Written by Bella | May 19th, 2017

Baru sahaja berkahwin dengan Tengku Shariffuddin Shah Tengku Sulaiman Shah pada 30 April lepas, pelakon Juliana Evans akui beliau tidak mahu terburu-buru menimang cahaya mata dan ingin bermanja bersama suami tercinta dahulu.

Saya bukanlah mahu merancang, tetapi rasanya kami takkan menimang cahaya mata dalam masa terdekat. Saya mahu melayari hidup berdua dengan suami dulu, kemudian barulah boleh fikirkan soal anak. Lagipun, kami baru saja berkahwin, jadi biar stabil dulu semua fasa yang sedang dilalui sekarang.

Dalam pada itu, Juliana yang bernikah secara tertutup sebelum ini di Shah Alam memberitahu beliau dan suami bakal mengadakan majlis resepsi secara besar-besaran pada bulan Oktober depan.

Juliana mahu mengundang lebih banyak tetamu berbanding hari pernikahan beliau termasuklah rakan media.

Sumber Berita : BH ONLINE

[jetpack-related-posts]

39 responses to Saya Mahu Bermanja Dengan Suami Dahulu, Rasanya Tidak Akan Timang Cahaya Mata Dalam Masa Terdekat – Juliana Evans

  1. wekkkkkkk says:

    kalau ada anak dlm masa terdekat ni kan bagus…kalau anak ada, anak lah pengukuh segala ikatan perkhawinan JE…dn anak ni lah waris kamu akan dtg nnti, dan anak lah yg memberi status dn title kamu lebih kuat..manalah tau nnti kalau dh janda..ada gk anak di bagi nafkah si bekas suami, jgn fikir enjoy dulu…kamu kata mau “STABIL” dulu. bkn kah kerabat dh pun STABIL. apa lagi.

    7

    30
    • minah latoya vazz mulot longkang says:

      kalau aku dia, aku akan usaha jgak ntuk pregnant. Kenapa? Sebab aku takut kena cerai. kerabat diraja ni bukannya boleh caye sgt. at least kalau aku dah bercerai, ade jgak la anak sbgai pewaris harta husband aku.

      29

      7
    • Apedaaaa says:

      Orang ada anak 4 5 6 pun kena cerai kot..
      Ada anak yang kena cerai pun tak di bagi nafkah kot..
      Ada yang takde anak sampai tua..tapi still hubungan kekal macam orang bercinta..
      Jadi Tak payah nak memandai tentukan untung nasib orang ok…

      82

      0
      • Anonymous says:

        Knock knock..ini juliana evan ke.???..selamat dimadukan..jgn marah ya..
        I cuma bagitau legasi kerabat memang wajib berbini lebih dari satu ya..bukan skg..mungkin 10 tahun lagi..harap tabah.

        4

        8
        • wekkkkkkk says:

          eh..eh.eh..kan itu Juliana Evans…tnya lagi ..ini juliana evan ke.???…baca dn julingkn mata tgok btul2..
          byk sgt tagline…Anonymous…org yg sama ke ni…yg reply kutuk komen aku..wekkkkkkk..

          ok selamat mengutuk…silakan…ha skrg aku kejar ko pulak…

          3

          0
      • fujii says:

        btol..mcm someone yg ak knal kat tmpat keje..xde ank smp ketua..tp very much in love dgn wife die..hr tu wife die operate, lame amek cuti..dkt sbulan jgk.hmm

        1

        0
    • Kazakhstan says:

      Exactly the same ngan statement yg ramona zamzam pnah buat, tpi hbis kne kecam dgn org melayu kte yg kecoh ckp nak tolak rzki lah apa lah.
      Elok la diorg plan betul2, ada rezeki ada lah insyaAllah. Bukan korg yg nak tolg jga anak2 diorg ni ponnn

      15

      0
      • open minded please!!!!!!!!! says:

        entahnya!! biarkan jer la diorg tu, hidup masing2. tak semestinya beranak pinak hidup bahagia, ada tu anak dh 6 & body solid pon kena cerai.

