Written by Bella | July 10th, 2017

Saat Raf Yakoob mengumumkan Mawar Rashid sudah menerima lamarannya dan memuat naik foto sewaktu beliau melamar Mawar ala-ala filem Hollywood, ramai juga mengkritik dan mempertikaikan cara Raf yang kurang sesuai dengan budaya masyarakat Melayu.

Walaubagaimanapun, Raf menjelaskan ia adalah hasrat beliau untuk melamar Mawar dengan cara sebegitu kerana terbiasa menonton filem romantis.

Memang sudah lama saya ingin melamar seseorang dengan cara sebegitu (kelopak bunga ros merah bersama lilin yang tertulis ayat, Will U Marry Me?). Sejak kecil lagi, saya terbiasa menonton filem-filem yang melamar wanita dengan cara romantis dan ini kali pertama saya melamar seseorang (Mawar) dengan cara tersebut.

Hari Sabtu tanggal 7 Julai lepas, Raf dan Mawar mengikat tali pertunangan dalam sebuah majlis tertutup yang diakan di Roof Garden @ Sime Darby Convention Centre, Bukit Kiara. Pasangan ini merencana untuk bernikah pada penghujung tahun ini.

Sumber Berita : Astro Gempak

Kredit Foto : kakifoto_

23 responses to Saya Memang Ingin Lamar Mawar Seperti Dalam Filem Romantis – Raf Yaakob

  1. Mak Becok says:

    Drama king betul! Loya nak termuntah tgk. cara dia melamar ala Barat/Zionis ni! Nak terikut sgt. golongan liberal elit Islam/Melayu yg. memuakkan, apahal?!

    8

    1
  2. Anonymous says:

    Ikut la adat kita nak melamar tu. Mak bapak tak da ke?

    10

    0
  3. Anonymous says:

    tak perlu kecam. dah tu style dia. at least dia buat tu utk org yang dia sayang. semua org punya cara masing2. takyah nak kecam2 sgt.

    14

    3
  4. romantik ke kalau tayang2 says:

    tp mcm ni tak suprisela…sbb dah ready masuk bulatan tu…kalau betul2 surprise mesti nampak sebak… zaman ig ni zaman viral…dpt liputan meluas tp tak touching mana….

    7

    0
  5. Anonymous says:

    kesian bini dia kan.. arap anak tak terabai.. kalau tak kaya..tak nak nyer si mawar tu…hihihi

    6

    0
  6. Dean Winchester says:

    Melayu tak habis2 ngan pengaruh yahudi, zionis, smpi cara berak pon nk ckp yahudi punya ajaran. Tp semayang pon tak cukup, aurat pon tak tutup betol2, ngumpat org sana sini. Nmpk salib je badan terus kaku, begitu senang non-muslim nk takut2 kan melayu ni. Cara melutut tu tak patut jadi isu, yg patut jadi isu bila belum kawen dh angkut anak dara org merata-rata. Selfie laga tetek, laga pipi ngan kwn laki la, bergaul bebas ngan laki org kat opis tu, iye itu baru ikut perangai yahudi. Melayu ni suka sgt pikir bukan2, percaya sgt gugel tu tanpa refer pada yg arif.

    8

    2
    • Mak Becok says:

      Tak habis2 mengHALALkan & meNORMALkan budaya PORNO/HOMO – utk. MEROSAKkan moral jenerasi muda Islam/Melayu kita! Lepas tu nak mengHINA Islam/umatnya!

      Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si sewel Homo/porno puaka Zionis Penyamaq Kapir harbi si pemakan taik dedak Penjajah Parasit/Lanun/Perasuah DAPig/PAPig SingaPORK oi!

      0

      0
  7. aku tetap aku says:

    ‘Memang sudah lama saya ingin melamar seseorang dengan cara sebegitu (kelopak bunga ros merah bersama lilin yang tertulis ayat, Will U Marry Me?). Sejak kecil lagi, saya terbiasa menonton filem-filem yang melamar wanita dengan cara romantis dan ini kali pertama saya melamar seseorang (Mawar) dengan cara tersebut.’
    Dulu ngan ex wife mcm mana pulak ko lamar? Poyo lahh ko..

    Mawar pulak asyik buat statement kata Raff ni caring dad etc n dpt jaga keluarga bla bla bla. Habis kenapa dia tak jaga keluarga dia dulu? percaya lah ko. Nanti jadi mcm Adira baru ko nak melalak dlm Ig.

    22

    0
    • Boo says:

      Betul. Aku setuju. Konon nak melamar ala2 romantis la. Entah2 dulu dgn ex wife pn pernah buat mcm tu. Yg Mawar ni plak acah2 mcm Raff ni perfect la. Geli ketiak ak. Baru2 kentut pn wangi mawar oii… Dh lama2 sume busuk. mawar pn bau bunga taik ayam.ha3

      6

      0
      • wekkkkkkk says:

        org kaya2 mmg mcm tu melamar..mcm bbaru ni, ..anak jutawan Tan Sri Vincent Tan di lamar oleh anak bongsu Kumpulan Naza…apa hairan…org kaya..mmg mcm tu..lahir dh kaya…

        0

        0
  8. wekkkkkkk says:

    dh terbiasa dgn “romantis sejak kecik”..tpi nape gagal mahligai yg pertma, pompuan kn suka romantis…

    11

    0
  9. kakikucinghitam says:

    lantaklaa nk propose mcmanapun tapi aku rasa dia ni attention seeker 100%

    8

    0
  10. Minah Kilang says:

    Kaya. Tapi rupa macam mat rempit ngan bohsia milo ais tabur.

    5

    0
  11. Ros ucuk says:

    Ex wife dia cantik and classy sangat!

    4

    0
  12. Anonymous says:

    ish apa la kg sgt cara kau melamar hai org kaya …

    1

    0
  13. nnn' says:

    aku tak kisah bab dia nak melamar cara mcm mana, cuma aku meluat tgk manusia2 yg sibuk menayang itu dan ini di FB, di IG, dimana2..nanti lepas kahwin (kalau kahwin) slow2 akan berkurang dah aktiviti2 bodoh mcm ni..tau2 senyap aje lepas tu sbb dah cerai rupanya..ingatkan cerai atau gaduh pun nak kena gebau kat FB/IG..tak payah eh?

    5

    0
  14. anon says:

    Manusia zaman skrg ni terlalu kebaratan. Ade ke patut propose mcm tu., takde mak bapak ke?? Berbincang dgn mak bapak, then pergi merisik or meminang..
    Nilah akibat banyak sngt tengok cite omputeh, dah terikut2..

    1

    0
  15. anon says:

    lngin melamar mcm dlm filem romantis…..tapi filem tu filem barat & kamu tu melayu, berkulit gelap, bukan kulit puteh pun.

    1

    0
  16. Yun says:

    X sesuai la sbb u bkn remaja or muda…should be more matured…

    2

    0
  17. £ says:

    Melamar cara nasrani? “Barangsiapa yang menyerupai suatu kaum, maka ia termasuk bagian dari mereka” takkan tak tahu..kata keturunan ‘Raden’ bagai AKA keturunan Nabi SAW takkan benda mcm ni pon tak tahu? ‘Raden Pakar Motivasi’ tak bagi tahu ke? Tak payah lah nak ‘Raden’ sgt..g semak balik dkt Kedah tu celah mana ada ‘Raden’..’Mamak’ ada lah..tak malu ke proclaim benda yg tak masuk akal? Pikir lah dey..dey roti canai 1..teh ice tak nak ice lah dey!!

    1

    0

Leave a Comment

Optional