Written by AbangNara | July 12th, 2013

Amboi, romantiknya pasangan bercinta ini. Hehehe. Baru sahaja pengakuan cinta dilakukan oleh si jejaka (Qi Razali), si gadis (Nelydia Senrose) mengakui yang dia rasa gembira dan dihargai dengan pengakuan cinta tersebut. Romantik gila kan?

nelydia

Kata Nelydia kepada portal GUA:-

Saya dapat tahu Qi buat kenyataan kepada pihak media dengan sendiri. Dia tak beritahu saya pun tentang ini. Bagaimanapun, saya tidak marah dengan dia. Sebaliknya, saya rasa dihargai dan gembira. Memanglah, kalau boleh saya tidak mahu kisah kami berdua digembar-gemburkan, tetapi Qi sudah pun buat pengakuan.

Biarlah pihak lelaki sahaja yang membuka mulut. Saya hanya boleh katakan perhubungan kami kini dalam fasa yang baru. Sebelum ini kami hanya rapat sebagai kawan. Saya dan Qi belum ada kepastian kerana jodoh pertemuan ini ditentukan oleh Allah, jadi tak perlulah hendak gembar-gemburkan sangat perkara ini,

nelydiaMemang jiwang karat jugak si Nelydia ini. Namun masih ada nilai gadis Melayu kerana malu-malu untuk membuat pengakuan cinta. Nasib baik Qi memang gentleman. Memang jantan. Apa pun, Nelydia tidak menolak berkahwin awal pada usia 19 tahun sekiranya ditakdirkan sebegitu. Kata Nelydia:-

Qi memang ada berbincang dengan saya tentang perkahwinan. Saya faham dengan situasi Qi kerana dia bukannya muda lagi. Dengan usianya sekarang ini (35 tahun), memanglah dia sudah berfikir tentang kahwin. Saya baru berusia 19 tahun dan masih belum menamatkan pelajaran. Kalau sudah tertulis saya akan berkahwin awal, saya akan kahwin awal. Saya serahkan semuanya kepada Allah. Kalau memang saya ditakdirkan menjadi isteri dia, saya pasti akan berkahwin dengan dia juga

Kalau Abang Nara jadi Qi Razali, esok jugak Abang Nara masuk meminang. Awek secun Nelydia ini tidak boleh dilepaskan. Kena jadikan isteri secepat mungkin. Lagipun Nelydia macam dan redha je kalau kahwin muda. Baik cepat sebelum dia berubah fikiran. Hehehe.

P.S: Kenali minion daripada filem Despicable Me 2

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

42 responses to Saya Rasa Gembira Dan Dihargai – Nelydia Senrose

  1. berlari says:

    Dah tengah syok bercinta mestila hargai.. Nelydia ni muka matang betul.. Tak ku sangka baru 19 tahun..

    0

    0
    • kamik says:

      dan tidak ku sangka Qi dah 35 tahun. Smoga kekal dan bahagia utk Qi dan Nelydia :)

      0

      0
    • kejar says:

      aaa..betol3X…mse cintan cintun…smua Wangi..try kawin esk2..time xde bb gik ok la…bla da ade bb ish2..mcm2 la bunyinya…slalu org laki2 je yg buat msalah….

      0

      0
    • Olga says:

      PERLU KE BERBALAS KENYATAAN??????ROMANTIK KE???????GELI AKU TGOK . .NEXTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT

      0

      0
    • ayam jepun says:

      ELEH !!!! COMFIRM TAHUN DEPAN DAH CLASH ! TAK CAYA SUDAH !!!!

      0

      0
  2. mak cik piaah says:

    uyo first

    0

    0
  3. Anonymous says:

    bagusla tu… harap kekal laa yee..

    0

    0
  4. Glamer Gilerrr says:

    Nelydia ni cantik sgt… Org Kelantan ramai yg cantik2 la… Ramai muka mix….

    0

    0
    • si comel says:

      sorry…
      kalo yg hudoh tu hudoh jugakkkk :P

      0

      0
    • kamariah says:

      Glamer Gilerrr…
      mmg aku x nafikan lg2 yg mix tp ade jgk yg x cantik
      tp bukan aku nak ckp la kan
      ms aku study smpi dh keje aku penah 1 umah ngan
      budak kelantan pengotor nak mampos x padan
      dgn muke jer cun…

      0

      0
      • Anonymous says:

        setuju sgt dgn ko….mmg tidak dinafikan ramai yg muka cantik…tapi….pengotor nya…..joint blk kg pun sama gak…so far belum jumpa yg pembersih….bertudung kat ktan je….baru nai bas or train nak blk kl tudung dah terbang…..sabo ajelah…..

