tgk dia serang norman kat lokasi siap ajak wartawan mmg aku salute sgt sgn dia.. pastu tak lama pastu tgk dia dengan zul lari wartawan aku dah mula rasa tawar .. pastu kuar plak citer itu ini pasal norman itu la inilah.. lagi la aku naik menyampah.
          setahu aku seburuk2 norman tak pernah langsung dia kutuk abby.. kirenya dia tu penyabar gak la. tapi aku pun takde la sokong norman pun.. just pk logik la

          0
          0
        • SWEET says:

          AKU MEMANG LAMA DAH MELUAT
          DGN ABBY

          0
          0
        • Orang_biasa says:

          norman tak dedah sbb dia tau semua bnde yg terjadi ni berpunca dari dia n memey…cuba korang pikir kalau korang d tempat abby satu hari nanti …apa yg korang akan buat….

          0
          0
      • SWEET says:

        AKU PUN NAIK MENYAMPAH DGN ABBY
        DOK TAYANG JE ANAK IKAN DIA
        JELES NORMAN DAH BERTUNANG
        KAN ELOK AWAK JUGA
        ABBY BERTUNANG DGN ANAK IKAN DIA
        BARU FAIR & SQUARE

        0
        0
        • Orang_biasa says:

          kalau korang meluat dgn si abby mesti korang ni SPESIS si MEMEY tu kan…sbb tu la ko tak ska ngan abby…

          0
          0
        • hothotheat says:

          ak MELUAT R NGN KO SWEET

          0
          0
        • capricorn gurlz says:

          hohotheat
          untuk pengetahuan ko,dia jeles ngan abby sbb anak ikan abby lagi mantap dari abg nomiang senget tuh!! kekeke
          lantak abby ler nak bercinta ngan saper pun dia ada hak!! ada hikmahnya jugak abby bercerai ngan si nomiang gatal tuh. sebenarnya tuhan nak bagi yg lebih baik dari nomiang kaki kelentong tuh!!!!! wekkk. Renung2kanlah….

          0
          0
      • Orang_biasa says:

        ye la..org yang tak penah rasa hidup cam si abby ni tak kan paham …cuba korang pikir la..nafkah anak pon bagi sesuka hati saja…nak buat anak pandai..habiskan duit tuk pompuan lain pandai…abis tu anak2 jd mangsa…..kan si abby ni dah cakap…dia dah tak tau cammna lagi cara nak srh si norman ni bayar balik suma tu….nanti bla lps kawin lain lagi ssah nak tanggung anak n isteri baru…lbh baik settle smua ni sblm kawin…senang je norman dapat nama bila media cakap dia seorg bapa yg betanggung jwb..tapi siapa yg tau..kalau tak si abby ni yg menanggung smua ni…kalau tak betul semua ni tak kan berani si abby kata kalau norman tak nak ngaku suruh dia pegi masjid junjung quran ….bukan boleh main benda..ni..ha..napa..norman tak bela diri dia kalau dia d pihak yg benar…panggil abby pegi masjid junjung quran dpan smua …baru kita tau siapa yg salah…

        0
        0
        • me,myself n i says:

          btol2.. maybe abby dah buat yg terbaik tp lastly, atok norm 2 yg terkantoi bsh ngan adek memek. tuhan 2 nak tnjuk kot.. abby cbok jg anak, abg norm leh plak tido kat opis kalaupon la xtido ngan memek. bini 2 nak ngamuk meroyan pon kat umah, lantak die la, yg sggup tido kat opis 2 ape motif? x ke sakit jiwo bini kat umahh..

          0
          0
        • hothotheat says:

          yea ak sokong ko…weyh dieorg lom kene situasi cm abby..pndi ckp lbey..

          lau da tekene…ak ingt..msuk tnjung nuh..bahahahah…

          0
          0
      • Kak Yong says:

        Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Rasenya dah lama terpendam dan tak mahu mengaibkan si Jantan Melayu terakhir yang satu ni yang kebetulan pula adalah bapak kepada anak-anak Abby. Tapi dia buat tak tahu atau buat-buat lupa je bagi nafkah anak and pastu, tup-tup nak kawin pulak ngan peruntuh rumah-tangga tu.

        0
        0
      • ape daa.. says:

        pascual, bkn ko ni ke yg tergila2 kt fasha sanda 2? haha…abes sume yg kutuk fasha sanda ko bangkang lek. suko bona kat fasha sanda. ni msti ko sokong memey plak kan. ko mmg suke pmpn seksi benanye, ye kan? ko kawen je la diorang 2, pastu g club same2. pastu bile diorang main ngn laki org msti ko x kesah kan. mmg ko suke kat pmpn yg bergelar perampas laki orang ni kan.
        kalo betul la ko ni pascual yg same tu.

        0
        0
    • blah la lu says:

      sebok la engko..cam kau tu baik sgt kutuk2 abby..baik x pyh support dua2..ngko ni sedara sakat memeh ker..

      0
      0
    • blah la lu says:

      jeles abby dpt zul ker nuri samapai hang skt ati dok kutuk abby mcm nih…jeles laa..ko ni x lawa…abby lawa..tu la zul nak..wakakaka!!

      0
      0
      • SWEET says:

        blah la lu
        BLAH LA KO
        KO PUN SEDARA ABBY
        DESPERATE

        0
        0
      • SWEET says:

        KO MELUAT DGN NORMAN MEMEY
        AKU MELUAT DGN ABBY ZUL
        KO PEDULI APA
        BLAH LA KO

        0
        0
        • Orang_biasa says:

          AKU RASA LA..SI SWEET N NURI NI ORG YG SAMA N SUKU SAKAT SI MEMEY NI…PATUT R BAKING ABIS SEDARA RUPANYA…ELOKLAH…SAPA LAGI KALU TAK SOKONG SEDARA SENDIRI…

          0
          0
        • blah la ko sweet says:

          ko tu yg desperated..melacur usung2 tilam kot tiap mcm memeh tu..wakakakakaa!!! sweet ker engko tu?? wakaka

          0
          0
        • blah la ko sweet says:

          setuju dgn mu org biasa…nuri & sweet tu kot2 si memeh dok usung tilam tu..wakaka….

          0
          0
        • SWEET says:

          BLAH LA KO
          SUKU SAKAT ABBY

          0
          0
        • blah la lu sweet says:

          yer..trimas yer….
          sweet bengong x dpt zul..tu ler dia meroyanz jelez ngan abby…
          wakakaka

          0
          0
        • anti-memey says:

          engko yg patut blah sweet….
          ada berani kutuk ibu tunggal..
          engko sdri yg terkena nanti bru padan dgn muka ko tu

          0
          0
        • chix says:

          ape lah yg gaduh2 ni….tah2, diorg 3 org tu gelak jek baca komen2 kat sini semua….x tau sape yg betul, sape yg salah, sape yg wat citer, sape yg putar alam…bg aku, tiga2 makhluk ni salah, tah ape2….masing2 ade keburukan tersendiri…si memey, amik laki org, norman plak gatal/idung belang, si abby plak….suke bukak pekung sana sini…

          0
          0
  13. Blog Sensasi says:

    apa2 je lah wei…makan ketupat banyak raya ni kn

    0
    0
  14. diyana says:

    pada saya abby tak perlu dedahkan apa yang berlaku. tak perlu aibkan norman lagi. Cukup dengan abby minta duit hantaran tu diselesaikan oleh norman. Kalau adapun norman nak rujuk semula… toksah peduli dah… biarlah dia dengan labu2nya kerana yang lebih tahu apa yang berlaku adalah hanya awak berdua sahaja. Pasal bab memey plak, biarlah…kalau itu jodoh dia. saya tak sokong pun memey dengan norman atau kenyataan abby sekalipun. cuma sebagai orang yang matang, biarlah diselesaikan secara baik. pada norman, usahlah berputar belit cerita, jelaskan apa yang terhutang. jgn abaikan tanggungjwb.

