Written by AbangNara | September 21st, 2017

Dikecam baru-baru ini kerana berbaring di dalam bathtub yang penuh dengan timbuna duit, Datuk Seri Vida inginkan video klip “I Am Me” mencapai taraf penyanyi antarabangsa seperti Taylor Swift. Untuk makluman, kos perbelanjaan membuat video klip ini mencecah RM1 juta. Ia memang satu angka  yang cukup mengkagumkan. Abang Nara rasa tak sabar pula hendak melihat hasil akhir video klip ini. Confirm meletup punya.

vida

Apa yang menyebabkan harga pembikinan klip itu mencecah angka RM1 juta juga, katanya, dilaburkan dalam pembelian barangan kemas yang ditempah khas semata-mata untuk dipakai dalam klip video arahan pengarah ternama, Ghaz Abu Bakar. Sementara itu kos produksi pembikinan klip video tersebut menelan belanja RM180,000 dan kos peralatan pula mencecah RM100,000. Kata Datuk Seri Vida:-

Klip video saya ini bukan nak menunjuk atau riak dengan kekayaan tetapi untuk memberi inspirasi kepada orang ramai tentang wang dan kemewahan. Se­nang cakap apa yang ditonjolkan adalah satu cara kehidupan agar orang ramai berusaha untuk berjaya, tapi orang tak faham. Terke­sima juga saya dengan komen-komen mereka itu.

Boleh dikatakan hampir 90 peratus netizen hentam saya kerana mereka tidak faham de­ngan konsep yang saya tonjolkan itu. Setiap kali saya buat sesuatu perkara mesti ada sasaran. Untuk klip video arahan Ghaz Abu Bakar itu saya mahu ianya capai taraf antarabangsa seperti penyanyi Taylor Swift.

Sebenarnya saya rancang buat klip video sebegitu sejak dua bulan lalu sewaktu lagu I Am Me dilancarkan, tak sangka konsep yang saya fikir itu dah dipakai oleh Taylor Swift dulu. Kalau dia mandi berlian, saya pula mandi wang. Tak tahulah kalau dia juga dikecam seperti saya.

Cincin rama-rama yang saya pakai itu berharga RM400,000. Disebabkan saya nak konsep rama-rama, cincin itu ditempah, nanti kalau siapa berminat saya akan lelong sebab itu bukan cincin biasa.

vida

Semoga video klip “I Am Me” ini akan menjadi viral dan mendapat jutaan tontonan daripada rakyat Malaysia dan antarabangsa. Pastinya hasil yang akan dipampangkan adalah berbaloi dengan perbelanjaan yang dikeluarkan oleh Datuk Seri Vida. Sama-sama kita nantikan. Sumber Utusan Malaysia.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

80 responses to Saya Mahu Video Klip Capai Taraf Antarabangsa Seperti Taylor Swift – Datuk Seri Vida

  1. mok cute says:

    errr…tak tau nak komen…dah tua2 pun statement bodoh…org terkaya kat msia pun x buat benda bodoh cam ko…

    30

    0
    • Melah says:

      agree. aku sokong waktu profesor muhaya dapat title “datuk”. berbaloi sangat bukan dgn beli wang ringgit. dpt anugerah membantu masyarakat bukan memperbodohkan masyarakat. yg pelik ramai plak yg sokong makcik spt dia ni.

      31

      0
      • cikgu says:

        This woman is the biggest scammer and poser ;not to mention her products contain mercury. Now she’s pretending she is somekind of a pop superstar. When one is so insecure that they need material things to impress others, they are just seeking acceptance. This kind of acceptance is superficial. Whatever tools they have to make themselves feel important.

        54

        0
        • mat sahdo says:

          sayangnya duit sebanyak kolam mandi pon masih x mampu membeli suami. suami yg lepas pun angkat kaki terseksa duduk dgn pompuan dgn anak2 gemok 2 org. hahaaha

          13

          4
        • Anonymous says:

          Ni baru betul2 kaya, Tok!!!

          45

          0
        • Anonymous says:

          org2 kafir sibuk buat kebajikan
          org2 islam sibuk tunjuk kekayaan.

          mana kiblat kita??

