Written by Bella | May 30th, 2017

Hampir setiap wanita pasti mahukan seorang bakal suami yang kacak tetapi lain pula buat pelakon Elfira Loy yang menginginkan bakal suaminya tahu untuk menggunakan seterika untuk membantunya menggosok pakaian.

Mungkin ada yang terkejut dan merasa pelik mendengar perkara tersebut, tetapi Elfira sebenanrya sering menghadapi masalah ketika ingin menggosok pakaiannya.

Saya mahu berpesan kepada bakal suami supaya dapat membantu saya menggosok pakaian kerana saya mempunyai masalah menggunakannya. Itu merupakan salah satu kriteria yang perlu ada untuk menjadi pasangan saya pada masa depan.

Ermm, kalau ada lelaki yang boleh menggosok pakaian dengan sempurna bolehlah cuba untuk memikat hati Elfira. Lagipun beliau masih lagi solo dan tidak mempunyai sebarang hubungan istimewa meskipun sering dikaitkan bercinta dan mesra bersama Sufian Suhaimi. Heh..

Sumber Berita : Astro Gempak

Kredit Foto : Kaki Foto

43 responses to Saya Mahu Bakal Suami Yang Tahu Guna Seterika – Elfira Loy

  1. Bawang Besar says:

    dah check ke si pian pandai guna iron x??

    16

    0
  2. Anonymous says:

    lelaki buat semua kerja rumah lah habis cerita. heh

    10

    0
  3. Courts mammoth says:

    nak mencarut….tapi ni bulan puasa…….

    23

    0
  4. belacan says:

    u x sempuna, nk cri sempurna konon…itu la masa kecik, mk je yg gosokkn pakaian..bila bsr dn hidup sendiri, dh x tau nk buat, agaknyer…bukan slh iron atau x tau guna..smmg nyer..malaslah…sbb tu sukar je semua benda.
    hehe..dh taudh ni, jnis suka melaram je retis ni, tpi x tau buat keja rmh, agaknyer buat smbal blacan & rendgpun x tau..agaknyer..

    18

    0
  5. komarad says:

    saya boleh la… ada pengalaman iron baju di kilang pakaian masa tunggu result STPM dulu…

    16

    0
  6. kawan mak becok says:

    saya ada sorg kawan, di mmg suka gosok, gosok semua benda, kalau bagi dia, gosok pakaian mcm kcg je di kata, 1 pakaian dia gosok amek masa 1 jm..smpai luntur warna dan brgaris-garis, pakaian tu, nak tak…kalau gosok bb yg lain lgi lama..
    kalau nk..reply email ni, saya akan usahakan cri org tu.

    8

    0
  7. hazabedah says:

    kesian. try so hard to stay relevant la kakak..sedehh

    15

    0
  8. entahlah nak says:

    umur baru setahun jagung dah fikir nak kawin. tau la duit bnyk xkemana, org lain tu kemain lg survive nak cari duit utk kawin lepas tu ada pulak jodoh belum sampai. kau sng2 jea order nak laki tahu guna iron lah cuci iron lah lap iron lah. dah gatal sgt nak kawin kan, kena la blaja iron baju sendiri. $%*()(&%#

    11

    0
  9. sufian suhaimi says:

    omaigod..pompuan jenis apa ni tktau guna iron…it’s just an iron je kottttt….

    11

    0
  10. nok gebuzzz says:

    ha ni..kat tmpt kj aku ramai bangla..nepal…mana 1 ko nak!!dyorg semua pandai…jahit pon pandai..

    5

    0
  11. tino says:

    gambar second tu dh mcm aiman tino pakai tudung dah aku tengok. eiii, nyampah giler!

    3

    0
  12. jenab says:

    tak reti iron baju, tp sy nk hantaran RM99,999, tenkiu.

    6

    0
  13. Jjay says:

    Pemalasss ! Ciri2 isteri tak tau buat kerja2 rumah.
    Tu lah dia nak cari laki yg pandai iron baju.
    Lepas tu nak kahwin letak hantaran mahal2.

    3

    0
  14. aih says:

    kenapa la bagi statemen macam ni.. huhu.. aih

    2

    0
  15. c says:

    Saya Mahu Bakal Suami Yang Tahu Guna Seterika Arang..

    1

    0
  16. Anonymous says:

    alhamdullilah… sbutir-sbutir komen dlm fikiran aku dh ada org tulis.. Xlah pnat sgt nk taip buln posa nie… haha..

    8

    0
  17. Anonymous says:

    seriously cakap macam budak tak sekolah la elfira… haihh

    3

    0
  18. Anonymous says:

    ptt laaa Baim Wong xnk kat dia…dh tau jns pemalas…klu x reti blh bljr tp klu dh mls dn demand nk laki itu,ini….bye2 laa jwbnye…

    2

    0
  19. Anna says:

    Macai Umno

    1

    1
  20. Anonymous says:

    Takat mengosok baju apalah sngt…kat celah tu hari2 boleh digosok dgn rod.memang pandai kalau bab2 tu.

    2

    0
  21. Pian Suhaimi says:

    Pira loy, nxt time ckp dpn2 dkt supian suhaimi sorg dh. Ni satu mys tau ko tk pandai gn iron. Geli la ak dgr pompuan tk tau gn iron ni. Mekap bkn men nk tebal. Iron tk pndai gn. Weird btul la ko ni.

    2

    0
  22. Yuhana says:

    Aritu beria2 x nk bercinta…nk kawim terus…tapi posing semua ala2 romantik…x payah la bagitau dunia plbagai syarat yg dikehendaki…gelak dek orang je…takut nnti kawin kemana…seterika pn x tau mana…

    3

    0
  23. pika says:

    rase2 la kalo org duit byk pkai maid jela npe plak suami jd mgse. redha jela….

    1

    0
  24. miss_oppppssssss says:

    Dan senang laki nak iron kening yang berterabur tuh…

    0

    0
  25. kita ada ironman hihi says:

    hey El! kiter dah ada ironman kat umah hihi!!! tu pon sebab dia cerewet kiter ni biasa2 ja janji tak kedut. kita tak pandai nk iron yang side to side tajam majam tuh. terima kasih suami sebab jadi ironman kiter <3

    0

    2
  26. Kanji says:

    Eleh bila lelaki nak perempuan yg pandai masak gosok baju kemas rumah takda pun sesiapa melenting

    0

    2
  27. Anonymous says:

    Ohh habislah suami dia ni nnti, kena gosok bajunya stiap hari…

    0

    0
  28. Anonymous says:

    Baik kawin dengan org kerja dobi habis ceta

    0

    0
  29. anon says:

    dah kalau tak reti gosok baju tuh
    jgn harap lah nak dapat wang hantaran ” beribu2 ” ..
    apa benda ar …gosok baju pun MALAS !
    yg bakal jadi somi retis ni
    mahu kena ready to ” Queen Control “

    0

    0
  30. lynn says:

    Takde masalah kalau statement dia “nak suami pandaipegang seterika untuk sama2 buat kerja rumah.” Ni statement bangang cenggini.. alahai dik..

    0

    0

Leave a Comment

Optional