Written by Bella | November 29th, 2016

Aksi Fattah Amin yang memegang tangan Neelofa sewaktu mereka tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Brunei semalam menghangatkan lagi gosip percintaan antara mereka.

Foto mereka berdua sudah viral di media sosial dan seperti biasa pasti ada yang memberikan komen negatif.

Walaubagaimanapun, Fattah menjelaskan beliau terpaksa bertindak sedemikian kerana ingin melindungi Neelofa daripada diserbu peminat. Menurut Fattah, mereka juga diganggu peminat sehingga  ke hotel tempat mereka menginap.

gambar oleh @marul69 via Instagram

Kalau nak tahu ketibaan kami di Brunei disambut dengan meriah malah ramai peminat menanti kami di balai ketibaan. Keadaan memang sesak. Walaupun ada pengawal peribadi, keadaan jadi tidak terkawal.

Pada masa sama, saya terpaksa melindungi Neelofa daripada dihimpit peminat. Saya kasihan dengan dia apatah lagi dia bertubuh kecil. Kiranya apa yang hangat tersebar itu bukanlah disengajakan.

Fattah juga menafikan  khabar angin kononnya, Neelofa menghalang beliau untuk bergandingan dengan Mira Filzah dalam sebuah drama.

Perkara ini tak ada kena mengena dengan Lofa. Itu hanya cakap-cakap orang. Sebenarnya jadual kerja saya tak mengizinkan untuk terbabit dalam drama itu.

Wah! Ini baru dikatakan hero, sanggup melindungi seseorang wanita daripada diganggu.  Tak gitu? Hehe.. Macam dah ada perasaan sayang didalam hati Fattah buat Neelofa..

Sumber Berita : Harian Metro

61 responses to Saya Pegang Neelofa Kerana Ingin Melindunginya – Fattah Amin

  1. minah jambu shameless says:

    whatever je la. janji business korang untung. kesian peminat bodo korang kena tipu idup2.

    ko jangan ingat ak xtau patah yg ko ni 2 alam sebelum jadi popular? opps larikk

    20

    17
  2. Anonymous says:

    Crap! Haha sejak bila kat brunei ni org bersesak2 pegi airport nak jumpa nealofa??? Mungkin dlm mimpi kot.

    7

    26
    • Positive says:

      Well dear watch the video kat ig ke youtube ke, ada je video orang brunei bersesak2 kat airport nak jumpa neelofa dan fattah.

      40

      0
    • Cik kiah says:

      Mungkin kau yang belum bangkit dari mimpi ni. What a crap!

      15

      1
    • Anonymous says:

      ngok..tengok la youtube. mcm katak la kaw!!!

      13

      0
    • lalala says:

      aku dh jangka dh, klu diorg ni dtg, kumpem btemu dahi la org bsemak nak tgk..mase fattah je dtg pn, bkn main lg org brebut nk autograf, bgambar bagai..gc wasap sane sini tayang gmbr selfie dgn fattah..ahaiii heran aku..taksub sgt dgn diorg, tak msuk akal sungguh..

      2

      12
  3. GURLZZ says:

    KANNN.. NI SEMUA UNTUK BISNEZ JE LA.. FATTAH NI GAY.. ENTAH BERAPE OLI CANDY BAYAR UNTUK DRAMA NI SEMUA.. PEMINAT KENE BODO2 JE.. KESIAN .. OVER FANATIK..

    2

    17
  4. Anonymous says:

    Kawin je dua2 sjali ngan lopa dan filza,lambat kalu,fatah amir dah sedia nak meminang.

    0

    10
  5. Jane Doe says:

    Mengeletis je lah kerja dua makhluk ni. Meluat!

    15

    8
  6. Dastar says:

    melindungi apanya? selama ni dia elok je, acah2 jadi hero la ni.

    6

    4
  7. what a life!!! says:

    Ya Allah…bosan la cite dua org ni…macam takde pekdah..lama lama kuar gosip dorg..dah jadi meluat plak..

    32

    3
  8. jalan daa.. says:

    Alasan macam gampang..

    -3

    14
  9. iyo la tu says:

    nikah jer la kalo dh sama2 suka! tp mampu ke patah menanggung lopa?? jeng jeng jeng…..

    11

    10
  10. aku says:

    abestu..video yg neelofa pgg peha fatah ms nak btolkan kerusi tu..tak tunjuk??

    10

    4
  11. Marul says:

    I’m the rightful owner of the photo (of them arriving in Brunei) and you have used it without my consent. Please remove it or credit it accordingly. I reserve every rights towards that photo. If you need proof, check my Instagram account @marul69.

    23

    5
  12. hello kitty says:

    boring nyer…next plseee

    3

    8
  13. Kiah pekasam says:

    Lah patah pegang smpai masok paper. Hajah dok pegang peha n dada sado patah xde plak org heran. Rasis betol!

