Written by AbangNara | April 26th, 2013

Kasihan sungguh insan yang bernama Aaron Aziz ini. Bukan senang mencari rezeki di negara orang. Bermacam-macam dugaan yang menimpa. Memang Aaron tak pernah lekang daripada kontroversi. Terbaru, Aaron Aziz dikatakan tiada permit untuk mengarah.

aaron aziz

Walaupun isu tersebut sudah selesai apabila Aaron Aziz berkongsi gambar resit pendaftarannya sebagai ahli FDAM, sedikit sebanyak tetap ada impak negatif terhadap kerjayanya. Bercakap kepada Kosmo hari ini, Aaron Aziz berkongsi sedikit kisah dirinya diserbu di Malaysia:-

Kejadian diserbu sebegini bukanlah kali pertama kerana ia sudah berlaku sebanyak tiga kali ke atas diri saya. Sebelum ini pihak FINAS pernah membuat pemeriksaan sama ada saya memiliki permit ketika berlakon dalam filem KL Gangster serta drama Adam Dan Hawa dahulu. Sebelum ini saya pernah mengarahkan sebuah telefilem berjudul Kekasih Awal Dan Akhir pada tahun 2011, tetapi tiada pula mana-mana pihak yang datang membuat serbuan. Sudah tentu kejadian ini menimbulkan sedikit kehairanan, tetapi saya tidak mahu tuduh kalau ada orang yang ada hasad dengki. Lebih penting saya terus diberikan rezeki oleh Allah, meskipun berhadapan dengan pelbagai kontroversi selama ini

aaron aziz

Tak apalah Aaron. Tak perlu takut kerana anda memang masuk ke Malaysia dengan saluran yang betul. Dah dapat status PR dah pun. Pedulikan mereka yang dengki dengan anda. Yang penting anda jujur untuk mengembangkan lagi industri seni Malaysia. Go Aaron go!!!

vanitymask

P/S: Gaji dah masuk? Masih ada 4 hari lagi! Hampir semua Cardigan, Blouse dan Top di VanityMask kini berharga RM39 sehingga 30 April 2013. Apa tunggu lagi? KLIK SINI

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

40 responses to Saya Pernah Diserbu Sebanyak Tiga Kali – Aaron Aziz

  1. aku says:

    Jangan risau Aaron…… Terus berjuang dan jgn patah semangat.
    Dugaan dalam kehidupan…..

    0

    0
    • Olga says:

      AMBOI TAJUK KONTROVERSI GITU . .INGTKAN KENA SERBU SEBAB MAIN BLKANG NGN JNTAN

      0

      0
      • Tanya Sama Pokok says:

        Mahathir, UMNO & BN kantoi…..dasar penipu……..!!!!

        0

        0
        • Didi says:

          Kesian kt si aaron ni. Kenapalah Zz tu anti sangat dengan si aaron ni? Dia ada buat salah ke? Zz dengki sangat kenapa? Masing masing dah dah ada isteri, anak. Tapi kenapa tindakan zz dengki mcm something kurang drpd aaron? Awak tu presiden. Dah confirm confirm dpt banyak duit. Knp nk tutup periuk org? Lainlah awak tu mmg dah pape kedana yg mmg takda duit. Bolehlah cerita. Semenjak jadi presiden ni. Menjadi jadi aku tgk si zz ni. Gila kuasa betul. Dia serang aaron aziz ni ibarat zz takda kerja, tapi sengaja cari kerja. Tolonglah ingat org suka ke kau attack aaron aziz? Takda siapa bckup kau. Duh. Seriously aku tgk susah sgt aaron aziz nak hidup tenang kt malaysia ni. Ha kauu. Mcm bg email dh komen aku ni.

          0

          0
        • Siapa cemburu tu sebenarnya Aaron? Bagitau saya..hehehe

          New Entry “Percutian ke Hong Kong – Macau Day 5 Part 4”

          0

          0
      • JOM RELEASE TENSION says:

        parody lawak giler, jom tengok

        0

        0
      • prihatin says:

        masih tak abis abis si Olga nih meroyan nak main belakang, kau pondan gemuk tenuk jgn harap saper yg nakkan kau, ish ingat yg buruk jer otak tu

        0

        0
    • minah jambu 24jam mengadap compter says:

      eeeeeeeee geram betol minah jambu tengok lengan Aaron ni lah ! rasa macm nk masok aje kt celah klengkang dia hehe…muah muah ..