    0
    0
  15. hazel says:

    Erm….xtau mn satu nak percaye…tp semnjak norman n memey bertunang ni,mcm2 kenyataan dr abby kluar…mcm die xpuas ati pon ad jgk…hanye abby n norman shj yg tau mn betul n slh…

    0
    0
    • blah la lu says:

      kalo hang dlm situation abby mestila hang x puas ati jugak..
      ape ler ko ni

      0
      0
      • SWEET says:

        blah la lu ni ORANG KUAT ABBY
        SOKONG BAGAI NAK RAK NAMPAK
        KUANG KUANG KUANG

        0
        0
        • hazel says:

          ish2….setiap owg ad pendapt masing2…relax r blah la lu…

          0
          0
        • ape korang sebok says:

          bukan nya nk sokong mane2 pihak tapi korang tegok sndri kan dah terang lagi bersuluh….kes si norm n memey. tu..ade saksi..sbb org lain yg tgk tak sggup nk tanggung dosa..smp pak sedare si norm ni wat pengakuan xmo bsubhat lagi….so…ape korang…bute ke…tgk..tiap2 malam usung tilam ..ank dare lak tugi tmpat laki org…wat ape..sampai pagi..tak de umah ke…kalau aku jadi mak bapak si memey ni ntah la…tak tau nak cakap hape MALU weyy…sape lagi nak kawen ngan die…jantan mane yg nak bangkai orang….aku rase abby pon tak hingin la dgn si norm ni…mmg dari dulu da tau norm ni mmg kaki prmpuan….org yg knal die tau la..

          0
          0
        • aku pun penyibuk says:

          setuju ngan apa korang sebok…
          hazel & sweet nih mmg katak bawah tempurung..
          x baca brita la gamaknya..tu la support memeh..ntah2 sama pelaku maksiat mcm si memeh tue…tu ler terasa sgt sampai ke ubun2..kuang kuang kuang!!!
          nah!! ambik ko balik sweet!!

          0
          0
        • pelik2 says:

          sweet ni penuh hasad dengki kat abby

          0
          0
        • anti-memey says:

          kalau pkra begini terjadi kt diorang nanti bru tau…..
          jgn ikt sedap mlt kutuk abby….
          betapa abby susah menanggung derita slama ini…mmg tak berperikemanusiaan btl manusia yg myokong norman nie….kpda memey yg jd perampas…satu hari nanti ko pulak tkena…what goes around comes around :)

          0
          0
  16. eiyda says:

    kalo betul..padan la ngan muke memey…tu la..rampas suami org…buat bende xelok…huhuhu

    0
    0
  17. kukukaki says:

    mau abby tu xdedahkn sume..dlu bkn men ckp x bercinta..skg siap tunang nk kawen..nasibla…mmg padan dh muka si norman n memek tuh. meluat aku tgk. huh!

    0
    0
  18. Norman Gila Meghoyan Kat Abby Kot… Heehehe

    0
    0
  19. BELACAN HANGUS says:

    takdapat nak bayar balik duit hantaran kawen, sebab tu buat normek nanyuk cakap rindu pada aby mintak mintak aby cair tak ingat hutang lama…..hampeh apa punya org memalukan……

    0
    0
  20. MisS pOcO says:

    pasni nak dedah ape lak…

    0
    0
  21. Dulu kan pakat-pakat dok jaga nama sebab artiskan. nak bincang ke nak gadoh ke kat rumah atau melalui handphone je. tapi bila dah becerai…nak lepaskan geram aha…kat mana lagi kat media la. Nak jumpa dah tak ade karan dah….itu pun kalau dah terpaksa sebab anak.

    0
    0
  22. msmifa says:

    gla talak kOwt!

    0
    0
  23. aries_april says:

    jahahaahaha..statement x than tu…rndu g ke?

    0
    0
  24. lily says:

    xbf aku suka ckap rindu camni lah…tapi just rindu la…benda penah jadi milik mana leh lupakan begitu saya…tu bermakna manusia masih ada hati dan perasaan…simple beb..org hati itam je putaq belit citer….

    0
    0
  25. hantupensil says:

    hahha..baru tau nak rindu,,,
    hahah

    0
    0
  26. mayang sari says:

    dia orang bercerai ni pun dlm keadaan kelam kabut Maksudnya dalam keadaan tak pikir panjang .Gitulah jadinya .. bila marah sudah hilang .. rindu pun datang bertandang .. ewah..

    0
    0
  27. Kenyataan tu blh menggugat Memey tu…letihla abg norm nk bg penjelasan ‘rindu’ tu kt adik memey nti. Kawin cpt2 ngan memey, sure dh x rindu abby lg pasni.

    0
    0
  28. Kasih says:

    normal lah tu… nama pun prnh hdp bersama, tentu ada kenangan yg mengusik jiwa kan…

    biasalah norman just nk tgk apa reaksi abby, pas tu kalo abby reply gerenti dia kata abby gila talak lak… huhuhuhu…

    drama2 hebat dr norman hakim slps ni kita nntkan…

    0
    0
  29. karakatau says:

    oi jangan kutuk memey aku..kalo dia x jd ngan norman aku nak..

    0
    0
  30. sawo matang says:

    Sudah2 la abby,kalau dia ckp lagi pasal ni nmpk sangat dia yang terdesak,nanti abg.norm korek rahsia pasal dia dgn adik Zul baru tau.Harap2 memey kena fikir masak2 sebelum nak kawin dgn.abg norm,sbb dia tu kan muda lagi.Memey senang2 kawin je dgn Iqram Dinzly dah la muda,bujang pulak tu…………

    0
    0
    • blah la lu says:

      buat apa bagi iqram betina yg dh diratah norman tu erk…
      dia yg nak sgt perasa duda biar ajo ler…pdn ngan betina usung tilam tiap mlm tuhh…prasan innocenttt…blah la memey suhaiza

      0
      0
      • SWEET says:

        KO NAMPAK KE
        SI NORMAN TU MERATAH TUBUH MEMEY
        X PASAL2 DPT DOSA KERING
        MAHKAMAH PUN BERTAHUN2
        NAK BICARA KUMPUL BUKTI

        0
        0
        • blah la ko sweet says:

          kalo dok usung tilam apo makno nya…huhu..ngko ni memey ke sweet terasa sgtt…?? hahahahaha….
          relax arr..kalo ko bkn memeh tu napar skt ati sgt..lantak la..
          huahaua!!

          0
          0
        • anti-memey says:

          setuju dgn blah la ko!!
          walaupun kita yg x nampak…
          tuhan yg maha agung tetap nampak apa yg diorg tgh buat..
          perempuan dan laki kalau dh sebilik…apa lagi?

          0
          0
        • Anna says:

          betul sweet..aku setuju… mahkamah pun masih tak leh selesaikan lagi… kalau betul norman n memey bersalah.. dah lama dijatuhkan hukuman.. aku rasa abby kot yang report….. hanya Allah yang tau..

          0
          0
        • ape daa.. says:

          yg repot jiran die la…..betul x pasti, tp yg pastinye diorg kena tgkap ms dok berdua2an. so??

          0
          0
  31. mia says:

    abby, makin banyak awak citer, makin ramai orang tak percaya awak. kalau nak pertahankan hak, pi mahkamah…senang citer. kalau setakat kat media ni, memang awak tak akan dapat apa2. dapat cacian adalah .. akhirnya awak yang nampak jahat ,walaupun hakikatnya mungkin norman yg putar belit cerita.

    satu lagi, itu citer sebelah awak..belum lagi norman plak bukak citer awak, kang jadi badut je nanti.

    0
    0
    • blah la lu says:

      biar la…tgk sapa yg menang..

      0
      0
      • Kuncu_jahat says:

        betul juga ape yg mia ckp…sabar bebanyak je kak abby oii… jgn diikut sgt panas hati tu…bak kat apepatah..ikut hatini..mati… lgpun dah xpeduli ngan norman kan…rasenye saya faham..kak abbyni terlalu meluat dgn si norman ni… 2yg smpai kak abby bgtau wartawan sume… sabar ye.. byk faedahnye kalo akak sabar.. Allah mmg selalu menguji iman kita semua… jgn dibiarkan syaitan durjana menang!!!