    Apasal fan fanatik sgt. Smpai dh jd mcm retis kpop dah kiah tgk. Ok dik buat duit byk2 time org tgh memuja korg ni. Sok lusa org dh x heran dah

    3

    9
    • Anonymous says:

      Apahal aku tengok Lopak ni balik dari Haji terus gelenyar gatal semacam ja? Sebelum ni OK ja. Pahtu dok speaking english kat Meletop. Apahal eih?? Dulu i suka, tapi sekarang hrmmm..

      3

      0
  14. lantaklah says:

    This is one good example of excessive PPL sampai orang pun semua dah naik muak! Dari drama ni start tayang, sampailah sekarang. Aku perhati, artis Malaysia ni memang tak reti nak professional bila berlakon. Meleret2 sampai keluar. Patut bila director cakap “Cut!” automatik character yang diorang bawak tu pun turut sama di’cut’kan. Tapi, aku lagi kesian dekat fans yang tertipu dengan diorang ni. And, they should know how to behave as a Muslim. Don’t say nak protect ke hape, sebab takkan bodyguard yang hired tu tak reti nak buat kerja mereka. Batas agama kena jaga, sebab orang Malaysia ni memang akan judge you, nak2 kau tu orang Islam, siap dah pergi Mekah lagi.

    8

    14
    • i'm concern says:

      poyo je… dia bukan peluk.. bukan genggam tangan… bukan tarik jari… dia cuma pegang siku yang berlapik baju long sleeves.. get it… berlapik… pathetic betui pemikiran korang.. i bukan peminat tegar dia org pun tapi rasa komen korang tu seolah-olah korang tu maksum…

      doa yang baik baik je lah… tak yah fitnah bagai…

      11

      5
      • annoyingnakmampos says:

        kalau nak ckp pasal lapik, pakai kondom pun berlapik. luls. enough with this shit. move on jela drama bodoh tu dah habis. takyah nk meleret sampai luar set. kbye

        8

        2
      • Anonymous says:

        apesal ko ni jwb sume komen org. ko sape?

        0

        0
      • lantaklah says:

        Artis pun makin maksum aku tengok, langsung tak boleh ditegur. Yeah, yeah.. I’ll go and get my life.. I’m pathetic, pemikiran cetek and all sebab fikir no matter berlapik or not, you should avoid touching yg bukan mahram at all cost.

        3

        1
  15. lol says:

    Sweet Couple Of The Year…

    18

    10
  16. Adduuuhhh…Takde cite lain ke selain dr berok 2 ekor ni…Bosan! Hari2 cite pasal dia…Plsssss laaa…Kalo dah gedik sgt…Kawin je! takpayah kepit2 24jam….Eeeeee, rimasss dgn minah sombong & mamat kayu ni! Next plssssssssssssss….

    -1

    10
  17. JGN SYOK SENDIRI says:

    wei people2.. pls stop ambik port pasai depa dua ni…no point..useless..waste a time… get a life people..kalau depa bercinta pun hampa dapat apa weh??? tumpang seronok aje laaa…kadang2 ada benda yang kita kena ambik tahu..and ada benda yang kita tak payah ambik tahu…judge a person by its performance not by its love life la people..adoiii

    8

    3
    • entah says:

      Kalau judge based on performance, memang taklah orang nak tengok drama tu. Kayu, expression sama je marah, sedih, suka.. Entah hape2.. Lepas tu speaking rojak campur2 tak natural langsung.

      1

      8
  18. Sentap melampau says:

    Aku tak minat dengan dua orang ni tapi mcm nilah, aku doa yang baik2 agar korang cepat naik pelamin kalau boleh esuk pun takpe.. bukan korang takde duit, umur pun mampu kot.. sama2 single tunggu apa lagi? Baguslah dah ramai sangat peminat korang doakan yang terbaik utk kamu, nak tunggu apa lagi blessing kot tu dah lebih 40 doa tiap hari nak korang bersatu, ni asyik main tarik tali, tak nak komen konon, sekadar kawan konon, nanti takde angin takde ribut tau2 bercinta pulak,. Kalau nak bercinta pun ngaku je lah nak malu nak sorok buat ape.. korangkan ramai peminat fanatik yang taksub gilerr.. korang buat salah ke tak tetap akan betul dekat mata diorang so alang2 tu buat lah pekara betul which is kawin kan senang!

    6

    0
  19. Saleha says:

    Dah agak dah.. Tgk channel ni.. Dah lama kantoi dorang bercinta https://youtu.be/DqE1boMevy8

    0

    0
  20. Anonymous says:

    konon gossip membosankn..waste of time..bla bla bla. tapi korang komen berjela gak. ni yg dipanggil…CLOSETED HATERS.

    9

    3
  21. Anonymous says:

    cute fattah..sesuai sgt dgn lopah. i like.

    7

    3
  22. muhaya says:

    melayu2 kt sini hati busok. jgn ladi mcm theyold. hidup mesti positif ye.