          73

          0
        • wekkkkkkk says:

          ada info dkt surat kbr tmpatan…DSV kata, wang yg dlm tub mandi tu bukan original semua, ada sesetgh di copy utk hasilkn gmbr mcm tu. Bila ada org komplen mcm2, takut lak nnti kena pech rumah ke atau kena kidnap ke sbb tunjuk duit mcm tu byk…last2 kata ada yg palsu.

          Nampak sgt lh Vida, produk kmu bukan laris sgt, hanya di Malaysia je yg beli kan. Yg beli pulak mesti org2 yg pakai keta tyr terkangkang mcm yg Melati ckp.

          14

          1
        • Lembu Gemok says:

          DV ni satu je…kena ada seorang khalifah dr kaum adam yg dapat memegang hatinya dan membawanya ke jalan yg benar…kepada lelaki2 yg masih bujang diluar sana, dan mempunya ilmu dan keinginan mendirikan rumahtangga, silalah wakilkan diri anda mendekati DV ini…mana tau jodoh anda dengan si dia….srkg apa yg dia buat semuanya jadi huru hara, kelam kabut, takder arah……semoga DV dianugerahkan seorang imam utk memimpinya ke jalan yg sempurna..in shaa Allah…

          *ada rezeki lebih tu, tolong laa anak2 yatim,maahad tahfiz, or sapa2 yg memerlukan..kalau dah buat takper..kalau tak, BUATLAH!!!!

          7

          1
        • Anonymous says:

          Ni video yg kedua? Bukan hari tu KRU dah buat?

          4

          1
      • Kiah says:

        ni dah jadi mcm firaun la pulak. tkde ke ustaz2 atau mufti2 nk tegur? mmg jahanam usahawan2 kosmetik.

        21

        0
        • minah jambu suka sahara yaakop says:

          biar la diaaa yg korang sebok nak mengate datuk vida ni dh kenape !! dh dia ada duit dia punye suka la ape yg dia nak buat ! laki tkde ape tkde so biar la dia hepikn diri dia sendiri..yg korang cakap DV ni nk jadi firaun la ape la..suruh tolong anak2 yatim n maahad tahfiz laa..kalau DV tolong n derma pon tkan nak hebohkn kt 1malaysia nanti korang cakap DV ni riak pulaaaaaaaaaaaak ! tau2 aje lah mulot mlayu malaysia buat itu kena kutok buat ini kena kutok so ape yg DV fikir nak buat ape.. buat aje laaa tk payah la nak senangkn hati orang lain…! hati dia yg dah hancur remok rabak takde sape pon yg nak ambek tau n peduli…lov datuk vida semoga sakses dn di lindungi Allah selalu..

          4

          5
        • Anonymous says:

          Masaalahnya x lawa. Dah la tua..muka kembong. Hudoh la wey. Berhijab tapi attitude mcm cibai!!

          3

          3
      • Anonymous says:

        to be rich is not what you have in your bank account but what you have in your heart.

        21

        0
      • Anonymous says:

        hahaha delusional perempuan ni.yang kelakar tu dalam scene bath tub ada pulak meja atas bath tub sebab duit & jongkong emas tak cukup nak fill up tub tu hahahahahah taraf antarabangsa la sangat!

        12

        0
      • Sakura says:

        Taylor Swift dalam tub penuh belian…mak cik nih pun nak ikut jugak ganti dgn duit. Lepas tu ckp idea dah lama… abis tu ko ingat Taylor buat video hari ni plan…hari ni upload ke mak cik. ?? dah berbulan2 kot Taylor plan… jadi diri sendiri jelah, buat aper nak tiru Taylor Swift ???

        8

        0
    • Cili says:

      mark zuckerberg sumbang satu juta utk tabung bencana gempa di mexico. yg ko???