      0

      0
  2. Anonymous says:

    besalaa tu aaron dh nama pun cari rezeki di negara org…cmtulaa gayenye…nk wt cmne kan….tkpe aaron sbr itu sebahagian dari iman…

    0

    0
    • shahz says:

      terkadang aku sendiri pon x paham.. aaron dah ade name kat malaysia ni n sepatutnye kejadian serbu2 ni dah patut berlaku dah.. dia bukan baru lagi kat malaysia.. dah berlakon byk drama n filem.. buat apela nak serbu2 pasal isu dia mengarah..
      move on aaron n just give yr best to industry..
      kalau kerje ikhlas, insyaAllah rezeki tetap ade for u n yr family..

      0

      0
  3. iphoneuser says:

    Dah dah la tu nak sekat orang dari luar datang Malaysia, biar kan dari negara mana pun, janji dia tak cari pasal, orang Malaysia yang berlambak kerja Singapore tiap² hari orang tak sibuk..

    0

    0
    • minah jambu 24jam mengadap compter says:

      betol kau cakap tu minah jambu sokong.. kite pon tkde nk sebok2 ngan orang Malaysia yg dating keja kt Singapore…dorang cari rezeki yg halal ape salah Nye…malah kite mengalu2 kn pekeja2 macm dorang ni rajin n dorang rajin keja Over timeeee……dorang masok keja pkol 7am tapi dorang pkol 6am dh start buat keja 1jam Over time….bagos kn gitu ..luv u Malaysian wekerssss..

      0

      0
  4. Shhh says:

    Kesian kat abg aaron…nmpak sgt ada org dengki dan nak sabotaj kerjaya abg..bukan takda pelakon / artis singapura yang pernah bekerja kat sini..ramai jugak..Cuma org tk leh tgk abg berjaya..sbb peminat abg ramai…kerana sifat hasad dengki lah tak ramai pelakon yang berjaya mencipta nama diluar Negara..tgk yuna, dct, shila, sudirman, p.r amlee diantara yang paling berjaya..mereka semua berjaya dalam bidang nyanyian…melainkan p.ramlee..berjaya dalam dua2 bidang…

    0

    0
    • Anonymous says:

      yuna, dato ct, shila mereka dh buktikan yg org melayu pun blh berjaya di luar tanpa perlu terikut gaya barat….sudirman, p.ramlee pula permata negara kita, kita patutnya bangga :)

      0

      0
      • minah jambu tukar kaler merah biru says:

        macm shila majid dapat anugerah planet muzik kt singapore ..peminat2 singapore tk bising ape2 pon …tk kutok2 pon …peminat2 singapore dorang profsional pasal dorang pon peminat2 shila jugak…..yg tk minat shila pon tk kutok shila…janji dorang hepi dengan persembahan shila… lov u shilaaaa

        0

        0
  5. Tulip_crystal says:

    Walau ape yg terjadi…. I luv u aaron…

    0

    0
  6. wan says:

    luv aron aziz

    0

    0
  7. nadya jolly says:

    kelantan lebih maju dari pahang?? apa komen anda??

    0

    0
  8. loli says:

    ni mst kje zed zaidi!!!! dia kn yg sibuk pertikaikn psl si aaron ni.yela aaron twaran blakon mcurah.yg jed jaidi tu lak blakon ntah ape2.

    0

    0
  9. Mimi says:

    Tu je orang Melayu pandai ; tutup periuk nasi orang lain.
    Betul kan?

    0

    0
  10. miss s says:

    dan melayu penuh hasad dengki..xblh tgk kejayaan org laen..
    klu dier org jati malaysia mgkin x mcm nie

    0

    0
  11. miss says:

    alhamdulillah..isu Aaron dan FDAM dah selesai..berani kerana benar, inilah ganjarannya drp Allah.. semoga Aaron sentiasa berjaya di dalam kerjaya..always support u..remember the haters gonna hate, so just ignore them..

