Written by AbangNara | December 10th, 2014

Penukaran protege yang dilakukan oleh Amy Search untuk Mentor Legend baru-baru ini telah membuatkan sesetengah pihak tidak berpuas hati. Pada mulanya Amy telah memilih Zelmi. Namun selepas mengadakan ‘battle’ sekali lagi, lagend rock tanah air ini telah membuat keputusan untuk membimbing Sarah sepanjang pertandingan Mentor Legend. Rupa-rupanya Amy ada sebab tersendiri untuk membuat pusingan u ini.

amy search dan mentor legend

Menurut Amy Search, Zelmi dilihat masih belum bersedia untuk menghadapi pertandingan Mentor Legend ini. Terang Amy menerusi portal GUA.

Setelah meneliti semula persembahan Zelmi dan Sarah, saya melihat yang Zelmi seakan tidak bersedia untuk pertandingan ini. Sarah menonjolkan kelebihan berbanding Zelmi. Jika saya terus menukar keputusan saya dengan mengambil Sarah, saya seakan berlaku tidak adil, jadi saya putuskan untuk melakukan semula battle antara mereka.

Namun begitu, saya punya perancangan sendiri terhadap Zelmi. Saya akan hantar dia ke studio rakaman untuk menghasilkan single. Saya sendiri akan membentuk cara nyanyian dan imej dia. Sarah pula saya lihat dia sudah bersedia untuk berperang di pentas Mentor Legend dan saya juga akan bimbing Sarah sebaik mungkin dalam pertandingan ini.

amy legend

Sudah tentu dengan pengalaman berpuluh tahun dalam bidang nyanyian, keputusan yang diambil oleh Amy Search ini tidak perlu dipertikaikan lagi. Kadangkala kejutan sebegini memang diperlukan untuk menambah ‘seri’ sesuatu program realiti. Apa pun, good luck and all the best buat Sarah. Bukan senang peluang kedua sebegini muncul. Semoga ia tidak dipersia-siakan.

P.S: Hyundai Sonata LF CBU dilancarkan di Malaysia

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

16 responses to Saya Pilih Sarah Kerana Zelmi Belum Bersedia Untuk Mentor Legend – Amy Search

  1. kinah says:

    yg tv3 pon bongok…..terus pilih je sudah xpayah nk battle2 bagai….drama tolll lah!!

    0

    0
    • MARINA PUKI says:

      MENTOR NI KLU BAB2 SINGKIR N BUANG PESERTA LAST MINIT DAH BIASA DAH,CONTOH MENTOR 2,DIORNG BUANG 2 CALON PROTEGE SITI SURUH KAT JADI PROTEGE SITI,MENTOR 4 ZIANA BUANG THALIA AMBIK MOHD,MENTOR 6 FERHAD BUANG WANIE AMBIK TISHA

      0

      0
      • Kerana Mu Umno says:

        Anda pilih sarah?

        Sudah tentu saya pilih UMNO.
        Kerana setiap butir beras yang kita makan adalah kerana UMNO!

        Dr. Mohamad N***** ******

        0

        0
      • pilih kasih says:

        eleh . alasan la tu . ambil zilmi lah . kan mentor punya lagu TUNJUK AJAR KU SIFU . jadi yang tak berapa nak sedia . ajar bagi sedia untuk beperang d mentor legend . takut kalah lah tu .

        0

        0
        • Anonymous says:

          tak best pun sarah tu.
          suara biasa2 je pun.
          nyanyi lagu skyfall, tapi yang dengar sebutan dia yg jelas skyfall je, lirik lain haram tak dengar, dok kumam perkataan tu..
          better lelaki tu, sebutan pun jelas.
          hoi amy, kalo ko rasa zelmi tu tak bersedia, ko bentuk lah dia.
          buktikan yang ko tu sifu yang bagus.
          bukan sifu pengecut takot kalah macam ko tu.
          aku harap ko terkeluar awal.
          bagi harapan pastu ko malukan dia.

          0

          0
  2. binjai says:

    yg lawak si zilmi ni siap kasi ucapan cam menang final…wakakaka…plg lawak noob nk mampus

    0

    0
  3. minah jambu tlajak habis merah says:

    itu semua alas an si Amyyyyyyyyy…kalau hilmi tk bersedia kenape malam pilehan tu dia hepiiiii aje Amy pileh dia …terima khaseh punye terima khaseh hilmi ucapkan pada tv3 pada Amy ..macm gitu Amy cakap dia belom bersedia !! mengarot !! ape pon alasan Nye kite tkan percaya ! itu semua drama si Amy ! SENGAJA ke pe !!