        0
        0
    • ape daa.. says:

      sebenarnye lg elok kalo norman pn bukak cite. baru leh dgr dr kedua2 belah pihak. islam pn x bg kalo kite dgr cite sblh pihak je. tp the problem is, kenapa norman x ckp pape? yg die tau hanyalah mengelak dan cari alasan..nmpk sgt norman yg salah.

      0
      0
  32. abg jack says:

    ape ke salah abg porn..eh abg norm kawen je memeh tu pastu rujuk jer abbyh tu….dapt 2 masjid didirikan byk pala tu…bala pun dapat gak…tapi adatlah kan…org pompuan x nak payung omeh ko…..abg doakan kamu2 org berbahagia…ingatlah tiada yg kekal wlu cinta gila skalipun..redhalah dgn ketentuanNya….tutup buku lama buka buku 555( buku utang baru nak buat hantaran)

    0
    0
  33. basshunter says:

    erm…..aku rase, abby n norman sama2 masih rindu lagi…da idup bersama bertahun2, mane leh lupa cmtu je..
    tp tu la…bnde da jadi, no turning back..
    laki kalo kate rindu kt ex tu mknenye tgh gado ngn awek la tu..kui3

    0
    0
  34. exa says:

    aku penah terbaca kenyataan ustazah nor abaiyah dlm news dulu, selalunya bila masing2 mbuka keaiban pasangan (bcerai) means memasing still syg menyayangi… aku x ingat kes artis mana tp mmg aku penah tbaca la…

    0
    0
    • sebokmama says:

      ye le Exa akak stuju dgn Exa…tp agaknya Abby tu dah meluat sgt kot dgn si Memey tu apalagi dia ungkitlah apa2 yg boleh buat Memey marah n jelos….yg kena tempiasnya bekas suami dia lah ha ha….Norman klau x nak kena apa2 lagi lepas ni byarlah apa2 yg TERTUNGGAK akak percaya lelaki ni klau dah bercerai LIAT ckit nak bg duit walaupun utk anak 2sendiri…sori ye contohnya lelaki yg mcm tu dah banyak n melambak2….tapi dulu akak paling suka dengan ABBY & NORMAN msa masih suami isteri betul2 pasangan yg IDEAL lepas cerai n rujuk blik pun akak ikut gembira..tapi utk psngan baru ni M & N ni akak menyampah ada la…

      0
      0
      • farae jovovich says:

        sokong mama,,,,!

        0
        0
        • aku says:

          btol..membuka aib orng len sengaja menyakitkan hati orng len petanda die jeles dan masih syg..kalu die da xsayang..lantak pi la hang nk bercerai ka..kawen ka..khalwat ka..btol x?ape barang die amik tau?sebab da xde pape..ni sebok2 wat cite itu ini..die tertekan la tu xhbby kawen laen..cek Abby,jgn tunjuk ksisi kebodohan wanita pade umum..mengaibkan la memalukan diri sendiri mcm ni..people won respect u taw..is better u just keep quiet and do selesaikan care baik between u guys..BE STRONG..PAST IS PAST..

          0
          0
        • anti-memey says:

          aku_engko tu bkn myokong abby..tp myindir dgn mgatakan abby bodoh…
          perkataan bodoh tidak elok digunakan…

          0
          0
        • aku says:

          cek anti memey…this is my opinion..btol ape..kalau meroyan kt media ckp tu ckp ni nmpk sngt macam ko tu xde harga diri..da BERCERAI ok..so,gunala care bijak sikit selesaikan masalah..agama pon xajar kite bukak aib orng kan..i xsokong sape2 pon..dua2 salah..norm gatai..memey gatai nak skandal ngn laki orng..abby pon salah..sbab mengaibkan masalah sendiri..diam2 sudah..selesai ngn mahkamah syariah pasal tuntutan..OK!

          0
          0
  35. Reena says:

    Apa daaa…norman hakim tu kan kaki ayat..tu pasal sememeh leh cair..abby tu tak heran dah ngan nh tu kalau dipikir2kan apa yg dia dah wat dulu. Kemsalam jer lah..

    0
    0
  36. makngah says:

    mcm pernah dengar je…kan elok abby n norman kawen balik….anak2 pun kiut sgt2.

    0
    0
  37. sailormoon says:

    erm…adat dunia la tu…
    masa tgh sayang semua berbunga2…kentut pun bau wangi….sekarang dah berpisah…
    mcm2 buruk la keluar… tp cuma Allah dan mereka yang terlibat sahaja tahu kebenarannya…
    tp ada baiknya jika masing2 berbaik dan membawa haluan msg2….
    kan itu lebih membahagiakan dan disukai Allah…..

    0
    0
  38. manjalara says:

    dah muak dgn citer dorg ni

    0
    0
  39. cik lopes says:

    maybe norman tu sweet talker. dia taknak hilang dua2. nak dua2. tapi tak sedor diri

    0
    0
  40. dunia akhir zaman.. says:

    uiksss!!!

    0
    0
  41. Nana says:

    hurm..abby ni pn..xpyh la bongkar ape2..ape2 yg jd tu..simpan seniri la..mmg la kate bkn sbb jeles..tp xsemue org akan terime excuse tu..bia kn je si memey tu..xyh nk indirectly warning die..die yg pilih jln tu..susah snang die esk luse..kne tggl ke ape ke..tu mslh die..yg pntg,kt xburukkn lg name kt..

    0
    0
  42. tempayan says:

    sudah sudah lah Abby…..biarlah norman dengan kehidupan dia…Abby nak apa lagi?…..
    bila norman bertunang je, terus sebut duit hantaran tak bayar lagi, now sebut rindu-rindu pulak….HELLO…norman tu dah jadi bekas suami awak…nampak sgt awak jeles…..dia pun ada kehidupan dia sendirik maa…….Dulu memang simpati dengan awak tapi now nampak sgt awak dah meroyan……bodossssss

    0
    0
    • blah la lu says:

      mcm ler engko tu pandai sgt…

      0
      0
      • Pergh... says:

        Abby ko nih mmg bodoh nak juga jeles nape???
        Pi men ngan zul tu jauh2…
        Syoh… syoh…syoh…

        0
        0
      • tempayan says:

        hoi ‘blah la lu”…..ko ni Abby ke?…atau ko pun psiko mcm Abby….meroyan jeles kat bekas laki….
        BOLEH BLAH LA LU…….

        0
        0
        • blah la ko sweet says:

          ko yg meroyan..support manusia sekutu jahat..kot2 hang ni makcik norman tu ler terasa sampai ulu hati..wakakakaka!!

          0
          0
        • blah la ko sweet says:

          perghh & tempayan ni adalah suku sakat memeh & norman…x pyh la nak support 2 org tu…satu dunia naik meluat ngan 2 org tuu..buat apa nak support pelaku maksiat….blah la tempayan & perghh…pergi jauh2 …syuhh…..korg kutuk abby pn aku tetap sukaa…huahua!!

          0
          0
        • anti-memey says:

          blah la lu tempayan..jelez erk ngan abby? ko ni norman ke memeh…

          0
          0
  43. sepet says:

    adoyaiii….he just missed you….its normal for human laa….its ok if norman still love abby….tempat jatuh lagi kan d kenang ini kan pula bekas isteri….hek hek hek….jgn maraaa…..

    0
    0
  44. armalisa says:

    kalau abby dedah time “masih suami isteri tu namanya buka aib suami..bila dah cerai norman buat2 x tau tu yg abby bengang tu..nak kawin baru htg kasi settle dulu la..
    tu la perempuan jahat(memey)utk lelaki yg jahat(norman..) :)

    0
    0
  45. diva says:

    pertunangan momok dan normang tu mcm nak bagi abby jeles juga lah…dah mmg abby sgt jeles…dia guna zul utk bagi normang jeles tp abby pula yg jeles…sekarang nak buat apa….momok tu mgkn berlakon ja nak tunang2 normang tu utk tarik perhatian abby…jelas abby masih sygkan normang..dia terima twrn erma berlakon dgn norman…

    0
    0
  46. Rin says:

    saya tak sokong sape2 pom antra ketiga2 mereka,.. :)
    nak terjun, terjun lah labuuu,,,!

