Written by Bella | August 3rd, 2016

Pelakon Sharnaaz Ahmad memang lantang dalam bersuara sehingga ada yang melabelkan beliau sebagai seorang lelaki yang panas baran.

Sudah biasa dikecam dan menerima komen negatif, Sharnaaz sudah tidak mahu ambil peduli dengan pandangan serta percakapan orang ramai.

Jelas Sharnaaz, sikap panas barannya itu bersebab dan hanya mereka yang betul-betul mengenalinya akan tahu bagaimana hati budi beliau.

Bagi saya, biarlah apa sahaja orang mahu bercakap tentang diri saya. Hanya mereka yang betul-betul mengenali saya, akan tahu bagaimana hati budi saya.

Sikap (panas baran) saya jadi begitu hanya kerana mahu melindungi orang yang tersayang di sekeliling saya.

Tambah Sharnaaz, beliau mewarisi sikap panas barannya itu daripada datuk, ayah serta abangnya. Namun, Sharnaaz sebenarnya sentiasa mendidik diri dan berusaha untuk menjadi lelaki yang lebih sabar dan tidak mudah melenting.

Panas baran ini ada tahap-tahap tertentu, ada yang mudah marah setiap waktu dan ada yang akan marah apabila menerima pelbagai provokasi. Walaubagaimanapun, lebih baik untuk terus bersabar dan tidak mudah marah kerana kemarahan itu ibarat api yang boleh memusnahkan segalanya.

Sumber Berita : Sinar Harian

44 responses to Saya Panas Baran Kerana Ingin Lindungi Orang Tersayang – Sharnaaz Ahmad

  1. lola says:

    mat poyo

    0

    0
    • kentut padu stevia says:

      ini bukan sebab sayang …kalau betul2 sayang u bimbing dia …
      ini keras hati namanya..
      pic mcm dah kahwin je …

      0

      0
      • Minah Cool says:

        Hari ni baran kt org lain.
        Besok dh kawin baran kt bini dan anak2 plak.

        X seksi la lelaki panas baran. :(

        0

        0
      • wawa says:

        Nak bimbing cmana, dah yang jantannya pun takleh pakai punya perangai. Pfftttt

        0

        0
    • Bujang says:

      Kouple ni mcm dah kawin. Mak bapak dh mcm xde maruah. Diludah bertibu-tubi kt muka orang tua. Kawin je lah…

      0

      0
  2. Anonymous says:

    podah!

    0

    0
  3. Miss Unibes says:

    Aku first ke? Lol.

    0

    0
  4. Anonymous says:

    kapel lagi ke…

    0

    0
  5. anon says:

    kesian kat ko sharnaz, dpt janda je, dahlah tak lawa, murahan pulak….uh uh uh kesiannya..

    0

    0
  6. josh says:

    Artis2 M’sia ni suka sngt menayang gih london & paris kan…

    0

    0
  7. onetwothree says:

    poyo la ko mamat botak

    0

    0
  8. nabilamurahan says:

    sedap btul dorang g honeymoon sebelum kawin..balik2 malaysia bunting si nabila tu..

    0

    0
    • kartini says:

      kot Nabilah tu boleh MENGANDUNG!!! dulu kawin cerai pun xada anak……bcerai sebab mandul laki x dapat terima.

      0

      0
      • hek eleh says:

        wah mulut….

        aku ckup xsuka bila org ckp perempuan yg cerai xde anak tu mandul. ko jgn ckp sebarangan.kang ko yg termandul… tu semua kerja allah ko sapa nak menidakkan kerja allah.dia xbg anak awal ada sbb la…. … ko thu plak luar dlm dia. tah2 laki yg xpandai bt anak.sedap sendiri sendiri je.bini tgal mcm tu … ko apa tau…?? bodoooh nak mampussssssssssss

        0

        0
        • kikiki says:

          betul ckp ko.

          0

          0
        • kikiki says:

          aku cerai ngan laki aku, xde anak, laki aku yg mandul (doc dah buat test) tapi org asyik ingat pompuan (dasar cetek ilmu dioang ni kan). si kartini mmg bodoh la kot.. lagi, dulu ada 1 pompuan ni hina aku, ckp aku kene cerai sbb mandul, lps tu pompuan tu kahwin. aku x doakan apa2 pun cuma aku niat “biar dia merasa apa yg dia ckp”. Skg pun x mengandung lagi. Best kot kalau dpt gi gelak kat muka dia. huh. geng kartini le ni. bodoh2.

          0

          0
  9. el says:

    don’t like this couple

    0

    0
  10. Miss lin says:

    Aku dulu penah dpat laki panas baran..mule2 kapel aku rse happy sbb walaupun dia baran xpenah naik tangan kat aku..aku rse safe..tp lepas 6 bulan kapel je..amik kau…muke aku ditumbuknya..dasar jantan dayus..padahal aku xbuat salah ape pun..lepas pukul aku 2 kali tu terus aku xnak dah…ikutkn baran kau je..kau xpikir baran aku? Nak atasi baran ni solat je..klu kite solat dgn sempurna n bnyak berzikir..xde lagi baran semua ni..