    0

    0
    • minah jambu tlajak habis merah says:

      Thailand vs filipin…mintak2 pasukan filipin lahhhhh yg menang pasal pemain2 dia hensem2 !

      0

      0
      • minah jambu tlajak habis merah says:

        kalah pulak si filipin kena 3 – 0 ngan Thailand emmmmmmm ni nampak2 Thailand dh masok final emmmmm ngan pasukan mana pulak Thailand nk main time final nanti ? mungkin ngan Malaysia ? or mungkin ngan vetnam ? cuba teka.. besok vetnam vs Malaysia agak2 sape menang eh ?

        0

        0
  4. Shhh says:

    Dari battle pertama lagi dh nampak vokal Sarah lebih baik dari Zilmi..msa tu tak puas hati gak kenapa dia pilih Zilmi..sbb pada aku penyanyi rock dalam malaysia dah ramai sgt…konfirm peserta yang boleh menyanyi lagu rock mesti akan menang..tpi tak semua kita nampak berjaya…mcm Af baru ni kita dah ada Firman…sebelum tu pun msa Kilauan Emas pun Arif menang..dh nampak kat situ ramai sgt penyanyi rock..kita kena lah ada pelapis mesti DCT ker, Ziana Zain ker, Yuna ker…lagi satu aku ada terbaca kat Murai da sorang protege ni besar kepala..tak tahulah sapa gerangan nya…

    p/s: Abg Nara kenapa tak update pasal perkahwina Chef Riz dan Kakak Emma Maembong dan akan datang pelakon Wan Raja pun akan berkahwin dgn Yaya Maembong..

    0

    0
  5. akulahperempuanittew says:

    aku mmg suka amy pilih sarah, sebabnya masa first battle tu mmg kelaut show zelmi!! semua lagu hancus, dari battle smp la closing!!

    0

    0
  6. Anonymous says:

    paling aku menyampah adalah masa mas idayu nk pilih protege…susah sgt..mcm le dia punya protege tu bagus sgt…aku suka protege ajai..ella..klau amy pilih sarah pn lantak dia la…wlpn sarah bukan best mane pn..tpi len kali klau dh pilih zelmi tu jgn le d tukar…klau sy jadi zelmi pn bengang…

    0

    0
  7. #mentorlegend says:

    suara protege amy tak dasyat mcm protege2 mentor lain.sorry.suara tahap paling biasa buat laung jual nasi lemak boleh lah dik…

    0

    0
  8. li says:

    klo protege sesorg tu menang..
    mentor die jd penurus dieorg ke?
    atau tv3 ambik hak sepenuhnye kt protege tu?
    klo menang, tv3 amik… rugila mentor tu…klo x leh wt duit lg guna protege die…

    0

    0
  9. Bone says:

    Paling menyampah bila Mas Idayu payah sgt nak pilik protege. Very the drama mcm la protege dia plh bagus. Adoi..

    Mentor2 ni nampak sangat nak menang bukan nak polish protege dorg. Sebab yg untung ialah protege yg x kena pilih terus boleh bikin album! Untung sehhh x yah penat2 battle keluar gak sebijik album. Patutnya protege yg hebat tu dorg kasi rilis album tp yang LEMAH dorg polish, sental, asah betol2 biar lagi terer dr yg hebat tadi tu (since dia hebat dah rilis album secara free) Nampak sgt mentor nak menang DUIT by ambik yg hebat n hantar yg lemah p studio.

    Bagus ekceli cara Mentor Legend punya rules ni nampak tau lagi berprestij drpd show yg drama je lebih yg kat siaran berbayar tu. Tapi Mentor nye ja yg pelik kenapa pilih yg hebat mcm protege Ella tu bagus lagi yg budak laki tu why ambik girl yg nyata2 dah menang kat oversea? Zainal pun sepatutnya pilih yg girl umo 18 tu drpd yg c Nadira cuz Nadira way better drpd yg sorg tu.

    Amy takyah komen la cuz dua2 protege dia lemah so ok je pilih yg mana 1 dia nak.

    Errr, ini pendapat aku jer n semua kita masing2 ada pendapat sendiri cuz for me utk battle2 camni yg harus digilap ialah permata yg belum bergemerlapan bukannya yg dah terang2 berkilat…

    0

    0