        0

        0
      • DREBAR BAS says:

        ko sedar x owner blog ni org kelantan .. ko nk ngutuk kelantan g masuk blog lain lah.. kalau ni pesbuk dah lame aku print screen ayat ko, tgk cmne org kelantan tibai ko kamariahh..LOL

        0

        0
        • kamariah says:

          KO CKP DGN OWNER NI KALAU TAKUT DILAMBUNG
          OMBAK JANGAN BERUMAH DI TEPI PANTAI…..KO FAHAM
          AKU HERAN APE….

          0

          0
  5. aku edzrul sakit jiwa says:

    Untunglahhhhhhhhhhhhhh

    0

    0
  6. saya lalala.. says:

    perkara yang baik harap di permudahkan Allah swt..

    0

    0
  7. Anonymous says:

    kalau kita gembira..tepuk tgn

    kalau kita gembira..tepuk tgn

    0

    0
  8. ddd says:

    kerlaasss nk kawen muda…better kawen muda dan hidup bahagia dengan keluarga sendiri drp jadi anak dara tua pastu mnyusahkan rumahtangga org lain..

    0

    0
  9. Malebes says:

    Baru 19? Muda lg rupanye…. Ingatkan 25 ke atas… Kalau aku jd si Qi, pikir 2x.. Takmo awek aku awet tua… Heheh. Wuuppsss… Terjahat plak mulot pose2 ni.

    0

    0
  10. cik den says:

    puihhh lomantik kunun….elok sgt la qi dgn si nedia tu..qi pon mcm bdk x cukup umor aku nengok…amik la qi yg tua tu..

    0

    0
  11. cik den says:

    qi plan nak anak ramai lerr tew…”nampak x permainan qi”…

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Nelydia tak nampak macam belasan tahun. Ingatkan dah 25 ke. Qi pulak tak nampak dah berumur. Ingatkan 27 tahun. Ngam la tu. Tak nampak sangat jarak umur mereka.

    Kalau ada jodoh , mereka akan bersatu sebagai suami isteri. InsyaAllah.

    0

    0
  13. ada jodoh? ada bodoh jewww

    0

    0
  14. minah jambu tukar kaler merah biru says:

    aH SuDaH lAhhhhhhhhhhh…!! kWiN suDaHhhhhhhhhhhhhhhhhh !!

    0

    0
  15. dewa says:

    wow …….mampir gan TOPLES MAYA

    0

    0
  16. aku kompius says:

    Gambar 1st tu mcm uqasha laaaaaa..

    0

    0
    • kompius jugak! says:

      haah la.. tu uqasha kan? muka diorg iras betul. dah macam kembar. Tapi, cun lagi uqasha kot!

      0

      0
  17. laukkucukupmasin says:

    Hahaha… hbs mse korang kuar bercuti tu blum declare lg bf gf la ??? Kalo dh declare bkn bercuti je, silap hari bulan terus tdo sebilik… kawan aku de crew produksi, pnh kerjasama ngn nelly n uqasha…dia kata uqasha sempoi, kecek kelate je..si nelly ckp kl..pastu uqsha lg cun, si nely muka byk jerawat…pastu dhlah xmalu…org crew produksi siap nmpk spender belang merah putih…pakai kain skirt labuh tp jrg …crew2 tu perli2 dia tp dia senyum2 je…mmg muka xmalu…pakai bikini pun xngaku..org bodoh je leh tertipu dgn pngakuan dia..btw, cocok ko ngn qi…smoga ke ank cucu

    0

    0
    • JiranKuPengsan says:

      apa yg kau cakap tu semuanya boleh nampak dari gambar saje..sapa2 pun boleh tuduh mcm2 berdasarkan gambar..spender belang and skirt labuh tu takkan la minah tu pakai selama berapa hari kat situ..ye tak?

      0

      0
  18. MONEY minded says:

    Semua yang bercinta menginginkan bahagia diakhiri dgn ikatan perkahwinan…doakan saje yg baik2 untuk mereka.. :))
    nak DUIT RAYA???..jom KLIK http://www.kelabjutawan.org/index.php?ref=naomei1980
    Masyukkk!!

    0

    0
  19. jsd says:

    Salam.. Tumpang ye Abg Nara..
    Sapa2 ada masalah keputihan, faraj berbau,masalah hormon, boleh sms saya ye..
    0 17 96 58 1 33
    untuk wanita sahaja..
    tq abg nara..

    0

    0
  20. Kelkatu says:

    Dlm gambar bawah tu, tangan nelydia lebih besar dari Qi….. Hmm….Nely cantik tak padan dgn Qi…

    0

    0
  21. xberapa nk kompius says:

    Aah uqasha tu

    0

    0