      17

      0
      • Xxyyzz says:

        Ala… nnt dia sumbang la duit kat mangsa banjir penang n kedah. Kalau dia nk sumbang la… tp rasanya mangsa banjir kat kelantan yg dah bertahun2 tu pun x settle lg kot. Dgr kate… lebih 80% jutawan kat malaysia ni anak kelantan. (Photographer DSV yg mentioned dlm IG dia) Tp…. mcm nan hadoo…

        0

        0
    • Mak Becok says:

      Inilah dinamakan manusia bodoh, sayang benda2 cam ni hanya berlaku kepada melayu dan islam…pasai tu la negara hancur, rakyat miskin, pemimpin melayu islam korup curi duit rakyat.

      18

      0
    • Layola says:

      Probably because she is insecure. She needs other people to confirm their success and status. This woman is the symbol of.. ‘fake it till you make it’. I pity her.

      17

      1
    • bukak lah minda says:

      doakanlah dia berubah. dia buat video ni target market nya- kelompok melayu2 yg level pemikiran theyols mcm product sampah dia ni jugak la. jenis melayu2 yg senang diperkotak-katik dan dimanupulasi. mcm di china, yg join skim cepat kaya dan MLM tu sume adalah org2 kampung yg ilmu cetek dan senang dikelentong. market mcm ni la yg senang cipta keuntungan segera.

      19

      0
    • Anonymous says:

      taylor swift tu muda lagi… ada lah jugak point nak tgk mv taylor…. yang mak cik vida ni sibuk nak buat video nak tunjuk lemak dalam tub mandi ker ? eeee

      5

      0
    • Anonymous says:

      BODOH! kau bangga dengan kehidupan kau yang konon nye berjaya dan kaya, tido n mandi ngan duit selepas jual produk yang membahayakan org ek?…x rasa bersalah ke pedajjal orang utuk jadi kaya?, esok kau mati semua tu x boleh bawak sekali masuk kubo pun. atas dunia je, dan duit ko yang bayak tu x boleh beli penambah jangka hayat ko pun.

      5

      0
    • Man kinabalu says:

      Ntah..ikan buntal ni.dia ingat dia kaya semua dia bole bikin.satu jer dia takleh beli.. hati kita semua.rani kulup dia boleh beli,kru dia bole beli,netizen bodoh lagi taksub dia boleh beli..tp netizen cerdik mcm kita..sorry bebeh!

      0

      0
    • Beautiful Norra says:

      Biar aku tak kaya raya mcm DSV janji hidup aku bahagia…tenang tiada masalah…bebas segala hutang dunia…skrng sibuk mencari saham akhirat, inshaAllah…

      0

      0
  2. Mat Ronggeng says:

    Wow sama taraf dengan Taylor Swift…..IYO lah !!
    Biarkan si luncai bath tub bersama duit duit nya…biarkan…biarkan…biarkan.
    Biarkan si luncai dengan product mercury nya. Biarkan….biarkan..biarkan.
    Biarkan si luncai bangga dgn PHD palsu nya…biarkan…biarkan… biarkan.
    Biarkan saja….

    11

    0
    • shopia lorren says:

      Aduhai..dsv nie..x mengalah nk sehebat taylor swift la pulak..nmpk la products yg sedia ada dh x laku ke..org ramai dh semakin bijak la tu..

      6

      0
  3. Anonymous says:

    ada duit beri la manafaat kepada masyarakat. madonna bina hospital di malawi. yg ko sibuk buat video yg xde faedah. ni la melayu2 yg ada duit skrg. hampehhh.

    7

    0
  4. Anonymous says:

    Mcmna suami nk thn kalo pemikiran vida ni mcmni.. Xtcapai dek akal…

    5

    0
  5. Anonymous says:

    demi masa sesungguhnya manusia berada dlm kerugian. pikir2lah.

    9

    0
  6. Clon Itu Aku says:

    sy sokong Dato…
    Lagipun Dato ngan Taylor Swift mmg tak banyak beza….
    Sama hebat yek??

    4

    5
  7. Anonymous says:

    Nak muntah kejap dengar niat baik dia ni. Angan angan tak nak kalah dgn Mat Jenin. Bukan setaraf Taylor Swift. Taraf cipan mondok adalah… tak sedar diri langsung makcik sewel sekor ni

    3

    0
  8. menguap says:

    perasan retis dia ni. elok la yg akan menonton bideo ko..melayu2 yg xeducated. k bye.