        6

        0
  2. anon says:

    Eloklah mcm tu. Enjoy dulu sementara tak de anak ni., makan angin dulu Lps 2,3 thn barulah pikir psl anak. Mcm aku, sengaja tunggu 3 thn baru merancang psl anak.

    8

    3
  3. fromthe_truestory says:

    jahit mati terus jelah…..tah yh buka2kkk…bila umur dh 40an baru bukak jahitan tu..apa ssh duit byk…kn.
    ..atau anak ada pun apa ssh…org gaji byk, bkn 1 saja kan…
    ..mlm 2 org gaji jaga..
    ..siang pun 2 org gaji jaga…

    1

    6
  4. pemerhati says:

    Saya bukanlah mahu merancang, tetapi rasanya kami takkan menimang cahaya mata dalam masa terdekat. Saya mahu melayari hidup berdua dengan suami dulu, kemudian barulah boleh fikirkan soal anak. Lagipun, kami baru saja berkahwin, jadi biar stabil dulu semua fasa yang sedang dilalui sekarang – Juliana Evans

    Saya Mahu Bermanja Dengan Suami Dahulu, Rasanya Tidak Akan Timang Cahaya Mata Dalam Masa Terdekat- Nara…

    korang nampak x???? Nara spin dan menokok tambah statment ju…xda plak dia sebut kata nak bermanja….sengaja Nara nak bagi keybord warrior mengutuk,,,inilah dia tugas seorang penulis gossip…..

    47

    2
    • Anonymous says:

      seorang penulis gossip yang mengajak org berbuat dosa…kan…kan…
      tak baik tau…tulis la betul2…jgn tokot tambah..

      1

      0
  5. Anonymous says:

    Pancut luar xbest.pancut dalam baru rasa kepanasan nikmatnya

    6

    8
    • Pengkritik Manusia BerIQ Rendah says:

      Bangangnyer statement… perlu ker nk ckp bender camnie dalam nie? Bodoh melampau … Aperlah yg dipikir dlm kepaler otak tuh!

      12

      4
    • Cik bunga says:

      Orang cakap pasal sex je memanjang maybe orang yg jenis gila sex. 24 jam pikir pasal sex ja. Gila betol

      1

      8
    • wekkkkkkk says:

      .Anonymous
      says: May 19, 2017 at 11:20 am

      …BONGOK, BINGAI…ckp mcm ni…

      0

      3
    • komarad says:

      pakai IUD, boleh panct dalam…

      3

      3
      • Penegur Sex Maniac says:

        Nie sekor lagie… Akhlak kat kepaler lutut … Nanti kalau kau da ader anak… kau ajar & didik anak2 kau ckp mcm tuh … Aper punyer mentaliti ntah die nie ..

        0

        0
    • mak aku says:

      Pancut je,pempuan skg dah banyak suka tayang gambar bogel.paling ramai yg bertudung.24 jam ngadap Hp dan 24 selfie bogel.acacah gelila plak.

      4

      0
  6. ulat says:

    Kamon la nara. Adeke dia cakap nak bermanja dgn suami dulu? Statement jue kasi tu proper je, bila tukar jadi tajuk entah apa2 jadi.

    10

    0
  7. Mat Ronggeng says:

    Ala…Letih la asyik kena pakai getah je, telan pill, and pancut luar…. Tak puas la macam ni.. hahaha

    6

    4
    • $ oh $ ..nak duit la.. says:

      org kaya dn bini sendiri…tak kan nk bung kt luar…apa hal…lebih baik bgi ayam je but mcm tu.
      org kaya dn bini sendiri…mana mereka mau mkn pil, guna plastik..LECEH..lagi2 baru kawen…nak cari pil yg disimpan tdi nth kt mana, plastik entah kt mane letaknya….LAMBAT LA MCM NI…GAIRAH DH MEMUNCAK…