    0
    0
  47. anyss says:

    norman ni memg ske wt perangai..mse thn 2006 pn pnah mngjutkan malaysia krn becerai ngn abby disebabkan faradhiya…tp norman rujuk semula slps smgu bcerai..
    memang siot norman nih…memainkan n mperlekehkan perasaan wanita…aku paling benci lelaki mcm nih! huh!

    0
    0
  48. says no to crocodile says:

    kuang3…..dasar jntan longkang!apela

    0
    0
  49. BumbleBee says:

    abby: sudah2 perang tru media…jangan jual cter ngan diorg lg.xde untungnya kecuali pd akhbar yg sker melaga-lagakan tu sndiri. Kalo nk tuntut…tuntut dgn cara yg bijak dan tertutup iaitu melalui mahkamah.

    norman: bayar dulu ape yg anda hutang..hutang ni bukan boleh dibuat main2…kalo x langsai tanpa dihalalkan oleh empunya…x tenteram ko nnt kalo ditakdirkan pendek umur.ko pun dh tua dan bapak budak, bwk2 buat perangai lebih bertanggungjawab.

    memey: tak payah sebok2 nk balas or bagi statement ape2 tru media jugak walaupun ditanya. tak payah bzbody hal2 yg lom settle antara abby ngan norman walaupun bende tu ko rasa logik x logik dek akal ko yg masih x panjang tu.xde pekdahnya selain menambahkan kebencian masyarakat kt ko. Lagipun ko bru tunang…lom sah menikah lg. Diam2 xmo campur sudah~

    0
    0
    • beezeebowdy says:

      salam, bee. aku setuju dgn ko, bee!! makin besar cakap mulut yg makin lebar tu. baru jek sehari bertunang dah makin eksyen cakapnya. dia nak kata dia tau segala2nya. dah tak sedar diri lah tu dia tu yang penyebab semua penuh ranah ni jadik. sejak 2007 lagi dah mula himpit si beruk jantan tu, tak nak ngaku2 jugak.. MACAMANA LAH YE ORANG YANG BOLEH HIDUP DGN PENIPUAN DEMI PENIPUAN..TAK PANAS KE RASA OTAK, HATI & SEMUA ORGAN2 DALAMAN & LUARAN TU SBB MENIPU ATAS PERKARA YG BETUL2 JADIK!!!??? kita ni tipu2 sunat pun kdg2 payah nak tido malam! mmg betul la 2 ekor ni spesis darah sejuk!!
      baru bertunang da cakap mcm2..eksyen tak hingat..tup2 lepas da bertunang jek da berani balik berkubang kat tingkat 1 tu semalam smpai ke malam!! apa…2 ekor tu ingat dgn lesen tunang tak boleh kena cekup lagi..??? kali ni kalau kena cekup lagi…PASTI AMAT2 SENSASI…! jangan brannnn sangat beruk jantan & beruk betina 2 ekor tu ye… kebal sangat ke awak tu rasa….?? tp spesis yg TAK TAKUT TUHAN ni takdek kata2 manusia yg boleh describe pun sbnrnya…

      0
      0
  50. wan says:

    ek eleh si abby nih… tau la ko da bengang… x yah la nak spoil org punya plan… lantakla si norman nak wat apa… ko tu jaga diri ko tu… ko pun bukan la betul sgt… ingat aku x tau pasal past story ko tu apa masa… shut up u abby!

    0
    0
  51. rakyat malaysia says:

    abby & norman ada 1 persamaan

    gila talak

    0
    0
  52. Futureforward says:

    Jadi la Wanita yg bCLASS- buat tk kesah/derg je jgan bagi attention sangat walaupun it hurts. Best revenge abby, be more successful dan enjoy life dgn anak2 mu. Insyallah ada teman hidup yg lagi best akan datang. Forget this one la and move on. Buat u camni not worth one minute of your time lagi.

    0
    0
  53. sape2 says:

    Tah ape2 je abby nie..ape2 pon hanya Tuhan saja yang tahu…(tidak menyebelahi mane2 pihak)

    0
    0
  54. sape2 says:

    For me la…bese2 dulu mase mula2 nak kwen..share duit..pastu xkesah…pastu bile si N ni da tunng…si A ni xpuas ati so kuar la cite berhutang hantaran la…ape la..ermm….si N pon ada family…xbek menjatuhkan aib org..nasib baik la si N ni penyabar….si A perlu rasional..gunakan saluran yg betoi…bukan melalui media…buat si A dan N, banyak-2 la berdoa kepada Tuhan dan amalan…semoga dimurahkan rezeki…org boleh ckp ape saja..tapi mereka tidak tahu hal yg sebenarnye…Jodoh ajal maut di tangan kita…sape kite utk lawan ketentuanNya….redha…pasti ade yg lagi terbaik menati kite…sy kagum dengan artis yang telah bercerai dan tidak sama sekali mengaibkan ex suami/isteri masing2…yg lepas tetap lepas…hidup harus diteruskan….

    0
    0
  55. anyss says:

    pape pun kesian ngn org yg d zalimi zahir batin…
    wanita yg menanggung siksa n deritanyaa…
    harapan org bnama wanita akan kuat mengharungi liku2 kehidupan demi msa depan dri, anak2 n famly…
    jgn biarkan kita jd hamba lelaki! berusaha lah! Allah SWT memihak org yg dizalimi n teraniaya…. Qisas itu pasti..!!

    0
    0
  56. aku says:

    pada awal kemunculan cite panas abby,aku sngt bersimpati pade beliau dan anak2..dan benci tahap dewa pade abg norm..BUT after kes die ngn anak ikan mude tu cam saje2 nk tunjuk kt media dan norm die pon bole dapat wat i menyampah sikit..so bg aku,pandangan aku..norm or abby sama jew..dua2 ade salah dan silap..abby,orng tu da nk bina mahligai jgn kacau lagi..jgn cite apepon keburukan xhubby kite..let it be..tuhan tu ada..and norm jadilah orng yg adil..ingt apa hutang anda ..duit bole bayar,tp kemaafan manusia smpai mati beb..So stop la cite2 yg remeh ye kamu berdua..kawen kawen..xnak sudah..

    0
    0
    • SWEET says:

      NORMAN KAHWIN MEMEY
      ABBY KAHWIN ZUL
      DOAKAN SAMA2 BAHAGIA

      0
      0
    • ape daa.. says:

      kes abby dgn zul kuar lepas abby cerai, mean abby dh single. die leh kwn ngn sape2 je die nak. tp kes norman ngn memey ni, mmg satu dunia marah. dh la bini tgh ngandung, die wt hal plak. si memey plak x sedar diri. lain ye kes norman ngn abby tu.

      0
      0
  57. sheena says:

    abby nie macam over laa…asyik nak blame si N….kenapa after tunang baru nak burukkan x-hubby? saja nak sakitkan hati n minta simpati frm others….cmon laaa..it’s not like you’re so innocent….bila u balik frm oversea wit ur bf,norman neva kutuk you…y can’t u just do t same? lepas cerai,u sepatutnya move on n enjoy ur life…but looks like you nie still hangin on him…macam ju-on…..wake up laa ….

    0
    0
  58. sheena says:

    ooooh no ju-on….but like t ghost in shutter yg duduk atas shoulder laki tu….hahah

    0
    0
  59. it's me says:

    a’ahlah.. cam over pulak si abby.. apa motif dia buat camtu?? jeles ke?? memula mmg marah dgn norma tp bile member2 yg pernah kenal dia citer camne.. so pahamlah skit.. wallahualam..

    0
    0
  60. Hani Bunny says:

    ini semua sebagai reminder terhadap kite kaum wanita.. sometimes kite dah treat hubby kite tu baik2, tapi tup tup after 5 years ke, 10 years ke, dia kate ‘honey, i fell in love again…’.. luluh kan hati nih.. ape2 yg kite buat tu kena tawakkal lah.. byk2 berdoa kepada allah semoga allah melindungi rumahtangga kite… key word here, DOA..

    ape2 pun, i always at abby’s side cos dia menanggung penderitaan yg norman tak akan dan tak akan pernah lalui.. cube imagine, for those yg pernah melahirkan anak… ape rasenye mase kite tgh dlm berpantang, tup tup dpt citer/news hubby kite kena caught with other women? teruk giler kan perasaan kiter time tu.. that was what abby has gone through…..