    -4

    9
  23. Mira says:

    sibuk je korang semua ni nak comment pasal life orang. dasar takde life.

    8

    1
  24. Anonymous says:

    haters mmg sakit jiwa. hidup mereka x bahagia. tu la pasal…k bye.

    7

    2
  25. zf says:

    media pon cukup2la bg perhatian kt depa ni..kdg terpikit ape perasaan sherry, sblm ni bercinta ngn patah xde lak sampai hari2 keluar cite

    11

    7
  26. Qis says:

    Wow sweet giler…cm kikyo couple ja

    3

    2
  27. Pemerhati says:

    Amyra rosli dan amar baharin peluk, laga pipi..laga hidung, baring tergolek masa pre wedding photoshoot is London semua ok? Takpe? Abg Nara tak nak upload gmbr2 suruh public comment?
    Abg Nara cari rezeki dgn cara ni ye? Publish issues and controversy and tunggu public comments. Find a better income la.

    11

    0
  28. Akusentap says:

    ek eleeeh banyak lagi artis kite ni yg pegang sana pegang sini, kalau dah minat tu semua nampak okay je, salah tetap betul dimata peminat2 taksub.. aku bukanlah peminat diorg ni tapi nak doalah yg baik2 dekat diorang, hope kawin cepat2lah ye.. jgn kate tak mampu pulak dah jodoh depan mata, kawinlah cepat.. ni makin hari makin menyampah pulak tengok asyik nak sweet sana sweet sini, bila ditanye buleh pulak cakap no comment, kawan biasa lah, tuntutan dramalah.. pirahhh tup tap tup tap, esok luse ngaku bercinta.. tak payah lah nak poyo ye.. kalau dah dalam hati tu ada taman, ngaku jelah bercinta pastu kawin…korang tu bukan tak mampu pun nak kawin masing2 ada duit kot.. pasal restu? banyak kot yang doakan korang terutama dari peminat2 korang yang melampau sangat syg kat korang.. kawin lah yeeeee… aku sentap sangat ni.

    ni lagi satu… HAJAH neelofa..jgn lupe kau tengah bawak title hajah dah.. so memang setiap gerak geri kau akan diperhatikan, ada je orang yg akan cari salah kau macam aku.. jagalah penampilan/perilaku kau sesuai dengan title nama yang kau bawak.

    4

    0
  29. Anonymous says:

    ek eleeeh banyak lagi artis kite ni yg pegang sana pegang sini, kalau dah minat tu semua nampak okay je, salah tetap betul dimata peminat2 taksub.. aku bukanlah peminat diorg ni tapi nak doalah yg baik2 dekat diorang, hope kawin cepat2lah ye.. jgn kate tak mampu pulak dah jodoh depan mata, kawinlah cepat.. ni makin hari makin menyampah pulak tengok asyik nak sweet sana sweet sini, bila ditanye buleh pulak cakap no comment, kawan biasa lah, tuntutan dramalah.. pirahhh tup tap tup tap, esok luse ngaku bercinta.. tak payah lah nak poyo ye.. kalau dah dalam hati tu ada taman, ngaku jelah bercinta pastu kawin…korang tu bukan tak mampu pun nak kawin masing2 ada duit kot.. pasal restu? banyak kot yang doakan korang terutama dari peminat2 korang yang melampau sangat syg kat korang.. kawin lah yeeeee… aku sentap sangat ni.

    ni lagi satu… HAJAH neelofa..jgn lupe kau tengah bawak title hajah dah.. so memang setiap gerak geri kau akan diperhatikan, ada je orang yg akan cari salah kau macam aku.. jagalah penampilan/perilaku kau sesuai dengan title nama yang kau bawak.

    0

    0
  30. loyalmalaysian says:

    biar je diorg…yg bahagia pon diorg…tg x bahagia pon diaorg…kita jaga hal sendiri sudah!!! x payah tension2…klu diaorg susah pon bukan kita semua ni tau pon…

    3

    0
  31. lofattah says:

    bfore ni i tak minat sgt ngau dorang ni. but now minat gila..sweet sgt dorang ni

    1

    2
  32. nofaithinlofattah says:

    Did u know that that area where Fattah claimed ada peminat serbu is not the arrival hall? Its still inside the terminal! (Note the green framed window panels). Noone is allowed to go into the terminal without any boarding pass etc hence his justification is invalid! *Rolls eyes* And whats with the hands on Neelofa’s waist Fattah? When you guys were walking to the hotel rooms?

    1

    1
  33. Waah~ habis rupanya beras korang d sbb kn diaorg nii kan ? Sakit hati nampak .. kesian~

    0

    0
  34. sukasukiku says:

    toksah dok alas an sangat la..p menikah buang senang. takdak dah sapa nak fitnah

    0

    0
  35. Lofaherr says:

    Hello all!
    We try to forget ‘Lofattah’…now be ‘Lofamir’…

    0

    0