      .si bini pegi ikat je..
      ikat pun byk cara tau…hanya dr pakar je yg boleh buat…mahal tau bayaran nyer..
      bila pompuan tu mau anak…ikatan tu boleh bukk semula..percayala wahai si bujang yg belum kawen…

      2

      4
  8. Anonymous says:

    Alah..kalau laki dh buang dlam…kalu nk melekat melakt jugak..
    Lainlah kalau kau makn pill ker pakai sarung ke..
    Lambt2 dapat anak..nnti kena cerai..ramai lagi wanita2 dluar sana yg rela bagi ank kt laki kau tu..maksud aku kena nikahlah dulu..lambt2 takut tkde terus..

    1

    3
    • wekkkkkkk says:

      Anonymous says:
      May 19, 2017 at 1:09 pm ..

      utk pil dn sarung x brkesan..tak berkesan…
      (ikat tu mng betul…byk org mengiyakan yer.. tapi mahal)…
      kalau x nk pil dn sarung..guna je yg murah ..minta “suntikan mencegah hamil”..ada je..tapi kalau dh buat ini, ha..si wanita tu akan datang bulan x menentu.la…dlm sebulan mgkn 2 kali..rimas la…nk tgok drh je..

      ..u mana tau “..Anonymous”..

      0

      0
  9. xyz.... says:

    kata abdul wahub…
    undang2 ini di namakan..
    family planning

    4

    1
  10. rakyat marhaen says:

    biaq pi depa la nak ada anak bila.
    yang hang pi kecoh kecoh macam buntut ayam pasaipa.
    anak depa pewaris depa. bukan ada kena mengena dgn hangpa pun.

    masalah otak masing masing.

    5

    0
  11. jajandurian says:

    diaorg ni mixed. korg kena fhm. style lain dgn melayu. melayu serba serbi nak cepat. nak kahwin cepat. nak anak cepat. nak kaya cepat. semua nak cepat. tp bila janji nk jumpa, bukan main lambat lg kau smpai. leknet.

    15

    0
  12. Yekeni says:

    Orang tu nak anak cepat ke lambat ke, orang lain yg kecok, kutuk2.

    Suka hati doranglah.

    Perangai melayu ni, asyik kutuk2, entah jeles ke, dengki ke, iri hati ke….

    Kepo tahap maksima… sibuk jaga dlm kain orang. Kain sendiri londeh koyak rabak…

    Tu pasal melayu anak berderet tak terjaga… perangai liar, tak tau hormat org.

    Yes, enjoy ur marriage life first. Coz bila dah beranak, responsibility akan bertambah… sampai anak tu habis sekolah, baru mak bapak dapat rekax .. that will be like 20 yrs later? So enjoy 2, 3 yrs before getting pregnant, unless you’re ready lah…

    12

    0
  13. Aku tak meroyan says:

    Eee…takutnya baca komen melayu meroyan dlm ni. Dah tu perancangan idup dia so biar la. Yg korang susah ati sgt dia nak anak ke x nak tu kenapa? Kalo dia dpt anak cepat mcm ko yg nak tlg jaga..

    2

    0
  14. melati says:

    nyampah plak saya tgk, tk biasa ader Bodyguard lah bagai…!!! Contoh Cik Khaleeda …tu baru btol2 kawin dgn Kerabat siap beri ucapan lagi untuk Ahli2 sukan Johor…!!! tu sebetul nya..siap askar lagi jaga ..tak ler Poyo cam diani..!! hmmmm

    1

    2
    • anggrek says:

      Dah kenapa ko ni. :/

      Like ko xpenah ada orang dok folo sana sini, tiba2 ada orang folo memang xboleh la.