    0
    0
    • pelik2 says:

      sangat setuju dgn anda. :)

      0
      0
      • aku says:

        hani bunny..mcm kawan aku jew..heheh..ye ke anda??apepon..bekas hubby mmg la xleh lupe..lame kot dok sebumbung..tp da xde jodoh..perempuan kene redha..jgn malukan diri lagi.lantak pi la si norm tu..tuhan ader..mana wat salah mesti kena cash punya..yg penting hati abby tu kene sucila terima semuanya dengan redha.kalu x mcm susah sikitla…
        manis tu sekejap je kalau x de berkat..so tengok jela..smoha si norm tu bahagia n abby jumpa yg lebih baik..SABAR k..cam telemovie u tu..ahakkzz

        0
        0
  61. missy says:

    biase la tu rindu.. sedangkan org da de ade awek/pakwe baru pon leh terigt yg lame, apetah lagi bekas suami istri..

    0
    0
  62. mak minah says:

    norman boleh kawan baik ngan roslin hashim hahahahaha sepeel je.

    0
    0
  63. serai_patah says:

    dh makin x suka r ngan abby…tol gak statment memey..rsnyer slama cerai nie ssh nk dgr norman kata papew pada abby..tp abby laks x abih2 lg…dulu kesian gak tp skrg dh nyampah ngan dia nie…dh suka laks ngan memey..blakon pon best…klu blakon sedeh, mmg mnjadi..

    0
    0
  64. rasa says:

    xsuka memy n norman dulu, kini dan selamanya. norman rindu duit abby la tu, memey kedekut, baru dia tau betapa baiknya abby… norman dah xlaku, memey makin byk dpt offer tp aku ttp boikot minah muka tua ni. nanti memey akan tinggalkan norman sbb takut kena bela anak sensorang tp sure norman xnak lepas memey sbb xder dah pompuan bodoh lain nak norman selain memey

    0
    0
  65. sheena says:

    yeah i agree tat t heartache yg Abbly lalui is really to tahap max but she has to be strong n move on n proof yg she can stand on her own…..look at darling anne….cerai when she’s pregnant kan but she seems like a very strong gurl….macam tu baru laa orang respect….Girl Power!!

    0
    0
    • sebokmama says:

      tapikan Sheena rasanya Anne tu kan bekas suaminya pasti dah bayar duit hantaran n nafkah anak2 dia klau x mau dia pun cari smpai lubang cacing…tp kita x tau lah yg sebetulnya mcaman tp apa2 pun akak tetap sokong ABBY….dia kira power jugak apa berani sanggup harungi semua ini mungkin ini saje caranya utk dia dpt hak di balik…pedih wooooo..klau BROKEN HEART ni mcm x pernah rasa….he he

      0
      0
  66. sheena says:

    yeah laa mama….abby power…statement dia macam penumbuk kat muka si N!! pi court n settle kan senang….orang slalu cakap tat only t guilty ones like to shout their innocence tapi skarang nie dua dua pun shouting….

    0
    0
    • SWEET says:

      Semua pompuan yg kena cerai.
      Dah jadi Janda.
      Must be strong.
      Kalau tidak camner nak membesarkan anak2.
      Sebab pompuan kalau cukup pendapatan
      Boleh lah mahkamah bagi anak2
      Si Bekas Isteri yg bela.

      Kalau pompuan xde pendapatan
      Sure Mahkamah serahkan anak2
      pada Bekas Suami yg bela.

      0
      0
      • dah says:

        xderla, hak penjagaan slalu dapat kat ibu, kita mahkamah syariah ikut hukum islam, jarang skali dgr dpt kat bapak walau bapak kaya melainkan ibu itu sendiri melepaskan hak penjagaan…

        0
        0
        • pelik2 says:

          si sweet ni entah sokong sapa..dr komen atas td dia dok kutuk abby…dkt komen ni ada hati nda komen mcm nih, mana satu ler engko ni btol yer….
          abby ni jd janda pn sbb norman ni gatal nak mampuih….
          bini & ak tak terjaga…dok usung memeh masuk ofis…

          0
          0
  67. abg jack says:

    dengarla nasihat abg…ko kawen la dua2 tu..lepas tu bg dua2 pompuan tu gaduh pueh pueh

    0
    0
  68. cokodok panas says:

    ala laki bini pun dua kali lima patutlah bercerai….
    tjk minat dua2x…

    0
    0
  69. putri86 says:

    Biasa la tu,GILA TALAK!! Janda dia pun still cun & bergetah… Chaiyo Abby!!

    0
    0
  70. beezeebowdy says:

    salam, bumblebee. aku setuju dgn ko, bee!! makin besar cakap mulut yg makin lebar tu. baru jek sehari bertunang dah makin eksyen cakapnya. dia nak kata dia tau segala2nya. dah tak sedar diri lah tu dia tu yang penyebab semua penuh ranah ni jadik. sejak 2007 lagi dah mula himpit si beruk jantan tu, tak nak ngaku2 jugak.. MACAMANA LAH YE ORANG YANG BOLEH HIDUP DGN PENIPUAN DEMI PENIPUAN..TAK PANAS KE RASA OTAK, HATI & SEMUA ORGAN2 DALAMAN & LUARAN TU SBB MENIPU ATAS PERKARA YG BETUL2 JADIK!!!??? kita ni tipu2 sunat pun kdg2 payah nak tido malam! mmg betul la 2 ekor ni spesis darah sejuk!!
    baru bertunang da cakap mcm2..eksyen tak hingat..tup2 lepas da bertunang jek da berani balik berkubang kat tingkat 1 tu semalam smpai ke malam!! apa…2 ekor tu ingat dgn lesen tunang tak boleh kena cekup lagi..??? kali ni kalau kena cekup lagi…PASTI AMAT2 SENSASI…! jangan brannnn sangat beruk jantan & beruk betina 2 ekor tu ye… kebal sangat ke awak tu rasa….?? tp spesis yg TAK TAKUT TUHAN ni takdek kata2 manusia yg boleh describe pun sbnrnya…

    0
    0
  71. shizuka says:

    orang lau da sakit hati apa pun nak dicakap..semua keburukan org di cakap..macam kita juga..manusia juga namanya mana ada sempurna……saya pun lau da dibuat begitu napa mau di simpanan keburukan orang lain..luahkan jak la….namanya juga suami isteri kena la jaga samada buruk atau baik.. tpi lau da x bersama kompom la di bongkar….maam jug kita yang x puas hati @ marah ngan org xkan nak akap kbaikannya…alahaiiiiiiiiiii org2 yang puas ati ngan abby……pikir la….

    0
    0
  72. Amalia says:

    org yg tak pernah bersuami takkan paham sakitnya hati suami dirampas. dahlah rampas, bnyk songeh pulak tu. kenyataan2 momok selama ni korang tak nak ambik kira ke? abby bukan gila talak, saja nak bagi momok sakit hati.
    takpelah abby, tak pyh reveal pun org dah boleh baca perangai norman mangkuk tu.
    let it go lah abby. don’t bring urself to their level.

    0
    0
    • blah la ko sweet says:

      setuju ngan amalia…heran tgk org dok kutuk abby nih..kot2 mereka n ih spesies apa ntah…jnis perampas jugak kut..tu la terasa sgt sampai ulu hati…apa pn abby the bestt!!

      0
      0
      • lisa suriharu says:

        yes, sokong abby….. teruskan hidupmu abby….. jangan pedulikan mulut2 jahat yg dengki padamu….

        biar si memek kahwin dgn norman… pasti dia akan merasa balasannya satu hari nanti…

        Allah maha adil… kau tunggu je lah memek… betapa ‘sayangnya’ norman kat engko…. hehehe

        0
        0
  73. razo says:

    abby norman sama2 mangkuk…pantang ada org interview ada jer nk diexposed kan .. life goes on..dah abis,abisla.. xde jodoh,cuba2 la blaja terima qada & qadar.. itula dunia artis….