    8

    0
  9. prihatin says:

    bnyk cara lain lg nak menunjukkan bagaimana gigih dan kena bekerja keras untuk mencari duit daripada taburkan duit dan tayang barang kemas cam tu. Tak takut kena rompak/bunuh ke makcik ni???

    3

    2
  10. sang nara says:

    aku tak faham jenis kaya mcm mana dia ni. 400k begitu je dia buat beli cincin rama rama tu.

    jutawan malaysia pun takde gah mcm ni.

    2

    0
  11. Anonymous says:

    munafik sangat…eee.

    0

    0
  12. sakit mata says:

    kalau dah lagu tu cam sampah..video muzik mahal pun tetap sampah..ye la penyanyi pun sampah..

    3

    0
  13. damai says:

    now i realised why 2nd and 3rd hubby nak berpisah. Mana tahan dpt isteri yg ala2 Diva dan tergedik2, diberi nasihat mungkin di jawap, itu diri saya x suka pura2, x mcm awak, semua sy tanggung. udah2 lah Vida, hang kaya mcm mana jgn lah show off, ikut lah dalil ini “kalau tangan kanan yg memberi pastikan tangan kiri x mengetahui”

    3

    0
  14. Anonymous says:

    aku mmg xleh go the dia ni. semak mata nengok.

    2

    0
  15. Lily says:

    Artis ke dsv ni….meluatnya aku. Cemburu jauh sekali….apa yg dia nak sebenarnya eh? Adakah malaysia kekurangan artis sehingga dia dinobatkan (atau dia nobatkan diri sendiri) sbg artis?
    Sifat2 kurang bijak menyerlah sungguh. Inilah jenis manusia yg ingat wang ringgit boleh beli segala2nya.
    Maaf jika terlanjur kata..sesungguhnya AKU TAK
    BOLEH TAHAN LAH TGK PERANGAI DENI… KALAU BIMBO PON AT LEAST KENA CANTIK….DIA INGAT ORG SUKA KE APA!!! PENGIKUT2 DIA..JENIS TULEN KE?

    Sekian terimakasih.

    6

    0
  16. Anonymous says:

    Geli dan rasa nak muntah. Pls nara nextttt seriuously aku memang nak termuntah tgok dia ni.

    0

    0
  17. Ugly Nara says:

    Cukup la buat clown ni pemes. Takde maknenya … Dah tuo bangka pun masi nak tergedik-gedik. Kalau lawa macam Che Ta ok gak, ni lawa lagi lembu mak piah ujung kampung aku.

    1

    0
  18. melati says:

    Aduiii ..ponin ..

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Bagus lh dsv..at least bagi hasil kekayaan dengan cara mcm ni..dari ghaz, turun ke crew..turun ke semua staff…semua ada kerja, semua dapat gaji..wujudkan peluang pekerjaan yg banyak lagi k…mana tau sampai ke saya nanti rezeki dsv tu…dsv buatkan saya berfikir adakah duit yg dia dapat tu hanya dengan jual product kecantikan semata2…haish…

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Go dsv, go. Music video Psy pun org view, taylor swift pn dpt kritikan juga hasil music video dia.. ini kan pula vidoe dsv…gd luck dsv..

    0

    2
    • Anonymous says:

      memangla ada viewer, waktu org tue ngok nnt confirm rase geli nak muntah lepas tue mesti gelak, bukan sbb kelakar tapi sbb betapa bodoh nya seorang tua nak mampos x sedar diri bangga ade sikit duit pun nak menunjuk 1 dunia. org lain lagi kaya pun x heran nak jadi cam ko. dasar ATTENTION SEEKER!!!