    0

    0
  12. ada aku kisah says:

    data 600,000 rakyat maysia keje kat kota singa.. hmm termasuk ako n sedara mara ako…

    0

    0
    • Jangan hasad dengki says:

      Ya, sekarang Iqram Dinzly pun jadi lead actor dalam drama polis bersiri, Kes 253, kat TV Singapura. Best juga! Cuma tak suka bila Zaibo jadi hos rancangan memasak kat TV Singapura. Cef wan pulak best bila jadi hos dgn Najib Ali dan Amy Mastura pulak memang fun bila jadi Hos rancangan, “Maintain”. Tak kesah lah bila artis Msia cari makan kat Spore. Kita cool aje,,, tak perlu nak hasad dengki, atau nak halau mereka… tak yah perangai mcm budak-budak…malu!!!

      0

      0
      • Anonymous says:

        Iqram Dinzly kenal tapi drama bersiri Kes 253 sorry tak tahu, try lah bawak masuk Malaysia drama tuh

        0

        0
        • minah jambu 24jam mengadap compter says:

          kalau Tv suria atau saluran sensasi Singapore tayang kn drama mlayu malsysia bagos la kan ! Malaysia pon ada untong jugak tol tk ! kite pn suka tengok drama2 Malaysia …kite2 tkde pon nk hina artis2 Malaysia n kalau artis Malaysia datang kt Singapore expo ke pe kite2 pon tkde nk boo kan artis Malaysia malah kite2 mengalu2 kan kedatangan dorang…n kite terhibur dengan gelagat artis Malaysia yg kadang2 tu dorang buat kelakar….ape salah Nye artis Malaysia n artis Singapore kite tugeder geder kan tol tk ..

          0

          0
        • Anonymous says:

          Kes 253 tu drama tv bersiri terbaru sedang ditayangkan di Singapura. Kalau dibawa ke Malaysia drama ni nanti tak marah2 ke si ZZ! dia ni pelik sikit!

          0

          0
      • Anonymous says:

        @Jangan hasad dengki
        my friend ada ckp yg channel Suria tu mcm tv3, astro betul ker.?? apa yg disiar di tv malaysia, disiar di Suria baik drama, realiti show dan sbgnya, apa drama singapore yg best skrg? kt mana blh tgk drama singapore?

        0

        0
        • minah jambu 24jam mengadap compter says:

          kau datang la Singapore macm2 drama kau boleh tengok n menghibur kn

          0

          0
        • Jangan hasad dengki says:

          @Anonymous, Tv Suria tu mcm RTM1 ,,, macam macam program local ada. Banyak kali local series ni ambil artise msia berlakon ke, jdi hos ke, atau penyanyi jemputan. Kadang kala, TV Suria tu ada juga tayangkan drama Malaysia (tapi yg old stock lah). Eh, orang johor selalu dengar radio Singapura, tau.. Kadang kala dorang telefon minta kirim lagu. Tak salah, ada beberapa tempat kat Johor dapat tonton saluran TV dan radio Singapura.

          0

          0
  13. AKUU says:

    hensemmmmm jugak boy sblh aaroon tu ye
    body smart lg..tinggi pulak tu..

    i looooiiiikkeeeeeee

    0

    0
  14. lisa says:

    ALWAYS SUPPORT YOU AARON !!!!!!!!!!!!!!! PEDULIKAN YANG LAIN . KO BERLAKON MEMANG BAGUS ..

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Ada jer dugaan untuk abg aaron ni, jgn gentar dan rasa putus asa ya.. Kejayaan dan rezeki sentiasa terbuka selagi ada usaha…

    0

    0
  16. beruang pink cute says:

    ni tak ada kena mengena dgn Malaysia- Singapore, ni hal AA dgn FINAS…korang x payah bawak isu negara kat sini, AA kn dh jd penduduk tetap Malaysia, ko ingt senang nk dpt taraf penduduk tetap Malaysia, AA mohon sekejap jer dpt, org lain mohon 6 tahun pun tak dapat lg, bersyukur jelah ok

    0

    0
  17. I think that again there are a lot of assumptions here. At its most basic, of course, not “anyone” can get online, nor discuss art in these contexts.

    0

    0
  18. Ciktom pulau pandan says:

    Selalu kene pikir positif. kenape rezki kite adakala bagai disekat. Bagaimana kita mencorak hidup dengan rezki yg Allah beri. Isteri/suami/anak2, ke arah mana ianya disalurkan. Yang diperhatikan,cara hidup kebaratan dia, pakaian isteri, masyaAllahhh.. x melambangkan langsung org islam..

    0

    0