    0

    0
    • kentut padu stevia says:

      betul tu miss lin…
      hope u dapat suami baik ajee..
      lelaki macam tu kita letopkan je kentut stevia dalam belon kat muka dia..
      bagi bau

      0

      0
  11. Anonymous says:

    geli

    0

    0
  12. Mimi Yang Divine says:

    mak saya ajar, kalau lelaki tu betul2 syg dgn kita, dia tak kan heret kita ke hulu ke hilir peluk sana sini tanpa ikatan…kalau dia betul2 sygkan kita, dia akan lindungi maruah kita..lindungi dan sayangi kita bkn dgn cara bertempik meroyan sana sini tp jadikan kita suri dia yang sah..so, unless and until you make her your wife, your undying love for her means nothing..pooooi

    0

    0
  13. Anynomous says:

    Baran bermakna kita dikuasi oleh syaitan..kalu diri pun teguk air kencing syaitan, confirm baran 2 blh hlg..2 bmakna ati sudah hitam..

    0

    0
  14. Anynomous says:

    #baran xblh hlg..

    0

    0
  15. kakikucinghitam says:

    yg jantan tu dah tahu mmg jenis haprak, masalahnyaa yg perempuan tu x malu ke? jenis selambe je. lopak advise skit akak ko ni jgn sibuk carik duit je

    0

    0
  16. Beautiful Norra says:

    pergi MAMP** lah kau Sharnaz…
    kau pun dah tak releven dlm industri…
    puihhh….!!

    0

    0
  17. kentang.bulat says:

    hanya suka dia dalam lakonan sebab lakonan dia bagus.. realiti hemppphhhh tak selera..

    0

    0
  18. mazni says:

    Ape2 je lah…ada aq kesahhh!!!

    0

    0
  19. Zahrain Ahmad says:

    shahnaz nie xleh ditegur sikit…shahnaz xtau hukum, bersentuhan dgn bkn muhrim kan haram.. shahnaz cetek ilmu pegetahuan islam… shahnaz belajar smpai spm je… xde ijazah… x malu & xde maruah keluar bercuti dgn perempuan yg belum berkahwin….

    0

    0
  20. TT says:

    Seronoknya berpelukan di kota romantik paris… dpn eiffle tower lagi.Nnti merasa plak pelukan hangat membakar api jahanam…. Agak2 mana lagi best??! #Sila terasa

    0

    0
  21. Yekeni says:

    Kalau ye pun nak pergi honeymoon sekali pun,ke Bermuda Triangle ke, tak payahlah upload gambar. Takkan naive sangat. Atau bodoh ke? Mesti orang akan mengata kan? Lepas tu nak baran. Gedegak.

    Si pompuan ni pulak. Judge a man’s character by how he treats others when he’s angry because one day you wl be at that receiving end.

    Baran2 ni hanyalah tindakan orang yg tak cukup pelajaran sebab mereka tak begitu arif mcm mana nak jawab atau bertindak dgn bijak. Tau nak marah, maki, mencarut, terpekik pekau…

    0

    0
  22. Wake up beach!! says:

    Org yg hormat dgn kita tapi biadap dgn org lain tetap org yg biadap, there’s no in between, if you’re enjoy acting like a coin with two faces, it called false attitude. Fake tahu kn fake.

    0

    0
  23. Pungguk says:

    Ni muka bakal2 nk terajang bini. Baiklah belah aja.

    0

    0
  24. Nabila says:

    Ko ingat org suka ko baran camtu? Please la…mcm budak2. Be a man not a kid..

    0

    0
  25. sentap says:

    bgambar klo tak berlaga pipi x sah la dia ni…nabila ni xda family ke nak tegur…

    0

    0
  26. X says:

    Jgn cakap pasal maruah.kau tu dah layak jadi sampah.sumbangan drama kisah kemaruk celah kangkang perosak generasi pengalak pembuangan bayi.dan perangai kau acacah sawit berpeluk sakan wlapun belum kawin.

    0

    0
  27. kiahh terompah says:

    ah ha lindungi sangat kadang saya panas baran dengan org sy syg -_______-

    0

    0
  28. Anonymous says:

    minah ni x belajar ke dr pengalaman lps. N mamat ni..no words to describe him..bila budget bagus sgt mcm tulh perangai.

    0

    0
  29. Anonymous says:

    belom dpt bole la ckp cmtu..pns baran sebab nak lindung org trsayang..cume dh kwin sok..org trsyg ko tu lebam2 terus..

    0

    0