    0
    0
    • Hani Bunny says:

      kau senang la cakap life goes on.. norman boleh la life goes on cos dia lelaki, tapi abby.. in fact, maizawati yg dulu mase still jadi wife ustaz pun tak tahan laki dia ade affair ngan other women. dah la mase tu abby baru bersalin. perempuan yg baru bersalin husband diorang tak buat perangai pun dapat penyakit ‘stress’.. ni lagi abby yg husband dia kena tangkap khalwat. lainla klau kes tu kes aniaya. see, tup tup tie the knot gak norm and memey..

      biarlah dia nk expose klau itu yg dia rase boleh puaskan hati dia. abby punye badan. klau saye close to abby, boleh je sy advise dia to chill sket.. tp apakan daya, diriku tak related dgn dirinye…

      0
      0
    • hothotheat says:

      hati org lain2 la der..ko hati cekal..yg 2 org nh hati batu..mane same..ta yah ko na ckp besaq dlm cmnt nh..

      if situasi kene kat ko..sure..ko pon bkn sng na trime kn..seb bek ko bkn artis..lau artis..canang gak kot..

      0
      0
  74. mawar says:

    hai beezeebody, lama tak dgr brita. best bongkar lagi banyak2 crita momok. masih ingat mawar tak

    0
    0
  75. razo says:

    aik,terasa ker?ko pun kena tggl laki gak ker?hahaha..
    lps bercerai dia pun ada affair ngan org lain apa? tu bkn life goes on ker? maizawati,dia pun penah bercerai for the first time sbb nkkan si ustaz tu..tp masa tu sapa kenal dia,mmg korang x tahu la.. si norman tu mmg consider bersalah dlm hal nie,tp benda dah lama dah.. let gone be by gone la…
    nk puas hati,pegila amal ibadat byk2… dekatkan diri ngan tuhan,cuba cr ketenangan,sbb bila dekat dgn Nya br lah kita tenang,puas,happy…smpai tak terkata la..trust me..ini tak expose sana sini…..pikir sendiri la beb..

    0
    0
    • Hani Bunny says:

      cakap berlapik sikit.. personal life aku ko tak payah tau..

      dah ko pun mmg tau itu la dunia artis, so what, if norm and abby nk expose citer diorang.. yg pasti org yg teraniaya paaaaling teruk kat sini is abby.. so, end.

      0
      0
    • aku says:

      actually..i sngt sokong abby..DULU..mase mule2 die diceraikan..i rase norm jantan keparat giler kot..tp pas die ngedeng ngn si zul..i rase die dua kali lima je dgn norm..so dier xleh marahla si norm nk kawen lain..norm n memey mmg salah..sbkan perceraian..abby,please..i suke u sb u low profile..skng,jgn tambah api lagik..selesaikan care baik with norm byr apa yg xbayar..pastu jgn pandang belakang lagik..byk yg lebih baik..kuatkan semangat anda..norm cuma lelaki biase..biala die dgn dunia die..

      0
      0
      • ape daa.. says:

        teruskan sokong abby. kalo die ngedeng ngn si zul pn, tu lepas die dh cerai, dh solo, so x slh die nk berkawan. xkan die nk terus single je? kata life must go on…..lgpun zul pn cm suke je kawan ngn abby, tanpa paksaan. die cume mtk hak anak2 die je…thats all.

        0
        0
  76. razo says:

    aku lapik dh..ko x nmpk.. aku nasihat jer…bkn mengutuk pun.. ko abby ker? ke anak menakan dier?sorila,aku x tahu ko sape… aku pun xnk ambik personel life ko,aku perli jer..hadusss…

    0
    0
    • Hani Bunny says:

      of course lah.. both of us dont know each other. btw, i’m not abby, my name is hani.. i’m here to express my opinion and to protect our malay muslim fellas from war. -real end-

      0
      0
      • aku says:

        i think u r my frenla..ur words really make sense to me..cam kenaiii jew..seorang perempuan yg tegas n never give up..

        0
        0
  77. razo says:

    o.. sorry if i hurt u with my words…peace n nice to know u hani bunny..

    0
    0
  78. MANJE says:

    HAI..JGN LE GADUH2 HAL ORG LAIN. ADA SESIAPA INGAT MASA ABBY BERTUNANG DNG NORMAN DULU TAK?? MASA MALAM TUNANG ITULAH TERUS AKAD NIKAHNYA…CEMANA SEMPAT NAK BAGI DUIT HANTARAN MAHAL. KEBETULAN PULA MASA ITU SI ABBY NI JANDA MASA NIKAH DGN NORMAN…MASA TU I SEKOLAH TAPI RASANYA BEGITULAH CERITA NYA

    0
    0
  79. MANJE says:

    SEMUA ORANG ADA JODOH DAN KEBAHAGIAAN MASING-MASING. SEMUA ITU RAHSIA ALLAH. TAK PERLU TAK BUSUK HATI DAN HARUS REDHA DGN KETENTUAN ALLAH.

    0
    0
  80. anyss says:

    abby..wlu org nk mengata bagai kt ko b strong jerr…
    jgn amik peduli….
    mrk xkn fhm mslh ko..mrk tau mengata, mncaci, mfitnah, mngutuk jerr..mgkin 1 mse nt org yg mengutuk ko akan mnrima nasib sme..x kne ngn dia kne ngn mak,adik,kakak or fmly dia..sape tau kn?? tuhan 2 adil.. bersabarlahh..doa org yg teraniaya lg cpt termakbul…wallahu’alam..
    kpd pengutuk2 abby..sokonglah dia..bg sokongan moral…cz kta xtau nasib kta d mse dpn..klu benda ni tjdi kt kita then xde sape yg mnyokong malah dikutuk n dihina apakh perasaan korg sume?? mst kcwa,sdih, hiba teramat sgt…
    kpd pnyokong abby..truskan myokong..anda sdh buat yg tbaik..
    kpd abby..yg baik jdikan teladan…yg buruk jdikan smpdan…majukan dri..n yg paling pnting jge kehormatan dri..

    0
    0
  81. sape2 says:

    toksah nak pk sgt pasal artis2 nie..xde ape nak dibanggakan pon…ape2 pon…hidup kene positive!!!

    0
    0
  82. sundays says:

    apa-apa pun aku tetap memberi semangat dan keyakinan 1 malaysia buat norman,go go go.buat pekak telinga je.manusia memang macam ni.org sekeliling tu cuma tahu letak minyak dan tambah secukup rasa.yang wartawan lak saja tempah tiket ke neraka jahanam saja nak memecah belahkan kehidupan orang lain.artis pun manysia gak.

    aku tetap kata abby yg tak boleh harap,dia sendiri yg minta cerai bukan sekali tp 2 x.kali pertama norman lafas dlm keadaan terdesak sampai pengsan.terbukti kuatnya kasih syg dia pada abby,rujuk balik.kali ke 2 pun sama acara memberi malu suami di depan public terjadi lg.ambik masa juga baru becerai.

    org perempuan ni yg banyak mengungkit dlm ceramah ustaz kazim adalah salah seorg dari 6 yg tak patut di buat isteri.http://www.facebook.com/profile.php?id=100000557905595#!/video/video.php?v=1615144141230&ref=mf.

    kalau dah bercerai cerailah.kalau betul ada tuntutan buat cara kita menjaga kehormatan diri kita sendiri.makhamah ada buat tuntutan kat sana.kenapa nak mengaibkan diri sendiri kasi satu dunia tahu.

    sapa-sapa nak kawin ngan abby ni fikirlah banyak kali tak mustahil pekara ygsama dia buat kat korang balik nanti.

    0
    0
    • lisa suriharu says:

      helo, abby mintak cerai sebab norman curang dan perangai macam setan! bukan dia saje2 mintak cerai… kalau kau org pompuan, bila laki dera kau mentally, emotionally dhn curang nak tak hiraukan kau, lupa tanggungjawab pada kau, takkan nak redha je and berendam airmata kot! Itu namanya hilang harga diri!

      Langkah yg Abby ambik minta cerai dari Norman adalah yg terbaik demi kebahagiaan sendiri…

      Buat apa makan hati berlaki dgn jantan setan macam Norman tu

      0
      0
      • anti-memey says:

        sangat setuju dgn lisa…chaiyokk lisa!! tegakkan keadilan!!