      Macam ko bese korek hidung tengah jalan, tiba2 nak korek hidung pon xselesa ada org tengok. Gituu

      Pastu apa kaitan plak dengan bagi ucapan. Lek lek dia baru je kawen bape minggu xkan terus terjah nak bagi ucapan dahhh

      Apa pon tak boleh…

      1

      2
  15. Woww kan hidup anda says:

    Wajah juliana ni persis seorang puteri..so bermanja2 lah dgn your husband yg handsome tu..dlm 2 thn ni sulamilah cintailah dia dgn sepenuh hati..insha allah cinta dan kasihsayang suami akan menuruti anda kemana saja anda berada..woww..

    6

    0
  16. Anonymous says:

    Komen kt cini rata2 bangang. Mula2 x dpt terima ad ke org bngang mcm ni. Tp bila ak baca berita kes yg bukan2recently. Sumbang mahram la..rogol la rompak la. X dinafikan mmg ada wujud org bangang mcm tu

    0

    0
  17. pancutktmukajuliana says:

    kalo aku yg dpt juliana evans ni tiap2 hari aku pancut dalam pantat dia..nikmatnya x terbayang…mesti ketat dan panas2 suam pantat dia..ahhhhh..sedapnya..

    1

    0
  18. labu says:

    kondom jangan lupa pakai k…….

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Nie komen bukannya gila sex.tapi komen menyampah gila.artis melayu sendu.artis ke?

    0

    0
  20. Syaz says:

    1) Jika 100 pasang suami-isteri yang sihat dan subur membuat hubungan kelamin tanpa menggunakan apa-apa kaedah perancang keluarga, dalam jangkamasa 1 tahun, 85 akan hamil.

    2) Jika 100 pasang suami-isteri tu mencuba kaedah Al ‘Azl, ‘tarik-keluar’ atau mengeluarkan air mani di luar, atau cara ‘sendiri-sendiri’, dalam masa 1 tahun, 22 akan hamil juga.

    3) Jika 100 pasang menggunakan condom lelaki, dalam 1 tahun, 18 akan hamil.

    4) Jika 100 menggunakan pil perancang keluarga atau patch, dalam 1 tahun, 9 akan hamil.

    5) Jika 100 menggunakan kaedah injektion depo-provera, dalam 1 tahun, 6 akan hamil.

    6) Jika 100 menggunakan alat perancang IntraUterine Device (IUD) tanpa hormon, dalam 1 tahun, 0.8 akan hamil (8 dalam 1000)

    7) Jika 100 menggunakan alat perancang IUD yang mempunyai hormon (Mirena), dalam 1 tahun, 0.2 akan hamil (2 dalam 1000).

    8) Jika 100 menggunakan susuk implant berhormon, dalam 1 tahun, 0.05 akan hamil (5 dalam 10,000).

    Tidak ada kaedah perancang keluarga yang ‘membunuh’ anak. Kaedah perancang keluarga tidak sama dengan ‘pengguguran’. Semua kaedah perancang keluarga hanya ‘mengelakkan’ persenyawaan dan mengelakkan kehamilan.

    Tidak ada kaedah perancang keluarga sementara yang 100% berkesan. Tidak ada kaedah perancang keluarga sementara yang memandulkan.

    Jadi memang pun kita tidak boleh menghalang Allah mengurniakan anak.

    Fatwa yang baru diterbitkan Nov 2016:
    Hukum merancang keluarga adalah ‘Harus’ untuk tujuan menjarakkan anak, tujuan ekonomi kerana berpendapatan rendah, juga untuk tujuan pelajaran, kesihatan isteri, dan kebahagiaan keluarga.

    Hukum menggunakan kaedah yang paling berkesan sekali, susuk implant berhormon, adalah juga ‘Harus’.

    Jika harus digunakan, berikhtiarlah memilih kaedah yang paling berkesan untuk anda.

    http://www.muftiwp.gov.my/index.php/ms-my/perkhidmatan/irsyad-fatwa/906-irsyad-al-fatwa-ke-146-hukum-merancang-keluarga-kerana-berpendapatan-rendah

    0

    0

Leave a Comment

Optional