      0

      0
  21. orkid says:

    statement cow ni aku xbole blah la.. dah tau netizen hentam lagi statement yg xmunasabah ko bagi..ape sebenarnya ko nak buat? taylor swift tu dah memang penyanyi oit (senang ckp kapir laknat bt ape pon xde xhalal haram)..ko tu jual jus tah pape,make up,pefume je..cow..cow..cow.. hmmmmm

    0

    1
  22. mamizura says:

    udah lah ropa buruk perangai……………..heeeeeeeeeeeeee like anak dara sunti,,,, muntah aku nengok,,,,dah tua dok terkinja kinja…….malu weh!!! taylor swift tu muda……………….oklah…kapir pulak!!! udah loh vida ouiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii insaf ler nak mampuih dah esuk lusa bawa bertaubat…..

    2

    1
  23. Yun says:

    Inspirasi tu berkesan ke….rasanya saya tabik lagi cerita kak ton dgn produk umar umaira…dh taja puluhan org p umrah tanpa publisiti or majlis serahan derma,..

    2

    0
  24. Anonymous says:

    kesian tgk dia ni, duit bnyk tp jiwa kosong. apa la perhatian yg dia mau sebenarnya?? klu artis hollywood tu sah2 takda agama, d maafkan. suami pun lari. kena azan d telinga ni

    2

    0
    • Xxyyzz says:

      Tu la.. nmpak sgt jiwa dia kosong. Kate 1 hari dia buat 10 kali solat hajat, mengaji… zikir… tp akhirnya cara ni juga yg menjadi pilihan. Kekayaan dah butakan hati.

      0

      0
  25. Anonymous says:

    iluminati kah

    1

    0
  26. Jom Karaoke says:

    Alamak…. nak seperti tay-tay katanya.. speechless aiii..

    1

    0
  27. Jom Karaoke says:

    Tay-tay x dikecam.. sebab video dia lagi menarik.

    1

    0
  28. Ain says:

    alasan yang sama setiap kali kalau tunjuk harta……

    3

    -1
  29. anon says:

    antarabangsa nya fan nak tengok pun …seram …macam mana dia nya cita2 nak capai antarabangsa …huahuahauahuahauhauahuahuau

    0

    0
    • jenet jeksen says:

      memang la antarabangsa..ramai youtuber akan react video dia mcm shila amzah punya video…tengokla reaction youtuber luar negara tengok..membangga kan negara atau memalukan negara tak nanti?…hmmmn

      0

      0
  30. Xxx says:

    Tak faham dengan sesetengah org. Kalau berjaya jer maknanya banyak duit… How materialistic.. Kena tayang/ada harta ribu dan juta barulah namanya berjaya..pastu kata bagi motivasi… Yelah tu.

    6

    0
  31. joanne says:

    tengok DSV duduk dalam bathtub dengan semua duit dan jongkong emas gitu, sy pulak rasa pendek nafas rasa rimas..video tay-tay tub penuh berlian, DSV penuh ngan badan..hehehe

    5

    0
  32. anon says:

    taylor swift tu dengan lagu dan vocal seirin dgn video ….yg ko ni pulakkkk ….haihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh …x paham aku dia ni ..kesiannnn

    3

    0
  33. Alia says:

    Dia ni dah mereng ……dok gila sorg2….taukeh jamu malaysia memang dah pakat tunjuk kekayaan masing2…dgn kerja2 bodoh dibuatnya….sebenarnya hidup diorg ni kosong ….biar mcm kita ni org kebanyakkan tapi hidup kita bahagia dgn org ada disekeliling kita iaitu suami dan anak2….walaupun duit tak.byk tapi bahagia…ni tidak dok berangan mcm2 tapi buat kelaku bagi org gelak

    3

    0
  34. DeF says:

    Klu DSV g derma..xkan semua nk bgtau kt korang. Mmg dia ni lain mcm skit..tp cer korang fikir..bnyk pahala dia kumpul dr sedekah nm& amal jariah yg dia buat..sebab dia bnyk duit. Org mengata mengeji lg..bukan mcm korang dpt dosa asyik dengki je. Ingat la..rezeki Allah tu luas..kesihatan, pasangan, zuriat, harta, gembira, kemudahan, pekerjaan, sahabat…dll.