        0
        0
        • Anna says:

          Setuju..Abby yang mulut celupar, cuba u all buka FB dia.. boleh katakan hari2 kutuk norman…. n penyokong2 dia jenis tolol bin bodoh.. x leh fikir..hello kaum pompuan..jgn nak salah kan lelaki jer dalam bab ni.. kita juga bnyak yg salah… mmg penyokong abby mulut mcm abby gak…. lepas ni mesti keluar berita..abby gile sebab nrman kahwin khahahahahahahaha

          0
          0
        • chix says:

          setuju dgn anna…

          0
          0
        • hothotheat says:

          ko nh ta kene lg situasi cm die..pndi je ko hmbus die mulut clupar ek..

          ko tuh pk gune otak..luas2 pk..lau norman tuh ta buat hal ..
          da de hubungan da le..kantoi ag tangkap basah…mne la ati ta bngkak weyh..abby nh ak rse da buat y trbaik utk klurge..tp ape norman balas..

          ko tau ke pe mslah die..y ko tau..bad thinker je lbh..lau ko pon bnde remeh sekecil abuk..ko besa2kn ka statment FB tuh..elah..lom kene batabg idung sndri..bole la ko ckp lbey…

          0
          0
  83. sabar says:

    kesian pada abby..mungkin betul dia teraniya…perempuan mmg dah fitrah bila dia marah dan sedih dia luahkan…tp apa pun kalau blh harap abby tenang..sebenarnyer dgn diam tue dan redha dgn ketentuan tue lagi besar azab norman akan tanggung.tp apa pun abby yg lebih berat menanggung..cuma,org pernah pesan kerana mulut badan binasa..kdg2 kita mmg cakap yg benar..tkt abby lagi sedih bila org mula ckp dan persoalkan tindakkan abby bila abby mula buka satu persatu cerita…doalah byk2 minta semua kebenaran tue one day terbukti…
    sebab bila abby asyik tunding jari mcm nie..org akan nampak mcm abby x pernah buat silap…sabar yer abby…jaga anak2…

    norman & memey…selagi mana kalian fikir kalian berkuasa menganiya org..ingat lah Allah lebih berkuasa untuk membalas…

    0
    0
  84. sabar says:

    “jika kejahatan di balas kejahatan,maka itu adalah dendam.jika kebaikan di balas kebaikan itu adalah perkara biasa.jika kebaikan dibalas kejahatan itu adalah zalim.tapi jika kejahatan dibalas kebaikan itu adalah mulia dan terpuji”

    just to share…peace

    0
    0
  85. it's me says:

    nape cite abby n zul x sensasi mcm diaorg ni ek?? yg abby gi oversea dgn zul? jogging tiap2 pagi & etc.. x hangat pun??

    0
    0
  86. SWEET says:

    ABBY GI OVERSEA DGN ZUL
    MASA TU ABBY MASIH LAGI DLM EDAH

    0
    0
  87. hazel says:

    wah22…..byk betul owang bg komen…..

    0
    0
  88. jepon says:

    kpda semua sebagai org luar kita jgn salahkan 1 pihak aja, sebab kita tak tahu cerita sebenar… sebagai wanita saya tidak mahu menyokong sape!! sebagai wanita kita pasti tak mahukan perceraian tambahan kalau dah ada anak, tapi percaya lah jodoh & maut tu di tangan tuhan. kita nilai balik diri kita, kita ni betul sangat ke. aku dulu peminat abby & norman tapi bila kenal sape abby tu taubat… jika sape yg pernah kerja kat Jasco wangsa maju(5th) pasti kenal sape abby tu.(sombong,berlagak &cakap kasar)aku tak heran kalau dia kena cerai… bkn sekali tapi ke 2 kali. kita jgn meletakan kesalahan kpd org lain, jgn kita tgok org yg baik tu tak salah dan org yg salah tu jahat…jadi kita nilaikan lah sendiri…

    0
    0
    • chix says:

      wah, x sangka dia camtu ekk….ko selalu nampak dia ke kat jusco tu….hiiihi…patutla dulu kena tendang dr Elite, agaknye member2 sendiri pun x tahan dgn mulut dia kot….hu…hu….

      0
      0
  89. Bodoh Abby Bodoh Norman says:

    Dua2 bangang.

    Dah lupa konon. Dah redha konon. Hati tenang lepas cerai la bla bla bla.

    Kalau betoi shut up and move on la. Sapa larat nak dengaq korang bekas laki bini ngungkit2 dalam media, sampai mati tak habeh ngungkit. Mak bapak macam ni la yang lahirkan generasi cerai-berai. Kesian la kat anak2 korang kecik2 dah tak boleh percaya dgn kasih sayang. Langsung hancur masa depan diorang.

    0
    0
  90. Elli Betty says:

    Amazing!! she is looking nice in this outfit….
    http://noxedgereviews.org/

    0
    0
  91. imsohigh says:

    dulu dulu 10 tahun lepas kakak norman hakim tu ada bukak pusat tuition..

    masa abby ngan norman baru kahwin ada lawat pusat tuition tu punya lah bahagia time tu

    tak sangka boleh jadi camni.

    0
    0
    • SWEET says:

      Biasa ar baru kahwin
      Semuanya masih manis
      Bila hidup sebumbung baru kenal
      Perangai baik buruk
      Pasangan masing2
      Rumahtangga

      0
      0
  92. MANJE says:

    itulah kata-kata tak puas hati bila telah kalah dalam percintaan. dia akan terus begitu sehingga ke akhir nya..

    0
    0
  93. anyss says:

    bahagia apabila orang menyintai n menyayangi kita sepenuh hati…
    kcwa apabila orang yg kita sayangi n cintai menduakan kita tnp rasa simpati..
    pasti ada d antara kita mengalami situasi sprt ni..n inilah yg berlaku kpd abby…fikirkanlahh…adkh anda sgup mengharunginya??? tny dri anda skrg…
    kpd abby be strong..!!

    0
    0
  94. thanya says:

    norm gatai..abby gedik..memey gelojoh ahahaha

    0
    0
  95. pascual says:

    i respect dgn maya karin n anne ngasri.diaorg da bercerai tp xpernah nak bukak pekong bekas husband dia.abby ni spesis si nora danish.aku rs bkn norman yg gila talak tp abby yg gila talak.aku xsokong pon si memek n norman tu tp meluat la tgk prangai abby ni.apa kata u cite je abby sume cite tilam n bantal u dgn norman je kalo u nk sgt bgtau psl norman u tu?mulut si abby ni mmg blh tahan jahat sbnrnya.psl tu norman xtahan.dgn prangai kpala angin dia.dah2 la tu.lupakan dan mulakan hidup yg baru.kalo dendam2 ni mmg xakan ke mn pon.

    0
    0
  96. tukun says:

    cam haram abby nih..cari la jantan lau dah gersang sgt..ni duk jaja cter2 tah pe2

    0
    0
  97. abby yang desperate says:

    desperate benar minah abby ni. dah lah tu. Dah cerai dah pun. Nak apa lagi? Zul dah ada. Senangkan? apa yang nak mintak duit 11 ribu lagi? 11 ribu belakon satu dua episod drama dah boleh dapat. Sanngup bercerita kat media tapi dia lupa dia ada anak2. Tu dia aibkan tu, bapak budak2 tu. Aby jgn pikir diri sendri. Nampak sangatlah jeles. Pergilah move on. Kawin baru ke apa ke. Buktikanlah aby pun boleh hidup tanpa norman.

    0
    0
    • hothotheat says:

      elah ko pndi ckp ..asl ta jd kauselor je..

      hati tngah bengkak weyh…norman tuh y BANGANG…
      lau da ta ske pon drop la awl2..nh da la de hbungan..kantoi ag tangkap basah…lau ko kne situasi cm nh…konfem makan dalam beb…bkn seminggu due na release…..kne de suport moral y kuat…

      ko tayah ckp lbh2 lom terkene..na ckp org despret plak..
      poyo r lu..

      0
      0
  98. SERI says:

    JGN SAMAKAN ABBY DGN MAYA KARIN.ABBY ADA ANAK NAK BG MAKAN.MAYA TU SORANG DIRI JE.PADAN LA DGN MUKA NORMAN TUE.. BIA SATU MALAYA TAU DIA TAK BERAPA BERTANGGUNGJAWAB…NAFKAH BAFI SESUKA HATI JE.. DKT SEMEMEH PANDAI PULAK BG CINCIN MAHAL..ABBY NAMPAK GARANG,TAPI BAIK & SENSITIF. SEMEMEH NI NAMPAK JE LEMAH LEMBAUT ALA-ALA AYU GTU, TAPI KERAS HATI..
    SEMEMEH TAK PERLU CAMPUYR HAL NAFKAH ANAK NORMAN & ABBY. DIA PATUT DIAM JER. SEMEMEH KENA INGAT ABBY JADI JANDA PUN KERANA DIA YANG MENGHANCURKAN RUMAHTANGGA ABBY.DIA GILA KAN NORMAN YG ADA ANAK 3.KENA TANGKAP KHALWAT SEWAKTU ABBY MASIH JADI ISTERI NORMAN YG SAH.. SEMEMEH MEMBINA KEBAHAGIAN ATAS KEHANCURAN RUMAHTANGGA ABBY..

    0
    0
    • nokia says:

      aku sokong 100% … seri…
      si memek tak taw malu tu duduk diam2..
      da la diye penyebab semua yang ber laku…

      0
      0
  99. mawar says:

    Nasib baik Abby minta duit hantaran aje, klu saya lebih dr itu. Hitung tiap2 bulan brapa dia patut bagi masa , sama2 masih bersama………( 1 mth 800 / lebih X 12 mth X brapa tahun dah kahwin ). klu mampu baru blh cari lain. Kalau masih suami isteri tak apa, sbb sebelum kahwin dah janji susah senang bersama. Kenapa………. memey nak masuk campur iya, sbb dia tahu Norman memang tak ada duit. Nanti pun dgn memey duit hantaran pun hutang……….dah cerai baru crita keluar, heheheheheh…………

    0
    0
  100. Bekas isteri says:

    Saya sokong abby 100%. Siapa yang dah ada pengalaman diceraikan oleh suami kerana suami dah ada perempuan lain memang pengalaman menyakitkan dan bila bekas suami dah kahwin jangan haraplah dia akan ambil tahu lagi fasal anak2 dan bekas isteri.

    0
    0
  101. haz says:

    sememeh, gila sempoi nama memey baru hehe, caya la seri, ko ni hati kering macam serizawa

    0
    0
  102. Leha says:

    abby yang salah..cuba ko tgok page dia..x habis2 nuka isu..n peminat2 yg bodoh ni..sentiasa sokong dgn betina ni… tayang anaklah.. tayang tu lah tayang ni lah…. mmg dah meoyan mak cik ni…tu baru norman bertunang, kalau dah kahwin aku rasa terus ke tanjung rambutan… n norman serta memey kena jaga2..takut hari perkahwinan ko diserang oleh perempuan gile ni…

    0
    0
  103. Peminat-Peminat Abby says:

    Hey Leha, bukan Abby yg serang norman n memey.. Antah semua Peminat Abby menyampah tengok pasangan Normiang dan momok ne. Ada gambar muka dua urg ne, pasti tak beli, ada muka dorang kat tv, tarus tutup tv. Tengok je lah nanti abis semua Peminat Abby baling telor kat pasangan Momok Normiang ne!!

    0
    0
    • Anna says:

      Bila Norman n Memey kahwin, bukan abby je jadi gila..peminatnya pun jadi gila meroyan……. Peminat-Peminat Abby pun dah mula nak jadi gila….. tak sabar menantikan perkahwinan norman n memey…..

      0
      0
      • Diva says:

        mmmm mmg betul, peminat ni lak yg lebih2.. lebih sudu dari kuah. Aku x sokong mana2 pihak, semua FB artis aku add..tapi satu-satunya FB yg memalukan adalah Abby abadi punya….. mcm rojak.. bercelaru… kepada Abby, masalah n, adalah masalah awak..x perlu nak buka aib orang… peminat ni pula satu hal..suka busy body… elo..ni masalah diaorag buat apa u all nak gaduh2..buat malu jer…artis lain bercerai gak… tapi x de pun mcm abby…

        0
        0
        • hothotheat says:

          ko ta tau pe2 diam je le..

          luahan hati beb..mntak suport dr peminat….elah ko pon agknye lau de prob tah2..kecoh sekampung….

          hati org lain2..ko ta pena kne keadaan cm nh lg mmg le pndi ckp..lau da tekene btg idung sndri..br rasekn..berdas2 gaknye..

          ak pon ta backup mane2 phak..lau pk btl2..norman n memey tuh mmg sah2 salah..da de hbungan tuh da le..kene tangkap basah plak tuh..weyh isteri mane ta bengang weyh….

          0
          0
        • cikshafiz says:

          abby xkn jd cm ni lau gewdixx ngn jantan tu x wt hal..
          sape x bengang laki kna tgkp bsh ngn betina len….
          abby bukan nk bukak aib norman tp kalo norman tu ikut cara btol dn cara islam smua ni xkn jd…..ni la artis tahu buat jer…dan kena mula nk cr slh org….

          0
          0
      • chix says:

        kah….kah…kah….

        0
        0
  104. […] “Saya Rindu Awak” Kata Norman Hakim Kepada Abby. Memey Nak Letak Mana Bang Norm? (235) […]

    0
    0
    • nokia says:

      bagus la tu..
      ntah2 diorg nak rujuk balik kot.. demi anak-anak..
      Si KEMEK tu abis adi.. berputih mata… la jawab nyer..
      padan muka diyer….. da dapat pembalasannye….

      0
      0
  105. emilda says:

    sorg yg bernama lelaki or suami… even sudah xde pe2 hubungan dgn bekas isteri, tp isteri pertama tu ttp dorg x kan dpt lupakan smpi mati !…

    0
    0
  106. dina says:

    sbnarnye si nrman 2 nk bodek aby sb x nk byr duit hntarn..si memy 2 plak ko mmg ptut jeles ngn aby sb ko pmpuan jalang aby 2 jenis laser di luarnyer sajer tp aku tau die pmpuan ygade harge diri,.x mcm ko lelong kt pasar mlm

    0
    0
  107. donat space says:

    klu nak komen tue biar btul2 jgn slh komen nnti knak sendiri baru rasa mcm mane dia org rasa ..yg ko juga sweet biar lah btul ko komen …jgn ikut sedap mulut ko sejak ..klu ko tak phm tak pyah ko komen diam aje tue udah …..cmfat

    0
    0
  108. donat space says:

    sweet bgs ko ceramah kat masjid aje tue dr ko menyata org …..

    0
    0
  109. donat space says:

    kak abby ko harap tabah kan hati ko ya kak abby jgn di ikut sngat perasaan tue ..bgs kak abby bw g sembhyang minta pertolongan dr ilahi ..tue selok2 nya jln penyelesaian mslh yg melanda diri kak abby sekarng..klu kak msh lg nak komen dlm nara nie lg bnyak komen org yg mnyakit kan ht kak abby …….

    0
    0
  110. insan tengah says:

    abby ni lebh la

    0
    0
  111. insan tengah says:

    abby ni lebh la

    0
    0
  112. insan tengah says:

    aku pernah tgk 1 game show kat astro ria, alah yg reza jadi host nye 2. x igt dah aku ape name rancangan 2. abby jadi peserta n tagline utk group die time 2, “kami bukan perampasss” ceh. asal la nk kecoh2 sgt abby ni kat public. kalau betul la norman n memey 2 salah xyah la nk heboh2 sgt. org lain yg pd mulanye simpati kat ko pun jadi mual ngn sikap ko.yg dah jd biarla. ko mintak hak ko dgn cara baik, ikut kata mahkamah. xyah nk jaja pasal hal peribadi kat media.abby..abby.

    0
    0
  113. lolypop says:

    pagai sweet mmg cm pagai memey gak 2..mmg test dy laki owg gak

    0
    0