    0

    5
  35. senjakala says:

    manusia yg tidak dpt mengendalikan hawa nafsunya…

    0

    0
  36. Anonymous says:

    aku melayu. tp malu tgk melayu nie…mcm ada yang tak kena ke dgn DNA melayu? kalau yang pandai jd mcm budak si sufiah & amalina…kalau ada yg bodoh, jd mcm budak2 bakar tahfiz, dato boy iman, dato red. kalau yang kaya berjaya plak dah sewel mcm si vida nie…miskin salah, kaya salah, mpandai salah, bodoh lg salah..apa yang tak kena dgn melayu nie??

    3

    1
  37. ape ni says:

    Ta abes2 cakap inspirasi.. ni riak menunjuk membazir lalai dan sebagainyer… aku tak terinspirasi pon laaaaaa…..

    3

    0
  38. Bukan Cinta Biasa says:

    Sedekah kat kami sikit nak blanja kat anak2 kami yg teringin pakai bju baru,bli pampers,susu sb kami duk keja tp kos sara hidup makin meningkat..anak2 kami kecil lagi Alhamdulillah Allah berikan kami rezeki anak2…bole x dato seri la vida loca?

    Mmg hasil titik peluh awk..tp xyah la tjuk awk byk duit….dlu awk inspirasi kami nk jd kaya…tp bila tgk smua benda maksiat hiburan je awk ni kami naik meluat…

    Kami pum folow belog abg nara yg penuh maksiat dunia hiburan sb kami nk tahu perkembangan org mcm awk2 ni smua kami bole kongsi pendapat2 yg membina,mana tahu awk sedar diri…abg nara x baca sgt komen2 negatip ni kan tp harap2 low profile la pasni org2 kaya..pleaseee…kami yg miskin ni jd lg hina plak tgk org kaya riak nak mampus cmni…

    0

    0
  39. Anonymous says:

    Nyanyi pakai underwear baru level Hollywood.tok.

    2

    0
    • shopia lorren says:

      Kih..kih..kih..Takpun tunjuk nmpk nenen/tetek sikit..baru kecoh semua nk tengok video tu…kecam2 gak…mandi ngan duit menda…

      Haiih mayang kerapu mayang kelaper la dsv nie..

      0

      0
  40. gincubibir says:

    Kami dah cukup bermotivasi untuk jadi kaya. Tak perlu beri motivasi dengan klip-klip video riak macamni. Matlamat tidak menghalalkan cara.

    2

    0
  41. Anonymous says:

    Hari tu bukan dah buat video klipppp???

    2

    0
  42. Anonymous says:

    Low class…patut la LV takmo berkolaborasi. Dia je yg terhegeh-hegeh!

    0

    0
  43. Dil Se says:

    Kami paham la ko kekonon nak tunjuk konsep berusaha supaya berjaya (kaya) tapi seriously cheap gila dowh! Pastu nak compare plak dgn Taylor. Wtf. Ko siapa? Taylor tu siapa? Motip gigih sgt nak viral?? Kalau ko berjaya bawa masuk PSY dan Pikotaro masuk sekali dlm MV tu maybe la kot boleh viral seantero dunia… Belom apa2 dah taksub, confirm sangat MV dia tu viral. Yang haritu punya MV dah cukup viral dah. Takyah la buat 2nd MV. Apa ko fikir ko ni retis kpop ke fandom gigih gaduh nak naikkan view kat youtube kau? lol

    0

    0
  44. Anonymous says:

    Whatever… ada aku kesah…

    0

    0
  45. tuatua pun bodoh says:

    byk mana sedekah pun..kalau xdpt bendung prangai dia dan akhlak..xkn kemana..sia2..tahu x perbuatan sia2??????????????

    0

    0
  46. pathetic says:

    ”beri inspirasi kepada orang ramai tentang wang dan kemewahan” kepala hotak nenek lah… nenek vida buktikan pada dunia yg duit, harta tak mampu beri kebahagiaan. hidup dia pathetic.. bercerai 3 kali sbb tak ada yg benar2 sayang & terima dia seadanya. semua sebab duit.. dan perangai galak & gedik dia makin menjadi2.. tak ada 1 inspirasi pun utk dicontohi.. menyedihkan. semoga bertaubat & sedar.

    0

    0

Leave a Comment

Optional